Kahta poliisia ammuttiin Porvoossa 25.8.2019

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Kliina
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 3:12 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Kliina »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c207 ... 62c3e9496e

Porvoon poliisiampumisen taustat julki: Julma ansa oli kahden veljeksen päähänpisto, poliisi vaikenee motiivista

Porvoossa poliiseja ampuneille veljeksille ei ole löytynyt avustajaa saati toimeksiantajaa.

Tutkinnan mukaan kyseessä oli kahden veljeksen päähänpisto, jonka motiivista ei vieläkään ole mitään tietoa.

Keskusrikospoliisi jatkaa vaitonaista linjaansa runsas kuukausi sitten tapahtuneen poliisiampumisen tutkinnassa. Iltalehden tietojen mukaan toistaiseksi ei kuitenkaan ole löytynyt mitään viitteitä siitä, että kyseessä olisi ollut mikään toimeksianto tai ”tilauskeikka” poliisin aseiden saamiseksi.

Rikostutkinnassa ei myöskään ole löydetty mitään viitteitä siitä, että ampumisesta epäillyillä veljeksillä olisi ollut teossa ketään avustajaa. Miesten epäillään toimineen täysin keskenään. Myös hätäkeskuspuhelu, jonka perusteella ammutuksi joutunut poliisipartio lähetettiin paikalle, oli toisen veljeksen soittama.

– Konkreettisena keikkana tämä on ollut kahden keikka. Siltä vahvasti vaikuttaa, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Kimmo Huhta-aho.

Tiesivät mitä tekivät
Väijytyksen ja ampumisen motiivi on yhä täysin hämärän peitossa.

– Meidän puoleltamme ei ole sellaista selvitystä, että se olisi kypsä esitettäväksi julkisuudessa, Huhta-aho muotoilee.

Tutkijat ovat Huhta-ahon mukaan selvittäneet miesten taustoja ja tekemisiä ”kohtuullisen matkan taaksepäin” siitä, kun miehet otettiin kiinni Ikaalisissa Pirkanmaalla.

– Luonnollisesti meille on tullut sellaista tietoa, mikä tarvitsee edelleen lisäjalostusta, jotta pystytään enemmän ottamaan (motiiviin) kantaa. Asiaa tulee edelleen tutkia ja olla avoin tämän kysymyksen edessä.

Murhan yrityksistä epäillyt veljekset ovat Iltalehden tietojen mukaan olleet kuulusteluissa yhä hyvin vähäsanaisia tekonsa taustoista.

KRP ei myöskään ole vielä saanut lopullisia laboratoriolausuntoja verikokeiden tuloksista. Alustavien tietojen mukaan kummallakaan ei kuitenkaan ollut veressään sellaista määrää alkoholia tai huumeita, mikä voisi selittää tekoa päihtyneiden sekoiluna.

IL:n tietojen mukaan veljekset olivat koko ajan tienneet, mitä he ovat tekemässä.

Teletiedot paljastivat
Poliisiväijytys ja -ampuminen tapahtuivat Porvoon Ölstensin teollisuusalueella Koneistajantiellä, kun ilmoitetulle murtokeikalle lähetetty poliisipartio joutui kahden aseistetun miehen yllättämäksi. Ilman kasvon peittämiä naamioita olleet miehet vaativat poliiseilta näiden aseita.

Tilanteessa toinen poliisi pääsi kuitenkin suojautumaan auton taakse. Miehet avasivat tulen kohti poliiseja, saivat haltuunsa ainakin toisen poliisin aseen ja lähtivät ajamaan karkuun.

Suojavarusteista huolimatta kumpikin poliisi haavoittui, toinen heistä vakavasti.

Poliisi sai haarukoitua veljesten pakoreitin ja pääsi heidän jäljilleen muun muassa hätäkeskukseen tulleiden puhelimen tunnistetietojen ja sitä kautta tukiasematietojen avulla.

Veljekset saatiin kiinni seuraavana päivänä Pirkanmaalta mittavan takaa-ajon ja ison poliisioperaation jälkeen.

Poliisit kotihoidossa
Väijytykseen joutuneet poliisimiehet ovat iältään 35- ja 45-vuotiaita. Toinen heistä kotiutui sairaalasta suhteellisen nopeasti, mutta vakavammin haavoittunut joutui olemaan sairaalassa useita vuorokausia. Syyskuun alussa kummatkin olivat kuitenkin päässeet pois sairaalasta.

Vaikka poliisimiesten kuntoutuminen on edistynyt hyvin, molemmat ovat yhä kotihoidossa sairauslomalla.

Vuonna 1989 ja 1994 syntyneitä veljeksiä epäillään Porvoossa tapahtuneista kahdesta murhan yrityksestä sekä Pirkanmaalla kiinniottoon liittyneistä poliisin murhan yrityksistä. Syytteen nostamisen määräaika on 24. tammikuuta
AlexKrycek
Olivia Benson
Viestit: 725
Liittynyt: Ke Elo 07, 2013 7:29 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja AlexKrycek »

sikakoira kirjoitti: Su Syys 22, 2019 6:05 pm Tämä keissi on nyt yhteisellä sopimuksella vaiettu totaalisesti koska pojat ovat kohta tutustumassa UB johtoon. :lol:


Joo ne on. Korkeintaan perse pystyssä matkasellissä. Keskitttisit vain näihin false flag hömpötyksiin siellä huuhaa -puolella johon ne kuuluukin.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Outoja voi olla päät ja niiden pistot? Ilmeisesti siis tehty täydessä ymmärryksessä että eipä tässä taida mielentilatutkimukseenkaan olla aineksia. Tosin sen päättänee oikeus aikanaan.
Eipä tähän oikein löydy sanoja. Kaippa elämänsä ja aikansa voisi parempaankin käyttää. Sitä ehtinevät pohtia seuraavat vuodet.

Edit.

"Päähänpisto:
äkkiä ja yllättäen mieleen tullut ajatus"

Ehtivät äkkiä ja yllättäen järjestää kuitenkin käsiaseen ja luotiliivit.
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Kiinnostavina kohtina edellä olevasta uutisesta nostan esiin nämä, väritys lisäämääni, koska keissistä tietopankkina haastatellun rikoskomisarion sanomisista voidaan jäädä miettimään mahdollista ylimääräistä sisältörikkautta... 8)
.. Rikostutkinnassa ei myöskään ole löydetty mitään viitteitä siitä, että ampumisesta epäillyillä veljeksillä olisi ollut teossa ketään avustajaa. Miesten epäillään toimineen täysin keskenään. Myös hätäkeskuspuhelu, jonka perusteella ammutuksi joutunut poliisipartio lähetettiin paikalle, oli toisen veljeksen soittama.

– Konkreettisena keikkana tämä on ollut kahden keikka. Siltä vahvasti vaikuttaa, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Kimmo Huhta-aho.
Tutkinnanjohtaja ei sano yksiselitteisesti "tämä on ollut kokonaisuudessaan kahden keikka", vaan hän sanoo kiinnostavasti "konkreettisena keikkana.." , mikä mielestäni on tarkennus- ja rajaustyyppinen lausuma, jossa keikan toteuttaminen on ollut 2:n keikkaa mutta laajempi kokonaisuus voi yhä käsittää muita liittymiä/on tutkinnan kohteena edelleen (kuten onkin, uutinen kertoo jatkossa).
.. Tiesivät mitä tekivät

Väijytyksen ja ampumisen motiivi on yhä täysin hämärän peitossa.

– Meidän puoleltamme ei ole sellaista selvitystä, että se olisi kypsä esitettäväksi julkisuudessa, Huhta-aho muotoilee.

Tutkijat ovat Huhta-ahon mukaan selvittäneet miesten taustoja ja tekemisiä ”kohtuullisen matkan taaksepäin” siitä, kun miehet otettiin kiinni Ikaalisissa Pirkanmaalla.

– Luonnollisesti meille on tullut sellaista tietoa, mikä tarvitsee edelleen lisäjalostusta, jotta pystytään enemmän ottamaan (motiiviin) kantaa. Asiaa tulee edelleen tutkia ja olla avoin tämän kysymyksen edessä.Murhan yrityksistä epäillyt veljekset ovat Iltalehden tietojen mukaan olleet kuulusteluissa yhä hyvin vähäsanaisia tekonsa taustoista.
Tutkinnanjohtaja ei sano, että hän ei olisi perillä/hajulla motiivista, vaan että sitä koskeva selvitys ei ole "kypsä" esitettäväksi julkisuudessa. Tutkinta on siis kesken ja virkavallalla on tietoa, jota selvittävät ja mielestäni "olla avoin tämän kysymyksen edessä" viittaa siihen, että keissillä voisi olla kiintoisia yhteyksiä taikka taustoja. :arrow: Näin ollen tapaus ei ole vain päähänpisto. Mielenkiintoisesti myöskään epäillyt eivät ole halunneet avata kuulusteluissa tapauksen taustoja, näin median mukaan.
.. KRP ei myöskään ole vielä saanut lopullisia laboratoriolausuntoja verikokeiden tuloksista. Alustavien tietojen mukaan kummallakaan ei kuitenkaan ollut veressään sellaista määrää alkoholia tai huumeita, mikä voisi selittää tekoa päihtyneiden sekoiluna.
Tapaus ei ollut päihdeseikkailu/sekoilu. Uumoiltavissa on, että mysteerin hämähäkinseittiset verhot pysyvät paikoillaan, kunnes viimeistään tammikuun lopulla tutkinta on saatettu maaliin.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Alkoholista sen verran että miten se todetaan ettei ole ollut humalassa? Alkoholi häviää verestä sillä tahdilla kuin maksa sitä polttaa. Jos näistä on otettu joskus sunnuntai-iltana tai yönä tai milloin on otettukaan verikokeet niin eikös se mahdollinen alkoholi ole palanut jo verestä lähes pois?
Tosin onhan voitu kuulustelussa kysyä olivatko jotakin alkoholia nauttineet. Lisäksi lehtiartikkeleissa ja isän haastatteluissa kyllä totesi etteivät veljekset käyttäneet alkoholia kuin ehkä kerran vuodessa.

Kyllähän tuosta voi alkaa karsia pois mahdollisia motiiveja tai teon aiheuttamia syitä pois jonkin verran yllä olevan viimeisimman tutkinnanjohtajan haastattelun perusteella. Ei se kyllä yhtään helpota motiivin miettimistä koska kaippa luonnollisin selitys olisi ollut alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden vaikutuksessa oleminen ja sekoilu, jonkun tilaama keikka tai sitten että mielenterveys on täysin pettänyt (esim. Sanna Sillanpää tyyliin) ja sulkeeko tämä pois tuon Blue Light Sabotagen vaikka tavallaanhan tämä on ollut sellaista kuitenkin jossakin muodossaan, mutta ei ehkä ihan puhdasta sellaista kuin esim. Ruotsissa. (Joku saattaa nähdä tämän tosin puhtaana sellaisena)

Onko kaikelle sitten aina motiivi? Luulisi että joku perimmäinen tunne löytyy kuitenkin kaikelle sisimmästä vaikkei sitä niin tarkkaan osaisi sanoiksi sitten pukea. Jäljelle jää se kostoteoria, huomionhaku/julkisuus, joku muu henkilökohtainen kauna joko kyseisiä poliiseja tai poliisia kohtaan yleensä (isä tosin totesi että veljekset on aina kunnioittaneet poliisia) tai sitten vaan on haettu jotakin jännitystä elämään kuin teinit konsanaan. Tulee mieleen joku nuori henkilö kuten lapsi joka käy pinoamassa kiviä junanraiteille. Eli jotenkin henkilö joka ei kuitenkaan osaa ehkä nähdä tekonsa seurauksia eteenpäin. Sillä hetkellä se tuntuu hyvältä ja jännittävältä idealta vaikka tavallaan tietää että se on väärin tehty.
Ehkä en sulkisi täysin pois tuota mielenterveyden jotakin heilahtelua tai muutosta. Varmaan tätäkin tältä osin selvitellään. Jonkun lehtijutun haastattelussa oli että ainakin vanhempi veli oli vähän "räjähtävä" persoona kun hänet tuntevalta ihmiseltä tätä kysyttiin.
AlexKrycek
Olivia Benson
Viestit: 725
Liittynyt: Ke Elo 07, 2013 7:29 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja AlexKrycek »

^ Nykyään alkoholinkulutusta pystytään tarkkailemaan verikokein muutenkin kuin maksa-arvoja seuraamalla tai veren alkoholipitoisuutta mittaamalla. En tiedä sitten miten tarkasti pystyy sanomaan esim edellispäivän juomisesta, mutta varmasti jotain. Lisäksi kuulustelluiden poliisien kertomuksilla pystytään asiaa arvioimaan joten kuten - eiköhän se olisi tullut selville jos miehet ympäri päissään olisivat olleet.

Tossa esim. yksi tapa mitata alkohokinkulutusta pidemmältä aikaväliltä:

https://www.mehilainen.fi/lehdistotiedo ... ttaamiseen
Hiljattain valikoimaamme saatu testi on tarkka ja erittäin herkkä alkoholinkäytön osoittaja. Fosfatidyylietanolia ei muodostu vereen lainkaan ilman alkoholin nauttimista, ja siksi se on täysin varma alkoholinkäytön osoittaja, eikä virhelähteitä käytännössä ole
Edit: Lassien analyysi tutkinnanjohtajan lausunnosta on hyvä ja siinä on varmasti jotain perää. Sen verran oli vielä kieli keskellä suuta annettu lausunto.
AlexKrycek
Olivia Benson
Viestit: 725
Liittynyt: Ke Elo 07, 2013 7:29 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja AlexKrycek »

– Meillä on ajatuksia motiivista, mutta koska työ on kesken ja ajatukset eivät välttämättä ole oikeita, niistä on turha julkisuudessa tässä vaiheessa vielä keskustella.
https://yle.fi/uutiset/3-10989212
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Kiitos Alexille tiedoista ja tarkennuksista ja Lassiella on hyviä huomioita! Kyllä siellä siis joku motiivi alkaa hahmottua. Jäämme odottamaan.
Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

Toisaalta,miksi poliisi ei ole vastannut laukauksiin laukauksilla?sielä teollisuusalueella missä koko hässäkkä alkoi,niin miksi ne poliisit ei ampunut heti takasin?saivat luotia kyllä juu ja osumaa,mutta silti.niinkun tutkinnan johtaja kertoi,niin jossain muuallapäin maailmaa veljekset ois saanu luotia myös takaisin.ton ajojahdin aikana varmasti on virkavalta kelannu että mahdollisuudet sivullisten saamiin osumiin on liian ilmeistä tai jotain ja siksi ei ole ruuti palanut heidän osalta.mutta niin,miksi ei ole kytät ampunut yhtään missään,niin se on kovin erikoista.
Tässähän on ollut esillä muita tapauksia,missä joku on heilutellu asetta ja heti on saanut luotia.esim jokunen vko sitten treella kalevassa oli yks hässäkkä missä joku todennäköisesti joku kamapää reppana heilutteli sekunnin kuulapyssyä ja sitten lähdettiinkin tayssiin kun virkavalta poltti ruutia :mrgreen:
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Lassie »

^ Mietin samaa ja siltäkin kantilta, kun edellä linkatussa uutisessa korostettiin poliisien harkintaa ampumattomuuteen ja kuinka sivulliset eivätkä tekijätkään loukkaantuneet - kuitenkin ampumattomuuden seurauksena tekijät pääsivät pakenemaan ja sitä seuranneessa takaa-ajossa he pääsivät vaarantamaan tieliikenneturvallisuuden ja sivullisetkin holtittomalla kaahailulla ja ampumisellaan autosta käsin yleisellä ajotiellä. Mutta tapaus ja tapahtumat menivät miten menivät, ei voi täydellistä meininkiä vaatia koskaan ja onneksi tapahtumaketju päättyi kuin päättyikin ns. hyvin, lukuunottamatta toisen poliisin ilmeisesti vakavampaa loukkaantumista rytäkässä. Pahemmin olisi voinut ilman muuta käydä, kuolemia olisi voinut tulla jne. Joten onneksi homma meni aika ok:sti.

Toi oli tarkka ote Alex K:lla , etenkin tarpeen, kun se oli tuoreimmasta uutisesta bongattua.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
MikaK
Theo Kojak
Viestit: 1100
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja MikaK »

Missä tilanteissa Suomen poliisi sitten käyttää asetta jos tämä ei ollut sellainen? Poliisin henkeä ampumalla uhanneet rikolliset, joista voi olettaa olevan haittaa myös sivullisille. Täysi syy pysäyttää toiminta ampumalla ylävartaloon. Toki nyt sattui ettei sivullisille käynyt mitään mutta ihan hyvin tässäkin olisi voinut viattomia kuolla nokkakolarissa myöhemmin. USA:ssa tämä oli ollut täysin "shoot to kill" -tilanne. En sano että siellä aina tai yleensäkään toimitaan oikein mutta tässä tilanteessa minusta olisi ollut oikea toimintapa tämä. Varmaan vähentäisi tulevia vastaavia tilanteita jos rikolliset tietäisivät että tappavaa voimaa käytetään eikä tällaista kuukausien kuulustelu -metodia.
AlexKrycek
Olivia Benson
Viestit: 725
Liittynyt: Ke Elo 07, 2013 7:29 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja AlexKrycek »

Mitenkäs ammut jos sinua on ammuttu käteen, toista ammuttu mahaan ja ase viety. Eiköhän nuo teollisuusalueen tilanteet ole tullut niin nopeasti ja arvaamatta että siinä ei ole ehditty jannuja eliminoimaan.

Vai miten luulet että itse olisit toiminut tilanteessa jossa sinut on hälyytetty omaisuusrikoksen vuoksi paikkaan x, jossa vastassa kaksi hermannia joita luulet vaikkapa todistajaksi/hälyytyksen tehneiksi, mutta jotka alkavatkin ampumaan täysin yllättäen? Sinulta itseltä käden paskaksi ja kaveria liiveihin, ottaen tämän jälkeen aseen. Se on helvetin helppo täällä jossittella mitä olisi pitänyt tehdä ja mitä ei. Tuossa takaa-ajossa ampumisella tuskin olisi saavutettu kummempaa lopputulosta kuin nyt.

Ja yhtä paljon ampumalla olisi saavutettu "ennaltaehkäisevää tulosta" kuin saavutetaan jenkkien pidemmillä linnatuomioilla - elikkäs ei mitään.

Mutta salaliittoteoriat kunniaan.
MikaK
Theo Kojak
Viestit: 1100
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja MikaK »

AlexKrycek kirjoitti: Pe Syys 27, 2019 5:25 pm Mitenkäs ammut jos sinua on ammuttu käteen, toista ammuttu mahaan ja ase viety. Eiköhän nuo teollisuusalueen tilanteet ole tullut niin nopeasti ja arvaamatta että siinä ei ole ehditty jannuja eliminoimaan.

Vai miten luulet että itse olisit toiminut tilanteessa jossa sinut on hälyytetty omaisuusrikoksen vuoksi paikkaan x, jossa vastassa kaksi hermannia joita luulet vaikkapa todistajaksi/hälyytyksen tehneiksi, mutta jotka alkavatkin ampumaan täysin yllättäen? Sinulta itseltä käden paskaksi ja kaveria liiveihin, ottaen tämän jälkeen aseen. Se on helvetin helppo täällä jossittella mitä olisi pitänyt tehdä ja mitä ei. Tuossa takaa-ajossa ampumisella tuskin olisi saavutettu kummempaa lopputulosta kuin nyt.

Ja yhtä paljon ampumalla olisi saavutettu "ennaltaehkäisevää tulosta" kuin saavutetaan jenkkien pidemmillä linnatuomioilla - elikkäs ei mitään.

Mutta salaliittoteoriat kunniaan.
Vaikea tietysti sanoa kun ei ole tiedotettu vieläkään kummalta vietiin ase ja mihin heitä ammuttiin? Vai onko se sanottu jossain että asekäteen ammuttiin? Jos vaan käsi pelaa jotenkin niin ainakin oma reaktio olisi ampua kohti.
Avatar
TavanTallaaja
Martin Beck
Viestit: 768
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja »

Se kai on sanottu, että poliiseja odotettiin aseet ”ojossa”. Laukominen liene alkanut aika heti ja samaan aikaan tilanteen käsittäneet poliisit yrittäneet hakeutua suojaan. Toista ehtinyt osumaan käteen ja toista selkään (suojaliiveihin). Molemmat mahdollisesti päässeet suojaan ja laukausten vaihto päättynyt siihen kun veljekset hoksanneet että vähintään toisella poliisilla ase edelleen hallussa eikä ole käskytettävissä. Sillon tiedossa on, että apuvoimia on tulossa paikalle aika Pian ja isolla sykkeellä ja ensireaktio ollut että pieleen meni, nyt on lähdettävä karkuun. Karkuun lähtemistä ei oltu mietitty vaihtoehtona, joten sitä ei ollut osattu myöskään sen kummemmin suunnitella vaan kaikki siitä eteenpäin tapahtui varsin spontaanisti.
Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

AlexKrycek kirjoitti: Pe Syys 27, 2019 5:25 pm Mitenkäs ammut jos sinua on ammuttu käteen, toista ammuttu mahaan ja ase viety. Eiköhän nuo teollisuusalueen tilanteet ole tullut niin nopeasti ja arvaamatta että siinä ei ole ehditty jannuja eliminoimaan.

Vai miten luulet että itse olisit toiminut tilanteessa jossa sinut on hälyytetty omaisuusrikoksen vuoksi paikkaan x, jossa vastassa kaksi hermannia joita luulet vaikkapa todistajaksi/hälyytyksen tehneiksi, mutta jotka alkavatkin ampumaan täysin yllättäen? Sinulta itseltä käden paskaksi ja kaveria liiveihin, ottaen tämän jälkeen aseen. Se on helvetin helppo täällä jossittella mitä olisi pitänyt tehdä ja mitä ei. Tuossa takaa-ajossa ampumisella tuskin olisi saavutettu kummempaa lopputulosta kuin nyt.

Ja yhtä paljon ampumalla olisi saavutettu "ennaltaehkäisevää tulosta" kuin saavutetaan jenkkien pidemmillä linnatuomioilla - elikkäs ei mitään.

Mutta salaliittoteoriat kunniaan.
Tässä malliesimerkki juuri siitä mistä kirjoitin toiseen osioon,kerrot jonkun oman näkemyksen/mielipiteen tai sitten vaan ihmettelet jotain asiaa,niin ihan heti löytyy ainakin se yksi joka ei osaa vastata ihan vaan normaalisti siihen sun omaan mielipiteeseen vaan pitää alottaa,mitäs nyt luulet/miten itte tekisit/mitä luulet ja jne. Ja jne.
Ensiksi,omaan mahdolliseen käyttäytymiseen ampumis-tilanteessa,ikävä kyllä joskus jouduin tilanteeseen missä alkoi tuleen luotia kun mentiin paikalle niin kyllä vastaus oli takasin ihan sama eli pakko oli takasin ampua,tosin osumia ei tullu.
Sitten toiseksi tähän ko. tapaukseen liittyen,niin toiselle poliisille jäi ase ja vaikka ammutaan käteen,niin eikö poliisin pitäis edes sinne suuntaan missä uhka on,varsinkin todellinen "hengenlähtölähellä" uhka,niin pystyä ampumaan toisellakin,sillä ehjällä kädellä?toista kyttää ammuttiin liiveihin,eli ei fyysisesti loukkaantunut.juu tiedän että kun liiveihin ammutaan,niin kipeää se tekee helvetisti,mutta ei siinä välttämättä toimintakyvyttömäksi varmaan tule.ja juu teeveestä otan tämän esimerkin,mutta muistan että yhtä jenkkikyttää ammuttiin yhdessä tosi-tv-sarjassa missä on kroppakamerat niillä,niin liiveihin monta kertaa,nii kyttä kyllä syötti heti takasin minkä kerkis kun konna lopetti.tuokin riippuu tietysti siitä mistä aseesta liiveihin osuma on tullut ja mihinkä kohtaan osumat on niihin tullut.en siis tiedä enkä ole mitään väittänyt vaan ihmettelin että miksi ei ole ammuttu takasin.eikä siis mikään salaliittoteoria minkä Alex itse repi esille,eli kehittele vaan omat juttus sen perusteella jos halua,mutta minä en usko ikinä mihinkään salaliittoteorioihin missään asioissa vaan pelkkiin todistettuihin asioihin/faktoihin.
Ja edelleen,niinhän tutkinnanjohtaja totesi itsekkin että monessa muussa maassa noi veljekset ois ammuttu jossain vaiheessa.siitä voi Alex ihan itse aloittaa salaliitoteorian kehittelyn.
Kuitenkin ihmettelen miksi poliisit ei ampunut takaisin missään vaiheessa koko hässäkkää :shock:
Vastaa Viestiin