Jaakko Brilli, 61, Varkaus - nähty viimeksi 6.4.2018 - surmattu, paloiteltu ja poltettu

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
LadyLou
Harjunpää
Viestit: 296
Liittynyt: To Helmi 28, 2013 10:17 am

Re: Jaakko Brilli, 61, nähty viimeksi 6.4.2018 Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja LadyLou »

Eikö tästä tosiaan mitään uutta kerrottavaa?

kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8172
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Jaakko Brilli, 61, nähty viimeksi 6.4.2018 Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Hiljaista kieltämättä on ollut. Oiskohan epäilty laskettu kaikessa hiljaisuudessa ulos, muutama kymppitonni taskussa.

Tai sitten uutisointi on ollut vaan hiljaista. Voihan tässä olla vaikka mielentilan tutkinnat päällä. Useimmin niihin lähdetään oikeuden kautta, joskus harvoin ennen oikeudenkäyntiä. Silloin tarttee olla jo "seinähullu".

10 kuukautta olisi jo kiinni ilman oikeudenkäyntiä, niin se on kohtuullisen, tai kohtuuttoman paljon, jos on kiinni.

Ei ole ollut kaiketi lehdistössäkään sanaakaan et tutkinta olisi hakenut näin pitkälle lisäaikoja.
Piilohomot on in.

Nivala69
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Kesä 05, 2018 4:07 pm

Re: Jaakko Brilli, 61, nähty viimeksi 6.4.2018 Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Nivala69 »

Erikoista että tästä ei edelleenkään ole mitään tietoa.
Jaakko soitti mulle joku kuukausi ennen katoamistaan. Ois ollu ostamassa mun toista harrikkaa,käsittääkseni emännälleen tms. Rahaa ois ollu.

Hankkija
Sabrina Duncan
Viestit: 351
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 7:06 pm
Paikkakunta: Riukulehto

Re: Jaakko Brilli, 61, nähty viimeksi 6.4.2018 Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Hankkija »

Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa

25.11.2019 klo 11.55
Itä-Suomi

Itä-Suomen poliisilaitoksen Varkauden poliisiasemalle marraskuussa 2018 tehtyä mieshenkilön katoamista koskevaa ilmoitusta on hänen katoamiseensa liittyvien alustavien selvitysten jälkeen esitutkinnassa tutkittu tappo -nimikkeellä, vaikka rikoksen uhriksi joutuneen miehen ruumis on toistaiseksi vielä kateissa.

Esitutkinnassa Itä-Suomen poliisilaitos on tehnyt tiivistä yhteistyötä jutulle määrätyn syyttäjän, KRP:n taktisen ja rikosteknisen tutkinnan sekä muiden viranomaistahojen kanssa.

Kadonneelle miehelle läheinen henkilö on vangittuna todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä.

Esitutkinta-aineisto siirretään syyteharkintaa varten Itä-Suomen syyttäjäalueelle. Syyte asiassa on nostettava 31.1.2020 mennessä.

Poliisi on määrännyt koko esitutkinta-aineiston salassa pidettäväksi. Oikeudenkäynnin ja oikeudenkäyntiasiakirjojen julkisuudesta päättää tuomioistuin.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kauko Kuismin, puh. +358 29 545 6634
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... ttaa_85996

vasikka
Javier Pena
Viestit: 1848
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Jaakko Brilli, 61, nähty viimeksi 6.4.2018 Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Vaikuttaa siltä, että ruumis on kuskattu johonkin iivantiiraan pakettiautolla. Ei sitä varmaankaan tulla koskaan enää koskaan löytämään, kun ei ole vieläkään löydetty.
Saattaa olla, että näyttö riittää ilman sitäkin tai sitten jää järjevä epäily syyllisyydestä.

Munch
Poliisikoira Rex
Viestit: 255
Liittynyt: Pe Loka 16, 2009 6:43 pm
Paikkakunta: Savo

Re: Jaakko Brilli, 61, nähty viimeksi 6.4.2018 Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja Munch »

Tuota epäiltyä ei vissiin enää lyödy Facesta tai vaan en löydä sitä jostakin syystä. Liekkö joku läheinen sitten sulkenut tilin. Vai saako tutkintovankeudessa käyttää nettiä?

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Jaakko Brilli, 61, nähty viimeksi 6.4.2018 Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Syyte: nainen tappoi Varkaudessa kadonneen miehen – tunnusti polttaneensa ruumiinosat tynnyrissä

Julkaistu: 10:51, Päivitetty 12:18

Syyttäjän mukaan nainen tappoi miehen tuntemattomaksi jääneellä tavalla

Nelikymppistä naista syytetään Varkaudessa vuonna 2018 kadonneen miehen tappamisesta. Syyttäjän mukaan nainen tappoi kuusikymppisen miehen tuntemattomaksi jääneellä tavalla, minkä jälkeen paloitteli ruumiin ja hävitti sen.

Oikeudenkäynti on meneillään Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Miehen kuolinsyytä ei ole voitu selvittää, sillä ruumis on jäänyt kadoksiin. Vaihtoehtoisesti syyttäjä kuitenkin katsoo, että nainen iski miestä teräaseella kaulaan ja jätti tämän kuolemaan.

Naiselle vaaditaan ensisijaisesti rangaistusta taposta. Syyttäjän mukaan on mahdollista, että väkivalta tehtiin riitatilanteessa, jolloin se olisi esimerkiksi hätävarjelun liioitteluna tappo tai törkeä pahoinpitely.

Naista syytetään myös hautarauhan rikkomisesta.

– Syytetty on vainajan asunnossa paketoinut vainajan makuupussiin ja muoviin sekä paloitellut ruumiin useaan osaan, syytteessä sanotaan.

Paloittelun jälkeen nainen hävitti ruumiin. Syyttäjän mukaan on mahdollista, että nainen ensin etsi ruumiinosille piilopaikkaa Kuhmosta, mutta ei löytänyt sellaista lumen syvyyden ja maan jäisyyden takia.

– Syytetty on palannut Varkauteen ja polttanut ruumiinosat tynnyrissä pihalla pala kerrallaan. Syytetyn mukaan hän ei tiedä, missä vainajan tuhkat ovat.

Esitutkinnassa nainen on tunnustanut polton.

Kadonneen etsintä muuttui henkirikostutkinnaksi
Poliisi tiedotti marraskuussa 2018 etsivänsä miestä. Poliisi kertoi, että viimeisin havainto miehestä oli huhtikuussa, minkä jälkeen häneen ei saatu yhteyttä eikä hänen olinpaikastaan tai liikkeistään ole tietoa.

Vielä samassa kuussa poliisi kertoi aloittaneensa miehen katoamisesta henkirikostutkinnan.

– Tutkinta aloitettiin omaisten tekemän ilmoituksen perusteella kadonnut henkilö -tutkintana, mutta tutkimuksissa esiin tulleiden seikkojen perusteella poliisi päätti aloittaa asiassa esitutkinnan tapponimikkeellä, poliisi kertoi tiedotteessa.

Noin viikko henkirikostutkinnan aloittamisen jälkeen poliisi kertoi epäilevänsä teosta miehen tuttavaa. Samalla se pyysi yleisöltä havaintoja Fiat-merkkisestä henkilöautosta.

Nainen ja uhri olivat pariskunta
Syyttäjän mukaan mies ja syytetty nainen seurustelivat ja olivat aiemmin myös asuneet yhdessä. Nainen oli syyttäjän mukaan puhunut poliisille ja terveydenhuollolle miehen väkivaltaisuudesta. Rikosilmoitukset eivät kuitenkaan näytön puuttuessa edenneet syytteisiin asti.

Tapon ja hautarauhan rikkomisen lisäksi naista syytetään törkeästä varkaudesta ja rekisterimerkintärikoksesta. Syyttäjän mukaan nainen otti miehen kuoleman aikaan käyttöönsä miehen Fiatin, ja tämän pankkitunnuksia käyttämällä siirsi sen rekisterissä omiin nimiinsä. Lisäksi nainen vei miehen kaiken irtaimen omaisuuden tämän asunnosta ja autotallista, siirsi miehen tililtä itselleen 2 100 euroa ja otti miehen kotiinsa piilottaman 7 500 euron käteisomaisuuden, syytteessä sanotaan.

Syyttäjän mukaan nainen valehteli miehen kuoleman jälkeen, että tämä oli kadonnut omasta tahdostaan. Sen jälkeen nainen siivosi ja tyhjensi miehen asunnon, teki muutto- ja irtisanomisilmoituksen ja palautti avaimet, syytteessä sanotaan.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006405877.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

eloq
Harjunpää
Viestit: 348
Liittynyt: Ma Marras 05, 2007 9:16 pm

Re: Jaakko Brilli, 61, nähty viimeksi 6.4.2018 Varkaudessa

Viesti Kirjoittaja eloq »

ILTALEHTI 13.2.2020

Naista syytetään paloittelusurmasta Varkaudessa

Tänään klo 11:27
Pohjois-Savon käräjäoikeudessa puidaan paloittelusurmaa.
Syyttäjä vaatii pohjoissavolaiselle naiselle vankilatuomiota taposta.
Ruumis jäi kateisiin paloittelun ja polttamisen vuoksi. Oikeus joutuu pohtimaan vaikeita näyttökysymyksiä.
Syyttäjän mukaan nainen puukotti miehen hengiltä ja jätti tämän virumaan aluksi asuntoonsa.

Kuopiolainen, tatuointiyrittäjänä toiminut nainen on joutunut Pohjois-Savon käräjäoikeudessa syytteeseen taposta.

Syyttäjän mukaan jutussa on kyse paloittelusurmasta: vastaaja jätti puukottamansa miehen kuolemaan asuntoon, palasi rikospaikalle ja hävitti ruumiin. Teko tapahtui 6.–7.4.2018 Varkaudessa, eli rikostutkinta ja syyteharkinta on kestänyt lähes kaksi vuotta.

Pitkällinen haastehakemus kertoo syyttäjän näkemyksen tapahtumien kulusta. Nainen myöntää paloittelun, mutta oikeusjutun alkutiedot viittaavat siihen, että tappo kiistetään.

Uhriksi joutunut 61-vuotias mies nähtiin viimeisen kerran elossa huhtikuun alussa, kun hän poistui ravintolasta kotiinsa naisen kanssa. Hänellä oli ollut jonkinasteinen suhde syytettyyn, ja osapuolet olivat myös asuneet jonkin aikaa samassa osoitteessa.

Paljon välineostoksia
Syyttäjä väittää, että vastaaja puukotti miestä tämän kotona. Mies saattoi kaatua lattialle ja jäädä makaamaan verta vuotaen. Syyttäjän mukaan nainen puukotti uhria kaulan alueelle ja jätti tämän heikossa kunnossa kotiinsa.

Poliisitutkinnan ja syyttäjän mukaan nainen palasi asunnolle ja löysi ruumiin. Nainen kävi Kuhmossa ja osti kolmen päivän aikana retkikirveen, sahoja, suojapeitteen ja kulmahiomakoneen. Lisäksi hän hankki pesuaineita ja moottoriöljyä.

Vielä kymmenen päivää väitetyn henkirikoksen jälkeen nainen hankki muun muassa pisto- ja puukkosahan teriä.

Etsi piilopaikkaa
Naisen väitetty hävitystoiminta jatkui. Uhri ilmoitettiin kadonneeksi, ja poliisi alkoi etsiä häntä. Nainen siivosi ja tyhjensi uhrin asunnon ja ilmoitti muutosta vappuna. Hän irtisanoi asunnon ja palautti avaimet. Samaan aikaan nainen alkoi siirtää uhrin omaisuutta itselleen. Tästä syystä häntä syytetään törkeästä varkaudesta. Nainen siirsi väitetysti yli 2 000 euroa uhrin pankkitililtä ja anasti vainajan käteissäästöt, 7 500 euroa.

Nainen myöntää hävittäneensä ruumiin. Hän paketoi vainajan makuupussiin ja paloitteli sen useaan osaan. Nainen ajoi Kuhmoon etsimään piilopaikkaa vainajalle, muttei löytänyt sitä talvikelin vuoksi. Lopulta syytetty poltti ruumiinosat tynnyrissä Varkaudessa.

Syytetyn hallusta takavarikoitiin lisäksi 8 grammaa metamfetamiinia.

Nainen on odottanut oikeudenkäyntiä tutkintavankeudessa marraskuusta 2018 alkaen. Hänet on määrätty mielentilatutkimukseen. Syyttäjä on esittänyt useita vaihtoehtoisia syytteitä, alimmillaan heitteillepanon ja törkeän kuolemantuottamuksen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4a6c ... d2d32b47b6

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Jaakko Brilli, 61, Varkaus - nähty viimeksi 6.4.2018 - surmattu, paloiteltu ja poltettu

Viesti Kirjoittaja poikani »

Iltalehti kirjoitti:Poliisitutkinnan ja syyttäjän mukaan nainen palasi asunnolle ja löysi ruumiin. Nainen kävi Kuhmossa ja osti kolmen päivän aikana retkikirveen, sahoja, suojapeitteen ja kulmahiomakoneen. Lisäksi hän hankki pesuaineita ja moottoriöljyä.

Vielä kymmenen päivää väitetyn henkirikoksen jälkeen nainen hankki muun muassa pisto- ja puukkosahan teriä.
Onko se ruumiin paloittelu oikeasti noin kovan työn takana? Rälläkkä, kirves, pistosaha ja puukkosaha? Ehkäpä yksi kunnon työkalu olisi riittänyt.
????? ?? ??????.

aga
Adrian Monk
Viestit: 2752
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Jaakko Brilli, 61, Varkaus - nähty viimeksi 6.4.2018 - surmattu, paloiteltu ja poltettu

Viesti Kirjoittaja aga »

poikani kirjoitti:
To Helmi 13, 2020 2:16 pm
Iltalehti kirjoitti:Poliisitutkinnan ja syyttäjän mukaan nainen palasi asunnolle ja löysi ruumiin. Nainen kävi Kuhmossa ja osti kolmen päivän aikana retkikirveen, sahoja, suojapeitteen ja kulmahiomakoneen. Lisäksi hän hankki pesuaineita ja moottoriöljyä.

Vielä kymmenen päivää väitetyn henkirikoksen jälkeen nainen hankki muun muassa pisto- ja puukkosahan teriä.
Onko se ruumiin paloittelu oikeasti noin kovan työn takana? Rälläkkä, kirves, pistosaha ja puukkosaha? Ehkäpä yksi kunnon työkalu olisi riittänyt.
Mimmi halus vaan tehdä työn huolella. :D

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Jaakko Brilli, 61, Varkaus - nähty viimeksi 6.4.2018 - surmattu, paloiteltu ja poltettu

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Saapa nähä mikä monista vaihtoehdoista päätyy syytteeksi, saati sitten tuomioksi. Tappoa kummempaa tuosta ei saa kyllä millään, jos puheissaan pysyy. Voi olla että selviää lievemmälläkin.
Oli toisessa ketjussa juttua ettei kropan tuhkaaminen ihan pikku juttu ole, tässäkin näyttäisi että hommia on paiskittu päivätolkulla. Mahtaakohan mimmille maistua grilliruoka tämän jälkeen...
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

LadyLou
Harjunpää
Viestit: 296
Liittynyt: To Helmi 28, 2013 10:17 am

Re: Jaakko Brilli, 61, Varkaus - nähty viimeksi 6.4.2018 - surmattu, paloiteltu ja poltettu

Viesti Kirjoittaja LadyLou »

No justiin... että metaa...
Hyvä nyt kuitenkin että jotain alkaa tapahtumaan tämän tapauksen osalta.
Väkisinkin mieleen tulee kysymys, kuka Jaakon tappoi? Jos morsmaikku vaan paloitteli ja poltti? :wink:

Valitettavasti tässäkin saattaa käydä niin, että me maksamme korvauksia syytetylle.

persearska
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: To Helmi 13, 2020 6:29 pm

Re: Jaakko Brilli, 61, Varkaus - nähty viimeksi 6.4.2018 - surmattu, paloiteltu ja poltettu

Viesti Kirjoittaja persearska »

Rälläkällä leikannu tynnyristä kannen, sahalla puuta nurin ja kirveellä halkonu polttopuita.
Missähän päin varkautta rouva toteuttanut tekonsa?

Munch
Poliisikoira Rex
Viestit: 255
Liittynyt: Pe Loka 16, 2009 6:43 pm
Paikkakunta: Savo

Re: Jaakko Brilli, 61, Varkaus - nähty viimeksi 6.4.2018 - surmattu, paloiteltu ja poltettu

Viesti Kirjoittaja Munch »

persearska kirjoitti:
To Helmi 13, 2020 8:00 pm
Rälläkällä leikannu tynnyristä kannen, sahalla puuta nurin ja kirveellä halkonu polttopuita.
Missähän päin varkautta rouva toteuttanut tekonsa?
Jos Brillin asunnossa tapahtunut, niin asui lähellä liikuntataloa. Paksu ketju jolla Brillin harrikka oli kiinni mattotelineessä on edelleen kiinni siinä. Brillihän oli näköjään varakas mies, jos sai sen perinnön, mutta siis oli, jos rahat hävinneet jonnekin. Luulis että Jenkkilässä saa takuun takaisin.

Smirre
Jack Bauer
Viestit: 929
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Jaakko Brilli, 61, Varkaus - nähty viimeksi 6.4.2018 - surmattu, paloiteltu ja poltettu

Viesti Kirjoittaja Smirre »

Olisiko tuo naaraspuolinen otus alkujaankin alannut seurustelemaan Brillin kanssa rahan takia?Jos oli hyvinkin avokätinen,kun sai huomattavasti nuoremman morsiammen.Vaikka ei välttämättä.
Siksi ajattelin tuota rahallista motiivia,että kuka pystyy paloittelemaan rakastamansa ihmisen.
Tekijä siirtänyt itselleen uhrin omaisuutta ja asunnosta löytyneet käteisvarat.-Paljonko niitäkin sitten on loppujen lopuksi ollut?Eikö se enemmänkin kuulosta ryöstömurhalta?Vai pitääkö ryöstömurhassa ottaa omaisuus välittömästi haltuun surman yhteydessä?
Motiivi voi hyvinkin olla rahallinen,mutta eihän sitä kannata myöntää.
Sitä paitsi,akkahan on voinut ensin yrittää varastaa Brillin käteiset.Luullut miehen nukkuvan tms,mutta teko huomattiin,ja tuli tappelu.
Tuossa sanottiin,että olisi akka luultavasti iskenyt puukon uhrin kaulaan ja jättänyt kuolemaan.....vai iskikö nukkuvaa?
Ehkä rahallisesti kannatti yrittää pysytellä väleissä,vaikka pahoinpideltiin välillä.Ja jos sitä kamaakin löytyi ja sai helpommin,ja siihen oli paremmin myös varaa Brillin kanssa ollessa.

Vastaa Viestiin