Keskustelua vihapuheesta

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Villeri
Adrian Monk
Viestit: 2997
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja Villeri »

annaanna kirjoitti:
ReissuLasse kirjoitti:Tulevaisuudessa on varmaan "vihapuhesalakapakoita". Jossain hämärässä paikassa saa sitten vapaasti vihapuhua sydämensä kyllyydestä, ilman pelkoa rangaistuksesta.

Vakavasti otettuna koko touhulla on liian suuret mittasuhteet. Onko olemassa jotain todistettua tietoa vihapuheen seurauksista, ei siis mitään mielensäpahoittamista vaan että jollain höpinällä on ollut konkreettisia vaikutuksia?
Mittasuhteet pielessä.

Liian suuret ne on mittasuhteet joidenkin mielestä Meetoo -kampanjallakin, minun mielestäni Oulun seksuaalirikoksilla. Raskauksissahan harvoin, ja Oulussa ei yhdessäkään tapauksessa, uhrit ovat saaneet vakavia fyysisiä vammoja. Henkisestä kärsimyksestä korvauksia. Vaikkei mitään konkreettista vahinkoa ole osoittaa ja pimppikin pelittää.

Henkinen väkivalta, voiko siitä ihminen kärsiä tai voiko vihapuheella psyykata ihmistä? Höpisemällä. Altistaa esimerkiksi alaikäiset vuosikausien vihapuheilla sunnien, shiiojen, juutalaisten, homojen, lihavien ihmisten, musulmaanien tai mutiaisten vihaajaksi.
Juutalaisiin taidettiin aikoinaan kohdistaa jonkilaista vihapuhekampanjaa. Tai siis höpistiin heidän päälleen juttu jos toinenkin.
Minfotietojen mukaan moskeijoissa ihan puheitten voimalla aivopestään ihmisistä terroristeja.
Tietysti täysin mahdotonta moinen. Todisteetkin puuttuvat.
Näin uskomattoman typerä teksti ei voi olla tuottamatta vihapuhetta, mutta onko myös raiskauksen uhrien kokemusten vähättely/mitätöinti vihapuhetta?

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

No kenelle pitäisi niitä kärsimyskorvauksia maksaa jos se vihapuhe on "minä niin vihaan ryhmää nunnunnuu, ne haisee pahalle ja heidän tavat ovat perseestä."? Pitääkö tuosta voida rangaista, ketkä olivat uhreja, tai kuka saattoi joutua vaaraan? Jos joku on kyvytön tekemään omia ratkaisujaan ja antaa jonkun toisen mielenpiteen vaikuttaa, vika on vastaanottajassa ei viestittäjässä. Pitääkö siksi viestittäjä tukkia koska yleisö ei hallitse itseään?

Avatar
Villeri
Adrian Monk
Viestit: 2997
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Iivis kirjoitti: Asiantuntijaryhmää johtamaan valittiin marraskuussa entinen arkkipiispa Kari Mäkinen.
Koko 'vihapuhe' on käsitteenä tiiviisti kietoutunut ns. maahanmuuttoon eli suomennettuna turvapaikanhakijoihin. 30 000 maahan marssinutta irakilaismiestä on se asia, mikä tätä maata nykyisellään eniten jakaa. Ja kun Mäkisen johtama kirkko valitsi selkeästi puolensa asiassa, hänen ei todellakaan pitäisi olla johtamassa yhtään mitään ryhmää aiheen tiimoilta.

Ja se suurin ongelma sitten on, että ns. halla-aholaiset ovat asian suhteen oikeassa, vaikka motiivi voi olla väärä: Usko siihen, että maailman hädänalaiset omatoimisesti matkaavat 5000 kilometriä Suomeen, on jotain niin typerryttävää, että sanat loppuvat. Se on keskisormen näyttämistä oikeasti hädänalaisille ja se uhkaa koko auttamissysteemin olemassaoloa. Ehkä hyvä niin.

Mutta jos Mäkinen asian osapuolena on päättämässä, mikä on vihapuhetta, niin eiköhän siellä taas äärioikeiston uhasta puhuta - mikä nyt ei pakosti ole väärin - mutta islamista ei taatusti pukahdeta mitään. Ja koraanipiireissä puhutaan ihan tosissaan toisten ihmisten tappamisesta, kuten Haagan puukotus ja Turun terrori-isku osoittavat.

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Vihapuhe vs Muut rikokset

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Helsingin Sanomat kirjoitti:https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006108478.html

Vihapuheesta pitäisi tulla virallisen syytteen alainen rikos, linjaa työryhmä
”Rikosilmoitukseen on korkea kynnys, koska asianomistaja voi pelätä saavansa sen myötä entistä rankempaa vihapuhetta niskaansa”, sanoo arkkipiispa Kari Mäkinen.



Marjo Valtavaara HS
Julkaistu: 17.5. 8:49


VIHAPUHEEN syyteoikeutta halutaan laajentaa niin, että syyttäjä voisi nostaa syytteen ilman asianomistajan vaatimusta.

Näin esittää arkkipiispa emeritus Kari Mäkisen johtama työryhmä, joka antoi perjantaina ministeriöille suosituksensa vihapuheen ja nettikiusaamisen vastaisten toimien tehostamiseksi.

Vihapuheella tarkoitetaan esimerkiksi ilmaisua, joilla levitetään tai lietsotaan suvaitsemattomuuteen perustuvaa vihaa. Se voi kohdistua monesti esimerkiksi etniseen taustaan tai seksuaaliseen suuntautumiseen, mutta liittyä myös esimerkiksi virkatoimiin.

Yksilöön kohdistuvat vihapuherikokset ovat tällä hetkellä useimmiten asianomistajarikoksia eli syyttäjä ei saa nostaa syytettä ellei asianomistaja vaadi rangaistusta.

”Rikosilmoitukseen on korkea kynnys, koska asianomistaja voi pelätä saavansa sen myötä entistä rankempaa vihapuhetta niskaansa. Siksi olisi syytä harkita, voisiko teko olla virallisen syytteen alainen”, sanoo Mäkinen.

VIHAPUHE voisi olla virallisen syytteen alainen työryhmän mielestä ainakin silloin, kun henkilö on joutunut vihapuheen kohteeksi virkatoimiensa, työtehtäviensä tai luottamustehtäviensä hoitamisen vuoksi.

Ammatin takia vihapuheen kohteeksi joutuvat työryhmän raportin mukaan esimerkiksi virkamiehet, journalistit, tutkijat, taiteilijat, luottamushenkilöt ja papit.

”Tämä on kasvava ongelma. Maalitushyökkäykset saattavat kohdistua viranomaisiin, poliisiin ja oikeuslaitoksessa työskenteleviin, jolloin niillä murennetaan demokraattisen yhteiskunnan perusrakenteita”, Mäkinen kuvaa.

Maalittamisella tarkoitetaan ihmisten usuttamista sosiaalisessa mediassa vihakampanjaan tiettyä henkilöä kohtaan. Maalittamiselle on työryhmän mukaan tyypillistä, että kohdehenkilöä loukkaavaan toimintaa osallistuu lukuisia, jopa tuhansia henkilöitä.

Työryhmä pitää tärkeänä, että maalittamiseen päästään puuttumaan rikosoikeudellisin keinoin.

NYKYINEN lainsäädäntö ei riittävästi huomioi maalituskampanjoita, jotka voivat olla massiivisia, vaikka kaikki yksittäiset viestit eivät itsessään täytä minkään rikoksen tunnusmerkistöä.

”Niillä pyritään käyttämään yhteiskunnallista valtaa ja saamaan avainkohdissa olevia ihmisiä vaikenemaan tai toimimaan tietyllä tavalla. Tähän on haastavaa puuttua”, Mäkinen toteaa.

Käsiä ei kuitenkaan kannata nostaa pystyyn, Mäkinen korostaa. ”Päinvastoin, kääritään hihat. Koko yhteiskuntapolitiikka on se, jolla vaikutetaan.”

Työryhmä esittää laajaa toimenpideohjelmaa, johon sitoudutaan hallitusohjelmassa.

Ilmiötä koordinoimaan perustettaisiin osaamiskeskus, joka kokoaisi tietoa vihapuheen syistä, sen tuottajista, levittäjistä ja uhreista.

KRIMINAALIPOLIITTISIN seuraamuksin vihapuheeseen on ollut haastavaa puuttua, eivätkä nykyiset rangaistukset tunnu toimivan.

Esille on tullut raportin mukaan tapauksia, joissa vihapuheen levittäjä ei koe oikeustoimien kohteeksi joutumista rangaistukseksi vaan jopa ansioksi.

Työryhmä selvittäisikin erilaisten täydentävien ja vaihtoehtoisten kriminaalipoliittisten keinojen käyttöä.

”Erilaiset sovittelun mahdollisuudet tulisi kartoittaa”, Mäkinen sanoo.

VERKKOALUSTOJEN tarjoajia työryhmä vastuuttaisi paljon nykyistä enemmän.

Nykyisten EU:n komission antamien suositusten mukaan verkkoalustojen tulee mahdollistaa anonyymin ilmoituksen tekeminen laittomasta verkkosisällöstä.

Tämä ei työryhmän mukaan riitä, vaan verkkoalustat tulee velvoittaa antamaan ilmoittajalle perusteltu vastaus ratkaisustaan kohtuullisessa ajassa.

Jo verkkoalustan käyttöehdoissa pitäisi työryhmän mielestä kieltää laittoman vihapuheen levittäminen. Laittoman sisällön poistamisen pitäisi niin ikään olla velvoittavaa.

Nimettömien tilien käyttöä verkkoalustat pitäisi velvoittaa seuraamaan.

Vastuullisen journalismin toimintaedellytyksiä pitäisi työryhmän mielestä tukea nykyistä enemmän.

Työryhmän mukaan on lisättävä median ymmärrystä siitä, miten vastuullisetkin mediat saattavat jopa levittää vihapuhetta. Tähän tarvitaan työryhmän mukaan lisää koulutusta aiheesta.

Työryhmä koostui eri tahoja edustavista asiantuntijoista. Raportti Sanat ovat tekoja. Vihapuheen ja nettikiusaamisen vastaisten toimien tehostaminen ilmestyi sisäministeriön julkaisemana perjantaina.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Sepä se taitaakin olla kaiken ydin, pelko. Charlie hebdo-tapaus, saatanalliset säkeet ja muut tapahtumat historian saatossa saavat ajamaan hyssyttelyä, päättäjät ymmärtävät olla korrekteja islamin edessä, kansaan tehoaa vihapuhelait.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Poliisi tutkii: Rasistisia viestejä ilmestyi julkiselle paikalle Porissa
Tänään klo 17:02
Toisessa tapauksessa kyse on spraymaalilla maalatusta tekstistä, toisessa tarroista.

Lounais-Suomen poliisilaitos on lähettänyt tiedotteen otsikolla ”rasistisia viestejä Porin Toejoella”.

Poliisin mukaan Kolmiokadulla sijaitsevan Pick N Pay -myymälän pysäköintialueen roskakatokseen on maalattu mustalla spraymaalilla tekstiä. Roskakatokseen on poliisin mukaan kirjoitettu tekstiä, joka voidaan tulkita laissa kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan.

– Kirjoitus on luultavasti tehty pääsiäisviikonlopun ja toukokuun alun välisenä aikana, poliisi arvioi.

Tapahtuneesta on kirjattu rikosilmoitus. Poliisi on aloittanut esitutkinnan.

Toinenkin tapaus
Lounais-Suomen poliisilaitos kertoo myös, että kyseisen kaupan ulkorakenteisiin on liimattu tarroja, joissa mainitaan COMBAT 18.

– Tämä on äärioikeistolainen ryhmittymä, jolla on juuret ulkomailla. Ryhmittymällä on ollut paikallisten toimijoiden toimesta jo aikaisemminkin toimintaa Satakunnan alueella, poliisin tiedote kertoo.

Poliisi kertoo selvittävänsä, onko näillä kahdella tapahtumalla yhteyksiä toisiinsa.

Lounais-Suomen poliisilaitos sanoo suhtautuvansa suurella vakavuudella tämänkaltaisiin rikosepäilyihin.

– Poliisihallitus on linjannut, että poliisi puuttuu vihapuheisiin ja viharikoksiin johdonmukaisesti ja tehokkaasti. Vihapuheella ja viharikoksilla on yhteys muun muassa turvallisuuden tunteeseen. Vihapuhe voi kannustaa henkilöitä liittymään väkivaltaiseen toimintaan.Myös vihapuheiden kohteena olevien riski radikalisoitua kasvaa, jos he huomaavat, että yhteiskunta ja viranomaiset eivät puutu riittävän tehokkaasti asiaan.
Alleviivaukset metsin tekosia. Niinpä niin, vihapuheiden kohteena olevien mahdollisuus radikalisoitua, olisi ollut kiva tietää mitä teksteissä sanottiin.

annaanna

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Kiitos omalla tavallaan hauskasta uutisesta.

Eikö poliisin suorittama tekstin sisältöanalyysi sinulle riitä?

Esitutkintakynnys ylittynyt. Ehkä siksi, että myymälän parkkialueen roskakatos on mitä varmimmin kameravalvottu ja syyllisen kuva todisteeksi toivottavasti saatu :lol:

Se on perusporilainen aktivisti ja vihapuhuja sellainen, joka kaljanhakumatkaansa yhdistää yhteiskunnallisen vaikuttamisen. Minimoi fyysisen rasituksen sillä tavoin.
Ne kaikkein hädänalaisimmat spraypulloon Porissa tarttuu :lol:

Minä en aluksi käsittänyt mitä "tarranatsilla" tarkoitetaan, mutta näin sitten Satakunnan keskussairaalan liepeillä koirien kuseskelemaan tolppaan jonkun muunkin reviiriään merkkailleen.
PVLtarroin.

wretch
Javier Pena
Viestit: 1734
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja wretch »

Tässä tovereille miliiseille tutkinnan aihetta. Töheryykseen liittyy myös uhkaus :P

Kuva

kaarmis
Hetty Wainthropp
Viestit: 466
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja kaarmis »

Siinä uhataan "paremmalla väkivallalla", joten ei hätää. Li Andersson teettää tosta vielä tarran läppärinsä kanteen.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja Iivis »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e78 ... 5ea064344a

Facebookin suomalaiset moderaattorit paljastavat HS:lle, miten käyttäjiä sensuroidaan – "pakoloinen" menee kielletyn rajan yli
Tänään klo 10:55

Helsingin Sanomat tapasi Facebookin suomalaisia sisällöntarkastajia, jotka seulovat käyttäjien julkaisuja. Työ on haastavaa.

Moderoijat kertovat käyvänsä päivittäin läpi keskimäärin 400–500 julkaisua. Facebook ei paljasta suomalaisten moderoijien lukumäärää.

Facebook on ryvettynyt skandaaleissa (muun muassa miljoonien käyttäjien tietoja on vuotanut), ja valtiotasolla on pohdittu tarvetta sosiaalisen median sääntelylle.

Facebook itse kertoo tekevänsä paljon työtä kielletyn sisällön torjumiseksi. Koneellisen valvonnan lisäksi käytössä on noin 15 000 ihmismoderoijaa. Facebook päästi Helsingin Sanomat tutustumaan moderointikeskukseensa Berliiniin, jossa HS tapasi neljä suomalaista sisällöntarkastajaa.

– Suomen kieli on aika rikasta sanonnoiltaan ja kiertoilmaisuiltaan. Aina ei tiedä, mitä ihmiset tarkoittavat sillä, mitä sanovat, 26-vuotias Pohjois-Pohjanmaalta lähtöisin oleva nainen kertoo HS:lle. Moderoijat esiintyvät jutussa Facebookin toivomuksesta nimettöminä, "turvallisuussyistä".

Facebookin moderointi toimii pitkälti muiden käyttäjien tekemien ilmiantojen perusteella. Suomalaiset moderaattorit tekevät jatkuvasti linjauksia siitä, mikä on sallitun rajoissa. Pähkäiltäväksi jää, saako ihmistä kutsua esimerkiksi elämänkoululaiseksi. Siirtolaisten nimittäminen moniosaajiksi tai kunniakansalaisiksi voi olla Facebookin normeilla vihapuhetta.

"Suomalaiset asunnottomat ulos ja pakoloiset sisään". Tämä suomalaisen käyttäjän jättämä kommentti poistettiin, koska "pakoloiset" terminä epäinhimillistää tiettyä ihmisryhmää. "Suomalaiset ovat kyllästyneet tänne loisimaan tulleiden elättämiseen." Tämä saman käyttäjän kommentti sen sijaan sai jäädä. Vaikka väittämä ei totta olisikaan, se ei selvästi viittaa tiettyyn ihmisryhmään, joten Facebookin sääntöjen mukaan kommentin sai lausua.

Vihapuhetta on Facebookin huoneentaulun mukaan ihmisten herjaaminen esimerkiksi etnisyyden, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen ja joissakin tapauksissa siirtolaisaseman perusteella.

Reportaasi on luettavissa kokonaisuudessaan Helsingin Sanomien lauantain lehdessä.

annaanna

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Villeri kirjoitti:
annaanna kirjoitti:
ReissuLasse kirjoitti: ...

Vakavasti otettuna koko touhulla on liian suuret mittasuhteet. Onko olemassa jotain todistettua tietoa vihapuheen seurauksista, ei siis mitään mielensäpahoittamista vaan että jollain höpinällä on ollut konkreettisia vaikutuksia?
Mittasuhteet pielessä.

Liian suuret ne on mittasuhteet joidenkin mielestä Meetoo -kampanjallakin, minun mielestäni Oulun seksuaalirikoksilla. Raskauksissahan harvoin, ja Oulussa ei yhdessäkään tapauksessa, uhrit ovat saaneet vakavia fyysisiä vammoja. Henkisestä kärsimyksestä korvauksia. Vaikkei mitään konkreettista vahinkoa ole osoittaa ja pimppikin pelittää.

Henkinen väkivalta, voiko siitä ihminen kärsiä tai voiko vihapuheella psyykata ihmistä? Höpisemällä. Altistaa esimerkiksi alaikäiset vuosikausien vihapuheilla sunnien, shiiojen, juutalaisten, homojen, lihavien ihmisten, musulmaanien tai mutiaisten vihaajaksi.
Juutalaisiin taidettiin aikoinaan kohdistaa jonkilaista vihapuhekampanjaa. Tai siis höpistiin heidän päälleen juttu jos toinenkin.
Minfotietojen mukaan moskeijoissa ihan puheitten voimalla aivopestään ihmisistä terroristeja.
Tietysti täysin mahdotonta moinen. Todisteetkin puuttuvat.
Näin uskomattoman typerä teksti ei voi olla tuottamatta vihapuhetta, mutta onko myös raiskauksen uhrien kokemusten vähättely/mitätöinti vihapuhetta?
Tekstini on harvinaisen nokkelaa minfoviestintää. Koska ei näytä ollenkaan auenneen, tai tahallaan tekeydytään tyhmäksi, lähiluetaan viestiä ja laaditaan selkokielinen versio.

Vihapuheella eli sanallisella väkivallalla on aina kohde, yksittäinen ihminen tai jokin ryhmä ihmisiä.

Reissu-Lasse tuossa esittää, ettå vaikka joku nyt henkisen ja verbaalisen aggression kohteena sitten olisikin, niin haittaaks se?
Eli kyseenalaistaa henkisen kärsimyksen mahdollisuuden. Toin konkreettisen esimerkin avulla esiin, että joo, henkiset kärsimykset on mahdollisia, vaikkei fyysisiä vammoja olisi jäänyt,

Kysymystä siitä, onko Metoo-kampanjassa seksuaalissävytteisen häirinnän uhrien kokemusten mitätöinti tai raiskattujen ihmisten henkisten vaurioiden kyseenalaistaminen vihapuhetta kannattaa tosiaan pohtia, jos on epäselvyyttä tuo kanssa. Että mitä mikäkin on.
Kielii minulle henkisestä laiskuudesta. Et en mää ny ite viitti näit funtsii.

Jos funtsii asioita ja funtsimisen jälkeen on sitä mieltä, ettei vihapuhetta suoltamalla pystytä esimerkiksi aikaansaamaan uskonnollisia fanaatikkoja, niin turha silloin on olla kieltämässä moskeijoita : jihadistien koulutuskeskuksina. :D

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Edelleen ne mittasuhteet. Jossain kollektiivisessa tajunnassa vaanivat julmat natsit jotka heräävät välittömästi henkiin, jos joku väkertää hakaristin seinään.
Ihminen kehittyy, vaikkakin hitaasti. En pidä kovinkaan mahdollisena että nykypäivänä voitaisiin saada aikaan joku massojen kiihottaminen vaikkapa kansanmurhaan (länsimaissa).
Parasta lääkettä idioottimaiselle höpinälle on jättää se huomiotta tai jos kyseessä on julkisen tilan töhriminen tarroilla tai maalilla, laittaa tekijät putsaamaan. Viesti menettää merkitystä jos sitä ei vaan noteerata. Osa löpinästä on ihan varmasti vain vittuununutta provosointia, sanotaan koska tiedetään että se huomataan ja sen on jopa kiellettyä tai ainakin paheksuttua.

Avatar
devil_doll
Javier Pena
Viestit: 1881
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja devil_doll »

Vaikka kaikkein törkeimmät jutut kuten neekeriöyhötys ja tappouhkaukset tietty pitää sensuroida, niin se että rajaa vedetään koko ajan tiukemmalle on jo johtanut siihen, että somessa keskustellaan kiertoilmauksin kuin entisessä Neuvostoliitossa. Sellaiselle, joka on oikeasti nähnyt elinaikanaan Kylmän sodan aikaiset totalitaristiset systeemit, tämä huomio että Eurostoliitto==Neuvostoliitto on kova pala. :(
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Vihapuhe? Suosalo/Kosonen/Oikeusministeriö/rikos

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

tämä huomio että Eurostoliitto==Neuvostoliitto on kova pala. :(
?
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

annaanna

Re: Vihapuhe

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Iivis kirjoitti:https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e78 ... 5ea064344a

Facebookin suomalaiset moderaattorit paljastavat HS:lle, miten käyttäjiä sensuroidaan – "pakoloinen" menee kielletyn rajan yli
...
...
...

– Suomen kieli on aika rikasta sanonnoiltaan ja kiertoilmaisuiltaan. Aina ei tiedä, mitä ihmiset tarkoittavat sillä, mitä sanovat, 26-vuotias Pohjois-Pohjanmaalta lähtöisin oleva nainen kertoo HS:lle. Moderoijat esiintyvät jutussa Facebookin toivomuksesta nimettöminä, "turvallisuussyistä".

Facebookin moderointi toimii pitkälti muiden käyttäjien tekemien ilmiantojen perusteella. Suomalaiset moderaattorit tekevät jatkuvasti linjauksia siitä, mikä on sallitun rajoissa. Pähkäiltäväksi jää, saako ihmistä kutsua esimerkiksi elämänkoululaiseksi. Siirtolaisten nimittäminen moniosaajiksi tai kunniakansalaisiksi voi olla Facebookin normeilla vihapuhetta.

"Suomalaiset asunnottomat ulos ja pakoloiset sisään". Tämä suomalaisen käyttäjän jättämä kommentti poistettiin, koska "pakoloiset" terminä epäinhimillistää tiettyä ihmisryhmää. "Suomalaiset ovat kyllästyneet tänne loisimaan tulleiden elättämiseen." Tämä saman käyttäjän kommentti sen sijaan sai jäädä. Vaikka väittämä ei totta olisikaan, se ei selvästi viittaa tiettyyn ihmisryhmään, joten Facebookin sääntöjen mukaan kommentin sai lausua.

Vihapuhetta on Facebookin huoneentaulun mukaan ihmisten herjaaminen esimerkiksi etnisyyden, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen ja joissakin tapauksissa siirtolaisaseman perusteella.

Reportaasi on luettavissa kokonaisuudessaan Helsingin Sanomien lauantain lehdessä.
Mitä luulette facessa olevat, poistettaisiinko tili, jossa tykiteltäisiin näin:
Pedofilia näyttää olevan todella yleistä vasemmistopiireissä: toiset jahtaavat autoilla lapsia, toiset unelmoivat 14-vuotiaista neekeripojista. Joka toisella vasemmistorasmusemakolla näyttää olevan alaikäisenä turvapaikanhakijana Suomeen tullut juhlapaikanhakija seksilelunaan. Hätä on kova, jos natsit ottavat heiltä värikkäät lapsilelut pois.
Entä, jos tuohon vielä tekisi selväksi ketä henkilöä tarkoittaa, siis nimen ja työpaikan toisi julkiseen tietoisuuteen.

Vastaa Viestiin