Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
sinnerman
Agentti Scully
Viestit: 653
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

Onko Zeynab Mäkynen sama kuin Katja Mäkynen eli isis Sanna ?
Vai olikos se se toinen Fatima ?
Menee jo hahmot sekaisin.
anaboliantti
Sofia Karppi
Viestit: 449
Liittynyt: To Tammi 24, 2013 1:01 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja anaboliantti »

Iivis kirjoitti:https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2552394
Rinne: Al-Holin leirillä olevista monia tutkitaan rikoksista

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan Syyrian al-Holin niin sanotun Isis-leirin tilanteen ratkaisemista vaikeuttaa, että monia leirillä olevia tutkitaan rikoksista.

Rinne sanoo, että Suomi ei voi vain mennä ja hakea ihmisiä pois leiriltä. Hänen mukaansa Syyria ja Irak ovat halunneet pitää itsellään mahdollisuuden tutkia äärijärjestö Isisin aikana tehtyjä rikoksia.

Rinne kommentoi asiaa hallituksen ja EU-komission tapaamisen yhteydessä pidetyssä lehdistötilaisuudessa Helsingin Säätytalolla.

Rinteen mukaan hallitus on pyrkinyt selvittämään tilannetta leirillä. Hän kertoi, että kansainvälisten järjestöjen kanssa on käyty keskusteluja siitä, miten leirillä olevia lapsia voisi auttaa.

Rinne kuvaili tilannetta hyvin monimutkaiseksi muun muassa oikeusvaltioperiaatteen näkökulmasta. Hän sanoi, että ihmisoikeuksia ja Suomen kansainvälisiä sopimuksia täytyy noudattaa, mutta samalla pitää varmistaa turvallisuus Suomessa.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ei ottanut lehdistötilaisuudessa käytännössä lainkaan kantaa al-Holin leiriä koskeviin kysymyksiin.
No hyvä, että Rinnekin on jo tajunnut.
Ei Rinne ole mitään tajunnut paitsi, että pelkää pääministerin pestinsä ja hallituksensa puolesta. Ainoa syy miksi Syyriaan ei ole pystytetty ilmasiltaa on perussuomalaisten huima gallup-suosio. Keskusta-puolue on romahtamassa totaalisesti ja suurin syy sille on PS. Rinne ei yksinkertaisesti uskalla ottaa sitä riskiä, että perussuomalaisten kannatus kohoaa entisestään. Persut on jo nyt Suomen suurin puolue, mitä se olisi jos ISIS-terroristeja lähdettäisiin laivaamaan Suomeen.
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Silli »

sinnerman kirjoitti:Onko Zeynab Mäkynen sama kuin Katja Mäkynen eli isis Sanna ?
Vai olikos se se toinen Fatima ?
Menee jo hahmot sekaisin.
ISIS-Sanna on eri nainen ja hänhän kökkii siellä Syyriassa Al-Holin leirillä.

Sen sijaan Zeynab Mäkynen (ent. Katja Mäkynen) on nähty Suomessa viime aikoina ja häntä on kutsuttu lehdistössä useammalla eri salanimellä. Hesarin Kuukausiliitteen artikkelissa Seitsemän sisarta* tätä Mäkystä kutsuttiin salanimellä "Kirsi". Iltasanomien jutuissa Mäkystä puolestaan on kutsuttu salanimellä "Fatima". Myös MV-lehti on tarinoinut ex-Katjasta juttuja, joita en kylläkään voi tosiksi vahvistaa, mutta uteliaita nekin ehkä kiinnostavat. ISIS-Sannan ja Katja-Zeynab Mäkysen välinen yhteys on ennen kaikkea se, että he ovat pyörineet näissä samoissa ääripiireissä ja heillä on ollut aiemmin jopa sama mies eli he olivat ns. sisarvaimoja keskenään.

* Seitsemän sisarta -artikkeli on maksumuurin takana, mutta se löytyy myös tästä ketjusta, jos vaan jaksaa selailla sivuja taaksepäin. Artikkeli ilmestyi Hesarissa 24.5.2019 ja muistaakseni kopioin sen tähän ketjuun joitakin päiviä myöhemmin.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Silli »

anaboliantti kirjoitti:Ei Rinne ole mitään tajunnut paitsi, että pelkää pääministerin pestinsä ja hallituksensa puolesta. Ainoa syy miksi Syyriaan ei ole pystytetty ilmasiltaa on perussuomalaisten huima gallup-suosio. Keskusta-puolue on romahtamassa totaalisesti ja suurin syy sille on PS. Rinne ei yksinkertaisesti uskalla ottaa sitä riskiä, että perussuomalaisten kannatus kohoaa entisestään. Persut on jo nyt Suomen suurin puolue, mitä se olisi jos ISIS-terroristeja lähdettäisiin laivaamaan Suomeen.
Samaa mieltä 100%. Huvitti kun kuuntelin puolella korvalla osan A-Studiosta, jossa Kai Mykkänen ja Eva Biaudet olivat keskustelemassa ISIS-naisista sekä näiden lapsista. Täytyy yrittää katsoa ohjelma vielä kokonaan, mutta hieman hymyilytti Biaudetin valinta kameran eteen. Selvästikään Rinne ei uskaltanut lähettää studioon ketään oman joukkueensa (sd. & vihr. & vas. & kesk.) poliitikoista, ettei tulenarka poliittinen tilanne vaan olisi saanut yhtään naarmua lisää. Ilmeisesti Rinteen kumivene on jo niin romuna, ettei tarvita kuin joku pikkukolhu, niin se voi pamahtaa puhki ja pullauttaa porukan veden varaan. Koska hallitus on ISIS-tyyppejä koskevien päätösten osalta avainasemassa, olisi kuvitellut että esimerkiksi sisäministeri Ohisalo tai oikeusministeri Anna-Maja Henriksson olisi kutsuttu Isoon Pajaan A-Studion vieraaksi. Ohisaloa ei kuitenkaan ilmeisesti uskallettu tuleen laittaa, kuten ei muitakaan nuoria nukkeministereita (esim. Li Andersson, Sanna Marin) eikä nähtävästi ulkoministeri Haavistoakaan. Toisaalta on journalistisista näkökulmista ymmärrettävää, että keskusteluun haluttiin Mykkäsen "vastustajaksi" joku ISIS-naisten ja lasten Suomeen hakemista kovasti haluava tyyppi, joten piti sitten hakea Eva Biaudet kesämökin laiturilta Pasilaan suvakkiaatteitaan julistamaan.

Ps. Sen verran kuin nopeasti ohjelmaa katsoin, niin ei ollut Eva entisellään. Männävuosina niin rauhallisesti ja itsevarmasti esiintynyt Eva oli nyt jostain syystä hätääntyneen, hermostuneen ja kireän oloinen. Miksiköhän? Missä olivat Evan suomenruotsalaiset hymyt, hilpeys ja aiemmin ulospäin hehkuneet tyytyväisyys sekä elämän helppous?
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Avatar
Babette
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Pe Elo 28, 2015 10:02 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Babette »

En millään löydä tietoa Sannan henkilöllisyydestä. Eikö kukaan ole kuullut hänen sukunimeään? Kotkasta kuulemma kotoisin. Käsittääkseni hän alkoi käyttämään pyövelin asua vasta, kun Katja tuli sisarvaimoksi hänelle. Oletettavasti siis hänestä voisi löytyä vallan kasvokuviakin.
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Silli »

Babette kirjoitti:En millään löydä tietoa Sannan henkilöllisyydestä. Eikö kukaan ole kuullut hänen sukunimeään? Kotkasta kuulemma kotoisin. Käsittääkseni hän alkoi käyttämään pyövelin asua vasta, kun Katja tuli sisarvaimoksi hänelle. Oletettavasti siis hänestä voisi löytyä vallan kasvokuviakin.
Kaikki tiedot ja valokuvat Sannasta ovat enemmän kuin tervetulleita tähän ketjuun. Siitä vaan penkomaan ja kyselemään, josko jostain jotain löytyisi. Kotkan lisäksi Sannan on kerrottu asuneen Helsingissä, missä hänen vanhin lapsensa (ilmeisesti tytär) kävi joidenkin tietojen mukaan 1-2 vuotta peruskouluakin. Eli kai nyt on ollut naapureita, luokkakavereita tms., jotka Sannasta, miesvainaastaan tai Sannan lapsista jotain tietäisivät.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Silli »

Onko tietoa tai arvauksia Al-Holin leirillä oleskelevien Suomen kansalaisuuden omaavien (tai siihen mahdollisesti oikeutettujen) ISIS-henkilöiden lukumääriin liittyvistä epämääräisyyksistä?

Yle on kertonut, että leirillä olisi 11 suomalaista naista ja 31 lasta. Tämä perustuu ilmeisesti toimittaja Antti Kurosen haastatteluun, jonka hän teki Al-Holin leirillä vieraillessaan. Kyseisen haastattelun videopätkä on varmaan vieläkin netissä ja siinä Kurosen haastattelemat ISIS-naiset kertoivat suomalaisia naisia olevan leirillä 11 kpl ja lapsia 33 kpl. Myöhemmin Yle on ilmoittanut Al Holissa olevan suomalaisia 11 naisen ja 31 lapsen verran.

Kurdihallinnon mukaan al-Holin -leirillä on Suomesta "vain" 8 naista ja 25 lasta.

Supon mukaan leirillä on ainakin kymmenen suomalaista naista ja kolmisenkymmentä lasta, joiden iät vaihtelevat vauvoista teini-ikäisiin.

Epätarkkuuksiahan voi olla, eikä siinä mitään, mutta yleensä niille on löydettävissä selityksiä. Al-Holin leirin kaltaisessa paikassa on täysin mahdollista, että porukasta kirjaa pitäville kurdijoukoille on sattunut "väestönlaskennassa" virheitä. Toisaalta kurdihallinnon edustaja totesi, että kaikki leirille asettuneet henkilöt eivät ole halunneet kertoa henkilötietojaan ja lisäksi on täysin mahdollista, että jotkut ovat antaneet vääriä tietoja.

Aika monillakin ISIS-naisilla vaikuttaa olevan kaksoiskansalaisuus ja myös heidän lapsillaan on usein kaksoiskansalaisuus tai ainakin periaatteellinen oikeus saada kaksoiskansalaisuus. On esitetty sellaisia näkemyksiä, että ainakin osa ISIS-naisista pyrkisi shoppailemaan itselleen tulevaisuutta kaikista niistä maista, joista se voisi olla mahdollista. Eli he ovat mahdollisesti yrittäneet kysellä leiriltä pois pääsyä useista eri maista sekä saattaneet selvittää, missä he pääsisivät pienimmillä rangaistuksilla. Olen lukenut useampiakin Al Holissa tehtyjä ISIS-naisten haastatteluita, joissa naiset ovat ilmaisseet halunsa päästä jatkamaan elämäänsä "johonkin muslimimaahan". Leirillä myös velloo ISIS-naisten keskuudessa monenlaisia huhumyllyjä*, joista monet ovat todella mielikuvituksellisia.

Toki luvut ovat voineet pienentyä myös kuolintapausten vuoksi, mutta epäilen että Suomen mediassa oltaisiin luukutettu tuhatta ja sataa, jos joku suomalaisista olisi kuollut Al Holissa. Eli en pidä todennäköisenä, että kuolintapauksia olisi yhtään tai ainakaan niin montaa, että se ainoana syynä selittäisi epätarkkuudet suomalaisten lukumäärissä. Muita mahdollisia syitä ovat mm. toisille pakolaisleireille (esim. Al-Roj) siirtämiset ja pakolaisleiriltä poispääsyt/pakenemiset, mutta en oikein jaksa uskoa niihin.

Mahtaako olla parempia selityksiä, arvauksia, huhuja tai jopa tietoa?

* Yhden huhun mukaan ISIS-naisia epäillään myytävän Iraniin shiiamuslimien seksiorjiksi. Jännää, että he pelkäävät itse joutuvansa seksiorjiksi, kun ovat kuitenkin eläneet kalifaatissa, missä seksiorjuus oli tuikitavallista ja ISIS-naisten tiedetään siinäkin toiminnassa avustaneen ISIS-miehiä...
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kur ... en/7472028

Kurdijohtaja toi suomalaispäättäjille selkeän viestin Isis-leiristä: Lapset on saatava pois, vaarana jihadistiksi kasvaminen
9:57

Al-Holin leirillä olevat lapset ovat alttiita radikalisoitumiselle, minkä takia kurdihallinto toivoo, että lapset haettaisiin pian pois niin sanotulta Isis-leiriltä.

Kurdijohtaja Salih Muslim Mohammedin mielestä lasten leirille jättäminen on erittäin vaarallista. Mohammed on yksi Syyrian kurdihallinnon PYD-puolueen perustajista ja puolueen edustaja ulkomailla.

– He eivät ole tehneet rikoksia, he ovat uhreja, Mohammed sanoo Helsingissä.

Esimerkkinä lasten tilanteesta Mohammed mainitsee muutama päivää aikaisemmin leirillä tapahtuneen puukotuksen. Kurdiuutistoimiston mukaan leirillä asuva nainen oli puukottanut vartijaa.

Uutistoimisto kertoo, että nainen oli saanut leiriä hallinnoivalta komitealta luvan käydä ostoksilla leirin ulkopuolella vartijan kanssa. Nainen oli puukottanut selkään mukaan määrättyä vartijaa.

– Nainen yritti tappaa ihmisen. Mitä tällainen nainen opettaa lapsilleen? Lapsista tulee jihadisteja. Heidät tulisi erottaa vanhemmistaan, Mohammed sanoo.

– Jos heidät erotetaan, ihmiset kritisoivat, kuinka lapset voidaan erottaa vanhemmistaan. Erottamatta jättäminen taas on erittäin vaarallista.

Kurdijohtajan mielestä kansainvälinen yhteisö ei voi jättää päätöksiä yksin kurdien harteille. Mohammedin mukaan joidenkin maiden edustajat ovat olleet yhteydessä hallintoon ja vierailleet alueella.

– Tämä ei ole ainoastaan meidän ongelmamme. Se on koko maailman ongelma.

"Kukaan ei kysele heidän peräänsä"
Mohammed on vieraillut Suomen ulko- ja sisäministeriössä kertomassa alueen tilanteesta.

Hänestä Suomessa ei ole vielä tehty päätöstä leirillä olevista maan kansalaisista. Mohammedin mukaan leirillä on Suomesta noin kahdeksan naista ja 25 lasta. Suomalaismedioissa on uutisoitu, että leirillä olisi 11 suomalaisnaista ja 33 lasta.

– Kukaan ei kysele heidän peräänsä, hän sanoo.

Mohammed sanoo, että kurdihallinto on valmis luomaan yhteyden suomalaisvirkamiesten ja Al-holin leiriä johtavan komitean kanssa.

–  Heidät (leirin suomalaiset) voidaan lähettää takaisin (Suomeen), tai jos halutaan, ehkä heidät voidaan viedä kolmanteen maahan.

"Mistä he oikein unelmoivat?"
Vaikka usein puhutaan al-Holin leiristä, alueella on useampi leiri, joista ainakin osa on erotettu toisistaan. Esimerkiksi jo muutama vuosi sitten leireille tulleet irakilaispakolaiset ovat erillään ulkomaalaisista, joiden uskotaan olleen mukana Isisissä. Leirien lisäksi kurdihallinto ylläpitää vankiloita, joissa pidetään muun muassa niitä, joiden uskotaan taistelleen Isisin joukoissa.

Suomalaismedioissa leirillä olevat suomalaisäidit ovat kertoneet al-Holin huonoista olosuhteista, joissa sairaudet leviävät. Mohammed kertoo leiristä vastaavan komitean tekevän parhaansa ja että hallinnolla on pulaa resursseista. Hänen mukaansa leiri saa vain hieman tukea kansainvälisiltä tahoilta.

– Monet olisivat valmiita auttamaan ihan tavallisia pakolaisia, mutta kun sanotaan, että apu on Daeshille (Isisille), kukaan ei halua auttaa.

Mohammed kertoo, että leirillä tarjotaan muun muassa lääkkeitä ja jos on tarvetta, ihmisiä viedään sairaalaan.

– Ehkä se ei ole riittävää, mutta mistä he oikein unelmoivat? Minusta leirillä asiat ovat paremmin kuin silloin kun he kärsivät Daeshin alla Baghuzissa.

Baghuz oli viimeinen laajempi Isisin hallinnassa ollut alue Syyriassa. Kurdijohtoisten SDF-joukkojen edustaja ilmoitti maaliskuussa Isisin menettäneet tukikohtansa joukkojen piirityksessä.

Kansainvälinen tuomioistuin Syyriaan
Kurdijohtajan mukaan Isisin rikoksia tutkimaan tarvitaan kansainvälinen tuomioistuin terrorismille. Mohammedin mielestä tuomioistuin tulisi sijoittaa Kobaneen, jonka kurdit ottivat takaisin haltuunsa Isisiltä vuonna 2015. Kobane sijaitsee Turkin rajan kupeessa Syyrian Kurdistanissa eli Rojavassa.

Mohammed korostaa, että kansainvälisen yhteisön ei tule unohtaa sitä, että Isisin jäsenten kiinnisaamiseksi tuhansia ihmisiä on kuollut alueella.


Lue myös: Syyriasta löytyi 200 ihmisen joukkohauta, ruumiiden joukossa luultavasti Isisin teloittamia – Pelastustyöntekijä: "Miehet olivat kahleissa ja heitä oli ammuttu päähän"

Tuomioistuimen sijoittaminen Rojavaan olisi merkittävä tunnustus PYD-puolueen kurdihallinnolle, joka on aikaisemmin muun muassa suljettu ulos Genevessä järjestetyistä Syyrian rauhanneuvotteluista. Turkki oli uhannut boikotoida neuvotteluja, jos PYD otetaan mukaan.

Irakissa Isisin joukossa taistelleita on tuomittu nopeaan tahtiin. Kansainvälisesti on kritisoitu muun muassa sitä, että Isisin rikosten uhreja ei ole kuultu oikeudenkäynneissä. Monien järjestöjen mukaan oli tärkeää, että mahdollisen kansainvälisen tuomioistuimen prosesseissa kuultaisiin myös uhreja.
Rouhia
Armas Tammelin
Viestit: 84
Liittynyt: To Loka 15, 2015 3:56 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Rouhia »

URSA kirjoitti:https://vimeo.com/294463541
Vimeosta löytyy näyte Keiturin ammattitaidosta.
Kaavusta huolimatta ei ehkä ole se paatunein islamisti, mutta onhan se vähän hassu sattuma, että firman nimi on MIA (missing in action) ja tarjotaan palveluita brändin hyödyntämiseen rekrytoinneista.
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Silli »

Iivis kirjoitti:A-studion keskustelussa Mykkänen mainitsi myös suomalaisista orpolapsista leirillä ja kertoi, että Tanskaan on evakoitu äidin luovuttama haavoittunut lapsi, jolla hän viitannee tähän tapaukseen:
Denmark evacuates ‘seriously wounded’ ISIS child from Syria
https://www.thenational.ae/world/mena/d ... a-1.878554

Mykkänen oli kovasti sitä mieltä, että lapset voidaan noutaa, jos vanhemmat luopuvat lapsistaan, nyt pitäisi tehdä päätös ettei keskustella enää aikuisten noudosta vaan siitä, että lapset voivat päästä tänne, jos vanhemmat ovat heistä valmiita luopumaan.
Tämä hoitoa tarvitsevien lasten vapaaehtoinen luovuttaminen esimerkiksi ISIS-äitien kotimaihin on erittäin kiinnostava asia. Leirillä työskennelleiden terveydenhuoltoalan ihmisten mukaan leirillä on todellakin paljon lapsia, jotka tarvitsisivat sellaista hoitoa, jota ei leiriolosuhteissa pystytä järjestämään. Tietenkin monille leirin asukkaista leirillä tarjottava terveydenhoito on riittävää verrattuna vastaaviin olosuhteisiin maailmanlaajuisesti. Lisäksi leiriläisiä on jonkin verran toimitettu paikallisiin sairaaloihin saamaan hoitoa, mikä sekin on riittänyt monille. Leirin asukkaista monilla on kuitenkin myös sellaisia vammoja ja sairauksia, jotka pahenevat ajan kuluessa tai jotka aiheuttavat kuolemanriskin ilman hoitoa (esim. sydänsairaat henkilöt, joista osa tarvitsisi operaatioita). Lisäksi on vammoja ja tiloja, joiden osalta hoidon ja kuntoutuksen viivästyminen, aiheuttaa merkittäviä vaikutuksia henkilön loppuelämälle.

Al-Holin pakolaisleirille internoidut ISIS-naiset syyttävät entisiä kotimaitaan viivyttelystä. Heillä on kuitenkin itselläänkin ollut käytettävissä se aivan sama aika (yli 3kk) sen pohtimiseen, voisivatko he luovuttaa hoitoa tarvitsevat lapsensa ex-kotimaiden viranomaisille. Esimerkiksi Al-Holin leirillä on kerrottu olevan 6-vuotias australialainen tyttö, jolla on kaulassaan tai niskassaan (engl. neck) luoti, jota ei saada leirin klinikalla sen enempää kuin paikallisissa sairaaloissakaan poistettua turvallisesti. Tyttöä hoitaneet lääkärit ovat yksimielisesti suositelleet tytön australialaiselle äidille tytön lähettämistä Australiaan, jotta tätä voitaisiin siellä hoitaa ja kuntouttaa länsimaisen terveydenhuollon keinoin. Tyttö ja äitinsä ovat kuitenkin asuneet maaliskuusta lähtien Al-Holin pakolaisleirillä, eikä äitinsä ole ainakaan vielä suostunut luovuttamaan tytärtään Australian viranomaisille.

Ruotsiin noudettujen seitsemän orpolapsen tilanne kertoo jotain ISIS-perheiden lasten tilanteesta, vaikka se ei olekaan tietenkään koko totuus. Mediassa esillä ollut chileläisruotsalainen isoisä Patricio Galvez haki Al-Holin pakolaisleiriltä Ruotsiin Amanda-tyttärensä seitsemän lasta, jotka olivat jääneet orvoiksi maaliskuussa 2019, kun heidän norjalaisruotsalainen isänsä Michael Skråmo kuoli taisteluissa. Amandan on kerrottu kuolleen jo tammikuussa 2019. Joidenkin puheiden mukaan Amandan kuoleman jälkeen lapsikatraan isä Michael avioitui suomalaisen ISIS-naisen kanssa, joka huolehti lapsista viimeisinä kuukausina. Joidenkin tarinoiden mukaan lapsista huolehti sekä ruotsalainen ISIS-nainen että suomalainen ISIS-nainen, jotka myös yhdessä kuljettivat lapsikatraan Baghouzista Al-Holin leirille. Tällä hetkellä Skråmon lapsikatras on jo Göteborgissa lastensuojeluviranomaisten huolehdittavana, eikä heidän asuinpaikkaansa ole kerrottu julkisuuteen. Lapset ovat pieniä, sillä nuorin on vasta yksivuotias ja muut ovat 2-, 3-, 5-, 7- ja 8-vuotiaita. Katraaseen kuuluu 5-vuotiaat kaksoset. Jotain kertonee Al-Holin lasten terveydentilasta se, että Skråmon lapsista kolme nuorinta (eli 1-, 2- ja 3-vuotiaat) eivät kävelleet lainkaan. Kaikki kyseisen katraan lapset olivat julkisuuteen annettujen tietojen mukaan aliravittuja. Näitä tietoja ei toki voi yleistää, sillä esimerkiksi CNN:n videopätkällä näkyi suomalaisen ISIS-Sannan lapsia, jotka olivat ihan pullukkaposkisia. Samoin alla näkyvässä kuvassa olevat australialaisen ISIS-teiniäidin tyttäret näyttävät ulkoisesti ihan hyvinvoivilta. Nämä kaikki lapset ovat eläneet 2-3 kuukautta Al-Holin leirillä ja sitä ennen kalifaatissa myös Baghouzin taistelut kokien, joten lasten terveydentiloissa on eroja.
Australialaisen ISIS-teiniäidin tyttäret Aiesha (kesk.) ja Fatouma (oik.). Tyttöjen Zeynab-äiti (17v) on pian saamassa kolmannen lapsensa Al-Holin pakolaisleirillä.jpg
Australialaisen ISIS-teiniäidin tyttäret Aiesha (kesk.) ja Fatouma (oik.). Tyttöjen Zeynab-äiti (17v) on pian saamassa kolmannen lapsensa Al-Holin pakolaisleirillä.jpg (44.21 KiB) Katsottu 3021 kertaa
Joka tapauksessa Al-Holin leirillä on lapsia, jotka tarvitsisivat länsimaisen terveydenhuollon palveluita leikkauksista intensiiviseen kuntoutukseen (mm. fysioterapia & apuvälineet kuten jalkaproteesi). Minusta olisi kaikin puolin järkevää, että evakuointeja tehtäisiin tässä vaiheessa näitä lapsia priorisoiden. Pallo on jo tällä hetkellä heitetty ISIS-äideille. Heillä on mahdollisuus lähettää sairaita ja vammautuneita lapsiaan ex-kotimaihinsa hoidettaviksi. Tiettävästi yksi vakavasti sairas lapsi on jo lähetetty Tanskaan. Olen myös lukenut, että Belgiaan olisi yksi tällainen lapsi evakuoitu sekä mahdollisesti yksi Australiaankin. Tästä on mielestäni hyvä jatkaa, mutta kuitenkin niin, että jokainen sairaankin lapsen evakuoiminen harkitaan tarkkaan ja suunnitellaan kunnolla.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Silli »

Kyselin jo aiemmin, tietääkö joku suomalaisten ISIS-naisten ja heidän lastensa lukumääriin liittyvien epätarkkuuksien syitä. Siihen ei ole vielä tullut kommentteja.

Kysyin asiaa siksikin, koska minusta ei voi liikaa korostaa sitä, että Irakin ja Syyrian kriisialueella on vuosien varrella kadonnut useita lapsia, joista monet ovat edelleen kadoksissa. Useimpien kadonneiden pikkulasten (lähinnä alle 6-vuotiaat, joskus hieman vanhemmatkin) tilanne on sellainen, ettei heistä ole jäljellä minkäänlaista merkkiä tai johtolankoja.

Tilanteen ja alueen vaarallisuuden huomioiden on todennäköistä, että osa kadonneista lapsista on yksinkertaisesti kuollut. Jollain saattaisi olla heidän kuolemisistaan tai hautaamisistaan tietoakin, mutta esimerkiksi kielimuurit estävät tiedon päätymistä oikeille ihmisille. Lisäksi alueen kaoottisuus heikentää tiedonkulkua, koska ihmiset ovat pitkään yrittäneet lähinnä pysyä hengissä ja selvitä seuraavaan päivään, jolloin esimerkiksi kuolemista tiedottamiset eivät ole tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä. Lisäksi on tiedossa tapauksia, joissa lapsia on käytetty ISIS:n taistelutoiminnassa mm. syötteinä, jotta vastustajat (lähinnä SDF-joukot) menisivät lasta pelastamaan, jolloin heidät voidaan ampua tarkka-ampujien toimesta. Tällaisina syötteinä on siis käytetty ISIS-jäsenten omiakin lapsia eritoten kalifaatin loppuvaiheissa ja tietenkin lähinnä orpoutuneiden ISIS-jäsenten lapsia. Isompia lapsiaan ISIS-taistelijat puolestaan käyttivät suojakilpinä ja käskivät lapsia mm. kaduille leikkimään, jottei rakennuksia tulitettaisi ilmasta käsin. Faktaa on kuitenkin sekin, että ISIS-naiset ovat ottaneet hoitoonsa yksin jääneitä lapsia, eikä näillä ISIS-naisilla ole aina ollut minkäänlaista halua paljastaa lapsensa tai lastensa olevan ns. ottolapsia. Kadonneita lapsia on niin paljon, että on täysin selvää, että heitä on myös Al-Holin leirillä sekä muilla ISIS-naisten kansoittamilla pakolaisleireillä. Myös kurdit ovat todenneet näin olevan. Vertailukohtana on hyvä huomioida, että kun ISIS:in tukikohta Libyan Sirtestä suljettiin ja sieltä kiinniotetut miehet sekä naiset toimitettiin vankilaan, jäljelle jäi yli 30 lasta, jotka ovat kuulemma olleet ISIS-jäsenten lapsia, mutta näille lapsille ei ole löytynyt sukulaisia tai edes kotimaita. Nämäkin lapset olivat kuitenkin olleet isisläisten hoidossa siihen asti, kun tukikohta lakkautettiin Libyan joukkojen ja viranomaisten toimesta. Kyseiset lapset ovat nyt väliaikaisesti Libyassa Punaisen Puolikuun henkilökunnan hoidettavina, mutta jollei heille omaisia löydy, heidät ilmeisesti sijoitetaan pysyvästi libyalaisiin lastenkoteihin.
ISIS-lapsia, joita kukaan ei kaipaa - eikä ehkä edes halua.jpg
ISIS-lapsia, joita kukaan ei kaipaa - eikä ehkä edes halua.jpg (66.98 KiB) Katsottu 2978 kertaa
Kadonneita lapsia on siis monen sorttisia. Kalifaatin jäljiltä teillä tietymättömillä on sellaisia ISIS-jäsenten ja heidän panttivankiensa lapsia, joita ehkä kukaan ei missään kaipaa, eivätkä lasten sukulaiset välttämättä edes tiedä kyseisten lasten olemassaolosta. Sitten on lapsia, joiden sukulaiset yrittävät enemmän tai vähemmän aktiivisesti löytää kadoksissa olevia pikkusukulaisiaan. Yksi etsittävistä lapsista on kahden ISIS:n riveissä kuolleen ruotsalaisen tytär "Nora", joka on tällä hetkellä 3-vuotias. Median Noraksi kutsuman pikkutytön äiti oli kantaruotsalainen ISIS:in liittynyt nainen. Pikkutytön isänkin on kerrottu olleen Ruotsissa syntynyt Ruotsin kansalainen, mutta "Noran" ulkonäön perusteella hän oli tummaihoinen.

Minusta on joka tapauksessa äärimmäisen tärkeää, että mikäli Syyriasta tai Irakista evakuoidaan suomalaisiksi epäiltyjä lapsia Suomeen, täytyy heidän henkilöllisyytensä varmistaa huolellisesti esimerkiksi DNA-tutkimusten avulla. Että sellaisia terveisiä ulkoministeri Haavistolle, jolle luulo vaikuttaisi olevan tiedonväärtti.
Haavisto hyvin todennäköisesti tietää, miten asiat ovat. Siispä DNA-testejä tuskin tarvitaan, eiku....jpg
Haavisto hyvin todennäköisesti tietää, miten asiat ovat. Siispä DNA-testejä tuskin tarvitaan, eiku....jpg (67.42 KiB) Katsottu 2978 kertaa
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Zerek
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Pe Huhti 07, 2017 9:45 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Zerek »

En vieläkään ymmärrä, mikä siinä on niin vitun vaikeata. Lapset valitettavasti kärsii vanhempiensa tyhmyydestä, ja niin tässäkin tapauksessa. Ei mitään asiaa Suomeen, tai Eurooppaan ylipäätään. Jokaikinen PITÄÄ rekisteröidä ja myöhemmin todeta että sori, sun äiti/iskä oli ihan vitun kusipää, säkin jäät pihalle.

Ainiin ne kansainväliset sopimukset joista TÄYTYY pitää kiinni. Ne samat joiden avulla irakit ja afgaanit tuli sieltä Suomeen tuosta vaan. Ainiin, täytyykö meidän olla ainoita jotka pitää kiinni kansainvälisistä sopimuksista? Ottakaa ihan oikeasti suvakitkin päät pois perseestä, meidän ei todellakaan tarvi maksaa Persialaisten loppuelämää
Anoteus
Roger Murtaugh
Viestit: 889
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 8:12 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Anoteus »

Eräs tuttavani syntyi Singaporessa 40 vuotta sitten ja ainakaan silloin hän ei ollut automaattisesti Suomen kansalainen, se piti anoa jotenkin erikseen vaikka äiti oli suomalainen. En tiedä nykytilanteesta, miten mahtaa mennä.

Uutisten perusteella sieltä halutaan väkisin tuoda vähän ylimääräistä, riittää kun sanoo vaan että on Suolesta kotoisin, media ainakin uskoo
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Silli »

Silli kirjoitti:Yksi etsittävistä lapsista on kahden ISIS:n riveissä kuolleen ruotsalaisen tytär "Nora", joka on tällä hetkellä 3-vuotias. Median Noraksi kutsuman pikkutytön äiti oli kantaruotsalainen ISIS:in liittynyt nainen. Pikkutytön isänkin on kerrottu olleen Ruotsissa syntynyt Ruotsin kansalainen, mutta "Noran" ulkonäön perusteella hän oli tummaihoinen.
Täytyy korjata: Joidenkin tietojen mukaan "Noran" äiti on toisen polven maahanmuuttaja, jolla on aasialaiset sukujuuret. Ilmeisesti äidin koko perhe on muslimeita, joten "Noran" äiti ei liene muslimikäännynnäinen sen enempää kuin "kantaruotsalainenkaan". Myöskään Syyriassa syntyneen Noraksi kutsutun tytön isästä ei liene ainakaan ruotsalaisella medialla täyttä varmuutta. Monien tietojen mukaan hän olisi afrikkalaistaustainen Ruotsin kansalainen. Tämän ketjun kannalta olennaisinta kuitenkin lienee se, että "Nora" on tiettävästi syntynyt, ollut olemassa, täysorpoutunut Syyriassa ja sittemmin kadonnut. On täysin mahdollista, että joku ISIS-nainen pitää tällä hetkellä "Noraa" Al-Holin leirillä hallussaan, mutta yhtä hyvin "Nora" voi olla jossain muualla tai kuollut.

Joka tapauksessa on hyvä muistaa, ettei Al-Holin ISIS-alueen asukkaiden henkilöllisyyksistä tai sukulaissuhteista ole kunnollisia tietoja tai varmuuksia. Joidenkin tietojen mukaan ISIS-naisten tehtävänä on palata entisiin kotimaihinsa kuljettaen mukanaan sekä ideologia että "ISIS:in poikaset", joista pitää kasvattaa järjestön uusi sukupolvi. Jokainen ISIS-naisten hoidossa oleva lapsi on järjestön "poikanen". ISIS:in kalifaatissa biologisilla sukulaissuhteilla ei ollut samanlaista merkitystä kuin muualla eikä varsinkaan mitään lakiin perustuvia vaatimuksia ollut esimerkiksi sijaisvanhemmuuden osalta. Lapsia vain ns. otettiin, jos perheettömiä lapsia sattui vastaan tupsahtamaan. Kuten media on kertonut, lapsia myös kidnapattiin esimerkiksi jesideiltä, joiden lapset pakkokäännytettiin islamiin, pakotettiin unohtamaan oma kielensä ja opettelemaan arabian kieli jne.
Zahran ja Yusufin amerikkalainen isä on etsinyt lapsiaan jo vuosien ajan. Äiti kaappasi lapset Floridasta ja vei mukanaan Syyriaan ISIS-kalifaattiin.jpg
Zahran ja Yusufin amerikkalainen isä on etsinyt lapsiaan jo vuosien ajan. Äiti kaappasi lapset Floridasta ja vei mukanaan Syyriaan ISIS-kalifaattiin.jpg (48.67 KiB) Katsottu 2688 kertaa
Vuodesta 2015 lähtien amerikkalainen Bashiurul Shikder on yrittänyt löytää ex-vaimonsa kaappaamia lapsiaan. Lasten äiti vei silloin 3-vuotiaan Zahran ja 7-vuotiaan Yusufin mukanaan Syyriaan, kun hän liittyi ISIS:iin. Lasten isä ei ole juurikaan saanut tietoja lapsista sen jälkeen. Joidenkin tietojen mukaan lasten äiti olisi kuollut jonkinlaisessa iskussa (pommitus?), jossa myös molemmat lapset olisivat loukkaantuneet (saaneet palovammoja?). Kummankaan lapsen kohtalosta ei ole tihkunut tietoja vieläkään, vaikka kalifaattia ei alueena enää ole ja kalifaatin väki on siirtynyt internointialueille. On täysin mahdollista, että kumpikin lapsi on kuollut, mutta sekin on mahdollista, että Zahra, Yusuf, "Nora" tai muut heidän kaltaiset kadoksissa olevat lapset ovat joko Al-Holin leirillä tai muilla leireillä ISIS-väen seassa. Pelkästään näitä länsimaisen yhteyden omaavia kadonneita lapsiakin on aika paljon ja kuinkahan paljon mahtaa olla vastaavia kadonneita ISIS-perheiden (puoli- tai täysorpoutuneita) lapsia, joiden vanhemmat ovat Afrikan, Lähi-Idän, Keski-Aasian tai Etelä/Kaakkois-Aasian maista. Pelkästään jesideiltäkin kaapattuja lapsia on edelleen kadoksissa satoja ellei sitten nelinumeroisen luvun verran, kuten vielä jokunen kuukausi sitten.

Kurdienkin arvion mukaan ISIS-naiset pitävät edelleen hallussaan tällaisia kaapattuja lapsia. Sekin on yksi tapa, jolla he edelleen jatkavat rikollista - ja terroristista - toimintaansa.

Sillä perusteella, että verraten pienen Libyassa sijainneen ISIS-tukikohdan jäljiltä jäi yli 30 lasta, joille ei ole vieläkään löytynyt (biologisia) sukulaisia, voi vain veikkailla kuinka paljon vastaavia lapsia on esimerkiksi Al-Holin leirillä. 200? 500? 1000? 1500? 2000?

Kun humanitaarisesta katastrofista puhutaan, niin minusta on ensisijaista edistää ISIS-terroristien perheistään kaappaamien lasten löytämistä. Seuraavaksi tärkeintä on yrittää edistää internointileireillä olevien vakavasti sairaiden lasten terveydenhoitoa tavalla tai toisella, mutta siihen lasten äideilläkin näyttää olevan valtaa vaikuttaa. Ainakaan minulta ei tässä vaiheessa heru yhtään sympatiaa naisille, jotka valittavat helteitä mustiin kaapuihin pukeutuneina. He valittavat myös nälkää, mutta kurdien mukaan heille ei läheskään kaikki ruoka kelpaa, koska se ei ole ´halal´.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Avatar
devil_doll
Javier Pena
Viestit: 1885
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja devil_doll »

Niin siis kyllähän ne kersat sieltä saataisiin pois vaikka ilman äitien tahtoa, jos vain kohdemaassa on olemassa jonkinlainen huostaanottolainsäädäntö. Suomessa voidaan tehdä huostis - mutta koska Suomella ei ole mitään toimivaltaa ulkomailla, se sama päätös pitäisi tehdä myös paikallisessa istuimessa.

Mutta ongelma on se, että nämä "lapset" eivät ole kaikki noita kuvissa olevia parivuotiaita söpösiä pikkuisia, vaan siellä on koko skaala aina 17-v. asti, ja koska tuolla naitetaan tytöt 9-v. alkaen, niin osalla näistä "lapsista" on itselläkin jo lapsia ja he ovat täysivaltaisia terroristeja kuten äitinsäkin!

Tutkijoiden mukaan keskeiset uskomukset ovat muodostuneet jo aika pienenä, noin 5 v. Ja jokainen sen iän ylittänyt on siis potentiaalinen islamistitero Suomessa, jos heidät tänne tuodaan.
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.
Vastaa Viestiin