Kahta poliisia ammuttiin Porvoossa 25.8.2019

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Helmukka
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: La Heinä 13, 2019 9:40 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Helmukka »

Kuvitellaan että kyseessä on kosto.
Jonku sedän 25v vanha pidätyksen kosto olisi äärimmäisen tyhmää, mutta mahdollista.
Ylipäätään väärä henkilö ja miten veljekset löysivät juuri tietyn henkilön pojan?
Miksi kostaisivat, kuka kertonut tapahtuneesta?
Uskottavampaa on että kyseinen poliisipartio on vetänyt jotain välistä, rahaa tai jotakin. Mikäli hakivat juuri tiettyä partiota.
Veljekset kostaneet tämän, palkattu siihen.
Jos näin on, poliisien kotiin tehty jo etsintä.
Lisäksi, kukaan ei puhu tässä tapauksessa.
Tähän vois liittyä se porvoon syrjäisen omakotitalon huumeratsia.
Samaan kuvioon voisi liittyä isot huumetakavarikot ja espanjan tapaus, ja samalla hells angels.
Kuulostaa äkkiseltään naurettavalta mutta onko sittenkään?
Itse tilanne:
En pysty kuvittelemaan järkevää skenaariota.
Veljekset heti ampuneet, mihin?
Jonka jälkeen ase ollut poliisin ohimolla, ja toiselta viety virka-ase.
Toinen paennut poliisiauton taakse, miten? Miksi hän ei ampunut veljeksiä?
Osumia vyötäröllä ja selässä.
Oliko siis ajatus murhata.
En usko että adrenaliinit päällä ja luultavasti ilman mitään aseenkäyttökoulutusta pystyvät kovin tarkkaan toimintaan, kun siihen ei välttämättä pysty edes ammattimiehet kun tilanne päällä.
Entä miten veljekset ovat paenneet paikalta ilman että poliisit ovat tehneet mitään?
Pakoauto ollut lähistöllä, sieltä ei jalkaisin pitkälle päästä, tiedän seudun.
Onko siis koko tilanne mennyt ihan eritavalla kuin poliisit ovat kertoneet, tämä siis jos partio olisi sekaantunut jphonkin laittomaan.
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Kostoteorian kannalta: ei tarvita tappamista, vaan järkeenkäypää olisi samalla mitalla kostaminen. Esimerkiksi jos läheiseltä on mäsätty käsi paskaksi, isketään suunnilleen samoin tai vähän pahemmin - ekstra tulee siitä, että ensimmäinen on lähtenyt aloittamaan paskaa. Pikainen tappaminen on joissakin tapauksissa paljon lievempää kohteen kannalta kuin pitkällisemmän kärismyksen ja karmallisen tietoisuuden aiheuttaminen hommasta. On ihmisiä jotka heräävät ymmärtämään jotakin vasta kun heitä itseään/läheisiään kohdellaan samoin (ja periaatteessa sama se, ymmärretäänkö vai ei, kyse on siitä että on tilityksen aika), tosin kokenevat sen vääryydeksi mutta sitä saa mitä tilaa ja karmaa pöytään.

Olen aiemmin kommentoinut kuinka 1990-luvun aseelliseen tilanteeseen ei virkavalta kenties ole voinut mennä silkkihansikkain, jos huomioidaan että kiinniottamisessa olisi käytetty liikaa voimaa. Mutta julkisuudessa esillä ollein uutistiedoin ei tiedetä tapahtumia, eikä ole tietenkään selvää, onko 1990-luvun keissillä yhtään mitään tekoa Porvoon tapauksen kanssa, vaikka siihenKin suuntaan on muutamia seikkoja ilmennyt uutisissa. (Mutta kun seikkoja on vähän joka teoriaa tukemaan mutta ei yhtäkään teoriaa kokonaisvaltaisella ymmärrettävyydellä, no, mikäänhän ei todellakaan ole täydellistä. )

---------------------------

Yksi kenties ketjussa mainitsematon (jos mahdollista) /edit: ainakin Helmukka ottanut esille... motiivijuttu voisi olla kostaminen/tilattu kostaminen siitä, että virkavallasta joku/jotkut /Porvoon laitos olisivat olleet laajemmassa vyyhdessä mukana ja vasikoineet homman. Tämä spekulatiivisena juttuna muiden juttujen seassa. https://yle.fi/uutiset/3-10890153


Jos kyse on laajemmasta vyyhdestä, poliisin tiedotuslinja on selvää tiedottamattomuuden suhteen. HUOM tällä tarkoitan ylipäätään laajaa vyyhteä. Jos kyse ei ole laajasta vyyhdestä, poliisi haluaa silti tehdä tutkinnan viimeisen päälle ja kaikki yhteydet katsotaan, tutkinta superturvataan: kyse on hyökkäyksestä omiin ja koko instituutiota vastaan. Supertasoon meneminen: kun rikollisuus on supertahoa vastaan. Normitaso normitaholle/kansalle.

Toivotaan tapauksen/vyyhden selviämistä.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Sieltä pitää odotella nyt poliisin huume- jne seulojen tuloksia. Tosin missähän vaiheessa niitä julkaistaan sitten. Jos ne on puhtaat niin sitten voi sulkea pois ainakin aineiden vaikutukset/motiivit tähän tekoon, tai jos sitten löytyykin ainejäämiä verestä niin sittenhän se voisi olla ainakin yksi syy tai motiivin osanen.

Täällä taidettiin puhua jossakin kohden että tekijät olisivat isoäidille olleet ikkunoita pesemässä. Jolleivat veljekset aikaisemmin olleet kuulleet tuosta 90-luvun tapauksesta kuten isukki väitti haastattelussa etteivät veljekset olleet tietoisia tuosta menneestä asiasta, niin olisiko isoäiti voinut siinä rupatella veljesten kanssa samalla kun niitä ikkunoita pesevät ja on sitten kertonut vanhoista ja menneistä asioista. Sehän kuuluu yleensä vanhojen ihmisten tyyliin että menneistä haastetaan.
Jos tämä vanha tapaus tuli sitten siinä ikkunanpesun lomassa veljesten tietoon ja heillä nousi vihantunteet niin poliisia kuin ehkä isääkin kohtaan joka ei heille ole ehkä moisesta edes kertonut.

Kaukaa haettua mutta koskaan ei voi tietää ihmisen ärsytyskynnystä. Pitää muistaa että Hyvinkään ampuja hävisi kaverilleen toverillisessa painiottelussa ja haki kotoaan haulikon, kiipesi talon katolle ja alkoi ampua syyttömiä ihmisiä ja poliisia sieltä katolta pettymyksen tunteissaan. Tosin hänen mielensä lienee ollut hieman epävakaa jo pohjimmiltaankin.

Eli joskus hyvinkin pieni asia voi katkaista ihmisen kamelinselän.

Edit. tuossa ampumisessa olisi osunut sukulaisen pidättäneen tai juttuun osallistuneen poliisin poika, isän synttärit ja kaikki samaan syssyyn. Mikä suloinen kosto kaikille!
lech
Martin Riggs
Viestit: 633
Liittynyt: La Joulu 01, 2012 9:55 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja lech »

MissMallard kirjoitti:Sieltä pitää odotella nyt poliisin huume- jne seulojen tuloksia. Tosin missähän vaiheessa niitä julkaistaan sitten. Jos ne on puhtaat niin sitten voi sulkea pois ainakin aineiden vaikutukset/motiivit tähän tekoon, tai jos sitten löytyykin ainejäämiä verestä niin sittenhän se voisi olla ainakin yksi syy tai motiivin osanen.
Ammuskeluun osallistuneiden poliisien huumeseulojen tuloksia pitää odotella? :shock: :shock:

Veljeksistä otettujen verikokeiden tulokset ovat olleet tiedossa aikapäiviä sitten. Huhta-aho ei kerro julkisuuteen mitään, jos ei ole pakko.
Pelleyks1
Harjunpää
Viestit: 342
Liittynyt: To Heinä 26, 2018 7:12 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Pelleyks1 »

Tässä ovat minun viimeiset teoriat tästä tarkoittaen että jätän spekuloinnin sitten tähän...

1.Katkeruus yhteiskuntaa kohtaan kun on viety lapsena ruotsiin ja ruotsissa tapahtunut jotain ikävää jonka ovat päättäneet kostaa suomen viranomaisille.

2.Huumavat aineet. Jonkinlaiset huumeseuloissa ehkä näkymättömät psykedeelit ovat sekoittaneet pään ja vieneet psykoottisiin tiloihin ja yhdessä ovat toteuttaneet teon psykedeelisten harhojen vallitessa heidän mieliänsä.

3.Pedofilia, raiskaukset, katkeruus, satanismi, okkultismi.

4.Rikollisen elämäntavan ihannointi, hollywood elokuvat kuten "way of the gun suom. tuhon tiellä."

5.sukukosto jostain vanhasta asiasta. Tämä vaikuttaa totaalisen typerältä vaihtoehdolta.

6.Hämäys jonkin muualla tapahtuneen rikoksen helpottamiseksi mutta kun missään ei ole mitään rikosta tapahtunut ei ole ryöstetty rahankuljetus autoa eikä mitään joten kovin epätodennäköistä.

7.Palkkamurha joka on jäänyt tekemättä ja palkkamurhan tilaaja järjesti tämän tilanteen kostaakseen tai alkoi katumaan palkkamurhan tilausta ja järjesti tämän tilanteen.

8.sekosivat päästään ja halusivat pitää "hauskaa"

9.Arkaluonteiset asiat (seksuaali...)

:D
Avatar
Teresa Banks
Frank Drebin
Viestit: 389
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 7:08 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Teresa Banks »

Motiivi: performanssi ja PR-tempaus.

Eiköhän se ollut siinä.
The king is gone but he's not forgotten
Is this the story of Johnny Rotten?
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

viuhti kirjoitti:Tarkoitin niitä pientareella otettuja kuvia jossa jannuilla kädet ylhäällä, en itse nähnyt tatuointeja vaikka kuin zoomailin, en ainakaan samoja joita oikeudessa näkyi.

Olisiko ollut vahinko tuo käsi ja tarkoitus ampua liiveihin?

Voi olla kaukaa haettua, mutta voi myös olla että ei.
//
Katsoitko tuon kuvan resoluutiota? Otitko huomioon, että ennenkuin se on lehteen päätynyt, niin se on lähetetty todennäköisesti whatsapp-viestinä, mikä pakkaa originaalia eri tavoin huonontaen huomattavasti sen erottelukykyä? Ja itse originaalikin on todennäköisesti ollut varsin nihkeä ottaen huomioon hämäryyden joka tuohon aikaan tuolla seudulla oli jo laskeutumassa, lisäksi zoomattukin varmaan on ja rukousasentokuva voi olla vaikka freimi videosta. Sama ilmiö kuin paskalaatuisissa valvontakamerakuvissa, vaikka itse laitteen resoluutio olisi mikä. Jokainen vähänkään huonommassa olosuhteessa kuvannut tietää nämä asiat ja sen, että melko turhaa vertailla ammattilaisvehkeellä läheltä ja hyvässä sisävalaistuksessa otettua kuvaa hämärissä kaukaa ties mistä ja millä tehtyyn otokseen.

Lisäksi, JOS olisi kyse jostain "todella ovelasta ja kauhean mahtavasta ammattilaisten suunnitelmasta", missä mm. vaihdetaan miehet, niin eiköhän nuo tatskatkin olisi otettu jollain tavalla huomioon esim. vaatetuksessa? Eikö salaliittoteoriankin voisi rakentaa niin, että sopisi tiedossa oleviin asioihin?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
viuhti
Susikoski
Viestit: 44
Liittynyt: Pe Syys 06, 2019 4:09 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja viuhti »

On Anoi Kaa kirjoitti:
viuhti kirjoitti:Tarkoitin niitä pientareella otettuja kuvia jossa jannuilla kädet ylhäällä, en itse nähnyt tatuointeja vaikka kuin zoomailin, en ainakaan samoja joita oikeudessa näkyi.

Olisiko ollut vahinko tuo käsi ja tarkoitus ampua liiveihin?

Voi olla kaukaa haettua, mutta voi myös olla että ei.
//
Katsoitko tuon kuvan resoluutiota? Otitko huomioon, että ennenkuin se on lehteen päätynyt, niin se on lähetetty todennäköisesti whatsapp-viestinä, mikä pakkaa originaalia eri tavoin huonontaen huomattavasti sen erottelukykyä? Ja itse originaalikin on todennäköisesti ollut varsin nihkeä ottaen huomioon hämäryyden joka tuohon aikaan tuolla seudulla oli jo laskeutumassa, lisäksi zoomattukin varmaan on ja rukousasentokuva voi olla vaikka freimi videosta. Sama ilmiö kuin paskalaatuisissa valvontakamerakuvissa, vaikka itse laitteen resoluutio olisi mikä. Jokainen vähänkään huonommassa olosuhteessa kuvannut tietää nämä asiat ja sen, että melko turhaa vertailla ammattilaisvehkeellä läheltä ja hyvässä sisävalaistuksessa otettua kuvaa hämärissä kaukaa ties mistä ja millä tehtyyn otokseen.

Lisäksi, JOS olisi kyse jostain "todella ovelasta ja kauhean mahtavasta ammattilaisten suunnitelmasta", missä mm. vaihdetaan miehet, niin eiköhän nuo tatskatkin olisi otettu jollain tavalla huomioon esim. vaatetuksessa? Eikö salaliittoteoriankin voisi rakentaa niin, että sopisi tiedossa oleviin asioihin?

Otin toki huomioon, vaan luulisi että näkyisi tummenpana silti, oli se resoluutio mikä tahansa.

Huonosti tuo koko hässäkkä on suunniteltu, siitä ei pääse mihinkään, oli kyseessä sitten kosto, poliisi tai rikollisjärjestö.

Kostoa en siltikään purematta niele, jokin ei täsmää, itseasiassa monikaan asia ei täsmää kostoon, sen voi jo mielestäni yliviivata teorioista kokonaan pois.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

lech kirjoitti:
MissMallard kirjoitti:Sieltä pitää odotella nyt poliisin huume- jne seulojen tuloksia. Tosin missähän vaiheessa niitä julkaistaan sitten. Jos ne on puhtaat niin sitten voi sulkea pois ainakin aineiden vaikutukset/motiivit tähän tekoon, tai jos sitten löytyykin ainejäämiä verestä niin sittenhän se voisi olla ainakin yksi syy tai motiivin osanen.
Ammuskeluun osallistuneiden poliisien huumeseulojen tuloksia pitää odotella? :shock: :shock:

Veljeksistä otettujen verikokeiden tulokset ovat olleet tiedossa aikapäiviä sitten. Huhta-aho ei kerro julkisuuteen mitään, jos ei ole pakko.
Eikun veljesten testien tuloksia. Jossain haastattelussa niitä vielä odotettiin että kaikki tulokset valmistuu. Ja juuri sitä että kerrotaanko tuloksia tässä matkan varrella kohti tammikuuta vai vasta sitten itse käsittelyssä ja kerrotaanko sittenkään.
maxi
Rico Tubbs
Viestit: 1275
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja maxi »

Pelleyks1 kirjoitti:Tässä ovat minun viimeiset teoriat tästä tarkoittaen että jätän spekuloinnin sitten tähän...

1.Katkeruus yhteiskuntaa kohtaan kun on viety lapsena ruotsiin ja ruotsissa tapahtunut jotain ikävää jonka ovat päättäneet kostaa suomen viranomaisille.

2.Huumavat aineet. Jonkinlaiset huumeseuloissa ehkä näkymättömät psykedeelit ovat sekoittaneet pään ja vieneet psykoottisiin tiloihin ja yhdessä ovat toteuttaneet teon psykedeelisten harhojen vallitessa heidän mieliänsä.

3.Pedofilia, raiskaukset, katkeruus, satanismi, okkultismi.

4.Rikollisen elämäntavan ihannointi, hollywood elokuvat kuten "way of the gun suom. tuhon tiellä."

5.sukukosto jostain vanhasta asiasta. Tämä vaikuttaa totaalisen typerältä vaihtoehdolta.

6.Hämäys jonkin muualla tapahtuneen rikoksen helpottamiseksi mutta kun missään ei ole mitään rikosta tapahtunut ei ole ryöstetty rahankuljetus autoa eikä mitään joten kovin epätodennäköistä.

7.Palkkamurha joka on jäänyt tekemättä ja palkkamurhan tilaaja järjesti tämän tilanteen kostaakseen tai alkoi katumaan palkkamurhan tilausta ja järjesti tämän tilanteen.

8.sekosivat päästään ja halusivat pitää "hauskaa"

9.Arkaluonteiset asiat (seksuaali...)

:D
Kohta 6. Kiinnitti erityisesti huomioni: mistä voi tietää, että mitään muuta rikollista ei tehty tuona Porvoon ampumisen ja takaa ajon aikana. Jos tehtiinkin ja se onnistui täydellisesti tämän hämäysoperaation aikana.
Elämä on laiffii
Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6458
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Taustalla Sipoon kasen tapainen, epävakaan persoonan omaavan henkilön tekemä epätoivoinen yritys vaikuttaa yhteiskuntaan, mielenilmaisu?
maxi
Rico Tubbs
Viestit: 1275
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja maxi »

Ghost hunting kirjoitti:Taustalla Sipoon kasen tapainen, epävakaan persoonan omaavan henkilön tekemä epätoivoinen yritys vaikuttaa yhteiskuntaan, mielenilmaisu?
Miten näiden molempien epävakaus käy ilmi. On mainittu olleen kohteliaita, siistejä , avuliaita...taustat ei ole ollut normi tavalla kunnossa jos nämä seuraavat lausumat pitää kutinsa. Nuorempi ollut sijoitettuna useisiin perheisiin ja vanhemmalla pikkurötöksiä. Ketään ei tarvitse sijoittaa mihinkään jos kotona on vanhemmat jotka kykenevät olemaan huoltajina.
Elämä on laiffii
NoRemorse
Remington Steele
Viestit: 235
Liittynyt: Ma Heinä 22, 2019 11:45 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja NoRemorse »

lech kirjoitti: Veljeksistä otettujen verikokeiden tulokset ovat olleet tiedossa aikapäiviä sitten. Huhta-aho ei kerro julkisuuteen mitään, jos ei ole pakko.
Niissä kokeissa saattaa mennä pari viikkoakin, että saadaan tulokset selville.
Pelleyks1
Harjunpää
Viestit: 342
Liittynyt: To Heinä 26, 2018 7:12 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Pelleyks1 »

No joo toi hämäys homma on yleistä tuolla ruotsin maalla eli saadaan miliisit muualle ja sitten vaikka ryöstetään esim. rahankuljetusauto tai joku kultaliike... Varsinkin rahankuljetusautojen ryöstöt ovat ruotsissa muodissa. Siltikin tuntuu siltä että oliko näillä veljeksillä seksuaalisia traumoja ja tuo kirkko toisen osoitteena mikä kirkko se nyt olikaan niin on jokseenkin mielenkintoinen... :lol:
Spekuloikaa nyt, nyt villejä teorrioita peliin... :lol:
Tuo veljesten kova saunominen ja puhtaus intoilu voisi viitata seksuelliin traumaan.
Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6458
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Samaa tullut mieleen, ensin ryövätään poliisit ja poliisiauto, olisiko naamiotu valepoliisiksi?
Sitten tehdään pankin ryöstö ja jäädään Liedossa kiinni, niinku Turussa sillo joskus.
Sekin mahdollisuus on, että oli suunnitelmissa jotakin vieläkin suurempaa keikkaa, yhteiskuntaa vastaan.
Vastaa Viestiin