Estonia

Parapsykologia, PSI, rajatieto, kummitukset, salaliitot.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Ao. nimim. oli avannut M/S Estoniasta ketjun myös toisaalle toistaiseksi ainokaisella viestillään. Siirrän sen tänne. Näin:
torbbari kirjoitti:Estonian uppoamisesta on kohta 21 vuotta laivan mukana meni 852 ihmistä 137 selviytyi. Miten estline voi ola varma että laivalla oli 989 ihmistä eikä 1100? Tuskin viime hetken matkalaisia merkittiin luetteloon salamatkustajista puhumattakaan? Toivon samalla mielipiteitä uppoamisen syistä ja sitä että keskustelu säilyy asiallisena. Entä uskotteko estonialta väitettyihin katoamisiin kuten Avo Pihtin?
Vähän huvitti tuo määräkysymys tai siinä tuo salamatkustajien osuus - pitäisiköhän nimimerkin mielestä asiallisesti tehdyssä matkustajaluettelossa tai sen perusteella laaditussa raportissa käyttää jotain kerrointa salamatkustajien varalta?

Eli tuli tuolla pimeydessä Estonia mieleen, vaikka ei aallokkoa ollutkaan. Muistin, että tänään olisi ylellä kerrottavaa Venäjän trollitehtaasta ja muistin myös tämän ketjun. Ehkäpä nähdään joku toinen kerta juttua vaikkapa Yhdysvaltojen tai useiden eri muslimivaltioiden harjoittamasta informaatiosodasta?

No juu, tulipa turhaa hömppää tuohon ihan siksi, että mietin millaiseen myrskynsilmään Venäjä trollipamppuineen olisikaan joutunut, jos Estonia olisi uponnut ikävänä syysyönä vasta vuonna 2018?

En ainakaan muista, että tuolloin minkään valtion johto olisi hyökännyt Venäjää kohtaan syyttäen sitä tapahtumasta tai ihan oikeasti vaatinut riippumatonta kv-tutkimusta sveitsiläislabroineen vrt. ryssäpapan ja tyttärensä sairaskohtaukset Salisburyssä.

Perin outo onnettomuus ja mahdollisimman nopea unohdus kaikilta muilta paitsi omaisilta ja pelastajilta.

Venäjä oli tuolloin toki täysin erilainen kuin tänään - myös siksi, että puolustusvoimien kalustoa ja henkilöstöä pulpahteli pintaan siellä sun täällä ympäri maapalloa, eikä Venäjän pressalla ollut siihen nokan koputtamista. Venäläisillä voisi olla paljon vaarallisempi johto kuin nyt on, vaikka tämä tuntuu useilta unohtuvan. Minä muistan erään Tsirinovskin porukoineen oikein hyvin ja voi olla, että aluksia makaisi meren pohjassa enemmänkin, jos sopankeittäjänä olisi joku hänenkaltaisensa.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Avatar
Misantrooppi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Su Joulu 30, 2018 8:21 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja Misantrooppi »

Olen aikoinaan keskustellut erään ihmisen kanssa, joka oli uppoamisyönä Estonialla. Hän kertoi perkeleenmoisesta metallisesta kolahduksesta ja heti sitä seuranneista repimisäänistä. Hän kertoi aluksen alkaneen uppoamaan välittömästi tuon jälkeen. Mikä oli oudointa koko keskustelussa, alusta oli alettu evakuoimaan lähes samalla sekunnilla kolahduksesta. Koko onnettomuus viittaa vahvasti Estonian törmänneen sukellusveneeseen joko vahingossa tai tarkoituksella. Kyseinen henkilö itse selvisi pelastuslautan ansiosta. Hän ei itse tiedä mihin hänet vietiin. Kyseessä oli jonkinlainen sairaala. Ruotsissa kuitenkin. Meininki tuossa tönössä oli ollut hyvin hermostunut ja ihmeellinen. Nyrkkitappeluiltakaan ei oltu vältytty. Jotain henkilöä oli lyöty oikein olan takaa turpaan ja potkittu vielä maassa päähän. Pahoinpitelijä oli ollut jonkinlainen viranomainen, joka puhui yllättäen suomea :shock:
Jokainen ihminen on luodin arvoinen

OscM
Poliisikoira Rex
Viestit: 266
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja OscM »

Mielenkiintoinen kuvaus tuo sairaalameininki.

Varsinaista evakuointia ei kuitenkaan ehditty tehdä, vaan koko homma kesti vain n. 40 min. tuosta repivästä äänestä siihen että laiva oli täysin uponnut!

Muistaakseni (lähde: matkustajien haastattelut) mm. ruotsiksi ei kuulutettu lainkaan vaikka laivalla oli satoja ruotsalaisia, ja aluksi vain henkilökunnalle salakielinen viesti: Mr. Starlight tai mitä ikinä.

Runsaasti matkustajia lähti kuitenkin hakeutumaan ylemmäs kerroksiin ja piankin ymmärsivät että oli jo kiire, laiva kallistui jo parissakymmenessä minuutissa niin että ylös-ja ulospääsy oli pian jo mahdotonta. Suuri osa jäikin matkalle :( Joku viimeisistä pois päässeistä kertoi juosseensa käytävän seinää pitkin, ja loikkineensa ovien yli, jos jonkun hytin ovi sattui olemaan auki.

Kaikki tapahtui siis todella nopeasti, ja henkilökunnalla ei ollut oikein mahdollisuuksiakaan auttaa paremmin, tuskinpa heistä kukaan (ehkä kapteenit?) tiesivät tai arvasivat mitä oli tapahtunut, mitä ikinä se sitten olikaan. Tai vielä vähemmän arvasivat, että aikaa uppoamiseen voisi kulua noin vähän.

lähteet: jomman kumman iltapvälehden Estonia-teemaliite n. 2016? ja "joku Estonia-kirja", muistinvaraisesti :D

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

SuomenColumbo kirjoitti:
garcia kirjoitti: Rabella on muuten elinikäinen porttikielto Ruotsiin.
Se varmaan johtuu siitä kun Rabbehan tutki tätä m/s Estonian tapausta sen erään Virolaisen miehen kanssa ja jossain vaiheessa kun he pääsivät tapausta vähän liian lähelle, niin tämä Virolainen ukko sai uhkaussoiton tuntemattomasta numerosta. Myöhemmin selvisi että puhelu tuli Ruotsin puolustusministeriöstä :mrgreen:

Epäilemättä Ruotsin puolustusministeriö oli m/s Estonian uppoamiseen yksi osapuoli, koska Ruotsin ja Viron välisestä aseiden salakuljetusreitistä tässä oli kysymys.

Mutta se olisi mielenkiintoista selvittää, että minkä maan tiedustelupalvelu tai salainen poliisi tappoi sen ruorimiehen Kalev Vahtrasin ja sieppasi hänet Turun sairaalasta. Koska hänethän pahoinpideltiin raakalaisesti hengiltä ja kuljetettiin Turun sairaalasta helikopterilla sinne takaisin lilumaan veteen muiden ruumiiden kanssa.

Virolainen patologi sai selville, että hänet oli murhattu pahoinpitelemällä. Mutta kun Vahtrasin vaimo alkoi kyselemään Turun sairaalaan paleltumisvammoja kärsinyttä ukkoaan, niin siinä vaiheessa kuvaan astui jo Viron salainen poliisi ja totesi, että tapauksen tutkiminen ja kysely olisi liian vaarallista.
Tähän on liitetty mukaan aseiden salakuljetus ja se voi hyvin olla todennäköisin syy.

Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Luin juuri tuon loppuraportin taasen ja täytyy sanoa ettei ole epäilystäkään että Estonia upposi juuri siihen mihin on väitettykin eli keulaportin irtoamiseen/repeämiseen ihan kulumisen ja kovan matkavauhdin ja aallokon vuoksi. Ainoa asia mitä on vaikea selittää on se miksei alus jäänyt kellumaan köli ylöspäin vaan upposi. Tosin kääntämällä laivaa kallistuneena toiseen suuntaan Estonia ei olisi uponnut niin nopeasti kuin nyt upposi. R.I.P edesmenneille ja onhan tuo karua luettavaa mutta asiallisesti ja hyvin ja huolellisesti kirjoitettu loppuraportti.

garcia
Jane Marple
Viestit: 1059
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 11:13 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja garcia »

Hah hah

garcia
Jane Marple
Viestit: 1059
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 11:13 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja garcia »

Vitun idiootti paska,. - Virallinen tutkimus oli, saatana, vitsi.
Vittu , Lue Anders ja Jutta!;

Lue;!!

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10562
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja damfin »

garcia kirjoitti:Vitun idiootti paska,. - Virallinen tutkimus oli, saatana, vitsi.
Vittu , Lue Anders ja Jutta!;

Lue;!!
Muumilaakson tarinoita kannattaa vittu myös lukea, niissäkin on hauskaa fiktiota ja satuja saatana, tai vaikka Aku Ankkaa.

Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

garcia kirjoitti:Vitun idiootti paska,. - Virallinen tutkimus oli, saatana, vitsi.
Vittu , Lue Anders ja Jutta!;

Lue;!!
Kiitos varsin kauniista sanoistasi ja kehoituksista tutustua Rabben materiaaliin. Jonkun verran tutustuin niihin menneinä vuosina ja kuvattuun materiaaliin veden alla.
Tutustu sinä vaikkapa M/S Herald of Free Enterprisen tapaukseen.

garcia
Jane Marple
Viestit: 1059
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 11:13 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja garcia »

Miss Mallardille: Pyydän anteeksi kielenkäyttöäni, vatsatauti ja krapula, merillä - Sen takia ottikin vähän... Niin se JAIC:in raportti on alun perin Carl Bildtin alulle panema - Olen tut. Enterpriseen ja J Heweliukseen- Ei siihen vir versioon oo uskonu ku ehkä 10% merenkävijöistä, luonnonlakien vastanen - Jos laivan pohja, tyhjiö (hull), on rikkumaton, esim ei reikää, niin laiva ei voi upota niin nopeesti ku E. - Vettä ei tullu eka autokannelle rampin raoista vaan 0-kerroksen lattioille joutsenkauloista, sieltä ihmiset lähti eka pakoon, Mr Moonlight-hälytystä ei ollut viel annettu - miehistön 13 jäsentä pelastuivat, ottivat yhteyttä, esim puhelimitse maissa, sen jälkeen he olivat taas kadonneita/hukkuneita.

Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

garcia kirjoitti:Miss Mallardille: Pyydän anteeksi kielenkäyttöäni, vatsatauti ja krapula, merillä - Sen takia ottikin vähän... Niin se JAIC:in raportti on alun perin Carl Bildtin alulle panema - Olen tut. Enterpriseen ja J Heweliukseen- Ei siihen vir versioon oo uskonu ku ehkä 10% merenkävijöistä, luonnonlakien vastanen - Jos laivan pohja, tyhjiö (hull), on rikkumaton, esim ei reikää, niin laiva ei voi upota niin nopeesti ku E. - Vettä ei tullu eka autokannelle rampin raoista vaan 0-kerroksen lattioille joutsenkauloista, sieltä ihmiset lähti eka pakoon, Mr Moonlight-hälytystä ei ollut viel annettu - miehistön 13 jäsentä pelastuivat, ottivat yhteyttä, esim puhelimitse maissa, sen jälkeen he olivat taas kadonneita/hukkuneita.
Eipä mtään. Turhan polleana minäkin esitin näkemykseni, mutta minut on vain vakuuttanut tuo tehty virallinen loppuraportti. En pidä mielipidettäni tietenkään absoluuttisena totuutena. Tuli vain taasen luettua tuo raportti niin kerroin vain näkemykseni. Jokaisella oma näkemyksensä asioista ja varmasti on avoimia kysymyksiä joihin joko löytyy tai ei löydy koskaan täysin varmoja vastauksia. Pitää muistaa että koko onnettomuus on ollut pelkkää kaoottisuutta alusta loppuun ja siellä on tehty myös lukuisia virheitä jne. Tuskin toistuvat enää jos vastaavaa tapahtuu. Mene ja tiedä sitten. Toivottavsti vastaavaa ei koskaan enää tapahdu.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Vaikka erikoisia asioita liittyykin Estoniaan niin itse tällaisena harkitsevana salaliittoilijana ole niin vakuuttunut kuin joistain toisista tapahtumista.
Mielestäni on aivan looginen selitys keulaportin aukeaminen mutta toisaalta sitten aluksen uppoaminen herättää kyselyitä.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

AFP: Yli tuhannen Estonian selviytyjän ja uhrien omaisen haaste etenee oikeuteen Ranskassa yli 20 vuoden odotuksen jälkeen

Omaiset ja selviytyjät ovat vaatineet uutta ja riippumatonta tutkintaa vuonna 1994 tapahtuneesta laivaonnettomuudesta. Aluksen meriturvallisuudesta vastannut ranskalaisyritys ei ole suostunut vaatimuksiin.
YLI tuhannen Estonian laivaturman selviytyjän ja uhrien omaisen pitkään vireillä ollut haaste siirtyy Ranskassa oikeuden käsiteltäväksi perjantaina, kertoo uutistoimisto AFP.

Vastapuolena ovat Estonian rakentanut saksalaistelakka Meyer Werft sekä aluksen meriturvallisuudesta vastannut ranskalaisyritys Bureau Veritas, jotka ovat yrittäneet pitkään estää tapauksen etenemistä oikeuskäsittelyyn asti.

Ilta-Sanomat uutisoi vuonna 2009, että haaste on laitettu ensimmäistä kertaa vireille jo vuonna 1996. Haasteen takana oli tuolloin noin 1 300 omaista ja onnettomuudesta selvinnyttä, joiden mukaan alus ei ollut merikelpoinen lähtiessään Tallinnasta syyskuussa 1994.

Tallinnasta Tukholmaan matkalla ollut Estonia upposi syyskuun 27.–28. päivän välisenä yönä 1994 vain noin 30 minuuttia ensimmäisen hätäkutsun jälkeen. Noin 40 kilometrin päässä Utön saaresta tapahtuneessa turmassa kuoli yli 850 ihmistä.

KANSAINVÄLINEN tutkijaryhmä tuli vuonna 1997 siihen lopputulokseen, että kohtalokkaan turman aiheutti Estonian keulavisiirin lukituksen rikkoutuminen, jonka seurauksena visiiri putosi ja vettä pääsi vyörymään risteilijän autokannelle rajussa tahdissa.

Omaiset ja selviytyjät ovat näiden vuosien aikana toivoneet uutta ja riippumatonta tutkintaa onnettomuudesta ja turman syistä.

Oikeuskäsittely Ranskassa alkaa huhtikuussa ja oikeuden ratkaisua odotetaan tulevaksi heinäkuussa.

Bureau Veritas on AFP:n mukaan kieltäytynyt uudesta tutkinnasta, koska noin 80 metrin syvyyteen uponnutta alusta ei ole voitu nostaa merenpohjasta tarkempia tutkimuksia varten, jotka vahvistaisivat uppoamissyyn.
Ilta-Sanomat kertoi Estonian turmasta 28. syyskuuta 1994.
Ilta-Sanomat kertoi Estonian turmasta 28. syyskuuta 1994.
Estonia_IS.jpg (63.13 KiB) Katsottu 9483 kertaa
ESTONIAN hylky rauhoitettiin vuonna 1995 Suomen, Ruotsin ja Viron sopimuksella. Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoi kuitenkin vuonna 2014, että hautarauhaa on rikottu toistuvasti hylylle tehdyillä luvattomilla sukelluksilla.

Myös ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi sukelluksista samana syksynsä. Lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan luvattomat vieraat olivat myös vieneet hylystä esineistöä.

Eräs jutussa mukana olevista ranskalaisista asianajajista on arvostellut vuonna 1980 rakennettua alusta kovin sanakääntein.
– Sen tyyppisillä laivoilla ei ole enää oikeutta liikkua merellä, koska ne selvästi ovat vaarallisia, kuin kelluvia rähjiä, Maxime Cordier on AFP:n mukaan luonnehtinut.

Hänen mukaansa korvaussumma, jota vaaditaan ”tunnetun trauman aiheuttamasta kivusta, joka johtuu tulevan kuoleman tietoisuudesta” on yhteensä 40,8 miljoonaa euroa.
IltaSanomat
10.4. 19:58
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Anubis
Nikke Knakkertton
Viestit: 159
Liittynyt: Ma Helmi 22, 2016 8:40 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja Anubis »

Doctor Lecter kirjoitti:Omaiset ja selviytyjät ovat vaatineet uutta ja riippumatonta tutkintaa vuonna 1994 tapahtuneesta laivaonnettomuudesta. Aluksen meriturvallisuudesta vastannut ranskalaisyritys ei ole suostunut vaatimuksiin.
Mikä uskotte, että on tämän taustalla ettei tähän ole haluttu suostua kyseisen tahon toimesta?

foreSKIN
Nikke Knakkertton
Viestit: 151
Liittynyt: Ke Joulu 08, 2010 6:39 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja foreSKIN »

Spotifyssa on sellainen podcast kuin Nordic True Crime. Siellä on kaksiosainen juttu Estonian uppoamisesta. Mä en ole mitenkään kauhean salaliittoherkkä kaveri, mutta tää podcast oli kyllä aika kiintoisia ajatuksia herättävä.
https://open.spotify.com/show/3JzrTgVx06iSy30ca4Ipjk
Intiaanit eivät pysäyttäneet muukalaisten maahanmuuttoa. Siksi he istuvatkin nyt reservaateissa.

Vastaa Viestiin