Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Pika Juoksija kirjoitti:Ruotsissa on ollut ennenkin piikkejä kuolemaan johtavassa väkivallassa.
//
Muutenhan Ruotsissa on suhteellisen vähän kuolemaan johtavaa väkivaltaa, kansainvälisesti katsottuna.
Ikävää keskittymistä vakavalla rikollisuudella maahanmuuttajavaltaisille alueille, joissa viranomaisten toiminta on rajoitettua, joten tällä krt voi hetken kestää tuo rauhoittuminen. Tilannetta pahentaa sen kaaosmaisuus eli selviä osapuolia ei ole ja toisaalta niitä syntyy koko ajan lisää. Kovasti on Löfven tovereineen paiskinut hommia, jotta turvallisuustilanne saataisiin syöksykierteeseen ja uskon heidän saavan homman vielä laajenemaan täyskaaokseksi.

Sitten tullaan topakkana telkkuun kertomaan kuinka asiat ovat ja mitä niille tehdään...
PT:n juttu osuu ketjun aiheeseen täydellisesti (jutussa linkki haastatteluun):
01/09/2019
Löfvenin salainen ase jengiampumisiin: Älä käytä pimeää parturia
Kuvakaappaus-2019-09-01-12-38-18-344x191.png
Kuvakaappaus-2019-09-01-12-38-18-344x191.png (86.03 KiB) Katsottu 3058 kertaa
Ruotsin pääministeri Stefan Löfven osoitti taas kerran, että ei ymmärrä jengien välisistä ampumisista ja räjähdyksistä yhtään mitään vaan horisi TV4:n haastattelussa pimeistä partureista ja sen sellaisista kun puhetta oli viime viikkojen ampumistapauksista.
Löfven ei ensinnäkään tiedä ovatko ampumiset lisääntyneet vai eivät. Aiemmin viikolla hän vakuutti SVT:lle, että ei ole. Mutta nyt TV4:n haastattelussa kertoi, että ampumiset ovat ihan uudella tasolla.

Löfven tarinoi miten poliisien määrää aiotaan lisätä ja jengirikollisuus kirjaimellisesti potkia ulos Ruotsista ja tehdä maasta taas turvallinen. Löfven vaati, että kaikkien ihmisten on otettava osaa jengientorjumistalkoisiin.

– Meidän pitää nyt kansallisesti yhdistyä, kaikkien kansalaisten. Se, joka leikkauttaa hiuksensa kymmenellä eurolla ja ihmettelee kuinka se voi olla niin halpaa, hänen pitää tietää, että se on pimeää työtä. Kaikki pimeä työ, jota Ruotsissa tehdään, se tuo organisoiduille rikollisjengeille tuloja, joten meidän kaikkien pitää nyt miettiä mitä teemme, Löfven tarinoi.

Samaan hengenvetoon Löfven kertoi, että huumekauppa on jengien suurin tulonlähde ja sälytti taas kerran vastuuta ”bilekäyttäjien” vastuulle, joiden huumeiden käyttö mahdollistaa jengien olemassaolon.

https://pt-media.org/2019/09/01/lofveni ... -parturia/
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Edelliseen liittyen, tilastotietoa "kohtalokkaasta väkivallasta" on BRA:n sivuilla. Seuraavassa tappava väkivalta(/100 000 kansalaista) vuodesta 1990-> kolmessa Tukholman, Skånen ja Länsi-Götanmaan lääneissä - näissäkin ongelmat ovat keskittyneet tietyille alueille:
Ruotsin kolme suurta kaupunkia - tappava väkivalta on kasvussa.jpg
Ruotsin kolme suurta kaupunkia - tappava väkivalta on kasvussa.jpg (53.01 KiB) Katsottu 3012 kertaa
https://www.bra.se/statistik/statistik- ... -drap.html
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17095
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tuore uutinen kertoo karua kieltään Ruotsin nopeasti syvenevästä ahdingosta. Ehkä lisää maahanmuuttoa, lisää ruotsidemokraatien arvostelua ja yhteistyöstä kieltäytymistä, voisi pelastaa suomalaisiirtolaisten ja heidän jälkeläistensä tuhoaman maan:
Ainakin 28 ihmistä on kuollut luoteihin Ruotsissa tämän vuoden aikana – vain kolmasosa ampumalla tehdyistä henkirikoksista ratkaistaan

Ampuma-aserikosten määrä on pysytellyt Ruotsissa aiempaa suurempana, mutta syytteiden nostaminen ja tuomioiden antaminen eivät ole lisääntyneet samaa tahtia rikosten kanssa.

VIIME viikon keskiviikkona Länsi-Tukholman Råckstassa ammuttiin ikkunan läpi 18-vuotias kotonaan ollut nainen. Saman viikon maanantaina Malmössä ammuttiin keskellä katua päähän 31-vuotiasta naista, joka piteli sylissään vauvaa.

Epätavalliset ampumistapaukset ovat järkyttäneet jengiväkivallan kanssa kamppailevaa Ruotsia. Jopa kuningasperhe on reagoinut tapauksiin. Kuningas Kaarle XVI Kustaa välitti Instagramin kautta osanotot murhattujen läheisille ja sanoi kuningasperheen jakavan kansakunnan huolen tapauksista.

Molemmissa tapauksissa poliisi epäilee, että rikollispiireissä tunnetut naisten kumppanit olivat hyökkäyksen alkuperäinen kohde. Kummassakaan tapauksessa pääepäiltyjä ei ole vielä otettu kiinni.

Tammikuun ja heinäkuun välisenä aikana Ruotsissa oli yhteensä 182 viranomaisten tietoon tullutta ampumistapausta. Ne ovat vaatineet 25 ihmisen hengen. Lisäksi elokuussa kuoli ampumalla kolme ihmistä.

Syyskuun alkuun mennessä Ruotsissa on siis kuollut ampumalla ainakin 28 ihmistä.

”Ammuskelut ja räjäyttelyt ovat yksi yhteiskuntamme suurimmista ongelmista”, sanoi pääministeri Stefan Löfven SVT:lle perjantaina.

VÄKIVALTAISTEN kuolemien määrä Ruotsissa on muutaman viime vuoden ajan pysytellyt runsaampana kuin aiemmin.

Väkivaltaisten kuolemien määrä väheni aina 1990-luvun alusta lähtien, mutta määrä alkoi kasvaa vuoden 2011 jälkeen.

Vuonna 2018 Ruotsissa tehtiin 108 henkirikosta. Se on hieman vähemmän kuin vuonna 2017, jolloin maassa tehtiin 113 henkirikosta, selviää Ruotsin rikostenehkäisyneuvoston Brån tilastoista.
Ruotsalainen_tilasto.jpg
Ruotsalainen_tilasto.jpg (86.76 KiB) Katsottu 2883 kertaa
Väkilukuun suhteutettuna Suomessa tehdään enemmän henkirikoksia kuin Ruotsissa. Viime vuonna Suomessa tehtiin 85 murhaa, tappoa ja surmaa, toissa vuonna 73.

Ruotsissa 1990-luvulla alkanutta myönteistä kehitystä on selitetty alkoholinkäytön vähenemisellä ja lähisuhdeväkivallan kitkemisellä. Viime vuosien huonoa kehitystä taas selitetään rikollisjengien toiminnalla.

HENKIRIKOSTEN selvittäminen on vaikeutunut Ruotsissa merkittävästi kymmenen viime vuoden aikana. Brån tutkimuksen mukaan naisten murhat ratkaistaan 93-prosenttisesti. Miesten tapauksessa ratkaisuprosentti on 59.

Naisten murhien ratkaisuprosentti on suurempi, koska tappaja on yleensä naisen lähipiiristä. Viime vuonna lähisuhdeväkivalta oli syynä 67 prosentissa naisten murhista ja tapoista.

Tuliaseilla tehdyt rikokset on erityisen vaikea selvittää. Ampumisten määrä alkoi kasvaa Ruotsissa noin seitsemän vuotta sitten, ja viime vuonna jo 40 prosenttia henkirikoksista tehtiin ampumalla. Viime vuonna ampumalla kuoli 43 ihmistä.

Samalla kun ampumisten määrä kasvaa, selvittämisprosentti pienenee. Syytteet ja tuomiot eivät ole lisääntyneet samaa tahtia ampumistapausten kanssa.

Vuosina 2014–2017 saatiin ratkaistua vain 32 prosenttia tuliaseella tehdyistä murhista ja tapoista. Rikollisjengeihin liittyvistä kuolemantapauksista saadaan Ruotsissa ylipäänsä ratkaistua vain 23 prosenttia.

AMPUMISTEN takana ovat yleensä nuoret miehet, jotka kuuluvat jengeihin. Myös ampumisen uhrit ovat yleensä nuoria, 15–29-vuotiaita miehiä.

”Nuorten miesten rima ampumiselle on madaltunut. Jos ampuu kerran eikä jää kiinni, rima laskeutuu vielä alemmas. Lisäksi ampumiseen turtuu ja siinä tulee paremmaksi”, sanoi poliisin jengiasiantuntija Gunnar Appelgren viime vuonna Dagens Nyheterin haastattelussa.

Myös räjähdeiskujen määrä on kasvanut. Tämän vuoden tammi–heinäkuussa Ruotsissa on räjähtänyt 120 kertaa, kun viime vuoden samana ajankohtana iskuja oli 82.

LÖFVEN tarjoaa ratkaisuksi jengirikollisuuteen kameravalvonnan lisäämistä ja mobiiliyhteyksien tehokkaampaa kuuntelua. Pääministeri sanoi SVT:llä, että tilanteen ratkaiseminen voi vaatia epätavallisiakin keinoja mutta tärkeintä on pitää nuoret poissa rikollisuuden tieltä.

”Meidän täytyy varmistaa, että nuoret miehet työllistyvät. Heidän pitää valita koulu ennen jengiä. On kyse vanhasta kunnon työmoraalista, siitä että tekee osansa yhteiskunnan hyväksi.”

Löfvenin mukaan koko yhteiskunnan tulisi ottaa vastuu rikollisjengien vallan vähentämisessä. Osansa kritiikistä saavat ihmiset, jotka ruokkivat huumekauppaa.

”Bilehuumeiden käyttäjien täytyy tietää, että he ovat mukana jengien rahoittajina. Meidän täytyy kansalaisina miettiä, olemmeko itse mukana tukemassa tätä.”
Helsingin Sanomat
3.9. 19:16
”Meidän täytyy varmistaa, että nuoret miehet työllistyvät. Heidän pitää valita koulu ennen jengiä. On kyse vanhasta kunnon työmoraalista, siitä että tekee osansa yhteiskunnan hyväksi.”
Siinähän se! Lääke löydetty, mutta kun potilas ei suostu sitä ottamaan. Ei vaikka kuinka maanittelisi, lupaisi rahaa, kehuisi tätä perusteetta, säälisi, antaisi ohitusoikeuden kaikessa mahdollisessa ruotsalaisiin verrattuna ja kun näitä potilaita tulee jatkuvasti lisää.
- Tosin lääkkeen tehoa ei ole tutkittu. Sitä on vain kehuttu keksijän itsensä toimesta.

Stubb kommentoi Trumpille Twitterissä: "Ruotsi on yksi maailman tur­val­li­sim­mis­ta paikoista"
a) Millaista mahtaakaan olla elämä sellaisessa turvattomasa valtiossa jos Ruotsissa on kuten uutinen kertoo?
b) voiko ruotsalainen hakea turvapaikkaa kotimaansa väkivaltaisuuksiin vedoten? Nythän ne koskevat jo koko yhteiskuntaa, eivätkä enää "pienen pientä määrää ja vain jengejä".
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Sundbybergistä löytyi 24 kiloa räjähteitä metsästä – lataus on poliisin mukaan epätavallisen suuri

4.9.2019 17:42

Sundbybergistä löytynyt räjähdelataus on Solnan poliisin mukaan epätavallisen suuri.
Lauantai-iltana kaksi henkilöä oli ulkoilemassa metsikössä Tukholman läänissä sijaitsevassa Sundbybergissä. Heidän huomionsa kiinnitti pensaikossa ollut kassi, mikä lähemmän tutkimuksen perusteella sisälsi kaikkiaan 24 kiloa räjähteitä ja sytyttimiä.

Mitti Solnan mukaan räjähdelöydön tehneet henkilöt ilmoittivat asiasta poliisille, joka korjasi räjähteet talteen. Kassin sisältö on analysoitavana.

Solnan poliisin päällikkö Anders Rissel sanoo, että ensiarvion mukaan kyseessä on melko voimakas lataus.

Poliisipäällikkö arvelee, että räjähteet saattavat liittyä rikollisuuteen. Poliisi löytää Ruotsissa räjähdevarastoja silloin tällöin muun muassa kotietsintöjen yhteydessä, mutta tämän kokoisia latauksia löytyy hieman harvemmin.

– Ei ole tavallista, että löytyy näin suuria määriä, poliisipäällikkö Rissel kertoo.

Poliisi tutkii parhaillaan räjähdelöydön mahdollisia yhteyksiä Ruotsia viime aikoina vavisuttaneisiin räjähdyksiin. Tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana Ruotsissa räjähti 120 kertaa. Määrä on 45 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana.

https://www.kansalainen.fi/metsasta-loy ... sen-suuri/
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

RUOTSIN KUNTIEN KRIISI
© Jan Ainali

Hässleholmissa on sama ongelma kuin Filipstadissa: "Mahdoton" saada maahanmuuttajia töihin
Julkaistu 30. elokuuta 2019 kello 13:18

Jopa Skåne Hässleholm on nyt "järjestelmän romahtamisen" edessä, kunta on vastaanottanut monia turvapaikkamaahanmuuttajia.

Filipstadin kunta romahtaa maahanmuuton seurauksena. Matalasti koulutetut ja lukutaidottomat heikentävät kuntaa. Vuosina 2006-2018 sosiaaliturvamaksut ovat nousseet noin 5 miljoonasta 30 miljoonaan.

Mutta samanlainen tilanne on muissa kunnissa.

Nyt Skånen Hässleholmin kunta kärsii samoista ongelmista kuin Filipstad. Aarrearkku uppoaa - maahanmuuton takia.

Kristianstadsbladet mukaan monilla tulokkailla on alhainen koulutus. Sosiaaliturvamaksut ovat nousseet hiukan 32 miljoonasta Ruotsin kruunusta vuonna 2012 54 miljoonaan kruunuun tänä vuonna, ja ne kasvavat edelleen kuusi miljoonaa kruunua vuodessa seuraavien kahden vuoden ajan.

- Meillä on samat huolet. Tällä hetkellä SFI: ssä on 100 henkilöä (yhteensä noin 400), jotka ovat lukutaidottomia ja noin 200 erittäin heikon koulutuksen omaavia. Periaatteessa heitä on mahdotonta saada työhön, sanoo paikallisen neuvoston puheenjohtaja Lars Johnsson (M) Kristianstadsbladetille.

Kunnan vastaanottamista "pakolaisista" 75-80 prosenttia tarvitsee tukea tarvitsevansa valtion rahoittaman kahden vuoden perustamisjakson jälkeen. Kunta vaatii nyt valtiolta 100 miljoonaa kruunua.

Ruotsin demokraatit Ulf Berggren on jopa huolissaan "järjestelmän romahtamisesta", hän sanoo paikallisessa sanomalehdessä. Hänen mukaansa kunta pakotetaan korottamaan veroa 2-3 kruunulla, taloudelliset pyörät pysähtyvät.

https://www.friatider.se/h-ssleholm-har ... e-i-arbete
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ruotsin kunnat ovat ajautuneet kriisiin rajun maahanmuuton vuoksi – ”Ratkaisu on pakolaisten kotiuttaminen”

7.9.2019 20:07

Viime vuosien hallitsematon maahanmuutto on ajanut Ruotsin kuntia katastrofin partaalle. 110 kunnan talous on ajautumassa tappiolliseksi velkataakan kasvaessa samaan aikaan.
Värmlannin historiallisessa maakunnassa Keski-Ruotsissa sijaitsevan Filipstadin kunnan talous on ajautunut kriisiin maahanmuuton seurauksena. Kunta on käytännössä konkurssikypsä.

Vuosien 2008 ja 2018 välisenä aikana kunnan sosiaalimenot ovat Expressenin mukaan kasvaneet 10 miljoonasta kruunusta 30 miljoonaan. Verotuloista seitsemän prosenttia menee toimeentulotukeen. Normaalissa kunnassa menoerän suuruus on yksi prosentti.

Filipstadin demografinen yhtälö on vaikea. Ruotsalaiset muuttavat kunnasta pois maahanmuuttajien jäädessä. Maahanmuuttajista suuri osa on matalakoulutettuja aikuisia, joten oppimiskäyrän ollessa loiva, kunnan tulee varautua sosiaalituen maksamiseen koko maahanmuuttajien loppuelämän ajan.

Filipstadin lisäksi myös Hässleholm on suurissa vaikeuksissa
Skånessa sijaitseva Hässleholm maksaa myös isoa laskua kuntaan suuntautuneesta maahanmuuttajavirrasta.

Useilla maahanmuuttajilla on kovin matala koulutustausta, kertoo Kristianstadsbladet. Kunnan sosiaalimenot ovat kasvaneet vuoden 2012 32 miljoonasta kruunusta tämän vuoden 52 miljoonaan ja tulevat kasvamaan kuudella miljoonalla vuodessa seuraavien kahden vuoden aikana.

– Tällä hetkellä meillä on 100 luku- ja kirjoitustaidotonta ja noin 200 erittäin matalakoulutettua ihmistä. Periaatteessa heidän työllistämisensä tulee olemaan mahdotonta, sanoo Lars Johansson (M), kunnanvaltuuston puheenjohtaja.

Kunta on joutunut ottamaan vastaan 2 663 aikuista maahanmuuttajaa viiden vuoden aikana, ja sosiaalijohtaja Thed Carlsson arvioi 75-80 prosentin tarvitsevan sosiaalitukea valtion kustantaman kahden vuoden tukijakson päätyttyä.

Myös Ruotsidemokraattien valtuutettu Ulf Berggren sanoo, että kielitaidottomien ja kouluttamattomien maahanmuuttajien on käytännössä mahdoton saada töitä. Puolue on varoittanut asiasta jo kymmenen vuotta sitten.

Ratkaisu on kotiuttaminen
Systeemikriittisen Ledarsidorna -uutissivuston vastaava toimittaja Johan Westerholm sanoo Nyheter Idag -lehden haastattelussa, että kunnat kuten Filipstad ovat toimineet maahanmuuttajien kaatopaikkoina. Samaan aikaan näitä kuntia rasittaa white flight, ruotsalaisten poismuutto. Koulutetut ruotsalaiset muuttavat muualle työn perässä, mutta kouluttamattomat maahanmuuttajat jäävät.

Kunnat voivat osittain syyttää tilanteesta itseään. Aiemmin maahanmuutto oli kunnille hyvä liiketoimi, mutta kun valtio lyhensi pakolaisen saaman tuen maksuaikaa kahteen vuoteen kuntaan saapumisesta, bisnes muuttui rasitteeksi.

Westerholm pitää maahanmuuttajien ylistettyä koulutusta suurena valheena.

– Tietysti se on. Tietysti, se on suuri vale, hän sanoo.

– Keskiverto somalimaahanmuuttajalla on 1,7 vuoden koulutustausta. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaista lääkärinkoulutuksen saanutta 17 vuotta opiskellutta kohti on 9 luku- ja kirjoitustaidotonta, Westerholm laskee.

Westerholm painottaa, että ratkaisu umpikujaan ajautuneeseen tilanteeseen on pakolaisten kotiuttamiset. Jo nykyisellään lähtömaissaan lomailevat pakolaiset voidaan kotiuttaa, mutta niin ei vain toimita. Westerholm uskoo käytäntöjen muuttuvan.

– Maahanmuuttovirasto voi perua oleskeluluvan sillä perusteella, että suojelua ei enää tarvita. Näin ei vain toimita nykyään. Mutta se tulee muuttumaan, toimittaja sanoo

https://www.kansalainen.fi/ruotsin-kunn ... uttaminen/
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Nigerialainen räppäri yllytti Ruotsissa tappamaan ja orjuuttamaan valkoiset
13.9.2019 19:03Petri Saarela

Kuva
Kuvakaappaus Youtube.

Ruotsissa yli kymmenen vuotta asunut nigerialainen puhuu videolla sodasta valkoisia vastaan.
Nigerialaissyntyinen Jesse Ekene Nweke Conable yllytti sosiaalisessa mediassa avoimesti mustia tovereitaan ryhtymään väkivallan tekoihin valkoihoisia vastaan.

Conable paasasi videolla rasistisesti ja yllytti Euroopassa asuvia afrikkalaisia tappamaan valkoiset.

– Jos yksikään valkoihoinen poika tai tyttö yrittää puhua paskaa sinusta, ammu! Conable vaati.

https://youtu.be/i1IdhQIDvSc
Instagram-tili Barasvarta (Vain mustat) on vain mustille tarkoitettu ja sillä on satoja seuraajia. Conable hallinnoi tiliä ja siellä esiintyy rasistisia iskulauseita kuten ”Musta valta Ruotsissa” sekä ”Valkoihoiset vittuun”.

– Veljet ja siskot. Mustat veljet ja siskot, minulla on teille tärkeä sanoma. Haluan kertoa kaikille teille mustille veljille ja siskoille – olette erityisiä eikä kukaan muu ole kuin te. Jatkakaa sotaa. Me mustat otamme vallan – me tulemme olemaan numero ykkösiä – me jyräämme valkoiset. Kuten valkoiset orjuuttivat meitä, meidän pitäisi ottaa heidät orjiksi ja kohdella heitä vielä pahemmin – Conable sanoo videolla.

– Me otamme heidän narttunsa ja rahansa. Rehellisesti, meistä tulee paras rotu koskaan.

– Me olemme afrikkalaisia sotureita, he eivät ole meidän tasollamme. Tämä on vasta alkua, musta valta.

– Meistä tulee Ruotsin vahvin ryhmä – kukaan ei uskalla haastaa meitä. Odottakaahan vain, siitä tulee kaunis päivä.

Nigerialainen siirtolainen saapui Ruotsiin vuonna 2008. Hänellä on nyt Ruotsin kansalaisuus ja hän asuu Lundissa.
https://www.kansalainen.fi/nigerialaine ... valkoiset/

Paremman kulttuurin edustaja saanee jatkaa somessa mesoamistaan eikä tule tuomioita vihapuheesta :?:

Conablesta paljon laajemmin Samnyttin artikkelissa:

https://samnytt.se/rapartist-fran-lund- ... skjut-dem/

Kuva
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Poliisioperaatio Tukholman keskustassa - puukotus ja pahoinpitely

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Aftonbladet: Suuri poliisioperaatio käynnissä Tukholman keskustassa – yhtä ihmistä puukotettu, naista potkittu päähän

JULKAISTU 9 TUNTIA SITTEN
Aftonbladetin tietojen mukaan yhtä miestä on puukotettu ja naista potkittu päähän Södermalmissa Tukholmassa. Kaksi ihmistä on pidätetty.

Poliisi sai ilmoituksen tapauksesta yhdentoista aikaan tänään aamupäivällä.

Silminnäkijöiden mukaan paikalla on useita poliisipartioita sekä ambulansseja. Operaatio on kerännyt paikalle paljon uteliaita sivusta katsojia.

Koulu vieressä
Silminnäkijä kertoo, että jotakin olisi puukotettu Mariatorgetin metroasemalla. Tapahtumapaikka on koulun lähellä.

Aftonbladetin tietojen mukaan sekä puukotettu mies että pahoinpidelty nainen vietiin sairaalaan. Vammojen vakavuudesta ei ole vielä tietoa.

Kaksi ihmistä otettiin kiinni tapahtumapaikan lähellä.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/aft ... an/7547604
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17095
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Iivis kirjoitti: Pe Syys 13, 2019 8:02 pm
Nigerialainen räppäri yllytti Ruotsissa tappamaan ja orjuuttamaan valkoiset

Nigerialaissyntyinen Jesse Ekene Nweke Conable yllytti sosiaalisessa mediassa avoimesti mustia tovereitaan ryhtymään väkivallan tekoihin valkoihoisia vastaan.

Conable paasasi videolla rasistisesti ja yllytti Euroopassa asuvia afrikkalaisia tappamaan valkoiset.

– Jos yksikään valkoihoinen poika tai tyttö yrittää puhua paskaa sinusta, ammu! Conable vaati.

Instagram-tili Barasvarta (Vain mustat) on vain mustille tarkoitettu ja sillä on satoja seuraajia. Conable hallinnoi tiliä ja siellä esiintyy rasistisia iskulauseita kuten ”Musta valta Ruotsissa” sekä ”Valkoihoiset vittuun”.

– Veljet ja siskot. Mustat veljet ja siskot, minulla on teille tärkeä sanoma. Haluan kertoa kaikille teille mustille veljille ja siskoille – olette erityisiä eikä kukaan muu ole kuin te. Jatkakaa sotaa. Me mustat otamme vallan – me tulemme olemaan numero ykkösiä – me jyräämme valkoiset. Kuten valkoiset orjuuttivat meitä, meidän pitäisi ottaa heidät orjiksi ja kohdella heitä vielä pahemmin – Conable sanoo videolla.

– Me otamme heidän narttunsa ja rahansa. Rehellisesti, meistä tulee paras rotu koskaan.

– Me olemme afrikkalaisia sotureita, he eivät ole meidän tasollamme. Tämä on vasta alkua, musta valta.

– Meistä tulee Ruotsin vahvin ryhmä – kukaan ei uskalla haastaa meitä. Odottakaahan vain, siitä tulee kaunis päivä.

Nigerialainen siirtolainen saapui Ruotsiin vuonna 2008. Hänellä on nyt Ruotsin kansalaisuus ja hän asuu Lundissa.
https://www.kansalainen.fi/nigerialaine ... valkoiset/

Paremman kulttuurin edustaja saanee jatkaa somessa mesoamistaan eikä tule tuomioita vihapuheesta :?:
Liekö tuo viha kehittynyt arjessa kokemansa rasismin myötä? Mutta että musta valta. Mielenkiintoista. Se johtaa automaattisesti Ruotsin vajoamiseen kehitysmaaksi, joka saa siis kehitysapua. Demokratia - siis edes se vähä mitä Ruotsissa on (SD yhteistyöstä kieltäytyminen ja kuninkuusleikit eivät ole demokratiaa) - muuttuu diktatuuriksi (versus sosialidemokratia nyt, mutta vielä pahempi muoto), jossa virkamiehet sun muut ovat diktaattorin kavereita.
Me olemme afrikkalaisia sotureita
Hän myöntää olevansa afrikkalainen, eikä lundilainen. Tämä sotii median luomaa sääntöä vastaan.
Meistä tulee Ruotsin vahvin ryhmä – kukaan ei uskalla haastaa meitä. Odottakaahan vain, siitä tulee kaunis päivä.
Tuo pitänee paikkansa. Hassua siinä on se, että ruotsalaiset itse ovat auttamassa tätä kehitystä.
Me otamme heidän narttunsa ja rahansa. Rehellisesti, meistä tulee paras rotu koskaan.
Ei ole mitään rotuja. Tämähän on erityisesti suvaitsevaiston korostamaa totuutta. Rahojen ja "narttujen" ottaminen on ollut hyvässä vauhdissa ja monta vuotta. Hassua tässä on se, että jotkut "nartut" ovat itse valinneet paremman rodun edustajan ja toiset taasen viety vastoin tahtoaa paremman rodun kulttuuritarjontaa kokemaan.
”Valkoihoiset vittuun”
Tämä voisi olla yhtä hyvin niin Husu Husseinin viesti tai Vasemmistoliiton ja Vihreiden yhteisestä sloganista.
----------------------------------------------

Kolmekymppisen äidin ampumisesta on olemassa omakin ketjunsa, mutta HS-analyysi on enemmän yleisellä tasolla, joten siksi toin uutisen tänne:
HS-analyysi: Tuoreen äidin julkinen ampuminen sai Ruotsin harkitsemaan Suomessa ongelmalliseksi havaittua todistamistapaa

Ruotsissa keskustellaan nyt kiivaasti anonyymista todistamisesta. Taustalla vaikuttaa jengiampumisten yleistyminen.

TUORE kolm­ikymppinen äiti oli elokuussa kävelyllä Malmön Ribergs­borgissa vauvansa ja vauvan isän kanssa, kun hänet ammuttiin kuoliaaksi.

Kello oli kymmenen aamupäivällä.

Isällä on rikos­taustaa. Aluksi ajateltiin, että luodin täytyi olla tarkoitettu hänelle.

Iltapäivälehti Aftonbladetin tietojen mukaan tutkinnassa selvisi kuitenkin pian, että nainen oli kohde: ampuja käveli naisen luo ja ampui tätä päähän.

MURHA oli niin raaka, että se käynnisti Ruotsissa jälleen keskustelun jengiväkivallan torjunnasta.

Eurooppalaisiin verrokkimaihin nähden Ruotsissa tehdään poikkeuksellisen paljon julkisia murhia ampuma-aseilla.

Ampumisissa on lähes aina kyse maahanmuuttajavaltaisten lähiöiden huumejengien välienselvittelyistä. Tekijät ovat usein erittäin nuoria miehiä tai lähestulkoon teinejä.

Viime vuosi oli lukujen valossa tähän asti pahin, kun ampumisia oli yli 300 ja kuolleita 45.

Esimerkiksi Saksassa luvut ovat väkilukuun suhteutettuna monta kertaa pienempiä, vaikka Saksassakin on järjestäytynyttä rikollisuutta, runsas maahanmuutto ja ongelmallisia lähiöitä.

TÄNÄ vuonna Ruotsissa ollaan matkalla kohti viime vuoden lukuja, ehkä ylikin. Poliitikkojen paine toimia on suuri.

Viime viikolla pääministeripuolue sosiaalidemokraatit kutsui koolle kuusi muuta valtiopäiväpuoluetta puhumaan jengiväkivallan torjunnasta. Nationalistipuolue ruotsidemokraatit jätettiin ulos keskusteluista.

Keskustelussa nousi esiin useita todistamiseen liittyviä uudistuksia, joista tullaan todennäköisesti puhumaan Ruotsissa koko syksy.

Todistamiseen keskittyminen on ymmärrettävää. Ampumisten selvitysprosenttia pitäisi saada paremmaksi. Ampujia on kuitenkin vaikea saada vastuuseen, kun naapurustojen asukkaat pelkäävät istua todistajanaitioon.

Koston mahdollisuus on todellinen.

Kokoomus, kristillisdemokraatit ja ruotsidemokraatit tarjoavat vastaukseksi niin kutsuttua anonyymia todistamista. Siinä todistaja voi kertoa tietonsa ilman, että syytetty tai yleisö saavat tietää hänen henkilöyttään.

Ruotsin demarisisäministeri Mikael Damberg ei suoraan ainakaan tyrmännyt ehdotusta. Lisäksi Ruotsin valtakunnansyyttäjä Petra Lundh sanoi hiljattain Svenska Dagbladetille, että anonyymit todistajat voisivat mahdollisesti olla osa ratkaisua.

SUOMESSA anonyymi todistaminen on ollut mahdollista vuoden 2016 alusta lähtien. Suomen kokemusten perusteella kyseessä ei ole ainakaan mikään ihmelääke vakavaan rikollisuuteen.

Valtionsyyttäjä Tom Laitisen tietojen mukaan anonyymia todistelua on kolmen ja puolen vuoden aikana käytetty vain kerran. Kyse on Turun hovioikeuteen vastikään siirtyneestä Irak-jutusta, jossa irakilaisia kaksosia epäillään Isisin riveissä tehtyyn joukkomurhaan osallistumisesta.

Ehdot ovat tiukat. Menettelyä voidaan käyttää vain tapauksissa, joissa enimmäisrangaistus on vähintään kahdeksan vuotta vankeutta.

”Jutun pitää täyttää tietyt kriteerit vakavuudeltaan ja lisäksi todistajalla täytyy olla objektiivisesti arvioiden syy pelätä, että todistaminen johtaa kostotoimenpiteisiin”, Laitinen toteaa.

Laitinen muistuttaa, että anonyymi todistelu on tarkoitettukin erittäin vähän käytetyksi poikkeukseksi.

”Kynnys on nostettu sekä lainsäädännössä että käytännössä erittäin korkealle.”

Suomi seuraa tässä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) käytäntöä, ja syy liittyy syytetyn oikeusturvaan.

Jos puolustus ei tiedä todistajan henkilöyttä, se ei myöskään voi kyseenalaistaa todistajan muita motiiveja. Tieto henkilöydestä on ainoastaan oikeuden puheenjohtajalla.

”Ei voida vedota esimerkiksi siihen, että todistajalla on jotain muuta hampaankolossa.”

Näistä syistä EIT on linjannut, että anonyymi todistus ei voi yksinään olla todistelun pohjana.

ANONYYMIN todistamisen lisäksi Ruotsissa on nyt noussut keskusteluun toinenkin uusi todistamistapa: niin kutsutut kruununtodistajat. Tämä ehdotus löytyy myös hallituksen omalta ratkaisulistalta.

Kruununtodistaja on pohjoismainen nimitys amerikkalaiselokuvista tutulle todistajalle, joka kertoo toisten rikoksista lieventääkseen omaa tuomiotaan.

Suomessa ajatuksesta ei ole innostuttu. Tässäkin taustalla vaikuttaa oikeusturvan periaate. Oman tuomion lievennys luo vahvan motiivin antaa toisista väärää tietoa.

Jos Suomessa haluaa tuomioonsa lievennystä, on helpotettava omien rikostensa selvittämistä. Omasta rikoksesta kertoessaan voi toki myös kertoa laajemmasta kokonaisuudesta.

”Siihen täytyy kuitenkin liittyä se oma osuus”, valtionsyyttäjä Laitinen sanoo. ”Ei niin, että pimittää oman osuuden ja kertoo vain muista.”
Helsingin Sanomat
18.9. 2:00, Päivitetty: 18.9. 8:13
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
JosefMengele

Yli 20 autoa sytytettiin tuleen parkkitalossa Göteborgissa

Viesti Kirjoittaja JosefMengele »

Suuri määrä autoja sytytettiin tuleen pysäköintitalossa Göteborgissa myöhään tiistaina illalla.

Poliisi tutkii parkkitalon tapahtumia murhapolttona eikä sulje pois mahdollisuutta, että autopoltot liittyisivät tiistaina Göteborgissa alkaneeseen suureen oikeudenkäyntiin, kirjoittaa Dagens Nyheter.

Autopalot Göteborgin Askimin asuntoalueella sijaitsevassa parkkitalossa havaittiin kello 23.15 maissa. Palot levisivät nopeasti ajoneuvosta toiseen.

– Autot oli pysäköity kaksikerroksiseen parkkihalliin, Andreas Odén poliisista sanoi ruotsalaislehdelle.

Tuli saatiin hallintaan yöllä yhden aikaan. Poliisi on käynnistänyt palosta murhapolttotutkinnan. Palossa tuhoutui täysin 12 autoa ja 14 vaurioitui.

– Lähdemme siitä oletuksesta, että palo oli sytytetty tahallaan, poliisi sanoi.

Ketään ei ole toistaiseksi pidätetty tai epäillä palosta.

Göteborgissa alkoi tiistaina oikeudenkäynti, jossa kahta, elokuisista autojen polttamisista epäiltyä henkilöä syytetään muun muassa törkeästä pahoinpitelystä. Oikeudenkäynti saattaa liittyä tiistaiöiseen paloon.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/acd ... c40316fd04
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Filmi: Uusruotsalaiset pahoinpitelevät ruotsalaisen lapsen
21/09/2019
Kuva
Oheinen video on kuvattu muutama päivä sitten. Filmillä arabitaustaiset kolmansista maista tulleet tulijat pahoinpitelevät ruotsalaisen lapsen. Yksi kuvaa tyynesti pahoinpitelyä. Kolmas ajaa pyörällä päälle.

Filmi lähti pyörimään sosiaalisessa mediassa kun arabiaanonuoret jakoivat sitä eri nuorten sosiaalisen median kanavilla ja kertoivat, että sama kohtalo on kaikila ruotsalaisilla. Pahoinpitelyn uhri on selvästi nuorempi kuin pääpahoinpitelijä. Filmi on kuvattu Skövden kaupungissa paikallisen koulun pihalla ja päätpotkija on nimeltään Hassan.

HUOM! Kannattaa laittaa särkyvät arvotavarat käden ulottumattomiin ennenkuin alat katsomaan filmiä. Se ei ole varsinaisesti ”ääriväkivaltainen”, mutta aiheuttaa raivokohtauksen.

https://videos.files.wordpress.com/Ch7E ... n-1_hd.mp4

SUOMALAINEN: Kun katsot filmiä katsot tarkastiottaen tulevaisuuteen.

https://pt-media.org/2019/09/21/filmi-u ... en-lapsen/
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ruotsalais­kunta nousi maailmalla tikun­nokkaan – pakolais­kriisi kuivatti kassan: ”Olemme matkalla kohti katastrofia”

Kuva
Pakolaisvirta pyyhkäisi kohti Ruotsia. Bodenin vastaanottokeskuksen kiireet alkoivat vuonna 2015 ja jatkuivat vuoteen 2017 asti. (KUVA: VILLE HONKONEN)

Julkaistu: 25.9. 12:56

Kahden kauniin järven lähellä sijaitseva ruotsalainen ihannekunta Filipstad romahti rahattomaksi. Pakolaistulva tuhosi kunnan talouden muutamassa vuodessa ja nyt joka viides lapsi elää köyhyydessä.
Ruotsin Värmlannin läänissä sijaitseva Filipstadin kunta kerää kansainvälistä huomiota ikävällä tavalla. Filipstad on noussut koko maata ravistelevan kuntien syvän kriisin symboliksi.

Ruotsin kuntien kriisi alkoi, kun pakolaisten muutto Ruotsiin kiihtyi kesällä 2015. Pakolaiskriisiä kuvailtiin suurimmaksi sitten toisen maailmansodan. Eniten turvapaikanhakijoita ottivat vastaan Saksa ja Ruotsi. Vuonna 2015 Ruotsista haki turvapaikkaa 156 110 ihmistä.

NYT: Pohjoismaisen hyvinvointivaltion loppu häämöttää?

The New York Times kertoo kunnan edustavan kaikkea sitä, mikä Pohjoismaiden hyvinvointivaltioissa on pielessä. Useat mediat kertovat Filipstadin ongelmista. Useimpien medioiden otsikoissa korostetaan, että joka viides Filipstadissa elävä lapsi kärsii köyhyydestä. Se on valtava romahdus, sillä Ruotsi tunnetaan maailmalla hyvinvointivaltiona, joka pitää huolen asukkaistaan.
Lue lisää: Ruotsalaiselta poliisijohtajalta neuvo suomalaisille: Älkää toistako näitä maahanmuuton virheitä
Aftonbladet kertoo, millaista hätää kunnan lapsiperheet nyt kokevat.

– Meidän ääntämme on kuultava, 44-vuotias yksinhuoltaja Carina Nilsson kertoo lehdessä.

Entisen ihannekunnan rahat lopussa
Ennen kunta tunnettiin siitä, että se on kahden upean järven eli Lersjönin ja Daglösenin huomassa elävä ruotsalainen ihannekunta. Idylli on murskautunut sysimustaksi ahdistukseksi. Nyt Filipstad kärsii Värmlannin pahimmasta työttömyydestä. Lapsiperheet elävät köyhyysrajan tuntumassa.

Neljä vuotta pakolaisaallon jälkeen kunnan sosiaalihuollon rahat ovat kohta lopussa. Kunta tarvitsee heti Aftonbladetin 50 miljoonaa ruotsin kruunua eli runsaat 4,6 miljoonaa euroa valtiolta, että se selviää sosiaalitukien maksuista tämän vuoden.

Pahin hätähuuto kaikuu lapsiperheiden köyhyyden takia.
– Yli 20 prosenttia kuntamme lapsista elää köyhissä perheissä. Osa väestöstä on pudonnut jo sosiaalisen avun ulkopuolelle. Meillä oli tiukkaa jo ennen pakolaisten tuloa, mutta nyt tilanne on jo mahdoton. Olemme matkalla kohti katastrofia, kunnan kotouttamiskoordinaatiosta vastaava Jim Frölander kertoo Expressenille.

Pieni kunta Värmlannissa - iso esimerkki Ruotsille
Filipstadin kunnan keskustaajamassa oli vuonna vielä vuonna 2010 runsaan 6 022 asukasta eikä kunta kärsinyt pakolaiskriisistä. Kaupunkioikeutensa Filipstad menetti jo 1970-luvulla Ruotsin suureen kuntauudistuksen vuoksi.

Pakolaisvirran vyöryttyä Eurooppaan kunta alkoi ottaa vastaan pakolaisvirtaa ennätystahtiin. Vuosien 2012–2017 aikaan kuntaan on tullut yhteensä 10 000 pakolaista. Heistä noin 2000 on Euroopan ulkopuolelta Somaliasta, Syyriasta, Eritreasta, Irakista ja Afganistanista.

Koetaanko Malmön ja Södertäljen kaltaista väkivaltaa?
Ruotsissa on kokemuksia maahanmuutosta ja siihen liittyvistä ongelmista jo pitkältä ajalta. Silti vuosi 2015 oli kova koetus Ruotsille. Varsinkin maahanmuuttajalähiöissä on ollut useita yhteenottoja paikallisten nuorten ja viranomaisten välillä. Maahanmuuttajia on keskittynyt varsinkin Malmössä ja Södertäljessä poikkeuksellisen paljon tietyille asuinalueille.

Ennusteen mukaan vuoteen 2021 mennessä kunta menettää runsaat 4,6 miljoonaa euroa tukirahoja, kun Ruotsin valtion kotouttamistukea vähennetään selvästi.

– Jos pakolaiset jäävät meille asumaan, meillä on liian suuret tukimenot, jopa Ruotsin korkeimmat, kunnanjohtaja Claes Hultgren sanoo Expressenin mukaan.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006250410.html
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17095
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Iivis kirjoitti: Su Syys 22, 2019 9:23 pm Filmi: Uusruotsalaiset pahoinpitelevät ruotsalaisen lapsen

https://pt-media.org/2019/09/21/filmi-u ... en-lapsen/
Filmi kertoo kaiken; ruotsalaispoika ei edes yritä puolustautua, yksikään ruotsalainen ei tule apuun/väliin. Tämä nöyryytys kuvaa selkeästi sitä miten vässyköitä sekä ruotsalaiset (ja myös suomalaiset) ovat. Otetaan kiltisti vastaan potkut, lyönnit ja rasistinen käyttäytyminen. Puolustautuminen katsottaisiin rasismiksi ja väkivallaksi.
- Jos näihin saapujiin olisi alunperinkin otettu oikea asenne; valheille ja kusettamisille nollatoleranssi, saapujien määrä olisi ollut _huomattavasti_ vähäisempi ja rangaistukset kaikenlaisista perseilyistä kovemmat ja karkotukset toimivia, niin ehkä sitten olisi olemassa mahdollisuus. Nythän näille "traumatisoituneille" on annettu lupa oikeastaan mihin vaan. Miksi?
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Iivis kirjoitti: Ke Syys 25, 2019 7:23 pm Ruotsalais­kunta nousi maailmalla tikun­nokkaan – pakolais­kriisi kuivatti kassan: ”Olemme matkalla kohti katastrofia”
...
Pakolaisvirran vyöryttyä Eurooppaan kunta alkoi ottaa vastaan pakolaisvirtaa ennätystahtiin. Vuosien 2012–2017 aikaan kuntaan on tullut yhteensä 10 000 pakolaista. Heistä noin 2000 on Euroopan ulkopuolelta Somaliasta, Syyriasta, Eritreasta, Irakista ja Afganistanista.
...
Jos pakolaiset jäävät meille asumaan, meillä on liian suuret tukimenot, jopa Ruotsin korkeimmat, kunnanjohtaja Claes Hultgren sanoo Expressenin mukaan.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006250410.html
Jostain syystä minua nauratti koko uutinen, joka on täydellinen vastakohta näille vihervasemmiston julistamille elämänvalheille; korkeasti koulutettuja huippuosaajia, valmiit työelämään, pelastavat Ruotsin, helpottavat työvoimapulaa, maksavat eläkkeemme, olemme heille velkaa, he tuovat väriä ja iloa elämäämme yms jne...

Itsepähän olette taakkanne valinneet. Nauttikaa nyt - kun vielä voitte.

Kirjailija ja kulttuuritutkija Jari Ehrnrooth sanoo sangen osuvasti uudessa kirjassaan Kymmenen vaatimusta vapaalle ihmiselle ”On alkanut syntyä uutta vapaamatkustajaväestöä, joka anteliaan sosiaaliturvan ja julkisten terveyspalvelujen avulla elää nautintokeskeisesti”.

Sopii yhtä lailla niin Suomeen kuin Ruotsiinkin. Ja yhä pienempi väestöryhmä maksaa kaiken tämän. Koska ihmisoikeudet.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Ruotsissa neuvoteltiin poliittisella tasolla jengiväkivallasta sun muusta uudesta normaalista, niin kaikki muut saivat kutsun paitsi Ruotsidemokraatit. Ainoat, joilla olisi esittää jotain oikeasti tehokasta olivat ei-toivottuja. Ja kuinka sitten kävikään:
Ruotsissa ei löytynyt yhteisiä keinoja jengiväkivaltaan

Moderaatit pitävät hallituksen esittämiä toimia riittämättöminä.

Ruotsissa tällä viikolla valtiopäiväpuolueiden kesken käydyt jengiväkivaltakeskustelut ovat päätymässä kolmen puolueen jättäytymiseen niistä pois, kertoo ruotsalaislehti Aftonbladet. Yhteistä näkemystä ratkaisuista ei pääministeripuolue sosialidemokraattien koollekutsumissa keskusteluissa saatu aikaiseksi, vaan puolueista moderaatit, liberaalit ja kristillisdemokraatit katsovat hallituksen esitysten olevan riittämättömiä.

”Tänään oli selvää, ettei hallitus ole valmis tekemään sitä mitä tarvitaan jengejä vastaan”, moderaattien puheenjohtaja Ulf Kristersson katsoo.

Moderaattien lainsäädäntötiedottaja Johan Forssellin mukaan puolue oli hyvin samaa mieltä hallituksen esitysten ennaltaehkäisevästä osuudesta, mutta lainsäädännön tiukentamisen osalta näkemykset jäivät kauas toisistaan.

”Annoin hallitukselle eilen päivän aikaa tehdä uusi esitys, mutta voin sanoa että se mitä saimme oli riittämätöntä. Niinpä moderaattien ei ole merkityksellistä olla mukana näissä keskusteluissa hallituksen kanssa”, hän sanoo.

Moderaatit esittivät hallitukselle muun muassa poliisien palkkauksen ja koulutuksen lisäämistä, kaksinkertaisia tuomioita jengirikollisille, tuomioiden määräalennusten poistamista 18-21 -vuotiailta, kruununtodistaja- ja anonyymitodistajajärjestelmää sekä valvontakameroiden erityistä lisäämistä jengialueille. Näitä ei hallituksen esityksestä kuitenkaan löytynyt. Osa ehdotuksista oli moderaattien mukaan muutettu vesitetyiksi kompromisseiksi, joilla olisi vain rajoitettu vaikutus.

”Käytännössä hallituksen esitys tarkoittaa, että 20-vuotias joka tekee ryöstön toisensa jälkeen saa edelleen määräalennuksen”, Kristersson ja Forssell perustelevat. Myös esimerkiksi törkeä hyväksikäyttö tai kiristys jäisivät heidän mukaansa esityksessä rangaistusalennuksien piiriin.

Heidän mukaansa valtiopäivillä on olemassa enemmistö, joka kannattaa tiukempaa lainsäädäntöä.

”Tulemme jatkamaan tehokkaampien keinojen ajamista jengirikollisuutta vastaan.”
21.09.2019 | 18:08- päivitetty 21.09.2019 | 20:33
”Käytännössä hallituksen esitys tarkoittaa, että 20-vuotias joka tekee ryöstön toisensa jälkeen saa edelleen määräalennuksen”
Ja se 20-vuotias - vai onko jo 34-vuotias - tekee niitä ryöstöjä kerta toisensa jälkeen, koska rangaistusta ei käytännössä ole, eikä se muutaman kuukauden vankilareissu ole mikään pelote, vaan kiva välivaihe. Lepohetki ja uusia kavereita. Ei tälläisellä - yleensä musulmaani - ole minkäänlaista kiinnostusta integroitua Ruotsiin.
- Vai luuleeko joku, että juhannussalon ympärillä pörrääminen ja hapansilakan syöminen olisivat muhametille just _se_ juttu.
Yhteistä näkemystä ratkaisuista ei pääministeripuolue sosialidemokraattien koollekutsumissa keskusteluissa saatu aikaiseksi
Ei tietenkään saatu. Se, että jos sosialidemokraatit ovat koollekutsuneet, tarkoittaa sitä, että mentäisiin yksin heidän ehtojen mukaan. Pieni valonpilkahdus oli, että moderaatit, liberaalit ja kristillisdemokraatit eivät hyväksyneet demarien höpinöitä, vaan heillä oli astetta järeämpi ohjelma.
- Tosin, olkoot se ohjelma vaikka kuinka järeä, niin lopulta kaikki kaatuu aina ihmisoikeuksiin - siis rosvojen ihmisoikeuksiin. Ettemme vain loukkaisi näitä kansainvälisen suojelun tarpeessa olevia.

Sosialidemokraattien loputon tyhmyys jaksaa aina vaan hämmästyttää. Malliesimerkkejä siitä miten suvaitsevaisuus syrjäyttää terveen järjen käytön ja totuuden kieltämisestä tulee siitäkin uusi normaali.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ruotsissa poliisi aloittaa taistelun katuammuskeluita vastaan pyytämällä anteeksi
30.9.2019 16:55Petri Saarela


Malmön kaupunki yhdessä poliisin kanssa tuo kaduille amerikkalaisen mallin tappavan väkivallan vähentämiseksi. Malmössä mallia kutsutaan nimellä ”Stop shooting – Lopeta ampuminen”.
SvD kertoo uudesta ruotsalaisesta poliisin käyttäytymismallista, jonka mukaan poliisi pyytää anteeksi ihmisiltä.

David Kennedy, GVI-mallin yhdysvaltalainen keksijä perustelee toimintatapaa sillä, että monilla ”herkillä alueilla” ”haavat ovat niin syviä”, että poliisin täytyy ensin pyytää anteeksi saavuttaakseen asukkaiden luottamuksen.

– Rikollisuuden pysäyttäminen alueilla, missä ihmiset ovat vihaisempia poliisille kuin hyökkääjille, on mahdotonta, Kennedy kertoo.

Toimintamallin kantavana ajatuksena on se, että herkillä alueilla – joita myös no go -alueiksi kutsutaan – pahimmasta väkivallasta vastaa pieni osa asukkaista, jotka voidaan helposti tunnistaa ja saattaa vastuuseen.

Useimmat herkillä alueilla asuvista eivät hyväksy väkivaltaa, mutta joutuvat sietämään sitä pelätessään väkivaltarikollisia. Kun poliisi saavuttaa asukkaiden luottamuksen, nämä saattavat uuden toimintamallin mukaan paljastaa väkivaltarikolliset jo ennen väkivaltaisia tapahtumia.

https://www.kansalainen.fi/ruotsissa-po ... -anteeksi/
Noir
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Noir »

Raiskattu 11-vuotias raskaana
julkaistu 27. syyskuuta 2019

Ronnebyssä 20-vuotias mies tuomitaan kolmeksi vuodeksi vankeuteen lapsen raiskaamisesta sen jälkeen, kun hän on hyväksikäyttänyt raskaaksi tullutta 11-vuotta vanhaa tyttöä.

Mies oli syytettynä lapsen raiskauksesta kesän 2018 aikana , kunnes mies pidätettiin tämän vuoden heinäkuun alussa.

Raskaana
Tyttö tuli raskaaksi ja oikeuslääketieteellinen geenitutkimus osoitti, että isä on 20-vuotias mies. Mies on myöntänyt olevansa parisuhteessa, mutta väittää, että hän ei ymmärtänyt, että tyttö oli alle 15-vuotias ja kielsi tehneensä rikoksia.

Blekingen käräjäoikeus ei usko miehen versioon ja tuomitsee hänet kolmesta lapseen kohdistuvasta raiskauksesta kolmeksi vuodeksi vankeuteen ja maksamaan tyttölle 235 000 kruunua vahingonkorvausta. Vankeusrangaistuksen lisäksi mies karkotetaan kymmeneksi vuodeksi.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/bleki ... ing-gravid

Expressen kertoo lisäksi, että tyttö on tullut raskaaksi jopa kahdesti.
https://www.expressen.se/kvallsposten/1 ... aldtakter/
Vastaa Viestiin