USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Trump jatkaa voitosta voittoon. Nyt herkät ja itkuiset demokraatit voivat lopettaa itkunsa ja palata "töihinsä" keksimään mistä presidenttiään voisi seuraavaksi syyttää. :mrgreen:

https://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/ ... sa/828723/
USA:n va­rap­re­si­dent­ti Pence: Turkki keskeyttää so­ti­la­so­pe­raa­tion­sa Pohjois-Syyriassa


Ulkomaat 17.10.2019 20:59 | Päivitetty 17.10.2019 23:19
STT

Trump kiitteli "kovan rakkauden" tepsineen Turkkiin

Turkki ja Yhdysvallat ovat sopineet, että Turkki keskeyttää operaationsa Pohjois-Syyriassa.

Asiasta kertoi Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence lehdistötilaisuudessa Turkissa sen jälkeen, kun hän oli tavannut Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin.

Yhdysvaltain mukaan tulitauko kestää ensin viisi päivää, jonka jälkeen operaatio on määrä lopettaa kokonaan.

–  Kun YPG:n taistelijat ovat vetäytyneet alueelta, Turkki on suostunut pysyvään tulitaukoon, Pence sanoi.

Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu taas kertoi, että operaatio päättyy kokonaan vasta, kun kurditaistelijat ovat vetäytyneet alueelta.

Osana sopimusta kurdien YPG-järjestön taistelijat poistuvat alueilta, jonne Turkki on suunnittelemassa turva-aluettaan. Turkki aikoo perustaa Pohjois-Syyriaan turva-alueen, jonne se aikoo palauttaa Syyrian pakolaisia.

Pencen mukaan vetäytyminen on jo aloitettu ja asiasta on oltu yhteydessä Syyrian kurdijoukkoihin.

Myös Syyrian kurdijoukot ovat hyväksyneet tulitauon, kertoo kurdijoukkojen (SDF) johtaja Mazloum Abdi. Hän ei kuitenkaan täsmentänyt, ovatko kurdit valmiita vetäytymään alueelta, jonne Turkki suunnittelee turvavyöhykettä.

Turkin mukaan kurditaistelijoiden vetäytyminen turvavyöhykkeeksi suunnitellulta alueelta on ehto pysyvälle tulitauolle.

Turkki ja Yhdysvallat sopivat aiemmin tänään viiden päivän tulitauosta Pohjois-Syyriassa.
"Hitonmoinen johtaja", lausui Trump Erdoganista

Edes alustavaa tulitaukosopimusta voi pitää yllättävänä, sillä etukäteen presidentti Erdogan oli viestittänyt, että Turkki ei ole suostumassa minkäänlaiseen tulitaukoon. Aluksi hän ei ollut suostumassa edes tapaamaan Penceä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kiitteli Twitterissä Pencen uutisia "mahtaviksi" ja kiitti "miljoonien ihmishenkien säästämisestä".

–  Ihmiset ovat yrittäneet tehdä tätä "diiliä" jo vuosia. Miljoonien ihmisten elämä pelastetaan. Onnea KAIKILLE!

– Tätä diiliä ei olisi saatu aikaan kolme päivää sitten. Piti antaa vähän "kovaa rakkautta", jotta se saatiin aikaan, Trump muotoili tuntojaan Twitterissä.

Trump myös ylisti uutistoimisto AFP:n mukaan presidentti Erdogania.

– Hän on hitonmoinen johtaja. Hän teki oikein. Kunnioitan häntä valtavasti, Trump ylisti ja totesi päivän olleen mahtava "Yhdysvalloille, Turkille, kurdeille, koko sivilisaatiolle".
Asevientikieltoja ja kritiikkiä

Turkki käynnisti kovaa kansainvälistä kritiikkiä keränneen operaationsa hieman yli viikko sitten.

Hyökkäyksen takia EU-maat, mukaan luettuna Suomi, kielsivät uusien asevientilupien myöntämisen Turkkiin. Yhdysvallat taas asetti Turkille sanktioita ja uhkasi Turkkia vielä kovemmalla pakotepaketilla, joka olisi kohdistunut muun muassa maan armeijaan.

Nyt Yhdysvallat lupasi perua voimassa olevat pakotteet, jos pysyvä tulitauko tulee voimaan. Uusia pakotteita ei myöskään myönnetä ainakaan viiden päivän tulitauon aikana.

Sovun saantia edelsivät monet käänteet, jotka eivät varsinaisesti antaneet ennusmerkkejä sen onnistumisesta.

Ennen Pencen Turkin-vierailua tuli julkisuuteen Trumpin Erdoganille kirjoittama erikoinen kirje, jossa Trump maanitteli Erdogania neuvotteluihin kurdien kanssa ja varoitteli samalla voivansa tuhota Turkin talouden. Trump kirjoitti, että historia näkee Erdoganin ikuisesti paholaisena, jos "hyviä asioita" ei tapahdu.

–  Älä ole kovis. Älä ole hölmö! Soitan sinulle myöhemmin, Trump sanoi kirjeessä.

BBC:n tietojen mukaan Erdogan ei ilahtunut Trumpin kirjeestä, vaan heitti sen roskiin.
Turkki sai, mitä halusi

Turkin hyökkäystä edeltänyt Trumpin päätös vetää Yhdysvaltain joukot pois Pohjois-Syyriasta aiheutti kovaa kritiikkiä jopa hänen tukijoidensa parissa Yhdysvalloissa.

Vaikka Trump juhlikin tulitaukoa diplomatian voittona, sopimuksen myötä voi katsoa myös Turkin saavuttaneen tavoitteensa.

Turkkia on jo pitkään hiertänyt kurdien YPG:n toiminta sen rajan tuntumassa. YPG:lla on vahvat kytkökset kurdien sissijärjestö PKK:hon, jonka Turkki, Yhdysvallat ja EU ovat määritelleet terroristijärjestöksi.

Samalla Turkki saa alueelle toivomansa turvavyöhykkeen, jonne on aikonut omien suunnitelmiensa mukaan sijoittaa Syyrian pakolaisia.

Turkissa on lähes neljä miljoonaa pakolaista, ja turkkilaisten asenteet heitä kohtaan ovat kiristyneet muun muassa Turkin talouskriisin takia.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 21.41 ja 21.59 ja 22.24. Lisätty tieto, että kurdijoukot hyväksyvät tulitauon.
Kuva
A Democrat crying at an empty parking lot
Radiopuhelin kirjoitti:
Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm
Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10528
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja damfin »

Trumpin mahtavat päivät jatkuu mahtavilla uutisilla, taas tuo pahuksen väärä lehdistö puskee ulos vääriä uutisia, siis sellaisia jotka kyllä pitävät paikkansa mutta joiden julkaisemisesta trump-fanaatikot eivät tykkää...
Valkoinen talo myönsi Trumpin yrittäneen saada Ukrainalta poliittista hyötyä sotilasapua vastaan – ”Asiat muuttuivat juuri hyvin, hyvin huonosta vielä paljon pahemmiksi”

Valkoisen talon henkilöstöpäällikkö kertoi toimittajille, että presidentti yritti saada Ukrainalta poliittista hyötyä sotilasapua vastaan.
VALKOISEN talon henkilöstöpäällikkö Mick Mulvaney kohahdutti lehdistötilaisuudessa torstaina.

Hän vahvisti, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump yritti saada Ukrainalta poliittista hyötyä sotilasapua vastaan.

Mulvaneyn mukaan Trump oli heinäkuussa pidättänyt 400 miljoonan dollarin arvosta sotilasapua ja yrittänyt täten saada Ukrainaa tutkimaan väitteitä, joiden mukaan demokraattipuolueen kansallinen komitea olisi piilottanut tietokoneserverin Ukrainaan.

Väitettä siitä, että DNC olisi piilottanut serverin Ukrainaan, on pidetty laajalti perusteettomana.

Väitteiden mukaan serveri linkittyisi syytöksiin siitä, että Venäjän vaalivaikuttaminen olisi auttanut Trumpia voittamaan vuoden 2016 presidentinvaalit.

Kansliapäällikön puheet tukevat Trumpin vastaiseen virkarikostutkintaan liittyviä väitteitä, joiden mukaan Trump olisi hyväksikäyttänyt asemaansa poliittisen hyödyn saamiseksi.

Mulvaneyn puheesta kertoivat muun muassa Washington Post, The New York Times ja AFP.

Tunnustus on hätkähdyttävä siksi, että presidentti itse on toistuvasti kiistänyt vaihtokaupat.

Mulvaney puolusti Trumpia sanomalla, että kyseinen teko oli ”ehdottoman sovelias.”

VAIN tunteja myöhemmin Mulvaney kuitenkin pyörsi sanomisiaan. Hän syytti mediaa sanojensa vääristelystä ja sanoi, että media tekee niin "puolueellisen ja poliittisen noitametsästyksen edistämiseksi presidentti Trumpia vastaan".

– Haluan tehdä selväksi, ettei Ukrainalle menevän sotilasavun ja minkään 2016 vuoden presidentinvaaleihin liittyvän tutkinnan välillä ollut minkäänlaista vaihtokauppaa, hän kertoi tiedotteessa.

– Presidentti ei ikinä pyytänyt minua pidättämään rahoja siihen saakka, että ukrainalaiset tekisivät mitään serveriin liittyvää, hän jatkoi.

Siitä huolimatta hänen alkuperäinen tunnustuksensa näytti tukevan Trumpin vastaiseen virkarikostutkintaan liittyviä väitteitä siitä, että Trump väärinkäytti valtaansa ja loukkasi vaalilakia, Reuters kirjoittaa.

– Mulvaney kertoi juuri, että Yhdysvaltain sotilasapu Ukrainalle jäi odottamaan Ukrainan tutkintaa demokraatteihin, twiittasi edustajainhuoneen tiedusteluvaliokunnan puheenjohtaja Adam Schiff.

– Asiat muuttuivat juuri hyvin, hyvin huonoista vielä paljon pahemmiksi.


Demokraattien Schiff on yksi virkarikostutkinnan johtohahmoista.

Mulvaneyn mukaan Trump ei ollut kuitenkaan tehnyt mitään väärää. Kansliapäällikön mielestä Trumpin toimet tukivat oikeusministeriön tutkintaa Venäjän vaalivaikuttamissyytöksien lähteisiin.

Kansliapäällikkö myös kiisti Trumpin liittäneen sotilastukia entiseen varapresidenttiin Joe Bideniin liittyvään tutkintaan, joka on yksi demokraattien pääasiallisista syytöksistä Trumpia vastaan.

Trump lausui myöhemmin, että hän hänellä on yhä suuri luotto henkilöstöpäällikköönsä, kertoo uutistoimisto Reuters.

MULVANEYN möläytykset olivat jatkoa dramaattiselle torstaille. Aiemmin päivällä Yhdysvaltain EU-suurlähettiläs Gordon Sondland heitti bensaa virkarikostutkinnan liekkeihin.

Sondlandin mukaan Trump yritti puskea Ukrainaa tutkimaan paikallista yhtiötä, johon ex-varapresidentti Biden ja tämän poika kytkeytyvät. Lisäksi Trump otti neuvotteluihin mukaan oman lakimiehensä, jotta pystyisi edistämään asiaa.

Sondlandin mukaan hän oli "pettynyt" siihen, että Trump otti yksityisen asianajajansa Rudy Giulianin mukaan Ukrainaan liittyviin neuvotteluihin, kertoo sanomalehti New York Times. Hänen mukaansa Yhdysvaltain ulkosuhteet tulisi hoitaa vain ulkoministeriön ja sen diplomaattien kautta.

New York Times kirjoittaa Sondlandin ymmärtäneen omien sanojensa mukaan vasta myöhemmin, että tällä Trump pyrki mahdollisesti vaikuttamaan Yhdysvaltain ensi vuoden presidentinvaaleihin.

– Herra Giuliani painotti, että Trump haluaisi julkisen lausunnon Ukrainan presidentiltä Volodymyr Zelenskyiltä siitä, että Ukraina on sitoutunut tutkimaan korruption vastaisia toimia, Sondland sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

SONDLAND kertoi asiasta Trumpin virkarikostutkintaa koskevassa kuulemisessa. Valkoinen talo yritti ensin estää Sondlandia todistamasta Trumpia vastaan.

Trumpin vastainen virkarikostutkinta on saanut alkunsa epäilystä, että Trump painosti Ukrainan presidenttiä puhelinkeskustelussa tutkimaan demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Bidenin ja tämän pojan toimia Ukrainassa.

Sondlandin lisäksi esimerkiksi Trumpin asianajajan luottomiehet on haastettu todistajiksi virkarikostutkinnassa, jonka demokraatit ovat käynnistäneet.

Giulianiin kytköksissä olevat liikemiehet pidätettiin viikko sitten lentokentällä Virginiassa, kun nämä olivat poistumassa maasta. Asiasta kertoi syyttäjä Geoffrey Berman.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006276857.html

Tuon lisäksi Trump ihan itse omin sanoin meni möläyttämään todeksi sen että Yhdysvalloilla on ydinaseita Turkissa, tokihan se on tiedossa ollut aiemminkin, tai sitä on ainakin epäilty, mutta yksikään viranomainen saati presidentti sitä ei ole julkisesti myöntänyt, kun sen kuuluisi olevan vähän niin kuin salaista tietoa, mutta Trumpin mielestä se on niin mahtava asia että kyllähän sillä nyt vähän pitää kerskailla :lol:

Kyllä nyt on jo selvää että jopa Ronald Reagan näytteli presidenttiä paremmin kuin Donald Trump, Trump ei osaa edes näytellä kunnollista presidenttiä.

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Ei saatana nämä tyypit on tyhmiä.
Joka kerta kun jäävät kiinni jostain, niin tarina muuttuu keskimäärin seitsemän kertaa ennen kuin loppuun päästään. :lol:

- No quid pro quo. We've been very clear on that.
- Of course quid pro quo. Get over it.


Ja puupääkannattajat ja trollit jatkaa puolustelua, vaikka taivas putoaisi niskaan. :lol:
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

John Kimble kirjoitti:
Pe Loka 18, 2019 2:27 am
Tackleberry kirjoitti:
Ke Loka 16, 2019 9:57 am
Hän pyysi Ukrainaa (ja sittemmin myös Kiinaa TV-haastattelussa - mikä idiootti!) auttamaan taistelussaan omaa poliittista vastustajaansa vastaan.
Tämä on vain kuplissaan elävien TDS-oireilevien kommunistien harhainen näkemys asiasta. Oikeasti Trump kysyi - laillisesti maiden välisen sopimuksen mukaan - USA:n oikeusministerin pyynnöstä oikeusapua Ukrainalta korruption tutkinnassa. Se, että Bidenin poika Hunter Biden on Burisman korruptiovyyhden keskipisteessä toimiessaan sen johtokunnassa ei ole Trumpin vika. Kuten ei myöskään Joe Bidenin saamat 900 000 dollaria lobbausrahaa Burismalta. Myös Nancy Pelosilta ja hänen pojaltaan löytyy Ukraina-kytköksiä. Mm. tämän takia hän ei halua, että edustajainhuone äänestää virkarikossyytteen tutkinnan aloittamisesta jolloin republikaaneille tulisi myös haasto-oikeus.
Seli seli.

Huomasin, ettet kommentoinut tuota pyyntöä Kiinalle mitenkään. :roll: 8)
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Trumpin mahtavat päivät jatkuu mahtavilla uutisilla, taas tuo pahuksen väärä lehdistö puskee ulos vääriä uutisia, siis sellaisia jotka kyllä pitävät paikkansa mutta joiden julkaisemisesta trump-fanaatikot eivät tykkää...
Hehe ,satuin katselemaan tuon pressitilaisuuden ja kyllä siinä nyt CNN halusi väkisin ymmärtää väärin sanomiset. :D Tätähän se on tämä median meininki tänäpäivänä. Nyt sitten niitä syytteitä peliin vain demokraatit :D
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Kuva :D
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Mickillä on löysät housussa. :lol:

Tais juuri kuulla, että Nixonin kansliapäällikkö joutui aikanaan linnaan. Ja tämä oranssi läskiperse, jolle Mulvaney työskentelee, on tuplasti pahempi rikollisnilkki.

Nixon: I'm not a crook.
Trump: I am a crook. Get over it.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11277
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

Niin no lehdistötilaisuudessa oli kaikkien uutiskanavien kuvaajat paikalla... Tuossa pari videota:
https://youtu.be/vDQt5iOnO-I
https://youtu.be/2ms-95Ra2pM
Mulvaney on luotettava työntekijä. Pari ylimääräistä kuppia kahvia ja se kertoo aivan kaiken median edessä...

Ihan kuin Valkoisen talon viikko ei olisi ollut riittävän täynnä historiallisia mokia ja skandaaleita, ensi kesän G7 kokous tulee olemaan Trumpin omistamalla golfkerholla. Vaikka Yhdysvalloissa on jo pitkään ihmetelty, edistääkö Trump todella sukunsa bisneksiä pressana ollessaan.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d56 ... 4fab8eccb6
Näkökulma: Löyhkä USA:n Turkki-tunaroinnista ei lähde pois edes pyyhkimällä

Tänään klo 5:17

Trump pelaa ulkopolitiikkaa yhtä taitavasti kuin pulu shakkia, kirjoittaa Iltalehden ulkomaantoimittaja Jaakko Isoniemi.

USA:n presidentti Donald Trump oli yhtä riemua, kun hän ylisti Turkin kanssa neuvoteltua niin kutsuttua tulitaukoa, jonka aikana kurdien YPG-militia pääsisi vetäytymään 30 kilometrin päähän Turkin rajasta.

Tiedättehän sanonnan, että siitä itsestään ei saa hajua pois pyyhkimällä? Vähintäänkin sellainen olo Trumpin juhlinnasta tulee. Pohjimmiltaan kyse oli presidentin itsensä tekemästä, täydellisen tökeröstä ulkopoliittisesta munauksesta, jossa Yhdysvallat petti liittolaisensa ja Turkki käytti salamannopeasti tilaisuutensa hyväkseen.

Turkkihan on jo pidemmän aikaa kipuillut rajansa takana olevien kurdien kanssa ja ilmoittanut haluavansa 30-kilometristä ”suojavyöhykettä”. Syy on, että Turkki pelkää Syyrian kurdien voimaantumisen heijastuvan omaan maahansa, jossa se alistaa kurdivähemmistöään. Retoriikassa YPG on terroristijärjestö, suunnilleen Isisiin verrattavissa oleva paha. Siitä toki viis, että USA:n liittouman tuella YPG:n pohjalle muodostettu laajempi militia SDF ajoi ne oikeat terroristit kauas Turkin rajasta ja ajoi aikakautemme vaarallisimman terroristijärjestön maan alle Syyriassa.

Uutisia seuraavat saattava muistaa, miten Isis oli vähällä jyrätä rajakaupunki Kobanen 2014–2015, ennen kuin Yhdysvallat alkoi pommittaa terroristijärjestön asemia ja Turkki vastahakoisesti salli vahvistusjoukkojen kuljettamisen paikalle omien maidensa läpi. Tappio Kobanessa oli Isisille lopun alku.

Pikakelaus tähän päivään. USA:n presidentti Trump käy puhelinkeskustelun virkaveljensä Recep Tayyip Erdoganin kanssa. Pian tämän jälkeen Yhdysvallat vetää kaikki joukkonsa, noin tuhatkunta sotilastaan pois kurdien hallitsemalta alueelta. Erdogan iskee välittömästi. Trump tietää (tai ainakin hänen oma turvaneuvostonsa tekee asian selväksi) munanneensa, mutta ei totuttuun tapaansa myönnä sitä ja kirjoittaa Erdoganille (monen mielestä melko lapsellisen) kirjeen, jolla ei ole mitään vaikutusta. Käytännössä koko USA:n muu poliittinen kenttä, niin republikaanit kuin demokraatitkin, kävivät kierroksilla siitä, että heidän presidenttinsä tyri näin täydellisesti.

Siinä sivussa sitten osattiin pelätä Iranin vaikutusvallan vahvistumista ja Isisin nousua. Olihan kurdien valvomilla vanki- ja pakolaisleireillä tuhansittain Isis-taistelijoita ja heidän perheenjäseniään, joista moni ulkomaalaisia.

Sitä itseään osui tuulettimeen oikein kahmalokaupalla.

Kovan kritiikin ja paineen ansiosta Trump lähetti varapresidenttinsä Mike Pencen Ankaraan. Lopputuloksena oli nyt juhlittu ”tulitauko”, joka Pencen mukaan ”hyödyttää suuresti” kurdeja, eikä Turkille annettu myönnytyksenä mitään muuta kuin aiemmin tällä viikolla asetettujen pakotteiden purku.

Ai niin, ja se 30 kilometrin suojavyöhyke, joka oli Turkin maahyökkäyksen tärkein päämäärä. Tosin tätä päämäärää USA on Pencen mukaan ”aina tukenut”.

Tätä kaikkea oli vaikea nähdä ennalta, kun Trumpin kabinetin ”viimeinen aikuinen” eli silloinen puolustusministeri James ”Mad Dog” Mattis jätti hallinnon vuodenvaihteessa. Mattis oli ajautunut erimielisyyksiin Trumpin kanssa muun muassa siksi, että Mattis arvosti USA:n liittolaisia ja uskoi välien hyvän hoidon tekevän USA:sta vahvemman.

Koko Turkki-Syyria-sotku on täydellinen mutta vain yksi esimerkki yhä pitenevään listaan, joka osoittaa, ettei ulkopoliittisissa asioissa voi ampua lonkalta ja improvisoida. Pikapäätös vetää joukot pois oli alueellinen strateginen katastrofi.

USA menetti nyt Syyriassa viimeisetkin vaikutusvaltansa rippeet. Venäjä oli jo vahvoilla ja on jatkossa kiistatta tärkein ulkovaltapeluri, kun presidentti Bashar al-Assad alkaa yhdistellä runneltua valtiotaan takaisin hallintaansa. Iran puolestaan pääsee tukemiensa militanttien avulla vaikuttamaan alueella entistä voimakkaammin. Kurdit heitettiin susille. Trump onkin ulkopoliitikkona kuin shakkia pelaava pulu: se sotkee laudan, kaataa nappulat ja rientää omiensa luokse julistamaan voittoaan.

Erdogan taas pelasi korttinsa täydellisesti, esiintyi vahvana ja uhmakkaana johtajana, joka uhkasi, ettei hän edes neuvottele Pencen kanssa, kunnes ”myöntyi” vain reilun viikon sotimisen jälkeen ottamaan vastaan itselleen täydellisen sopimuksen. Kuten turkkilaislähde uutistoimisto Reutersille sanoi, Turkki sai kaiken haluamansa.

Turkin jatkosuunnitelma on ajaa pari miljoonaa Syyriasta tullutta pakolaista puskurivyöhykkeelle. Tämä taas voi pahimmillaan tarkoittaa kurdien etnistä puhdistusta alueelta, joka oli heidän kotinsa.

Seuraavien viiden päivän aikana YPG kerää joukkonsa etelämmäksi. Vaihtoehto oli verilöyly.

Kobane on enää kipeä muisto.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tru ... #gs.axa7fc
Trump vertasi Turkkia ja kurdeja pikkulapsiin ja kertoi antaneensa heidän taistella keskenään – jo 500 kuollut ja 300 000 joutunut jättämään kotinsa

MTV Uutiset
JULKAISTU 7 TUNTIA SITTEN

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo antaneensa Turkin ja kurdijoukkojen ottaa yhteen, koska osapuolet olivat kuin lapsia, joiden oli tapeltava keskenään.

Trumpin mielestä osapuolet olivat kuin kaksi lasta leikkikentällä ja heidän piti antaa ensin tapella, jotta heidät voi sitten erottaa.

Jo 500 ihmistä kuollut

Turkki hyökkäsi Pohjois-Syyrian kurdialueille viime viikolla sen jälkeen, kun Trump veti Yhdysvaltain joukkoja alueelta.

Yli 500 ihmistä on saanut surmansa taisteluissa ja noin 300 000 siviiliä on joutunut lähtemään kodeistaan, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -tarkkailujärjestö.
Trumpin kuvitelmissa sotatoimet näyttävät todellakin olevan kuin nyrkkitappeluita, joissa lentelee luoteja:
https://youtu.be/1obLbIo4p5Y

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Trumpin Turkki päätös oli parasta mitä Syyriassa on vähään aikaan tapahtunut.Iltalehden ulkomaantoimittaja on totaalisen pihalla.
Tuo Kurdien "pettäminen" on ihan normaalia USA:n ulkopolitiikkaa jonka on usea "liittolainen"saanut kokea.Saddam viimeksi karvaasti tämän totesi.
Pohjimmiltaan kyse oli presidentin itsensä tekemästä, täydellisen tökeröstä ulkopoliittisesta munauksesta, jossa Yhdysvallat petti liittolaisensa ja Turkki käytti salamannopeasti tilaisuutensa hyväkseen.
Turkki kun nyt on se strategisesti tärkein NATO maa niin siinä ei paljon terroristeiksi lasketut Kurdit paina.Lähtö tulee itsehallinnosta haaveileville Kurdeille. Venäjä ja Syyrian hallinto kyllä pitävät huolen siitä että tilanne ei pääse riistäytymään käsistä.
Tie kohti rauhaa avautui Trumpin toimesta. Toisaalta ei se USA joukkoja vielä pois vetänyt Syyrian öljykentiltä. :D Saudeihin noista suurin osa siirtyykin suoraan ja kohti uusia pettymyksiä.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Kuten sanoin Pelosi, Schiff et al eivät haluakkaan äänestää "virallisen virkarikossyytetutkinnan" aloittamiseksi koska tämä antaisi myös republikaaneille ns. "subpoena" -oikeuden myös kaikkia demokraatteja kohtaan. Taitaa olla omissa kaapeissa liikaa luurankoja. Lisäksi monet demokraatit voisivat menettää paikkansa ns. vaa'ankieliosavaltioissa äänestivät he sitten kyllä tai ei. Kyseessä on siis täysin poliittinen show tarkoituksena vaikuttaa ensin vuoden vaaleihin. Käytän vielä patoevän "luotettavia lähteitä" niin ei tule sanomista siitäkään. :mrgreen:
Clinton News Network kirjoitti:Washington (CNN) Democratic Speaker Nancy Pelosi said Tuesday she will not hold a full House vote for now to authorize a formal impeachment inquiry into President Donald Trump, a step Republicans and defenders of the President have demanded.

"There's no requirement that we have a vote so at this time we will not be having a vote and I'm very pleased with the thoughtfulness of our caucus with the path that we are on," Pelosi said in news conference Tuesday evening, following a meeting with her caucus.

Pelosi is not fully ruling out such a vote, a congressional aide confirmed to CNN, leaving her with the option to do so in the future, but she is not moving on it right now. She delivered this message to her caucus in their ongoing closed-door meeting Tuesday before speaking to reporters.

"We're not here to call bluffs. We're here to find the truth, to uphold the Constitution of the United States," she added Tuesday. "This is not a game for us. This is deadly serious, and we're on a path that is getting us to a path to truth and timetable that respects our Constitution."

Multiple sources told CNN that there were disagreements among Pelosi's team during the closed door meeting and among key committee chairs about whether to hold an impeachment inquiry vote -- one reason why there will not be a vote as of now, multiple sources told CNN.

While leaving Pelosi's office Tuesday, House Majority Leader Steny Hoyer and other Democrats said there has been no decision on holding an impeachment inquiry vote. Hoyer also said he didn't believe a vote is necessary.

House Majority Whip Jim Clyburn had been reaching out to Democratic lawmakers to see if there's support to hold a formal vote authorizing an impeachment inquiry, a move that could blunt a key GOP attack but could be a risky for some vulnerable Democrats, according to a source with knowledge of the matter.

Pelosi has previously resisted a House vote but signaled she would think about it to the Atlanta Journal-Constitution in an interview earlier this month.

"If we want to do it, we'll do it. If we don't, we don't. But we're certainly not going to do it because of the President," Pelosi told the paper. "It's wrong for a person to ask a foreign government to interfere in our election, and the president is doing it in full view — and in defiance of what our Founders had in mind."

Republicans have repeatedly demanded a vote to start the inquiry. During the Clinton and Nixon impeachment inquiries, the House passed inquiry resolutions to gain tools like more subpoena power and depositions, and included in those resolutions were nods to bipartisanship that gave the minority party subpoena power, too.

Republican House Whip Steve Scalise said Tuesday that "Pelosi won't even acknowledge if we're in an impeachment inquiry. She's trying to shield her members from an actual vote."

Intelligence Committee Chairman Adam Schiff, who joined Pelosi's news conference Tuesday, countered that "Republicans are completely represented" throughout the process.

"They get to ask whatever questions they want in a process in which they have every bit as much opportunity as the majority to ask questions," the California Democrat said.

Schiff added that Democrats have made "dramatic progress in answering some of the questions" rooted in a whistleblower complaint alleging that Trump abused his official powers "to solicit interference" from Ukrainian President Volodymyr Zelensky in the upcoming 2020 election, and the White House took steps to cover it up. A transcript of the July phone conversation between the leaders released by the White House shows Trump repeatedly pushed Zelensky to investigate former Vice President Joe Biden and his son, Hunter.
There is no evidence of wrongdoing by either Joe or Hunter Biden.

Even before the whistleblower complaint was made available to lawmakers, Pelosi declared Trump had betrayed his oath of office and announced she was opening a formal impeachment inquiry into the President.

This story has been updated with additional developments Tuesday.

CNN's Clare Foran, Haley Byrd and Kristin Wilson contributed to this report.
https://edition.cnn.com/2019/10/15/poli ... index.html
Radiopuhelin kirjoitti:
Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm
Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11277
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/fin ... #gs.ay6e2j
Finanssiyhtiö Moody's: Donald Trump voittaa selvästi ensi vuoden vaalit

Luottoluokituksistaan tuttu finanssiyhtiö Moody's ennustaa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille selvää voittoa ensi vuoden presidentinvaaleissa. Moody'sin ennustemalli perustuu ennakoituun talouskehitykseen.

Trumpin suosio on ollut alempana kuin edellisillä presidenteillä samassa vaiheessa presidenttikautta, ja useimmissa kansallisissa mielipidekyselyissä istuva presidentti on jäljessä demokraattihaastajiaan.

Työttömyys ja bensan hinta ratkaisevat


Moody's on kuitenkin rakentanut mallinsa osavaltiokohtaisesti ennakoiden, miten esimerkiksi työttömyys, bensan hinta ja kotitalouksien käytettävissä olevat tulot kehittyvät milläkin alueella ja miten se vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen. Tämän mallin mukaan Trump olisi voittamassa monia tärkeitä osavaltioita, joissa talouden näkymät ovat hyvät.

Taloudelliset seikat ennustavat perinteisesti melko hyvin vaalituloksia Yhdysvalloissa.

Moody'sin mukaan malli toimii siitäkin huolimatta, että Trump henkilönä jakaa mielipiteitä ehkä enemmän kuin kukaan toinen presidentti ennen häntä. Vaikka Trumpiin tyytyväisten osuus on pysytellyt tiukasti 40 prosentin tienoilla, on Trumpin kannattajakunta harvinaisen uskollista. Kun tähän 40 prosenttiin lisää noin 10 prosentin osuuden liikkuvia äänestäjiä joille taloudellisella tilanteella on suuri merkitys, on Trumpilla jo kasassa riittävä määrä äänestäjiä.

Demokraattiehdokas voittaa vain, jos kannattajat vaivautuvat uurnille


Vuoden 2016 vaaleissa Trump sai hieman vähemmän ääniä kuin vastaehdokkaansa Hillary Clinton, mutta keräsi enemmän valitsijamiehiä. Ratkaiseviksi nousivat etenkin perinteisesti demokraatteihin kallellaan olevat Michigan, Wisconsin ja Pennsylvania, joissa teollisuustyöläisten tuki ratkaisi voiton Trumpille.

Moody'sin mukaan demokraattiehdokas voittaa vain, jos demokraattiäänestäjät lähtevät uurnille ennätyksellisen ahkerasti.
Mitäs luulette. Onko demokraattiäänestäjät saaneet jo tarpeekseen Trumputtimesta? Uskon äänestysvilkkauden olevan ennätyksellistä.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Trumpin suosio on ollut alempana kuin edellisillä presidenteillä samassa vaiheessa presidenttikautta, ja useimmissa kansallisissa mielipidekyselyissä istuva presidentti on jäljessä demokraattihaastajiaan.
Tämähän nyt ei pidä paikkaansa vaan Trump on selkeästi ollut paremmissa asemissa kuin esim Obama samassa vaiheessa kauttaan. Moodys on historiansa aikana mokannut yhden kerran presidenttikisan arvioissaan ja se tapahtui vuonna 2016. :D
On täysin selvää että Trump tulee seuraavankin kauden istumaan jos nyt mitään maata mullistavaa ei tapahdu sitä ennen.Pumppu pettää tai vastaavaa.
Demokraatit vain kaivavat kovalla innolla itselleen syvempää kuoppaa ja median tarinoille ei paljoa korvaansa kannata lotkauttaa. :D
Moody's on kuitenkin rakentanut mallinsa osavaltiokohtaisesti ennakoiden, miten esimerkiksi työttömyys, bensan hinta ja kotitalouksien käytettävissä olevat tulot kehittyvät milläkin alueella ja miten se vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen. Tämän mallin mukaan Trump olisi voittamassa monia tärkeitä osavaltioita, joissa talouden näkymät ovat hyvät.
Se menee juurikin näin. Media on kaikkensa tehnyt sen eteen että Trump seuraavankin kauden istuu vai kuinka luulette valeuutisten uppoavan kansaan :D Kolmisen vuotta salaliittoteoriaa ja kun se kaatui reisille niin uutta perään.Heh. Mitään muutahan ei demokraateilla ole ollut tarjota äänestäjille.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Trump kampanja harkitsee oikeustoimia CNN:ää vastaan viimeisimpien Veritas paljastusten johdosta.
https://www.projectveritas.com/

Trump Campaign To Sue CNN For "Substantial Payment" After Project Veritas Undercover Exposé
https://www.zerohedge.com/political/tru ... ver-expose
:D

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006278441.html
Hillary Clinton vihjaa oman puolueensa ehdokkaan olevan Venäjän kätyri – Tulsi Gabbardilta raivokas vastaus
Tulsi Gabbard kutsui Hillary Clintonia muun muassa korruption ruumiillistumaksi.
Demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaana 2016 ollut Hillary Clinton varoittaa Venäjän sotkeutuvan jälleen Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin ensi vuonna. Clinton hävisi kolme vuotta sitten republikaanisen puolueen Donald Trumpille, joka sai tukea Venäjän vaikuttamiskampanjoilta.

Clinton sanoi Campaign HQ -podcastissa, että Venäjä suunnittelee kolmannen puolueen ehdokkaan tukemista vaaleissa syödäkseen ääniä demokraateilta. Clinton vaikutti vihjaavan, että tämä ehdokas olisi Tulsi Gabbard, joka tällä hetkellä tavoittelee demokraattisen puolueen ehdokkuutta. Grabbard on mielipidemittausten mukaan kaukana kärkiehdokkaista.

– Luulen, että heillä on silmänsä naisessa, joka on tällä hetkellä demokraattien esivaaleissa. He valmistavat häntä olemaan kolmannen puolueen ehdokas. Hän on venäläisten suosikki. Heillä on joukko sivustoja, botteja ja muita tapoja, joilla he tukevat häntä tällä hetkellä, Clinton sanoi.

– Tämä olettaen, että Jill Stein luovuttaa, eikä hän sitä välttämättä tee. Hän on myöskin Venäjän kätyri. Todellakin, hän on Venäjän kätyri.

Stein oli vihreän puolueen presidenttiehdokkaana 2012 ja 2016.

– He tietävät, etteivät he (venäläiset) voi voittaa ilman kolmannen puolueen ehdokasta. En tiedä, kuka se on, mutta takaan että heillä on raju kolmannen puolueen haastaja tärkeimmissä osavaltioissa, joita he tarvitsevat, Clinton sanoi.

Gabbardia on aikaisemminkin syytetty Venäjän lähellä olemisesta. Hän on kiistänyt väitteet. Gabbard on myös ilmoittanut, että hän ei aio osallistua vaaleihin, mikäli ei voita demokraattien ehdokkuutta.

Perjantaina Gabbard vastasi Clinton syytteisiin Twitterissä raivoisasti.

– Mahtavaa! Kiitos Hillary Clinton, sinä sodanlietsojien kuningatar, korruption ruumiillistuma ja demokraattista puoluetta pitkään syöneen mädän henkilöitymä olet vihdoin astunut esiin verhon takaa. Siitä asti kun julkistin ehdokkuuteni, järjestäytynyt kampanja on pyrkinyt tuhoamaan maineeni, Gabbard kirjoitti.

– Olemme ihmetelleet, kuka sen takana on ja miksi. Nyt tiedämme – se olit aina sinä välikäsiesi sekä valtamedian ja sotakoneen voimakkaiden liittolaistesi avulla, peloissasi luomastani uhasta.
:D Kaikki jotka ovat USA:n valloitusoperaatioita vastaan ovat Venäjän kätyreitä.Sillä ei ole mitään merkitystä että kyseessä on kongressin jäsen ja naispuolinen veteraani joka on paikanpäällä saanut seurata vallanvaihto operaatioiden saavutuksia. :D
Viimeksi muokannut sikakoira, La Loka 19, 2019 10:25 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Trumpilla on kyllä loistava taktiikka. Kun laittomuudet ja väärinkäytökset paljastuvat, niin harhautetaan kaikkia harrastamalla lisää laittomuuksia ja väärinkäytöksiä. Niin, ja sitten haastetaan kaikki oikeuteen. Tai ainakin "harkitaan" sitä.

Vitun pellet. :lol:
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Hillaryltä hyvä veto tähän väliin.

Hillary vihjasi, että eräs demokraattien ehdokas on ryssien suosikki (ja sitähän hän on Minfonkin ryssien keskuudessa) ja aikoo asettua kolmannen puolueen ehdokkaaksi auttaakseen Trumpia. Clinton ei edes nimennyt Tulsia, mutta meltdownhan siitä seurasi. Vastaus oli kuin suoraan sikakoiran kynästä. :lol:
Kuva


Parasta tässä on se, että jos Tulsi nyt asettuu ehdolle kolmannen puolueen riveistä, homma on jo liian läpinäkyvää. Harmittavasti juoni paljastettiin etukäteen. :cry:
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Vastaa Viestiin