Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Tuohon edellä olevaan liittyen. Tekijänoikeudet todellakin ovat ellei nyt ihan sananvapauden rajoittamista niin ainakin ilmaisuvapauden. Koko käsite on nykyisessä maailmassa lähes absurdi. Onneksi digitaalinen muoto mahdollistaa typerien säännösten kiertämisen, toisaalta tästä voi tavallisille ihmiselle koitua ikäviä seurauksia mikä entisestään korostaa koko asian mielipuolisuutta. Tuskin kukaan haluaa viedä pieniä tuloja joltain nälkätaiteilijalta mutta se ei tarkoita sitä etteikö ihmisillä tulisi olla oikeus ja mahdollisuus nautti ja kuluttuaa aineettomia tuotteita haluamallaan tavalla. Toivottavasti vielä joskus löytyy järkevä malli missä päästäisiin eroon tekijänoikeuksien äärimilleen viedystä tulkinnasta.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kari Peitsamo tiputettiin festivaalin ohjelmistosta mielipiteidensä takia
LUETTAVAA Jarkko Fräntilä 26.3.2019 12:12
Peitsamo bännättiin Ämyrockista.

Kuva
Markus Paajala
JAA
Kari Peitsamo ei tänä vuonna Ämyrockissa esiinny Ämyrockin päätöksen takia. Kari Peitsamo on esiintynyt Ämyrockissa lähes joka vuosi aina vuodesta 1979 lähtien.

Asiasta kertoi Ämyrock Facebook-sivuillaan.

”Ämy ry on täten päättänyt perua Kari Peitsamon esiintymisen kesän 2019 Ämyrockissa. Kari Peitsamon viimeaikainen mielipiteiden ilmaisu julkisuudessa on aiheuttanut keskustelua siitä, onko vahvaan eettiseen arvomaailmaan perustuvan festivaalin ohjelmistossa sijaa rajoja kiinni vaativalle artistille”, Ämyrock kertoo ja jatkaa:

”Ämyrock on julistautunut syrjinnästä vapaaksi alueeksi, johon ovat tervetulleita kaikki. Tähän julistautumiseen kuuluu myös vastuu syrjinnän vastustamisesta ja siihen puuttumisesta. Siksipä koemme, että yksittäisen artistin rajaaminen pois tapahtumasta on parempi vaihtoehto, kuin hiljaa hyväksyä miljoonien ihmisten syrjiminen.”

Lopuksi Ämyrock kiittää Peitsamoa menneistä vuosista.

Kari Peitsamo on viimeisimpien viikkojen ja kuukausien aikana muun muassa kertonut, miten ”Uuden Seelannin iskut ovat suora seuraus pakotetusta monikulttuurillisuudesta.”
https://twitter.com/KariPeitsamo/status ... 77/photo/1

https://www.rumba.fi/uutiset/kari-peits ... nsa-takia/

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Mitä tekemistä on henkilökohtaisella mielipiteellä ja miljoonien syrjimisellä?
En ole vieläkään saanut tyhjentävää selitystä miksi joillekin ei-islaminuskoisielle islam on niin kovin tärkeä ja rakas?

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Iivis »

ReissuLasse kirjoitti:Mitä tekemistä on henkilökohtaisella mielipiteellä ja miljoonien syrjimisellä?
En ole vieläkään saanut tyhjentävää selitystä miksi joillekin ei-islaminuskoisielle islam on niin kovin tärkeä ja rakas?
Ehkä Elina Grundström voi avata sinulle asiaa :lol:
Reijo Tossavainen: ”Islam on hyvin lähellä vihreyttä ja pohjoismaista sosiaalidemokratiaa”
Toimittaja: Reijo Tossavainen - 10.2.201811

Kuva

Julkisen sanan neuvoston nykyinen puheenjohtaja ja vihreiden lehden Vihreän Langan entinen päätoimittaja Elina Grundström kirjoitti aikoinaan Vihreän Langan pääkirjoituksessa näin:

“Se islam, jonka itse tunnen Kaakkois-Aasiassa asuneena, on hieno uskonto, suunnilleen yhtä hyvä kuin kristinusko. Se on hyvin lähellä vihreyttä ja pohjoismaista sosiaalidemokratiaa.

Tuntemani muslimiaktivistit eivät uhkaa länsimaita, vaan yrittävät ratkaista oman maansa köyhyys- ja ympäristöongelmia. Muslimituttavieni käsitys naisten asemasta on lähempänä omaani kuin lestadiolaisten.

Yksi heidän parhaista jutuistaan on käytäntö, jossa kaikki riidat on pakko sopia kerran vuodessa ennen paaston päätösjuhlaa. Kaunaiset suomalaiset tarvitsisivat jotain vastaavaa.

Näiden kokemusten jälkeen en ymmärrä, miksi suomalaiset mielipidevaikuttajat päätoimittajia myöten ovat lähteneet mukaan esittämään kielteisiä yleistyksiä ja uhkakuvia islaminuskosta – tai epämääräisesti määritellystä “islamismista”, joka ilmeisesti tarkoittaa islamia, joka noudattaa heidän kielteisiä yleistyksiään.

Ehkä syynä on se, että päätoimittajat ovat kuin yhdestä puusta veistettyjä: miehiä, jotka eivät uraa rakentaessaan ole ehtineet hankkia ystäviä vieraista maista.

Suomessa muslimit ovat joka tapauksessa syrjitty vähemmistö. Siksi on pelottavaa, että myös älymystö on lähtenyt mukaan populistisiin vaatimuksiin, että muslimeista ja heidän uskonnostaan pitää saada puhua mitä tahansa. Keskustelussa alkaa jo olla kristalliyön kaikuja.

Maahanmuuttajien määrään ja kotouttamiseen liittyvät ongelmat ovat aivan toinen asia. Niistä pitääkin puhua, mutta uskontoon liittyvien sivistymättömien yleistysten avulla keskustelu ei etene.”

Näin asiat arvioi aikoinaan Elina Grundström. Tänään hän arvioi Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajan roolissa muiden näkemysten oikeellisuutta.

Grundströmin ja muiden “suvaitsevien” mielipiteet ovat uskomattoman jyrkkiä ja uskomattoman vieraita arjen todellisuudelle. Siksi keskustelu on mennyt huutamiseksi.

Kuplassa on pimeää. Pilkkopimeää…
https://www.nykysuomi.com/2018/02/10/is ... mokratiaa/

Edit: lisätty eukon kuva, on muistaakseni ollut monessa Ylen jutuissa kommentoimassa.
Viimeksi muokannut Iivis, Ke Maalis 27, 2019 1:14 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Ja tuokin on vain tuollainen symppaus, joka ei siltikään avaa sitä perimmäistä syytä. Nähdään muka yhtälaisuuksia sellaisiin perin länsimaalaisiin ilmiöihin kuin ympäristönsuojelu ja sosiaalidemokratia. No miten sellainen ihan pieni juttu kuten esimerkiksi eläinten rituaaliteurastus? Voitaisiinko siitä luopua vihreiden arvojen edessä? Epäilen että ei.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Maikkarin lyhykäinen uutinen aiheesta, Hesarin juttu on taasen maksumuurin takana.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/fac ... an/7341164
Facebook tiukensi rasistisia sisältöjä koskevia sääntöjään – valkoisen ylivallan jakaminen kielletään

Kielto astuu voimaan ensi viikolla.

Facebook on ilmoittanut kieltävänsä muun muassa valkoista ylivaltaa tukevien sisältöjen jakamisen palvelussaan.

Tällä yhtiö pyrkii ehkäisemään vihapuhetta. Kielto astuu voimaan ensi viikolla. Facebookin mukaan se perustaa päätöksensä kansalaisjärjestöjen ja tutkijoiden kanssa käymiinsä keskusteluihin.

Facebook on aiemmin saanut kritiikkiä siitä, että se ei ole kitkenyt vihapuhetta palvelustaan tarpeeksi järjestelmällisesti.

Yhtiö on esimerkiksi myöntänyt, että se ei reagoinut tarpeeksi nopeasti Myanmarin rohingya-muslimeihin kohdistuvaan vihanlietsontaan.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Nykysuomen laajempi uutinen aiheesta.
Facebook kieltää valkoisen nationalismin ensi viikosta alkaen
Toimittaja: Petri Perta - 28.3.20193
Kuva


Sosiaalisen median palveluita tarjoava Facebook on ilmoittanut kieltävänsä valkoisen nationalismin ja separatismin sekä facebook-palvelussa, että omistamassaan instagram-kuvienjakopalvelussa. Uudet säännökset astuvat voimaan ensi viikosta alkaen.
Helsingin sanomat otti aktiivisen kannan uusista linjauksista varoittaessaan ja kertoi, ettei tulevaisuudessa esimerkiksi lause ”olen ylpeä valkoinen nationalisti” ole sallittu. Myöskin toteamus ”maahanmuutto repii tämän maan kahtia” tuo hesarin mukaan lähtöpassit facebookista ja instagramista.

Kyseessä on eittämättä tiukennus aiempiin sääntöihin, jotka nekin olivat käytännössä vesitiiviit. Nyt kuitenkin myöskin positiivisen kautta tehdyt postaukset ovat kiellettyjä.

Valkoisella nationalismilla tarkoitetaan ajatusta siitä, että valtion oma identiteetti määräytyy kokonaan tai osittain etnisyyden perusteella ja valkoinen separatismi taas tarkoittaa yksiselitteisesti valkoisten konkreettista erottelua muista roduista.

Facebookin yhteisönormeissa todetaan melko yksiselitteisesti kaikenlaisen maahanmuuttokriittisyyden olevan kielletty palvelussa. Viharyhmän yritys määrittelee niin, ettei edes lievälle kriittisyydelle vaikkapa maahanmuuttoa kohtaan jää tilaa. Alla suora lainaus viharyhmän määritelmästä facebookin yhteisönormeissa:

”Mikä tahansa vähintään kolmen ihmisen tietyn nimen, merkin tai symbolin alle muodostama järjestö, jolla on ideologia, joka esittää väitteitä tai lausuntoja tai joka fyysisesti hyökkää yksilöitä kohtaan tiettyjen piirteiden tai ominaisuuksien perusteella, mukaan lukien rotu, uskontokunta, kansallisuus, etninen tausta, sukupuoli-identiteetti, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuneisuus, vakava sairaus tai vamma.”

Blogissaan yritys kertoo myöskin, että henkilöt jotka etsivät yrityksen määrittelemää ”valkoista ylivaltaa” koskettavaa sisältöä, saavat yhteydenoton facebookilta ja ohjataan ”Life after Hate” (elämä vihan jälkeen) – järjestön palveluihin.
https://www.nykysuomi.com/2019/03/28/fa ... ta-alkaen/

Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1089
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Sinänsä kyllä ymmärrän nuo linjaukset suurimmilta osin paitsi sitä että maahanmuuttokritiikkiä ei saisi muka esittää.Nuo kaiken maailman rotuja koskevat jutut pitää toimia kaikkiin suuntiin,eikä vain niin että valkoiset eivät saa puhua negatiivisesti muista.Esim. Twitterissähän valkoisia saa haukkua ja yleistää melkein niin paljon kuin haluaa.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ellen nyt ihan väärässä ole, joku oikaiskoon jos näin on, niin käsittääkseni valkoiset ovat jo vähemmistö maapallolla, siihen, kun vielä lätkäistään, että on vaaleahiuksinen on jo uhanalainen.
Meitä syyllistetään jatkuvasti esi-isien tekosista ja loppua ei näy.

Tuon Facebookin linjauksen pitäisi toimia, joka suuntaan. Ei ole pitkäkään aika, kun tein ilmoituksen viestistä, jossa joku halusi toimittaa rauhan imaamin sähkötuoliin, mitään palautetta ilmiantooni en saanut.

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

Iivis kirjoitti:Tuon Facebookin linjauksen pitäisi toimia, joka suuntaan. Ei ole pitkäkään aika, kun tein ilmoituksen viestistä, jossa joku halusi toimittaa rauhan imaamin sähkötuoliin, mitään palautetta ilmiantooni en saanut.
Facebook on levinnyt jokaiseen maailman kolkkaan. Viestejä ropisee miljoonia joka minuutti, samoin ilmiantoja. Parhaimmassa tapauksessa robotti siivoaa automaattisesti, tai sitten ilmiannon lukija poistaa ja bannaa. Palaute on harvinaista.

Minä pistin pojan uudenveroiset futiskengät myyntiin. Ihan normaali myynti-ilmoitus. Sain heti vastauksen ja kengät meni. En ennättänyt edes poistaa ilmoitusta, kun sain viestin Facebookilta, jossa kerrottiin että ilmoitukseni ei täyttänyt heidän vaatimuksiaan ja siksi sitä ei julkaista. Valitin päätöksestä, ihan uteliaisuudesta, vaikka olin jo myynyt kengät. En saanut koskaan vastausta, enkä tiedä tänä päivänäkään mitä vikaa siinä ilmoituksessa oli.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Otin kerran kuvan rukousheebosta valkoisessa yöpuvussaan perjantaina kaupassa ja yritin lähettää sen fb-messengerillä esimerkkinä kuinka kaverin kotikulmat olivat muuttuneet. "Vihakuvabotti" siivosi, lähetin kuvan eri tavoin.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Iivis »

On Anoi Kaa kirjoitti:Otin kerran kuvan rukousheebosta valkoisessa yöpuvussaan perjantaina kaupassa ja yritin lähettää sen fb-messengerillä esimerkkinä kuinka kaverin kotikulmat olivat muuttuneet. "Vihakuvabotti" siivosi, lähetin kuvan eri tavoin.
Olisi varmaan mennyt perille, jos nimesi olisi ollut Mohammed.

Avatar
Isopää
Susikoski
Viestit: 37
Liittynyt: Su Kesä 29, 2014 10:49 am

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Isopää »

7 päivää sain äsken facebook bannia vuonna 2016 julkaistusta kuvasta missä pilkkaan soldiers of odineita :lol:
joku jaksanut penkoa huolella että pääsee vasikoimaan.

laskin tossa että oon ollu nyt noin 160 päivää facebook banneissa ja kaikki bannit on tullu äärioikeistolle naureskelusta pilakuvien myötä.
esim se klassikko kuva missä natsi yrittää kopioida hakaristiä paperista seinään, mutta ei onnistu ni poiki aikoinaan 30 päivää estoja.
haista rasisti v....

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

Isopää kirjoitti:7 päivää sain äsken facebook bannia vuonna 2016 julkaistusta kuvasta missä pilkkaan soldiers of odineita :lol:
joku jaksanut penkoa huolella että pääsee vasikoimaan.

laskin tossa että oon ollu nyt noin 160 päivää facebook banneissa ja kaikki bannit on tullu äärioikeistolle naureskelusta pilakuvien myötä.
esim se klassikko kuva missä natsi yrittää kopioida hakaristiä paperista seinään, mutta ei onnistu ni poiki aikoinaan 30 päivää estoja.
Kyllä nuo bannit saa useiten robotin toimenpiteenä. Kuvista saa usein bannia ja niitä poistetaan vaikka ne olisivat ihan viattomia. Robotin jälkiä ei sitten korjaa kukaan, eikä yleensä ole tarviskaan, Facebookissahan vain murto-osa kuvista on tärkeitä...
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Sananvapaus Suomessa ja maailmalla

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

Iivis kirjoitti:
On Anoi Kaa kirjoitti:Otin kerran kuvan rukousheebosta valkoisessa yöpuvussaan perjantaina kaupassa ja yritin lähettää sen fb-messengerillä esimerkkinä kuinka kaverin kotikulmat olivat muuttuneet. "Vihakuvabotti" siivosi, lähetin kuvan eri tavoin.
Olisi varmaan mennyt perille, jos nimesi olisi ollut Mohammed.
Ei olisi.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Vastaa Viestiin