Rikoskirjallisuus, elokuvat, sarjat, dokumentit, podcastit yms

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Hyvin monessa kommentissa oli puhuttu Handsmaid Talesta. Tästä sarjasta on puhuttu paljon julkisuudessa lähinnä sen takia, että hyvin monet äärifeministit ovat ottaneet sen täysin omaksi sarjakseen ja kun mediat ovat äärifeminististä ajattelua täynnä, niin se näkyy sitten puheenaiheissa.

Huvittavasti samat äärifeministit eivät ajattele sarjan liittyvän enemmän islamistiseen maailmaan. Vaikka tämä on ollut ideana. Mieluummin uskotaan täyteen fiktioon ja samaan aikaan ollaan luomassa ja puolustamassa täysin samanlaista ääri-islamistista maailmaa. Eikä kukaan huomaa ironiaa.

Tuli katsottua ykkösjakso ja ei sarjaa voinut ottaa mitenkään vakavasti. Pitäisi varmaan katsoa pari lisäjaksoa, mutta en olettaisi sarjan paljonkaan paranevan. Enemmän sarja voi iskeä naisten ajatusmaailmaan. Miehet voivat sananmukaisesti haukotella sivusta. Tosin katsoin sarjaa naisen kanssa, joka ei ollut vakuuttunut.

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Viime aikoina eniten huomiota saanut sarja on HBO:n Tsernobyl, joka perustuu tositapahtumiin.

Minisarja on tehty hyvin ja siinä on pyritty kertomaan koko ydinvoimalan onnettomuuteen liittyvä tarina.

Olin perehtynyt jossain määrin tarinaan jo ennestään, mutta yksityiskohtien esiin tuominen oli mielenkiintoista. Samoin HBO oli laittanut kunnolla rahaa sarjaan mm. alkuperäisiä Mi8-helikoptereita tuskin löytyy ihan kaikkialta.

Täysin tositapahtumiin sarja ei perustu, kun lopussa kerrotaan yhden päähenkilön olevan täysin fiktiivinen hahmo.

Sarjassa voi nähdä olevan tiettyä propagandamaista otetta, mutta se perustuu silti tositapahtumiin.

Sarja on ihan katsomisen arvoinen. En tiedä onko täysin ylihypetyksen arvoinen, mutta kokonaisuutena hyvä tositapahtumiin
perustuva minisarja.

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie »

^^ Vai niin. Onko sarja The Handmaid's Tale yleistetttävissä äärifeministien kannattamaksi sarjaksi, onko tästä jotain näyttöä, käsittääkseni ei. Sarjaa ovat sen sijaan käyttäneet monet ei-fundamentalistit protestointiin mm. aborttilakien tiukennoksia vastaan JA samaan aikaan on selvää se, että he eivät ole olleet äänessä islamistisen maailman törkeämpää naiskohtelua vastaan : he ovat olleet keskittyneitä omaan ympäristöönsä ja heihin vaikuttaviin asioihin, eivät laajemmin.

Itse en tunne yhtäkään äärifeministiä enkä muutenkaan liiku taikka ole feminismipiireissä, vaan kannatan vapaasti sitoutumattomana länsimaista vapautta ja oikeutta olemiseen tasa-arvoisin tyylein. Haluan tehdä tämän selväksi, kun trollit ovat välillä täällä Minfossa luulleet sovinismista käsin muuta. Olen ns. free spirit, ei mitään merkittävää minnekään.

Samaa mieltä olen täysin palkein siitä, että äänessä olleet protestoijat taikka feministit taikka ei-fundamentalistit (miten nyt nimitetäänkään) ovat jostain syystä sulkeneet silmät ja tietoisuutensa islamistisen maailman epätasa-arvolle ja siskoille, jotka yhä taistelevat ja kärsivät siellä perusoikeuksien ja perusvapauksien saantien puolesta, kuten että saavatko liikkua ilman saattajaa, miten pukeutua, miten omistaa itse kunniansa jne, miten ylipäätään elää. Tämä on ylipäätään se kritiiikki nyky-feminismiä kohtaan, joka on aivan kohdillaan ja hullua se on, olen sitä joskus pohtinut ohimennen Minfossa, mm. johtuisiko se intersektionaalisesta ajattelemiseen pakottamisesta/normistosta nykyfeminismin sisällä. Toisin sanoen, äärifeministit eivät puutu eivätkä edes ilmaise huolta , koska "eri kulttuuri" ja kaikki kulttuurit ihunaa, joten se olisi sitten syrjintää jne.

HUOM. kirjoitin tämän ketjun sivulle 8 aiheeseen liittyvän tärkeän postauksen, jossa on Arman ALizadin kautta ilmaistuna näkökulmaa The Handmaid's Talen todellisuutta vastaavaan maailmaan Iranin kehityshistoriasta, jonka teokratian Atwood itse on kertonut olleen aihetta pohjustamassa. Margaret Atwood on luennoinut aiheesta, olen katsonut ja lukenut hänen näkemyksiään. Sarjan tapahtumiset ovat historiaan perustuvia siinä mielessä, että ne ovat käyneet todellisuudessa naisia kohtaan. Se että sarja sijoittuu läntiseen maailmaan ja tekijät ovat läntisiä ihmisiä, niin se on uudelleensijoittamista vaikka lähi-Idässä olisi ollut paremmat ympäristöt/kontekstit aiheeseen. Toisaalta lännen historiassakin naisia on kontrolloitu ja oikeuksia ei ole ollut.

Joka tapauksessa nykyyän julkisuudessa olevat äärifeministit sivuuttavat Lähi-idän epätasa-arvokentän ja tyttöjen kärsimiset siellä että nyt täällä maahanmuuton seurauksena ja sivuuttavat myös kokonaan hallitsemattoman maahanmuuton uhan ja jo konkretisoituneen toiseen sukupuoleen eritoten kohdistuneen rikollisuuden ja yleisen turvattomuuden lisääntymisen tai kannattavat avoimia rajoja koska suvaitsevaisuusideologia ja keskittyvät turvallisesti jaagaamaan yleisesti feminismin hyväksymästä kritiikin alueesta, "patriarkaatista", oli sillä kaikua nykytodellisuuteen taikka ei (kunhan on ryhmän mukaista terminologiaa ja ideologiaa). Nykyfeministit keskittyvät toisarvoisiin räävittömiin pilipalijuttuihin, saako istua mitenpäin, nyt kuukautisveri virtaamaan ilman suojia (miksi, enemmän pyykkiä, maalaisjärki kateissa jne), jankutus kuorossa vain yhteisön sisällä hyväksytyin termein ja normein (cis-jotain-termilitania, tiedostavuus pelkästään terminologiasta ja nippitiedosta, mutta ei LAAJAA ymmärtämistä maailmasta).

The Handmaid's Tale on silti fantastinen sarja. Ja se on ikävää, jos miehet kokevat sen sellaiseksi, että se on haukotuttavaa. Se ei kerro järin hyvää siitä, miten hameväen joutuminen ikeen alle nähtäisiin.

Jos vastaava sarja olisi tehty miehistä, en tyrmäisi sitä miesten hömpötyksenä. Olen nähnyt myös mustien orjuuttamista käsittelevän sarjan ja elokuvia, enkä missään nimessä haukotellut. Orjuus oli väärin, samoin naisten alistaminen aikoinaan.

Nykymaailmassa on kuitenkin lännestäkin kantautunut välillä kannanottoja naisten haluamisesta alisteisempaan asemaan ja esim. äänioikeuden poisvientiä (samaan aikaan äänessä olevat ääri-feministit ärsyttävät vastareaktioon miehiä, se on huono homma, aivan turhaa elikkä vikaa on tietenkin myös äärifeminismissä!), alt-rightin ääreltä tulee myös huolestuttavia lisääntymis/naisen ja miehen paikka yms - juttua. Kun ihmiset lännessä osaisivat olla fiksusti eivätkä suistua ääripäiden linjoihin. Fundamentalismi oikealta lähenee paikoin fundamentalismia islamista taikka vasemmalta, ei sille.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8116
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Palatkaamme jälleen puoleksitoista tunniksi aistien aistikkaaseen maailmaan.

Leffa, jossa selittämättömät lurkit omaavat megaherkän kuulon mutta kotiplaneetallaan, missä se sitten ikinä lieneekään, niin optikot ovat olleet konkurssissa jo ammoiset ajat sitten. Leffa on myös lähes optimaalinen paluu entisaikojen mykkäelokuvien pariin...ainoastaan vesiputous saa ihmiset puheliaiksi.

Raina toimii myös suuntana että "kuinka duunata äänipitoinen vauva maailmaan jossa pitää olla hipihiljaa", ja se osaltaan kannustaa myös viittomakielen pariin ihan vaikka arvaamattoman tulevaisuuden varalta.

Juuri Netflixiin ilmestynyt Hiljainen paikka.

https://www.youtube.com/watch?v=eE9Ii1ilMLY
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

American Crime Story
https://www.imdb.com/title/tt2788432/?r ... f_=nv_sr_6
Tuli seurattua parikautta. Enimmäinen kausi paneutuu O.J .Simpsoniin Ja toinen Versacen murhaajaan Andrew Cunananiin. Ei hassumpi kokonaisuus. Jatkoa odotellessa.
(A Quiet Place oli omassa sarjassaan ihan kelpo scifi pläjäys)
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Jokos tämä mainittiin
https://www.imdb.com/title/tt2442560/?r ... f_=nv_sr_1
Peaky Blinders
Aikas hyvä sarja ollut tähän mennessä ja näköjään 5 kausi on tulilla.

Yksi mihin odotan jatkoa on
https://www.imdb.com/title/tt3647998/?ref_=fn_al_tt_1
Taboo
Vaikutti ensimmäisen kauden perusteella hyvinkin seurattavalta.

Mielestäni erinomainen scifi pläjäys oli
https://www.imdb.com/title/tt2261227/?r ... f_=nv_sr_1
Altered Carbon
Tähänkin kovasti jatkoa odotan,onhan näitä moneen lähtöön. :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Lassie kirjoitti:
Iivis kirjoitti:....


IIvis, en tiedä onko sinulla HBO, mutta saattaisit ehkä pitää Barry:sta. Se on hauska sarja, Henri Winkler on siinä loistava/parhaimmillaan. Sarjan kuvaus HBO Nordicin sivulta:
Upouudessa synkässä komediasarjassa masentunut palkkamurhaaja kokee valaistuksen ja innostuu innostuu Los Angelesin teatterimaailmasta. Rikosmaailma ei kuitenkaan hevillä irrota otettaan.
Kiitos! Eka kausi kohta katsottu ja olen täysin koukussa :)

Gladys
David Starsky
Viestit: 4507
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Gladys »

holmesin haamu kirjoitti:Hyvin monessa kommentissa oli puhuttu Handsmaid Talesta. Tästä sarjasta on puhuttu paljon julkisuudessa lähinnä sen takia, että hyvin monet äärifeministit ovat ottaneet sen täysin omaksi sarjakseen ja kun mediat ovat äärifeminististä ajattelua täynnä, niin se näkyy sitten puheenaiheissa. Huvittavasti samat äärifeministit eivät ajattele sarjan liittyvän enemmän islamistiseen maailmaan. Vaikka tämä on ollut ideana. Mieluummin uskotaan täyteen fiktioon ja samaan aikaan ollaan luomassa ja puolustamassa täysin samanlaista ääri-islamistista maailmaa. Eikä kukaan huomaa ironiaa. Tuli katsottua ykkösjakso ja ei sarjaa voinut ottaa mitenkään vakavasti. Pitäisi varmaan katsoa pari lisäjaksoa, mutta en olettaisi sarjan paljonkaan paranevan. Enemmän sarja voi iskeä naisten ajatusmaailmaan. Miehet voivat sananmukaisesti haukotella sivusta. Tosin katsoin sarjaa naisen kanssa, joka ei ollut vakuuttunut.
Tästä aiheesta muistaakseni keskusteltiinkin jo aiemmin täällä, ja näyttäisi tosiaan olevan niin, että miehet haukottelevat samalla kun naiset kokevat voimakkaita ja ahdistaviakin tunteita. Tämä toki voimakas yleistys, mutta kieltämättä sellainen kuva tullut.

Äärifeministeistä en tiedä mitään, koska olen itse sellaisesta kovin kaukana. Miesten ja naisten välistä tasa-arvoa kannatan vahvasti, mistä johtuen tämä kyseinen sarja löikin itselleni luun kurkkuun ja kyyneleet silmiin. Siinä katsellessa kun todella tiedostin, että tämä järkyttävä naisiin kohdistuva sorto ja väkivalta ei pelkästään ole jatkunut läpi ihmiskunnan historian, vaan on tälläkin hetkellä täysimääräisesti käynnissä monissa maissa ja kulttuureissa. Kanssasisarteni kärsimys sattuu sieluun.

Olen täysin samaa mieltä (ääri)feministejä kohtaan osoittamastasi kritiikistä. Ei voi ymmärtää.

No mutta aiheesta eteenpäin. Kesällä ei ole montaa kertaa tullut telkkua avattua, mutta josko tilanne siitä hieman piristyisi syksyn saapuessa. Tulin siis täältä lurkkimaan hyviä vinkkejä. :)
All is pretty.
- Andy Warhol

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie »

^ Niinpä.
tötterö kirjoitti:Kuusiosainen sarja Ylellä "Kuollut mies katoaa" oli mielenkiintoinen.
Suosittelen katsastamaan aiheen.
Kyllä, tanskalaiset jälleen osaavassa vauhdissa. :) Tosipohjainen tarina taustalla. En ole vielä katsonut. HS esittelee sarjaa näin: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006174324.html

----------------------------

Aistikasta alustusta Virdon . 8) Katsoin muuten Hiljaisen paikan IMBD-pisteytyksen ja se on 7.5. Se on tod hyvin imbd:ssä yleiseen hädintuskin 6-rajaan nähden. Täytyy katsoa ihan uteliaisuudesta.
----------------------------

Sikakoira, O.J. Simpsonin rikostarinaa käsittelevä kausi oli laadukkaasti tehtyä sarjaa, sen olen nähnyt. Listallasi oli vinkkejä muistiin kuten Altered Carbon. En tiedä onko sulla käytössä HBO:ta, mutta sulle takaisinpäin (tai eteenpäin Kosminskilta) vinkki Years and Years:ista, jossa on hieman scifihenkisyyttä, ikäänkuin hyppysellinen Black Mirroria menossa mukana. Katsomisen arvoinen omanlaisensa sarja.

Jos pidät (aiempi sivu, maininta I saw the devilistä) mielenkiintoisista kostofilmeistä ja jos ei tarvitse olla ns. yleisesti korkealaatuisista filmeistä kyse vaan myös ns. b-filkat käy, niin youtubessa oli näkyvillä kokonaisuudessaan indie b-kauhufilmi Even Lambs Have Teeth, joka jotenkin olikin ihan virkistävää/tykättävää. Vanhemmista filmeistä tulee mieleen monia, kulttielokuvan maineessa oleva Naked Vengeange on hyvä ja paikoin hillitön. Yritän muistella, mikä oli yhden aasialaisen vanhemman kostofilmin nimi, jossa pyörätuoligansterikin pääsee toimintaan.

Jännästi on niin, että b-filmeistä on mahdollista löytää laadun sijaan hykerryttävää mielenkiintoisuutta.

--------------------------------

Iivis, mukava kuulla!
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Laitan eri postauksen, niin on selvempää.

Personal Shopper, mysteerifilmi. En voi suositella, katsoin Netflixistä. Valju ja huono tekele, jota katsoessa jatkuvasti odottaa paremman pamauksen tulevan ja lopun häämöttäessä toive on tietenkin lopussa mutta turhaan. Ei kannata tuhlata aikaa, ellei kiinnosta sitten nähdä Kristen Stewartia lähes alastomana maidonvalkeassa ihossaan. No niin, nyt ryntäys kiinnostuneilta Netflixiin. :)

Good Girls. Kannattaa katsoa, ilman muuta. Löytyy Netflixistä ja siitä on juuri ilmestynyt 2. kausi, ja hyviä uutisia: myös 3. kausi on tulossa. En aiemmin ollut lähtenyt katsomaan tätä sarjaa, suhtauduin ennakkoasenteella. Kun lähdin katsomaan, katsoinkin sitten 2 kautta loppuun ja lisää jäin kaipaamaan.

"Jouduttuaan henkilökohtaisiin ja taloudellisiin vaikeuksiin Beth, Ruby ja Annie päättävät ratkaista ongelmansa ryöstämällä paikallisen ruokakaupan. " - Netflixin sivulta.

Kuva
https://www.tvtime.com/pt_BR/show/32857 ... de/6412771 - kuvalinkki.

(Noiden keltaisten talouskäsineiden käyttäminen rikoskäsineinä oli yksi sarjan jutuista, mikä pisti hieman naurahtamaan. :mrgreen: )

Sarja on kuvailtu "dramedy":na, uniikintyyppisenä draamakomediana, joka seisoo omillaan. Ei kannata lähteä vertaamaan Breaking Badiin, vaikka sarjaa on sanottu siitä pehmeämmäksi versioksi. Breaking Bad voi olla parasta unohtaa (muuten koko ajan odottaa nynnyttelyn loppuvan ja haluaa erilaista sarjan toteutusta ja käsikirjoittamista, tyylittelyä jne) ja ottaa sarja avoimin silmin/mielin vastaan.

Sarja pitää naiset tietyllä lailla "kiltteinä" mutta tällaistakin voidaan tarvita. Kovistyyli ei kaikille sovi, tilaa erilaisuuden rikkaudelle. Ehkä mainitsen seikan siksikin, että miehet myös katsastaisivat mainion sarjan, elikkä siinä ei ole telaketjurekkaletkameininkiä. Sarja on varsin viihdyttävä.

Solsidan. Nähtävillä Yle Areenassa, tällä hetkeä siellä on jaksot 2.kaudesta 4.kauden puoleenväliin. Hauska sarja Ruotsista.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Fritz Honkan tarina oli aivan katseltava elokuva
https://www.imdb.com/title/tt7670212/?r ... f_=nv_sr_1
Der goldene Handschuh
Fritz Honka (31. heinäkuuta 1935 – 19. lokakuuta 1998) oli saksalainen sarjamurhaaja, jonka uhreiksi joutui ainakin neljä prostituoitua Hampurin Reeperbahnilta. Honka säilytti uhriensa ruumiit.

Kaikki uhrinsa Honka surmasi oman kotitalonsa ullakolla. Naapureilta tuli valituksia epämiellyttävästä hajusta. Prostituuttisurmat tulivat ilmi kuitenkin vasta tammikuussa 1975, jolloin paikalle tulleet palomiehet löysivät uhrien jäännökset.

Honka kertoi viranomaisille murhanneensa naiset, koska he olivat pitäneet pilkkanaan miehen mieltymystä suuseksiin ja sen pitämistä vaginaaliyhdyntää parempana. Honka sai teoistaan elinkautisen vankeustuomion ja vapautui vuonna 1993.

Honka kuoli Langenhornin sairaalassa Hampurissa 63-vuotiaana vuonna 1998.

Vuonna 2019 sai Berliinin elokuvajuhlilla ensi-iltansa Honkasta tehty elokuva Der Goldene Handschuh, jossa Honkaa esittää Jonas Dassler.[1]
https://fi.wikipedia.org/wiki/Fritz_Honka
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Ensimmäisen kauden perusteella tämä on koukuttava sarja
https://www.imdb.com/title/tt2708480/?r ... f_=nv_sr_1
The Terror
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Erinomainen vinkki, Sikakoira, tsekkasin linkin. Onkohan sitä näkyvillä Netflixissä taikka HBO:ssa...

Katsoin eilen Netflixiin uunituoreeltaan tulleen Nicolas Cagen tähdittämän v.2017 valmistuneen Vengeance-elokuvan. Sillä ei ole häävisti IMBD:ssä pisteitä, muistaakseni 5-rajan paikkeilla, että tässä ei ole mikään elämää suurempi :) tekele kyseessä mutta kannattaa katsoa jos ei muuten niin Nicolas Cagen takia. Alkuskenessä baarissa hän teki itseeni vaikutuksen syvän minimalistisella koskettavuudella. B-filminä mukana on sitten tietynlaista hillittömyyttä mm. Cagen lattea/virunut pokerinaama ja "En todellakaan" - vastailut kuulustelussa. 8)
Don Johnson revittelee ässä hihasta- tyyppisenä puolustusasianajajana. Filmin toteutus ja käsikirjoitus on mitä on..., perustuu Carol Joyce Oatesin pienoisromaaniin, jota netissä on kehuttu paremmaksi. Ehkä filmi oli jonkinlainen nopea vetäisy ulos levitykseen, sellainen tulee mieleen.

Tuli mieleen ns. laadukkaampi ja vähemmin tunnettu vastaavan kategorian lainen elokuva, jota ehkä et ole nähnyt: Voroshilov Sharpshooter. Se on ollut katsottavissa youtubessa (kuten myös kulttimaineinen Naked Vengeance), siinä isoisä kyllästyy byrokratiaan, kun oikeutta ei ole tulilla. Filmissä oli venäläisen virkavallan kohtauksissa lievää hulvattomuutta kuulustelutyylistä. Erimaalaisissa elokuvissa on omat piirteensä ja mielenkiintonsa.

Samoihin aikoihin Vengeancen ilmestymisen kanssa Netflixiin on tullut myös mielenkiintoiselta vaikuttava The Spy- minisarja. Sen kerrotaan perustuvan "uskomattomaan tositarinaan. " :) En ole ehtinyt vielä katsomaan siitä mitään, mutta sivulla kerrotaan lisäksi näin: "Eli Cohen, israelilainen toimistoapulainen, ryhtyy 1960-luvulla Mossadin vakoojaksi ja soluttautuu Syyriaan suorittamaan vuosia kestävää vaarallista tehtävää. " Pääosassa Boratinakin tutuksi tullut Sacha Baron Cohen.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Netflixistä en tiedä kun en omista mutta jokapojan Netflix, Popcorn time ainakin tarjoaa tuon kuten lähes kaikki muutkin sarjat.Itse yleensä torrentteina imuttelen. :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Elokuva- dokumentti- podcast- ja sarjavinkkejä!

Viesti Kirjoittaja Lassie »

^ Ok. :)

Yksi sarja, minkä pariin en myöskään ole vielä ehtinyt ja se vaikuttaa kiehtovalta pläjäykseltä on osaksi animoitu mustan komedian toimintadraamassarja : Happy!

Wikipedia-sivu kategorisoi sarjan näin:
Happy! is an American live-action/adult animated black comedy/action-drama television series...


https://en.wikipedia.org/wiki/Happy!_(TV_series)

Konsepti vaikuttaa jopa tolkuttomalta ja pääosassa huitelehtii Law and Orderista poliisiksi tutuksi hahmottunut Christopher Meloni. Sarjalla on IMBD:ssä ja Rotten Tomatoesissa laitettu korkealle.

Trailerlinkki: https://www.youtube.com/watch?v=t7OYkSgmM-w

Nuo animoidut efektit viuhahtavat trailerissakin adhd-vauhdilla kohtauksiin, se ei ole innostanut katsomaan sarjaa, mutta kuten sanottua: avoimin mielin...!
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Vastaa Viestiin