Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Sefe
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: To Loka 17, 2019 8:48 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sefe »

Olen Raisan kanssa samaa ikäluokkaa ja nuoruuttani elänyt samaan aikaan.
Vartuin Lahdessa ja siellä oli rokkikulttuuri kyllä voimissaan. Nuorilla juuri kortin saaneilla oli amerikanrautoja, niitä tuunattin ja olennaisesti pukeutumistyyli ja musiikki kohtasi myös. Käsittääkseni Kangasalla ja Pälkäneellä tämä sama rokkikulttuuri on aina ollut aika vahvana. Asuin itse vielä 10v sitten Kangasalla joten tämä oli siellä silloinkin vielä nähtävissä, vähemmän kylläkin tänä päivänä.
Yleensä kaupungille lähdettiin kaverin kanssa ja sen kaverin kanssa mentiin välillä tuntemattomienkin kyytiin. Koskaan ei olisi silti tullut mieleen että olisin kaverin jättänyt oman onnensa nojaan ja lähtenyt muualle kesken illan vieton kuten Raisan kaverit tekivät. Jotenkin tuo on aina tuntunut todella oudolta. Se että Raisa olisi mennyt jonkun tuntemattoman matkaan yksin ilman kaveria (turvaa) kuulostaa erikoiselta ellei kyseessä ole ollut joku tuttu tai puolituttu. Jotenkin uskoisin että kyseessä olisi joku jonka Raisa tunsi tai tiesi entuudestaan.
Onko jossain ollut missä tytöt ovat aloitelleet iltaa? Jotenkin tuo että oltaisiin vaan menty baariin kuulostaa oudolta kun kyseessä näin nuoret tytöt.. harvoin sitä rahaa niin oli ja baarista ostettuna ne ei koskaan ole halpoja olleet.
Onkohan koskaan missään nämä Raisan kaverit avautuneet tästä asiata?
Se että Raisalla olisi ollut joku poikakaveri ja säätöä jonkun toisen kanssa ei ole niinkään ihme, mutta jos Raisalla on ollut helpon maine niin miksi joku puolituttu ei olisi yrittänyt sitten vähän väkisin ja yksi asia johtanut toiseen.
Tässä jutussa ehkä eniten mietityttää että miten tätä on alunperin lähdetty selvittämään. En itse muista että olisin missään juttuun törmännyt kunnes vasta joskus parikymppisenä kun muutin Tampereen seudulle. Kuitenkin aina olen kiinnostunut ollut uutisista vai onko tämä nyt vaan ollut myöhemmin pinnalla keltaisen lehdistön nostettua asiaa pinnalle enemmän..
tötterö
Rico Tubbs
Viestit: 1209
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja tötterö »

Kyllä tästä oli heti juttua vasikka-tvssä.
Mysteeriksi tämä tulee jäämään kuten niin moni vanha katoaminen :(.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Ilmeisesti oli joku huhu tai urbaanilegenda tuolloin että Raisa olisi hävitetty/kadotettu näkyviltä jonkun tuolloin rakenteilla olevan rakennuksen (hotellinko?) rakenteisiin.

Pitää kysyä nyt 20 vuotta myöhemmin että onkohan jossakin tällaisessä esiintynyt myöhemmin outoja hajuhaittoja joita ei ole pystytty selvittämään...
VittoriaVetra
Harjunpää
Viestit: 349
Liittynyt: Su Loka 18, 2015 5:05 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja VittoriaVetra »

Niin ja oliko kuinka paljon rakkenustyömaata yleensä Tampereella.. jotain kenties keskustan lähellä tai Armonkallion..
Kunto Kalpa
Sofia Karppi
Viestit: 442
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 1:17 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kunto Kalpa »

Aikanaan täällä esiteltiin tätä huikeaa teoriaa, jonka mukaan Raisa olisi haudattu rakennuksen kivijalkaan ihan aitoon msfiatyyliin. Silloin rakennusalaa hyvin tuntenut kirjoittaja selvitti perusteellisesti, ettei se ole oikein mahdollista ilman, että on saanut sslaliittoon mukaan ison joukon betinimiehiä, -raudoittajia ym. rakennuksilla hengailevia. - Mutta älköön kukaan luopuko hyvästä salaliittoteoriasta tämän johdosta.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Kunto Kalpa kirjoitti: To Loka 17, 2019 8:16 pm Aikanaan täällä esiteltiin tätä huikeaa teoriaa, jonka mukaan Raisa olisi haudattu rakennuksen kivijalkaan ihan aitoon msfiatyyliin. Silloin rakennusalaa hyvin tuntenut kirjoittaja selvitti perusteellisesti, ettei se ole oikein mahdollista ilman, että on saanut sslaliittoon mukaan ison joukon betinimiehiä, -raudoittajia ym. rakennuksilla hengailevia. - Mutta älköön kukaan luopuko hyvästä salaliittoteoriasta tämän johdosta.
Itse kirjoitin tuon "pilke silmäkulmassa", mutta en viitsinyt laittaa silmäniskua koska tässä ei ole sinällään mitään hauskaa koska Raisa on ylipäätään kateissa eikä häntä ole löytynyt. Vakava asia.
Tuli luettua yöllä paljon kirjoituksia jne vuosien varrelta niin tuollainenkin tarttui vaan sieltä yhtenä esitettynä teoriana matkaan.

Tosin dekkarisarjojen ystävänä on tullut nyt parissakin sarjassa tällainen tilanne vastaan että uhri on muurattu/kätketty talon rakenteisiin. En tiedä onko oikeassa elämässä näin tapahtunut kovinkaan usein rikoksen muotona.
jankki7
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ke Loka 16, 2019 6:36 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja jankki7 »

Myöhemmin klo. 23.10 otetussa kuvassa ulommalla kaistalla näkyy Jaguarin XJ6 vm- 86-87 littana perä. Ei välttämättä ole Dodge Aspen. :shock:
MEG
Adrian Monk
Viestit: 2585
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja MEG »

Raisan ja Pia Ristikankaan tapauksia monin kohdin muistuttava Sari Liinaharjan murha Fossassa tapahtui syksyllä 1987. Sarin ruumis -toisin kuin Pian ja Raisan- löytyi seuraavana talvena metsätien varresta. Tavoitettiin myös henkilöt jotka olivat katoamis iltana nähneet ja olleet puheissa ruumiin löytöpaikan läheisyydessä noin 30v. Toyota Coronalla liikkuneen miehen kanssa. Tätä vahvasti epäiltyä ei ole kuitenkaan tavoitettu.
Tämä muistutuksena siitä ,kuinka kaukana Pian ja Raisan kohtalon selvittäminen saattaa olla.
Kateellinen
Lauri Hanhivaara
Viestit: 149
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 1:15 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kateellinen »

Se, miksi taksikuski ei ole aikaisemmin kertonut havainnoistaan, voi hyvinkin johtua hiusten väristä. On yleisesti oletettu, että Raisa Räisäsen hiukset olivat vaaleat. Taksikuski ehkä on ajatellut, ettei hänen kyyditsemänsä nuori nainen liittynyt tapaukseen mitenkään, koska oli tummahiuksinen. Myöhemmin vasta nähtyään toisen kuvan, on tajunnut asian ja ilmoittanut poliisille.
Nostradamus
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: Ti Loka 08, 2019 3:25 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Nostradamus »

Tuo kylmä sää ja Raisan vaatetus kyllä poissulkee aika hyvin Petsamon pois.

Mielestäni on 2 vaihtoehtoa:

a) Joku mies /miesporukka on kaapannut autoonsa keskustasta. Kyllähän tummat afrikan pojatkin yrittivät ottaa hämeenkadulta jopa muutama vuosi sitten humalaisia naisia autoon aamuyöstä.(tosin saattavat olla niin tyhmiä, etteivät ole edes kuulleet koskaan mistään kameroista ja silminnäkijät ei kiinnosta). Tuolloin 99 ei ollut niin paljoa edes kameroita, joten tietoinenkin saalistaja on saatanut ottaa pienen riskin.

b) Raisalla tuntui olevan paljon "tuttuja" miessäätöjä ja niitä tuli ilmeisesti uusia aktiivisesti ja helposti.Eli Raisa olisi siirtynyt jonkun uuden tai kertaalleen tavatun miehen luokse, joka on asunut lähellä Casablancaa ja näin ollen lyhyen matkan takia, ei ole tullut silminäkijähavaintoja.
peniskateus
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ma Kesä 09, 2014 3:24 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja peniskateus »

Kaikenlaisia teorioita voi esittää, mutta hataralla pohjalla on katoamisen selviäminen noiden pohjalta. Jotta juttu selviäisi pitäisi löytyä ruumis tai mitä ruumiista on jäljellä tai vaatteita mitä Raisalla on ollut päällä. Murhapaikka tai auto jolla Raisaa on kuljetettu ja mahdollinen dna jälki sieltä. Joku kertoo poliisille tunnontuskissaan tai poliisin painostuksesta, mitä on tapahtunut. Eiköhän ne siinä ole mahdollisuudet näin pitkän ajan kuluttua?
makkaranpaistaja
Susikoski
Viestit: 40
Liittynyt: Su Syys 20, 2015 7:46 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja makkaranpaistaja »

Päiväkirjassaan raisa kuvaa itseään: "kyllä musta on tullut oikein meiän pikku kauhukakara vaikka ei ulkokuoresta sitä ihan heti uskoisi".
Kun näitä miespuolisia tuttavuuksia tuntuu riittävän, näkisin todennäköisimpänä kohtalona mustasukkaisen miehen tai naisen. Raisan kaikki miespuoliset kontaktit ovat olleet kuitenkin vanhempia ainakin täysi-ikäisiä.
Kyllähän sitä saa suututettua ihmisen kun on tanssaamassa ja soittelemassa joka suuntaan. Vaikka itse olisi liikkeellä "leikkimielellä" saattaa tulla astuneeksi väärän henkilön varpaille.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Tämä on vaan omaa ajatuksenvirtaa taasen eli ei mitään syytöksiä ketään kohtaan tms. Itsekin 80-luvun katuralli-aikoja eläneenä niin oli sellaisia autokuntia eli henkilöitä joilla oli auto ja heillä oli aina auto täynnä porukkaa kaupungilla. Eli jotkut autoilijat (yleensä miehet) oli suositumpia kuin toiset ihan luonteensa puolesta tms. Sitten oli sellaisia korttelirallin kiertäjiä joilla ei ollut oikein koskaan ketään kyydissä. Sitten jonkun kyytiin saatiin mennä kun ei ollut "parempaakaan" tarjolla tai saadettiin pyytää kyytiä jonnekin joko hyvällä tai huonolla menestyksellä. Istuttiin eräänkin nuoren miehen kyydissä jonkun kerran jota en oikein koskaan oppinut tuntemaan mutta hän aina kiltisti kyyditsi naispuoleisia ja joskus miespuoleisia nuoria kartsalla mutta en muista hänellä koskaan olleen yhtään mitään sutinaa kenenkään tytön kanssa. Hän ei myöskään käyttänyt koskaan oikeastaan alkoholia koska oli aina autolla liikkeellä ja asui muistaakseni hieman kauempana kaupungin keskustasta. Sitä en tiedä oliko hän ihastunut johonkin. Vähän ehkä käytettiin ns. "hyväksi" hänen palveluksiaan siis sitä autokyytiä. Tosin oikeasti ei ollut henkilöä vastaan mitään ja hän oli kuitenkin tuttu/kaveri. Tuo mies oli aina hallittu ja kiltti ja jos joku jotain kyytiä pyyti niin aina oli että "joo, kyllä se käy!".

Ajattelin vaan että jos tuolloin on sattunut joku tuollainen hieman "yksinäinen susi" eli puolittuttu ollut liikenteessä ja yksinäisen Raisan on huomannut ja tarjonnut kyytiä tai Raisa on huitonut ja pyytänyt kyytiä. Sitten on ajettu vaikka jonkun uimarannan kautta siihen kohteeseen mihin Raisa on pyytänyt tai muuten vaan ajeltu ja tämä puolituttu autoilija on nähnyt "tilaisuutensa tulleen" tai tulkinnut Raisaa tai Raisan signaaleja väärin autossa tms, tai ollut häneen salaa ihastunut jo aiemmin ja sitten on tapahtunut jotain ikävää jossakin kohden. Tai sitten häntä on Raisa ärsyttänyt jo pidempään ja päätti antaa tälle jonkinlaisen opetuksen kun näki tilaisuutensa tulleen kuten Eveliina Lappalaisen surmaaja. Enkä siis tiedä että oliko Raisalla joitakin tuttuja joista ei niin välittänyt tai tiesi jonkun olleen hänen ihastunut ja sitten tarpeen tullen esim. soitti tai jutteli kaupungilla jne jos oli vaikka kyytiä vailla tms.

Se pitää korostaan että mitään kovin outoa ei ainakaan itselle tule mieleen oman kaupungin korttelirallin kiertäjistä. Että vaikka sitä alaikäisten alkoholin käyttöä oli ja ajeltiin siellä ja täällä niin ei tule mieleen että joku henkilö olisi ollut niin outo tms. että olisi jollekin jotakin pystynyt tekemään vaikka kaikenlaista häröilyä ja kotibileitä jne olikin. Sitten oli tietysti paikkakunnan kriminaalit mutta ne elivät omaa elämäänsä omissa porukoissaan eivätkä oikeastaan kuuluneet tuohon katukööriin koska heillä ei ollut kellään autoa jne. Nämä kriminaalit tiedettiin mutta osa oli aika ressukoita ja osa taas jotain linnakundeja joita vähän pelättiin ja katsottiin ylöspäin mutta he pyörivät todellakin omissa porukoissaan. Mitään naisiin liittyvää uhkaa tai vaaraa en muista koskaan heidän kohdallaan olleen vaan keskittyivät alkoholin, huumeiden ja omaisuusrikosten tekemiseen. Tosin siellä varmaan tyttöjäkin pyöri kuvioissa mutta ulkopuolisille heistä ei ollut suurta uhkaa jos heitä ei lähtenyt ärsyttämään tms.
smith
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: Su Elo 15, 2010 6:52 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja smith »

Mistä näkee että poliisitutkinta ollut huonoa. Poliisi sanoo että ei ole mitään konkreettista. Raisasta ollut olemassa 2 konkreettista tietolähdettä Raisan kaverit jotka lähti seurahuoneelle ja Raisan teletiedot. Edes näitä 2 olemassa olevaa asiaa ei ole käännetty perusteellisesti. Vain 1 kaveria kuultu todennäköisesti teletietoja ei ole käyty läpi perusteellisesti.

Jos tekijä tuttu niin tuttava löytyy lähetettyjen tekstarien ja soitettujen puheluiden joukosta. Ei välttämättä viimeiseltäpäivältä mutta muutaman viikon sisältä.

Saalistaja tyyppinen kyyditarjoaja etsii yleensä kyyditettävään ajankohtaan ettei paljoa silminnäkijöitä, klo 23 Sokoksen edessätä melko riskialtista kiinnijääntii. Jos raisa noussut tuntemattoman kyytiin on kuski ollut yksin, koska 20v tieto ei ole vuotanut julkisuuteen. Tätäkin teorian selviämistä vastaan taistelee tilastot. Suomessa autot aletaan paalaan 14v jälkeen. Nyt etsittävät jenkit ei mitää erikoisia, joten suurinosa kierrätysmetallina noista jo. Aikaa kulunut vaan liikaa.
Kateellinen
Lauri Hanhivaara
Viestit: 149
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 1:15 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kateellinen »

Silminnäkijähavaintoja ei silloin yleensä ole, jos koko ihminen ei ole ollut kyseisessä paikassa. Jotenkin tuntuu ettei Raisa ole mennyt muualle kuin missä viimeiset havainnot ovat. Edes se, että olisi mennyt johonkin lähellä olevalle asunnolle, tuntuu siinä mielessä oudolta, ettei sellaisestakaan ole havaintoja. Yleensä aina on edes joku, joka näkee. Sitä en kyllä tiedä mihin olisi sitten mennyt.
Vastaa Viestiin