Rikoskirjallisuus, elokuvat, sarjat, dokumentit, podcastit yms

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie »

The Handmaid's Talen 3. kausi on edelleen jännittävää, mutta sarja on nyt jäänyt mielestäni rullaamaan liian pientä perheympyrää yhä uudelleen läpi. Samaan aikaanhan sarjan todellisuudessa on sivumennen kerrottu Chicagossa olevasta sodankäynnistä - sitä voitaisiin näyttää ja muutenkin näyttää Gileadin meininkiä laajemmassa mittakaavassa kuin vain Waterfordien perhekuviota. Turhaudun myös siitä, että päähenkilö June ei saa ladotuksi ja avatuksi sanallisesti kaikkea mitä Gileadissa tapahtuu, kun hän on tilanteissa joissa sanotaan juttuja.

Ehkäpä sarjan tekijät tarkoituksella viivyttävät vallankumouksen/vastarinnan etenemistä, jotta sille varataan aikaa uudessa kaudessa. Sekin on toisaalta mahdollista, että tilanne päinvastoin laajenee Gileadin malliin muuallakin ja jopa vapautta edustava Kanada alkaisi vavahtelemaan. Se voisi tarkoittaa lisäkausia, mutta sarjan tekijöiden tarvisi keksiä mielenkiintoista settinkiä ettei mene saman toisinnaksi.

Nyt fiilikset Gileadin suhteen alkavat olla ne, että maan tasalle se lafka jo, ja lasten palautus oikeille vanhemmille ja sitten kaikki nämä hullut/pahat Gileadin kannattajat ja valtaan kuuluvat teloitukseen orjuttaamisesta, tappamisista, raiskaamisista ja laajasta pahuudesta. Näen jo kuinka sarja päättyisi huojentavaan loppunäkymään, jossa Gileadia ei enää olisi ja näytettäisiin, miten ihmiset saisivat taas olla vapaasti..., mutta aivan viime minuutin aikana vilautettaisiin kuvaa Meksikosta, Saksasta ja Grönlannista joihin Gilead olisi ehtinyt siirtyä.. Katsojalle ensin hymy, sitten hampaiden kiristelyä. Mutta tämä olisi ehkä liian itsestäänselvää dystopiointia.... :P

Huomionarvoista tsekkailtavaa todellisuudesta: Arman Alizad on kertonut, miten sarja on kuin Iranin kehitystarinaa. Ohessa linkki hänen julkiselle FB-sivullensa, josta kannattaa käydä lukemassa, mitä hänellä on sanottavaa ja näytettävää.
(Atwood on muuten muistaakseni kertonut, että Iranin yhteiskuntakehitys oli hänellä osin mielessä kirjaa tehdessään. )

Tässä vielä varuiksi hänen tekstinsä, jos linkki ei näy. Linkissä myös hyvät kuvat aiheesta, joten jos sieltä näkee jutun, se olisi parasta. 8)
.. Mun eka reaktio kun katsoin Handmaids Talen oli järkytys. Soitin heti isälleni et ”Isä, katso tämä sarja! Tän voi peilata kaikkeen mitä me nähtiin silloin -79. Jokaisen muslimimaan naisen kuuluisi mähdä tämä”

Samat kuviot toistuvat:
- kaikki alkoi hitaasti. Ensin islamilainen hallitus poisti kaikki naistuomarit, yksi heistä Nobelin rauhanpalkinnon saaja Shirin Ebadi. Sitä ennen Iranissa oli 12 naistuomaria. Nyt ei ole 40 vuoteen enää ollut.‪ Naiset erotettiin myös armeijasta, laivastosta ja ilmavoimista ja ilmoitettiin, että naiset eivät saa enää palvella missään muodossa.‬
- Sitten naisten liikkuminen ja vaatetus rajoitettiin ja naisilta vietiin itsemääräämisoikeus.
- Tämän jälkeen heidät erotettiin miehistä.

Viimeisessä kuvassa siskoni minihameessa ennen islamilaista valtaa, kun naisilla oli vielä itsemääräämisoikeus.

Onneksi Iranissa on rohkeita naisia jotka taistelee tätä uskonnollista tyranniaa vastaan vankeuden, kidutuksen ja kuoleman uhalla. Teillä on meidän tuki. Hyvää kansainvälistä naistenpäivää kaikille maailman naisille!
https://www.facebook.com/armanalizadoff ... =3&theater
------------------------------------------------------

Dark on saanut 2.kauden, se on hienohko scifihenkinen sarja Saksan maalta. Filosofishenkiset voivat myös tykkäillä. Henkilöhahmojen moninaisuus vaatii miltei kaavion taustalle - sellainen löytyykin sarjan wikipediasivulta enkä yhtään ihmettele, että miksi. :mrgreen:

Islantilainen Loukussa on myös saanut kakkoskauden, se on nähtävissä Yle Areenassa. Olin innoissani uuden kauden yllätteisestä tulemisesta, olihan ykköskausi ollut hieno. Mutta uusi kausi ei ole enää... onko käsikirjoittaja vaihtunut, vai mikä on, mutta lähes väen vängällä katsoin 2.kautta muutaman jakson. Ideologia-propagandaa tungetaan liikaa, sarjan tekijöillä on ns. Yle-lasit turbotehoilla päällä. Sarjassa kerrotaan ulkomaisten yritysten valtaavan alaa Islannissa ja sellaisen kyseenalaistamisen saati vastustamisen katsotaan olevan "rasismia" sarjassa. Islannin maaperää ja luontoa valjastetaan ydinvoimalakäyttöön sarjassa, sen vastustaminen näytetään landejen sivistymättömyytenä. Islanti on aika lailla pulassa oikeasti, jos näin on asiat.

I Am the Night- tosipohjainen minisarja oli hyvä, se näkyy HBO:lla. Entisen merisotilaan puolustautumis/taisteluniksi jäi sieltä mieleen. Televisio voi tarjota ajateltavaa ja oppia, vinkkejä ja hauskuutta. :)
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie »

:!: Mielenkiintoista oheismateriaalia Netflixillä näkyvään When They See Us- minisarjaan, joka perustuu Central Park Five-rikosjuttuun.

https://www.washingtonpost.com/history/ ... 98ba979b71

Linkin tärkein anti se, että nuoret eivät olleet kokoontuneet viattomasti yhteen Central Parkkiin vaan siellä oli huliganismia ja ohikulkijoihin kohdistuvia kimppuunkäymisiä. Siellä ei oltu piknikillä.

Varsinaiseen lenkkeilijänaisen hirveään tapaukseen pojat saattoivat olla syyttömiä - dna ja tunnustus Reyesiltä - tosin siihen on jätetty epäilyksen häivää kytemään useampaan hyökkääjään viitanneilla lääkärien lausunnoilla (alla linkki joka ei avaudu kokonaan, mutta pääpointti näkyvissä) ja Reyesin kytkeytymisestä Wiseen merkeissä.

https://www.wsj.com/articles/central-pa ... 1403234704

Lehtijuttu tapauksen todelliseksi syylliseksi tunnustautuneesta ja siihen DNA-matsautuneesta sarjaraiskaaja ja murhaaja Matias Reyesistä:

https://inews.co.uk/culture/television/ ... pened-now/

Lenkkeilijänaisen, Trisha Meilin, kuulumisia käsittelevä artikkeli:

https://www.express.co.uk/showbiz/tv-ra ... ictim-2019

Meili ei muista hyökkäyksestä mitään, hän sai tapauksesta peruuttamattomia fyysisiä vaurioita ja oli lähes kuolla (Reyes kertoi jättäneensä hänet kuolemaan) ja hän työskentelee nykyään uhrien auttamisen parissa. Kohua on aiheuttanut USA:ssa seKin, että Meili ei ole asettunut rikoksesta vapautettujen mustien puolelle, vaan on sanonut ja sanoo tukevansa syyttäjän ja viranomaisten toimia.
(Asiaan voi mielestäni vaikuttaa sekin, että hän on maininnut heidän kohdelleen häntä hyvin ja kunnioittavasti - välittävällä kohtelemisella on jättesuuri merkitys tosi tilanteiden/hädän hetkellä, sellainen muistetaan. )

---------------------------------------

Sic Mundus Creatus Est. Tämä lause lienee tullut tutuksi kaikille Darkin seuraajille. :mrgreen: Nykyisyys, menneisyys ja tulevaisuus liittyvät kaikki yhteen. "The distinction between the past, present and future is only a stubbornly persistent illusion" kerrotaan Einsteininkin todenneen. 2.kaudella tasoa ei ole laskettu ja kausi päättyy upeaan loppuheittoon, josta voidaan ennakoida jatkoa. Langanpäät jäävät ilmaan.

-----------------------------------

Kesätunnelmaan sopivaa hauskaa ja rentouttavaa elokuvaa etsiville on Netflixiin ilmestynyt Murder Mystery. Ja nimenomaan etsiville..., tässä leffassa on hubailua dekkariperinteen kustannuksella, se oli ihan hihityttävää. 8)
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Tätä suosittelin jo jossain ketjussa, mutta nyt dokkari löytyy Youtubesta (ainakin toistaiseksi) ja sen saa englanninkielisillä tekstityksillä. Dokkari kertoo ihmissalakuljetuksesta Eurooppaan, Lauren Southern meni sinne missä tapahtuu.


Borderless (2019) | EMERGENCY BACKUP
https://youtu.be/ZQ_fz9EW5Iw
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Iivis kirjoitti:Tätä suosittelin jo jossain ketjussa, mutta nyt dokkari löytyy Youtubesta (ainakin toistaiseksi) ja sen saa englanninkielisillä tekstityksillä. Dokkari kertoo ihmissalakuljetuksesta Eurooppaan, Lauren Southern meni sinne missä tapahtuu.


Borderless (2019) | EMERGENCY BACKUP
https://youtu.be/ZQ_fz9EW5Iw
KORJAUS: myös suomi löytyy tekstityksenä
Kosminski
Remington Steele
Viestit: 239
Liittynyt: Pe Huhti 03, 2015 6:40 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Kosminski »

Nyt kun Lassiellakin on HBO niin laitan sen puolelta pari vinkkiä tulemaan perusteluineen:

Killing Eve 1 & 2 kausi – hemmetin hauskaa ja menevää salamurhaajaviihdettä ja kissa-hiiri-leikkiä. Vahva suositus!

Years and Years - Pelottavan todellinen lähitulevaisuuden skenaario näyttää ihmisten pahimmat ja hyvimmät puolet. Vaikka on synkkä niin huumoria ja lämpöä mukavasti mukana. Todella mainio!

The Act - yksi viime vuosien oudoimmista henkirikostapauksista on saanut erinomaisen filmatisoinnin. Näyttelijät aivan mahtavia ja juttu on niin hyytävän kummallinen, että vaikea uskoa todeksi.
"Murder is like potato chips: you can't stop with just one."
― Stephen King
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5143
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja meitzi »

HBO vinkit kelpaa tännekin, otan satunnaisia irtokuukausia silloin tällöin, kun katsottavaa kertyy tarpeeksi. Varsinkin nyt kun joutuu toipumaan pumppumurheistakin, niin en saa tehdä mitään järkevää ja liikuntakin rajoittuu johonkin parin sadan metrin lenkkiiin pari kertaa päivässä.

(cool avatar, mulla jäi lärvin muokkaaminen samalla tavalla pahasti kesken, onneksi)
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Silli »

Iivis kirjoitti:
Iivis kirjoitti:Tätä suosittelin jo jossain ketjussa, mutta nyt dokkari löytyy Youtubesta (ainakin toistaiseksi) ja sen saa englanninkielisillä tekstityksillä. Dokkari kertoo ihmissalakuljetuksesta Eurooppaan, Lauren Southern meni sinne missä tapahtuu.


Borderless (2019) | EMERGENCY BACKUP
https://youtu.be/ZQ_fz9EW5Iw
KORJAUS: myös suomi löytyy tekstityksenä
Kiitos Iivis! Kiinnostava vinkki ja mua nämä dokkarit kiehtovat enemmän, kun en meinaa pitkiin sarjoihin jaksaa syventyä. Lassie saa kyllä sarjat kuulostamaan siltä, että ne kaikki olis melkein pakko katsoa :)

YLE Areenassa on nyt katsottavissa dokkari Saudi-Arabian kahdet kasvot tai jotain sinne päin. Se kertoo ääri-islamilaisuuden leviämisestä ja saudien roolista siinä hommassa.

[MUOKS: Kopioin alle dokkarin tarkemmat tiedot ja linkin Areenaan.]
Ulkolinja: Saudi-Arabian kahdet kasvot

Saudi-Arabia rakennuttaa moskeijoita ympäri maailmaa levittämään wahhabismia, radikaalia islamin tulkintaa. Maa osallistui myös Bosnian sotaan ja rahoittaa Syyrian ja Jemenin sotaa. Kuningashuoneen liberaalina pidetty prinssi Mohammed bin Salman muuttaa Saudi-Arabiaa, mutta mihin suuntaan? T: BBC.

Kesto: 48 min
Esitetty YLE TV1:ssä: to 27.6.2019
Katsottavissa Areenassa: vielä 11 päivän ajan
Katselukertoja tähän menessä: 48551

Linkki Yle Areenaan: https://areena.yle.fi/1-50087395
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Olen taas innoissani, toisaalta nythän on täysikuu (miksi ei näy?) ja toisaalta filmi/sarjapuolella on jälleen mielenkiintoista nähtävää.

Kosminski, kiitti paljon vinkeistä :) .

Näin on päässyt käymään HBO:n kanssa, piti ottaa se vain kokeilukaudeksi Tsernobylin takia mutta sitten huomasin The Handmaid´s Talen näkyvän siellä ajantasaisena JA ilmaisjakso ehti päättyä ennen sarjan ehdittyä loppuunsa, joten jouduin vaikean (mahdottoman) valinnan eteen :? , kun en olisi halunnut tilata toista nettitvtä Netflixin lisäksi samalla kun oli pakko nähdä se HT ainakin loppuunsa, joten HBO on väliaikaisesti tilattuna vielä vähäksi aikaa - olen silti päättänyt, että täytyy jatkossa jotenkin vuorotella Netflixin ja HBO:n kanssa, ei samaan aikaan rahaa kahtaalle - periaate: liikaa.

Killing Evestä olen nähnyt 1.kauden, oli kuten sanoitkin, menevää ja pirskahtelevaa. Years and Yearsia en ole vielä nähnyt, olen ohittanut sen ns. "vain draamana" mutta sait sen kuulostamaan varteenotettavalta ja mielenkiintoiselta, joten aion tsekata.

The Actia en ole nähnyt, mutta olen nähnyt sen dokumentin samasta aiheesta - Mommy Dead and Dearest, jossa Gypsyn ja DeeDee Blanchardin tolkuton tositarina kerrottiin ja näytettiin.

Oletko nähnyt HBO:lta semmoista mysteerisarjaa kuin Sharp Objects? Katsomisvinkki HBO:laisille. Sarjaa kuvataan tummasävyiseksi ja siinä on erikoislaatuista pikkukaupunkihuumoria. Päähenkilö on kompleksinen toimittaja, joka palaa kotipaikkaansa tekemään juttua sitä vaivaavista karmeista rikoksista mutta hänellä on itselläänkin diilattavaa siihen tyyliin, että hän usein ajelee viinapullon kanssa maantiellä ja tuntee vetoa neuloilla pistelyyn.
Erittäin hyvä sarja, en arvannut niin hyväksi, kun lähdin katsomaan. Kannattaa katsoa!
Loppujaksoissa on koskettavuutta, huomataan, että eräskin kohtaus mikä on herkistyttävää, on varmastikin naiskirjoittajan unelmaa siitä, miten ihanteellisesti lähentyminen tapahtuu, kun mukana on hyväksyminen ja hellyys. Sarja perustuu Gillian Flynnin samannimiseen novelliin. Hän on kirjoittanut myös muita synkeän sykähtäviä, ajattelua ja psykologiaa ammentavia novelleja, joista on tehty filmatisointeja: Gone Girl, Dark Places.

Moni on varmaan nähnyt David Fincherin ohjaaman Gone Girlin, mutta kuinka moni on nähnyt Dark Placesia taikka Sharp Objects-sarjaa. Kaksi edellämainittua on näytettu Suomessa normitelevisiossa. Dark Places voi olla sikäli kutkuttavaa minfolaisille, että elokuvatarinassa Amerikan rikosfoorumin harrastelijat sysäävät mysteerin kohti selviämistä. 8)
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Laitan uuden postauksen, jotta ei mene liian sekavaksi koosteeksi edelliseen.

Netflixiläisille katsomisvinkki: Stranger Things. Kolmoskausi ilmestyi 4. heinäkuuta, Yhdysvaltojen kansallispäivänä. Sarja on hyvin tehty ja siinä on oma hauskuutensa. Saksalaisen Darkin kanssa ovat aivan erityyppisiä. Dark on vaativampi, Stranger Things ehkä lämminhenkisempi. Sopivat ilman muuta sekä nuorille että aikuisille: avoimin mielin katsomaan!

Meitzi, en muista oletko sanonut nähneesi tätä sarjaa, mutta voisi olla ehkä hyvää sinnepäin - ei mene liian raskaaksi taikka ankeaksi sydänalaan mennen näissä olosuhteissa. Vointeja, toivottavasti kaikki menee ok!

Stranger Thingsin kolmoskaudella tuli koettua epätyypillinen fiilinki, kun jäin oikein odottamaan että olisivat näyttäneet flirttimestarien = Billyn ja rva Wheelerin päätyvän lopulta seksiin. Yleensä en todellakaan halua nähdä mielenkiinnottomia seksi/muhimiskohtauksia televisiossa, mutta nyt oli kuin sokeria olisi sekoittanut kahviin ja lusikalla syntynyt pyörre olisi vaatinut lisää. Kemia oli kohdillaan ja se biisi.... Moving in Stereo - The Carsilta, huh huheijaa!

(Näyttää muuten vahvasti siltä, että portti neloskaudelle on jätetty auki....)

----------------------------------------

The Handmaid's Talen kolmoskausi lienee nyt loppusuoralla eikä vallankumousta näy missään. Aavistelin ja aavistelen lisäkausia. :D

Ohessa hauska videoklippi sarjan pääpahista, komentaja Fred Waterfordia, esittävän Joe Fiennesin haastattelusta. Hänellä on palava halu tehdä selväksi, että hänellä ja Fred Waterfordilla ei ole niin mitään yhteistä. :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=aJQlWCObGek
"But just to set the record straight: Fred and Joe Fiennes are two COMPLETELY different people , diametrically opposed in every which way possible. "
Fiennes myös kertoo, kuinka hänellä on nyt haussa ehdottomasti hömppätyylinen romanttinen komedia. On kuin maailman (Gileadin?) murheet karisisivat hänen harteiltaan, kun saa sanotuksi toiveensa. :mrgreen:
But i'm now definitely looking for a very cheesy, romantic comedy.
----------------------------------

Kiitti Sillille, se on varmaan tämä innostuneisuus!

Se on muuten hyvä ja aina rikkaampaa, miten laidasta laitaan vinkkejä on ketjussa. Iiviksen ja sinun dokumenttimaininnat ovat ihan asiaa. The more the merrier kaikenlaisia vinkkejä.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8132
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Mitäpä sitä paljon muuta sunnuntaina kuin katsella elokuvia.

Netflixistä valkkasin Hävitys-nimisen elokuvan, ja varsin hyvä parituntinen kyseessä olikin. Scifi-leffa, jossa sellainen mukava mystisyys piti mielenkiintoa yllä. Ehkä loppupuolen tapahtumat hiukan lässäyttivät kokonaisuutta omasta mielestäni, mutta siltikin mennään reilusti plussan puolella leffakokemuksena.

https://www.youtube.com/watch?v=aclIEg86nlI
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Tulossa Areenaan 29.7.2019 klo 06.00, tullut tänään telkkarista, uusinta sunnuntaina.


https://areena.yle.fi/1-4584614

Dokumenttiprojekti: Pelimiehet (12)
55 minma 29.7.20192 kk 27 pv 0 katselua
Ohion Steubenvillessä teinijuhlissa 14-vuotias tyttö joutui usean jalkapalloilijan raiskaamaksi. Olisiko teko voitu estää? Poikien rehentely somessa käynnisti liikkeen, jossa monet vaativat oikeutta uhrille ja useat naiset paljastivat tulleensa seksuaalisesti hyväksikäytetyiksi.
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Kesäaikaan tulee katsottua vielä vähemmän kuin yleensä, mutta yhden helmen nautiskelin uudelleen (jos niin voi sanoa) ja onhan se hyvä! Generation Kill löytyy HBO:sta, IMDB 8,6 joten en ole ainoa joka arvostaa. Kertoo Irakin sodan tapahtumista realistiseen sävyyn ilman turhaa elokuvadramatiikkaa ja erikoistehosteita tuoden esiin mm. ihmisluonteen eroavaisuuksia ja ryhmädynamiikan kummallisuuksia.

Eikä Alexander Skarsgård suinkaan satuta silmää.
All is pretty.
- Andy Warhol
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Virdon. Pidän myös jossain määrin scifi-aiheisista elokuvista ja sarjoista, Hävitys oli mielenkiintoinen, olisi voinut olla vielä enemmän pläjäyttävää. Saattaisit ehkä pitää Interstellar-nimisestä erinomaisesta ja kauniista scifi-elokuvasta, ellet ole jo nähnyt?

Netflixissä on tullut uutena scifi-elokuvana The Endless-niminen "trilleri". Odotin paljon parempaa, filmin kuvaus oli ihan lupaavaa : ufo-kultista paenneet veljekset lähtevät uudestaan kulttipaikkaan jännän äärelle, mutta filmi vaikutti tehdyn ehkä jonkinlaisena huumetrippinä taikka niihin uudelleen kaipuuna. :)

Blade Runnerin tähti Rutger Hauer on siirtynyt maanpäällisestä elämisestä muualle. "It's just a ride!" sanoi Bill Hicks aikoinaan.

IIvis, jep dokumentti on tosiaan 29. tulossa näkyviin. Tapaus oli hirveää ja osoitusta laajemmin USA:ssa vallitsevasta urheilukulttuurin palvonnasta. Ylipäätään USA:n colleget/yliopistot haluavat hoitaa kampuksen rikosjutut hys hys, jotta koulun maine ei kärsi jne. Muistelisin että vastaavan aiheen dokumentti oli joskus aiemmin Areenassa. Netflixissä on myös aihepiiriin liittyvä dokumentti : Audrie & Daisy.

Gladysin mainitsemaa Generation Killiä en ole nähnyt, täytyykin tsekata! Helmilöydot ovat parhaita, koetan itsekin niitä laittaa kehiin. Siksi voi vaikuttaa siltä, kuin ns. kaikki sarjat olisivat mielestäni hyvää, vaikka niin ei ole. Vain jotkut ovat, enemmistö ei yleensä. Mutta ne mitkä ovat, niistä sitten intoutumaan! :)
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Silli »

Onkos kukaan katsonut uutta kotimaista tv-sarjaa, jossa selvitellään lestarikoksia? Ainakin eka jakso kannattaa minusta ehdottomasti katsoa. Kyytipojaksi voi lukaista Lestadiolaiset-ketjua minfon Järjestäytynyt rikollisuus -alueelta.
  • "Nostaa suomalaissarjojen tasoa taas muutamalla pykälällä" - Helsingin Sanomat
    "Vakuuttaa, koskettaa ja koukuttaa" ☆☆☆☆ - Aamulehti
    "Koukuttavin suomalaisdraama aikoihin" - MeNaiset
    "Kieputtaa uskonnon, kunnallispolitiikan ja henkilökohtaisten salaisuuksien vyyhteä nautittavasti" - Kaleva
    "Kuvaus on näyttävää ja roolisuoritukset päteviä" - Kaleva
KAIKKI SYNNIT

Palkittu rikosdraama nyt Aitiossa (Elisa Viihde)!!!

Murhien sarja ravistelee uskonnollista yhteisöä Pohjois-Pohjanmaalla. Tapausta saapuvat selvittämään KRP:n rikostutkijat Sanna Tervo ja Lauri Räihä. Sannalle komennus on työtehtävä muiden joukossa, kun taas Lauri joutuu kohtaamaan entisen yhteisönsä. Paluu lapsuusvuosien kotikylään ajaa Laurin etsimään totuutta murhista, itsestään sekä siitä, voiko kaikkia syntejä antaa anteeksi.

Sarja on palkittu Göteborgin elokuvajuhlien tv-draamakilpailussa parhaasta käsikirjoituksesta tammikuussa 2019. Rikosdraaman on luonut ja käsikirjoittanut Merja Aakko yhdessä Mika Ronkaisen kanssa, joka on myös sarjan ohjaaja. Sarjan on tuottanut Ilkka Matila.

KAIKKI SYNNIT -SARJAN ENSIMMÄINEN JAKSO MAKSUTTA 31.7. SAAKKA.

Rooleissa: Johannes Holopainen, Maria Sid
Kategoria: Rikosdraama
#kaikkisynnit #elisaviihde

Linkki: https://elisaviihde.fi/kaikkisynnit
Myös täällä: https://www.youtube.com/watch?v=vmNSxGIeuRA
Kaikki synnit 1.jpeg
Kaikki synnit 1.jpeg (6.29 KiB) Katsottu 5933 kertaa
Kaikki synnit 2.jpeg
Kaikki synnit 2.jpeg (11.27 KiB) Katsottu 5933 kertaa
Kaikki synnit 3.jpeg
Kaikki synnit 3.jpeg (7.86 KiB) Katsottu 5933 kertaa
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8132
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Lassie, olen pariinkin kertaan katsellut mainitsemasi Interstellar-elokuvan, ja melko hyvähän sekin oli vaikka osa siitäkin meni liikaa "yli hilseen" omalta osaltani. Osaltaan siksi onkin ollut tarpeen katsoa se kertaan jos toiseenkin.

Katselin tässä ketjussakin mainitun Bird Boxin, ja jäihän se aika keskinkertaiseksi kokemukseksi. Joka tapauksessa sitä kasvillisuuttakin liikkuessaan pölisyttävästä "hirviöstä" tuli helposti mieleen Lost-sarja.

Katsoin Netflixistä myös The Silence-elokuvan. Ehkä laatu leffassa ei riittäisi varsinaisesti suositeltavien joukkoon, mutta kun kerta näköaisti on jo käsitelty ketjussa niin otetaan sitten kuuloaistikin mukaan.

Tuleekohan vielä haju- ja tuntoaistiinkin perustuvia elokuvia?

https://www.youtube.com/watch?v=Y-ufZuqTd5c
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.
Vastaa Viestiin