Islam

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kiinalla on kovat keinot islamisaatiota vastaan.

Kiina on vanginnut ainakin miljoona muslimia ”keskitys­leireille”, syyttää Yhdysvaltain puolustus­ministeriö
Kyseessä on voimakkain sanamuoto, jota Yhdysvallat on käyttänyt alueesta, johon Kiina on sijoittanut uiguuri- ja muita muslimivähemmistöjä.

Kuva
Kiina kutsuu leirejä, joihin on sijoitettu uiguuri- ja muita muslimivähemmistöjä, uudelleenkoulutuskeskuksiksi. Kuvan leiri on kuvattu syyskuussa 2018 Xinjiangissa Länsi-Kiinassa. (KUVA: THOMAS PETER / REUTERS)

Julkaistu: 4.5. 11:54

YHDYSVALLAT syytti Kiinaa perjantaina yli miljoonan muslimivähemmistöön kuuluvan ihmisen laittamista keskitysleireille, uutistoimisto Reuters kertoo.

Kyseessä on voimakkain sanamuoto, jota Yhdysvallat on käyttänyt alueesta, johon Kiina on sijoittanut uiguuri- ja muita muslimivähemmistöjä. Kiina on itse kutsunut leirejä ”uudelleenkoulutuskeskuksiksi”, joissa yritetään kitkeä uhkaa islamistisesta ääriajattelusta.

Keskitysleiri-nimitystä käytti Yhdysvaltain puolustusministeriön Aasian-asioista vastaava Randall Schriver. Reutersin mukaan hänen kommenttinsa lisäävät jännitteitä Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä, sillä Kiina suhtautuu hyvin herkästi kansainväliselle kritiikille.

”Kommunistinen puolue käyttää turvallisuusjoukkojaan kiinalaisten muslimien vangitsemiseen keskitysleireille”, Schriver kertoi Reutersin mukaan Yhdysvaltain puolustusministeriön tilaisuudessa perjantaina.

Reutersin mukaan kyseessä on voimakkain sanamuoto, jota Yhdysvallat on käyttänyt alueesta, johon Kiina on sijoittanut uiguuri- ja muita muslimivähemmistöjä.

TOIMITTAJA oli kysynyt Schriveriltä keskitysleiri-termin käytöstä. Hän vastasi termin käytön olevan perusteltua vangitsemisten laajuuden takia. Vangittuja on hänen mukaansa vähintään miljoona, mutta todennäköisesti lähemmäs kolme miljoonaa kymmenen miljoonan kansasta.

”Osuus on merkittävä. Ja ottaen huomioon mitä leireillä tapahtuu ja mitkä ovat Kiinan hallituksen tavoitteet ja miten he ovat asiaa kommentoineet, niin mielestäni termi on sopiva”, Schriver sanoi.

Aiemmin leireillä olleet ihmiset ovat kertoneet muun muassa Reutersille, kuinka heitä on kidutettu leireillä kuulustelujen aikana, kuinka he ovat eläneet ahtaissa selleissä ja kuinka heidät on pakotettu julman hallintojärjestelmän alaisuuteen. Osa on tehnyt myös itsemurhia.

Yhdysvaltain puolustusministeri Mike Pompeo sanoi torstaina, että kiinalaisten toiminta leireillä tuo mieleen 1930-luvun eli toisin sanoen natsi-Saksan keskitysleireineen.

HS on vieraillut Kiinan uiguurialueella. Pekingin-kirjeenvaihtajan Katriina Pajarin reportaasin Xinjiangista voit lukea tästä.

TOUKOKUUSSA ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch kertoi raportissaan, että Kiinan viranomaiset käyttävät Xinjiangin alueella mobiilisovellusta, joka auttaa heitä huomaamaan pienetkin poikkeamat uiguurien elämässä.

Sovelluksen avulla profiloidaan, tutkitaan ja pidätetään uiguurimuslimeja, ja HRW:n mukaan se luokittelee koko joukon täysin lainmukaisia tekoja epäilyttäväksi.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006093564.html

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Lomailu islaminuskoisessa voi olla vaarallista hengelle monella tapaa :roll:
Korotukset meitsin tekosia.
Elina hyppäsi pelastamaan elotonta miestä uima-altaasta Turkissa – Joukko suomalaismatkailijoita pelasti ihmishengen: ”Henkilökunta ei tehnyt mitään”
Tänään klo 8:34

Suomalaismatkailijoiden vappuaatto muuttui yllättäen pelastusoperaatioksi. Tapahtumat tallentuivat videolle, jolla näkyy hotellin asiakkaiden ripeä toiminta.
Osa allasalueen tapahtumista tallentui videolle. Iltalehti julkaisee videon sen todistusarvon vuoksi, koska videolta näkyy myös hotellin henkilökunnan toiminta. Henkilöt eivät ole tunnistettavissa. LUKIJAN VIDEO
Suomalaismatkailijoiden loma sai vappuaattona hyytävän käänteen Turkissa, kun hotellin uima-altaassa havaittiin eloton mies. Paikalla olleiden mukaan kyseessä oli norjalainen turisti.

Matkanjärjestäjä TUI Finlandista vahvistettiin Iltalehdelle, että mies on norjalainen, ja hänet löydettiin elottomana turkkilaisen hotellin altaasta.

Suomalaiset toimivat tilanteessa ripeästi, mutta samaa ei kertoman mukaan voi sanoa Alanyassa sijaitsevan hotellin henkilökunnasta. Tapahtumat tallentuivat videolle, jolla näkyy hotellin asiakkaiden toteuttama pelastusoperaatio.

– Henkilökunta ei tehnyt yhtään mitään, huusi meille asiakkaille, että tulkaa auttamaan ja hypätkää sinne veteen, kertoi tilannetta todistanut Heidi Kallio, 26, keskiviikkoiltana Turkista.

Havainto parvekkeelta
Kallio oli 5. kerroksen parvekkeella, kun hän huomasi, että hotellin altaassa on hukkuneelta vaikuttava mies.

– Huomasin, että ystävälläni Elinalla on kännykkä kädessä. Laitoin hänelle viestin, että mies on hukkunut. Kaksi sekuntia, ja Elina hyppäsi sinne altaaseen pelastamaan miestä, Kallio kertoi.

Altaaseen hypännyt Elina Ollila, 39, kertoi auttaneensa altaaseen häntä ennen hypännyttä suomalaista miestä saamaan elottoman norjalaisen pois altaasta.

– Yhdessä saimme miehen pään pysymään suunnilleen vedenpinnan yläpuolella ja raahasimme hänet altaan reunalle, Ollila kertoi.

Tämä jälkeen Ollila huusi muille, että mies pitää laittaa kylkiasentoon, jotta vesi tulee ulos. Tämän jälkeen mies laitettiin takaisin selälleen ja kolmas suomalainen nainen aloitti elvytyksen, Kallio kertoi.

– Häntä elvytettiin siihen asti, että ambulanssi tuli, Kallio kertoi.

Lounaalta elvyttämään
Elvyttämiseen osallistui Maria Malkamäki, 42, joka oli tapahtuneen aikaan lounaalla allasalueella.

– Havahduin, kun mies nostettiin altaan reunalle. Menin katsomaan, mikä on tilanne. Aloin heti tehdä suusta suuhun -elvytystä, Malkamäki kertoi.

Hänen mukaansa paikalle juoksi turkkilaiselta vaikuttanut mies, joka alkoi tehdä paineluelvytystä. Malkamäen mukaan mies ei kuulunut hotellin henkilökuntaan.

– Jatkoimme yhdessä elvytystä arvioni mukaan 5–6 minuuttia.

Välillä auttajat käänsivät miehen kyljelleen, jotta vesi pääsi ulos. Tämän jälkeen elvytystä taas jatkettiin. Lopulta pulssi saatiin tuntumaan.

Tukea miehen ystävälle
Malkamäen mukaan altaassa olleen miehen ystävä saapui allasalueelle, kun miestä oltiin kuljettamassa pois paikalta.

– Hän ei ehtinyt nähdä mitään.

Malkamäki ja hänen ystävänsä jäivät rauhoittelemaan miehen ystävää ja kertoivat, mitä oli tapahtunut. He myös auttoivat sairaalan kyselemien vakuutustietojen etsimisessä.

– Yritimme nopeasti löytää tietoa vakuutuksesta, koska oli selvää, että se on sairaalalle tärkeä tieto hoidon kannalta, Malkamäki sanoi.

Miksei henkilökunta auttanut?
Suomalaiset kertoivat saaneensa nopeasti yhteyden TUI-matkanjärjestäjään, ja pian paikalle tuli norjalaisia matkaoppaita, jotka ryhtyivät selvittämään tilannetta ja yrittivät olla ihmisten tukena.

Kallio ja Ollila muistavat tarkalleen, milloin mies havaittiin elottomana altaassa: kello 13.24. Se näkyy Kallion lähettämän viestin lähetysaikana.

– Henkilökunnalta ei tullut minkäännäköistä empatiaa, Ollila sanoi.

Suomalaisia ihmetytti, miksei henkilökunta auttanut pelastamisessa ja elvyttämisessä.

Malkamäki kertoo kysyneensä hotellin johtajalta, onko henkilökunta saanut koulutusta vastaavien tilanteiden varalle.

– Hänen mukaansa on annettu. Sitten hän lisäsi, että Turkissa on säännöksiä, joiden mukaan tällaisessa tilanteessa ei voida tehdä mitään muuta kuin nostaa henkilö altaasta ylös. Sen jälkeen täytyy odottaa sairaalahenkilökuntaa paikalle.

Hotellin johtaja toisti Malkamäen mukaan kolme kertaa, että elvyttää ei saa
.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c88d ... a80ca7772d

wretch
Javier Pena
Viestit: 1734
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja wretch »

Uutista ei välttämättä tarvitse lukea. Video kannattaa katsoa. Aivopesua on melkein mahdotonta vastustaa jos se alkaa lapsuudessa
Muslim American Society investigating ‘oversight’ following controversial video at Philly Islamic center; event organizer ‘dismissed’
by Kristin E. Holmes, Updated: May 5, 2019- 10:25 AM

A national Muslim group says it will conduct an investigation into an event at a Philadelphia Islamic center last month during which a group of youngsters sang songs it said were not “properly vetted,” calling that “an unintended mistake and an oversight.”
Youngsters at the Muslim American Society Islamic Center in North Philadelphia are shown in video footage speaking in Arabic during a celebration of “Ummah Day,” said the Middle East Media Research Institute (MEMRI), a Middle East monitoring organization. One girl says "we will chop off their heads” to “liberate the sorrowful and exalted Al-Aqsa Mosque” in Jerusalem, according to the MEMRI.


An English translation of the Arabic is included on the video. The Inquirer has not independently verified the translation.

Ummah is an Arabic word that can mean “community” or “nation.”

“While we celebrate the coming together of different cultures and languages, not all songs were properly vetted,” the Muslim American Society, based in Washington, said in a statement issued Friday. “This was an unintended mistake and an oversight in which the center and the students are remorseful. MAS will conduct an internal investigation to ensure this does not occur again.”

The statement was also posted on the Facebook page of MAS-Philadelphia Center late Friday night.

MAS has more than 50 chapters throughout the United States, according to its website.

“As a faith-based organization dedicated to moving people to strive for God-consciousness and a just and virtuous society, we affirm our long-standing position on our shared values of humanity. We stand resolutely in our condemnation of hate, bigotry, Islamophobia, xenophobia, racism, anti-Semitism and all the illnesses of hate that plague our society,” MAS said in its statement.

In a subsequent statement late Saturday night, MAS said it has been informed that “the person in charge” of the April 17 event has been “dismissed” and that the organization in charge of it “will form a local commission to aid in sensitivity training and proper oversight for future programs.” MAS said it owns the property where the program was held and leases it to the school’s operator.

According to MEMRI, one girl reads: “We will defend the land of divine guidance with our bodies, and we will sacrifice our souls without hesitation. We will lead the army of Allah fulfilling his promise, and we will subject them to eternal torture."

In other videos, students sing songs about the “blood of martyrs” and “Rebels, rebels, rebels.” The videos were posted on the center’s Facebook page, the media monitoring group said, but the videos included in the MEMRI report appear to have been taken down from the center’s page.

The Anti-Defamation League in Philadelphia called the incident “extremely disturbing.”

“Children should not be indoctrinated to hate. These young people should never have been asked to make speeches and dance and lip-sync to songs that glorify violence against Jews and the State of Israel. The conflict between Israelis and Palestinians is deeply complex and painful on all sides, and the only chance for a peaceful future is to teach our children to pursue peace,” the statement read.

The ADL called another report about the event “misleading.” An Arutz Sheva/Israel National News story includes a photo of children in front of what the ADL describes as “a bazooka-wielding extremist,” an image that does not appear to have been taken at the Philadelphia event, the ADL statement read. The article also implies that the event occurred at a Philadelphia school when it occurred at a private religious institution.

Staff writer Patricia Madej contributed to this article.

https://www.philly.com/news/muslim-amer ... 90504.html
Video

https://www.youtube.com/watch?v=KHXCmEWxMY4

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Montakohan radikaalisaarnaajaa joukossa on :!:

https://voiceofeurope.com/2019/05/moroc ... rts-today/

Morocco is sending 422 imams to Europe for “religious guidance” during Ramadan – which starts today
By EMMA R. 6 May 2019

Kuva
Morocco’s Ministry of Awqaf and Islamic Affairs is sending 422 imams to Europe for religious guidance during Ramadan.

In an effort to ensure the unity of their community and the preservation of their mosques abroad, scholars will be sent to France, Belgium, Italy, Spain, the Netherlands, Germany, Denmark, Sweden, among other countries the ministry explained.

Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: SDP:n kansanedustajan Hussein Al-Taeen terrorikirjoituks

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Katsokaapas tuosta mitä muslimilapsille opetetaan näissä Helsinkiinkin kaavailluissa "islamikeskuksissa" tai miksi he niitä kutsuvatkaan.

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... HXCmEWxMY4

https://www.foxnews.com/us/video-philad ... y-children
Shocking video of children in Philadelphia Muslim Society: 'We will chop off their heads' for Allah

Disturbing footage of Muslim kids saying they would sacrifice themselves and kill for the "army of Allah" surfaced from an Islamic center in Philadelphia.

The Muslim American Society (MAS) Islamic Center in Philadelphia posted the video to its Facebook page celebrating "Ummah Day" in which young children wearing Palestinian scarves sang and read poetry about killing for Allah and the mosque in Jerusalem.

The Middle East Media Research Institute (MEMRI), a watchdog group, alerted Fox News to the video.

"These are not isolated incidents; they are happening in major centers of the country – including in Pennsylvania," MEMRI said in a statement.

In the video, translated by MEMRI, kids can be heard singing: "The land of the Prophet Muhammad's Night Journey is calling us. Our Palestine must return to us."

One girl talks about martyrs sacrificing their lives without hesitation to conquer Jerusalem.

"We will defend the land of divine guidance with our bodies, and we will sacrifice our souls without hesitation," a second girl says. "We will chop off their heads, and we will liberate the sorrowful and exalted Al-Aqsa Mosque. We will lead the army of Allah fulfilling His promise, and we will subject them to eternal torture."

MAS Philly belongs to the Muslim American Society (MAS), which has 42 chapters in the United States and one in the United Kingdom.

MAS' website says that its mission is to "move people to strive for God-consciousness, liberty and justice, and to convey Islam with utmost clarity," and that its vision is "a virtuous and just American society."

In its latest press release, MAS condemns the synagogue shooting in California.

“Hate has no place in our society. In an era where we’ve seen an increase in hate crimes, including rising Islamophobia and anti-semitism, we must stand tall together in solidarity.” Ayman Hammous, executive director of MAS, said in a statement. "These acts of terror in places of worship and against humanity cannot become the norm.”

MAS did not immediately respond to requests for comment.
Tuossa siis lapset laulavat päiden katkomisesta ja vanhemmat katsovat USA:ssa Philadephiassa jonkinlaisessa muslimikeskuksessa/moskeijassa.
Radiopuhelin kirjoitti:
Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm
Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.

Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1089
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Sehän on vanha muslimien sananlasku että "Kun pää katkeaa,ongelma ratkeaa".
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: SDP:n kansanedustajan Hussein Al-Taeen terrorikirjoituks

Viesti Kirjoittaja Silli »

Just kattelin YouTubesta Jenkeistä kuvattua pätkää, missä toimittaja (muistaakseni CNN:n toimittaja peräti) kyseli Yhdysvaltojen maaperällä kadulla tapaamiltaan muslimeilta, pitäisikö sharia-laki saada Yhdysvaltoihin. Lähes kaikki haastateltavat totesivat hyvin rennosti ja nopeasti, että pitäisi. Kuulemma valtion laki on ihmisten tekemä ja siksi aina alempiarvoisempi sekä huonompi sharia-lakiin verrattuna. Jälkimmäinen on nimittäin Jumalalta saatu ja siksi täysin ylivertainen. Jos rauhaakin ajatellaan tämäntyyppisestä näkökulmasta, Husseinin ajatukset, kirjoitukset sekä pyrkimykset saattavat näyttäytyä hyvinkin loogisina.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: SDP:n kansanedustajan Hussein Al-Taeen terrorikirjoituks

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Silli kirjoitti:
Iivis kirjoitti:Vaikuttaa kyllä kaikelta muulta kuin rauhan mieheltä :roll:
Kuule ehkä sä et vaan ymmärrä, mitä se rauha tarkoittaa :wink:

Just kattelin YouTubesta Jenkeistä kuvattua pätkää, missä toimittaja (muistaakseni CNN:n toimittaja peräti) kyseli Yhdysvaltojen maaperällä kadulla tapaamiltaan muslimeilta, pitäisikö sharia-laki saada Yhdysvaltoihin. Lähes kaikki haastateltavat totesivat hyvin rennosti ja nopeasti, että pitäisi. Kuulemma valtion laki on ihmisten tekemä ja siksi aina alempiarvoisempi sekä huonompi sharia-lakiin verrattuna. Jälkimmäinen on nimittäin Jumalalta saatu ja siksi täysin ylivertainen. Jos rauhaakin ajatellaan tämäntyyppisestä näkökulmasta, Husseinin ajatukset, kirjoitukset sekä pyrkimykset saattavat näyttäytyä hyvinkin loogisina.
Kuka tämän jumalan lain on muslimeille ymmärrettävään muotoon kirjoittanut? Jumala? Eikai nyt sentään vaan ihminen. Muslimien logiikka on siis varsin ontuvaa. Vai onko heillä mitään käsitystäkään logiikasta, mitä se on, tai miten se toimii?

wretch
Javier Pena
Viestit: 1734
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: SDP:n kansanedustajan Hussein Al-Taeen terrorikirjoituks

Viesti Kirjoittaja wretch »

Muslimien mielestä laki on tullut Allahilta, mutta lain tulkitseminen on ihmisen tehtävä. Laki on siis täydellinen koska se on tullut Allahilta. Epätäydelliset ihmiset tulkitsevat lakia ja mikäli annetaan väärä tuomio niin syy on ihmisen eikä Allahin tai hänen antamansa täydellisen lain.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2179
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: SDP:n kansanedustajan Hussein Al-Taeen terrorikirjoituks

Viesti Kirjoittaja Silli »

Marokonsoturi kirjoitti:Kuka tämän jumalan lain on muslimeille ymmärrettävään muotoon kirjoittanut? Jumala? Eikai nyt sentään vaan ihminen. Muslimien logiikka on siis varsin ontuvaa. Vai onko heillä mitään käsitystäkään logiikasta, mitä se on, tai miten se toimii?
Radikaalisaarnaajaksi joskus tituleerattu Anjem Choudary on kertonut ihan suoraankin jenkkitelevisiossa*, että kyllä heillä eli muslimeilla on tarkoituksena saada sharia voimaan koko maailmaan. Tämä tarkoittaa siis myös Yhdysvaltoja, mistä jenkkitoimittaja tietenkin oli eniten kiinnostunut. Choudary ystävällisesti selitti, että se on muslimeiden taholta ystävällisyyttä meitä väärinuskovia sekä uskonnottomia kohtaan. Sharia-laki nimittäin sisältää ohjeet kaikkiin mahdollisiin ongelmiin ja koska se on Jumalalta saatu laki, ne on parasta mitä ihmiskunta voi osakseen saada. Se on ei-muslimeiden ongelma, että me emme ymmärrä tätä suurta rakkaudenosoitusta, jota meille pyritään tarjoamaan. Mitä sitten tulee tuohon sharia-lain kirjoitukseen ihmisille ymmärrettävään muotoon, niin eiköhän se mene jotenkin samoin kuin Koraanikin. Jumala ilmoitti pyhät tekstit profeetoille, jotka puolestaan kirjasivat ne ylös apujoukkojensa kera - arabian kielellä. Tämähän on pyhä ja itsestäänselvä asia. Ne jotka tällaisia asioita kyseenalaistavat, osoittavat vain olevansa ymmärtämättömiä Allahin eli Jumalan rakkaudesta sekä islamin ylivertaisuudesta. Meikäläisestä tämä vaikuttaa toki hieman kehäpäätelmältä ja umpikujalta :roll:

* linkki kyseiseen Fox Newsin pätkään: https://www.youtube.com/watch?v=ddA_VjIwzn4

Miten tämä puolestaan liittyy Al-Taateliin tai vaikka Nasima Razmyariin ja Ozan Yanariin? Uskoakseni kaikki tai ainakin selvä enemmistö muslimipoliitikoista kannattaisi esimerkiksi sharia-lain saamista myös Suomeen. Lisäksi on liikuttavaa seurata mm. edellä mainittujen suhtautumista esimerkiksi (muslimeiden) Suomeen kohdistuvaan maahanmuuttoon. Markkinoivat kyllä kovasti itseään länsimaistuneina, liberaaleina, sekulaareina, feministeinä ja ties minä, mutta pienelläkin tonkimisella käy selvästi ilmi, miten islamiin sitoutuneita heidän hankkeensa ja mielipiteet pitkässä juoksussa ovat.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Ei kyse ole siitä miten hulluja tai järjettömiä asioita esitetään uskontoon vedoten, vaan siitä että jotkut ovat varustettuja sellaisella mindsetillä että kaikenlaiset hullutukset otetaan vastaan ja kannatetaan niitä.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Anter Yasa kertoo sharialaista.

https://www.youtube.com/watch?v=x9t4ct3KW94

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Evan, 29, kauhea kertomus Suomesta: Luopui hunnusta – raju kunniaväkivalta alkoi heti
”Kunniaväkivalta on vaiettu totuus Suomessa”, kertoo 29-vuotias afgaanitaustainen Eva Tawasoli kokemuksistaan. (KUVA: TERHI YLIMÄINEN)
”Kunniaväkivalta on vaiettu totuus Suomessa”, kertoo 29-vuotias afgaanitaustainen Eva Tawasoli kokemuksistaan. (KUVA: TERHI YLIMÄINEN)
Awasoli.jpg (23.92 KiB) Katsottu 1938 kertaa
Suomessa asuva parikymppinen afgaanitaustainen nainen uskoi, että itsemurha olisi ainoa tapa päästä eroon kunniaväkivallan aiheuttamasta henkisestä helvetistä ja lähitulevaisuudessa odottavasta pakkoavioliitosta. Asiantuntijat epäilevät, että Suomessa on jo tehty murhia kunniaväkivallan nimissä.
EVA TAWASOLI oli pelännyt jo vuosia. Kun Tawasoli, tuolloin parikymppinen Suomessa asuva afgaanitaustainen nainen, ei ollut löytänyt tarvitsemaansa pakokeinoa, hän oli päättänyt hypätä. Sillalta alas, silmät kiinni.
– Se oli varmasti ihme, että en kuollutkaan, Tawasoli kertoo IS:n haastattelussa nyt, vajaat kymmenen vuotta myöhemmin.
– Olin tapahtuman jälkeen jonkin aikaa tajuttomanakin, ja sitten pitkään kuntoutuksessa, Toivuin onneksi täysin entiselleni.

KUNNIAVÄKIVALTA on noussut terminä esiin viime aikoina, kun poliisi ilmoitti Helsingin Pohjois-Haagassa tapahtuneen kaksoismurhan yrityksen motiivin viittaavaan kunniaväkivaltaan. Yhä karkuteillä olevan irakilaisen miehen epäillään puukottaneen entistä vaimoaan ja tämän ystävää hengenvaarallisesti.
– Kunniaväkivalta on vaiettu totuus Suomessa. Sitä esiintyy paljon enemmän kuin uskalletaan ääneen puhua. Pelko kahlitsee niin uhrien kuin viranomaistenkin suita, Tawasoli, 29, sanoo.
– Kun näin vakavasta kulttuuriin liittyvästä ihmisoikeusloukkauksesta ei puhuta, uhkaa tapa jäädä maahamme pysyväksi.

HELSINGIN apulaispormestari Nasima Razmyar sanoi hiljattain IS:lle, että Haagan puukotustapauksen kaltaisten ”rinnakkaistodellisuuksien syntyminen pääkaupunkiseudulle on otettava haudanvakavasti”.

Rinnakkaistodellisuudella Razmyar tarkoitti maahanmuuttajaväestön yhteisöjä, ryhmittymiä, sukuja ja lahkoja, jotka hyväksyvät kunniaväkivallan, ja joissa varsinkin naisia valvotaan ja tuomitaan vanhoillisten uskonnollisten normien perusteella.

Fyysinen väkivalta oli rajua, sillä minua esimerkiksi riepoteltiin hiuksista ja potkittiin maassa.

Kunniaväkivalta on eri asia kuin Suomen kantaväestön keskuudessa usein esiintyvä mustasukkaisuusväkivalta. Kunniaväkivalta on perheen tai suvun piirissä tapahtuvaa, ja lähisuku usein myös auttaa ja tukee varsinaista kunniaväkivallan tekijää. Kunniaväkivallan motiiveina tunnetaan esimerkiksi naisen esiaviolliset seurustelusuhteet, yökerhossa käynti, pukeutumiskoodien rikkominen, uskottomuus, avioerohakemuksen jättäminen tai homoseksuaalisuus.
– Kulttuurilliset erot ovat suuria. Kun suomalaismies vetää naistaan turpaan, häntä ei taputella selkään. Sen sijaan kun mies meidän kulttuurissamme hakkaa naisensa kunniaväkivallan nimissä, koko perheyhteisö ylistää hakkaajaa. Kunniaväkivalta usein jopa parantaa miehen asemaa yhteisössä, Tawasoli sanoo.
– Suomessa koko aihetta ei ole edes tutkittu kunnolla. Nasima Razmyar (Monika-Naiset ry:n puheenjohtaja vuoteen 2017) oli pitkään tekemisissä kunniaväkivaltatapausten kanssa, mutta hänkin on vasta nyt uskaltautunut ulos asiassa. Päättäjätasolla keskustelua jarruttaa se, että pelätään maahanmuuttovastaiseksi leimautumista.

TERVEYDENHOITAJAKSI kouluttautunut Tawasoli saapui perheensä kanssa Suomeen 16-vuotiaana. Tasa-arvoa vaalivaan maahan saavuttuaan Tawasoli päätti heti luopua yhdestä yhteisönsä naisia sitovasta kunnianormista, hunnun käyttämisestä päänsä suojana.
– Kunniaväkivalta alkoi heti. Se oli sekä henkistä että fyysistä, ja tekijöinä oli useampia yhteisöni jäsenistä. Minua syyllistettiin liian länsimaiseksi, Tawasoli kertoo.
– Minua huoriteltiin ja minusta levitettiin ankaria juoruja. Yhteisössäni minun sanottiin häpäisseen sukuni. Fyysinen väkivalta oli rajua, sillä minua esimerkiksi riepoteltiin hiuksista ja potkittiin maassa.

TAWASOLI ei tehnyt väkivallasta rikosilmoitusta poliisille.
– Pelkäsin, että se vain pahentaisi tilannettani. Minua myös huoletti ajatus siitä, että jos yhteisöni hylkäisi minut, niin jäisin aivan yksin. Olin silloin tosi nuori, Tawasoli muistuttaa.

Itsemurhayrityksen jälkeen Tawasolia yritettiin saada pakkoavioliittoon serkkunsa kanssa. Fyysinen väkivalta jäi, mutta henkinen säilyi.

Omalla kohdallani muutos tapahtui valitettavasti vasta, kun hyppäsin sillalta alas.
– Yksin jäämisen uhallakin keräsin rohkeuteni ja hakeuduin Monika-Naisten turvakotiin. Sen jälkeen olen asunut yksikseni, ja olen päättänyt muuttaa asioita paremmiksi. Tarvitaan avointa keskustelua, Tawasoli kertoo.

– Omalla kohdallani muutos tapahtui valitettavasti vasta, kun hyppäsin sillalta alas. Nyt halusin kertoa kokemuksistani avoimesti, jotta ilmiöön alettaisiin viimein suhtautua asiaan kuuluvalla vakavuudella – ettei tulevaisuudessa yhdenkään naisen tarvitsisi kokeilla onneaan sillalla.

Kymmenittäin naisuhreja joka vuosi
SUOMESSA kunniaväkivallan uhreille apua tarjoaa esimerkiksi Monika-Naiset liitto ry. Kriisikeskus Monikan johtajan Natalie Gerbertin mukaan yhdistyksen selkänojaan turvautuu vuosittain noin 40–60 naista, jotka ovat kokeneet kunniaan liittyvää väkivaltaa tai sen uhkaa.
–Kunniaan liittyvä väkivalta ilmenee yhteisössä, joissa on vahvat patriarkaaliset normit, jotka hyvin tiukasti määrittelevät naisten ja miesten asemaa, rooleja ja käyttäytymissääntöjä. Jos joku rikkoo sääntöjä, siitä seuraa rangaistus, jonka tarkoituksena on puhdistaa suvun, perheen tai koko yhteisön mainetta, Gerbert sanoo.
–Voi olla jopa niin, ettei tekijä edes itse haluaisi sortua väkivaltaan, mutta yhteisön painostus voi olla hyvin merkittävää. Tekijä ei välttämättä koe muita vaihtoehtoja kuin toimia perheen tahdon mukaisesti.

Esimerkiksi perheen pojan seurustelu ennen avioliittoa voi mennä läpi, kun taas tytön tapauksessa se saattaa johtaa vakavaan väkivaltaan tai sen uhkaan

PATRIARKAALISIA normeja vaalivissa kulttuureissa säännöt koskevat kaikkia yhteisön jäseniä. Miehen tekemiä rikkomuksia katsotaan usein sormien läpi, mutta naisten harvoin.
–Esimerkiksi perheen pojan seurustelu ennen avioliittoa voi mennä läpi, kun taas tytön tapauksessa se saattaa johtaa vakavaan väkivaltaan tai sen uhkaan, Gerbert tietää.

Gerbertin mukaan Suomessa vuosien varrella on ollut kuolemantapauksia, joissa oli syytä epäillä motiiviksi suvun tai perheen kunnian puolustamista. Motiivi ei kuitenkaan välttämättä ole tullut esiin esitutkinnan aikana. Korkein oikeus (KKO) käsitteli kesällä 2017 Suomen ensimmäistä epäiltyä kunniamurhan valmistelujuttua, jossa syytettynä oli Helsingissä asuva irakilaismies.
–Kunniamurha on harvinainen äärimuoto. Tavallisesti kunniaan liittyvä väkivalta ilmenee tiukkana kontrollina ja rajoituksina, jotka koskevat mm. pukeutumista, ajankäyttöä, opiskelua ja avioitumista. Ne rajoittavat merkittävästi naisen arkielämää ja mahdollisuuksia toteuttaa itseään, Gerbert sanoo.

VUODEN 2018 alussa Helsingissä asui miltei 100 000 ulkomaalaistaustaista henkilöä. Toisin sanoen noin joka seitsemäs helsinkiläinen on ulkomaalaistaustainen.
–Emme voi unohtaa tosiasiaa, että Suomi on Euroopan toiseksi vaarallisin maa naisille jo kantaväestöä koskevissa tilastoissa. Naisiin kohdistuva väkivalta ei ole maahanmuuttajakysymys, vaan hyvin laaja globaali ilmiö, Gerbert korostaa.

Kriisikeskuksen johtajan mukaan aiheesta keskustelu on jäänyt lähinnä huutelun asteelle.
–Jos naisiin kohdistuva väkivalta halutaan oikeasti kitkeä, keskustelu pitää viedä rakenteisiin, niiden uudistamiseen, palveluihin ja resursseihin. Se edellyttää poliittista tahtoa, eikä pelkästään populististen irtopisteiden kalastelua, Gerbert linjaa.
–Myös väkivaltarikosten rangaistuksia olisi ehdottomasti kovennettava. Nyt esimerkiksi seksuaalirikoksista annetut tuomiot ovat naurettavan lieviä.

Ihmisoikeusliitto: Tapaukset lisääntyneet selvästi
IHMISOIKEUSLIITTO teki vuonna 2016 selvityksen kunniaväkivallasta Suomessa. Sittemminkin aihetta tarkasti seuranneen liiton yksi keskeisimmistä havainnoista on, että valtaosa kunniaväkivaltatapauksista pysyy piilossa.
– Kunniaväkivalta on yksi piilorikollisuuden muodoista Suomessa. Tapauksista vaietaan, koska kunniaväkivallan uhrien asema on niin hirvittävän heikko Suomessa, Johanna Latvala Ihmisoikeusliitosta sanoo.
– Asiat ovat kompleksisia, koska nämä uhrit kokevat yleensä uhkaa useammalta taholta, joko oman perhepiirinsä tai muun yhteisön suunnalta. Uhrit eivät usein uskalla puhua asioista, koska he pelkäävät jäävänsä yksin yhteisössään. Kaiken lisäksi uhrit ovat monesti alaikäisiä.

Tapauksia on alkanut tulla selvästi aiempaa enemmän ilmi

Ihmisoikeusliitto kertoo saaneensa viime aikoina kasvavassa määrin yhteydenottoja kunniaväkivaltaan liittyen, myös silmittömästä kunniaan liittyvästä väkivallasta. Liiton mielestä lainsäädäntöä ja viranomaistoimia tulisi tehostaa ja ylipäätään keskustelua aiheesta lisätä.
– Tapauksia on alkanut tulla selvästi aiempaa enemmän ilmi, mikä kertoo toisaalta siitä, että ammattilaiset ovat alkaneet tunnistaa tämän rikollisuuden muodon. Toisaalta siitä, että nyt monet uhrit uskaltavat jo puhua ammattilaisille, Latvala näkee.
– Pääasiassa tämä väkivalta kohdistuu naisiin, mutta viime aikoina ilmi on tullut myös selvästi enemmän poikiin liittyviä tapauksia. Myös heitä yritetään pakottaa avioliittoon. Lisäksi esimerkiksi homoseksuaaleihin voi kohdistua painostamista ja muuta kunniaväkivaltaa.
IltaSanomat
10.5. 5:51

Mitähän tähän sanovat nämä tiedostavat piirit, joiden mielestä huivin käyttö on täysin vapaaehtoista?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Seinäjoen arabikevät Ylellä Docventures-esityksenä 28.5.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/05/0 ... yksena-285

Yle esittää Seinäjoen arabikevät -dokumentin ohjelmistossaan toukokuun lopulla. Dokumentti nähdään Yle TV2-kanavalla ja Yle Areenassa 28.5.2019 Docventures-erikoislähetyksenä, jolloin dokumentin teemoista keskustellaan esityksen yhteydessä.

Yle hankki vuonna 2016 ensivälitysoikeuden dokumenttiin, joka käsittelee maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä ja kuvaa osin ristiriitaisia näkökulmia aiheesta.

“On selvää, että Ylen ohjelmien tulee olla avoimia erilaisille ja kriittisille mielipiteille. Aihe oli kiinnostava, siksi lähdimme rahoittamaan dokumenttia kuten myös Suomen elokuvasäätiö ja AVEK. Vaikka teos on tekijänsä näkemys, julkisilla kanavilla julkaisija on päävastuussa sisällöstä”, sanoo Ylen Luovien sisältöjen johtaja ja vastaava toimittaja Ville Vilén.

Elokuvaosuuskunta Siperian tuottamasta dokumentista on käyty keskustelua kevään aikana myös julkisuudessa. Elokuvaa on myös esitetty julkisesti keskeneräisenä, tilanteessa jossa Yle ei ollut hyväksynyt sitä esitettäväksi omalla kanavallaan.

“Ylen ohjelmatoiminnan säännöstön mukaan yksittäisenkin ohjelman on pyrittävä tasapuolisuuteen, jos se on mahdollista. Olemme käyneet elokuvan ohjaaja-tuottaja Matti Reinikan kanssa pitkään keskusteluja siitä, mitä tämä tasapuolisuuden vaatimus edellyttää. Lisäksi hän on pyynnöstämme selvittänyt dokumentissa esitettyjen faktaväitteiden paikkansapitävyyttä”, Vilén sanoo.

Yle esittää Seinäjoen arabikevät -dokumentin ohjaajalta saatujen selvitysten jälkeen ja sen viimeisimmässä muodossa. Docventures-konsepti tarjoaa mahdollisuuden taustoittavaan ja täydentävään keskusteluun ja kontekstin, joka myös takaa Ylen ohjelmatoiminnan säännösten edellyttämän tasapainoisuuden.

“Maahanmuutto kätkee sisälleen laaja-alaisen yhteiskunnallisen ilmiön. Kansalaiskeskustelun perusteella voi nähdä, että jollekulle rajavalvonta on suurin merkitsevä asia, toiselle taas rajojen sisällä tapahtuvat joko syrjäyttävät tai mukaan ottavat tavat ovat se ratkaisun avain. Joku keskittyy hyvinvointivaltion kestävyyshaasteeseen ja toinen ihmisoikeuksiin. Sama savotta, eri risut, ja yhtä lailla me kaikki otamme asian vakavasti”, sanoo Docventuresin Riku Rantala.

“Maahanmuutosta tulisi voida keskustella kiihkottomasti ja ratkaisukeskeisesti, muita ihmisiä kunnioittaen. Docventures haluaa omalta osaltaan tuoda tätä suomalaiskansallista kiihkottomuutta keskusteluun”, Rantala jatkaa.

Yle tiedottaa myöhemmin Docventures-esityksen kokonaisuudesta.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Islam

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Anter Yαşα
@YasaAnter
Jos et arvostele ja kritisoi maailman misogynisintä arvojärjestelmää, eli islamia ja sharia lakia, et ole feministiä nähnykään. Hassuinta on, miten Suomen feikkifeministit suojelevat ja pitävät islamia ihanana, koska oma ego tulee edelle. Pelko leimautua rasistiksi tärkeämpää.
Translate Tweet
4:09 PM · May 12, 2019 · Twitter Web App
38
Retweets
248
Likes

Vastaa Viestiin