Tulilahti 1959 (ketju 2)

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4658
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Tulilahti 1959 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

Voihan noissa koikkalaisjutuissa jotain perää ollakin, sillä kuulusteluissa oltiin oltu sitä mieltä, että Koikkalainen kuuluisi mielisairaalaan... Mitä hän sitten oli siellä puhunut...

Mutta minua ei oikein viehätä salaliitot, kun kyse on seksuaalisesta, seksuaalisesti hyvin poikkeavasta teosta. Kyllä tämä on jonkin perverssin käsialaa mieluummin, kuin minkään ison porukan... Tässä on ollut kaksi henkilöä, jotka ovat olleet läheisesti tekemisissä keskenään... molemmat seksuaalisesti poikkeavia, mutta toinen on ollut erityisesti...

Pidän jokatapauksessa Kauhasta ja L Lyytikäistä ylivoimaisina ykkösehdokkaina tekijöiksi.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden

Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Tulilahti 1959 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ABC »

Minua mietityttää edelleen LL:n psykologinen profiili, joka ei ensikatsannolta vaikuta seksuaalirikollisen kaltaiselta. Snufkin kuitenkin mainitsi Bundyn, ja mieleeni tuli, josko näillä olisi jotain yhteistä. Bundyn naisvihan taustalla oli mitä ilmeisimmin se, että hänet kasvatettiin luulemaan äitiään siskokseen. Isä oli tuntematon, mahdollisesti jopa insestisesti äidin isä, eli siis Bundyn isoisä, jota hän luuli pitkään isäkseen (oliko tarpeeksi sekavaa...). Äiti meni myöhemmin naimisiin ja Bundy sai isäpuolen, mutta heidän välinsä eivät olleet hyvät. Kun tätä vertaa Lyytikäisten tilanteeseen, kiinnittyy huomioni siihen, että L ja kaksoset olivat hyvin eri näköisiä ja kallonmuoto ja pituuskin eri. Olisko tässä ollut kyseessä tuolloin varsin tavallinen tilanne, että L:n isä oli joku muu kuin äidin puoliso, eli nainen olisi raskaaksi tultuaan nopeasti naitettu ensimmäiselle sulhaskandidaatille? Näissä tilanteissa pojan ja isäpuolen välit eivät ainakaan tietämieni tapausten osalta ole juuri koskaan olleet hyvät, ja poika on voinut kasvaa halveksimaan naisia ja vihaamaan ihmisiä yleensä.

Rautevan on muuten täytynyt tuntea paikkakuntalaiset siksi hyvin, että todennäköisesti piti tekijöitä oman kylän poikina. Hänellä on siksi voinut olla merkittävä osuus tutkinnan tahallisessa suuntaamisessa muualle.

Ja vielä asiasta kolmanteen: kuulusteltiinko TK:ta siis vielä 2009 eli hänen kuolinvuonnaan?
Every ship must sail a world.

Avatar
snufkin
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: Ma Touko 27, 2019 9:43 pm

Re: Tulilahti 1959 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja snufkin »

Mielenkiintoinen pointti ABC:lta. En ole ennen lähestynytkään asiaa noin. Lauri ja Reino eivät tosiaan näytä veljeksiltä joten siinä mielessä teoriassa eri isästä voi olla jotain perää. Vaikea kommentoida asiaa sen enempää sillä tiedän hyvin vähän Laurista.

Noista vuoden 2009 kuulusteluista minulla ei ole mitään tarkempaa tietoa. Tiedän vain, että niistä on mainittu wikipediassa ja tuossa fb-kommentissa, mutta mitään muuta ei ole löytynyt. Vaikea sanoa ketä on kuulusteltu.

Kun tässä on ollut puhetta TK:n virnistelystä oikeudenkäynnissä ja duping delightista, niin löysin ihan mielenkiintoisen videon aiheesta Youtubesta. Kyseessä on TED-esitelmä, jossa Pamela Meyer kertoo yleisimmistä valehtelun merkeistä mm. duping delightista. Meyer on Harvardista kauppatieteiden maisteriksi valmistunut toimitusjohtaja ja sertifioitu petoksen tunnistaja, jonka yritys opettaa ammattilaisia eri toimialoilla tunnistamaan mm. non-verbaalisia valehtelusta kertovia merkkejä. Yhdysvaltalainen lehti Reader's Digest on kuvaillut häntä maan parhaaksi tunnetuksi asiantuntijaksi valehtelussa.

Video: How to spot a liar | Pamela Meyer

Sama video pätkittynä, mihin on videon editoijan toimesta lisätty kuvia Madeleine McCannin vanhemmista:

LieSpotting: The guilty McCanns? Duping delight and micro expressions.

Kuva

Avatar
snufkin
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: Ma Touko 27, 2019 9:43 pm

Re: Tulilahti 1959 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja snufkin »

dazu kirjoitti:
Su Syys 22, 2019 5:25 am
Pidän jokatapauksessa Kauhasta ja L Lyytikäistä ylivoimaisina ykkösehdokkaina tekijöiksi.
On myös olemassa eräs toinen aikalaisertomus, jossa ei mainita L.L:stä, mutta siinä mainitaan T.K ja siinä on ainakin yksi olennainen yhtymäkohta Alibin kirjeen kanssa. Tämän luin joku aika sitten naapurifoorumilla. En sen jälkeen hirveästi uhrannut ajatuksia ko. huhulle, koska tämän kertonut käyttäjä ei suostunut paljastamaan nimiä. Olen aina kuitenkin pitänyt sitä ihan mieleenkiintoisena ja varteenotettavana kertomuksena. Huhu tai kertomus koostuu seuraavista tiedonpätkistä:
härkä kirjoitti: Kun tytöt lähestyivät Heinävettä , on heidät kuulemani mukaan pantu merkille Kermankoskella ennen kirkonkylän keskustaa.

Havainnon tekijät olisivat olleet XA ja XB. Heistä XA asui kohtuumatkan päässä Tulilahdesta.

Lähellä Tulilahtea asui myös XC , jonka kaverin on XA:n sanottu olleen.
Ainakin XA tiesi lapion sijainnista ja saunarakennusprojektista Lyytikäisten pihassa.
härkä kirjoitti: XC on kuulemani mukaan TUK.
Muilta osin en avaa tuota julkisesti. Enkä voi tehdä sitä myöskään " salaisissa kansioissakaan " täällä .

Kuulema on Heinävedeltä ja on osittaista aikalaistietoa.
härkä kirjoitti:Kuten XC , on myös XA saman kuuleman mukaan muuttanut pian tapauksen jälkeen Helsingin seudulle.
XB:n osalta tarina ei kerro sen enenpää.
Luultavasti XAon kuollut. XB:stä ei ole varmuutta. Tai ollut vajaat 10 vuotta sitten.
härkä kirjoitti: Kuuleman mukaan ainakin yksi henkilö kavahti hautapaikkaa ennenkuin löytö tehtiin.
Kyseinen henkilö oli vähätellyt ja välttänyt " risukasasta " puhumista kohta tapahtuneen jälkeen.
härkä kirjoitti: Kavahtaja kuuluu X-ryhmään , muttei ole TUK. Tämä siis kuulemani mukaisesti.
Varmastikin myös TUK on ko.reittiä kulkenut.
härkä kirjoitti: Kyllä tuntuisi , että joitakin on suojeltu.
Mutta ovatko sitten TK , tai muut ryhmästä X tai es. Lyytikäiset suojelun arvoisia ?
Tuskin tuokkosetkaan.
Ne pari muuta , joista edellä mainitsin ja joista olen paikalliselta taholta kuullut saattaisivat olla.
Tässä käsittääkseni ainoat lainaukset ko. aikalaiskertomukseen liittyen. Sen lisäksi, että tämäkin kertomus sisältää TK:n, niin se on mielenkiintoinen, koska:

1) Molemmissa kertomuksissa, tässä ja Alibin kirjeessä, mainitaan Kerman kylä ja puhutaan kahdesta tytöt havainneesta henkilöstä. Tässä kertomuksessa havaitsijat olisivat olleet XA ja XB, joista XA siis asui "kohtuullisen matkan päässä Tulilahdesta". Yksityiskohtana tämä sijainti on mielenkiintoinen, koska Kerman kanava sijaitsee 7km päässä Heinäveden kirkonkylältä ja 10km päässä Tulilahdelta. Etäisyyden vuoksi se rajaa ehdokkaita ketkä ovat voineet tuolla pyöriä.

2) tässä implikoitiin , että XA ja XB olisivat olleet varakkaasta ja/tai vaikutusvaltaisesta taustasta.

3) Jompi kumpi XA tai XB on kertomuksen mukaan ollut ehkä tietoinen hautapaikasta ennen sen löytöä ja vaivaantunut sen löydöstä.

4) Kuten TK, niin XA muutti kuuleman mukaan Helsinkiin tapahtumien jälkeenn.

5) XA oli kertomuksen mukaan TK:n kaveri

Tässä vielä tuo Alibin kirjeen kohta, jossa mainitaan Kerman kylä:
Kohtalokas tapahtumaketju alkoi tuona heinäkuisena tiistai-iltana vuonna 1959 Heinäveden Kerman kylällä. Kaksi maantien varressa seisoskelevaa paikkakuntalaista miestä näki kahden kevyesti pukeutuneen nuoren naisen ajavan tietä pitkin polkupyörillä...

Alibi 5/1985
Hieman sekavaa, koska oikeita nimiä ei ole tiedossa. Pidän tätä kuitenkin huomionarvoisena kertomuksena, koska LL:n puuttuminen siitä on tavallaan ihan järkevän kuuloista. Sivuten sitä mitä ABC tuossa kirjoitti, niin minusta ei ole koskaan vaikuttanut siltä, että LL sopisi profiililtaan murhaajaksi saati henkilöksi, joka kokee tarvetta lähteä illalla metsiin hiippailemaan. Hänellä kuitenkin oli töitä seuraavana aamuna. Lisäksi hänellä tosiaan oli morsian ja hän oli tiettävästi selvinpäin. Hän myös oli käsittääkseni päivätöissä asumuksensa ympäristössä, minkä vuoksi hieman epäilen Alibin kirjeen implikaatiota, että hän olisi seisoskellut jossain 10 km päässä Kerman kylän lähellä maantiellä tyttöjen saapuessa. Paremmin noiksi seisoskelijoiksi sopii sellaiset kenellä ei ollut vakituista duunia ja joilla oli aikaa ko. toimintaan arkipäivänä. Näkisin, että LL:n mahdollinen rooli on ollut korkeintaan olla avustajana peittelyssä.

Minulla tulee tästä mieleen se Runarin puolustusasianajajan toteamus siitä, että TK ja neljä muuta olisivat olleet ryyppäämässä murhailtana. Nämä muut ryyppääjät eivät voineet olla Lyytikäisiä, koska he olivat ylitöissä sekä muutenkin kertomansa mukaan menossa nukkumaan jo 10:ltä murhailtana. Eli on mahdollista, että nämä XA ja XB ovat olleet osa sitä ryyppyporukkaa. Tosin kysymysmerkiksi jää, että miten TK on voinut olla illalla osa jotain ryyppyporukkaa ja samalla kuitenkin etp:n mukaan olla kotona klo 21.

Toisekseen niin en voi olla huomioimatta huhua nimismiehen juhlista tässä kohtaa. Jos sellaiset juhlat on ollut, niin oliko niillä mahdollisesti jotain tekemistä tämän TK:n porukan kanssa?

Pidän ihan mahdollisena sellaista, että LL selväpäisenä on haettu vasta myöhemmin yöllä aitasta apuun paikkaa siivoamaan tämän ryyppyporukan jäljiltä. Tämä tarkoittaisi sitä, että Alibin kirjeen kirjoittajalla on ollut tiedossaan joidenkin osallisten henkilöllisyys, mutta hänellä ei ole ollut tiedossa yksityiskohtia siitä miten he ovat päätyneet paikalle ja miten he tarkalleen ottaen ovat olleet osallisia. Ehkä TK ja LL lopulta päätyivät osaksi tapahtumia eri aikoihin ja kirjeen kirjoittaja on vain yhdistellyt asioita ja aikalaiskertomuksia sieltä sun täältä.

Uskon, että jutun ratkaisu on tuossa TK:n ryyppyporukassa ja niissä henkilöissä, jotka ovat pyörineet Kerman kanavalla tyttöjen saapumisen aikoihin. Selvästi siellä kanavalla on ollut jotain nuoria miehiä, koska tästä on nyt kahdessa eri lähteessä mainittu joten asia vaikuttaa olleen suht yleisesti tiedossa. Ellei sitten Härän lähde ja Alibin kirjeen kirjoittaja ole sama. Jotenkin epäilen.

Varmaankin tutkintamateriaalin julkaisun myötä tämän ryyppyporukan nimet selviävät. Sitä ennen voisin koittaa selvittää josko oikeudenkäyntiin liittyvissä pöytäkirjoissa olisi tästä porukasta jotain mainintaa.
Viimeksi muokannut snufkin, Ma Syys 23, 2019 9:48 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
snufkin
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: Ma Touko 27, 2019 9:43 pm

Re: Tulilahti 1959 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja snufkin »

Pienenä sivuhuomiona asia jonka huomasin tänään:

Anyonen mukaan Tuliniemessä oli Kurkien asumukset (n.500-700m päässä leirintäalueelta), joissa asukkaina oli ainakin poika Jussi ja isä Eemil. Asumusta kuvailtiin kaksikerroksiseksi parvekkeelliseksi asunnoksi. Minulle on jäänyt se mielikuva, että tämä perhe oli varakas.

Samanniminen henkilö kuin tämä Jussi seisoo linkin kuvassa sellaisen henkilön kuin Leo Pelkonen vieressä. Samanniminen henkilö kuin viimeksi mainittu on wikipediassa mainittu olleen olennaisessa roolissa Onni Happosen tapauksessa. Kuva otettu Heinävedellä vuonna 1954.
http://sukuseu.mbnet.fi/s7_2004.htm
Sieppauksen puuhamiehinä toimivat heinäveteläinen talollinen Leo Pelkonen
https://fi.wikipedia.org/wiki/Onni_Happonen#Sieppaajat

Ei välttämättä ole mitenkään olennainen asia tämän jutun kannalta, mutta omalla tavallaan kuitenkin kertoo siitä kuinka pienet piirit Heinävedellä on olleet ja kuinka näkyvä osa omaa yhteisöään tämä Leo Pelkonen on kaikesta huolimatta ollut. Kertoo ehkä vähän jotain myös asenneilmapiiristä.

Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4658
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Tulilahti 1959 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

Eiköhän T.K kuitenkin liity keskeisesti murhiin. Alibin kirjeen henkilö B on ilmiselvä Teuvo. Kirjeessä kerrotaan, että henkilö B oli asunut lyhyen matkan päässä murhapaikalta ja käynyt välillä piilottamassa tyttöjen tavaroita kotitalollensa. Toisekseen Teukan pornolehti oli siellä tirkistelymuurin takana. Teukka oli myös varmaankin ollut Lyytikäisillä töissä ja tiennyt lapion sijainnin.
Voihan tässä hommassa olla kolmekin henkilöä ollut messissä, eli Teuvo ja nämä kaksi muuta...
Jos nämä kaksi muuta olivat jotain silmäätekevien lapsia, niin se selittäisi sen, minkä takia Runar lavastettiin syylliseksi ja, minkä takia tutkinta lopetettiin Runarin itsemurhaan, vai olisiko voinut olla, että Runarkin murhattiin?
Mikkelin KRP ei ollut sisäisen viestinnän perusteella korruptoitunut, mutta Heinäveden nimismies ja Vaasan lääninrikospoliisi ovat saattaneet tekijöitä suojella.

Voihan olla, että kaksi kolmesta tekijästä joutuivat lähtemään paikkakunnalta teon jälkeen, eli Teuvo ja tämä XA. On ehkä tullut sellaista viestiä joko omaisten, tai nimismiehen suunnalta, että äijien olisi nyt parasta lähteä vittuun täältä. Teuvon äiti on aika suurella todennäköisyydellä myös tiennyt Teuvon osallistuneen tekoihin...
Koska tämä XA on lähtenyt Heinävedeltä? Ennen Bodomia, vai jälkeen? Pystyiskö joku lähettelemään privoissa näitä XA:n ja XB:n henkilöllisyyksiä? Tulilahdella teltassa yöpynyt nuori nainen oli kuullut kaksi vuorokautta murhien jälkeen kahden miehen saapuvan kello kolmen aikaan yöllä veneellä leirintäalueen rantaan ja toiseen käytännössä ehdottaneen teltassa olevien surmaamista. Toinen miehistä oli kuitenkin ilmoittanut saaneensa jo tarpeekseen. Selvästi jollain oli kuitenkin vielä paukkuja jäljellä ja ehkä halua toistaa teko Bodomissa.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden

Avatar
snufkin
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: Ma Touko 27, 2019 9:43 pm

Re: Tulilahti 1959 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja snufkin »

Ilmaisin itseäni ehkä epäselvästi. En tietenkään yrittänyt sanoa etteikö TK:lla olisi ollut osuutta tapahtumiin. Kyllähän minä nuo mainitsemasi asiat tiedostan, kun olen niitä aktiivisesti tuonut esiin hänestä. Vaikka Xa ja Xb olisivat olleet ensimmäiset havainnon tekijät Kerman kanavalla, niin se ei tarkoita etteikö kaikki kolme, TK ja x:t olisi voineet olla lopulta leirintäalueella myöhemmin.

Tarkoitus nyt oli lähinnä tuoda yhteen tuota Alibin kirjeen kertomusta, Härän välittämää aikalaiskertomusta, Runarin puolustusasianajajan toteamusta TK:n ryyppyporukasta ja tätä Facebookista peräisin olevaa huhua nimismiehen juhlista. Samalla tämä kertomus minusta antaisi tilaa sille teorialle, että LL ei välttämättä ollut osa sitä alkuperäistä "kuokkijaporukkaa", joka sinne leirintäalueelle päätyi tuokkospoikkien jälkeen.
Koska tämä XA on lähtenyt Heinävedeltä? Ennen Bodomia, vai jälkeen? Pystyiskö joku lähettelemään privoissa näitä XA:n ja XB:n henkilöllisyyksiä?
Näistä ei ole mitään tietoa. Niin kuin härkä noissa lainauksissa mainitsee niin hän ei ole kertomassa noita nimiä. Pidän kuitenkin mahdollisena, että saan ne tietooni toista kautta.

Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4658
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Tulilahti 1959 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

Jatkan vielä tästä salaliittoteoriasta. Bodomin Assmann-haaran keskeisellä ylläpitäjällä Jorma Palolla oli sukulaisuussuhde Tulilahden murhia käsitelleeseen henkilöön. Onko olemassa mahdollisuus, että Palo olisi keksinyt tämän Assmann-jutun osittain peitelläkseen sitä tosiasiaa, että joku muu henkilö oli sekä Tulilahden, että Bodomin takana. Siis, jos Tulilahden, Bodomin ja Pirkko Ryhäsen surmien takana oli joku, jota oltiin suojeltu poliisin taholta ja Palo olisi sitten keksinyt samantyyppisen tarinan, mutta siinä päähenkilönä olisi ollut Hans Assmann, jota olisi suojellut KGP ja Supo.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden

Avatar
snufkin
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: Ma Touko 27, 2019 9:43 pm

Re: Tulilahti 1959 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja snufkin »

Hyvä nyrkkisääntö salaliittoteorialle on mielestäni se, että mitä mitä vähemmän viitteitä sen suuntaan on ja mitä enemmän oletuksia sen hengissä pitämiseksi joutuu tekemään, niin sitä todennäköisemmin se ei ole totta.

En itse näe syytä lähteä spekuloimaan asialla ihan tuolla tasolla. Puhumattakaan siitä, että mitä laajemmaksi salaliitto kasvaa, niin sitä todennäköisempi sen paljastuminen on. Jo näistä syistä en usko valtakunnalliseen salaliittoon etenkään poliisin taholta. Pitää myös muistaa, että Suomi on yksi maailman vähiten korruptoituneista maista.

Mitä tulee noihin aikalaiskertomuksiin joihin aiemmin viittasin, niin pidän luotettavimpina sellaisia kertojia:
  • jotka pitävät näkemyksistään vähiten ääntä
  • jotka ovat minimoineet oman hyötymisensä (esim. anonyymiys) kertomisen aiheuttamasta huomiosta
  • joilla on jotain menetettävää kertomuksen paljastuttua suurelle yleisölle
  • jotka joidenkin tai kaikkien aiempien kriteerien täyttyessä tuovat esiin julkisuudessa vähän olleita näkökulmia esim. yksityiskohtia käytöksestä
Alibin kirjeessä ja härän välittämässä aikalaiskertomuksessa toteutuu moni näistä kohdista. Valitettavasti kuitenkin se myös tarkoittaa sitä, että näitä asioita on vaikea todentaa, koska kertoja on tehnyt itsestään niin vaikeasti jäljitettävän tai on tarkoituksella jättänyt mainitsematta tarkkoja henkilöllisyyksiä.

Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4658
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Tulilahti 1959 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

^Njoo, mä nyt vaan heittelin noita eri asioita tuohon... Eiköhän se ole aika selvää, että esim. Runaria ei murhattu, vaan että hän teki ihan oikeasti itsemurhan.
Runarin osalta minua kuitenkin ihmetyttää, että mistä hänet tähän repäistiin. Eikö sinusta vaikuta siltä, että Runaria yritettiin lavastaa syylliseksi? Itse uskon, että jotain lavastuksen tapaista tässä oli, mutta syitä en osaa siihen sanoa.

Salaliittoteorioista sanon yleisellä tasolla, että kaikista kärkevimmät ja suorimmat salaliittoteoriat eivät yleensä pidä paikkaansa varsinkaan, jos kyse on kovin laajoista ja kovin "ylös" ulottuvista kuvioista, mutta kyllähän niitä kaikenlaisia salaliittoja on ihan oikeasti olemassa. Sinä lainasit viestissäsi jonkun lehtiartikkelin juttua, jolla yritettiin muistaakseni mustamaalata salaliittoteorioita yleisellä tasolla.

Muutamia ilmiselviä salaliittoja on mm. seuraavat: 1. masennuslääkebuumi ja masennus kansantautina-kusetus, 2. nuorisotyöttömyyden todellisten syiden kieltäminen ja pitkään kestänyt pimittäminen, 3. Perussuomalaisten kaappaaminen globaalin alt-right-liikkeen toimesta, 4. mediakriittisyyden globaali samaistaminen alt-right-liikkeeseen, 5. kopiomurhailmiötä aiheuttava virheellinen uutisointi joukkomurhiin liittyen...
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden

Avatar
snufkin
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: Ma Touko 27, 2019 9:43 pm

Re: Tulilahti 1959 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja snufkin »

^en kutsuisi mitään noista salaliitoksi vaan enemmänkin ajan henkeä kuvaaviksi ilmiöiksi jotka on lähinnä sosiaalisten tekijöiden muodostaman dominoefektin tulos. Lääketeollisuus on toki lähinnä "salaliittoa", kun se on tietoista oman edun tavoittelua muita manipuloiden. On sitten eri asia, että salaavatko he asioita vai jättävätkö vain mainitsematta niitä.

Runarin tapauksessa uskoisin, että epäpätevyys on todennäköisempi vaihtoehto kuin korruptio. Paine ylhäältä Skogmanin suuntaan, epäonnistumisen Saaren tapauksessa olleen vielä tuoreena mielessä, sekä kyläläisten aktiiviset yritykset suunnata tutkinta muualle varmasti vaikuttivat harha-askeliin joita lopulta hädissään otettiin.

Salaliittoa vastaan puhuu se, että oikeuden puheenjohtaja ja syyttäjä pitivät Runaria syyttömänä. Jos kyseessä olisi ollut salaliitto, niin olisihan ollut järkevää saada mukaan kaksi jutun ratkaisun kannalta tärkeintä henkilöä.

Mitä tulee tuohon Koikkalaisen juttuun: mies on kuollut 50-vuotiaana vuonna 1963 toukokuun 3. päivä perjantaina eli kaksi päivää vapusta. Ei tämä nyt varsinaisesti hälvennä huhuja myrkytyksestä, kun miettii viinan käyttöä yleisesti ko. ajankohtana.

Jännä sattuma tosiaan, että ainakin kolme kuulusteltua paikkakuntalaista on kuollut suhteellisen nuorena ja alle 10 vuoden sisällä oikeudenkäynnin päättymisestä. Koikkalainen kuoli -63, Martti Lyytikäinen -67 ja Reino Lyytikäinen. -71. Marttihan tosiaan jäi auton alle joulupäivänä.

skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Tulilahti 1959 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja skoone »

snufkin kirjoitti:
To Syys 26, 2019 9:08 pm
...

Jännä sattuma tosiaan, että ainakin kolme kuulusteltua paikkakuntalaista on kuollut suhteellisen nuorena ja alle 10 vuoden sisällä oikeudenkäynnin päättymisestä. Koikkalainen kuoli -63, Martti Lyytikäinen -67 ja Reino Lyytikäinen. -71. Marttihan tosiaan jäi auton alle joulupäivänä.

Nyt en ehdi tarkistamaan, mutta myös Bodomin tapauksen "lähipiiristä" kuoli porukkaa nuorena ja yllättäin...jotkut muuttivat ulkomaille jne
Muista lähdekritiikki!

DarkOps
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: To Loka 10, 2019 11:49 am
Paikkakunta: Sawo

Re: Tulilahti 1959 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja DarkOps »

skoone kirjoitti:
To Syys 26, 2019 11:56 pm
snufkin kirjoitti:
To Syys 26, 2019 9:08 pm
...

Jännä sattuma tosiaan, että ainakin kolme kuulusteltua paikkakuntalaista on kuollut suhteellisen nuorena ja alle 10 vuoden sisällä oikeudenkäynnin päättymisestä. Koikkalainen kuoli -63, Martti Lyytikäinen -67 ja Reino Lyytikäinen. -71. Marttihan tosiaan jäi auton alle joulupäivänä.

Nyt en ehdi tarkistamaan, mutta myös Bodomin tapauksen "lähipiiristä" kuoli porukkaa nuorena ja yllättäin...jotkut muuttivat ulkomaille jne
Oman subjektiivisen kokemukseni perusteella tuntuu olevan yleistä, että näihin selvittämättä jääneisiin 50-70-luvun henkirikoksiin liittyviä tai liittymättömiä henkilöitä menehtyy tai poistuu paikkakunnalta tapauksen jälkeen... En halua olla foliohattu, mutta ensimmäinen ajatus on että henkilöillä, joille näin tapahtuu, olisi jotain salattua tietoa tapauksesta, ehkä jopa olisivat jollain tapaa osallisia... nämä Lyytikäiset varsinkin tuntuneet olleen tääläkin tapetilla asian tiimoilta useissa yhteyksissä...

Onko muuten rikostutkinnan ja/tai oikeudenkäynnin aineistoa helposti saatavilla? lisäksi jos joku vihkiytynyt pitää hallussaan ja haluaa laitella vaikka viestillä jotain pitävää aineistoa tapauksesta niin olisin kiitollinen.
Tietää enemmän kuin haluaa myöntää.

Did I ever tell you the definition of insanity?

"Miten kukaan täysjärkinen jaksaa uskoa Nils Gustafssonin syyllisyyteen?"

Laasti
Harjunpää
Viestit: 330
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2012 9:21 pm
Paikkakunta: Nowhere

Re: Tulilahti 1959 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Laasti »

Tähän ketjuun onkin tullut paljon mielenkiintoista luettavaa sitten viimeisimmän vierailuni. Kiitos vaan mielenkiintoisista näkökulmista. Erityisesti tämä henkilö TK on ollut alusta asti tarinassa mukana, mutta tietoa hänestä on ollut lopulta aika vähän. On ollut avartavaa lukea hänen edesottamuksistaan tapahtumien jälkeen. Melkoisten päihdeongelmien jälkeen hän on joutunut lopulta kamppailemaan. Tosin onko TK:lla lopulta ollut muuta elämäntarkoitusta kuin juoda itsensä hengiltä. Luulin muuten alunperin, että Koikkalainen olisi menehtynyt vasta 1980-luvulla ja olisi ollut kyläläisten silmissä merkitty mies kuolemaansa saakka.
Hän on paljastanut vain yhden kerran nimensä alkuperän...

Hydrogenium
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: To Loka 22, 2009 10:15 pm

Re: Tulilahti 1959 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Hydrogenium »

snufkin kirjoitti:
To Kesä 20, 2019 12:06 pm
Pitääkö muuten paikkansa, että tämä isä Teuvo S. Kauhanen oli palomestari? Anyone on tainnut kerran mainita nähneensä netissä tämän tiedon, mutta itse en löytänyt mitään.

Jos näin on niin se viittaisi siihen suuntaan, että TUK:lla olisi mahdollisesti ollut tavallista parempi status perheensä hyvän maineen johdosta kyläläisten silmissä.

Tämä selittäisi mielestäni muutaman seikan.
Teuvo Sakari Kauhanen
syntynyt: 06 SEP 1906 Heinävesi, Finland
vihitty: 15 JUN 1930
kuollut: 26 APR 1947 Heinävesi, Finland
vaimo: Linnea Maria Rannanmäki
syntynyt: 03 DEC 1906 Ilmajoki, Finland
kuollut: 10 JUL 1991 Heinävesi, Finland
http://raketola.fi.31-217-196-241.domai ... 31299.html

Vastaa Viestiin