Alajärven nelossurmat -24.4.1987

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
Kaizer Sose
Jane Marple
Viestit: 1011
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Alajärven nelossurmat -24.4.1987

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose »

Eilen tuli töllöstä 48 tuntia rikoksesta dokkarin jakso jossa jannu lahtasi kuusi ihmistä hengiltä ja sai tuomioksi toistasataavuotta elaria ja kuolemantuomion päälle. Ameriikassa siis mutta täälläpäin ei moisesta voi kuin haaveilla.
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Alajärven nelossurmat -24.4.1987

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Luin ketjun läpi ja mielessä päällimmäisenä juuri tuo, mitä K.S. yllä kirjoitti. Kauankohan tämä istui, pyöristynee 4 vuoteen/henkilö tämä "elinkautinen". Tavallinen suomalainen mies kuulemma, heikko miehinen itsetunto, ei puhu eikä pukahda ja puolison mielestä joukkomurhaaja painikin vain, että saa halailla miehiä.
Ylilääkäri Matti Tuovisen allekirjoittaman lausunnon mukaan Kari Timmerpakka on aikuistunut ennen aikojaan. Hänellä on heikko miehinen identiteetti ja huono verbaalinen ilmaisukyky. Miehen luonteenpiirteisiin kuuluu voimakas mustasukkaisuus ja ailahtelevaisuus. Älyllisesti hän on normaalitasoinen. Erityisen arka paikka Timmerpakalle oli se, että vaimo nimitteli häntä joskus homoksi. Painiakin vaimo väitti entisen miehensä harrastavan vain siksi, että tämä oli homo. On jopa mahdollista, että juuri poikkeavaksi nimitteleminen käynnisti koko tapahtumasarjan.
Oliko rajanveto murhan ja tapon välillä sama kuin nykyään, kun kaikki neljä meni murhina vai oikoiko käräjäoikeus, koska oli oman kylän tytöt tapettu? Hovissahan tämä ei ilmeisesti edes käynyt, kun tiedettiin kertoa Timmerpakan vetäneen valivali(ja voi mua raukkaa) -laput pois hovista. Melkoisen erilaisella linjalla vedelty kuin vaikkapa nahkarunkutin Torsten Pentholmin kohdalla, hänen surmatyöt kun eivät ikinä olleet erityisen julmia ja kokonaisuutena törkeitä, vaan kliinisen nättejä tappoja! Oikeus ei kuulemma olisi voinut häntä murhasta tuomitakaan, vaan tekivät kuulemma kaikkensa ja niin hyvin kuin mahdollista. Vaan olisipa mennyt kuristamaan Alajärveläisnaisen, niin olisi ryskyripa roikanut ja pallo kalahtanut betoniin merkiksi elinkautisen!?

Kaikesta päätellen murhahan tämä ei ollut, vaan pikainen kilahdus ja surmatapakin varsin armollinen, mitä nyt pieni jahti tuon haavakon kanssa ollut, mutta muuten aika nätisti taputeltu. Taas tulee esille loistavasti nämä murhaajan ihmisoikeudet, vaikka hän oli poistanut oikeuden elää NELJÄLTÄ ja ties mitä heijastusvaikutuksia lähipiiriin. Ja ryssän nai vielä kaupan päälle, kunpa olisi Suojeluskunta vielä olemassa!
- Kahden eri todistajan suulla oikeus sai kuulla, että ennen veritekoa Kari Timmerpakka ei ollut nukkunut viikkokausiin juuri lainkaan. Mies oli paiskinut töitä melkein ympäri vuorokauden eikä ollut siltikään saanut unen päästä kiinni.
//
Päätöstään Alajärven kihlakunnanoikeus harkitsi ennätyspitkän ajan, osapuilleen viisi tuntia. Ainakaan hutiloinnista alioikeutta ei voi siis syyttää. Päätöksessään Alajärven kihlakunnanoikeus katsoi, että Kari Ensio Timmerpakan tarkoitus oli ollut surmata ainakin entinen vaimonsa mennessään ladattu kivääri lädessään Saaren taloon. Muut sisarukset mies oli ampunut estääkseen näitä puuttumasta tapahtumien kulkuun.

-- Kari Timmerpakan julmuus tuli oikeuden mielestä esiin sekä Riitan että Annen lopettamisessa. Koska rikossarja oli muutenkin erityisen törkeä, oikeus tuomitsi Timmerpakan neljästä murhasta kustakin elinkaudeksi vankeuteen. Ainakaan päällisin puolin ankara tuomio ei näyttänyt järkyttävän Timmerpakkaa. Ehkä mies itsekin ymmärsi, että jos tästä rikoksesta ei saa elinkautista, ei sitä saa mistään henkirikoksesta.
"Päätöstään Alajärven kihlakunnanoikeus harkitsi ennätyspitkän ajan, osapuilleen viisi tuntia. Ainakaan hutiloinnista alioikeutta ei voi siis syyttää."
- Ellei olisi kyse niin ikävästä aiheesta, niin naurattaisi, vaikka tottahan tuo on. Vaikka tekisi vääriä päätöksiä, väärin perustein ja tehottomasti, niin hutiloida ei saa ja sen saa selville toimittajan mielestä katsomalla kelloa? Eikä saa ymmärtää väärin, olen iloinen, että oikeus tulkitsi noin.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
Mind Over Matter
Martin Riggs
Viestit: 622
Liittynyt: Ma Joulu 12, 2011 5:33 pm

Re:

Viesti Kirjoittaja Mind Over Matter »

Bleddyn kirjoitti:
Rikosposti 3/1988 kirjoitti: Täysjärkinen mies ja täydessä ymmärryksessä


Ylilääkäri Matti Tuovisen allekirjoittaman lausunnon mukaan Kari Timmerpakka on aikuistunut ennen aikojaan. Hänellä on heikko miehinen identiteetti ja huono verbaalinen ilmaisukyky. Miehen luonteenpiirteisiin kuuluu voimakas mustasukkaisuus ja ailahtelevaisuus. Älyllisesti hän on normaalitasoinen. Erityisen arka paikka Timmerpakalle oli se, että vaimo nimitteli häntä joskus homoksi..[/i]
Mitä tarkoittaa käytännössä heikko miehinen identiteetti? Naismainen?
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Alajärven nelossurmat -24.4.1987

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Aizerbaidzan kirjoitti: Ma Kesä 04, 2018 11:02 am
ajanpatina kirjoitti:Olisi mielenkiintoista tietää, miten jutussa kävi hovissa!? Tuliko peri suomalaiseen "oikeuskäytännön" tyyliin ns. "paljousalennusta"? :?:
Kyllä tämä hovissa käsiteltiin, mutta elinkautinen pysyi voimassa.
Nyt täytyy pahoitella. Tuli kirjoitettua väärää infoa. Niin vain muisti joskus tekee tepposet.

Helsingin Sanomat julkaisi 2.7.1989 lehdessä sivulla 7 uutisen hovin tuomiosta. Uutisen mukaan hovioikeus oli syystä tai toisesta määrännyt Kari Timmerbackan mielentilan uudelleen tutkittavaksi. Uuden lausunnon perusteella hovi katsoi hänet varttihulluksi ja lievensi tuomion 15 vuoden mittaiseksi.
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8239
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Alajärven nelossurmat -24.4.1987

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Juupelis juu, seitsemän ja puoli vuotta istuttavaa neljästä henkirikoksesta. Istui puolikkaan ensikertalaisena. Ei ihan kahta vuotta per vainaja. Aika edullinen joukkomurha murhaajalle.

Taitaa edelleen porskuttaa Alajärven raitilla, ja istunee edellen erään taloyhtiön hallituksessa.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2377
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Alajärven nelossurmat -24.4.1987

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

Youtubessa on Nathalien tekemä video tästä tapauksesta

SAARTEN SISARUSTEN SURMA | ALAJÄRVEN NELOSSURMA
https://www.youtube.com/watch?v=C7HA5VZiWqM
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7515
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Alajärven nelossurmat -24.4.1987

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Iltalehti 27.4.1987
Kari.jpg
Kari.jpg (341.09 KiB) Katsottu 965 kertaa
Kari2.png
Kari2.png (393.49 KiB) Katsottu 965 kertaa
Kari3.jpg
Kari3.jpg (176.92 KiB) Katsottu 965 kertaa
Vastaa Viestiin