Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Noir
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Noir »

Vuoden 2015 pakolaiset tilastoitu Ruotsissa: 163 000 tuli – 4 500 käy töissä


Vuoden 2015 pakolaiskriisi muutti Ruotsia pysyvästi. Tuolloin maahan saapui yhdessä hujauksessa 163 000 ihmistä, pääasiassa Syyriasta, Afganistanista ja Irakista. Heistä 60 501 on tähän mennessä saanut oleskeluluvan. Työnteolla elättää itsensä 4 574 henkilöä. Luvut perustuvat Ruotsin tilastokeskuksen tietoihin.


Korkean teknologian yhteiskunnan ja matalan koulutustason omaavan väestön yhteensovittaminen on vähintäänkin vaikeaa. Tarvittaisiin lisää yksinkertaisia töitä, joista ei kuitenkaan makseta palkkaa, jolla tulisi toimeen.

Aftonbladetin tekemässä selvityksessä keskityttiin niihin 60 500 ihmiseen, jotka toukokuuhun 2019 mennessä olivat saaneet pysyvän oleskeluluvan Ruotsissa. Minne loput 100 000 henkilöä ovat kadonneet, sitä tuskin tietää kukaan. Osa elää pimeästi maassa, osa lähti saman tien Suomeen tai matkasi kriisivuoden kaaoksessa takaisin keskiseen Eurooppaan. Jotkut ovat myös palanneet tai palautettu lähtömaihinsa.

Hallituksen tavoitteet karkasivat

Ruotsin hallitus on määritellyt tavoitteensa, jonka mukaan ”kestävä pakolaispolitiikka edellyttää sitä, että oleskeluluvan haluava henkilö pystyy kohtuullisessa ajassa elättämään itsensä ja sopeutumaan yhteiskuntaan”. Neljä vuotta pakolaiskriisin jälkeen maali on sangen kaukana, sillä oleskeluluvan saaneista 10 prosenttia käy ansiotyössä.

Luvut ovat veronmaksajien ja yhteiskunnan kannalta hankalia: 60 501 henkilöä on saanut pysyvän oleskeluluvan, yli 15-vuotiaita heistä on 40 019. Palkkatöissä käy 4 574 henkilöä. Sopeutumistukea saa 23 444 henkilöä. Kunnallisia sosiaaliavustuksia saa 18 405 ja koulutukseen tukea 9 970 henkilöä. Työttömyysavustusta saa 109 ja saikulla on 101 henkilöä.

Kunnat kriisissä

Maahanmuuton mahalasku näkyy erityisen selvästi kuntatasolla. Jokaisessa niistä kymmenestä kunnasta, jotka ottivat vastaan eniten pakolaisia, on sosiaalituella eläviä enemmän kuin muissa kunnissa keskimäärin. Kahdeksassa kunnassa näistä kymmenestä on myös korkeampi keskimääräinen työttömyysprosentti. Parhaiten koulutetut pakolaiset ovat muuttaneet pois, eikä paikallisella yritystoiminnalla ole juurikaan tarvetta vähän koulutusta ja kokemusta omaavalle työvoimalle.

-Vaikka meillä olisi rahat työllistämiseen, emme löydä tarvittavat edellytykset täyttäviä työntekijöitä työvoiman ulkopuolisista henkilöistä, muotoillaan asia kriisikunnassa.

– Ruotsi on eräs maailman korkeimman teknologian maista ja olemme järkeistäneet yksinkertaiset työt yksinkertaisesti olemattomiin, toteaa kansantaloustieteen professori Per Lundborg.

Ruotsi Pohjolan Amerikka

Niinpä Ruotsin työmarkkinat todennäköisesti kehittyvät kohti amerikkalaista mallia, jossa vähänkoulutetun työntekijän on elääkseen joko tehtävä useampia töitä tai saatava yksinkertaisen palkan lisäksi tukea toimentuloonsa kunnalta tai valtiolta.

– Tämä on ainoa tapa, jolla integroiminen yhteiskuntaan onnistuu, eikä suuri osa työvoimasta jää tulevaisuudessa pysyvästi työmarkkinoiden ulkopuolelle, professori Lundborg arvelee.

https://www.suomenuutiset.fi/vuoden-201 ... ay-toissa/

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Nigerialainen rikollisjengi levittäytyi Ruotsiin – huumekauppaa ja prostituutiota pyörittävä jengi uhkailee kiroavansa jäseniään voodoolla

Ruotsissa toimiva rikollisjengi on rekrytoinut jäseniään ulkomailta luvaten maasta töitä. Maassa he ovat kuitenkin päätyneet prostituution ja huumekaupan pariin.

Nigerialainen rikollisjengi pyörittää huumekauppaa ja prostituutiota Tukholman kaduilla, uutisoi Aftonbladet. Lehden mukaan 15 jengin jäsentä on nyt syytettynä laajassa huumejutussa.

Tukholman alueen poliisi pääsi uuden rikollisjengin jäljille muutama vuosi sitten, kun alueen huumekaupassa alkoi tapahtua muutoksia. Huumeita oli liikkeellä suurempia määriä ja heroiinin hinta laski.

Nyt kaikkiaan 15 rikollisjärjestön jäsentä on syytettynä laajassa kokaiinin ja heroiinin salakuljetusringissä. 10 miljoonan euron arvosta huumeita oli tarkoitettu kaupattavaksi Tukholmaan ja Sergelin torin alueelle.

Pitää matalaa profiilia
Poliisi uskoo, että Musta kirves -niminen nigerialainen rikollisjärjestö on toiminut Tukholmassa jo jonkin aikaa.

Rikollisjärjestön kerrotaan pyörittävän huumekaupan lisäksi myös prostituutiota Tukholman kaduilla. Lisäksi sen jäseniä epäillään humalaisiin kohdistuneista ryöstöistä ja petoksista.

Ruotsin poliisin käsityksen mukaan rikollisjärjestön johtohenkilöillä on pysyvät suhteet Ruotsiin. Lisäksi rikollisjengi välttää konfliktia muiden rikollisjärjestöjen ja virkavallan kanssa.

Uhkailee väkivallalla
Poliisin mukaan rikollisjärjestön jäsenet ovat kotoisin Länsi-Afrikasta. Heidät on houkuteltu Ruotsiin töiden perässä, mutta he ovat päätyneet prostituoiduiksi tai myymään huumeita.

Osaa heistä pakotetaan jatkamaan toimintaa väkivallan uhalla.

Osa poliisin haaviin jääneistä huumekauppiaista tai prostituoiduista on kertonut, että rikollisjengi uhkailee jäseniään voodoolla.

Heille on kerrottu, että mikäli musta magia ei riittäisi surmaamaan heitä, rikollisjengi maksaisi palkkamurhaajalle henkilön tappamiseksi.
mtvuutiset.fi
4.10.2019 13:30
Ruotsin poliisin käsityksen mukaan rikollisjärjestön johtohenkilöillä on pysyvät suhteet Ruotsiin.
Hmmm.. Miten kummassa tälläinen on mahdollistunut...?
rikollisjengi uhkailee jäseniään voodoolla
Ollaan siis Ruotsissa, jossa moinen toiminta on mahdollistunut... Niin, minkähän takia?
- Mutta tietysti voodoo on rikkaus siinä kuin Lapin shamanismi. Jälkimmäisellä uhkailua tai manailua ei tietääkseni ole Suomessa käytetty minkään rikollisjengin taholta.

Elokuvasta Live and let die.
Elokuvasta Live and let die.
Voodoota_ruotsalaisittain.jpg (23.7 KiB) Katsottu 3583 kertaa
Aftonbladet otsikko
Aftonbladet otsikko
Ruotsalainen_black_axe.jpg (45.61 KiB) Katsottu 3583 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

olen samaa mieltä että nyt ei kovemmat äijjät iske laseihin kun tosiaan kovempaa kamaa sataa niskaan.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Noir
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Noir »

Pelastuslaitos ohjeistaa autoilijoita Ruotsissa: Älä parkkeeraa seinän viereen – talosikin voi palaa


Kuva
LEHTIKUVA
Lundissa on sattunut jo kolmekymmentä yksittäistapausta, joissa autot ovat roihunneet tuhopolttajien jäljiltä.


Lundin kaupungissa on kuluvana vuonna palanut poroksi 50 autoa 32 eri tuhopoltossa. Siksi pelastuslaitos kehottaakin Ruotsin yleisradion sivuilla autoilijoita harkitsemaan tarkoin, mihin parkkeeraavat kulkimensa yön ajaksi.


Autoilijoita neuvotaan erityisesti välttämään pysäköintiä rakennusten seinustoille. Näin siksi, etteivät valtoimenaan liekehtivät autot sytyttäisi myös asuinrakennuksia tuleen.

Lundin kymmenissä tuhopoltoissa on haihtunut savuna ilmaan miljoonan kruunun autot. Vaikka erillisiä rikoksia on ollut yli 30, poliisi ei ole pidättänyt ketään epäiltynä teoista. Ehkä siitä syystä poliisi onkin keskittynyt neuvomaan kansalaisia siitä, miten palojen vahingot voisi minimoida.

Pysäköinti uusiksi koko kaupungissa

Lundilaisia kehotetaan pysäköimään autonsa aukeille ja näkyville paikoille, joissa on riittävä valaistus ja joissa myös ihmiset liikkuvat.

Tahallaan sytytetyt autot ovat jo levittäneet tuhoaan ympäröiviin rakennuksiin. Pelastuslaitoksella on ollut myös useita läheltä piti -tilanteita, joissa sammutusväki on ehtinyt paikalle aivan viime tingassa.

SUOMEN UUTISET
https://www.suomenuutiset.fi/pelastusla ... kin-palaa/

Noir
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Noir »

Kiusaaminen jatkunut vuosia: Lapset kivittivät eläkeläisiä Ruotsissa


Kuva
KUVAKAAPPAUS/YOUTUBE


Työväenyhdistys PRO:n eläkeläisten bingo koki yllättävän käänteen Trollhättanissa, kun lasit helisivät palasiksi ja vanhukset saivat väistellä lasten heittämiä kiviä. Suunsoittoon ja kiusaamiseen vanhukset ovatkin saaneet tottua jo huomattavasti pitemmän aikaa.


Huorittelu ja muut solvaukset ovat olleet ikäihmisten ajanvieton arkea kerhotalolla siinä bingonumeroiden sivussa. Harvemmin kuitenkaan hengenlähtö on ollut niin lähellä kuin nyt.

Pelkästään tämän vuoden kuluessa yhdistyksen kerhotalosta on kivitetty rikki 20 ikkunaa. Häirinnästä on tehty rikosilmoituksia ja apuun on palkattu myös vartiointiliike. Mikään ei tunnu auttavan ja eläkeläisten mitta on täyttymässä.

– Ottaa todella pannuun, sanoo eläkeläisten edustaja Ove Blomryd SVT:n verkkosivuilla.

– Meillä ei ole ollut nuorison kanssa mitään riitaa, haluamme vain olla rauhassa. Häirinnän pitää loppua ja tarvitsemme nyt suojelua. Meitä on kuitenkin tässä eläkeläisyhdistyksessä 200 jäsentä ja tämä paikka on monelle meistä tosi tärkeä.

Kivellä voi tappaa

Pelkurimaista ja ajattelematonta touhua, sanoo puolestaan poliisin tiedottaja Christer Fuxborg.

– Kiviä heittämällä voi vielä tappaa jonkun.

Poliisi on kuullut aiemminkin, että eläkeläisillä on ollut ongelmia, mutta näin vakavaksi tilanne ei virkavallan kuuleman mukaan ole ikinä aiemmin riistäytynyt.

Video katosi Youtubesta

Eläkeläisyhdistyksen jäsenet ovat olleet useammankin kerran yhteydessä Trollhättanin kunnan edustajiin häirinnän takia. Bingotalon tapahtumista julkaistu video otettiin yllättäen pois Youtubesta, mutta pätkän siitä voi nähdä oheisessa SVT:n uutisjutussa.

Trollhättanin kunta lupasi ottaa selvää häirintään osallistyneista nuorista ja olla yhteydessä lasten vanhempiin. Häirintään osallistuneet ovat tiettävästi alle 15-vuotiaita. Eläkeläiset ovatkin nyt sopineet tapaavansa kivittäjiä ja näiden omaisia. Poliisin mielestä on hyvä, että osapuolet tapaavat. Tutkinta kuitenkin jatkuu, koska asiasta on tehty rikosilmoitus.

https://www.suomenuutiset.fi/kiusaamine ... ruotsissa/

Noir
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Noir »

Ruotsi saattaa aloittaa ensimmäisenä Euroopan maana turvapaikanhakijoiden palautukset Syyriaan
8.10.2019 20:28Petri Saarela


Elokuun lopussa Ruotsin Maahanmuuttovirasto asetti Syyrialle uuden luokituksen, jonka mukaan maan turvallisuustilanne on parantunut. Tästä seuraa muun muassa mahdollisuus aloittaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautukset Syyriaan.
Käytännössä kaikki syyrialaiset ovat aiemmin saaneet Ruotsista vähintään väliaikaisen oleskeluluvan vuosikausiksi.

Fredrik Beijer, Ruotsin Maahanmuuttoviraston oikeudellisten asioiden johtaja sanoo SR:lle, että Ruotsista voi nyt tulla ensimmäinen Euroopan maa, joka aloittaa turvapaikanhakijoiden palautukset Syyriaan.

– Olemme mahdollisesti tässä asiassa etulinjassa. Koska meihin ei vaikuteta poliittisesti, päätöksentekomme tapahtuu yleensä melko nopeasti. Joten Ruotsi saattaa tulla toimimaan tässä esimerkkinä monille muille maille, Beijer toteaa.

Uusi turvallisuusluokitus luultavasti vaikuttaa aluksi vain pieneen määrään turvapaikanhakijoita. Ensimmäisenä tarkastellaan mahdollisuutta palauttaa Syyriaan rikosten vuoksi karkotettavaksi määrättyjä henkilöitä, joita on Ruotsissa noin kymmenen.

Rauhalliset olot eivät vielä vallitse kaikkialla Syyriassa, joten yhtenä vaihtoehtona on harkittu palauttamista Damaskokseen.

– Olemme miettineet, että jos henkilöllä on epätavallisia taloudellisia resursseja ja jonkinlaisia yhteyksiä Damaskokseen, poikkeustapauksissa suojaa voisi olettaa saavan Damaskoksesta, Beijer sanoo.

https://www.kansalainen.fi/ruotsi-saatt ... -syyriaan/

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ruotsin rikollisuudesta huolestunut Tanska palauttaa rajatarkastukset
Julkaistu: 10.10. 14:36

Tanskan hallitus ehdottaa tarkastusten aloittamista Ruotsin vastaisella rajalla. Oikeusministeri Nick Hækkerupin mukaan tilapäiseksi tarkoitetun päätöksen taustalla on huoli väkivaltaisen järjestäytyneen rikollisuuden leviämisestä rajan yli.
ALUSTAVASTI puoli vuotta jatkuvien tarkastusten on määrä alkaa 12. marraskuuta. Häkkerup korosti torstaina, ettei kaikkia matkustajia tarkasteta vaan huomio pyritään kohdistamaan rikollisiksi epäiltyihin.

Kaksi ruotsalaista on ollut vangittuna epäiltynä Kööpenhaminassa veroviraston edessä elokuussa tehdystä pommi-iskusta. Häkkerupin mukaan Tanska on myös seurannut huolestuneena Ruotsissa tehtyjä pommi-iskuja.

Ruotsin sisäministerin Mikael Dambergin mukaan Tanskan päätös rajatarkastuksista on tervetullut.
STT-Ritzau-TT

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006268156.html

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

47 jengirikollista pitää Märstan asukkaita pelossa – IS selvitti, miksi autot palavat ja pommit paukkuvat ruotsalais­lähiössä

Valstassa_viihtyy.jpg
Valstassa_viihtyy.jpg (160.26 KiB) Katsottu 3304 kertaa
Autopalot ja räjähdys nostivat Tukholman esikaupunkeihin kuuluvan Märstan otsikoihin. IS kävi paikan päällä selvittämässä, mistä on kyse.
KUN pommi räjähti, poliisilla oli jo valmiiksi kädet täynnä töitä. Puoli tuntia aiemmin oli tullut ilmoituksia autoista, jotka roihusivat ilmiliekeissä kolmessa eri paikassa: Märstan keskustan lähellä, parin kilometrin päässä Valstassa sekä pohjoisempana Norrbackan alueella.

Tingvallavägenillä tapahtunut räjähdys lennätti sisään pienen aukion laidalla sijaitsevan parturiliikkeen julkisivun, tuhosi viereistä grillikioskia sekä ja säpsäytti hereille aamuyöllä sängyissään uinuneita naapuruston asukkaita. Joku näki tumman hahmon juoksevan pois paikalta.

Viime maanantain vastaisen yön tapahtumat nostivat Tukholman pohjoispuolella sijaitsevan Sigtunan kunnan keskustaajaman Märstan jälleen otsikoihin paitsi Ruotsissa, myös Suomessa. Tilanne ei ole uusi, sillä vastaavia uutisia kuuluu säännöllisesti myös Ruotsin muista lähiöistä. Myös taustalla olevat syyt ovat pitkälti samat.

LOKAKUUN hiipuvassa päivänvalossa 27 000 asukkaan Märsta ei näytä lainkaan hassummalta paikalta asua. Matalahkot kerrostalot kohoavat ruskan kirjossa loistavien puiden keskeltä, kävelytiet halkovat laajoja puistoalueita, siellä täällä näkyy viehättäviä puutaloalueita. Palveluitakin näyttää piisaavan.

Kerrostalon parkkipaikalla vielä keskiviikkona lojuvat palaneiden autojen raadot ovat ehkä juuri siksi rujo näky. Sen ohi sattuu kulkemaan Ilomantsista syntyisin oleva Kia, joka on asunut Märstassa jo 44 vuotta.

Räjähdys herätti myös hänet, sillä hän asuu parturiliikkeen lähellä.
– Hyppäsin sängystä ylös ja luulin, että joku oli taas ampunut. Sitten alkoi kuulua helikopterin ääntä, Kia kertoo.

Hän muistelee ihastelleensa alueen rauhallisuutta sinne muutettuaan. Paljon on muuttunut sen jälkeen, eikä kyse ole vain uusien talojen rakentamisesta.
– Täällä tapahtuu liian usein kaikenlaista. Olen liikkunut tavallisesti paljon, mutta enää en uskalla ulos pimeän aikaan.
Suomalainen Kia muutti Märstaan vuonna 1975 aloittaessaan työt Maraboun tehtaalla. Aluetta hän piti tuolloin ”ihanan rauhallisena”. (KUVA: ALEKSI JALAVA / IS)
Suomalainen Kia muutti Märstaan vuonna 1975 aloittaessaan työt Maraboun tehtaalla. Aluetta hän piti tuolloin ”ihanan rauhallisena”. (KUVA: ALEKSI JALAVA / IS)
lähiörikkautta.jpg (100.74 KiB) Katsottu 3304 kertaa

Yksi ikävä kokemus on osunut Kiankin kohdalle. Hän kertoo olleensa kävelemässä poikansa kanssa, kun vierelle ajoi auto.

Siinä istunut mies avasi ikkunan ja tarttui hänen ranteeseensa tiukasti. Kia selvisi kuitenkin säikähdyksellä, kun paikalle osui vanhempi mies, joka keskeytti tilanteen.
– Siirtolaisiahan me kaikki syytämme tästä. Monta kertaa on käynyt mielessä ajatus muuttaa pois. Turvallisuus on tärkeää, mutta olisiko muualla yhtään sen paremmin? Kia miettii.

MONENLAISTA on tosiaan sattunut ja tapahtunut Märstassa viime vuosina. Paikallisten lehtien sivustot vilisevät uutisia ammuskeluista, muista väkivaltarikoksista, tuhotöistä ja poliisioperaatioista. Viimeksi syyskuun lopulla kahta miestä ammuttiin aseman lähellä sijaitsevassa ravintolassa.
– Sigtunassa ei ole haavoittuvia alueita, mutta olemme hyvin lähellä sitä. Meillä on isoja haasteita täällä Märstassa, toteaa yhteisöpoliisi Jonas Junered, jonka vastuualuetta taajama on.

Haavoittuvat alueet, utsatta områden, on termi, jota Ruotsin poliisi käyttää lähiöistä, joissa matala sosioekonominen status ja rikollisuus vaikuttavat paikallisyhteisön toimintaan. Junered kuvailee Tukholman esikaupunkialueisiin lukeutuvaa Märstaa hyvin polarisoituneeksi yhteisöksi, jossa eri alueiden tilanteet poikkeavat paljon toisistaan.

Juneredin mukaan yksi suurimmista poliisin työssään kohtaamista haasteista on jengirikollisuus, joka kytkeytyy tiiviisti huumekauppaan. Toinen haaste on vaikenemisen kulttuuri.
– Se ei koske pelkästään rikollisia, vaan vallitsee myös tavallisten ihmisten keskuudessa. Pelon vuoksi he eivät halua ilmoittaa rikoksista ja tulla osaksi tutkintaa. Hyvin usein tämä pelko ei perustu faktoihin. He ajattelevat tilanteen olevan pahempi kuin se on. He pelkäävät rikoksia, mutta rikoksen uhriksi joutumisen riski ei ole niin suuri.

MÄRSTALAISIA jututtaessa vaikenemisen kulttuuri tulee tutuksi. Kukaan ei halua päätyä lehteen koko nimellään tai kasvoillaan.

IS kävi pitkän keskustelun Valstan alueella toimivan maahanmuuttajataustaisen yrittäjän kanssa, jolla on erittäin karuja omakohtaisia kokemuksia jengirikollisuudesta. Hän ei halunnut puheitaan lainattavan suoraan juttuun, mutta viesti tuli selväksi: poliisi ei tee mitään, eikä sitä haluta auttaa, koska vastineeksi ei saa turvallisuutta.

Juneredin mukaan Valsta on Märstan alueista ongelmallisin asukkaiden kokemuksen perusteella. Märstan tilanne ei kuitenkaan juuri poikkea muista vastaavista esikaupunkialueista. Tilanne on huonoin hieman etelämpänä olevissa Rinkebyn, Tenstan ja Spångan lähiöissä.

Poliisilla on kuitenkin tarkasti tiedossa, ketkä rikoksia tehtailevat.
– Märstassa on noin 47 ihmistä, jotka vastaavat kaikesta tästä jengirikollisuudesta. Aina kun tapahtuu isoja rikoksia, joissa on mukana aseita ja räjähteitä, tiedämme, että nämä 47 ovat jollakin tavalla mukana. Kaikki he ovat hyvin poliisin tuntemia, Junered sanoo.

Hänen mukaansa ryhmän arvojärjestyksen pohjalla on muutamia nuoria kavereita, jotka ”tekevät kaikenlaista”, kuten toimivat kuriireina. Ajan mittaan he nousevat ylemmille tasoille.

Ylimpänä olevia poliisi kutsuu ”mahdollistajiksi”. Nämä ihmiset tietävät paljon. Heillä saattaa olla yrityksiä, jotka toimivat talouden alalla, ja myös jotkut lakimiehet kytkeytyvät heihin.

AUTOPALOT ovat yhteydessä rikollisuuteen. Niitä ei Märstassa muutamaan vuoteen oltu nähty.
– Mutta yhtäkkiä jotakin tällaista tapahtuu. Miksi? Koska tämä liittyy johonkin muuhun. Kyse on rahasta ja vallasta rikollisten välillä, Junered sanoo.

Jengit ”rekrytoivat” jatkuvasti nuoria, minkä vuoksi ongelma on myös sosiaalinen.
– Märstassa on paljon nuoria ihmisiä, jotka ovat vaarassa syrjäytyä yhteiskunnan ulkopuolelle. Koulut huomaavat heidät hyvin varhain. He tapaavat jengiläisiä muutamissa paikoissa täällä ja aloittavat sen jälkeen rikollisen uran.

Juneredin mukaan ne, jotka päätyvät tähän asemaan hyvin nuorina, istuvat yleensä viimeistään parin vuoden päästä poliisiasemalla.
– Meidän on hyvin vaikeaa pysäyttää tätä. Meillä on kuitenkin laajaa yhteistyötä sosiaaliviranomaisten ja muiden kanssa tässä yhteisössä, ja uskon, että tilanne on paranemassa.

JUNERED työskentelee keskustaan vuoden alussa avatussa turvallisuuskeskuksessa, jonka tarkoitus on nimenomaan mahdollistaa viranomaisten välistä yhteistyötä sekä tulla lähemmäs ihmisiä. Kun IS poistuu paikalta, sisälle astelee juuri kunnan vuokra-asuntoyhtiön edustaja.

Asuminen liittyy ongelmiin, koska siitä on tullut kontrolloimatonta. Asunnoissa on liikaa ihmisiä, joista kaikki eivät asu osoitteissa virallisesti. Tämä kytkeytyy siirtolaisuuteen.

Juneredin mukaan Sigtunan kunnan asukkaista lähes 40 prosenttia on syntynyt ulkomailla, ja Märstassa osuus voi olla jopa yli 50 prosenttia.
– Silti tämä toimii aika hyvin, sillä täällä on paljon töitä. Mutta tietysti me näemme myös kääntöpuolen. Ihmiset elävät hyvin tiiviisti, ja ongelmia syntyy, jos perhe ei ole vahva.

Heikossa asemassa olevat nuoret eivät voi elää rauhassa kotonaan, joten he päätyvät viettämään aikaansa kadulla.
– VANHEMMILLA on iso vastuu asiassa, sanoo Norrbackan alueella asuva mies.

Hän kertoo heränneensä maanantain vastaisena yönä yläkerran asukkaiden koiran metelöintiin ja menneensä parvekkeelle äkäisenä. Samalla hetkellä hän näki paloauton ajavan pihaan. Autot parkkipaikalla olivat liekeissä.
– Ymmärrän, miksi tästä syytetään siirtolaisia, vaikka olen itsekin sellainen, ugandalaislähtöinen mies kertoo.

Ruotsiin 80-luvulla tulleen miehen mukaan siirtolaisten vastaanottamisen oli tuolloin paljon järjestelmällisempää kuin nyt. Tulijoita neuvottiin työnhaussa, ja yhteiskunnan säännöt tehtiin selväksi kädestä pitäen.
– Nyt ihmiset vain otetaan vastaan, mutta se jää siihen. Ongelmana on myös uusien tulijoiden asenne. He eivät tunne yhteenkuuluvuutta tähän yhteiskuntaan, mies sanoo.

Paikalle palaneita autonromuja tarkastelemaan saapuu myös mies, joka menetti uuden autonsa tuhopoltossa. Hän ei halua antaa haastattelua, mutta kertoo pelkäävänsä, ettei vakuutus riitä korvaamaan koko menetystä.

JUNERED on ainoa poliisi, joka on Märstassa paikalla jatkuvasti. Monesti häneltä on kysytty, miksi taajamassa ei ole omaa poliisiasemaa.

Taustalla on vuonna 2015 tehty poliisin organisaatiouudistus, jossa koko Ruotsin poliisista tuli yksi iso yksikkö. Samassa yhteydessä poliisien määrä väheni. Uudistus sattui osumaan yksiin suuren siirtolaisaallon ja muiden sosiaalisten ongelmien kanssa.

Tällä hetkellä alueella on poliiseja 70–75 prosenttia minimimäärästä. Samat partiot kiertävät Sigtunan taajamien lisäksi Sollentunan ja Väsbyn kuntia.
– Meitä ei ole tarpeeksi. Haaste on poliisille sama lähes koko Tukholmassa. Meillä ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta perustaa poliisiasemaa, Junered sanoo.

Silti Junered pitää uudistusta hyvänä, sillä se helpotti työn koordinoimista ja johtamista. Ja vaikka poliiseja olisi riittävästi, asemaa ei silti välttämättä tulisi. Junered sanoo, ettei se automaattisesti tarkoittaisi turvallisuuden lisääntymistä.
– Tarvitsisimme kuitenkin puuttuvia poliisikollegoitamme. Me pidätämme näitä kavereita koko ajan, ja hyvin usein takavarikoimme heiltä aseita. Mutta emme näe tälle loppua, he jatkavat vakavien rikosten tekemistä.

JUNEREDIN mukaan kaikkien Ruotsin isojen kaupunkien lähiöissä on nähtävissä sama kehitys: rikollisuudesta on tullut entistä väkivaltaisempaa aseineen ja pommeineen.
– En pysty ymmärtämään, miksi räjähteitä käytetään, hän sanoo.

Norrbackassa asuva ugandalaismies on sitä mieltä, että Ruotsin hallitus ikään kuin katselee kansaa ylhäältä päin, eikä ymmärrä, mitä ruohonjuuritasolla tapahtuu. Myös Juneredin mukaan hallitustasolla tulisi ottaa enemmän vastuuta siirtolaisista.
– Ongelmaa ei kovin helppoa ratkaista. Mutta jos toivotat ihmisiä tervetulleeksi, sinun täytyy tarjota heille turvaa ja antaa heille mahdollisuus tulla osaksi yhteiskuntaa. Jotkut alueet täällä eivät ole kovin hyviä siinä. Ihmisiä tulee, ja me kohtaamme ongelman. Koko ajan.

Juneredilla on näkemys siitäkin, mitä Suomessa voitaisiin oppia Ruotsin kokemuksista.
– Pitkällä aikavälillä olisi hyvin tärkeää, että poliisi olisi läsnä yhteiskunnassa ja tekisi yhteistyötä muiden viranomaisten sekä kansalaisyhteisöjen kanssa. Se on ainoa keino.

Junered kehuu kunnallisen vuokra-asumisen olevan Suomessa paremmalla tolalla kuin Suomessa. Vuokra-asunnot eivät ole keskittyneet samoille alueille, ja niissä asuu väkeä monenlaisista sosiaalisista luokista.

Ruotsissa elämässään edistyneet asukkaat muuttavat pois lähiöiden vuokra-asunnoista, ja tilalle tulee ainoastaan uusia ”nollapisteessä” olevia. Lähiöiden eriytyminen on voimakasta.

MAANANTAIYÖN tapahtumien jälkeen Märstassa on ollut paikallisten mukaan rauhallista. Päivällä katukuvassa ei näy mitään normaalista poikkeavaa, eikä tunnelma pimeän laskeuduttuakaan poikkea juuri minkä tahansa muun pikkukaupungin menosta.

Räjähdyksessä vaurioituneessa parturiliikkeessäkin hiuksia leikataan jo täyttä häkää. Pinnan alla kuitenkin kuplii, ja asukkaista monet ovat varpaillaan.
– Nyt päivällä täällä on ihan turvallista, mutta ei enää yöllä. Olen nähnyt ajellessani kaikenlaista, taksikuski sanoo ja napsauttaa auton ovet lukkoon.
Märsta.jpg
Märsta.jpg (89.52 KiB) Katsottu 3304 kertaa
Kouluviranomainen: ”Kiinnitämme asiaan huomiota päivittäin”
Yhteisöpoliisi Jonas Juneredin mukaan rikollisuuden suhteen riskiryhmään kuuluvat nuoret huomataan kouluissa varhain. Sigtunan kunnan lapsi- ja nuorisohallinnon viestintästrategi Emelie Sporrong kertoo, että ensimmäinen merkki tästä on yleensä koulutunneilta pois jääminen.
– Kiinnitämme asiaan huomiota päivittäin, ja jos oppilas ei ole luokassa, vanhemmille lähtee automaattisesti tekstiviesti, Sporrong kertoo IS:lle sähköpostitse.

Jos koulusta pinnaamisesta tulee säännöllistä, tilanteen ratkaisuista keskustellaan yhdessä vanhempien kanssa. Tarvittaessa mukaan tulee myös erillinen tiimi, joka keskittyy nimen omaan koulusta pois jäämisen syiden selvittämiseen.

Huolen kohteena olevasta lapsesta voidaan tehdä myös ilmoitus sosiaaliviranomaisille, jotka tarjoavat perheelle tukea. Tämä edellyttää vanhempien suostumusta.
– Valitettavasti näin ei aina käy.

Ruotsin kouluissa on pulaa pätevistä opettajista. Sitä on epäilty yhdeksi syyksi oppilaiden syrjäytymiseen, kuten myös maahanmuuttajataustaisten lasten puutteellista ruotsinkielen taitoa. Sporrog ei näe näillä seikoilla olevan yhteyttä asiaan vaan painottaa, että ongelmana on ennemminkin opettajien puute kuin heidän laatunsa.

Hänen mukaansa Sigtunassa on erinomainen äidinkielen opetus, ja juuri tästä johtuen kunnan oppilaat pärjäävät paremmin kuin muualla, vaikka vieraskielisyys asettaakin omat haasteensa koulunkäynnille.
IltaSanomat
12.10. 6:53

Otsikko huutaa:
IS selvitti, miksi autot palavat ja pommit paukkuvat ruotsalais­lähiössä
IS ei selvittänyt. IS vain kertoi mitä tapahtui ja mitä mieltä poliisit ja kouluviranomainen sekä pari ohikulkijaa ovat. IS ei päässyt itse asiaan. Ei siihen, että tulijoita on liikaa, heitä ei paskaakaan kiinnostaa integroituminen ja että he suhtautuvat rasistisesti ruotsalaisiin. Lähinnä surkuteltiin opettajien määrän vähyyttä - kuka viitsii opettaa kouluissa joissa suurin osa oppilaista ei halua oppia muuta kuin gangstaräppiä, ryöstäjä, räjäyttelyä ja raiskauksia.

Yhteisöpoliisi uskoo tilanteen paranevan viranomaisten paremman yhteistyön tuloksena - mitä vittua hän voisi muuta sanoa. Sanallakaan hän ei sano, että surkuhupaisaksi mennyt rikollisuus olisi voitu välttää paremmalla maahanmuuttopolitiikalla.
– En pysty ymmärtämään, miksi räjähteitä käytetään, hän sanoo.
Omituista ettei ymmärrä. Se on tuttu tapa jo räjäyttäjien lähtömaista, pelotevaikutus, hauskanpito, oman ja jengin aseman kohottaminen.

Poliisi on ihan onneton:
 Pitkällä aikavälillä olisi hyvin tärkeää, että poliisi olisi läsnä yhteiskunnassa ja tekisi yhteistyötä muiden viranomaisten sekä kansalaisyhteisöjen kanssa. Se on ainoa keino.
Ainoa keino on vastata tuleen tulella. Stoppi haittamaahanmuutolle, rikolliset karkotetaan, ne joita ei voida = joiden ihmisoikeudet ovat suuremmat kuin ruotsalaisten ihmisoikeudet, suljettaisiin vankilaan loppuiäkseen.
- Omituista, että tilanne on päästetty tälläiseksi. Omituista, että ainoa keino on loputon höpinä viranomaistoiminnan yhteistyöstä.
Märstassa on noin 47 ihmistä, jotka vastaavat kaikesta tästä jengirikollisuudesta. Aina kun tapahtuu isoja rikoksia, joissa on mukana aseita ja räjähteitä, tiedämme, että nämä 47 ovat jollakin tavalla mukana. Kaikki he ovat hyvin poliisin tuntemia
Jos heidät tiedetään, niin miksi he ovat yhä vapaalla jalalla? Eikö poliisin ja syyttäjän työ ole saattaa rikolliset vastuuseen? Entä keitä nämä 47 ovat? Miksi ei mainita heidän etnistä taustaa, jolloin IS:n otsikko olisi lähempänä totuutta.

Ruotsalaiset ovat kansakunta joka antaa kusta itseään suuhun - ja mitä he tekevät sen jälkeen - pyytävät anteeksi kun hengitys haisee.

Me kaikki muistamme itseään toimittajaksi kutsuvan Maria Pettersonin syväluotaavan raportin" Malmöstä, jota hän kehui rauhan tyyssijaksi, ja kertoi, että ainoa ongelma oli kaatunut osotokärri.
- Näitä silmänsä todellisuudelta ummistavia vasemmistoälykköjä on toimittajissa ja itseään sellaisiksi kutsuvissa valitettavan paljon.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Voodoo-raiskauksen vankilassa tehnyt mies karkotetaan Ruotsista – oikeudessa pohdittiin sitä, osallistuiko luterilaisen kirkon pappi rituaaliin vapaaehtoisesti

Korkean turvatason vankilassa Ruotsissa tuomiotaan suorittanut vanki raiskasi vankilapapin. Tekijä tuomittiin vankeuteen, korvauksiin ja karkotettavaksi maasta. Asiasta kertoo Aftonbladet.

Hovioikeus tuomitsi tällä viikolla tekijän kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteteen.

Rikokseen on epäilty liittyneen outoja rituaaleja.

Pyysi Lucian päivänä hengellistä tapaamista, telkesi oven tuolilla
Noin viiden kilometrin päässä Södertäljen kaupungissa sijaisessa Hallin vankilassa aiempaa tuomiotaan suorittanut vanki oli pyytänyt kahdenkeskistä hengellistä tapaamista vankilan naispuoliselta papilta.

Kun vanki ja pappi oli saatettu kaksistaan tapaamishuoneeseen, vanki onnistui telkeämään huoneen oven tuolilla ilman että pappi kertomansa mukaan huomasi asiaa.

Tämän jälkeen vanki raiskasi papin. Pappi kertoi käräjäoikeudelle järkyttyneensä niin voimakkaasti, että hän ei kyennyt tekemään vastarintaa tai painamaan hälytysnappia. Raiskaus tapahtui viime vuonna Lucian päivänä eli 13.12.

Kertoi olevansa voodoo-pappi
Ilmoituksen raiskauksesta teki uhri. Mies kiisti syyllisyytensä raiskaukseen. Sen sijaan hän kertoi suorittaneensa telkeämässään huoneessa voodoo-rituaalin, johon nainen olisi osallistunut vapaaehtoisesti. Mies kertoi käräjäoikeudelle olevansa itse voodoo-pappi.

Oikeudessa pohdittiin sitä, onko luultavaa, että Ruotsin evankelisluterilaisen kirkon pappi osallistuisi voodoo-rituaaliin.

Käräjäoikeus ei uskonut miehen selitystä vapaaehtoisesta voodoo-rituaalista. Tuomion mukaan ”on erittäin epätodennäköistä, että Ruotsin Kirkon pappi osallistuisi vapaaehtoisesti vastaajan kuvailemaan rituaaliin ja siksi vastaajan vaatimukset on jätettävä huomiotta kokonaisuudessaan”.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen loppukesällä raiskauksesta kolmen vuoden vankeuteen.

Rankka rikostausta
Tuomiosta valitettiin hovioikeuteen. Myös hovioikeus katsoi miehen syyllistyneen raiskaukseen, mutta alensi kuitenkin vankeusrangaistusta neljällä kuukaudella.

Hovioikeus perusteli päätöstään sillä, että "toisin kuin käräjäoikeus, hovioikeus ei katso, että Ruotsin Kirkon papin osallistuminen vastaajan kuvailemaan rituaaliin olisi niin epätodennäköistä, että vastaajan vaatimukset tulisi jättää täysin huomiotta".

Mies oli aiemmin tuomittu törkeästä pahoinpitelystä ja huumausainerikoksista. Hänet karkotetaan Ruotsista kymmenen vuoden ajaksi. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhrille 115 000 kruunun eli reilun 10 600 euron korvaukset.
mtvuutiset.fi
13.10.2019 13:55
Hänet karkotetaan Ruotsista kymmenen vuoden ajaksi
Mutta ei missään nimessä loppuiäkseen. Se olisi vastoin hänen ihmisoikeuksiaan?
- Miten tuo karkotus käytännössä toteutuu, niin se jää nähtäväksi. Ehkä joku demari nousee lentokoneessa seisomaan, ehkä mies vastustaa sen verran voimakkaasti, että palautus ei vaan onnistu, ehkä joku amnesty tms vetoaa Ruotsin pääministeriin, ehkä vastaanottava maa ei ota vastaan, ehkä vastaanottavassa maassa on olemassa häneen kohdistuva uhka, esim. raiskatuksi joutuminen, että ei voida palauttaa.

Paljonkohan verokruunuja on tämän miehen elättämiseen mennyt/kulunut? Olisiko niille rahoille ollut jotain ihan oikeatakin käyttöä?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kyseisen uutinen on mennyt itseltä ohi, mutta näen aiheelliseksi jakaa, ilmeisesti raiskaaja ei ole saatu kiinni ja Ruotsi on niin kovin lähellä meitä...
Miehen kuvataan olevan 18–35-vuotias, 170–185 senttimetriä pitkä ja hoikka fyysinen, kirjoittaa Aftonbladet .

Poliisi julkaisi Tukholman sarjaraiskaajasta piirroskuvan
05/09/2019 Pt-media.org toimitusEtusivu / Ruotsi / Seksuaalirikokset / Tukholma / Uncategorized36 kommenttiaartikkeliin


Kevään ja kesän aikana tehtiin Tukholman ongelma-alueella Rågsvedissä useita raiskauksia. Poliisi epäili, että tekojen takana on yksi ja sama henkilö. Tutkinta on seissyt, mutta nyt poliisi julkaisi uhrien kuvauksien perusteella piirretyn fantom-kuvan.
Rågsvedissä on tapahtunut raiskauksia ainakin 7. kesäkuuta, jolloin tuntemattomaksi jäänyt henkilö hyökkäsi nuoren naisen kimppuun ja raiskasi tämä. Seuraava tapahtui 14. kesäkuuta, sama kaava ja suurinpiirtein sama alue. Lisäksi keväällä oli kaksi muuta vastaavaa.

Kaikki teot olivat hyvin väkivaltaisia raiskauksia, joissa uhreja pahoinpideltiin ennen ja raiskauksen aikana. Poliisi on tehnyt alueella DNA-kartoitusta ja yli 200 henkilöltä on otettu DNA-testi josko se sopisi uhreista saatuihin raiskaajan DNA:han. Osumaa eli hittiä ei ole toistaiseksi saatu.
Kuva
Nyt poliisi on julkaissut tekijästä uhrien kuvausten perusteella piirretyn kuvan. Kuva yllä epäillystä.
https://pt-media.org/2019/09/05/poliisi ... rroskuvan/

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Voihan se olla, että räjähdyksillä ja ketjun otsikolla ei ole tällä kertaa mitään tekemistä toistensa kanssa, mutta...
Tukholman yössä kolme räjähdystä – yksi pahimmista keskustan liepeillä

RUOTSI Tukholman alueella räjähti yöllä kolmessa paikassa.
Tukholman alueen poliisi sai yön aikana kolme hälytystä räjähdyksistä, jotka olivat tapahtuneet eri puolilla suurkaupunkia.

Kello 01.00 jälkeen tuli hälytys Tukholman saaristoon, Vaxholmin alueelle. Yhden rakennuksen ulkopuolella oli jotakin räjähtänyt.
– Rakennuksessa on vaurioita ja useita ikkunoita on särkynyt, pelastuslaitoksen Christer Wahlström kertoo tuhoista SVT:n uutisille.

Kello 02.20 poliisi hälytettiin keskelle kaupunkia Södermalmille.

Useat ihmiset olivat kuulleet kovan pamahduksen Nytorgsgatanilla. Yhdessä kiinteistössä räjähti.
– Näin, kun ikkuna putosi, silminnäkijä kertoo sanomalehti Expressenille.
– En ole koskaan elämässäni kuullut niin kovaa pamausta, kaikki ikkunat ovat pudonneet talosta, silminnäkijä kertoo sanomalehti Aftonbladetille.

Poliisin mukaan jotain räjähti kiinteistön portin vieressä. Räjähdyksen on voinut aiheuttaa kaasuvuoto tai ulkoinen räjähde.

Sanomalehti Aftonbladet raportoi myöhemmin, että poliisi pitää räjähdystä attentaattina. Paikalta oli löytynyt siihen viittaava termospullo.

Räjähdys vaurioitti rakennusta, mutta ihmisille ei poliisin tietojen mukaan aiheutunut vahinkoa.

Kello 03.42 poliisi sai hälytyksen Tukholman eteläpuolelle Södertäljeen. Afremsin kirkon juhlatiloissa oli räjähtänyt.

Kirkon tiloissa on aiemminkin räjähtänyt. Edellisen kerran poliisi hälytettiin paikalle kesäkuussa.
IltaSanomat
17.10. 9:24

Södertäljen räjähdyksestä kertoo mm. pt-media:
Kolmas jytky saatiin Södertäljeen, jossa olikin yön aikana todellista sotatoimien tunnelmaa. Tapahtumien kulku on seuraava. Noin puoli kolmen aikaan sytytettiin Klockarevägenillä sijaitsevan St. Afremin kirkkon läheisyydessä sijaistevalla parkkipaikalla puolenkymmentä autoa palamaan.

Kun palokunta oli sammutushommissa niin klo 02.50 aikaan hiipivät pienet ruskeat sissit itse kirkolle ja panostivat pommin kirkkomaalla sijaitsevan seurakuntatalon edustalle. Kirkko ja seurakuntatalo sijaitsevat aivan vieri vierekkäin. Kiinteistön ulko-ovi ja julkisivu saivat vaurioita ja ikkunoita rikkoontui.

Samainen kiinteistö yritettiin räjäyttää viimeksi 14. kesäkuuta ja sitä ennen vuoden 2018 syksyllä. Kyseessä on syyrialainen ortodoksikirkko. Kannattaa huomata, että kyseinen ryhmä kuuluu Lähi-idän alueella erityisen vainottuihin ryhmiin islamilaisen poolin taholta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1089
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Tukholman yössä kolme räjähdystä – yksi pahimmista keskustan liepeillä

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Siellä on vietelty iloisia ruoka -ja pelihetkiä.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Tukholman yössä kolme räjähdystä – yksi pahimmista keskustan liepeillä

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Olisiko tässä kuitenkin taustalla ollut iloista puheensorinaa ja eleikkäästi käsillä puhumista.
Radiopuhelin kirjoitti:
Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm
Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Viikonlopun saldoa summailee pt-media
Ruotsalainen viikonloppu koostuu autopaloista, ampumisista ja pommeista

Ruotsissa on viikon aikana poltettu yhtä paljon autoja kuin naapurimaissa yhteensä vuodessa. Myös pommit ovat paukkuneet. Koko lokakuu on ollut muutenkin hyvin rauhatonta. Ampumisissa, autopaloissa ja räjähdyksissä tehdään vuoden ennätyskuukausi.
Lundissa paloi taas. Kaupungissa liikkuu jonkinlainen autopyromaani, joka on keväästä alkaen sytyttänyt tuleen muutama sata autoa. Poliisilla ei ole mitään hajua tekijästä. Viime yönä sytytettiin klo 04.30 aikaan autokatoksessa kolme autoa tuleen. Myös autokatos paloi maan tasalle.

Tällä hetkellä suurin autopalo- ja tuhopolttokiima on Västeråsissa. Kaupungissa on tällä kertaa palanut koko kuluvan viikon aikana joka yö putkeen useita kymmeniä autoja. Niin ikään kuluvan syksyn aikana on ollut useita tahallaan sytytettyjä kiinteistöpaloja. Reilu kuukausi sitten sytytettiin tuleen Bjurhovdan lähiössä kuntosali. Palossa oli murhaamisen elkeet.

Kiinteistön sisäänkäynti pöngättiin mopedilla, joka sytytettiin tuleen. Palo levisi koko kiinteistöön ja sisällä olleet ihmiset joutuivat käyttämään varauloskäyntejä, koska sisäänkäynti oli tukittu palavalla mopedilla. Toissayönä yönä samassa kiinteistössä oleva pizzeria sytytettiin tuleen.

Perjantai-iltana sytytettiin vajaa kymmenen autoa autoliikkeen pihalle sytytetyssä paloryppäässä. Viime yönä tuikattiin tuleen pari autoa.

Useimmat palot pyörivät Bjurhovdan asuinalueen ympärillä. Muuan Västeråsissa asuva suomalaistaustainen mies kertoo Pt-medialle:
– Joka ainoassa palossa tekijöinä ovat ”brushat”. Eli henkilöitä, jotka tulevat maista, joissa ei harrasteta hiihtämistä. Ne hilluvat nykyään joka ostarin nurkalla ja kauppaavat avoimesti huumeita. Sitten ne riitelevät keskenään kuka on kukkulan kuningas ja näyttääkseen sen polttelevat tavallisten ihmisten tavaroita, kuten autoja.
– Jotkut julkiset paikat ovat sellaisia, että ne eivät ole enää ihmisten paikkoja. Brushat ovat vallanneet paikat, tai ottaneet tilan haltuunsa. Joskus kävin Bjurhovdassa eräässä pubissa ottamassa parit kaljat, mutta sekin paikka on nykyään kuin joku perkeleen eteinen. Kehareita tulee ja menee. Ovi käy kuin pyöröovi. Kun juo pari tuoppia niin tajuaa, että pubi on huumevarasto, josta ne hakevat tavaraa. Siksi ovi käy niin tiuhaan.

Muita viikonlopun pikku juttuja

Gislavedissa viritettiin puoli viiden aikaan pommi asuintalon rappusille. Ulko-ovi ja julkisivu saivat pieniä vaurioita, mutta tällä kertaa kyse ei ollut jättipommista. Haningessa tuikattiin tuleen kolme autoa viime yönä klo 03.50 aikaan. Linköpingissä murhayritus eilen illalla klo 17.15, Tukholmassa illalla klo 18.00 aikaan ampumista Norsborgissa. Yhdelle tönkköpolvi.

Siinäpä niitä alkuun, listalla ei ole kaikkia tapahtumia. Niitä voi selata poliisin sivuilta.
20/10/2019

Alexander Stubb: "Ruotsi on yksi maailman tur­val­li­sim­mis­ta paikoista"
Tiina Rosenberg: "Esimerkiksi Ruotsista tuli mielenkiintoinen maa siinä vaiheessa, kun sinne tuli 1,5 miljoonaa maahanmuuttajaa"

Tiettävästi nämä molemmat henkilöt ovat vapaalla jalalla, vaikka kommenttinsa viittaavat pahoihin hallusinaatioihin.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ruotsin mielipidemittaukset: Ruotsidemokraatit yhä lähempänä suurimman puolueen paikkaa, miesten keskuudessa on jo suurin

Syksyn rikollisuuskeskustelu ja varakkaiden lisäveron poisto ovat vaikuttaneet kannatukseen.

RUOTSIN nationalistipuolue ruotsidemokraatit on syksyn aikana voittanut puolelleen äänestäjiä sekä sosiaalidemokraateilta että kokoomukselta ja on entistä lähempänä suurimman puolueen paikkaa.

Näin kertovat Ruotsissa julkaistut tuoreet mielipidemittaukset. Kyselyiden tuloksissa on kuitenkin isoja eroja.

Liberaalilehti Dagens Nyheterin julkaisemassa ja Ipsos-tutkimuslaitoksen tekemässä kyselyssä ruotsidemokraatteja äänestäisi 23 prosenttia äänestäjistä, jos vaalit pidettäisiin nyt.

Pääministeripuolue sosiaalidemokraateille mittaus näyttää 24 prosentin kannatusta. Näin ollen ero puolueiden välissä olisi enää noin yhden prosenttiyksikön luokkaa.

DAGENS Nyheterin ja Ipsosin arvioiden mukaan nationalistipuolueen hyvään tulokseen on vaikuttanut syksyn aikana käyty keskustelu jengirikollisuudesta ja integraatiosta.

Sosiaalidemokraatit on jo pitkään ollut huolissaan palkansaajajärjestöjen jäsenten valumisesta ruotsidemokraattien leiriin.

Syyskuun 2018 vaaleissa sosiaalidemokraatit sai 28,3 prosentin kannatuksen, kun ruotsidemokraatit jäi 17,5 prosenttiin maltillisen kokoomuksen taakse. Nyt Ipsos mittaa kokoomukselle 16 prosentin kannatusta.

RUOTSIN yleisradioyhtiö SVT:n torstaina julkaisema mielipidemittaus on vähemmän dramaattinen. Sen mukaan sosiaalidemokraattien kannatus olisi nyt 25,8 prosenttia ja ruotsidemokraattien 20,5 prosenttia. SVT:n mittauksen otanta on suurempi.

Kokoomukselle SVT:n mittaus näyttää huomattavasti Ipsosin mittausta parempaa tulosta. SVT:n mittauksessa kokoomus sai 19,5 prosentin kannatuksen.

SVT:n mukaan mitään tilastollisesti merkittäviä muutoksia ei myöskään ole näkyvissä verrattuna syyskuun mittaukseen.

Vaalitulokseen verrattuna kuitenkin myös SVT:n mittauksen viesti on sama: ruotsidemokraatit on saavuttanut sosiaalidemokraattien kärkipaikkaa ainakin jonkin verran.

SVT kiinnitti uutisoinnissaan huomiota ruotsidemokraattien äänestäjäkunnan poikkeukselliseen sukupuolijakaumaan. Naisista puoluetta äänestäisi vain 13 prosenttia, miehistä 28 prosenttia. Tämä tekee ruotsidemokraateista Ruotsin miesten keskuudessa selvästi suosituimman puolueen.

Sosiaalidemokraattien kannatus miesäänestäjien joukossa on SVT:n mukaan 22,8 prosenttia.

Sosiaalidemokraattien kannatusta on luultavasti syönyt varakkaimmille palkansaajille suunnatun lisäveron (värnskatt) poistaminen. Demareiden ideologiaan huonosti sopiva toimenpide oli liberaalipuolueen ehto sille, että he päästävät sosiaalidemokraattien Stefan Löfvenin pääministeriksi.

RUOTSIDEMOKRAATIT on saanut uusia äänestäjiä etenkin suurien kaupunkien ulkopuolelta ja matalammin koulutetun väestön joukosta. Toisin sanoen äänestäjien lisäys ei ole suurinta siellä, missä maahanmuuttajia on eniten, vaikka maahanmuuton raju rajoittaminen on yhä puolueen pääteema.

Ennen vaaleja mielipidemittaukset olivat hieman yliarvioineet ruotsidemokraattien kannatusta ja aliarvioineet sosiaalidemokraattien kannatusta. Uurnilla äänestäjät noudattivat ehkä enemmän totuttuja tapojaan kuin kyselyihin vastatessaan. Tämän vuoksi mittaukseen kannattaa suhtautua tietyllä varauksella.

JOS sosiaalidemokraatit todella menettäisi suurimman puolueen paikkansa, olisi kyseessä historiallinen mullistus. Kansankodin rakentajana tunnettu valtionhoitajapuolue on ollut Ruotsin suurin yli sata vuotta.

Viimeksi joku toinen puolue vei vaaleissa kärkipaikan syyskuussa vuonna 1914. Silloin kokoomus oli suurempi prosenttiyksikön kymmenyksen turvin.
Helsingin Sanomat
24.10. 13:22
Kansankodin rakentajana tunnettu valtionhoitajapuolue on ollut Ruotsin suurin yli sata vuotta.
Miten kansankoti sitten voi nykyään? Siitä voi lukea mm. tästä ketjusta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin