Nainen, facebook sekä tyypillistä kiihotus- ja vihapuhetta - sakkotuomio

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5760
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Nainen, facebook sekä tyypillistä kiihotus- ja vihapuhetta - sakkotuomio

Viesti Kirjoittaja annaanna » To Syys 26, 2019 12:59 pm

Rääkyi "Rajat kiinni" facebooktilillään, ja kuinka sitten kävikään :mrgreen:

Palstalla on henkilöitä, jotka ovat kertoneet tarvitsevansa konkreettisia esimerkkejä :roll: vihapuheesta, herjaavista kommenteista ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, koska ilman näitä esimerkkejä heillä on ilmeisen suuria vaikeuksia noudattaa Suomen lakeja. Liekö taustalla ilmiö nimeltä alentunut käsityskyky ja puutteellinen kotikasvatus. Tai väärin valittu poliittinen viiteryhmä.

Tässä uutisessa on esimerkkilauseita ja sanoja opiksi ja ojennukseksi.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/48cd ... ec4fba19de

Elukka, muhmutti…” - Naisen kommenteista Facebook-ryhmissä kova tuomio

Eilen klo 21:48

Varusmiehiä rajoille muhmutti-invaasion lopettamiseksi vaatineet Fb-kirjoitukset johtivat kovaan sakkotuomioon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Nainen väitti Fb-kommenttiensa olleen poliittista keskustelua.

Vantaalaisnaisen herjaavat Facebook-kommentit olivat käräjäoikeuden mukaan kiihotus- ja vihapuhetta maahanmuuttajia ja pakolaisia vastaan.

Nainen osallistui aktiivisesti Fb-keskusteluihin Suomeen suuntautuneen turvapaikanhakija-aallon jälkimainingeissa. Hän kommentoi asiaa muun muassa maahanmuuttovastaisissa ryhmissä kohdistaen vihansa erityisesti islaminuskoisiin.

”Varusmiehet rajalle”
Kommenteissaan nainen katsoi ”näiden eläinten” tulevan ”tuhoamaan kaiken, mitä me olemme vuosia rakentaneen”. Hän vihjaili myös väkivallan käyttämisestä ja vaati rajojen sulkemista.

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”, nainen kirjoitti todeten, että hänen itsensäkin pitäisi mennä opettelemaan ampumista. Hän ehdotti myös varusmiesten määräämistä ”rajalle seisomaan mieluummin kun lattioita perkele kassulle luuttuamaan”.

Syyttäjä katsoi, että naisen ilmeinen tarkoitus oli maahanmuuttajien, pakolaisten, turvapaikanhakijoiden, ulkomaalaisten ja islaminuskoisten ihmisten uhkaaminen, solvaaminen ja panettelu. Samoin hän totesi naisen halunneen aiheuttaa vihamielisyyttä ja syrjintää kyseisiä ryhmiä kohtaan.

Nainen puolestaan väitti kommenttien olleen poliittista keskustelua ja poliittisten johtajien arvostelua, jota heidän on kestettävä. Esimerkkinä hän mainitsi ”urpolauma” -sanan, joka hänen mukaansa oli väännös silloisesta sisäministeri Petteri Orposta.

Nainen myös katsoi, että hän oli kirjoittanut kommenttinsa sivustoille, joille ei ollut vapaata pääsyä. Siten ne eivät hänen mukaansa olleet rikoslain tarkoittamasti ”yleisön saatavilla”.

”Tyypillistä vihapuhetta”
Käräjäoikeus oli kuitenkin toista mieltä. Se huomautti, että ryhmissä, joissa nainen oli kommenttinsa kirjoittanut, oli enimmillään noin 13 000 jäsentä tai seuraajaa.

Oikeuden mukaan kommentit eivät myöskään olleet poliittista keskustelua, eivätkä myöskään ihmisoikeustuomioistuimen tarkoittamaa poliittista puhetta tai keskustelua, joka nauttii tavanomaista laajempaa suojaa.

Oikeus katsoi, etteivät kirjoitukset naisen väittämästä huolimatta kohdistuneet islamilaiseen yhteiskuntajärjestelmään. Ne olivat sen mukaan ”tyypillistä kiihotus- ja vihapuhetta, mikä ei nauti perus- tai ihmisoikeuksien nojalla sananvapauden suojaa”.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1965 syntyneen naisen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Seuraamuksena oli 50 päiväsakkoa, mikä naisen tuloilla merkitsee 2300 euron sakkoa. Lisäksi hänet määrättiin poistamaan tuomiossa mainitut kirjoitukset Facebookista ja muilta hallitsemiltaan sivustoilta.

”Urpolauma” sallittu
Nainen valitti tuomiostaan hovioikeuteen väittäen, että hänen viestinsä oli irrotettu asiayhteydestään ja niitä oli tulkittu väärin. Hän katsoi yhä, että viestit olivat sallittua poliittista keskustelua.

Helsingin hovioikeus ei kuitenkaan naisen selittelyjä hyväksynyt. Se vahvisti tuomion keskiviikkona antamallaan päätöksellä todeten kuitenkin, ettei näyttö riittänyt ”urpolauma”-sanan käyttämiseen rikollisessa mielessä.
KUOLEMA RASISMILLE!

ReissuLasse
Columbo
Viestit: 2461
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Nainen, face ja tyypillistä kiihotus- ja vihapuhetta -tuomio

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » To Syys 26, 2019 1:08 pm

No jos se tyypillisimmillään on moista tyhjää ja sekavaa länkytystä niin ei voi suurta vaaraakaan olla paitsi hölmöille ääneen huutelijoille itselleen.
Yllättävän hyvätuloinen kuitenkin, no se ei ulosannissa ainakaan näkynyt.

Avatar
Villeri
Helen Mirren
Viestit: 1498
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Nainen, face ja tyypillistä kiihotus- ja vihapuhetta -tuomio

Viesti Kirjoittaja Villeri » To Syys 26, 2019 3:01 pm

Selkeästi Husu-tason tekstiä.

putsari
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2706
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Nainen, face ja tyypillistä kiihotus- ja vihapuhetta -tuomio

Viesti Kirjoittaja putsari » Pe Syys 27, 2019 1:01 am

Toki tämäkin oli poliisin ja oikeuslaitoksen prioriteettilistalla ennen niitä kahtatuhatta lapsenseksuaalista hyväksikäyttö tapausta jotka lojuvat poliisin pöydällä, koska poliisilla ei ole aikaa. Ajan vievät tämän kaltaiset oikeat rikokset.
JammuSetä kirjoitti:
Ma Loka 05, 2020 11:37 am
Ja tarkennan että en tunne mikäänlaista vetovoimaa naisiin, siis seksuaalisessa mielessä.

Anom
Sammakkoprofessori
Viestit: 489
Liittynyt: Ti Kesä 30, 2015 9:07 am

Re: Nainen, facebook sekä tyypillistä kiihotus- ja vihapuhetta - sakkotuomio

Viesti Kirjoittaja Anom » Pe Syys 27, 2019 11:35 am

Missä kohtaa se vihapuhe oli ja ketä vastaan sitä puhuttiin? Syyttäjällä oli näköjään joku oma tulkinta siitä, mutta eihän se tee siitä totuutta.
Netissä idioottien kanssa väittely on mahdotonta; joutuu alentumaan niiden tasolle ja lopulta ne voittaa sut kokemuksella.

John Kimble
Hercule Poirot
Viestit: 2073
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Nainen, facebook sekä tyypillistä kiihotus- ja vihapuhetta - sakkotuomio

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Pe Syys 27, 2019 11:24 pm

Tässä näkee taistolaisen partisaanimedian, anteeksi "vastuullisen median" ja poliitikkojen kaksinaismoralismin hyvin. Kun omalle viiteryhmäläiselle (Vehkoo) tulee tuomio vihapuheesta ulistaan ja itketään joka mediassa "väärästä tuomiosta" ja "oikeuden irvikuvasta", mutta toisinpäin ei näytä olevan minkäänlaista kritiikkiä tuomioita vastaan. Onneksemme tupla-anna oli reipas ja kopioi Iltalehden uutisen tänne todisteeksi tästä kaksinaismoralismista.

Kaikki näyttäisi etenevän sosialistien suunnitelmien mukaan.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."
Sinikka kirjoitti:
Ke Loka 14, 2020 12:25 am
Olisi seisonut olla maallaan, mitäs tuli toiseen osavaltioon.

MohammedMohammed
Columbo
Viestit: 2291
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Nainen, facebook sekä tyypillistä kiihotus- ja vihapuhetta - sakkotuomio

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed » La Syys 28, 2019 2:08 am

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”
Siis tämähän on todella huonoa suomea vielä kaiken lisäksi ja varsin epäselväksi jää sen vuoksi, että viitataanko elukalla muhmuttiin vai mihin?
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Avatar
jukuripää
Wallander
Viestit: 1073
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: Nainen, facebook sekä tyypillistä kiihotus- ja vihapuhetta - sakkotuomio

Viesti Kirjoittaja jukuripää » La Syys 28, 2019 8:55 pm

Meillä on sananvapaus kummasti muuttanut muotoaan näitten uussuomalaisten saapumisen myötä. Ei ennemmin puhuttu mistään vihapuheista.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

Gagarin
Scooby Doo
Viestit: 609
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Nainen, facebook sekä tyypillistä kiihotus- ja vihapuhetta - sakkotuomio

Viesti Kirjoittaja Gagarin » La Syys 28, 2019 10:10 pm

jukuripää kirjoitti:
La Syys 28, 2019 8:55 pm
Meillä on sananvapaus kummasti muuttanut muotoaan näitten uussuomalaisten saapumisen myötä. Ei ennemmin puhuttu mistään vihapuheista.
KYLLÄ, on muuttanut muotoaan viime aikoina.
EI, ei liity Suomeen tulleisiin etelän ihmeisiin.

"Vihapuhe" käsitteenä sekä sen kylkiäisenä rikoslakiin tullut "kiihottaminen kansanryhmää vastan" on kotoisin Euroopasta. Euroopan Neuvosto (ei siis EU) on tuonut tämän asian Euroopan maihin ja se on tehnyt päätöksen, jossa nämä käsitteet määritellään. Tokihan myös EU on väsännyt aiheesta lausumia ja sopimuksia. Mutta Suomen viranomaiset eivät ole olleet tässä aloitteellisia. Tulihan Euroopan Neuvostolta pari viikkoa sitten moitteet Suomelle - ei olla riittävästi puututtu rasismiin ja vihapuheeseen...

Vastaa Viestiin