Kaksi naista löytyi kuolleena Marokosta

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
Serenity
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:12 pm

Re: Kaksi naista löytyi kuolleena Marokosta

Viesti Kirjoittaja Serenity »

Kuolemantuomiot langetettiin päätekijöille. Tosin, ketään Marokossa kuolemaan tuomittua ei ole teloitettu sitten 1993. Marokossa teloitustaan odottaa noin satakunta vankia, mutta käytännössä kuolemanrangaistus on siellä lopetettu.

Ja vielä, kuinka erityisen paska pitää olla, ettei kelpaa edes ISISille? Luulin, että ne ottaa kaikki hullut halukkaat joukkoihinsa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/340 ... 3bc966c4a1
Marokossa mestattujen skandinaavinaisten murhaajille kuolemantuomiot

Tänään klo 17:43 (muokattu klo 18:13)

Naiset murhattiin heidän ollessaan retkeilemässä Atlas-vuorilla.

Tanskalainen Louisa Vesterager Jespersen, 24, ja norjalainen Maren Ueland, 28, murhattiin viime vuoden joulukuussa lomamatkalla Marokossa. Heidän ruumiinsa löytyivät Marokon Atlas-vuorilta, jossa naiset olivat olleet retkeilemässä.

Pian kävi ilmi, että heidän murhiensa takana olivat radikaalit islamistit. Heidän oikeudenkäyntinsä alkoi Saléssa toukokuussa.

Nyt kolmelle naisten murhiin osallistuneelle miehelle on luettu kuolemantuomiot teoistaan. Asiasta kertovat muun muassa tanskalainen BT ja Norjan yleisradioyhtiö NRK.

NRK:n mukaan neljäs henkilö on saanut samasta tapauksesta elinkautisen vankeusrangaistuksen. Hän ei osallistunut itse murhiin, mutta poliisi löysi hänen henkilöpaperinsa rikospaikalta.

Murhien takana olleet miehet ovat iältään 25-33-vuotiaita. Ennen tekoja he kuvasivat videon, jolla vannoivat uskollisuuttaan terroristijärjestö Isisille.

Miehet murhasivat naiset mestaamalla eli katkaisemalla heidän kaulansa. Ainakin toisen naisen mestaaminen kuvattiin ja video julkaistiin internetissä.

Ennen oikeudenkäynnin alkua joukko tanskalaisia sai syytteet videon levittämisestä.
But silent let me sink to earth,
With no officious mourners near:
I would not mar one hour of mirth,
Nor startle friendship with a tear.

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5116
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Kaksi naista löytyi kuolleena Marokosta

Viesti Kirjoittaja meitzi »

eiköhän sisäministeri tarkistele jos rassukat saisi tänne
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Kaksi naista löytyi kuolleena Marokosta

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Pohjoismaalaiset naisturistit surmattiin Marokossa – kolmelle murhaajalle kuolemantuomio

Julkaistu: 19.7. 15:37

MAROKKO

Marokossa kolme miestä on saanut kuolemantuomion kahden pohjoismaalaisen naisen murhasta, CNN uutisoi. Terrorisminvastainen tuomioistuin katsoi, että Abdelsamad Ejjoud, Youness Ouziad ja Rashid Afati tuomittiin norjalaisen Maren Uelandin, 28, ja tanskalaisen Louisa Jespersenin, 24, murhista.

Kolmikko oli aiemmin tunnustanut vaeltajien murhat viime joulukuussa. Miehet sanoivat tehneensä rikoksen, kun he eivät onnistuneet liittymään terrorijärjestö Isisiin. Toukokuussa Ejjoud ja Ouziad kertoivat oikeudessa hyökänneensä naisten kimppuun ja viiltäneen heiltä kurkut auki. Afati myönsi kuvanneensa veriteot.

Lisäksi neljäs mies, Abderrahman Khayali, sai elinkautisen vankeusrangaistuksen.

Mikäli miehet teloitetaan, olisi kyse ensimmäisestä kerrasta sitten vuoden 1993, BBC kertoo.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006178472.html

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Kaksi naista löytyi kuolleena Marokosta

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kuva
Yhteensä yli 20:tä ihmistä epäillään yhteyksistä kahden naisen surmaan.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006177621.html

Perussalafisti tyyppi, pitkä kaapu, parta ja hattu.

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11303
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Kaksi naista löytyi kuolleena Marokosta

Viesti Kirjoittaja URSA »

Oppivatko marokkolaiset mitään näistä murhista?

https://yle.fi/uutiset/3-10917709
Kolme nuorta belgialaisnaista keskeytti vapaaehtoistyönsä Marokossa, koska leiriläisiä uhkailtiin mestauksella shortsien käytöstä

Marokon viranomaiset ovat luvanneet suojella leirille jääneitä nuoria.

Marokko11.8.2019 klo 11.02päivitetty 11.8.2019 klo 11.12

Kolme belgialaista nuorta naista jätti kesken vapaaehtoistyönsä Marokossa, koska heitä uhattiin mestaamisella shortsien käytön vuoksi.

Naiset olivat vapaaehtoistöissä Adarin kylässä Marokon eteläosassa. He auttoivat rakentamaan teitä.

Marokkolainen opettaja pillastui, kun hän näki videon vapaaehtoistyöläisistä. https://www.youtube.com/watch?time_cont ... 5Ib9e5VYec Mies arvosteli sosiaalisessa mediassa naisten vaatetusta, koska he käyttivät shortseja. Opettaja kirjoitti, että naiset pitää mestata epäkunnioittavan pukeutumisensa takia.

Uhkaus oli vakava, koska viime vuonna kolme marokkolaista islamistia mestasi kaksi pohjoismaalaista naista, jotka olivat patikoimassa Atlas-vuorilla Marokossa. Miehet tuomittiin kuolemaan heinäkuussa.

Marokon poliisin mukaan opettaja on pidätetty. Häntä epäillään kiihottamisesta terroritekoihin.

Tulevat leirit peruttu


Vapaaehtoistyöt järjestänyt Bouworde-järjestö kertoo verkkosivuillaan, että belgialaisnaiset kuuluivat lähes neljänkymmenen nuoren ryhmään, joka osallistuu työleirille kesälomallaan.

Bouworde kertoo peruvansa kaikki tulevat Marokon-leirinsä uhkauksen takia. Järjestö kertoo saaneensa Marokon viranomaisilta lupauksen, että nuoria leiriläisiä suojellaan. Järjestön mukaan loput 34 nuorta haluavat jatkaa leirin loppuun saakka.

Marokkolaiset ovat reagoineet voimakkaasti belgialaisnaisten tapaukseen. Eräs marokkolainen kansanedustaja arvosteli naisten vaatetusta. Casablancaan puolestaan on suunnitteilla mielenosoitus, jossa osallistujat aikovat pukeutua shortseihin.

Bouworde kertoo toimineensa Taroudantin alueella yli 15 vuoden ajan. Järjestön vapaaehtoiset ovat osallistuneet muun muassa koulujen, teiden ja vesikanavien rakentamiseen.
Onhan ne naisten käyttämät shortsit törkeitä muslimimaassa kyykistellessä käytettäviksi, mutta että heti ollaan mestaamassa? Jännää ettei järjestö ole vaivautunut neuvomaan vapaaehtoisia, millä tavalla kohdemaassa kannattaa pukeutua.

jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3916
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Kaksi naista löytyi kuolleena Marokosta

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Voi nyt vitalis taas. Lähdetty sinisilmäisenä Marokkoon ottamatta yhtään selvää miten naisiin siellä suhtaudutaan. Ja varsinkin vääräuskoisiin naisiin.

Nämä samat idiootit sitten äänestävät vasuripellejä ja vihreitä kun elämänkokemusta on tasan nolla. Ideologia kuulostaa vaan niin ihanalta kun kaikki on samanarvoisia ja raha tulee seinästä.

En usko että nämä tyttöset tästä mitään oppivat. Yksittäistapaus vaan, ja ei kaikki muslimit ja kaikki kulttuurit ovat mahtavia.
"Those who want respect, give respect."

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kaksi naista löytyi kuolleena Marokosta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Marokkolainen tuomioistuin vahvisti pohjoismaiset retkeilijät murhanneiden tuomiot – myös neljännelle kuolemantuomio

Vuorilla Etelä-Marokossa vaeltaneiden tanskalaisen ja norjalaisen naisen ruumiit löytyivät joulukuussa 2018.

Poliisi saattoi syytettyjä oikeuteen Marokon Saléssa toukokuussa.Jalal Morchidi / EPA
Poliisi saattoi syytettyjä oikeuteen Marokon Saléssa toukokuussa.Jalal Morchidi / EPA
marokkolaismiehiä_saattamassa.jpg (93.94 KiB) Katsottu 4546 kertaa
Marokossa tuomioistuin on vahvistanut pohjoismaiset retkeilijät murhanneiden miesten tuomiot. Kolmelle marokkolaismiehelle heinäkuussa annetut kuolemantuomiot pysyvät voimassa. Tuomitut ovat tunnustaneet murhat oikeudelle. Lisäksi tuomioistuin kovensi neljännen miehen elinkautisen rangaistuksen kuolemantuomioksi.

Tanskasta ja Norjasta kotoisin olleet 24- ja 28-vuotiaat naiset olivat vaeltamassa vuorilla Etelä-Marokossa. Heidän ruumiinsa löytyivät joulukuussa 2018. Sosiaalisessa mediassa levisi video tappamisesta.

Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan nyt kuolemantuomion saanut neljäs mies oli kolmen muun kanssa vuorilla, mutta poistui paikalta ennen murhia.

Vaikka kuolemantuomio on Marokossa laillinen, ei tuomiota ole pantu käytäntöön sitten vuoden 1993. Asia on maassa poliittisen väännön alla.

Kaikkiaan tapauksessa tuomittiin yli 20 henkilöä. Yksi tuomituista sai elinkautisen, loput 5-30 vuoden vankeustuomion.

Lähes kaikki tuomitut ovat ilmoittaneet olevansa äärijärjestö Isisin tukijoita, mutta Isis ei itse ole koskaan vahvistanut olleensa iskun takana.
YLE
31.10.2019 klo 01.14 päivitetty 31.10.2019 klo 02.43

Miehet siis tuomittiin kuolemaan, jota ei mahdollisesti panna täytäntöön. Pohdiskellaan asiaa siltä kantilta, että miehet olisivat ehtineet paeta Suomeen:
a) heitä ei olisi voitu karkottaa, koska kuolemantuomio uhkaa - vaikka niitä ei ole käytetty sitten vuoden 1993, mutta lainsäädäntö mahdollistaa
b) he olisivat olleet oikeutettuja turvapaikkaan
c) heidän oikeudenkäynti olisi pidetty Suomessa - sekä käräjä- että hovioikeus olisivat matkustaneet Marokkoon "tutkimaan olosuhteita". Oikeudenkäynnit Suomessa olisivat olleet kulttuurisidonnainen farssi lukuisine tulkkeineen, loputtomine valituksineen ja itkevine marokkolaissukulaisineen sekä Suomessa asuvien tukijoukkoineen. Hinta koko sirkukselle olisi ollut useita miljoonia euroja.
d) miehet olisivat istuneet rangaistuksena Suomessa puolikkaina koska ensikertalaisuus ja vapauduttuaan jääneet Suomeen, koska kuolemanrangaistuksen uhka olisi edelleen leijunut yllään ja vankilassa mahdollisesti muotoutuneet perhesuhteet, sekä tapaamishuoneissa tehdyt lisääntymiset suomalaisnaisten kanssa.

Kaikki tämä oli kiinni pienestä seikasta; he eivät ehtineet Suomeen! Mutta tässä olikin kyse sanasta JOS, joka tarkoittaa, että se olisi ollut mahdollista. Ja vain siksi koska ihmisoikeudet ja sinisilmäiset hölmöt.

Väistämättä tulee mieleen, että kuinka monta henkirikoksen joko kotimaassaan tai sellaisen matkalla Suomeen tehnyttä onkaan saanut Suomesta turvapaikan?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2085
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Kaksi naista löytyi kuolleena Marokosta

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Milloinkas näiden elukoiden tuomiot laitetaan täytäntöön? Samalla El yaakoubi ayoubin homma menisi siinä samassa. Hirttäjäiset pystyyn vai mitä nämä kurakyrvät jarruttelee?

sörsse
Rico Tubbs
Viestit: 1258
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2017 1:30 am

Re: Kaksi naista löytyi kuolleena Marokosta

Viesti Kirjoittaja sörsse »

Eiköhän Pekka ole tiennyt näistä miespoloisista mitään, vaiko ei ulkoinen habitus ole mätsännyt? Tuon kyllä ymmärrän näin heteronakin oikein hyvin, näiden vuohennussijoiden kuvia katseltuani!!

Vastaa Viestiin