United Brotherhood

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Avatar
Tatti-Petteri
Remington Steele
Viestit: 203
Liittynyt: Su Marras 16, 2014 4:41 pm

Re: United Brotherhood

Viesti Kirjoittaja Tatti-Petteri »


FXR
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Ma Kesä 18, 2012 9:56 pm

Re: United Brotherhood

Viesti Kirjoittaja FXR »

Ja tossa vielä Hesarin juttu:

"Poliisihallitus vaatii United Brotherhoodin määräämistä välittömään toiminta­kieltoon: jengi on järjestäytynyt sotilaalliseen tapaan
Poliisin ja syyttäjän kanne kohdistuu 47-vuotiaaseen porvoolaismieheen, joka on johtanut kanteen mukaan jengiä viime vuodet.

POLIISIHALLITUS vaatii oikeudessa, että United Brotherhood (UB) ja sen alayhdistys Bad Union on määrättävä välittömään toimintakieltoon ja myöhemmin oikeuskäsittelyn päätteeksi lakkautetuiksi kokonaan.

Määräysten noudattamiseksi tulisi asettaa 3 000 euron uhkasakko.

Tämä käy ilmi kanteesta, jonka Poliisihallitus ja kihlakunnansyyttäjä Anna-Riikka Ruuth jättivät Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen viime perjantaina.

HS sai kirjallisen kanteen nähtäväkseen tiistaina käräjäoikeudesta. Kyse on poikkeuksellisesta vaatimuksesta, sillä United Brotherhoodin kaltaisia jengejä ei ole aiemmin määrätty lakkautettaviksi Suomessa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudesta ei osattu vielä tiistaiaamuna kertoa, milloin oikeus käsittelee vaatimuksen välittömästä toimintakiellosta.

Lakkautusvaatimus on osa mittavaa poliisioperaatiota, jonka kohteena on United Brotherhood. Viranomaiset pitävät sitä Suomen vahingollisimpina jenginä.

Poliisi tiedotti operaatiosta maanantaina. Krp kertoi , että operaatiossa on tehty suuri joukko etsintöjä sekä kodeissa että vankiloissa. UB:lta on on takavarikoitu esimerkiksi aseita ja huumeita. Poliisin mukaan UB on myös järjestänyt vankiloihin huumeita ja pyörittänyt niissä huumekauppaa.

KANTEESSA on nimetty vastaajaksi 47-vuotias porvoolaismies, joka on johtanut kanteen mukaan United Brotherhoodin toimintaa ainakin vuoden 2016 alusta lähtien.

Sitä ennenkin mies kuului neuvostoon, joka johti aiemmin UB:ta. Hän on ollut kanteen mukaan mukana jengissä siitä lähtien, kun se perustettiin sulauttamalla kolme jengiä yhteen vuonna 2010.

Mies vangittiin maanantaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa epäiltynä muun muassa neljästä törkeästä huumausainerikoksesta. Niiden lisäksi miestä epäillään ainakin törkeästä rahanpesusta, törkeästä ampuma-aserikoksesta sekä järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta.

POLIISIHALLITUS ja syyttäjä perustelevat kanteessaan lakkauttamisvaatimusta sillä, että United Brotherhood on järjestäytynyt sotilaalliseen tapaan ja sen tarkoituksena on hankkia taloudellista hyötyä rikosten avulla.

”Yleinen etu ja turvallisuus sekä pakottava yhteiskunnallinen tarve edellyttävät United Brotherhoodin toiminnan lakkauttamista”, kanteessa todetaan.

Jengi on kanteen mukaan keskittynyt erityisesti huumausaine- ja kiristysrikoksiin. UB perusti Bad Unionin alayhdistyksekseen ja rekrytointikanavakseen loppuvuonna 2016.

”United Brotherhood hyödyntää kaikessa toiminnassaan väkivaltaista mainettaan ja ulkoisia pelotevaikutuksen omaavia tunnuksiaan. United Brotherhood on ottanut osin hallintaansa myös Suomen vankilat, mikä on kiistatta viranomaisten oikeus ja velvollisuus”, kanteessa sanotaan.

Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio arvioi, että olennaista tulevassa oikeudenkäynnissä on se, onnistuvatko Poliisihallitus ja syyttäjä kytkemään jengin rikolliseen toimintaan esimerkiksi johtajien tekojen kautta.

”Jos yhteys pystytään osoittamaan, kielto voi tulla voimaan”, Nuotio sanoo.

KANTEESSA vedotaan muun muassa yhdistyslain kolmanteen pykälään, jonka mukaan sotilaalliseen tapaan järjestäytyneet yhdistykset ovat kiellettyjä. Lisäksi kanteessa todetaan siihen, ettei yhdistymisvapaus koske lain ja hyvien tapojen vastaisten tarkoitusperien toteuttamista.

Kanteen mukaan UB toimii valtakunnallisesti ja sillä on osastot ainakin Helsingissä, Lahdessa, Joensuussa, Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä. Aiemmin jengillä on ollut osastot myös ainakin Kouvolassa, Oulussa ja Vaasassa.

Toimintaa johdetaan Helsingistä. Suuri osa noin sadasta jäsenestä istuu vankilassa.

Poliisihallituksen mukaan UB varustautuu jatkuvasti aseellisesti. Sen jäseniltä on takavarikoitu vuosien aikana huomattavan suuri määrä ampuma-aseita.

Kanteessa luetellaan 58 erillistä rikosilmoitusta, joihin liittyen UB:n jäseniltä on takavarikoitu yhteensä 167 ampuma-asetta ja noin 20 000 patruunaa.

VAATIMUS United Brotherhoodin lakkauttamisesta rinnastuu jossain määrin uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) tapaukseen.

Pirkanmaan käräjäoikeus ja Turun hovioikeus ovat määränneet uusnatsijärjestön lakkautettavaksi Poliisihallituksen vaatimuksesta. Tapauksen käsittely on kesken korkeimmassa oikeudessa.

Poliisihallitus ja syyttäjä ilmoittavat tuoreessa kanteessaan pitävänsä United Brotherhoodia enemmän lain ja hyvien tapojen vastaisena kuin Pohjoismaista vastarintaliikettä, kun ottaa huomioon tehtyjen rikosten määrän ja vakavuuden.

RIKOSOIKEUDEN professorin Kimmo Nuotion mielestä United Brotherhoodin ja Pohjoismaisen vastarintaliikkeen tapaukset poikkeavat toisistaan.

Hänen mukaansa lain ja moraalin vastainen toiminta näyttää sisältyvän jo itsessään uusnatsijärjestö PVL:n julistamiin päämääriin. Sen sijaan UB ei näytä yhtä avoimesti julistavan säännöissään, että rikokset ovat keskeinen osa sen toimintaa."

Ja linkki: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006233767.html

On se kumma kuinka kauan yhteiskunta on katsellut tota toimintaa sivusta... luulisi olevan melko selvää, mikä ryhmä noitakin käskee, ja kuitenkin saavat hillua ihan miten haluavat.

Tietääkseni tuosta määräävästä kerhosta istuu tällä hetkellä vain kaksi jäsentä törkeistä huimausainerikoksista, kun taas UB:sta ei ole vapaalla kovinkaan moni...

Ja lopuksi: ei varmaan olisi kovinkaan kummoinen temppu lopettaa toi touhu - kaikki liivihemmot vaan lusimaan yksin koppiin kymmeneksi vuodeksi ja kriminalisoitaisiin kaikki jengimeininki ja tunnukset. Amen.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: United Brotherhood

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Tämä hoituu kun solutetaan pari "psykopaattia" joukkoon.Kyllä poliisilla keinot löytyy.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: United Brotherhood

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Tämän aloitteen on kaaduttava ehdottomasti, sillä muutoin sitä tullaan jatkossa käyttämään valtakunnallisesti ennakkotapauksena kaikkea yhdistys/järjestötoimintaa kohtaan, jonka jäsenistössä nyt vain sattuu olemaan yksi tai useampi ns. Törkeästä rikoksesta tuomioon määrätty Ja sehän se tämän koko UB hypetyksen juoni onkin!
https://m.youtube.com/watch?v=FXZzCQ4_6hA
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: United Brotherhood

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

Toihan on ihan helvetin naurettavaa kun yritetään kieltää UB ns.virallisesti viranomaisten johdosta.siis siinä mielessä,että eihän firman tarvi kun muuttaa nimensä kirjoitus muodossa,eli piste vaikkapa johonkin kohtaa firman nimeen.siihen tarvittais taas uus oikeuden käynti sen nimen kieltämikseksi.ja yks vaihtoehto olis se että UB ei ois enään yhdistys vaan ihan ns. pelkkä nimi.ja jos moinen kielto menis läpi jostain syystä oikeudessa,niin sillonhan muidenkin jengien lakkauttamista alettais hakeen ihan varmasti,kun UB olis ennakkotapaus niin sillon noiden muidenkin porukoiden kieltäminen menis helposti läpi.
Niin ja menee asia miten vaan,niin ei se tule millään tapaa jarruttaan UB toimintaa.se pelote on jo hankittu.ei sieltä kukaan halua erota moisen asian takia,eli porukka pysyy ihan samana ja homma vaan laajenee.esim eikös sen PVL(Pohjoismainen vastarintaliike) toiminta kielletty,mutta silti porukka vaan porskuttaa,eli mikään ei sielläkään muuttunu.eikös ne marssinu lippujensa kanssa sen kiellon jälkeen ja niiltä otettiin vaan ne liput pois.johan estää paljon tollanen kielto :mrgreen:
Kyllä viranomaisten keinot on aika vähissä noissa kieltämis asioissa,koska joku kielto ei siis todellakaan vaikuta sillä tavalla kun virkavalta sen haluais vaikuttavan :mrgreen:

Carelin
Rico Tubbs
Viestit: 1250
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:37 am

Re: United Brotherhood

Viesti Kirjoittaja Carelin »

Ei kai tätä millään nimikiellolla ratkaista. Ainoastaan rangaistusten triplaamisella voidaan kovaa rikollisuuteen puuttua. Näyttää olevan yhteiskunta aika kusessa näiden edessä. Voi olla kusiset paikat nyt lusia ub n jäsenenä kun laitetaan eristyksiin jengiä.

Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: United Brotherhood

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

Carelin kirjoitti:Ei kai tätä millään nimikiellolla ratkaista. Ainoastaan rangaistusten triplaamisella voidaan kovaa rikollisuuteen puuttua. Näyttää olevan yhteiskunta aika kusessa näiden edessä. Voi olla kusiset paikat nyt lusia ub n jäsenenä kun laitetaan eristyksiin jengiä.
Juu voi olla että eristykset paukkuu UB ukoilla,mutta siinä tulee taas vastaan eristys-sellien pieni määrä,niitä koppeja ei ole kuitenkaan paljoa :mrgreen:

anaboliantti
Sofia Karppi
Viestit: 432
Liittynyt: To Tammi 24, 2013 1:01 am

Re: United Brotherhood

Viesti Kirjoittaja anaboliantti »

Sivustamulkoilija kirjoitti:Toihan on ihan helvetin naurettavaa kun yritetään kieltää UB ns.virallisesti viranomaisten johdosta.siis siinä mielessä,että eihän firman tarvi kun muuttaa nimensä kirjoitus muodossa,eli piste vaikkapa johonkin kohtaa firman nimeen.siihen tarvittais taas uus oikeuden käynti sen nimen kieltämikseksi.ja yks vaihtoehto olis se että UB ei ois enään yhdistys vaan ihan ns. pelkkä nimi.ja jos moinen kielto menis läpi jostain syystä oikeudessa,niin sillonhan muidenkin jengien lakkauttamista alettais hakeen ihan varmasti,kun UB olis ennakkotapaus niin sillon noiden muidenkin porukoiden kieltäminen menis helposti läpi.
Niin ja menee asia miten vaan,niin ei se tule millään tapaa jarruttaan UB toimintaa.se pelote on jo hankittu.ei sieltä kukaan halua erota moisen asian takia,eli porukka pysyy ihan samana ja homma vaan laajenee.esim eikös sen PVL(Pohjoismainen vastarintaliike) toiminta kielletty,mutta silti porukka vaan porskuttaa,eli mikään ei sielläkään muuttunu.eikös ne marssinu lippujensa kanssa sen kiellon jälkeen ja niiltä otettiin vaan ne liput pois.johan estää paljon tollanen kielto :mrgreen:
Kyllä viranomaisten keinot on aika vähissä noissa kieltämis asioissa,koska joku kielto ei siis todellakaan vaikuta sillä tavalla kun virkavalta sen haluais vaikuttavan :mrgreen:
Alkuun: PVL on nykysin täysin marginaaliliike. Jäseniä on juuri ja juuri bussilastillinen. Eivät saa edes miekkaria enää aikaan. Vielä muutama vuosi sitten oli katupartiointiakin. Kyllä kiellot vaan vaikuttaa.

UB:n tapauksessa kiellossa on kyse toiminnan riittävästä hankaloittamisesta joka lopulta johtaa kerhon sisäiseen hajoamiseen. Tietenkin jengi voi edelleen pitää yhteyttä, mutta liivejä ei voi pitää eikä julkista kerhotilaa. Status romahtaa ja siinä samalla kaikki. Käytännössä tuossa käy niin että aktiivijäsenet liittyy prätkäkerhoihin ja UB katoaa kartalta pois.

Avatar
Tatti-Petteri
Remington Steele
Viestit: 203
Liittynyt: Su Marras 16, 2014 4:41 pm

Re: United Brotherhood

Viesti Kirjoittaja Tatti-Petteri »

^UB-liivejä ei voi pitää julkisesti, koska tulee sakkoja voi hyvänen aika? :lol:

No ei huumekauppaa saa tehdä, eikä velkoja periä väkivalloin eikä ihmisiäkään saa ampua ja silti ovat tehneet huumekauppaa, perineet velkoja ja ampuneet.

Ja ainahan sitä voi perustaa uuden kerhon, vaikka nimellä Hiljaisten Miesten Kerho™

peikkonen
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: To Kesä 30, 2016 12:51 am

Re: United Brotherhood

Viesti Kirjoittaja peikkonen »

Eipä Lusu ja muut velikullat aikoinaan mitään kerhoa tarvinnut puuhasteluihin, mutta voihan kieltämisellä olla symbolinen merkitys jollekin kuplassa elävälle.

Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: United Brotherhood

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

anaboliantti kirjoitti:
Sivustamulkoilija kirjoitti:Toihan on ihan helvetin naurettavaa kun yritetään kieltää UB ns.virallisesti viranomaisten johdosta.siis siinä mielessä,että eihän firman tarvi kun muuttaa nimensä kirjoitus muodossa,eli piste vaikkapa johonkin kohtaa firman nimeen.siihen tarvittais taas uus oikeuden käynti sen nimen kieltämikseksi.ja yks vaihtoehto olis se että UB ei ois enään yhdistys vaan ihan ns. pelkkä nimi.ja jos moinen kielto menis läpi jostain syystä oikeudessa,niin sillonhan muidenkin jengien lakkauttamista alettais hakeen ihan varmasti,kun UB olis ennakkotapaus niin sillon noiden muidenkin porukoiden kieltäminen menis helposti läpi.
Niin ja menee asia miten vaan,niin ei se tule millään tapaa jarruttaan UB toimintaa.se pelote on jo hankittu.ei sieltä kukaan halua erota moisen asian takia,eli porukka pysyy ihan samana ja homma vaan laajenee.esim eikös sen PVL(Pohjoismainen vastarintaliike) toiminta kielletty,mutta silti porukka vaan porskuttaa,eli mikään ei sielläkään muuttunu.eikös ne marssinu lippujensa kanssa sen kiellon jälkeen ja niiltä otettiin vaan ne liput pois.johan estää paljon tollanen kielto :mrgreen:
Kyllä viranomaisten keinot on aika vähissä noissa kieltämis asioissa,koska joku kielto ei siis todellakaan vaikuta sillä tavalla kun virkavalta sen haluais vaikuttavan :mrgreen:
Alkuun: PVL on nykysin täysin marginaaliliike. Jäseniä on juuri ja juuri bussilastillinen. Eivät saa edes miekkaria enää aikaan. Vielä muutama vuosi sitten oli katupartiointiakin. Kyllä kiellot vaan vaikuttaa.

UB:n tapauksessa kiellossa on kyse toiminnan riittävästä hankaloittamisesta joka lopulta johtaa kerhon sisäiseen hajoamiseen. Tietenkin jengi voi edelleen pitää yhteyttä, mutta liivejä ei voi pitää eikä julkista kerhotilaa. Status romahtaa ja siinä samalla kaikki. Käytännössä tuossa käy niin että aktiivijäsenet liittyy prätkäkerhoihin ja UB katoaa kartalta pois.
No joo,oli itseltä hölmö juttu ottaa PVL esimerkiksi,mutta eipä tullu muutakaan mieleen joka ois lakkautettu.mutta on sitten pikkusen erilaiset poppoot kyseessä,siis UB ja PVL,toi PVL on kuitenkin ihan puuhastelu kerho vs. UB.jälkimmäinen ei järjestä mitään katupartioita/mielenosoituksia,tollaseen toimintaan sellanen kielto voi ehkä vaikuttaa,muttakun UB järjestää ihan erilaista toimintaa.
Ja ei sitten kyllä tule millään tavalla vaikuttaan UB:n toimintaan joku mahdollinen kielto sille nimelle,ne pyyhkii kyllä vaan perseensä moiseen lappuun missä niitten toiminta sen nimen alla kiellettäis.ei varmaankaan paljon mitkään sakot kiinnostais.en todella ole UB puolella missään asiassa mutta kyllä jokainen joka vähänkään on kuullu mitään niiden tekemisistä niin tajuaa että tollanen kielto ei vaikuta niihin millään tasolla.ja vielä sen verran että kovin moni UB ukko ei varmaankaan ole siirtymässä mihinkään prätkäkerhoon.niillä on ihan oma kerho nyt ja aina :mrgreen:

Avatar
Jazzo
Remington Steele
Viestit: 226
Liittynyt: Ke Elo 29, 2018 3:55 pm

Re: United Brotherhood

Viesti Kirjoittaja Jazzo »

Kyllä on niin helvetin urbÅ kerho tää Ub. Tälläinen maallikkokin voi seurailla, että missä ja mitä kukakin tekee, kun kaikki pitää laittaa someen ja röyhistellä :D Esimerkiksi. Ei varmaan poliisillakaan ollut vaikea paikantaa Mertsi Allan Sotamiestäkään, kun kukkis heittää julkisia päivityksiä olevansa Albaniassa syyskuussa. Voe voe ja näitä somepäivityksiä satelee kokoajan. Mutta tämähän on vain hyvä juttu. Nyt nauraa maallikko ja uskoisin, että poliisin palavereissäkin on tullut muutamia naurun pyrskähdyksiä tästä jengistä. :lol:

Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: United Brotherhood

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

FXR kirjoitti:Ja tossa vielä Hesarin juttu:

"Poliisihallitus vaatii United Brotherhoodin määräämistä välittömään toiminta­kieltoon: jengi on järjestäytynyt sotilaalliseen tapaan
Poliisin ja syyttäjän kanne kohdistuu 47-vuotiaaseen porvoolaismieheen, joka on johtanut kanteen mukaan jengiä viime vuodet.

POLIISIHALLITUS vaatii oikeudessa, että United Brotherhood (UB) ja sen alayhdistys Bad Union on määrättävä välittömään toimintakieltoon ja myöhemmin oikeuskäsittelyn päätteeksi lakkautetuiksi kokonaan.

Määräysten noudattamiseksi tulisi asettaa 3 000 euron uhkasakko.

Tämä käy ilmi kanteesta, jonka Poliisihallitus ja kihlakunnansyyttäjä Anna-Riikka Ruuth jättivät Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen viime perjantaina.

HS sai kirjallisen kanteen nähtäväkseen tiistaina käräjäoikeudesta. Kyse on poikkeuksellisesta vaatimuksesta, sillä United Brotherhoodin kaltaisia jengejä ei ole aiemmin määrätty lakkautettaviksi Suomessa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudesta ei osattu vielä tiistaiaamuna kertoa, milloin oikeus käsittelee vaatimuksen välittömästä toimintakiellosta.

Lakkautusvaatimus on osa mittavaa poliisioperaatiota, jonka kohteena on United Brotherhood. Viranomaiset pitävät sitä Suomen vahingollisimpina jenginä.

Poliisi tiedotti operaatiosta maanantaina. Krp kertoi , että operaatiossa on tehty suuri joukko etsintöjä sekä kodeissa että vankiloissa. UB:lta on on takavarikoitu esimerkiksi aseita ja huumeita. Poliisin mukaan UB on myös järjestänyt vankiloihin huumeita ja pyörittänyt niissä huumekauppaa.

KANTEESSA on nimetty vastaajaksi 47-vuotias porvoolaismies, joka on johtanut kanteen mukaan United Brotherhoodin toimintaa ainakin vuoden 2016 alusta lähtien.

Sitä ennenkin mies kuului neuvostoon, joka johti aiemmin UB:ta. Hän on ollut kanteen mukaan mukana jengissä siitä lähtien, kun se perustettiin sulauttamalla kolme jengiä yhteen vuonna 2010.

Mies vangittiin maanantaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa epäiltynä muun muassa neljästä törkeästä huumausainerikoksesta. Niiden lisäksi miestä epäillään ainakin törkeästä rahanpesusta, törkeästä ampuma-aserikoksesta sekä järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta.

POLIISIHALLITUS ja syyttäjä perustelevat kanteessaan lakkauttamisvaatimusta sillä, että United Brotherhood on järjestäytynyt sotilaalliseen tapaan ja sen tarkoituksena on hankkia taloudellista hyötyä rikosten avulla.

”Yleinen etu ja turvallisuus sekä pakottava yhteiskunnallinen tarve edellyttävät United Brotherhoodin toiminnan lakkauttamista”, kanteessa todetaan.

Jengi on kanteen mukaan keskittynyt erityisesti huumausaine- ja kiristysrikoksiin. UB perusti Bad Unionin alayhdistyksekseen ja rekrytointikanavakseen loppuvuonna 2016.

”United Brotherhood hyödyntää kaikessa toiminnassaan väkivaltaista mainettaan ja ulkoisia pelotevaikutuksen omaavia tunnuksiaan. United Brotherhood on ottanut osin hallintaansa myös Suomen vankilat, mikä on kiistatta viranomaisten oikeus ja velvollisuus”, kanteessa sanotaan.

Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio arvioi, että olennaista tulevassa oikeudenkäynnissä on se, onnistuvatko Poliisihallitus ja syyttäjä kytkemään jengin rikolliseen toimintaan esimerkiksi johtajien tekojen kautta.

”Jos yhteys pystytään osoittamaan, kielto voi tulla voimaan”, Nuotio sanoo.

KANTEESSA vedotaan muun muassa yhdistyslain kolmanteen pykälään, jonka mukaan sotilaalliseen tapaan järjestäytyneet yhdistykset ovat kiellettyjä. Lisäksi kanteessa todetaan siihen, ettei yhdistymisvapaus koske lain ja hyvien tapojen vastaisten tarkoitusperien toteuttamista.

Kanteen mukaan UB toimii valtakunnallisesti ja sillä on osastot ainakin Helsingissä, Lahdessa, Joensuussa, Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä. Aiemmin jengillä on ollut osastot myös ainakin Kouvolassa, Oulussa ja Vaasassa.

Toimintaa johdetaan Helsingistä. Suuri osa noin sadasta jäsenestä istuu vankilassa.

Poliisihallituksen mukaan UB varustautuu jatkuvasti aseellisesti. Sen jäseniltä on takavarikoitu vuosien aikana huomattavan suuri määrä ampuma-aseita.

Kanteessa luetellaan 58 erillistä rikosilmoitusta, joihin liittyen UB:n jäseniltä on takavarikoitu yhteensä 167 ampuma-asetta ja noin 20 000 patruunaa.

VAATIMUS United Brotherhoodin lakkauttamisesta rinnastuu jossain määrin uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) tapaukseen.

Pirkanmaan käräjäoikeus ja Turun hovioikeus ovat määränneet uusnatsijärjestön lakkautettavaksi Poliisihallituksen vaatimuksesta. Tapauksen käsittely on kesken korkeimmassa oikeudessa.

Poliisihallitus ja syyttäjä ilmoittavat tuoreessa kanteessaan pitävänsä United Brotherhoodia enemmän lain ja hyvien tapojen vastaisena kuin Pohjoismaista vastarintaliikettä, kun ottaa huomioon tehtyjen rikosten määrän ja vakavuuden.

RIKOSOIKEUDEN professorin Kimmo Nuotion mielestä United Brotherhoodin ja Pohjoismaisen vastarintaliikkeen tapaukset poikkeavat toisistaan.

Hänen mukaansa lain ja moraalin vastainen toiminta näyttää sisältyvän jo itsessään uusnatsijärjestö PVL:n julistamiin päämääriin. Sen sijaan UB ei näytä yhtä avoimesti julistavan säännöissään, että rikokset ovat keskeinen osa sen toimintaa."

Ja linkki: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006233767.html

On se kumma kuinka kauan yhteiskunta on katsellut tota toimintaa sivusta... luulisi olevan melko selvää, mikä ryhmä noitakin käskee, ja kuitenkin saavat hillua ihan miten haluavat.

Tietääkseni tuosta määräävästä kerhosta istuu tällä hetkellä vain kaksi jäsentä törkeistä huimausainerikoksista, kun taas UB:sta ei ole vapaalla kovinkaan moni...

Ja lopuksi: ei varmaan olisi kovinkaan kummoinen temppu lopettaa toi touhu - kaikki liivihemmot vaan lusimaan yksin koppiin kymmeneksi vuodeksi ja kriminalisoitaisiin kaikki jengimeininki ja tunnukset. Amen.
Niin siis mikä on sun mielestä se määräävä kerho joista vain kaksi istuisi tällä hetkellä törkeästä hoosta,kun taas UB:stä kiinni on iso osa?.ja eikö se olis kovinkaan kummonen temppu lopettaa noi touhut???kaikki liiviukot linnaan?juu,sehän onkin helppo temppu,eihän siinä tarvis muutakun rakentaa tilat,siis iso vankila/vankilat johon mahtuis kaikki ne liiviukot ja vielä yksiköihin.sehän oliskin ihan halpaa touhua.kun ei se tulis tollasta toimintaa lopettaan vaikka jengit kiellettäis.mitä ei tule kyllä koskaan tapahtuu,että kaikki kiellettäis.homma jatkuis vaikka ompelukerhoina,ellei nekin pitäis kieltää.kyllä se on ihan kaikkee muutakun "kovinkaan kummonen temppu" lopettaa toi touhu :mrgreen: ei tää meidän maa mikään Venäjä ole,missä voidaan kieltää kaikki mikä maan johtoa vituttaa :mrgreen:

Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: United Brotherhood

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

peikkonen kirjoitti:Eipä Lusu ja muut velikullat aikoinaan mitään kerhoa tarvinnut puuhasteluihin, mutta voihan kieltämisellä olla symbolinen merkitys jollekin kuplassa elävälle.
Komppaan,mikään mahdollinen kielto ei tule lopettaan tota jengi touhua,jos vaikka tulis kaiken kattava kielto niin sitten homma toimis ilman ns.jengejä.kyllähän kaveri porukat saa kokoontua omissa tiloissaan :lol:

kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8172
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: United Brotherhood

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Kuis poliisi voi olla nuin tyhmä että luulee et kieltämällä UB:n olemassa olo, ne katoaa.

Pasilan ohi kulkiessa olen ihmetellyt et mitä ihmettä ne siniset asut päällä olevat tyypit työntää päätään myyrän reikiin turpeeseen, mut nythän se selvisi, poliisihallinnon virkamiehethän ne siinä pakenee todellisuutta.

Mites sitten kun kartalle ilmestyy vaikka kerho/Ry nimeltään Porvoon paronit, tai Poliisin peräpukamat?

Varmaankin poliisi hakisi kieltoa molemmille, ja ennenkaikkea Poliisin peräpukamat Ry:lle.
Eihän se nyt voi olla lainmukaista että on olemassa Poliisin peräpukamat.

UB:lla on niin vahva yhteenkuuluvaisuus sekä tuntevat toisensa, niin nehän ei katoa mihinkään millään lakipykälillä. Linnassa vielä vähemmin.
Vankilassa on rekrytointi, joka ikinen päivä, käynnissä. Mites sen estää? No kielletään vankien olemassa olo ja viedään ne saunan taakse.

Jos olisivat poliisit vähän aktiivisemmin heti UB:n alkuaikoina tehneet elämää vaikeammaksi, niin olisi voinut kaatuakkin, mutta nyt se on myöhäistä. Sen tiimoilta on jäähtyneet löysät housuissa.
Piilohomot on in.

Vastaa Viestiin