Kurdien mielenosoituksessa väkivaltaisuuksia ja Turkin lähetystön ikkunoiden rikkomista

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Mark
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: Pe Syys 27, 2013 3:15 pm

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Mark »

On Anoi Kaa kirjoitti: Su Loka 20, 2019 6:13 pm Eihän tuossa ole poliisihevosetkaan enää turvassa. Toivottavasti tiedostavat Helsingin poliisissa koirien toimivan tehokkaammin tämän porukan kanssa!
Erona poliisikoirien ja hevosten välillä on että poliisihevosta kun menet ärsyttämään niin se potkaisee kerran sinua kalloon ja sitten saakin soittaa ruumisauton paikalle.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja poikani »

Tarkastettiinkohan tuo mellakka-auto räjähdekoiran kanssa? Tarkoitus oli luultavasti tehdä näyttävä itsemurhapommi-isku.
????? ?? ??????.
aumari
Vic Mackey
Viestit: 1995
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja aumari »

Jotkut ulkomaalaiset taannoin ihmettelivät nähdessään suomalaisen mielenosoituskulkueen, joka siivosti käveli metelöimättä ja riehumatta. Ihmettelivät, onko tuolla tyylillä mitään vaikutusta. No nyt viivuosina suomalaisille on näytetty mallia, miten vaikutetaan oikeaoppisesti. Tuntuu pahalta suomalaisten huono-osaisten puolesta, että tänne tullaan röyhkeästi esittämään vaatimuksia ja aiheutetaan turvattomuutta.
JosefMengele

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja JosefMengele »

Älkääs nyt, nämä on niit työperäisiä matuja. Ne työllistää.

-Poliisin
-Matupatjat
-Sosiaalihuollon
-Te-Toimiston (tuskin)
-Lastensuojelun
-Lääkäreitä & Hoitohenkilökuntaa
-Patologeja
-Matuviraston sadat suojatyöpaikat
-Opettajia
-Rise
-Satoja ellei tuhansia matu bisneksen ympärillä ym ym.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja poikani »

Ilta-Sanomat kirjoitti:Perussuomalaisten kansanedustaja sisäministeri Ohisalosta: ”Antaa vaikutelman anarkismille flirttailusta”

Julkaistu: 21.10. 14:20

Sisäministeri Ohisalo vaati poliisilta selvitystä voimakeinojen käytöstä lauantain Turkki-mielenosoituksessa.

KANSANEDUSTAJA Tom Packalén (ps) ei ymmärrä sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) tarpeita puuttua poliisin toimintaan Turkki-mielenosoituksissa.

Ohisalo pyysi poliisilta selvitystä sen toiminnasta lauantain mielenosoituksissa. Poliisi otti yhteen mielenosoittajien kanssa ja käytti etälamautinta.

– Mielestäni tällainen populistinen twiittailu ei sovi sisäministerin arvolle. Se antaa vaikutelman anarkismille flirttailusta. Packalén totesi tiedotteessaan.

Packalen kyselee sisäministeri Ohisalolta, olisiko poliisin pitänyt poistua paikalta, kun mielenosoittajat eivät poliisia totelleet.

– Olisiko poliisin pitänyt ilmoittaa, että se poistuu paikalta, elleivät mielenosoittajat noudata saamiaan ohjeita ja määräyksiä? Olisiko poliisin mielestänne täytynyt jättää lailliset velvollisuutensa suorittamatta?

– Jos haluatte antaa vallan anarkialle, teidän on paras yrittää muuttaa lainsäädäntöä eduskunnassa esimerkiksi niin, ettei poliisi vastedes saa turvata yleistä järjestystä ja turvallisuutta tietyissä mielenosoituksissa. Vastaavana ministerinä ette voi sellaista mielestäni vaatia, Packalén sanoi tiedotteessaan.

Packalén on siviiliammatiltaan poliisi.

Myös kansanedustaja Timo Heinonen (kok) on kysellyt sisäministeri Ohisalon selvityspyynnön perään. Heinosen mielestä Ohisalo ”jollain lailla kyseenalaistaa poliisin toimintaa”.

Mika Lehto
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006280404.html

Artikkelissa on myös upotettuja twiittejä. Katsokaa linkin takaa, jos huvittaa.
????? ?? ??????.
scarface
Remington Steele
Viestit: 219
Liittynyt: La Syys 13, 2008 7:50 pm

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja scarface »

On tämä Ohosalo melkoinen tapaus. Poliisi tekee työtään ja käyttää tarvittavia voimakeinoja tilanteiden hoitamiseen ,kuten tässä tehtiin .aivan oikein toimittu ja samalla lailla toimitaan kaikkiin riehujiin oli he mitä tahansa kansalaisuutta ,suomalaisia tai ulkomaalaisia,mitään rasismia ei ole tapahtunut ookoo??. Mitään tutkintaa/selvitystä EI OLE TARPEEN aloittaa.
Sori iso avatar ei löydy pienempää
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Uli uli, kannattaa sitten myös katsoa hyysärin julkistama leikattu video tapahtuneesta.
HS haastatteli kurdien mielenosoituksen osallistujia: näin tilanne kärjistyi
Lauantaina Turkin toimien vastaisen mielenosoituksen järjestäneet aktivistit oudoksuvat kaiutinauton kieltämistä ja etälamauttimen käyttöä. Poliisilla on määräys olla arvioimatta tapahtumia. Poliisin aiemman kertoman mukaan syy etälamauttimen käyttöön oli se, ettei osa mielenosoittajista noudattanut poliisin ohjeita.

Julkaistu: 21.10. 14:37 , Päivitetty: 21.10. 17:22

LAUANTAINA Helsingin Narinkkatorilla kurdimies joutui autoineen kiihkeämpään tilanteeseen kuin oli osannut etukäteen kuvitella. Alkamaisillaan oli Turkin toimia ja Syyrian sotaa vastustava mielenosoitus.

Mielenilmauksen järjestäjät olivat miehen mukaan vuokranneet auton käytettäväksi kulkueessa. Takakontissa oli äänentoistolaitteet viestin kuuluttamiseksi kovaäänisistä.

”Se oli kolmas kerta, kun olin mukana kulkueissa auton kanssa. Olen auton omistaja ja siksi halusin ajaa sitä. Aiemmin ei ole ollut mitään ongelmaa”, mies kertoo.

Kurdimies on asunut Suomessa yli kymmenen vuotta mutta on Turkin kansalainen eikä siksi halua nimeään julki.

Sitten Helsingin poliisit pysähtyivät kurdimiehen mustan auton eteen ja estivät liikkeelle lähdön.

MIELENOSOITUKSEN lähtiessä Narinkkatorilla oli ratsupoliiseja, paineilma-aseita sekä mielenosoittajien mukaan myös poliisikoiria. Poliisi käytti etälamautinta.

Mustassa autossaan poliisin saartamaksi päätynyt kurdimies miettii samaa kuin moni mielenilmaisun järjestäjistä. Oliko poliisin voimankäyttö liian kovaa olosuhteisiin nähden?

”Oli tunne, että onko tämä Turkin vai Suomen poliisi. He käyttäytyivät kuin Turkin poliisi”, kurdimies sanoo.

Helsingin poliisi ei enää maanantaina halunnut arvioida lauantain tapahtumia. Tässä artikkelissa esiin tuleviin järjestäjien näkemyksiinkään ylikomisario Jere Roimu ei halunnut vastata.

Kyse on siitä, että viikonloppuna sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) ilmoitti pyytävänsä poliisiltä selvitystä sen toiminnasta viime päivien mielenosoituksissa.

”Asia on virallisen selvityksen alla, eikä asiaa poliisikomentajan linjauksen takia nyt kommentoida millään tasolla”, Roimu sanoi.

KULKUEEN lähtiessä liikkeelle poliisi käytti etälamautinta mielenosoittajaan. Yksi mielenilmauksen järjestäjistä kertoo olleensa vieressä tilanteen kärjistyessä.

Suomalainen mies edustaa Yhdessä Rojavan puolesta -verkostoa. Hän ei halua kertoa julkisesti nimeään koska kertoo joutuneensa aiemmin ongelmiin Turkin hallinnon kanssa kurdien oikeuksiin liittyvän poliittisen toimintansa takia.

”Tilanne sai alkunsa, kun yksi mielenosoittajista makasi maassa poliisiauton edessä. Neljä viisi poliisia alkoi retuuttaa häntä pois”, järjestäja sanoo.

JÄRJESTÄJÄ kertoo nähneensä poliisiauton edessä maanneen miehen kehossa kaksi piuhaa ja tunnistaneensa pistoolin tyylisen etälamauttimen. Ihmisiä juoksi ja kirkui ympärillä, ja sitten ratsupoliisit saapuivat.

”Poliisit käyttivät etälamautinta, vaikka heitä oli neljä viisi yhden mielenosoittajan ympärillä. Se oli tarpeetonta voimankäyttöä, ja tilanne pitää ehdottomasti selvittää virallisesti”, järjestäjä sanoo.

Poliisin aiemman kertoman mukaan syy etälamauttimen käyttöön oli se, ettei osa mielenosoittajista noudattanut poliisin ohjeita. Tilanteessa usea mielenosoittaja esti poliisin mukaan poliisiauton kulkua.

Lamautettu mies kertoi järjestäjälle vetäneensä itse piuhat reidestään. Muut tilannetta seuranneet mielenosoittajat olivat järjestäjän mukaan vetäneet hänet pois eikä poliisi ollut vienyt häntä mukanaan.

”Mielenosoituksen jälkeen hän lähti sairaalaan”, järjestäjä sanoo.

MIELENOSOITTAJAN tainnuttaminen ja kaiutinauton pysäyttäminen olivat järjestäjän mukaan osa samanaikaista tapahtumaketjua.

Autossa kurdimies katsoi parhaaksi lukita ovet ja seurata tapahtumien kulkua.

Poliisin ja mielenosoittajien välillä puhkesi kurdimiehen mukaan riitaa. Hän kuvaa poliisin huutaneen ja lyöneen ikkunalasia. Että pitäisi pysähtyä, vaikka auto oli jo paikallaan.

Sitten poliisit kiersivät kurdimiehen mukaan auton toiselle puolelle ja löivät matkustajan puoleisen etuikkunan rikki.

”Naamalleni lensi lasinpalasia ja lähdin ulos. Avaimet olivat autossa, ja poliisi otti ne sieltä”, kurdimies sanoo.

Kuljettaja kertoo kysyneensä poliisilta, miksi ikkuna piti rikkoa ja pyysi saada tehdä rikkomisesta sekä avainten viemisestä tutkintapyynnön.

”Poliisi sanoi, että mene Pasilaan. Hyvä, että tätä voimankäyttöä selvitetään”, kurdimies sanoo.

Sunnuntaina ylikomisario Roimu kertoi päättäneensä, ettei kaiutinautoa sallita mielenosoituksessa. Hän perusteli päätöstä viime viikon maanantaina järjestetyn toisen mielenilmauksen tapahtumilla.

Silloin rikottiin poliisin mukaan Turkin suurlähetystörakennuksen ikkunoita, ja iso kivi lensi läheltä yhden poliisin päätä.

Roimun mukaan oli epäily, että lauantain mielenosoittajat saattaisivat poiketa etukäteen sovitulta reitiltä kohti Kaivopuiston lähetystöaluetta.

MAANANTAINA kulkueeseen osallistunut auto oli Roimun mukaan ajanut ihmisten seassa. Lisäksi autoa pystyisi poliisin mukaan käyttämään viranomaisia vastaan niin, että ”tungetaan poliisiketjusta läpi”.Vastaavan poliisi kertoi halunneensa lauantaina estää.

”Uhka-arviot olivat täysin perusteettomia. Auton käyttämistä poliisin rivien murtamiseen ei ole tapahtunut, ja reitistäkin oli yhteisymmärrys”, järjestäjä sanoo.

Järjestäjä korostaa, ettei lauantaina järjestäjänä ollut Yhdessä Rojavan puolesta ollut vastuussa edeltävästä mielenosoituksesta. Hän kysyy, onko poliisi tilanteen tasalla ja erottaako se eri järjestöt toisistaan.

”Meille ei annettu kunnon perusteluja vaan tuntuu, että maanantain tapahtumia käytettiin jälkikäteen oikeuttamaan poliisin reaktiota lauantaina”, järjestäjä sanoo.

KAIUTINAUTON pysäyttämisen taustalla on järjestäjän mukaan Helsingin poliisin kiristynyt suhtautuminen mielenosoituksiin. Hän kertoo havainneensa poliisin varustuksen muuttumisen viime vuosina yhä raskaammaksi.

”Tilanne aiheutti pelkoa mielenosoittajissa. Poliisit tulivat yllättäen talojen nurkan takaa hevosien ja koirien kanssa”, järjestäjä sanoo.

Järjestäjä sanoo toivovansa, että tapahtumia voisi jälkikäteen selvittää poliisin kanssa. Esimerkiksi sitten, kun tilanne Turkin ja Syyrian välillä rauhoittuu. Nyt mielenosoittajien resurssit menevät sotatilanteeseen reagoimiseen.

”On tärkeää, että tähän puututaan ja poliisin toimintaa arvioidaan nimenomaan perusoikeuksien toteumisen kannalta. Meistä poliisi yritti käyttää turvallisuusargumentteja poliittisen mielenilmaisun estämiseen.”

Lauantain mielenosoitusta oli järjestämässä myös Kurdien demokraattinen yhteisökeskus NCDK.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006280437.html
Viimeksi muokannut Iivis, Ma Loka 21, 2019 5:57 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Poliisien etu­järjestön puheen­johtaja Ohisalon selvitys­pyynnöstä: Vuoro­puhelun sisä­ministerin kanssa tapahduttava muualla kuin Twitterissä


”Ei tiedetä, mitä kysytään vihreiden puheen­johtajana ja mitä sisä­ministerin ominaisuudessa”.

Julkaistu: 21.10. 17:08

SISÄMINISTERI Maria Ohisalo (vihr) kertoi sunnuntaina Twitterissä pyytäneensä poliisilta selvitystä sen toiminnasta viime päivien mielenosoituksissa. Helsingissä järjestettiin lauantaina Turkin vastainen mielenosoitus, jossa poliisi käytti etälamautinta.

Nyt poliisien etujärjestön Suomen poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Jonne Rinne toivoo, että sisäministerinä Ohisalo käyttäisi mieluummin virallisia kanavia, eikä ”tekisi politiikkaa Twitterissä”.

”Ohisalo on paitsi sisäministeri myös vihreiden puheenjohtaja. Ministerillä on tietysti oikeus pyytää selvitystä, ja siihen tarkoitukseen on olemassa virallisia kanavia. Mutta jos hän haluaa tehdä tällä asialla puolueen puheenjohtajana politiikkaa, silloin Twitter on se kanava”, Rinne sanoo.

Ohisalon avustaja kertoi HS:lle, että selvityspyyntö poliisijohdolle esitettiin ennen kuin asia julkaistiin Twitterissä. Enempää sisäministeri ei halunnut kommentoida asiaa maanantaina.
JONNE RINTEEN mukaan yleensä poliisin toiminnasta tehdään selvityksiä, kun poliisi on käyttänyt asettaan tai loukkaantunut virantoimituksessa.

”Olen aikaisemmin toiminut muutaman sisäministerin kanssa. Nyt saattaa tulla virheellisiä käsityksiä, kun ei tiedä, mitä kysytään vihreiden puheenjohtajana ja mitä sisäministerin ominaisuudessa”, hän sanoo.

”Toisaalta luulen, että ministeri käy jo nyt sisäistä keskustelua poliisin kanssa, ja tämä on vain yksittäinen tviitti. Mutta luottamus syntyy jatkuvassa vuorovaikutuksessa, jossain muualla kuin Twitterissä.”

Kurdiaktivistit järjestivät lauantaina Helsingin Narinkkatorilla mielenosoituksen, jossa vastustettiin Turkin hyökkäystä Pohjois-Syyriaan.

Poliisi esti voimakeinoin kaiutinauton liittymisen jalan etenevään kulkueeseen ja käytti etälamautinta poliisia vastustaneeseen mielenosoittajaan.

Tapahtuma herätti sosiaalisessa mediassa runsaasti keskustelua. Ohisalo muistutti sunnuntaisessa twiitissään, että poliisin tehtävänä on turvata niin mielenosoittajien kuin sivullisten perusoikeuksia.

”Luottamus poliisiin on pidettävä vahvana, jotta turvallisuuden tunne voi kasvaa. Viime päivien mielenosoitusten osalta olen pyytänyt poliisilta selvitystä”, Ohisalo kirjoitti.

Myöhemmin sunnuntaina Ohisalo korosti HS:lle, ettei hän puhunut poliisin voimankäytöstä.

”Kun tämä on herättänyt jonkin verran keskustelua, on hyvä käydä yhdessä läpi perusteita sille, kuinka ollaan varautuneita erilaisissa tilanteissa ja kuinka perusoikeudet toteutuvat mielenilmauksissa.”

HELSINGIN poliisin hälytys- ja valvontatoiminnan johtaja, ylikomisario Jere Roimu kertoi STT:lle sunnuntaina, että oli tehnyt päätöksen auton kieltämisestä mielenosoituksessa jo mielenosoitusilmoituksen nähtyään.

Roimun mukaan autoa pystytään käyttämään viranomaisia vastaan niin, että tungetaan poliisiketjusta läpi.

Poliisi ei enää maanantaina halunnut kommentoida tapahtumia.

”Asia on virallisen selvityksen alla, eikä asiaa poliisikomentajan linjauksen takia nyt kommentoida millään tasolla”, Roimu ilmoitti.

POLIISIJÄRJESTÖJEN liiton puheenjohtaja Jonne Rinne ei itse halua ottaa kantaa poliisin toimintaan viikonlopun mielenosoituksissa.

”Olen tässä puhtaasti mediatietojen varassa.”

Poliisilta on nyt kysytty erityisesti etälamauttimen käytöstä mielenosoituksessa. Lauantaina mielenosoituskulkueen lähtiessä liikkeelle poliisi käytti etälamautinta tiettävästi poliisiauton edessä maanneeseen mielenosoittajaan.

Rinne sanoo, että etälamautin on tehokas ase, eikä hän suosittele sen käyttöä ensimmäisenä vaihtoehtona.

”Olen itse sitä kokeillut, ottanut täyden altistuksen viiden sekunnin ajan. Kokemus ei ainakaan madaltanut etälamauttimen käyttökynnystä. Toisaalta olen itse ollut keikalla, jossa olisi pitänyt turvautua aseeseen ilman etälamautinta.”

RINTEEN mukaan poliisin toiminnassa ei riitä takavuosien tv-sarjassa tutuksi tullut rento ”Reinikaisen” malli. Rinne sanoo, että poliisin toimintaympäristö on muuttunut olennaisesti, ja kyse on työturvallisuudesta.

”Ennen poliisin voimankäytössä oli ohje, että edetään portaittain, mutta aina se ei toimi. Nyt valitaan tilanteeseen sopiva ja tarkoituksenmukainen väline.”

Rinne kehuu poliisin varusteiden tasoa hyväksi ja puolustaa runsaasti kehua herättäneiden panssariautojen hankintaa. Poliisi on saanut viime ja tänä vuonna käyttöönsä yhteensä 15 panssaroitua autoa.

”Niitä on tarvittu yllättävän paljon. Poliisilla on jatkuvasti normitehtäviä, joissa vastapuolella on ase. Lähtökohta on, että meillä pitää olla turvalliset työvälineet.”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006280659.html
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Katsotaanpa kuinka Ohisalon edeltäjä ennen peppuläpsyttelijää Toukopoukoa linjasi Porvoon tiedotuslinjasta kritisointia:
Ville jyrisi loppukesällä.
Ville jyrisi loppukesällä.
Vihreiden ex-pj linjaa.png (71.14 KiB) Katsottu 4003 kertaa
https://mobile.twitter.com/villeniinist ... 3459709952
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ohisalon ojennus on kyllä tarpeen, kun meillä on pissis sisäministerinä, joka heittelee henkilökohtaisia mielipiteitään yhtään miettimättä. Viesti ei takuulla mene perille, joten parempi olisi, että luopuisi asemastaan.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Jussi Halla-aho
@Halla_aho
·
20t
On aika hupaisaa, että ihan hetki sitten vihreät paheksuivat poliisin ja muiden instituutioiden arvovallan nakertamista.

Kun vihreiden suojatit mellakoivat, poliisi onkin väärässä. Millaisen viestin poliisiministeri kansalaisille lähettää?
JosefMengele

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja JosefMengele »

Sisäministeri Ohisalo pyytää poliisia selvittämään omaa toimintaansa – videot näyttävät: poliisi heitettiin kahakassa rajusti maahan

Kuva

Poliisi on kertonut käyttäneensä mielenilmauksessa etälamautinta.
SISÄMINISTERI Maria Ohisalo (vihr) ilmoitti sunnuntaina Twitterissä pyytävänsä poliisia selvittämään omaa toimintaansa.

Selvityspyynnön taustalla on lauantaina Helsingin Narinkkatorilla pidetty mielenilmaus, jossa vastustettiin Turkin hyökkäystä Pohjois-Syyriaan.

– Poliisin tehtävä on turvata niin mielenosoittajien kuin sivullisten perusoikeuksia. Luottamus poliisiin on pidettävä vahvana, jotta turvallisuuden tunne voi kasvaa. Viime päivien mielenosoitusten osalta olen pyytänyt poliisilta selvitystä, Ohisalo perusteli selvityspyyntöä somekanavassaan.

Se, että poliisiministeri pyysi poliisilta selvitystä heidän omasta toiminnastaan, synnytti nopeasti sisäpoliittisen jupakan.

Mitä Narinkkatorilla tapahtui?

Youtube-sivustolta löytyvässä silmännäkijävideossa näkyy, kuinka kaksi poliisia pitelee otteessaan miestä, joka rimpuilee irti ja heittää yhden poliisin voimalla maahan. Youtubesta löytyy myös muita videoita, joissa näkyy sama tilanne.

Tämän jälkeen mies taltutetaan useamman poliisin toimesta ja ihmiset kirkuvat.

Paikalle saapuu ratsupoliiseja rauhoittamaan tilannetta. Turkin presidenttiä pilkkaavat ”terrorist Erdoğan”-huudot jatkuvat, poliisikoirat haukkuvat ja ihmiset kuvaavat tilannetta kamerakännyköillään. Ainakin yhdellä poliisilla on paineilma-ase.

Helsingin Sanomien haltuunsa saamalla silminnäkijävideolla ei näy poliisin heittäminen katuun.

Videolla näkyy sen sijaan, kuinka poliisi heilauttaa pamppua poliisien kanssa painiskelevaa miestä kohti. Poliisi on kertonut käyttäneensä tilanteessa etälamautinta.

SELVITYKSEN poliisijohdolta tilannut Ohisalo on kiinnostunut siitä, millä periaatteella poliisi varautuu ja varustautuu mielenilmauksiin.

Poliisi on kertonut nostaneensa varautumistasoa lauantain mielenosoitusta varten, koska saman viikon maanantaina pidetyn mielenosoituksen yhteydessä oli rikottu Turkin suurlähetystörakennuksen ikkunoita ja heitetty iso kivi kohti poliisia. Lauantain mielenilmauksen Narinkkatorilla järjestänyt Yhdessä Rojavan puolesta -verkosto on kommentoinut Facebookissa, että se ei ollut järjestämässä maanantain mielenosoitusta.

Lauantain kahakan ytimessä on poliisin päätös siitä, ettei kaiutinauton käyttöä sallittu mielenosoituksessa.

Helsingin poliisin hälytys- ja valvontatoiminnan johtaja, ylikomisario Jere Roimu perusteli asiaa STT:lle sillä, että maanantain mielenosoituksessa ”mielenosoitusväki liikkui ja juoksenteli lähetystöalueella niin, että auto ajoi ihmisten seassa”.

– Jo kun mielenosoitusilmoitus tehtiin, olin tehnyt päätöksen, että ajoneuvoa, joka ei ole kokoontumislain tarkoittama mielenosoitusväline, ei päästetä kaduille, Roimu kommentoi.

Roimun mukaan autoa pystytään käyttämään viranomaisia vastaan niin, että tungetaan poliisiketjusta läpi. Roimun mukaan mielenosoitusilmoituksessa ei ollut mainintaa autosta.

– Järjestäjä ilmoitti suoraan poliisille, että he eivät tule noudattamaan poliisin ohjetta ja määräystä, vaan ottavat auton väkisin mukaan, Roimu sanoi STT:lle.

LAUANTAINA poliisi toimi valitsemansa linjan mukaisesti: kaiutinauton liittyminen kulkueeseen estettiin, minkä takia kulkueen liikkeellelähtö viivästyi.

Lopulta poliisi rikkoi kaiutinauton ikkunan ja otti väkisin kaiutinauton kuljettajalta avaimet pois. Samaan aikaan tapahtui tilanne, jossa poliisi käytti etälamautinta.

Yhdessä Rojavan puolesta -verkosto syyttää poliisia ”hyökkäyksestä” ja ”provokaatioista”. Verkoston tiedotteen mukaan poliisi kielsi yllättäen kaiutinauton käytön mielenosoituksen alkuhetkellä.

Mielenosoittajien sympatiseeraajien mukaan poliisi rynnisti hetkessä nurkan takaa hevosten, koirien, etälamauttimien ja mellakkavarusteissa olevien miesten voimin päin kulkuetta.

Yksi kommentoija kertoo verkoston Facebook-sivuilla pitävänsä typeränä sitä, että poliisi käytti etälamautinta, mutta katsoo, että ”lauantain mielenosoituksessakin olisimme voineet hillitä tunteitamme, sillä tiesimme että luvat ja kaikki löytyy”.

– Noissa videoissa kun vaan näkyy ainoastaan yhden henkilön hyökkäys poliisia kohtaan ja poliisin kumoaminen maahan.

Kommentoijan mukaan verkostoa mustamaalataan nyt ”parin tollon” takia, eikä lähetystön kivityksestäkään hyödytty kommentoijan mukaan mitenkään.

– Olen kurdi ja perheeni on Kurdistanissa, mutta olemme todella herkässä asemassa median kanssa tällä hetkellä, joten pyydän vähän itsehillintää meidänkin kansalta täällä, hän kirjoittaa.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006280924.html
Iso-D
Lauri Hanhivaara
Viestit: 122
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 12:00 pm

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Iso-D »

Jännää, ettei HS sellaista videota löytänyt, missä poliisi heitettiin maahan.... varmaan kovasti yritetty löytää...
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Iso-D kirjoitti: Ti Loka 22, 2019 8:45 am Jännää, ettei HS sellaista videota löytänyt, missä poliisi heitettiin maahan.... varmaan kovasti yritetty löytää...
Outi Popp kumppaneineen vain toimitti sellaisen "paremman" version, eikä toimittelijan tarvinnut rasittaa itseään etsimisellä.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: 250 kurdia mellakoi ja hajoitti asukkaiden ikkunoita Helsingissä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Ministerikolleega Li Anderson (vas.) riensi puolustamaan sisäministerin toimia, mikä olisi erikoista, ellei tietäisi heidän yhdistävää maailmankatsomusta ja Andersonin käsityksiä "paremmasta väkivallasta".
Li Andersson: Sisäministerin toimissa ei ihmeteltävää
| 22.10.2019 | 07:45- päivitetty 22.10.2019 | 10:56

Opetusministeri pitää kollegan selvityspyyntöä poliisista perusteltuna.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson puolustaa sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) pyytämää selvitystä poliisin toiminnasta Helsingin Narinkkatorin mielenosoituksessa.

Poliisin kanssa painiskellutta miestä vastaan jouduttiin käyttämään tilanteessa etälamautinta. Anderssonin mukaan asiasta tiedottaminen twitterissä kuuluu ”avoimiin toimintatapoihin”.

– Mielestäni siinä ei ole ihmeteltävää, että sisäministeri pyytää selvitystä, kun poliisi on käyttänyt voimakeinoja mielenosoituksessa. En näe myöskään ihmeteltävää siinä, että ministeri tiedottaa asiasta twitterissä. Se kuuluu avoimiin toimintatapoihin, täällä me muutkin viestimme, Li Andersson toteaa.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen vastaa kysymällä, pyydetäänkö jatkossa selvitystä aina, kun mielenosoitukseen joudutaan puuttumaan.

– Vai vaikuttaako se, kuka tai ketkä ovat mieltä osoittamassa? Seurataan siis onko ministeri linjakkaasti aina selvityksen julkisesti pyytämässä, Heinonen kirjoittaa twitterissä.

Myös Suomen poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Jonne Rinne hämmästeli maanantaina Maria Ohisalon toimintaa. Hän toivoi, että sisäministeri pyytäisi tietoja ensisijaisesti virallisia kanavia pitkin.

– Ohisalo on paitsi sisäministeri myös vihreiden puheenjohtaja. Ministerillä on tietysti oikeus pyytää selvitystä, ja siihen tarkoitukseen on olemassa virallisia kanavia. Mutta jos hän haluaa tehdä tällä asialla puolueen puheenjohtajana politiikkaa, silloin twitter on se kanava, Rinne sanoi Helsingin Sanomille.

(Twiittejä, en kopioinut/OAK
https://www.verkkouutiset.fi/li-anderss ... eteltavaa/
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Vastaa Viestiin