Lestadiolaiset

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Silli »

Rorschach kirjoitti:Piti tulla ilmoittautumaan tähän ketjuun, kun silli toisaalla intoili salaliittoajatustensa kanssa
Parahin Hermanni. Kiva kun kävit :)
Vaikutti vähän siltä, että projisoit omia tuntemuksiasi: värivastauksia ja heijastuksia, muttei sentään aukkoja eikä anatomiaa :lol: Tule toki myöhemmin uudestaan, jos tykkäät.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Silli »

lapiot kirjoitti:Mahtaako Ogeli olla Lesta-aluetta ?
Kyllä! Ogelissa, tarkemmin sanottuna Myrskyläntie 22:ssa sijaitsee vanhoillislestadiolaisten eteläisen Suomen suurin ja monin tavoin merkittävin rukoushuone - kuten he näitä oman herätysliikkeensä kirkkorakennuksia nimittävät. On kuitenkin tärkeä muistaa, että Suomen vanhoillislestojen virallinen pääpaikka sijaitsee Oulussa.
Vanhoillislestadiolaisten eteläisen Suomen päämaja Helsingin Oulunkylässä osoitteessa Myrskyläntie 22.jpg
Vanhoillislestadiolaisten eteläisen Suomen päämaja Helsingin Oulunkylässä osoitteessa Myrskyläntie 22.jpg (54.37 KiB) Katsottu 18014 kertaa
Pk-seudun lestat tosin puhuvat myös toimitalosta, joka on sama torppa Myrskyläntiellä. Lisäksi vanhoillislestat käyttävät kokoontumisiinsa huomattavan paljon myös tavallisia evankelis-luterilaisten seurakuntien tiloja pääkaupunkiseudulla, eikä siinä nyt mitään ihmeellistä ole, koska vanhoillislestat kuuluvat Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Helsingin Rauhanyhdistys ry. eli pääkaupunkiseudun vanhoillislestadiolaisten yhdistys on Suomen toiseksi suurin vanhoillislestojen yhteisö noin 1300 jäsenellään. Helsingin Rauhanyhdistys ry. kuuluu myös Suomen vanhimpiin rauhanyhdistyksiin ja se on perustettu 1888.

Lestojen keskuudessa käytetään paljon omaa "lestaslangia". Uskonnollisista sanoista ja sanonnoista käytetään nimitystä "Kaanaan kieli". Muutamat teologiaa paremmin tuntevat ovat todenneet, että ainakin ajoittain tämä Kaanaan kieleksi kutsuttu puhe saavuttaa mitääntarkoittamattoman höpinän tason, jolloin voi miettiä onko sen tarkoituksena lähinnä jonkinlainen uskonnollinen aivopesu tai indoktrinaatio mantramaisesti hoettujen uskonnollissävyisten höpinöiden muodossa. Itse olen ajoittain lestasaarnoja kuunnellessa ja lestatekstejä lukiessa päätynyt samoihin ajatuksiin, vaikken teologian asiantuntija olekaan.

Toinen mielenkiintoinen ilmiö on varsinkin nuorempien lestojen käyttämät ilmaisut, joita lähinnä toiset lestat ymmärtävät. Esimerkiksi kirjoitetuissa teksteissä rauhanyhdistyksiä kutsutaan lyhenteellä RY tai ry. Ilmeisesti tästä juontaa juurensa myös rauhanyhdistysten tilaisuuksiin (seurat, nuortenillat yms.) osallistumisen kutsuminen "är-yy:lle" menemiseksi tai "är-yy:llä" käymiseksi. Jos siis vaikka Ogelin assan seudulla tai Ogelissa pysähtyvissä junissa kuulette puhuttavan "är-yy:stä", niin tiedätte mistä on kyse. Ja onhan se myös niin, että osa vanhoillislestadiolaisista tykkää asua rauhanyhdistyksensä rukoushuoneen lähellä, minkä vuoksi Oulunkylään ja sen lähettyville on asettunut asumaan tavallista enemmän vanhoillislestoja. Mutta kyllä lestat käyvät Ogelissa Espoosta, Vantaalta, Keravalta, Kirkkonummelta ja ties mistä käsin erityisesti sen vuoksi, koska Ogelissa järjestetään monipuolisinta toimintaa ja se kerää esimerkiksi lestaopiskelijoita nuorteniltoihin verraten suurelta alueelta.
Sisäkuva Oulunkylän rukoushuoneelta syyskuulta 2017. HUOM! Kuvassa näkyvillä ihmisillä ei välttämättä ole yhtään mitään tekemistä lestarikollisuuden kanssa.jpg
Sisäkuva Oulunkylän rukoushuoneelta syyskuulta 2017. HUOM! Kuvassa näkyvillä ihmisillä ei välttämättä ole yhtään mitään tekemistä lestarikollisuuden kanssa.jpg (55.02 KiB) Katsottu 18014 kertaa
Vanhoillislestadiolaisten tilaisuuksiin on muuten kuka tahansa tervemennyt kuuntelemaan, katselemaan ja osallistumaan. Team Sillinkin lähijoukkoja on ollut mm. vapaaehtoisina Suviseuroilla ja ehkä joissain rauhanyhdistyksissäkin. Helsingin Rauhanyhdistys ry:kin ilmoittaa nettisivuillaan, että talkoolaiset ovat tervetulleita heidän toimintaansa.

Ps. Muistakaa sekin, että vanhoillislestadiolaiset ovat vain yksi Suomen lestadiolaisten alaryhmistä, joskin vanhoillislestat ovat selkeästi suurin ja näkyvin ryhmä. Esimerkiksi ex-pääministeri Sipilä kuuluu Rauhan Sana -lestadiolaisiin, vaikka hänellä onkin sukujuuret vanhoillislestadiolaisuudessa. Kolmas ryhmä ovat esikoislestadiolaiset, joiden "pääkonttori" sijaitsee Lahdessa. Tosin esikoislestat ovat hiljattain jakaantuneet kahteen erilliseen ryhmittymään ratkaisemattomien näkemyserojen vuoksi :roll: Kaikki lestadiolaiset ryhmittymät eivät olekaan aivan mutkattomissa väleissä keskenään, mutta erityisesti lestarikollisten on huomattu veljeilevän ja siskoilevan läheisesti toistensa kanssa, vaikka he kuuluisivat keskenään mitteleviin uskonyhteisöihin.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Silli »

Minulla on jonossa paljon lehtiartikkeleita ja muita juttuja, joita pitäisi moniin minfoketjuihin postata. Surkea tilanne sinänsä, kun rikoksiin liittyviä juttuja on käsissä ja pöydällä enemmän kuin niitä ehtii hoitamaan, minkä lisäksi uutta matskua tulee valitettavasti koko ajan... Palailen siis vielä myöhemmin joihinkin vanhempiinkin viesteihin, mutta tässä yksi lyhyt kommmentti JammuSedän viestiin.
JammuSetä kirjoitti:Lestoilla on ihan sama mitä tekevät. Anteeksipyynnöllä kaikki on hyvitetty. Ja mikä on kerran anteeksi pyydetty ja annettu on ikuisesti unohdettu.
Näin se juuri on, kuten JammuSetä kirjoittaa. Olen monen monta kertaa kuullut lestoilta, että kun heitä esim. lapsina kohdeltiin väärin tai jopa rikollisesti (esim. seksuaalinen häirintä tai hyväksikäyttö), niin sen jälkeen heiltä vain pyydettiin konemaisesti anteeksi ja heidän piti tapahtuma anteeksi antaa & unohtaa. Aivan kreisiä! Muistan myös omasta lapsuudestani kuinka joku ikätoveri veteli korville tai suorastaan turpiin ja sitten päälle huusi raivoissaan "anteeksi" ja kun en siihen heti mitään vastannut, niin kaupanpäälle tuli raivohuutoa tyylin "sun täytyy antaa anteeksi, koska mä pyysin!!!". Mitään ulkoisesti näkyvää pienenpientä merkkiäkään ei tietenkään ollut näkyvissä sen enempää katumisesta kuin todellisesta anteeksipyynnöstäkään. Anteeksipyyntö oli osa sitä kiusaamista ja väkivaltaa sekä koko hemmetin teatterinäytöstä. Koska Sillillä on ollut kyseenalainen onni kasvaa varsin vääristyneessä ja kieroutuneessa ympäristössä - etten sanoisi terroristihauduttamossa - niin tällaisessa tilanteessa saattoi olla läsnä jopa aikuisia ammattikasvattajia (päiväkodinopettajia, lastenhoitajia, luokanopettajia, kouluavustajia, nuoriso-ohjaajia, srk:n lastenohjaajia), jotka vain kylmä ilme naamallaan katsoivat vierestä ja kyllästyneellä äänellään säestivät näitä raivohulluja kersoja sanomalla "niin, kyl sun nyt täytyy sanoa että ´saat anteeksi´".

Anteeksipyytämistä ja -antamista ovat monet filosofit ja teologit kuten myös mm. psykoterapeutit pohtineet ja tutkineet vuosikymmenien ajan. Juutalaisvainoja Yhdysvaltoihin paennut filosofi Hannah Arendt on joskus todennut, että murhaajalle voidaan antaa anteeksi tai häntä voidaan rangaista. Toisaalta Arendtin mukaan anteeksiantaminen edellyttää rangaistuksen mahdollisuutta.

Minusta nuo päiväkotitilanteetkin olisi pitänyt hoitaa niin, että pikkuraivohullut olisi esimerkiksi jonnekin jäähypaikkaan pakottamalla pitänyt saada ensin rauhoittumaan ja sitten vasta viedä takaisin väkivaltatilannetta selvittämään. Lisäksi kyseistä tapausta olisi pitänyt mielestäni selvittää kummankin osapuolen näkökulmat ja tunteet huomioiden. Tilanteesta riippuen tekijälle olisi pitänyt olla myös mahdollista langettaa jonkinlainen iänmukainen rangaistus. Itse asiassa muistakin, että joidenkin lasten kohdalla asiat hoidettiin aivan eri tavoin kuin toisten kohdalla. Siksi olen jälkikäteen päätynyt siihen lopputulemaan, etteivät nämä armaat ammattikasvattajamme suinkaan olleet puolueettomia lasten tasapuolisesta kohtelusta nyt puhumattakaan. Tilanne on siinä mielessä koominen, että kun pikkupaikassa elettiin, niin näiden ammattikasvattajien omat lapsethan olivat niin minulle kuin muillekin tuttuja. Samoin tutuksi tuli vuosien varrella myös laajemmin heidän sukulaisia ja muuta verkostoa. Jälkikäteen niistäkin tiedoista on ollut paljon hyötyä, kun ollaan asioita selvitetty ja pengottu :wink:

Ja tiedoksi niille, joiden mielestä päiväkotimuistojen kaivelu ei ole tätä päivää, että kyllä meidän kylillä alaikäiset - sattumalta tietenkin rikosoikeudellista alaikärajaa nuoremmat - heiluivat myös aseiden kanssa ja välillä vähän osuikin. Sillikin on ollut tilanteessa, jossa oli neljä alakouluikäistä lasta Silli mukaanlukien ja yksi lapsista ampui laukauksen, joka osui toiseen lapseen. Tapaus ei minun mielestäni vaikuttanut vähäisimmässäkään määrin vahingolta, eikä lasten itsensä suunnittelemalta jutulta. Poliiseille tai lastensuojelun työntekijöille ei kerrottu, koska siellä päin siitä ei olisi ollut mitään hyötyä. Siellä tapahtui kaikkea muutakin erikoista... Myöhemmin olen toki kaikki nämäkin tarinat asianomaisten nimien kera kertonut sellaisille, joille kertominen on ollut tarpeen.

Ps. Todettakoon että Silli ei ole kasvanut lestaperheessä eikä edes lestasuvussa, mutta Sillin kasvuympäristössä on aina ollut myös lestoja ja erityisen paljon sellaisia täysrikollisia ihmisiä, joiden rötöstelypiireihin aina myös lestoja on kuulunut. Ja kun kuulen ja luen juttuja jostain lestatiheämmiltä alueilta Pohjois-Pohjanmaalta tai muualta, niin ihan samat metkut ovat olleet siellä kuin meilläpäin. Toki erojakin on ja on ollut.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Silli »

Tämän lestaketjun alkupuolella postailin juttuja lasten seksuaalisen hyväksikäytön jutuista, enkä ole niitä unohtanut, vaikka viime aikoina onkin tullut keskityttyä muihin lestailmiöihin. Kun nyt kuitenkin on tullut julkisuuteen suomalaismiesten lapsipornorinki (he eivät kylläkään ole lestoja tietääkseni), jonka on kerrottu olevan jollain tavalla kytköksissä Norjassa paljastuneisiin massiivisiin lapsiporno- ja pedofiilipiireihin, lienee ajankohtaista liittää tähän ketjuun jo pari vuotta vanha uutinen niinikään Norjasta.
Pohjois-Norjassa paljastui 151 hyväksikäyttö- ja raiskaustapausta pienessä yhteisössä, osa uhreista lapsia

Poliisi on sanonut, että sillä ei ole syytä uskoa, että etniset tai uskonnolliset taustat olisivat tapaukselle selitys.
Tysfjordin hyväksikäyttö- ja raiskausskandaali tuli julkisuuteen vuonna 2016.jpg
Tysfjordin hyväksikäyttö- ja raiskausskandaali tuli julkisuuteen vuonna 2016.jpg (32.71 KiB) Katsottu 17838 kertaa
Norjan poliisi selvittää valtavaa raiskaus- ja hyväksikäyttöskandaalia Pohjois-Norjassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Norjan poliisi kertoi tiistaina, että he tutkivat yhteensä 151 tapausta alle 2000 asukkaan Tysfjordissa. Tapausten joukossa on 43 raiskausta, joista kolme on kohdistunut lapsiin. NRK:n mukaan tapausten joukossa on 40 tapausta, jotka koskevat alle 14-vuotiaiden seksuaalista hyväksikäyttöä.

Poliisitutkimuksissa on paljastanut 82 uhria, jotka ovat iältään 4–75-vuotiaita. Epäiltyjä on 92. Osa tapauksista on niinkin vanhoja kuin vuodelta 1953.

Tapausvyyhti lähti liikkeelle viime vuonna, kun 11 miestä ja naista kertoi joutuneensa ahdistelluksi.

Tapaus on järkyttänyt koko maata.

Tällä hetkellä kaksi henkilöä on saanut syytteen kymmenestä tapauksesta, mutta poliisi uskoo luvun vielä kasvavan. Monet tekijöistä ja uhreista kuuluvat saamelaisyhteisöön, osa on lestadiolaisia, kertoo AFP.

–Poliisilla ei ole syytä uskoa, että etniset tai uskonnolliset taustat olisivat tapaukselle mikään selitys, Tone Vangen Norjan poliisista kertoi AFP:n mukaan.

Vangen kuitenkin sanoo, että on mahdollista, että yhteisön mekanismit ovat saattaneet hidastaa asian paljastumista.

Yhteisön johtaja Lars Magne Andreassen on tapauksesta järkyttynyt, mutta tuntee ylpeyttä siitä, että asiasta vihdoin puhutaan.

–Uhrien hiljaisuus kohtasi samanlaisen hiljaisuuden viranomaisilta, hän sanoo.

Saamelaiset ovat kritisoineet sitä, että viranomaiset eivät ole ottaneet tapauksia vakavasti ajoissa ennen kesää 2016.

Päivitetty 29.11.2017 kello 10.41. Lisätty tieto, että joukossa on alle 14-vuotiaisiin kohdistuneita seksuaalisia hyväksikäyttötapauksia 40.

AAMULEHTI
29.11.2017 klo 15.37
https://www.aamulehti.fi/a/200569115

Huom! Alleviivaukset Sillin tekosia.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Silli »

Aiemminkin laitoinkin Ihmissalakuljetukset-ketjuun (sivu 6) lestoihin liittyvän kommentin, joka lienee syytä kopioida tähän ketjuun:
Silli kirjoitti:...Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit, joka nimenomaisesti on kunnostautunut nuuskan salakuljettajien jahtaajana, on äitinsä puolelta kuulemma pohjoisen lestadiolaissuku Lehdon jälkikasvua. Velipoikansa Tommi Rakshit puolestaan on aikoinaan toiminut sisäasiainministeriössä passien biometrisiä tunnisteita käsitelleen ryhmän projektipäällikkönä. Lestadiolaisrikollisilla puolestaan on erittäin paljon sormia pelissä mm. vastaanottokeskuksille tiloja vuokranneissa ja vastaanottokeskuspalveluita tarjonneissa firmoissa (esim. Forenom, Luona), kuten toki myös ei-lestadiolaisilla ystävillään.
Suuri yleisö saattaa muistaa Sami Rakshitin mm. Tullin sisäisistä nokkapokkapeleistä männä vuosilta.
IL paljastaa: Tullin sähköpostisotkun salatut taustat

Iltalehti paljastaa Tullin sähköpostisotkun taustat. Pääjohtajasta tutkintapyynnön tehneestä tehtiin myös tutkintapyyntö.

Iltalehden tietojen mukaan Tullin pääjohtajasta Antti Hartikaisesta tutkintapyynnön tehneestä henkilöstä on tehty tutkintapyyntö poliisille.

Tullin erikoinen sähköpostisotku sai alkunsa viime vuoden syyskuussa, kun Hartikainen oli vastaamassa pitkään sähköpostiketjuun.

Automaattinen osoitteen täydennys teki Hartikaiselle tepposet ja viesti lähti turvallisuuspäällikkö Sami Hyytiäisen sijasta valvontajohtajalle Sami Rakshitille.

Pitkässä viestiketjussa käsiteltiin lyhyesti Rakshitin esiintymistä Tullin neuvottelupäivillä 15.–16. syyskuuta, mutta sitä ei ollut tarkoitettu Rakshitin luettavaksi.

Hartikainen huomasi erehdyksensä ja lähetti Rakshitille uuden sähköpostiviestin, jossa hän ilmoitti, ettei edellistä viestiä ollut tarkoitettu Rakshitille ja pyysi tätä olemaan lähettämättä itselleen kuulumatonta viestiä eteenpäin. Samassa yhteydessä Hartikainen pyysi Rakshitia poistamaan viestin sähköpostistaan.

Lokakuussa Hartikainen sai eräässä käytäväkeskustelussa tiedon, jonka perusteella hän saattoi olettaa, että hänen alaisiinsa kuuluva Rakshit oli vastoin hänen määräystään välittänyt viestin tai tiedon viestin sisällöstä tavalla tai toisella eteenpäin. Hartikainen ilmoitti Rakshitille olevansa tästä asiasta tietoinen.

Rakshit kiisti Hartikaiselle välittäneensä viestiä Tullin sisällä, mutta myönsi lähettäneensä sen Tullin ulkopuoliseen ”perheeseen kuuluvaan osoitteeseen”.

Vaitiolovelvollisuus

Tullin sisäisistä sähköpostin ja internetin käyttöä koskevista säännöistä löytyy erikseen kohta ”väärään osoitteeseen saapunut sähköpostiviesti”.

– Mikäli käyttäjä saa toiselle henkilölle tarkoitetun sähköpostiviestin, käyttäjällä on vaitiolovelvollisuus ja hyväksikäyttökielto niin viestin sisällöstä kuin olemassaolostakin, 30. joulukuuta 2015 päivätyissä säännöissä todetaan.

Sääntöjen mukaan Tullin toimivaltaan kuulumaton, erehdyksestä lähetetty hallintotehtäviä koskeva sähköpostiviesti on siirrettävä hallintolain mukaisesti toimivaltaiseksi katsotulle viranomaiselle tai taholle ja siirrosta on ilmoitettava viestin lähettäjälle.

Ellei siirto ole mahdollinen, viesti palautetaan lähettäjälle ja hävitetään Tullin sähköpostijärjestelmästä.

– Vastaava toiminta on suositeltavaa myös muiden väärälle henkilölle tulleiden viestien osalta, säännöissä todetaan.

Ministeriö yllätti

Valtiovarainministeriö julkaisi 29. tammikuuta poikkeuksellisen tiedotteen, jossa se kertoi kutsuneensa Tullin pääjohtajan Antti Hartikaisen kuultavaksi mahdollista virantoimituksesta pidättämistä varten. Ministeriön mukaan kuuleminen järjestettiin, koska se oli saanut poliisilta tiedon rikosepäilystä Tullissa.

Tiedotteessa mainittiin lisäksi epäillyt rikosnimikkeet, viestintäsalaisuuden loukkaaminen ja virkavelvollisuuden rikkominen, sekä tutkinnanjohtajan nimi.

– Ministeriö suhtautuu nyt julki tulleeseen epäilyyn erittäin vakavasti, valtiovarainministeriön viestintäjohtaja Liinu Lehdon lähettämässä tiedotteessa todettiin.

Iltalehden tietojen mukaan Hartikaisesta tutkintapyynnön tehnyt henkilö on valvontajohtaja Sami Rakshit.

Rakshit ei halunnut kommentoida asiaa Iltalehdelle maanantaina.

Uusi tutkintapyyntö

Helsingin poliisin mukaan tapauksen esitutkinta on vielä kesken, mutta keskeisimmät toimenpiteet, kuulustelut ja tekniset tutkinnat, on saatu jo suoritettua.

– Tutkinta on lähes valmis, tutkinnanjohtaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisista sanoo.

Iltalehden tietojen mukaan esitutkinnassa ei ole toistaiseksi löytynyt näyttöä rikoksesta Hartikaisen osalta. Tapauksen tutkija vahvistaa asian Iltalehdelle.

– Tässä vaiheessa esitutkintaa vaikuttaa siltä, että tässä ei ole tapahtunut rikosta, tutkija sanoo.

Iltalehden tietojen mukaan Tullin sähköpostisotkussa tapahtui käänne maanantaina, kun Helsingin poliisille tehtiin tutkintapyyntö valvontajohtaja Rakshitista.

Rikosnimikkeet ovat Rakshitin kohdalla samat kuin Hartikaisen kohdalla eli viestintäsalaisuuden loukkaaminen ja virkavelvollisuuden rikkominen.

Poliisi ei vahvistanut tietoa uudesta tutkintapyynnöstä maanantaina.

ILTALEHTI / MARKO-OSKARI LEHTONEN
16.02.2016 klo 7:00
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016021621126068
Toimittaja Lehtonen kirjoitti pari päivää myöhemmin pidemmänkin selostuksen Tullin tuolloisista ristiriidoista. Siinä hän avaa laajemmin mm. Liinu Lehdon (ent. Liinu Lehto-Seljavaara, SUPO:n ex-viestintäpäällikkö) työhistoriaa mm. "Hanska-gaten" osalta. Tietenkin on hyvä muistaa myös Samin Rakshitin kanssa tukkanuottasilla olleen Antti Hartikaisen omatkin sähläykset.

Puskaradiotietojen mukaan myös Liinu Lehdolla on sukulaisuuteen perustuvat suhteet lestadiolaiseen Lehto-sukuun.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Silli »

Silli kirjoitti:Lestadiolaisrikollisilla puolestaan on erittäin paljon sormia pelissä mm. vastaanottokeskuksille tiloja vuokranneissa ja vastaanottokeskuspalveluita tarjonneissa firmoissa (esim. Forenom, Luona), kuten toki myös ei-lestadiolaisilla ystävillään.
Olen näköjään unohtanut tuosta listasta Diakonissalaitoksen! Täällä minfossa huomasin oululaisten ihmetelleen, miksi turvapaikanhakijanuorukaisia asutettiin Oulun ydinkeskustaan Diakonialaitoksen asuntoihin. Virallista syytä en siihen tietenkään tiedä, mutta sen tiedän, että "Diakkarin" monissa toimipisteissä ja toiminnoissa työskentelee ex-pääministeri Sipilän sukulaisia sekä ystäviä.

Koska "Diakkarin" historia ja organisaatio ovat syheröisiä kuin mitkä, kannattaa aihepiiristä kiinnostuneiden tutustua niihin henkilökohtaisesti. Todettakoon kuitenkin, että toiminta sai alkunsa jo vuonna 1867. Diakonissalaitoksen toiminnan esikuva saatiin Saksasta, jonne oli perustettu ensimmäinen evankelinen diakonissalaitos Kaiserswerthin kaupunkiin 1836. "Diakkarin" varallisuudesta jotain kertoo yksinomaan Helsingin yksikön päätoimipaikka, joka on kokonainen kortteli Helsingin Kalliossa Linnanmäen ja Töölönlahden puistoalueen välissä. Ja vaikka esimerkiksi HDL:n nimessä mainitaan Helsinki, sillä on toimintaa myös Oulussa, Tampereella, Espoossa, Karjalohjalla, Kauniaisissa, Lahdessa, Kuopiossa, Turussa ja Rovaniemellä. Kansainvälinen toimintaa HDL:lla on Kosovossa, Moldovassa, Namibiassa ja Romaniassa. Ja siis HDL:n lisäksi on myös ne Oulun ja Lahden säätiöt!

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, jonka ryppääseen kuuluu useita erillisiä yksiköitä. Tunnetuin lienee Hoiva Oy. HDL-Talot Oy puolestaan hallinnoi HDL:n kiinteistöjä. Ja kukas siellä istuukaan hallituksessa? No, Juha Sipilän sukulaispoika Teemu Sipilä tietennii!!! Teemu Sipilä myös työskentelee Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr:ssä kiinteistöjohtajana.
HDL-Talot Oyn halllituksessa istuu Teemu Ilkka Tapani Sipilä.jpg
HDL-Talot Oyn halllituksessa istuu Teemu Ilkka Tapani Sipilä.jpg (60.14 KiB) Katsottu 16930 kertaa
Ei siis liene kovinkaan kummallista, että Oulun keskustaan ilmeisesti ODL:n asuntoihin asutettiin turvapaikanhakijoita. Juha Sipilä ensin kutsui turvapaikanhakijoita kutsuhuudollaan ja täällä Suomessa Juhan sukulaiset sekä ystävät olivat jo ämpärit ojossa odottamassa kassavirran käynnistymistä. Tätä se Juha Sipilä varmasti tarkoitti sanoessaan, että "annan taloni turvapaikanhakijoiden käyttöön". Nykytiedon valossa ex-pääministeri Sipilä mitä ilmeisemmin viittasi hänen ja meidän muiden veronmaksajien yhteiseen omaisuuteen eikä lainkaan yksityisomaisuuteensa. Suomen Uutiset -nettisivustolla käsiteltiin aihetta maaliskuussa 2018.
Ei ihme, että Helsingin Diakonissalaitos hyysää laittomasti maassa olevia – Myy asumispalveluja kaupungille ja saa tukirahaa vielä päälle

Diakonissalaitoksen organisaatio on huomattava toimija maahanmuuttajille sekä laittomasti maassa oleville suunnattujen sosiaali- ja majoituspalvelujen sektorilla, jonka tuottamien palvelujen maksajia ovat lähinnä julkisyhteisöt kuten kunnat.

Helsingin Diakonissalaitoksen toimialajohtaja Marja Pentikäinen esitti äskettäin kaikille maassa laittomasti oleville työperusteista oleskelulupaa.

– Ei ole kenenkään etu, että ihmiset katoavat maan alle. Ratkaisuna esitän, että Suomessa hoidetaan nopeasti paperittomille työlupaperusteiset oleskeluluvat. Näin pystymme vähentämään yhteiskunnassa monia muita kustannuksia ja ennen kaikkea ihmisten turhautumista, epätoivoa ja toimettomuutta. Paperittomille avautuu mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään ja he voivat ottaa vastuun omasta elämästään ja toimeentulostaan, Pentikäinen esitti Kauppalehdessä julkaistussa mielipidekirjoituksessa.

Hän käytti kirjoituksessa vanhoja latteuksia mainitessaan, kuinka Suomessa olisi monilla aloilla kasvava työvoimapula. Pentikäisen mukaan paperittomat myös voisivat olla Suomelle käänteen tekevä ”voimavara”.

Helsinki on merkittävä asiakas

Pentikäisen puheet on helppo ymmärtää, kun huomioidaan hänen taustayhteisönsä asema. Diakonissalaitoksen organisaatio on huomattava toimija maahanmuuttajille sekä laittomasti maassa oleville suunnattujen sosiaali- ja majoituspalvelujen sektorilla, jonka tuottamien palvelujen maksajia ovat lähinnä julkisyhteisöt kuten kunnat.

Diakonissalaitos on säätiömuodossa toimiva kokonaisuus. Diakonissalaitoksen tytäryhtiöt tarjoavat erilaisia sosiaali-, terveys-, ja koulutusalan palveluja.

Suomen Uutisten selvityksen perusteella Helsingin kaupunki on Diakonissalaitoksen merkittävä asiakas. Helsinki ostaa vuosittain suurilla summilla palveluja Diakonissalaitokselta. Lisäksi Helsinki myös jakaa säätiölle tukirahaa.

Vuonna 2017 on Helsinki on ostanut Diakonissalaitokselta noin 700 000 eurolla alaikäisten turvapaikanhakijoiden asumispalveluita. Lisäksi Helsingin Diakonissalaitoksen säätiölle on myönnetty sosiaali- ja terveyslautakunnan avustuksia käytettäväksi vuosina 2016 ja 2017, kertoo Helsingin kaupungin talous- ja suunnittelupäällikkö Sampo Pajari.

Avustuksia jopa 843 500 euroa vuodessa

Ostettujen asumispalvelujen lisäksi Helsinki myönsi vuonna 2016 Diakonissalaitokselle kolme sosiaali- ja terveyslautakunnan avustusta. Näiden yhteissumma oli 614 000 euroa.

Summasta kohdennettiin hätämajoituksen avustukseen 94 000 euroa ja liikkuvan väestön sekä paperittomien päiväkeskuksen Hirundon toimintaan noin 150 000 euroa.

Vuonna 2017 myönnetty avustussumma oli jo kasvanut 843 500 euroon. Siitä kohdennettiin hätämajoitukseen noin 300 000 euroa sekä Hirundon pyörittämiseen noin 150 000 euroa.

– Diakonissalaitos on hakenut avustusta eri toimintamuotoihin. Useita käyttötarkoituksia sisältävissä avustuspäätöksissä on Diakonissalaitokselle annettu vapaus tarkentaa kuhunkin tarkoitukseen käytettävä summa vuoden aikana. Tämä siksi, että toiminnassa voitaisiin joustaa vuoden aikana muuttuvien tarpeiden mukaisesti, Pajari kertoo.

Hätämajoitus antaa vääränlaisen viestin

Suomeen on viime vuosina kertynyt paljon ihmisiä, joilla ei eri syistä ole laillista oikeutta oleskella Suomessa. Tällaisia ovat esimerkiksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt, jotka eivät ole lainvoimaisen päätöksen jälkeen poistuneet maasta.

Useat kolmannen sektorin toimijat ja muut tahot järjestävät tälläkin hetkellä sosiaali- ja terveyspalveluja sekä majoituspalveluja tällaisille henkilöille.

Edellinen sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg on suhtautunut kielteisesti ilman oleskelulupaa Suomeen jääville tarjottavaan hätämajoitukseen.

– Hätämajoitus antaa ihan vääränlaisen viestin. Toivoisin, että koko yhteiskunta viestisi, että näiden ihmisten kannalta on huomattavasti parempi, että he löytävät paluun kotiin, Nerg sanoi Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.

Kielteisen päätöksen saaneet ulos

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho tyrmää Diakonissalaitoksen toimialajohtaja Pentikäisen haaveet laittomasti maassa oleville ihmisille annettavista työlupaperusteisista oleskeluluvista.

– Herää kysymys, mihin koko kallista turvapaikkaprosessia tarvitaan, jos kaikille kielteisen päätöksen saaneille annetaan työperusteinen oleskelulupa. Eikö olisi helpompaa antaa suoraan kaikille maahan laittomasti tuleville työperusteinen oleskelulupa, ts. lopettaa maahanmuuttokontrolli kokonaan, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

– Perussuomalaisilla on selkeä linja: Kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat on otettava säilöön, kunnes he poistuvat vapaaehtoisesti maasta tai heidät voidaan pakkokeinoin palauttaa kotimaahansa. Tätä mieltä on tutkitusti myös suurin osa Suomen kansasta, Halla-aho muistuttaa.

WWW . SUOMENUUTISET . FI
16.3.2018
https://www.suomenuutiset.fi/ei-ihme-et ... la-paalle/

Huom! Alleviivaukset Sillin tekosia.
Taitaa tuo Marja Pentikäinenkin olla näitä lesta-Pentikäisiä? Minulla on tiedossa muitakin "Diakkari"-ryppään piirissä työskenteleviä Juha Sipilän sukulaisia ja ystäviä, joten ehkä vielä myöhemmin kirjoitan heistä lisää (ei niin, etteivätkö ne tahot tietäisi, joiden pitää tietää, mutta kiinnostaahan minfolaisiakin varmaan).
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Hannu Lauerma joutui viharyöpyn kohteeksi, kun hän lausui totuuden lestadiolaisten seksuaalirikoksista: "Minun kannatti avata suuni"
1:03:47

Työkseen ihmisen pimeää puolta tutkiva ja sitä myös julkisuudessa kommentoiva psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri, psykiatri Hannu Lauerma ei ammatistaan huolimatta ole juurikaan joutunut ihmisten vihanilmaisujen kohteeksi.

Lauerma ei ole kuitenkaan täysin välttynyt vihapostilta, ja uransa suurimman viharyöpyn hän sai osakseen noin 10 vuotta sitten.

Silloin hän totesi julkisesti, että lestadiolaisen liikkeen piirissä sovelletut käytännöt suosivat lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten jäämistä pimentoon.

– Se johtui siitä, että uhrilla ei ollut enää oikeutta puhua asiasta, joka oli yhteisön kesken anteeksi annettu. Sen vuoksi rikoksia jäi paljon pimentoon. Se on fakta, joka on sittemmin todennettu ja myönnetty.

Lauerman mukaan hänen lausuntonsa johti erikoiseen ja outoon viharyöppyyn.

– Sain sisäpiiritietoa siitä, että silloinen liikkeen johto olisi kehottanut jäseniään tällaiseen toimintaan.

Tarina muutti muotoaan
Lauerma vastasi vihaisiin viesteihin, koska matkalla myös varsinainen tarina muutti muotoaan.

– Minun väitettiin sanoneen, että lestadiolaisessa liikkeessä esiintyy lapsiin kohdistuvaa rikollisuutta enemmän kuin muualla. Sellaista en ole koskaan väittänyt.

– Olen vain todennut sen tosiasian, että heidän käytäntönsä suosivat rikoksen salaamista.

Myöhemmin lestadiolaisliikkeen johto myönsi, että Lauerma oli lausunnossaan oikeassa.

– He joutuivat myöntämään, että he olivat syyllisiä kaikkeen siihen, mistä heitä on tässä asiassa syytetty. Eli minun kannatti avata suuni, vaikka silloin minulle tulikin hyvin äkäisiä viestejä ja uhkauksia oikeuteen haastamisesta.

Hannu Lauerma osallistui Vihatuimmat suomalaiset-keskusteluun keskiviikkona SuomiAreenassa Porissa.

Ei hetkauttanut henkilökohtaista elämää
Lauerman mukaan viharyöppy ei kestänyt kuitenkaan kovin kauan.

– Se ei hetkauttanut minun henkilökohtaista elämääni, koska minulla on oma vakaasti rakentunut elämäni ja osaamiseni. Tiesin, että olin puhunut asiaa ja varmistin, että käyttämäni sanamuoto oli ollut aivan yksiselitteinen ja täyttä totta.

Pari vuotta myöhemmin asiat käääntyivät toisin päin, mutta tuolloin Lauerma pidättäytyi vastaamasta enää asiaa koskeviin sähköpostiviesteihin.

Kärkkäitä reagoimaan
Lauerma tekee töitä vakavien rikoksentekijöiden kanssa, sillä hänellä on heitä sekä potilainaan että tutkittavinaan mielentilatutkimuksia tehtäessä.

Hän on myös tuttu kasvo julkisuudesta. Siitä huolimatta hän saa hyvin vähän vihaista palautetta.

– Lähinnä sitä tulee silloin, kun on sohaissut ampiaispesään.

– Omituista, uhkailevaa tai herjaavaa – yleensä anonyymia – sähköpostia, on tullut pari kertaa pienenä ryöppynä silloin, kun olen kommentoinut valvonnan tarvetta, mikä olisi olemassa ihmisten parantamiseen liittyvässä toiminnassa, joka tehdään ilman lääketieteellistä koulutusta. Nämä ihmiset ovat kärkkäitä reagoimaan, Lauerma kertoo.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/han ... ni/7485316
Spurgumies
Neuvoja-Jack
Viestit: 544
Liittynyt: Ti Elo 28, 2012 10:13 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Spurgumies »

1.Tim 5:20. Syntiä tekeviä nuhtele kaikkien kuullen, että muutkin pelkäisivät.

Julukista runtua pittee antaa oekehen Isähän Käjestä, ennen kuin anteheks annetahan
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Silli »

Onkos kukaan katsonut uutta kotimaista tv-sarjaa, jossa selvitellään lestarikoksia?
  • "Nostaa suomalaissarjojen tasoa taas muutamalla pykälällä" - Helsingin Sanomat
    "Vakuuttaa, koskettaa ja koukuttaa" ☆☆☆☆ - Aamulehti
    "Koukuttavin suomalaisdraama aikoihin" - MeNaiset
    "Kieputtaa uskonnon, kunnallispolitiikan ja henkilökohtaisten salaisuuksien vyyhteä nautittavasti" - Kaleva
    "Kuvaus on näyttävää ja roolisuoritukset päteviä" - Kaleva
KAIKKI SYNNIT

Palkittu rikosdraama nyt Aitiossa (Elisa Viihde)!!!

Murhien sarja ravistelee uskonnollista yhteisöä Pohjois-Pohjanmaalla. Tapausta saapuvat selvittämään KRP:n rikostutkijat Sanna Tervo ja Lauri Räihä. Sannalle komennus on työtehtävä muiden joukossa, kun taas Lauri joutuu kohtaamaan entisen yhteisönsä. Paluu lapsuusvuosien kotikylään ajaa Laurin etsimään totuutta murhista, itsestään sekä siitä, voiko kaikkia syntejä antaa anteeksi.

Sarja on palkittu Göteborgin elokuvajuhlien tv-draamakilpailussa parhaasta käsikirjoituksesta tammikuussa 2019. Rikosdraaman on luonut ja käsikirjoittanut Merja Aakko yhdessä Mika Ronkaisen kanssa, joka on myös sarjan ohjaaja. Sarjan on tuottanut Ilkka Matila.

KAIKKI SYNNIT -SARJAN ENSIMMÄINEN JAKSO MAKSUTTA 31.7. SAAKKA.

Rooleissa: Johannes Holopainen, Maria Sid
Kategoria: Rikosdraama
#kaikkisynnit #elisaviihde

Linkki: https://elisaviihde.fi/kaikkisynnit
Myös täällä: https://www.youtube.com/watch?v=vmNSxGIeuRA
Mitä on Finnish Weird? Lestadiolaisalueelle sijoittuvassa rikossarjassa Johannes Holopainen näyttelee homoseksuaalia poliisia

Kaikki synnit -rikosdraamaa kuvattiin Oulun seudulla viime kesänä.

Elisa Viihteen alkuperäissarjaa Kaikki synnit kuvattiin viime kesänä pohjoisessa, kun kesä oli kuumimmillaan.

Ohjaaja Mika Ronkaisen mukaan kyseessä ei ole nordic noir -tyyppinen sarja, vaan pikemminkin ihan itse kehitelty Finnish Weird -lajityyppi.

– Pohjoismainen nordic noir on kärsinyt inflaation brändinä. Tavoittelimme jotakin ainutlaatuista. Emme ottaneet mallia mistään muusta rikosdraamasta. Uskottavat hahmot olivat etusijalla, Ronkainen vakuuttaa.

Sarjassa helsinkiläinen rikostutkija Lauri Räihä (Johannes Holopainen) saa komennuksen lähteä selvittämään murhien sarjaa, joka on tapahtunut hänen entisillä kotiseuduillaan pohjoissuomalaisessa Varjakan kunnassa. Hän saa parikseen etsivä Sanna Tervon (Maria Sid).
Kaikki synnit 2.jpeg
Kaikki synnit 2.jpeg (11.27 KiB) Katsottu 13811 kertaa
Lauri on jättänyt konservatiivisen kotiseutunsa seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi, eikä ole tavannut vanhempiaan 12 vuoteen.

Johannes Holopainen on paneutunut roolinsa vuoksi Pohjois-Pohjanmaalla vaikuttavan lestadiolaisuuden tapakulttuuriin. Vanhoillislestadiolainen ajatusmaailma on yllättänyt nuoren näyttelijän.

– Yhteisö on monipuolinen, se suojelee jäseniään ja on heille turvallinen, mutta vaatisi kehittämistä. Käsikirjoitus on loistava, ja luulen, että sen tunteisiin menevä sisältö kiinnostaa ulkomaillakin, Holopainen arvelee.

Työtehtävä antaa kuitenkin Räihälle mahdollisuuden paeta pariterapiaa, jossa hän käy miehensä kanssa.

Pääosien näyttelijät kehuvat kilpaa sarjan käsikirjoitusta, ohjausta, tuotantoa ja pohjoisen kuvausolosuhteita. Maria Sidin mukaan Sanna Tervon rooli on kirjoitettu näkyväksi ja eläväksi.

– Hän on hyvä työssään ja tavallaan pakenee siihen, kunnes eteen tulee tilanne, jossa asiat on pakko kohdata. Sarjan työparilla on hyvä dynamiikka, koko elämä on läsnä, Sid kuvailee sarjan pääparia.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Kreeta Salminen ja Matti Ristinen.

Omien sarjojen tuotanto aloitettiin Elisa Viihteellä vuonna 2014. Kaiken kaikkiaan niitä on tehty jo 11 kappaletta. Vuonna 2018 sarjoja tehtiin viisi. Kotimaiset sarjat ovat sisältöliiketoiminnan johtajan Ani Korpelan mukaan palvelun katsotuimpia ohjelmia.

– Kotimainen sisältö kiinnostaa. Sarjoissa pitää olla kiinnostavia henkilöhahmoja ja mielenkiintoinen ympäristö, Kaikki synnit kiinnosti meitä juuri ainutlaatuisen sisältönsä ansiosta, hän sanoo.

Korpelan mukaan sarjat rakennetaan kotimaisille katsojille, mutta kansainvälinen jakelukin on aina olemassa. Englantilainen Sky Vision on ostanut Kaikki synnit -sarjan kansainväliset levitysoikeudet.
Kaikki synnit 1.jpeg
Kaikki synnit 1.jpeg (6.29 KiB) Katsottu 13811 kertaa
Tuottaja Ilkka Matilaa sarjat alkoivat kiinnostaa, kun tuotantomallit kehittyivät lähelle pitkien elokuvien tekoa.

– Meidän alalla ei ole koskaan mennyt niin hyvin kuin nyt. Suomalaiset haluavat katsoa kotimaista sisältöä. Alkuperäissarjojen tekemisessä päästään hyvin lähelle pitkän elokuvan laatua, hän kuvailee tilanteen muuttumista.

Kaikki synnit -sarjan käsikirjoittajat Mika Ronkainen ja Merja Aakko palkittiin Göteborgin elokuvajuhlilla parhaasta tv-draaman käsikirjoituksesta tammikuussa 2019.
Kaikki synnit 3.jpeg
Kaikki synnit 3.jpeg (7.86 KiB) Katsottu 13811 kertaa
Rikosdraaman pukusuunnittelija Karoliina Koiso-Kanttila tarkistaa Oulun lentokentällä avustajien asuja.

– Kaikilla näyttää olevan oikeanlaiset vaatteet päällä ja tavarat mukana. Hienoa, voitte odotella ihan rauhassa, Koiso-Kanttila opastaa.

Pohjois-Pohjanmaalla tapahtuvan draaman puvustuksessa on käytetty runsaasti värejä. Niitä sisältyy kuoseihin, joita vanhoillislestadiolaiset käyttävät.

– Metsola, Marimekko ja Vimma ovat merkkejä, joita he suosivat vaatteissaan. Ja ohjaajakin tykkää väreistä, joten niitä on käytetty, Koiso-Kanttila toteaa.

Oman vaikeutensa pukusuunnittelijalle ja puvustaja Seija Mälliselle on tuottanut tapahtumien keskittyminen yhden viikon pituiselle ajanjaksolle.

– Pitää olla todella tarkkana, että oikeat vaatteet ovat päällä oikeassa kohtauksessa.

Kuvausvuoroaan odottavat Tarja Huru ja Keijo Sipola ovat tottuneita avustajia.

– Olen ollut aiemminkin avustajana. Harrastan vanhoja autoja ja edelliskerralla mukana oli vanha linja-auto. Nyt olen liikemies matkalla jonnekin, Sipola selvittää omaa tehtäväänsä kuvauksissa.

Kolmas apulaisohjaaja Mikko Niskala kiertelee avustajien joukossa antamassa ohjeita. Kun päivä venähtää, avustajille on järjestettävä ruokaa, juomaa ja tällä kertaa myös pysäköintilippuja.

– Käytännön asiat kuuluvat työnkuvaan. Otan avustajat vastaan, pidän huolta paikan päällä ja olen mukana myös avustajien hankkimisessa yhdessä toisen 3. apulaisohjaajan Sini Kervisen kanssa. Palkkioksi tämän päivän avustajat saavat elokuvalippuja, Niskala kertoo.

ILTA-SANOMAT
5.4.2019 klo 7:10
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006058625.html
Tuntuu aivan käsittämättömältä sattumalta, että tällainen lestasarja on tehty ja ettäpä vielä rikossarja :shock: :shock: :shock: Lestathan ovat kunnollisia ja tunnollisia sekä erittäin isänmaallisia Jumalaa pelkääväisiä ihmisiä. Nimimerkki Rorschach´kin pistäytyi juuri hiljattain tässä ketjussa kertomassa, ettei lestojen asioissa ole mitään nähtävää, ei mitään pengottavaa eikä varsinkaan mitään hämärää. (Sama Rorschach muuten aiemmin kävi ohjastamassa Silliä, että on jopa melko vaarallista liittää tähän ketjuun täysin viattomien tilintarkastajien nimiä.) Tuntuukin täysin käsittämättömältä, että Jumalan vuonna 2015 jotkut käsikirjoittajat ovat saaneet päähänsä tehdä tv-sarja lestadiolaisista. Eikä mitä tahansa tv-sarjaa, vaan RIKOSsarjaa. Täysin naurettavaa ja epäuskottavaa, sanon minä. Ettäkö muka lestadiolaiset rikkoisivat Jumalan käskyjä vastaan tahi sortuisivat syntiin? Panettelua! Täyttää mahdollisesti jopa vihapuheen ja kansanryhmää kohtaan kiihottamisen määritelmät eli rosiksessa tavataan!!!
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Silli »

Sillihän on jo toisaalla paljastanut, ettei aikaa paljon pala telkkarin ääressä, mutta aina silloin tällöin tulee jotain katsottua. Nyt täytyy kyllä todeta, että tässä lestasarjassa on sitä jotakin. Useammat naurut on jo hörähtänyt, vaikkei ole tuo eka jakso vielä edes puolivälissä. Mainiota pelisilmää käsikirjoittajilta osoittaa erinäisten sisäpiirivitsien ja osuvan sarkasmin viljely. Joku saattaisi hieman hätkähtää, mutta minusta on mainiota sekin, että sarjan fiktiivisiä hahmoja on nimetty lestoille tyypillisillä sukunimillä. Kannattaa katsoa, jos yhtään kiinnostaa. Sillin suositus heinäkuun viimeisten päivien viihdepläjäykseksi!
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Gurney
Adrian Monk
Viestit: 2504
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Talenomhan rekrytoi kasvukiimassaan koko ajan uusia kirjanpitäjiä.

Sinne vaan töihin ja sinulla on täydellinen näkyvyys joka ikisen lestafirman kaikkiin tietoihin. Esim. Minna ja Juha Sipilän säätiöön ja moneen muuhun paikkaan.

Samalla voi tutkailla myös huostaanottobusinesta. Ihan näin vinkinä.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia
Avatar
Belsebuubi
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: Pe Marras 11, 2011 4:27 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Belsebuubi »

Mites tää Sisco-case? Liekkö lessuja?
hurhur
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 7:23 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja hurhur »

Mammuttihirsi on Lessu-taustainen yhtiö.

Omistajat on monessa mukana.
https://www.finder.fi/Hirsirakennukset+ ... fi-profile

Nykyiset ostajat ostivat yhtiön uskonveljeltään. Uskonveljeltä jäi kertomatta ja ostajilta huomaamatta, ettei yhtiön taloudellinen tilanne ollut kovin kaksinen.

Nyt tämä Pohjois-suomen hirsitalokeskus Oy (finder linkki yllä) on asetettu saneeraukseen ja omistajat ovat perustaneet Mammuttihirsi Oy (https://www.finder.fi/Rakennusliike/Mam ... ot/3263382) yhtiön jolle on jo siirretty vanhan yhtiön Mammuttihirsi tuotemerkki vaikka sitä edelleen käytetään myös vanhan yhtiön tuotenimenä.

Tästä on tulossa hieno puhallus, vanhat rakentajat jätetään konkurssiin menevälle firmalle ilman 10 takuuta tai muutakaan turvaa ja uusia asiakkaita otetaan suoraan uudelle puhtaalle yhtiölle samojen myyjien ja tekijöiden tekemänä.
entr0pia

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja entr0pia »

Mielenkiintoinen aihe. Olen tutkinut oulun alueella lestojen verkostoja. Ne yltää joka paikkaan. Yliopistoon sairaalaan aviin kelaan yritysmaailmaan ja puolustusvoimiin. Korruptio on täällä laaja-alaista. Erityisesti olen tutkinut Muhoksen koulukotia ja nuorten ystävien lapsibisnestä jota avi ja KRP nyt tutkii. Vapaudenriistoa ja dosetit täynnä lääkkeitä. Psykoosi-diagnoosi on arvokkain kun rahaa tulee esim. RAY kautta
Mestari1
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: La Loka 12, 2019 6:13 pm

Re: Lestadiolaiset

Viesti Kirjoittaja Mestari1 »

Totean myös että mielenkiintoinen aihe.

Täällä oli erittäin mielenkiintoisia juttuja, jopa niin mielenkiintoisia että oli pakko rekisteröityä ja kommentoida.

Kommentoin nyt en alkuun vain kysymyksillä, koska tämä on asia jota olen tutkinut, no paljon.

Mutta oliko tietoa onko mm. seuraavilla Nuorisosäätiöön liittyvillä henkilöillä jotain lestadiolaista taustaa:

- Aki Haaro
- Perttu Nousiainen
- Arto Autio

Jatkan huomenna, ja tuon vähän lisää infoa asiaan.
Vastaa Viestiin