Kurdien mielenosoituksessa väkivaltaisuuksia ja Turkin lähetystön ikkunoiden rikkomista

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
JammuSetä

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Eli Ohisalon mukaan Kurdeilla on täysi oikeus rikkoa lakia ja viranomaisen käskyjä?

Tuo Hutisalo on kyllä erittäin vaarallinen tuossa virasaaan. Puuttuu asioihin täysin ideologian ohjaamien tunteiden varassa.

Papa Legba
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1305
Liittynyt: Ke Elo 22, 2018 8:43 pm

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Papa Legba »

JammuSetä kirjoitti:
Su Loka 20, 2019 5:55 pm
Eli Ohisalon mukaan Kurdeilla on täysi oikeus rikkoa lakia ja viranomaisen käskyjä?

Tuo Hutisalo on kyllä erittäin vaarallinen tuossa virasaaan. Puuttuu asioihin täysin ideologian ohjaamien tunteiden varassa.
Komppaan. Ohisalo on todella vaarallinen ja on kusipäisten porukkojen edustaja ministerinä.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Mikähän tuon kurdien pyhän lehmän tarkoitus oikein oli, kun piti kielloista huolimatta ottaa kärkiautoksi mukaan, eikä avattu ovea ystävällisestä pyynnöstä huolimatta? Varmaan joku ämyriauto ja karjapuskuri, jolla olisi voitu kolata vastustajat pois tieltä ja päiviltä. Olisiko kolmannen maailman sisäministeri ollut tuolloin kiivaana vaatimassa ties mitä, varmaan olisi ja poliisin syyhän sekin olisi ollut.

Kyllä on vittumaista, kun poliisista vastuussa on tällainen vastuuton otus, joka on valmis vaikka mille mutkalle, että rispektiäijiä ei komenneta. Eihän tuossa ole poliisihevosetkaan enää turvassa. Toivottavasti tiedostavat Helsingin poliisissa koirien toimivan tehokkaammin tämän porukan kanssa!
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Avatar
Villeri
Adrian Monk
Viestit: 2998
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Jos kuumapäillä riittäisi nanosekunti aikaa ajatteluun, he tajuaisivat, että suomalaiset eivät pidä kivienheittelijöistä ja mellakointi toimii omaa asiaa vastaan. Mutta kun hermo pinnassa mennään, niin ei riitä.

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11302
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... #gs.arj6v7
Poliisi perustelee toimintaansa Turkki-mielenosoituksesta: Aiemmin rikottiin lähetystön ikkunat – Mielenosoituksen järjestäjän mukaan poliisi on sekoittanut kaksi eri järjestäjää keskenään

JULKAISTU 17 MINUUTTIA SITTEN
Poliisin voimankäyttö ja määräykset lauantaisessa Turkki-mielenosoituksessa Helsingissä on kerännyt järjestäjätaholta ja mielenosoittajilta runsaasti kritiikkiä ja syytöksiä poliisin provokaatiosta.

Poliisi esti Narinkkatorilla Helsingin keskustassa mielenosoittajien soundiauton eli äänentoistoon käytetyn auton lähtemisen mielenosoituskulkueen mukaan.

Tilanne johti siihen, että poliisi rikkoi auton ikkunan ja otti avaimet pois estääkseen auton kulun. Poliisi myös käytti etälamautinta ainakin yhtä mielenosoittajaa kohtaan.

Mielenosoituksen järjestäjän, Yhdessä Rojavan puolesta -solidaarisuusverkoston mukaan poliisi "lopulta hyökkäsi mielenosoitukseen".

Esimerkiksi yhdessä Narinkkatorilla otetussa videossa näkyy poliisin ja miehen välinen välikohtaus, jossa useita kypärin varustautuneita poliiseja taltuttaa yhtä maassa vastustelevaa miestä. Sitä, mistä tilanne on saanut alkunsa, ei tässä videossa näy.

STT ei ole varmistanut kyseisen videon aitoutta. Samasta paikasta ennen mielenosoituksen alkua on kuitenkin julkaistu verkossa useita eri videoita.

Myös poliisin varustautuminen – hevoset, koirat, etälamautin ja mellakkavarusteet – ovat herättäneet kysymyksiä.

Helsingin poliisin hälytys- ja valvontatoiminnan johtaja, ylikomisario Jere Roimu vastaa kritiikkiin. Roimu toimi yleisjohtajana poliisin tilannekeskuksessa mielenosoituksen aikana.

Miksi auto ei päässyt kulkueen matkaan?
– Edellisessä vastaavassa mielenosoituksessa heillä oli auto, ja silloin mielenosoitus päättyi lähetystöalueelle, jossa tapahtui vahingonteko.

Mielenosoitusväki liikkui ja juoksenteli lähetystöalueella niin, että auto ajoi ihmisten seassa. Oli epäily, että mielenosoitus saattaisi suunnata ennalta sovitusta reitistä huolimatta esimerkiksi Kaivopuiston lähetystöalueelle, Roimu sanoo STT:lle.

Kaivopuistoon edennyt Turkin toimia Pohjois-Syyriassa vastustanut mielenosoitus järjestettiin maanantaina. Sen yhteydessä rikottiin Turkin suurlähetystörakennuksen ikkunoita, ja Roimun mukaan iso kivi lensi lähellä yhden poliisin päätä. Poliisi tutkii asiaa.

Autoa pystytään käyttämään viranomaisia vastaan niin, että tungetaan poliisiketjusta läpi, Roimu kertoo.

Lauantaisen mielenosoituksen järjestäjän, Yhdessä Rojavan puolesta -solidaarisuusverkoston edustajan mukaan solidaarisuusverkosto ei ollut mukana järjestämässä maanantain mielenosoitusta.

–  Poliisi tuntuu nyt sekoittavan eri järjestäjät keskenään, verkoston edustaja sanoo STT:lle.

Hän pyysi pysyä jutussa nimettömänä, koska kertomansa mukaan hänellä on ollut ongelmia Turkin viranomaisten kanssa.

Facebookin perusteella maanantain mielenosoituksen järjestäjiin kuuluu SaveRojava Finland. Solidaarisuusverkoston järjestäjän mukaan he eivät tunne SaveRojava Finlandin toimintaa, koska se on vasta perustettu.

Mielenosoituksen järjestäjät eivät noudattaneet poliisin määräyksiä

Auton kieltämiseen lauantaina vaikutti Roimun mukaan myös mielenosoittajien ja muiden ihmisten turvallisuus, koska reitti kulki isoja Helsingin katuja, ja paikalla oli pieniä lapsia kävelemässä ja muutenkin paljon jalankulkijoita.

–  Neuvottelimme tunnin järjestäjien kanssa ja kerroimme, että poliisi ei tule päästämään autoa jalankulkijoiden sekaan.

Järjestäjä ilmoitti suoraan poliisille, että he eivät tule noudattamaan poliisin ohjetta ja määräystä, vaan ottavat auton väkisin mukaan, Roimu sanoo.

Helsingissä järjestetään 250–300 mielenosoitusta vuodessa, ja on Roimun mukaan poikkeuksellista, ettei järjestäjä noudata poliisin ohjeita.

Mielenosoituksen järjestäjän edustaja myöntää, ettei poliisin määräystä suostuttu noudattamaan. Järjestäjän mukaan Helsingin pääkaduille on lauantaina ennenkin päästetty soundiautoja.

–  Poliisi yrittää käyttää turvallisuusperusteita poliittisen mielenilmaisun rajoittamiseen, järjestäjä sanoo.

Kulkue pääsi lopulta liikkeelle.

Tilanne eteni Roimun mukaan niin, että poliisi ajoi lopulta omalla autollaan soundiauton eteen. Lopuksi poliisi rikkoi soundiauton ikkunan ja otti sieltä avaimet.

Samassa yhteydessä mielenosoittajat tönivät Roimun mukaan poliisia. Poliisi käytti etälamautinta.

– Poliisia vastustettiin voimakkaasti siinä tilanteessa. Etälamautinta käytettiin vastarinnan murtamiseen, Roimu sanoo.

Järjestäjällä, joka seurasi tilannetta kertomansa mukaan vierestä, on tapahtumista erilainen näkemys. Hänen mukaansa etälamauttimen käyttöön johtanut tilanne sai alkunsa siitä, kun yksi mielenosoittajista oli makaamassa poliisiauton edessä maassa.

– 4–5 poliisia alkoi retuuttamaan. Se oli täysin tarpeetonta voimankäyttöä.

Videolla näkyy, kuinka maassa oleva mies panee vastaan ja heittää yhden poliisin päältään selälleen.

Järjestäjä ei osannut kommentoida sitä, onko kyseinen mielenosoittaja tehnyt jotakin poliisille ja mikä voisi olla retuuttamisen syy.

Järjestäjän mukaan poliisin toiminta, hevoset, ja varustetaso ylipäänsä aiheutti pelkoa mielenosoittajissa, joista moni on konfliktialueilta.

Poliisin mukaan varustetason taustalla ovat Kaivopuiston tapahtumat.

–  Poliisi nosti varautumistasoa, koska edellinen mielenosoitus ei sujunut sovittujen pelisääntöjen mukaan rauhallisesti.

Mielenosoituksen järjestäjää epäillään kokoontumisrikkomuksesta

Helsingin Narinkkatorin lauantaisiin tapahtumiin liittyen poliisi epäilee useita ihmisiä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja järjestäjää kokoontumisrikkomuksesta.

Epäily kokoontumisrikkomuksesta liittyy siihen, ettei järjestäjä noudattanut Roimun mukaan poliisin ohjeita ja määräyksiä auton käytöstä.

Virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen epäilyt liittyvät esimerkiksi siihen, että poliiseja pakotettiin siirtymään ajamalla heitä kohti.

Järjestäjä on puolestaan tiedottanut, että se selvittää poliisin toimien laillisuutta ja tekee selvityspyynnöt myös poliisijohdolle.

Mielenosoitus pääsi lopulta liikkeelle kello 16:n jälkeen lauantaina ja sujui sen jälkeen sekä poliisin että järjestäjän näkemyksen mukaan rauhallisesti ja ongelmitta. Ketään ei pidätetty missään vaiheessa.

Yhdessä Rojavan puolesta -solidaarisuusverkoston järjestämä mielenosoitus ilmoitti halunneensa tuoda esiin muun muassa Turkin jatkamat pommitukset Yhdysvaltojen kanssa tehdystä tulitaukosopimuksesta huolimatta.

Papa Legba
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1305
Liittynyt: Ke Elo 22, 2018 8:43 pm

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Papa Legba »

Villeri kirjoitti:
Su Loka 20, 2019 6:14 pm
Jos kuumapäillä riittäisi nanosekunti aikaa ajatteluun, he tajuaisivat, että suomalaiset eivät pidä kivienheittelijöistä ja mellakointi toimii omaa asiaa vastaan. Mutta kun hermo pinnassa mennään, niin ei riitä.
Olisko sen verran sukurutsaista porukkaa että ei äly paljoa päätä pakota.

JosefMengele

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja JosefMengele »

Eihän tuossa ole poliisihevosetkaan enää turvassa.

Ohisalo järjestää poliisikamelit ni on perseilijöil kotoisampi olla!

Gladys
David Starsky
Viestit: 4507
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Ministeri pahoitti mielensä, koska Twitterin viherfeministivasemmistolaismielensäpahoittajaryhmä kollektiivisesti pahoitti taas jälleen kerran mielensä.
All is pretty.
- Andy Warhol

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kuva

Kuva

Nämä on lienee samasta tapahtumasta? Yställistä poliisisedän kohtelua.

Jep, no on sama tapahtuma, poliisikin on sitten varustautunut paremmin kuin aiemmissa miekkareissa mitä olen nähnyt, varmaan ihan ihan huvin vuoksi.

https://www.youtube.com/watch?v=JKamhNjv9Lc
Viimeksi muokannut Iivis, Su Loka 20, 2019 7:10 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4718
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja putsari »

Kameli jolla Jari Taponen ratsastaisi olisi hyvä!

Kuva
Karvasvarvas kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 8:43 am
Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.

kaarmis
Hetty Wainthropp
Viestit: 466
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja kaarmis »

Jos haluavat mielenosoituksellaan ajaa jotain positiivista vastakaikua, kannattaisi perseillä "vähän" vähemmän...

Ja se että ovat kotpuolessaan ehkä kokeneet virkavallan mielivaltaa ei ole peruste halveksia täkäläistä versiota. Juu, ei ole helppoa olla poliisi, kun tällaiset kuumakallet kokoontuvat purkamaan agressioitaan kaikkeen ja kaikkiin.

Onko Suomen poliiseilla edes käytössään esim vesitykkejä? Heti sellaisia kehiin, ja toivomus miekkariin myös pientä pakkasta!

JammuSetä

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

On nuo saatanan tyhmiä. Mitä vitun hyötyä on mesota pimeässä lokakuisessa Suomessa jonkun asian takia joka tapahtuu tuhansien kilometrien päässä.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Mukava lueskella tuota hesarin uutisen kommenttiosiota facessa :D

Alex Smith
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1421
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Alex Smith »

Muutama yksityiskohta vain tiedossa eli tekijät väkivaltaisia, teräaseella varustautuneita ja uhkaavia. Kuinka minulle tuleekin taas mielikuva muslimipaskeesta, jonka äö on annaannan kengänkoko. Ehkä mielikuvaa luo ja vahvistaa tuo tieto, että eivät osaa käyttäytyä ja luulevat omistavansa suomen.

Kaalimatoa käyttävä kaapuakka ja häntä hakkaava mutakyrpä? Match made in heaven.

Tapolaa vituttaa kuin pientä somalia

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Ohisalo jo korjailee selvityspyyntöjään, kun tajusi (joku kertoi sille), että ohjeistaminen, tunnin neuvottelu ja lopulta käskytys ovat sitä lievempää voimankäyttöä ilman varsinaista voimankäyttöä.

Mitenkähän aikoo säilyttää uusimmassa versiossaan kyselemänsä kansalaisten turvallisuudentunteen, kun nämä nationalistimellakkajoukot paskat sellaisesta välittävät, vaan tuovat sitä tänne, mitä ovat muka pakoon lähteneet?!
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Vastaa Viestiin