Ilomantsi: Vauva haudattiin pihalle - käräjäoikeus hylkäsi syytteet

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2370
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Ilomantsi: Vauva haudattuna pihalle

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f238 ... fb6c6484a6

Kuollutta vauvaa jääkaapissa säilönyt ilomantsilainen pariskunta on tv:stä tuttu – puhuneet avoimesti rokotekriittisyydestä ja luomuelämästä

Tänään klo 16:59

Pienellä paikkakunnalla asuvan kolmilapsisen perheen vanhemmat ovat antaneet haastatteluja medialle myös tapauksen jälkeen.

Iltalehti uutisoi aiemmin tapauksesta, jossa kotisynnytyksellä kesäkuussa 2018 maailmaan saatetuista kaksosista toista säilytettiin noin viikon ajan jääkaapissa ja pakastimessa, jonka jälkeen vauva haudattiin myöhemmin pariskunnan talon pihamaalle. Pakastimessa säilytetty vauva oli ollut jo syntyessään kuollut. Poliisi löysi myöhemmin pihamaalle haudatun vauvan.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on nyt nostanut syytteet kolmissakymmenissä olevaa pariskuntaa vastaan. Molempia vanhempia syytetään kuolemansyyn selvittämisestä annettujen sääntöjen rikkomisesta ja terveydensuojelurikoksesta.

Säännöllisesti julkisuudessa

Sekä mies että nainen ovat antaneet julkisuudessa moneen otteeseen kasvot esimerkiksi kotisynnytykselle, luonnonmukaiselle elämälle ja rokotekriittisyydelle.

Ilomantsissa asuvan kolmilapsisen perheen vanhemmat ovat antaneet haastatteluja myös hautausepisodin jälkeen. Tuorein perheen haastattelu on tältä kesältä.

Pihamaalla josta haudattu vauva löydettiin, viljellään parsikunnan tuoreen haastattelun mukaan monia hyötykasveja, vihanneksia ja juureksia. Lisäksi pariskunnalla on tilallaan kotieläimiä.

Luomuelämää

Luonnonmukainen elämä vaikuttaa olevan lähellä erityisesti perheen isän sydäntä. Haastattelujen lisäksi hän on esitellyt kotihoidollisia toimenpiteitä myös Instagram-tilillään. Mies on myös kertonut haastatteluissa toimivansa perheen elättäjänä.

Vanhemmat vannovat luonnonmukaisuuden nimeen myös lapsiin liittyvissä päätöksissä. Pariskunta on esiintynyt suositussa tv-sarjassa, jossa heidän esikoislapsensa syntyi kotisynnytyksessä. He kertoivat tuolloin saaneensa kritiikkiä valinnastaan synnyttää lapsi kotona sen riskialttiuden takia. Myös pihamaalle haudattu vauva syntyi kotisynnytyksessä, jossa äidin oli määrä synnyttää kaksoset.

Pariskunta on kertonut julkisuuteen myös päätöksestään olla rokottamatta ainakaan ensimmäistä lastaan. Lisäksi he ovat kokeilleet kasvattaa vauvaa ilman vaippoja, ja opettaa lasta viestimään vessahädästään.

Vanhempien on määrä vastata rikossyytteisiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa lokakuussa.

Iltalehti ei tavoittanut pariskuntaa useista yrityksistä huolimatta.

LAURA KÄHKÖLÄ
[email protected]
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Justina
Nikke Knakkertton
Viestit: 175
Liittynyt: Ma Loka 19, 2009 8:51 am

Re: Ilomantsi: Vauva haudattuna pihalle

Viesti Kirjoittaja Justina »

Pariskunnan huuhaa-elämä sai ikävän muistutuksen lääketieteen tärkeydestä. Lapsi olisi ehkä elossa ilman vanhempiensa hulluja uskomuksia.

pilipali
Harjunpää
Viestit: 316
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 3:25 am

Re: Ilomantsi: Vauva haudattuna pihalle

Viesti Kirjoittaja pilipali »

Sikiöitä kuolee ihan luonnollisesti ennenaikaisina kohtuun vaikka kuinka kävisi neuvolassa. Siihen ei neuvolan tädin keitokset ja niksit juuri auta. Eikä tässäkään keississä ollut tapahtunut mitään sellaista etteikö elinvoimainen lapsi olisi voinut putkahtaa normaalisti synnytyskanavan kautta ulos. Kyse on jo ennen syntymää kuolleesta. Mitään tappamista tai surmaamista tässä ei ole tapahtunut. Pariskunnan ainoa synti on se, etteivät he raportoineet kuolleena syntyneestä vauvasta ja säilöivät sitä pakastimessa.

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Ilomantsi: Vauva haudattuna pihalle

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

pilipali kirjoitti:Sikiöitä kuolee ihan luonnollisesti ennenaikaisina kohtuun vaikka kuinka kävisi neuvolassa. Siihen ei neuvolan tädin keitokset ja niksit juuri auta. Eikä tässäkään keississä ollut tapahtunut mitään sellaista etteikö elinvoimainen lapsi olisi voinut putkahtaa normaalisti synnytyskanavan kautta ulos. Kyse on jo ennen syntymää kuolleesta. Mitään tappamista tai surmaamista tässä ei ole tapahtunut. Pariskunnan ainoa synti on se, etteivät he raportoineet kuolleena syntyneestä vauvasta ja säilöivät sitä pakastimessa.
Väitätkö, että neuvolakäyntien avulla ei ole ikinä estetty yhtäkään kohtukuolemaa? :roll:
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Martti
Martin Riggs
Viestit: 630
Liittynyt: La Elo 06, 2011 10:30 am

Re: Ilomantsi: Vauva haudattuna pihalle

Viesti Kirjoittaja Martti »

Tackleberry kirjoitti:
pilipali kirjoitti:Sikiöitä kuolee ihan luonnollisesti ennenaikaisina kohtuun vaikka kuinka kävisi neuvolassa. Siihen ei neuvolan tädin keitokset ja niksit juuri auta. Eikä tässäkään keississä ollut tapahtunut mitään sellaista etteikö elinvoimainen lapsi olisi voinut putkahtaa normaalisti synnytyskanavan kautta ulos. Kyse on jo ennen syntymää kuolleesta. Mitään tappamista tai surmaamista tässä ei ole tapahtunut. Pariskunnan ainoa synti on se, etteivät he raportoineet kuolleena syntyneestä vauvasta ja säilöivät sitä pakastimessa.
Väitätkö, että neuvolakäyntien avulla ei ole ikinä estetty yhtäkään kohtukuolemaa? :roll:


Ei väittänyt vaan totesi vain, että niitä tapahtuu kävipä neuvolassa tai ei ja kaikkia niitä ei voida ehkäistä, ennustaa tai edes jälkeenpäin sanoa, miksi näin kävi.

Ystäväni heräsi aamulla (la:han aikaa alle viikko) normaali aamu, ei mitään outoa...sitten huolestui kun vauva ei herää vatsassa, soitti neuvolaan, sieltä rauhoitettiin ja neuvottiin heiluttelemaan vatsaa ja laskemaan liikkeitä. Ei mitään...soitti uudestaan ja pyysivät näytille. Vauva oli menehtynyt yön aikana ja koskaan ei saatu selville miksi.

teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Ilomantsi: Vauva haudattuna pihalle

Viesti Kirjoittaja teppo »

pilipali kirjoitti:Sikiöitä kuolee ihan luonnollisesti ennenaikaisina kohtuun vaikka kuinka kävisi neuvolassa. Siihen ei neuvolan tädin keitokset ja niksit juuri auta.
Terveydenhoitojärjestelmä kykenee tunnistamaan merkittävän osan riskiraskauksista. Niihin voidaan myös vaikuttaa ja sekä lapsen että äidin henkiinjäämistodennäköisyyttä kasvattaa. Se, että joitakin silti kuolee, ei tarkoita etteikö vaikuttavuutta silti olisi. Ei tarvitse hölmöä esittää.
pilipali kirjoitti: Eikä tässäkään keississä ollut tapahtunut mitään sellaista etteikö elinvoimainen lapsi olisi voinut putkahtaa normaalisti synnytyskanavan kautta ulos.
Tätä ei voida tietää.
pilipali kirjoitti: Kyse on jo ennen syntymää kuolleesta. Mitään tappamista tai surmaamista tässä ei ole tapahtunut. Pariskunnan ainoa synti on se, etteivät he raportoineet kuolleena syntyneestä vauvasta ja säilöivät sitä pakastimessa.
Henkirikoksesta heitä ei epäillä. Kuollutta vaan ei saa haudata ennen kuin selvitetään, että mihin kuoli. Tässä säädöksessä on ihan pointtia, koska hautaamisen jälkeen selvittäminen on vaikeampaa.

Itse suhtautuisin kriittisesti myös jääkaapissa säilyttämiseen.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ilomantsi: Vauva haudattuna pihalle

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Teppo olikin ruotinut jo pariskunnan hengenheimolaisen tuottaman pilipalihötön välinpitämättömyydet. Itse ajattelen lapsia rajun lyhytaikaisen työponnistuksen tuotteina ja olen siksi pakottanut jopa hihhuleimmat vaimoni neuvolaan kaikissa raskauksissa, vaikka sitä ei uskonnollisessa yhteisössäni aina hyvällä ole katsottukaan - työnsä tuloksesta kannattaa huolehtia muutenkin tai se valuu hiekkaan.
teppo kirjoitti:Itse suhtautuisin kriittisesti myös jääkaapissa säilyttämiseen.
Minulla on sama juttu, itselläkin siellä säilössä lähinnä elintarvikkeita. Mutta eivät kaikki hihhulitkaan ihan älyttömiä ilmeisesti ole, sillä olen ymmärtänyt osan perheistä, tai ainakin äideistä, pakastavan kuolleet lapsensa? Näin taisi tehdä osalle se oululainen nainenkin, Vornanen-Karaduman, jonka oli kovin vaikeata päästää lastensa tomumajoista irti? Osittain mahtoi käyttää myös ns. muumiometodia, joka sekin on harkinnan arvoinen, jos tällaista touhua halajaa. Toki silloin kannattaa ihan ensiksi harkita, alkaako koko lapsirumbaan, sillä ovat melko työläitä ja äänekkäitä harrastuksena/lemmikkeinä ja kuolleisiin sikiöihin/lapsiin muilla ihmisillä on tapana reagoida voimakkaasti mm. lakeja säätäen ja valvoen.

Säilömishommissa siis jääkaapilla pärjää ketjun perheen kokemuksien perusteella täällä vielä, mutta pakastaminen kuitenkin todistetusti toimii myös ihmisen tuhottua ilmaston. Joskin tällöin sähkölaskuista tulee pitää huoli, koska useamman päivän sähkökatkot ovat tässä touhussa ikäviä - ihan kuin on muidenkin lihojen kanssa! Kylmälaitteiden käyttö DIY-ruumishuoneena ei ole kuitenkaan nähtävästi uusi nokia tai muutenkaan kotimainen idea, sillä esimerkiksi missourilaisnainen oli hienosti säilyttänyt oliotaan koko elävän lapsensa eliniän, tapaus tuli esiin nyt kesällä:
https://www.usatoday.com/story/news/nat ... 863849001/
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Tay77
Theo Kojak
Viestit: 1157
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 12:01 am

Re: Ilomantsi: Vauva haudattuna pihalle

Viesti Kirjoittaja Tay77 »

pilipali kirjoitti: ***
Pariskunnan ainoa synti on se, etteivät he raportoineet kuolleena syntyneestä vauvasta ja säilöivät sitä pakastimessa.
Ihan pelkäksi "synniksi" en kutsuisi rikosta (tai sen epäilyä) :roll:
Hautarauhan rikkominen on rikos. Hautarauhan rikkomista on mm. se, että siirtelee tai säilyttää kuolleen ihmisen ruumista asiattomasti ja ilman virallista lupaa. (Eli kyseessä ei siis ole esim. vainajan kuljettaminen krematorioon ja siellä säilyttäminen :) ).

Tässä nyt aivan random-esimerkki, ei siis liity tähän tapaukseen muuten kuin ruumiin käsittelyn osalta:
Pohjois-Savon käräjäoikeus on hylännyt syytteen Kuopion Linnanpellolla viime keväänä epäillystä taposta.
Noin 40-vuotias kuopiolaismies löytyi huhtikuussa kuolleena asumattomasta talosta. Tutkimuksissa selvisi, että mies oli kuollut viikkoja aiemmin ja siirretty säkissä löytöpaikalle.
Syyttäjä vaati teosta epäillylle, noin 55-vuotiaalle miehelle vankeustuomiota taposta, mutta käräjäoikeus hylkäsi syytteen koska riittävää näyttöä ei ollut. Epäilty sai kuitenkin sakkorangaistuksen hautarauhan rikkomisesta. Hän oli myöntänyt kuljettaneensa uhrin ruumiin läheiseen kellarivarastoon.
https://yle.fi/uutiset/3-9161558
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä

gou övei, gou övei juu agli hipi, juu smel of narkotiks

The Uolevi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 121
Liittynyt: La Marras 23, 2013 10:01 am
Paikkakunta: Los Jakomäglös

Re: Ilomantsi: Vauva haudattuna pihalle

Viesti Kirjoittaja The Uolevi »

Kyllä tämän E.Palviaisen nuppi aika sekaisin on. Youtubesta löytyy tavaraa, jossa ukko kehottaa syöpään sairastuneita kiskomaan vain rajut annokset pakuriteetä tai ihosyöpäpotilaita sivelemään syöpää kannabisöljyllä. Melkein kuolemantuottamuksesta voisi tuollaisen sekopään tuomita.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ilomantsi: Vauva haudattuna pihalle

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Luonnontuotteiden ystäviä... Mistäpä tietää mitä olisivat raskaana kokeeseen sivelleet, jos on jotain outoja tuntemuksia/kipuja ollut - uraanijauhetta nokkaan ja radon-kaasua keuhkoon. Luonnontuotetta, nam!

No, tuskinpa suoranaisia myrkkyjä kuitenkaan, mutta toivottavasti seuraava raskaus kantaa ja pääsisi seuraamaan lapsiarkea tositöllönä, etenkin kasvatusmeininki kiinnostaa!
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

örkki
Sabrina Duncan
Viestit: 357
Liittynyt: Su Touko 30, 2010 10:59 am

Re: Ilomantsi: Vauva haudattuna pihalle

Viesti Kirjoittaja örkki »

Millä vuosisadalla nuo ihmiset elävät. Ainakin elävät väärällä vuosisadalla.
Tällainen elämä on ihan piittaamatonta elämää syntyvää lasta kohtaan.
Kotona synnytys on aina riski, jonka äiti ottaa ja näin vaarantaa lapsen hengen.
Kaksosten odotuksen on äiti varmasti tiennyt nimim. kokemusta on.
Jos haluavat elää kuin alkuasukkaat, niin miksi vaarantaa lapsen hengen ja
miksi toitotetaan muille, miten meillä eletään.

Tay77
Theo Kojak
Viestit: 1157
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 12:01 am

Re: Ilomantsi: Vauva haudattuna pihalle

Viesti Kirjoittaja Tay77 »

Ottamatta muuten kantaa Suomen tai edes Euroopan pakolaispolitiikkaan; mutta voisiko tällainen perhe mennä kokeilemaan hetkeksi sitä luomuelämää vaikkapa Afrikan savannille? Vaihtarina saisimme yhden oikeasti työstä ja työnteosta kiinnostuneen perheen tänne??
Tällainen luomuilu ja ns. ekologisuus kuullostaa jo niin sekopäiseltä, että miksi meidän pitäisi elättää tällaisia hörhöjä?
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä

gou övei, gou övei juu agli hipi, juu smel of narkotiks

The Uolevi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 121
Liittynyt: La Marras 23, 2013 10:01 am
Paikkakunta: Los Jakomäglös

Re: Ilomantsi: Vauva haudattuna pihalle

Viesti Kirjoittaja The Uolevi »

pilipali kirjoitti:Sikiöitä kuolee ihan luonnollisesti ennenaikaisina kohtuun vaikka kuinka kävisi neuvolassa. Siihen ei neuvolan tädin keitokset ja niksit juuri auta. Eikä tässäkään keississä ollut tapahtunut mitään sellaista etteikö elinvoimainen lapsi olisi voinut putkahtaa normaalisti synnytyskanavan kautta ulos. Kyse on jo ennen syntymää kuolleesta. Mitään tappamista tai surmaamista tässä ei ole tapahtunut. Pariskunnan ainoa synti on se, etteivät he raportoineet kuolleena syntyneestä vauvasta ja säilöivät sitä pakastimessa.
Älähän höpäjä. Neuvolassa tai sairaalassa olisi saattanut paljastua raskauteen liityvä ongelma ja synnytys oltaisiin käynnistetty tai turvauduttu sektioon. Näin mahdollisesti molemmat vauvat olisivat elossa. Mutta kun herra Palviaiselle ei sovi synnyttäninen "valkoisessa kuutiossa". Siis kuolemantuottamus on tässä hyvin lähellä. Hautaaminen liittyy siihen, että epäonnistunut kotisynnytys olisi taas saattanut haitata itseoppineen gurun luomubisneksiä ilmi tullessaan.

Avatar
Villeri
Adrian Monk
Viestit: 2998
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Ilomantsi: Vauva haudattuna pihalle

Viesti Kirjoittaja Villeri »

örkki kirjoitti:Millä vuosisadalla nuo ihmiset elävät. Ainakin elävät väärällä vuosisadalla.
Tällainen elämä on ihan piittaamatonta elämää syntyvää lasta kohtaan.
Kotona synnytys on aina riski, jonka äiti ottaa ja näin vaarantaa lapsen hengen.
Kaksosten odotuksen on äiti varmasti tiennyt nimim. kokemusta on.
Jos haluavat elää kuin alkuasukkaat, niin miksi vaarantaa lapsen hengen ja
miksi toitotetaan muille, miten meillä eletään.
Paradoksi taitaa olla siinä, että elävät nimenomaan 2010-luvulla: Kun valtava lapsikuolleisuus ja hirvittävät taudit ovat enää lukuja historiankirjoissa, niiden puuttumista ei osata enää kunnioittaa. Tai jotkut eivät osaa. Jos lapsena olisi muutama sisarus kuollut synnytykseen, yksi saanut polion ja itsellä olisi tautien turmelemat kasvot, niin lääketieteen merkitys voisi aueta helpommin.

Rokotekriitikkojen pitäisi vähintään pitää lapsensa kotonaan, ettei rokotekattavuuden lasku koske ketään muuta.

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Ilomantsi: Vauva haudattuna pihalle

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Martti kirjoitti:
Tackleberry kirjoitti:
pilipali kirjoitti:Sikiöitä kuolee ihan luonnollisesti ennenaikaisina kohtuun vaikka kuinka kävisi neuvolassa. Siihen ei neuvolan tädin keitokset ja niksit juuri auta. Eikä tässäkään keississä ollut tapahtunut mitään sellaista etteikö elinvoimainen lapsi olisi voinut putkahtaa normaalisti synnytyskanavan kautta ulos. Kyse on jo ennen syntymää kuolleesta. Mitään tappamista tai surmaamista tässä ei ole tapahtunut. Pariskunnan ainoa synti on se, etteivät he raportoineet kuolleena syntyneestä vauvasta ja säilöivät sitä pakastimessa.
Väitätkö, että neuvolakäyntien avulla ei ole ikinä estetty yhtäkään kohtukuolemaa? :roll:


Ei väittänyt vaan totesi vain, että niitä tapahtuu kävipä neuvolassa tai ei ja kaikkia niitä ei voida ehkäistä, ennustaa tai edes jälkeenpäin sanoa, miksi näin kävi.

Ystäväni heräsi aamulla (la:han aikaa alle viikko) normaali aamu, ei mitään outoa...sitten huolestui kun vauva ei herää vatsassa, soitti neuvolaan, sieltä rauhoitettiin ja neuvottiin heiluttelemaan vatsaa ja laskemaan liikkeitä. Ei mitään...soitti uudestaan ja pyysivät näytille. Vauva oli menehtynyt yön aikana ja koskaan ei saatu selville miksi.
Pointtihan tuossa nimenomaan oli, että mitään väärää eivät vanhemmat tehneet ja neuvolan niksit "ei juuri auta".

Se on yksinkertaisesti paskapuhetta. Ja tuollaisella paskapuheella saadaan aikaan sitten tällaisia luomuvanhempia, jotka varmasti aiheuttavat sekä sairauksia että kuolemia typerällä toiminnallaan. Saatanan idiootit.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Vastaa Viestiin