Työttömyys ja työttömyysturvan aktiivimalli

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Työttömyysturvan aktiivimalli

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Mitä jos työttämät vaikka perustaisivat jonkun osuuskunnan tai säätiön ja niille jäsenille joilla ei aktiivisuustunnit tulisi täyteen ko. pulju kuittailisi tunnit.

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11303
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Työttömyysturvan aktiivimalli

Viesti Kirjoittaja URSA »

Hyvä ajatus. Varmasti on melkein mahdotonta löytää sellainen työpaikka, jossa saisi käydä tekemässä työtä keskimäärin reilun tunnin viikossa. Tulee mieleen peruskoulun TET-jaksot...

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Työttömyysturvan aktiivimalli

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

URSA kirjoitti:Hyvä ajatus. Varmasti on melkein mahdotonta löytää sellainen työpaikka, jossa saisi käydä tekemässä työtä keskimäärin reilun tunnin viikossa. Tulee mieleen peruskoulun TET-jaksot...
Tai sitten työttömät palkkaavat toinen toisiaan. Harmi vaan jos se palkka pitää oikeasti maksaa niin joutuu ne sivukulut jollain kikkailemaan.
Vois myös käydä kuittaamaassa sen 240€ tulot vaikka viemällä vastaavan määrän pullonpalautuskuitteja.

Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Työttömyysturvan aktiivimalli

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Ihan hyvä, että työttömiä työnvieroksujia hieman aktivoidaan. Oppivat olemaan ja tekemään töitä, kuten kaikki normaalit ihmiset.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Työttömyysturvan aktiivimalli

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.helsinginuutiset.fi/artikke ... ent-447751
Työttömyysloukku rassaa nyt suuria kaupunkeja – ”Mittavatkaan tulokannusteet eivät lisää työllistymistä”
Ongelmat avointen työpaikkojen ja työttömien työnhakijoiden kohtaamisessa liittyvät ensisijaisesti seitsemään suureen kasvukeskukseen.

Helsingin, Turun, Tampereen, Oulun, Jyväskylän, Kuopion ja Seinäjoen seutukunnissa sekä avointen työpaikkojen että työttömien työnhakijoiden määrä on kasvanut yhtäaikaisesti ja yhtäjaksoisesti.

Maan muissa 63 seutukunnassa työttömyys on noussut ilman merkittäviä muutoksia avoimien työpaikkojen määrässä tai niiden osuudessa.

Työttömän työnhakijan työllistymisestään saama taloudellinen hyöty on heikentynyt finanssikriisin jälkeen.

Lisätulot työllistymisestä ovat korkeimmat nuorilla korkeasti koulutetuilla miehillä ja matalimmat alle 35-vuotiailla vähän kouluttautuneilla naisilla.

Työttömän työnhakijan kohtaamilla taloudellisilla kannusteilla on yhteys työllistymiseen. Niiden merkitys on noussut 2010–2014 samalla kun taloudellisten kannusteiden taso on laskenut.

Entistä pienempi muutos kannustetasossa yhdistyy siten aiempaa suurempaan työllisyysmuutokseen. Mittavatkaan tulokannusteet eivät näytä lisäävän työvoiman ulkopuolella olevien työllistymisen todennäköisyyttä.

Tiedot käyvät ilmi Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun tutkimuksesta, joka perustuu työ- ja elinkeinoministeriön sekä Tilastokeskuksen aineistoihin.

Aineistot sisältävät 14,6 miljoonaa havaintoa työllisistä ja 1,3 miljoonaa havaintoa työttömistä työnhakijoista 2001–2016.

Alueellistaja ammatillista liikkuvuutta sekä työn etsintää tehostavat työvoimapoliittiset toimet on tutkimuksen perusteella paras kohdistaa suuriin seutukuntiin.

Muilla alueilla on perusteltua lisätä työvoiman kysyntää tukevia toimenpiteitä.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

dmm
Neuvoja-Jack
Viestit: 542
Liittynyt: La Helmi 14, 2009 6:19 pm

Re: Työttömyysturvan aktiivimalli

Viesti Kirjoittaja dmm »

Ei nyt varsinaisesti aktiivimalliin liittyvä asia mutta aika mielenkiintoinen linjaus olkoon kuinka epävirallinen tahansa. Tällä päätöksellä varmasti paikat täyttyy... ellei sitten kuitenkin paikkoihin löydy "mystisesti" jostain tekijöitä.
Yle teksti-tv kirjoitti:Pääkaupunkiseudun suuret kunnat ovat sopineet keskenään, ettei lastentarhan- opettajien palkoilla kilpailla. Kunnat ovat toisin sanoen sopineet, ettei kukaan nosta tehtäväkohtaista palkkaa houkutellakseen päteviä hakijoita avoinna oleviin tehtäviin. Epävirallisessa sopimuksessa ovat mukana Helsinki, Vantaa ja Espoo. Pääkaupunkiseudulla on satoja alan tehtäviä täyttämättä, koska päteviä hakijoita ei ole. Myös sijaisista on huutava pula. Lastentarhanopettajan minimipalkka pääkaupunkiseudulla on noin 2 300 euroa kuukaudessa.
"Kyllä me muuten oltaisiin tultu osoittamaan mieltä ja näyttämään kaapin paikka mutta kun satoi ja oli kylmä, ja äidin leipomat pullat oli juuri uunissa"

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Työttömyysturvan aktiivimalli

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Aktiivimalliin tämäkin liittyy tavallaan.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-20000055 ... ml?ref=rss
Helsinki sai tarpeekseen leipä­jonoista: ”Pakkasessa ruoka-avun jonottaminen ei ole ihmis­arvon mukaista”
10 000 ihmistä, noin arviolta, asioi Helsingissä leipäjonoissa ja muissa vähävaraisten ruuanjakeluissa. Nyt heille mietitään uudenlaista apua, sillä leipäjonoista halutaan kaupungissa eroon.

”Pakkasessa ruoka-avun jonottaminen ei ole ihmisarvon mukaista. Leipäjonoja on ollut Suomessa 1990-luvun alusta lähtien ja kuten olemme nähneet, ne eivät ole auttaneet vähentämään köyhyyttä”, sanoo apulaispormestari Sanna Vesikansa Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan.

”Tarvitsemme nyt yhteistoimin uusia tapoja nostaa ihmisiä ylös jonoista ja ennaltaehkäistä ruoka-avun tarvetta.”

MITEN nämä 10 000 ihmistä sitten jatkossa saisivat ilmiselvästi tarvitsemansa avun – se on Helsingissä vielä keksimistä vaille.

”Suuntana on selvästi ollut, että passiivisista jonoista päästäisiin aktiivisiin, osallistujien toimijuutta vahvistaviin yhteisöihin”, sanoo diakoniajohtaja Matti Helin Helsingin Diakonissalaitokselta.

Diakonissalaitos valmentaa ruoka-apua antavia järjestöjä ja seurakuntia keksimään uusia malleja muun muassa työpajoissa. Tavoitteena on esittää uusia ideoita ensi vuoden järjestöavustuksia hakiessaan.

Yhteisestä toimintamallista sovitaan elokuuhun 2018 mennessä, tiedotteessa kerrotaan.
En tiennytkään että leipäjonot on perustettu vähentämään työttömyyttä,ettei nyt vain alkaisi käymään hieman noloksi päättäjille työttömän arki.Rahat kun eivät riitä elämiseen niin päättäjät suuressa viisaudessaan lopettavat ruoka-avunkin,hyvin menee. :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Työttömyysturvan aktiivimalli

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

No miten saisivat avun ilman pakkasessa jonottamista?
Sieltä reippaammat ja terveemmät työttömät voivat käydä jakelemassa kassit koteihin. Tietty jakeluketjun luominen ja tilausten hoitaminen voi olla alkuun oma haaste mutta kuussakin on käyty.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Työttömyysturvan aktiivimalli

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Hallitusohjelman aktiivimallia koskevasta kirjauksesta äläkkä: ”Miksi? Miksi nollakirjaus?”


Jenni Tamminen
Luotu: 5.6.2019 12:54
Kuva
Arkistokuvassa Sari Essayah ja Päivi Räsänen, jotka ihmettelevät "nollakirjausta" aktiivimallista.

TYÖTTÖMYYSTURVAN AKTIIVIMALLI
Tulevista oppositiopuolueista kristillisdemokraateista ja kokoomuksesta haastettiin tulevia hallituspuolueita aktiivimallikannasta eduskuntakeskustelussa tiistaina.

Kd:n ja kokoomuksen kansanedustajat ihmettelivät Antti Rinteen (sd) hallituksen ohjelman kirjausta asiasta ja kyselivät, kumotaanko aktiivimalli luvatusti vai ei.


”Kun televisiosta A-studiota katsoi, niin ei voinut kuin hämmästellä vaikkapa tätä aktiivimallikinastelua, että onko se nyt kumottu vai eikö sitä ole kumottu.
Hallitusohjelmaa kun lukee, niin näyttää, että sitä ei ole kumottu, vaan aktiivimalli jatkaa vasemmistoliiton ja sosialidemokraattien toimesta ainakin tuon hallitusohjelmakirjausten mukaan ihan ennallaan, kunnes uusia vastaavia toimenpiteitä löytyy”, kokoomuksen Timo Heinonen sanoi eduskunnassa.

Myös kd:n puheenjohtaja Sari Essayah ihmetteli samaa asiaa.

”Tuossa edustaja Heinonen nosti jo esille tämän aktiivimallin, joka mielestäni on kirjoitettu kyllä mielenkiintoisella tavalla. Elikkä siellähän selkeästi todetaan, että nimenomaan näihin leikkureihin ja velvoitteisiin tullaan puuttumaan siinä vaiheessa, kun kolmikantainen työryhmä on saanut toimenpiteet, joilla on korvaavat työllisyysvaikutukset, ja vasta sen jälkeen sitten ruvetaan katsomaan, muuttuvatko aktiivimallissa nimenomaan nämä leikkurit ja velvoitteet.

Kun julkisuuteen on nyt kerrottu monestakin suusta, että aktiivimallia ollaan ajamassa alas, niin tuntuu, että on nyt hivenen niin kuin oiottu näissä tekstien tulkinnoissa. Tässä on varmasti hallituspuolueilla vähän erilaisia näkemyksiä siitä, mistä kenties on sovittu. Mielenkiintoista sitten, miten tämäntyyppisiin asioihin otetaan vaikkapa jälkikäteen kantaa.

Kaiken kaikkiaankin täytyy toivoa, että hallitusohjelman kirjaukset olisivat sillä tavoin yksiselitteisiä, että jälkikäteen voidaan arvioida, ovatko ne niitä päämääriä, mistä on yhteisesti sovittu, jotta niitä voidaan jälkikäteisesti myöskin arvioida”, Essayah sanoi.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki ja puheenjohtaja Li Andersson vakuuttivat, että aktiivimalli puretaan.

”Mutta valitettavasti on niin, että vielä hallitusohjelmalla ei muutoksia tehdä, vaan meidän lainsäädäntö tapahtuu niin, että kun se kerran on tuotu lainsäädäntöön, niin pitää tuoda esitys tänne eduskuntaan aktiivimallin purkamisesta ja eduskunta ylimpänä päättävänä elimenä tästä päättää.

Se, että pitää löytää korvaavat työllisyysratkaisut tälle, ei ole erityisen vaikeaa, koska tiedämme kuitenkin, että aktiivimallin työllisyysvaikutukset ovat olleet nolla. Yhtään uutta työpaikkaa ei aktiivimallilla ole synnytetty, eli jos vaatimus on se, että synnytetään tätä vastaan nolla työpaikkaa, niin uskoisin, että se onnistuisi jopa edustaja Arhinmäeltä työministerinä — jota minusta ei kuitenkaan valitettavasti tule”, Paavo Arhinmäki sanoi.

”Hallitusohjelman kirjaus on tältä osin aivan yksiselitteinen: aktiivimallin leikkuri ja velvoitteet puretaan. Sen lisäksi siinä lukee, että työllisyysvaikutuksiltaan vastaavista toimenpiteistä pitää päättää, ja ottaen huomioon, että aktiivimalli on lisännyt työllisyyttä lähinnä työvoimahallinnossa, en näe kovin vaikeana löytää sellaisia korvaavia työllisyystoimenpiteitä, jotka täyttäisivät tämän kirjauksen ehtoja”, Li Andersson sanoi.

Sari Essayah kysyi tämän jälkeen, onko kirjaus korvaavista toimista siis nollakirjaus.

”Ei sinällänsä ole mitään sitä vastaan, etteikö näitä epäinhimillisiä tilanteita lähdetä parantamaan, mutta se ongelma on nyt siinä, miksi tämä on pitänyt kirjata tällä tavalla tänne hallitusohjelmaan, että onko tässä nyt jo, ennen kuin hallitus on päässyt vielä kasaankaan, ilmeisesti jo aika kova näkemysero siitä, mistä loppujen lopuksi on sitten sovittu.

Jos tämä on täysin nollakirjaus, niin tarvitsisiko sitä sitten ollenkaan kirjata sinne? Elikkä silloinhan olisi ollut ihan selkeätä vain sanoa, että aktiivimalli poistetaan. Ilmeisesti tässä nyt on kuitenkin sitten jonkunlaista takaporttia jäämässä sinne joittenkin puolueitten painostuksen takia”, Essayah sanoi.

”Miksi? Miksi nollakirjaus?” kyseli kd:n kansanedustaja Päivi Räsänen Essayahin puheenvuoron aikana.

Hallitusneuvotteluissa olleen keskustan väistyvä puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi tänään keskustan päättävien elinten kokouksessa, että hallitusohjelmaan saatiin työllisyyden edistämisestä keskustan toivomat ”tiukat kirjaukset”, joiden mukaan työllisyystavoitteeseen pyritään ”mitään keinoja poissulkematta”.

Uusi Suomi kertoi jo maanantaina, että Sipilän mukaan uuden hallituksen työllisyystavoitteeseen pääseminen edellyttää työllisyystoimina paitsi porkkanaa myös keppiä.

Aktiivimallin kirjaus muuttui lopulliseen hallitusohjelmaan siitä, millainen se oli Iltalehden etukäteen julkaisemassa luonnoksessa.

LUE KOKO JUTTU: Työttömille lisää keppiä? Edes aktiivimallia ei perutakaan välittömästihttps://www.uusisuomi.fi/kotimaa/281990 ... perutakaan

Nyt hallitusohjelmassa todetaan, että ”puretaan aktiivimallin leikkurit ja velvoitteet, kun työllisyysvaikutuksiltaan vastaavista toimenpiteistä on päätetty”. Luonnoksessa kirjaus esiintyi ilman tarkennusta vastaavista toimenpiteistä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/281990 ... perutakaan
Kursivointi meitsin tekosia.

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5116
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Työttömyysturvan aktiivimalli

Viesti Kirjoittaja meitzi »

koko ohjelman idea oli se, että voidaan korvata palkkatyövoimaa yhteiskunnan maksamilla orjilla, joten idea myös tulee kalliiksi.

Sehän ei tietysti keskimääräistä idioottia haittaa, koska se myös lyö työtöntä, joten hinnasta viis, kivaa kun lyödään.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Työttömyysturvan aktiivimalli

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Entinen työministeri Jari Lindström on nyt työtön työnhakija – HS: Edes TE-toimiston virkailija ei osannut auttaa poikkeuksellisessa tilanteessa: "Hän yritti kiivaasti hakea Googlesta tietoa"

Jari Lindström (sin.) toimi Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa aluksi työ- ja oikeusministerinä ja lopuksi työministerinä. Nyt entinen työministeri on rekisteröitynyt työttömäksi työnhakijaksi.

Ministerikautensa aikana Lindström ehti muun muassa antaa kasvot aktiivimallille. Erittäin kiistellyn ja peruttavaksi linjatun uudistuksen myötä työttömän etuuksia leikataan, jos tämä ei osoita aktiivisuuttaan esimerkiksi pätkätöillä.

Kohtalon ivaa on, että entinen ministeri Lindström ilmoittautui kesäkuun alussa työttömäksi työnhakijaksi. Helsingin Sanomien mukaan tätä edelsi puhelu TE-toimistoon.

– Kerroin asiakaspalvelijalle nimeni ja sanoin, että tässä ovat hommat loppumassa. Jossain kohtaa langan päässä tuli hiljaista, kun virkailija ilmeisesti hoksasi, kenen kanssa hän puhui, Lindström sanoo HS:n haastattelussa.

– Hän yritti kiivaasti hakea Googlesta tietoa, mutta joutui sitten ystävällisesti toteamaan, ettei oikein osaa antaa ohjeita melko poikkeukselliseen tilanteeseeni.

Putosi eduskunnasta, vetäytyy julkisuudesta
Oman käsityksensä mukaan Lindström tulee osallistumaan työttömien määräaikaisiin haastatteluihin, joissa käydään läpi esimerkiksi uusia työmahdollisuuksia.

Ennen ministerinpestiään Lindström työskenteli vuosikaudet Voikkaan paperitehtaalla, joka suljettiin vuonna 2006. Vuonna 2011 Lindström valmistui ammattikoulusta laborantiksi, muttei tehnyt alan töitä ennen nousuaan kansanedustajaksi.

Lindström keräsi kevään eduskuntavaaleissa 1 695 ääntä ja putosi muiden sinisten tavoin eduskunnasta. HS:n jutun mukaan Lindström antaa sovitut haastattelut, mutta on muuten vetäytynyt julkisuudesta.
:lol: Toivottavasti pääsee pätkätöihin!

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5116
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Työttömyysturvan aktiivimalli

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Pätkätöiden sijasta olisi kiva nähdä ministeri vaikkapa purkamassa rivitaloa ilman sähkötyökaluja, suojavälineitä tai palkkaa kuntouttavassa työtoiminnassa.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4658
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Työttömyysturvan aktiivimalli

Viesti Kirjoittaja dazu »

Olisi mielenkiintoista kuulla työministerin mielipide siitä, kuinka sairaisiin suhtaudutaan suomalaisessa yhteiskunnassa. Kun menet lääkäriin, niin ei tutkita, vaan annetaan masennuslääkkkeet kouraan ja lähetetään näihin meitzin mainitsemiin kuntouttaviin työtehtäviin.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden

Kardemumma

Re: Työttömyysturvan aktiivimalli

Viesti Kirjoittaja Kardemumma »

Suomi muuttuu hiljalleen Liettuan tasoiseksi valtioksi. Terveydenhuolto on jo pitkään ollut Thaimaan terveydenhuollon kaltainen yhtymä, jolla ei ole todellista tarkoitusta. Buranaa ohjeistavat syömään, siinä kaikki. Tämmöiset aktiivimallit ovat loistava osoitus Suomen muuttumisesta paskaämpäriksi. Kaikkihan sen tietää, että halpatyövoima vie työpaikat suomalaisilta. Melkein ihmettelen, ettei joukkosurmia tapahdu jatkuvasti Suomessa, vaan sekin homma on jätetty perinteisten kouluampujien harteille. Toisaalta taas, mitä sitä turhaan räiskimään. Parempi vain nostaa tukia ja juoda viinaa.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Työttömyysturvan aktiivimalli

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Jari Lindström: Aktiivimalli syntyi kolmikannassa
ELISA HYVÄRINEN | 19.06.2019 | 08:23- päivitetty 19.06.2019 | 08:57
Entisen työministerin mukaan aktiivimallia ei olisi pitänyt hyväksyä sellaisenaan.

Aktiivimalli syntyi kolmikantaisesta valmistelusta, edellisen hallituksen työministerinä toiminut Jari Lindström (sin.) muistuttaa MTV:n kolumnissaan.

Lindströmin mukaan aktiivimalli syntyi tarpeesta, jossa ihmisten haluttiin ottavan myös lyhyitä työsuhteita paremmin vastaan. Ehdotus syntyi kolmikantaisesta työryhmästä, jota veti valtiosihteeri Martti Hetemäki.

– Se syntyi siis kolmikantaisesta valmistelusta. Se oli myös osa ns. kymppilistaa, jossa oli monia ay-liikkeelle tärkeitä asioita. Kuten esim. pelisäännöt 0-sopimuksiin, eläketuki pitkäaikaistyöttömille (Lex Lindström) ja sovitellun päivärahan maksatuksen järkeistäminen.

Lindströmin mukaan aktiivimalli meni aluksi ”täysin längistä” sekä ay-liikkeellä että oppositiolla. Moni Lindströmin mukaan unohtaakin, että aktiivimalli meni ilman kritiikkiä läpi eduskunnan lähetekeskustelussa.

Ex-työministeri pitää aktiivimallin hyväksymistä kuitenkin virheenä.

– Aktiivimalliin jäi alusta asti valuvika, jonka toin esille heti kuultuani millainen tämä ajateltu malli on. Minun ei olisi pitänyt sitä koskaan hyväksyä sellaisena. Siinä tein ison virheen.

– Annoin kasvot aktiivimallille, joten syntipukin rooli lankesi siinä samalla ikään kuin kaupanpäällisiksi. Mistään muusta en saanut ihmisiltä niin paljoa negatiivista palautetta kuin aktiivimallista, Lindström kertoo.
https://www.verkkouutiset.fi/jari-linds ... istelusta/

Haista sinä Jari p...a!

Vastaa Viestiin