Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11301
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset ... 8e9ee71010

Kuva
Järkytys I love me -messuilla – sairaanhoitaja kohtasi iljettävän näyn: "lääkäri kaivoi korviaan ja nenäänsä" – yritys kiistää

Tänään klo 19:24

Täyteainehoitoja suorittaneen Finnestetiikan edustaja kiistää väitteet ponnekkaasti. Hänen mukaansa messuolosuhteissa pätevät samat vaatimukset kuin klinikallakin.

Katso videolta, kuinka lääkäri toimi tilanteessa, joka järkytti täyteainehoitojen parissa työskentelevä sairaanhoitajaa I love me -messuilla.

Täyteainehoidot ovat puhuttaneet myös Suomessa. Niistä on tullut arkipäiväinen tapa muokata ulkonäköä ja yhä nuoremmat haluavat hoidon itselleen. Muun muassa Iltalehden Tyyli.com on verrannut hoitoja villiin länteen. Niitä on saanut tehdä kuka tahansa kenelle tahansa.

Nopeat ja helpot täyteainehoidot olivat esillä myös I love me -hyvinvointimessuilla. Osa klinikoista tarjosi hoitoja omalla pisteellään. Alalla toimiva sairaanhoitaja kiinnitti huomiota perjantaina yhden klinikan toimintaan ja järkyttyi. Kyseessä oli Lääkärikeskus Finnestetiikan piste.

– Seurasimme kollegani kanssa heidän päiväänsä ja siinä oli useita kertoja hämmentäviä tilanteita. Näimme, että hoitoa tekevät henkilöt koskettelivat hanskoillaan takkeja ja pöytiä, eikä käsineitä vaihdettu. Se on alallamme tosi paha juttu. Kun koskee jotain hanskoilla, joilla on menossa tekemään hoitoa, ne pitäisi aina vaihtaa. Olen suoraan sanottuna kauhistunut ja huolissani asiakkaiden puolesta.

Täyteainehoitoalalla työskentelevän sairaanhoitajan mukaan kuvan tilanne on itse hoitotilanteesta. Yhtiön mukaan tilanne on meikin puhdistamisesta ennen hoitotoimien aloittamista.

Lumo Esthetichs ja Lääkärikeskus Finnestetiikka julkaisivat videoita viikonloppuna messuosaston toiminnasta sosiaalisen median Instagram-palvelussa. Ainakin yhdellä videolla näkyy, kuinka toinen valkotakkinen lääkäri avaa steriiliä pakkausta asiakkaan vieressä ja asiakkaan takana seisova lääkäri näyttää kaivavan nenäänsä ja korvaansa hansikkaat kädessä.

– Siinä kumpainenkin kaiveli korviaan ja nenäänsä! Se on todella iso infektioriski ja hirvittävän vaarallista! Ajatella, mikä määrä siinä on bakteereja, sairaanhoitaja kertoo Iltalehdelle sunnuntaina kuvatusta videosta.

Hänen mukaansa aseptiikan toteutuminen messuympäristössä on hankalaa, kun ympärillä on sadoittain ihmisiä. Hän kuvailee hoitotoimintaa uhkarohkeaksi. Aseptiikka tarkoittaa toimintaa, jolla pyritään mikrobittomuuteen ja infektioiden eli tartuntojen välttämiseen.

Henkilön mukaan myös meikissä on valtavat määrät bakteereja. Videolta otetusta kuvakaappauksesta näyttää, että hoitoa tekevällä henkilöllä on meikkivoidetta hansikkaissaan. Toisessa kädessä näyttää olevan injektiopistos.

– Meille opetetaan ensimmäisenä, että meikit pestään naamalta. Injektiokohta on pyyhittävä alkoholipitoisella lapulla. Hoitoa tekevällä henkilöllä oli hanskat täynnä meikkiä, eikä hän juuri pyyhkinyt kasvoja. Nämä ovat todella suuria mokia, hän kommentoi.

Iltalehti on varmistanut silminnäkijän henkilöllisyyden sekä ammatti- ja koulutustaustan.

--- yrityksen selittelyä ---

putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4718
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Suuri kansainvälinen sijoitushuijaus iski Suomeen

Viesti Kirjoittaja putsari »

Jotkut haksahtivat edelleen, vaikka sama huijaus on pyörinyt jo kohta kolmekymmentä vuotta maailmalla. Boiler Room elokuvastakin aikaa lähes 20 vuotta.
Suuri kansainvälinen sijoitushuijaus iski Suomeen: Huijauspuheluita kymmenille tuhansille suomalaisille – rikosvahinko jopa viisi miljoonaa euroa

Keskusrikospoliisin tutkima suuri sijoitushuijauskokonaisuus on paljastunut osaksi kansainvälistä petosvyyhtiä, jossa rikosvahinko on noussut jopa 130 miljoonaan euroon. Suomessa Poliisille on tehty yli sata rikosilmoitusta, mutta tapauksia uskotaan olevan enemmän.

Englanninkielinen puhelu sijoitusmahdollisuudesta ulkomaalaiseen kasvavaan yhtiöön huimalla tuotto-odotuksella.

Lisätiedot ja yhteydenpito sähköpostilla saavat osan asiakkaista vakuuttumaan helposta voitosta. Ensimmäinen muutaman sadan euron sijoitus on palkittu pian jopa kaksinkertaisena konkreettisena, joskin täysin tekaistuna, voittona.

Myöhempi yhteydenpito on hoidettu sähköpostitse. Osassa tapauksissa käyttäjiä on lisäksi neuvottu asentamaan tietokoneisiinsa etäkäyttösovellus. Tällä täyden palvelun verukkeella luvattu sovellus on kuitenkin antanut rikollisille täyden pääsyn uhrin tietokoneelle.

Etänä tehtyjen maksusuoritusten lisäksi huijattujen nimissä on otettu myös muun muassa pikaluottoja. Pahimmillaan menettyjen säästöjen lisäksi petetyt ovat jääneet velkaa suurimmillaan yli 100 000 euroa.

Kyseessä olevan mittavan kansainvälisen petosvyyhdin rikosvahinko on vahvistunut Suomessa vuoden aikana jopa viiteen miljoonaan euroon. Kansainvälisesti huijauksessa vahinkoa on tehty arviolta 130 miljoonan edestä.

Kymmeniä tuhansia puheluita
Petoskokonaisuudessa huijausyritysten mittakaava on iso, sillä Suomessa tällaisia pulimitse tehtyjä yhteydenottoja on Poliisin mukaan tehty jo kymmeniä tuhansia. Kyseisestä kokonaisuudesta on tehty yli 100 rikosilmoistusta, mutta onnistuneita huijaustapauksia on Poliisin arvion mukaan enemmän.

Häpeän ja tiedonpuutteen vuoksi asiasta ei ole ilmoitettu poliisille. Osa ei edes tiedä tulleensa huijatuksi ja osa pitää asiaa omana tyhmyytenään allekirjoitettuaan ymmärtäneensä sijoitukseen liittyvät rikit.

Poliisin tietoon tulleet uhrit ovat olleet enimmäkseen 1940–1960 -luvuilla syntyneitä, mutta uhrien joukossa on ollut myös 1980- ja -90-luvuilla syntyneitä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suu ... #gs.d2yufp
Karvasvarvas kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 8:43 am
Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Suuri kansainvälinen sijoitushuijaus iski Suomeen

Viesti Kirjoittaja poikani »

Toivottavasti uhrit vetävät tästä oikeat johtopäätökset, eivätkä käy enää ikinä äänestämässä.
????? ?? ??????.

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Suuri kansainvälinen sijoitushuijaus iski Suomeen

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

!970-luvulla syntyneet ovat tässäkin fiksuimpia kun eivät ole vipuun menneet.

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11301
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/par ... #gs.cs3isd

Jokeri-elokuvan näytöksessä syntyi paniikki Pariisissa – yksi katsojista käyttäytyi epämääräisesti, lopulta pommiryhmä tyhjensi koko salin

Pariisin Grand Rex -elokuvateatterissa sattui toissa iltana välikohtaus, joka johti pommiryhmän paikalle saapumiseen, uutisoi New York post.

Teatterissa oli meneillään suuren suosion kerännyt Jokeri-elokuvan näytös. Katsojat kertoivat, että teosta epäilty 34-vuotias mies oli aluksi mumissut paikaltaan: "Se on poliittista". Hän oli toistellut lausetta pitkään.

Toiset katsojat olivat aluksi nauraneet hänelle, mutta kehottaneet häntä lopulta olemaan hiljaa.

Mies oli provosoitunut tästä ja huutanut "Allahu akbar", Jumala on suurin".

Salin valtasi paniikki

Huuto säikäytti salin kahdestasadasta katsojasta 25 ihmistä, jotka säntäsivät lähimmälle uloskäynnille. Ne olivat kuitenkin lukittuina.

Muut yrittivät jatkaa elokuvan katsomista, mutta tilanteesta syntynyt paniikki johti lopulta täyteen kaaokseen ja koko teatterisali evakuoitiin.

– Siellä vallitsi paniikki. Ihmiset hyppivät penkkien yli ja naisia kaatui teatterin käytävällä, sanoi yksi katsojista.

Teosta epäilty otettiin kiinni ja pommiryhmä tutki salin.

Elokuvateatterin mukaan kyseessä oli varkauden yritys


Grand Rexin elokuvateatterin toimitusjohtaja sanoi toimittajille, että kyseessä oli varkauden yritys.

– Epäilty ei toiminut yksin. Hänen mukanaan oli kaksi muuta, jotka yrittivät hyödyntää syntynyttä paniikkia ja varastaa ihmisten laukkuja ja puhelimia.

Yhdysvalloissa viranomaisia on varoiteltu siitä, että elokuvanäytöksissä saattaa tapahtua välikohtauksia elokuvan päänäyttelijä Joaquin Phoenixin "murhaavan" olemuksen vuoksi.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

PUHEENAIHE

Suomen velkaisin kaupunki velkaantuu lisää liki 0,5 miljardia – väestö kasvaa, mutta verotulot eivät

Helsingin ja Espoon talous kehittyy nyt eri suuntiin.

Espoo kasvaa kohisten, ja kaikkien merkkien pitäisi nakuttaa mannaa kaupungille. Näin ei välttämättä nyt ole.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kummastelee ennusmerkkejä. Espoon verotulot uhkaavat jäädä 70 miljoonaa tänä vuonna arvioidusta.

Mäkelä julkisti torstaina ensi vuoden budjettiehdotuksensa, joka oli hänelle kymmenes.
– Vaikeatahan tämä on aina ollut, mutta tällä kertaa oli erityisen haasteellista saada menoja ja tuloja sovitettua, Mäkelä kuvaa.

Päällisin puolin Espoossa kaikki näyttää hyvältä. Väestö kasvaa ennätyksellisesti, työttömyys vähenee, yrityksiä syntyy ja asuntoja nousee tiuhasti.

Yksi asia kuitenkin mättää: verotulot eivät oikein kasva. Tai sitä ei kukaan varmasti tiedä, koska verottajalta tulee hitaasti tietoa.
– Toivottavasti verotuksen ennusteissa on virheitä. Nähtävissä kuitenkin on, ettei väestönkasvu tue entiseen tapaan verotulojen kehitystä, Mäkelä toteaa.

Hyviä veronmaksajia tulee vähemmän kuin ennen. Maahanmuutto on yksi tekijä, mutta isossa kuvassa vaikuttaa myös huoltosuhteen muutos.
– Espooseen muutti 60- ja 70-luvuilla paljon lapsiperheitä. Nyt vanhemmat ovat eläkkeellä. Yli 75-vuotiaiden osuus kasvaa Espoossa nopeimmin isoista kaupungeista.

Budjetinteossa on yhtälön sovittaminen siis yhä vaikeampaa. Menojen ja tulojen välinen kuilu kasvaa, ja siihen on Mäkelän mukaan pakko saada ratkaisu.

Ensi vuodeksi ei ole kuitenkaan tiedossa mitään dramaattista säästöohjelmaa.

Sosiaali- ja terveysmenoihin on varattu noin 4 prosentin lisäys ja sivistystoimeen, kuten kouluille 3 prosentin. Toisaalta veroja ja valtionapuja on ynnätty 6,5 prosenttia lisää.
– Peruspalvelut turvataan, siitä ei ole kahta sanaa. Mutta asioita pitää pystyä tekemään toisin, järkevämmin ja tehokkaammin.

Tuottavuutta on Mäkelän mielestä nostettava.
– Onhan se kumma, jos globaalisti digitaalisuus nostaa tehokkuutta, mutta Espoossa se ei toimisi.

Espoon kaupunki velkaantuu, eikä loppua näy. Espoota on jo aiemmin kuvattu Suomen velkaisimmaksi kaupungiksi. Kolme vuotta sitten tavoiteltiin, että velankasvu taittuu ensi vuonna. Nyt tähtäin on vasta vuodessa 2026.

Investointeja ei voida Mäkelän mukaan yhtään enää lisätä. Tällä hetkellä tahti on hurja.

Kun raideinvestoinnit eli metro, raidejokeri ja kaupunkiradan jatke ovat valmiit, investoinneissa on Mäkelän mielestä jarrutettava.

Vuosi sitten Mäkelä totesi Länsiväylässä, että velanotossa mennään äärirajoilla.
– Pakko tässä on taas itseään toistaa.

Toiston puolelle menee myös seuraava Mäkelän kolmesta isosta pointista: verontasaus.

Espoolaisten veroeuroja siirretään vajaat 200 miljoonaa muualle valtionapuja jaettaessa.
– Edessä on mahdoton tilanne, jos tähän ei saada korjausta. Valtion pitää huomioida kasvukaupunkien ylimääräiset menot, joita tulee esimerkiksi maahanmuutosta.

Mäkelä muistuttaa, että valtionapujen jako on menneiltä ajoilta, kuten kasvunvuosilta, jolloin Nokia myi maailmalla 470 miljoonaa puhelinta.

Nokialta on viime päivinä tullut huonoja uutisia. Myönteistäkin on kuitenkin tapahtunut.
– Ainoa avattiin ja avausnauhojen leikkausta riittää. Kyllä kasvu jatkuu, Mäkelä ennustaa.
Helsingin Uutiset
2.11.2019 09.45

Tummennukset minun.

Uutinen on ristiriidassa virallisen totuuden kanssa; "maahanmuutto pelastaa Suomen, se on suunnaton rikkaus, emme pärjää ilman maahanmuuttajia, he tuovat työtä ja kasvua..."
Espooseen muutti 60- ja 70-luvuilla paljon lapsiperheitä. Nyt vanhemmat ovat eläkkeellä.
Muuttaahan sinne nytkin paljon lapsiperheitä - tosin heidän vanhemmillaan ei ole työtä...

Nyt sitten odotellaan milloin saapuu maahanmuuttajia, jotka nostavat talouden kasvuun. Kohta jo 30 vuotta sellaisia odoteltu, mutta aina vaan on työvoimapulaa ja innovaatioista puutetta.
- Jostain myös luin, että saapuvissa nuorissa on aivan valllltava potentiaali. Miksei sitä oteta käyttöön ja valjasteta talouden rattaisiin?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

annaanna

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Kouluruokailu, jonka yhteiskunta kustantaa.

Hallitus on taas epäonnistunut, niinkö? Ruokakulttuurimme annetaan tuhoutua.
Islamisaatio tuonut kouluihin kebabit, kansainvälisyyskasvatus curryt ja suvaitsevaisuusvaatimukset pizzat ja tortillat :D
Mahtaa äärivanhoillisia äijöjä tämäkin asia korventaa. Puolet suosikeista kasvisruokia, hernekeittokin mahdollisesti, jos läskiset sianlihakimpaleet jätetty pois. Jo tykyttää otsasuonet äijöillä. Tuli minfon äijöt mieleen kun uutista luin :D

Tulkitaanko minfoperinteen mukaisesti suosikkiäänestys poliittiseksi kannanotoksi, jossa enemmistön arvopohja on suvaitsevainen, kansainvälinen, vihervasemmistolainen ja noin 22% osalta eli ohrapuuron ja hernekeiton äänestäneiden osalta vanhoillinen. Makkaranmussuttajien vähemmistö saanut äänensä keskitetyksi nakkikastikkeen taakse :D, viimeinen sija.

Vai pitäisikö tulkita "ilmastohysterian" läpimenona :roll: Ainakin näillä suosikeilla ilmastojalanjälki jäänee pienemmäksi kuin äärivanhoillisten äijöjen perinteisellä kattauksella.

Maikkarin sivujen mukaan Helsingissä Toiveruokaviikko kouluissa. Alleviivasin kasvisruokia.
Helsinkiläisissä kouluissa ja oppilaitoksissa vietetään kuluvalla viikolla toiveruokaviikkoa. Teemaruokaviikko tuo Palvelukeskus Helsingin kouluravintoloihin kattauksen oppilaiden suosikkiruokia, joita he saivat äänestää keväällä 2019 toteutetussa toiveruokakyselyssä.

Toiveruokaviikolla helsinkiläiskouluissa on tarjolla muun muassa kalapuikkoja, pinaattilettuja, ohrapuuroa, hernekeittoa, tortilloja sekä broileri- ja kasviscurryä.

....

Helsinkiläisoppilaiden toiveruokien TOP10

Kalapuikot

Broilericurry

Pinaattiohukaiset

Tortillat kasvistäytteellä

Kebabia ja riisiä

Soijabolognese-tomaattipizza

Hernekeitto

Ohrapuuro

Kalakeitto

Nakkikastike


Kun tätä suosikkiäänestystulosta vertaa Suomen Kuvalehden myös viime keväiseen artikkeliin, jossa haastateltu kaikenmoista asiantuntijaa, syntyy omituinen ristiriitainen vaikutelma. Oppilaitten mieltymyksiä on puitu oppilaita kuulematta.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotima ... 3468aa-999

Otsikoksi on saatu:
Yli puolet äänestää kasvisruoasta jaloillaan
Kasvisruokapäivinä 60 prosenttia yläkoululaisista ei tule syömään, mutta ruokaa päätyy silti jäteastiaan.


Sitten juttu jatkuu "KOULULAISTEN ruokamaku ei ole muuttunut valtion ravitsemusneuvottelukunnan vuonna 2017 uudistamien kouluruokasuositusten mukaiseksi."

Onkohan Tuula Malin evästetty artikkelin kirjoittamiseen jollakin ennakko-odotuksella tai vaatimuksella. "Tee juttu kasviruaan epäsuosiosta". Jatkaakohan Suomen Kuvalehti väitteellä ruokamaun muuttumattomuudesta.
Puolet kasvisruokasuosikkeja. Ainakin kasviscurry ja -hernarilla.
Viimeksi muokannut annaanna, Ti Marras 05, 2019 7:34 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

^ Missä on kanaviillokki ja tilliliha, kumiperunoiden kera?
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

SDP:n uutisen sanajärjestys antaa asialle toisenlaisen tarkoituksen. tai sitten kyseessä on ns freudilainen lipsahdus:

https://sdp.fi/fi/blog/sdpn-viitanen-vihdoin-tyottomia-kurittanut-aktiivimalli-saa-menna/
https://sdp.fi/fi/blog/sdpn-viitanen-vihdoin-tyottomia-kurittanut-aktiivimalli-saa-menna/
SDP_uutisoi.jpg (68.79 KiB) Katsottu 5277 kertaa
Tekstin mukaan aktiivimalli olisi vihdoin kurittanut työttömiä. Että jo oli aikakin kurittaa niitä luusereita.

Oikein kirjoitettuna sen pitää olla: Työttömiä kurittanut aktiivimalli saa vihdoin mennä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10813
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Doctor Lecter kirjoitti:
Ke Marras 13, 2019 6:02 pm
SDP:n uutisen sanajärjestys antaa asialle toisenlaisen tarkoituksen. tai sitten kyseessä on ns freudilainen lipsahdus:


SDP_uutisoi.jpg

Tekstin mukaan aktiivimalli olisi vihdoin kurittanut työttömiä. Että jo oli aikakin kurittaa niitä luusereita.

Oikein kirjoitettuna sen pitää olla: Työttömiä kurittanut aktiivimalli saa vihdoin mennä.
Minä olisin sanonut "Vastoin työttömiä kurittanut aktiivimalli".
T: Saunoja Itä-Suomesta
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Nony jätkät, ne tulee. Olis kyllä oikeasti kiva nähdä muutaman kymmenentuhannen naisen vyöry maamme rajoille. Se itkun määrä.
Odotettavissa latinottarien vyöry Suomeen? Naistenlehti lupailee outojen kuvien voimalla kymppitonnia suomalaismiehen kanssa tehdystä vauvasta
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0d6c ... 31201d141c

putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4718
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Rokotetutkimuskeskuksen ex-johtaja epäiltynä jättipetoksesta

Viesti Kirjoittaja putsari »

Saattaa saada ehdollista vankeutta, koska hänellä kikkeli.
Rokotetutkimuskeskuksen entistä johtajaa epäillään törkeästä petoksesta – oikeus määräsi omaisuutta vakuustakavarikkoon liki 3,2 miljoonan euron edestä

Kysymys on tutkinnanjohtajan mukaan taloudellisesta epäselvyydestä, eikä rikosepäily liity millään tavalla rokotteiden varsinaiseen tutkimukseen vaan taloudellisiin asioihin.

Poliisi epäilee Rokotetutkimuskeskuksen perustajaa ja entistä johtajaa Timo Vesikaria törkeästä petoksesta. Epäillyn rikoksen tekoaika on vuoden 2007 alusta tämän vuoden marraskuun 8. päivään, eli liki 13 vuotta.

Pirkanmaan käräjäoikeus on tänään määrännyt Vesikarin ja hänen johtamansa Nordic Research Network -yhtiön omaisuutta yhteisvastuullisesti vakuustakavarikkoon enintään 3,15 miljoonan euron edestä.

Vuoden 2007 elokuussa toimintansa aloittaneen yhtiön toimialaksi on kaupparekisterissä ilmoitettu lääketieteellinen tutkimus ja konsultointi.


Eilen Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi laite-etsinnän Vesikarin Tampereen yliopiston ja Tampereen korkeakoulusäätiön sähköposteihin.

Tutkintapyynnön asiassa on tehnyt Tampereen yliopisto. Provosti Jarmo Takala ei halunnut tutkinnan keskeneräisyyden takia kommentoida asiaa tarkemmin.

STT ei ole tavoittanut Vesikaria kommentoimaan. Hän oli eilen kiistänyt rikoksen tutkinnasta uutisoineelle Ylelle. Hänen mukaansa kyseessä on riita hänen ja Tampereen yliopiston välillä.

Aamulehti uutisoi lokakuun lopulla Vesikarin jättäytymisestä Rokotetutkimuskeskuksen johdosta. Vesikari tai provosti Takala eivät tällöin kommentoineet lehdelle syytä. Keskus toimii Tampereen yliopiston lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan alaisuudessa.

Poliisi: Tutkinta liittyy tutkimustoimeksiantojen tuloutukseen
Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario, asian tutkinnanjohtaja Juha Siljamäki sanoo, että rikosepäily liittyy Rokotetutkimuskeskukseen ja silloisen johtajan toimintaan.

Kysymys on hänen mukaansa taloudellisesta epäselvyydestä, mutta hän tähdentää, että rikosepäily ei liity millään tavalla rokotteiden varsinaiseen tutkimukseen vaan taloudellisiin asioihin.

– Rokotetutkimuskeskuksen toimintahan perustuu siihen, että se tekee rokotetutkimuksia toimeksiantajille, joita ovat esimerkiksi lääkeyhtiöt. Rikosepäily liittyy rokotetutkimuksen tuloutukseen. Siitä tässä on kyse, Siljamäki sanoo.

Hän ei kommentoi asiaa tässä vaiheessa tarkemmin.

Yhtiöltä viime vuonna huipputulos usean tappiovuoden jälkeen
Vesikari on toiminut Nordic Research Network -yhtiön toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana sen toiminnan alusta lähtien. Viime vuonna yhtiö teki noin 2,9 miljoonan euron tuloksen.

Vuonna 2017 tilikauden voitto verojen jälkeen oli reilut 11 000 euroa, mitä ennen yhtiö teki tappiota usean vuoden ajan. Tappiota kertyi vuosittain 20 000–38 000 euroa.

Kolmena ensimmäisenä tilikautena yhtiö teki voittoa, vuonna 2010 vajaat 439 000 euroa, vuonna 2009 liki 1,2 miljoonaa ja yhdistettynä tilikautena 2007–2008 noin 800 000 euroa.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rok ... #gs.kdfp8u
Karvasvarvas kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 8:43 am
Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.

Maukka Peruslätkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 507
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Nainen puri vartijaa ja uhkaili poliisia Vantaalla

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä »

33-vuotias nainen aiheutti kaaosta Koivukylän Lidlissä Vantaalla viikonloppuna, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Nainen oli huutanut ja riehunut, jolloin paikalle tullut vartija oli pyytänyt naista poistumaan. Nainen ei ollut totellut vartijan käskyä, jolloin vartija oli lähtenyt taluttamaan naista ulos kaupasta.

Kaupan tuulikaapissa nainen oli alkanut vastustella voimakkaasti, purrut vartijaa kädestä ja lyönyt vartijaa nyrkillä silmän alueelle.

Nainen oli karannut paikalta mutta vartija oli kuitenkin ehtinyt ottaa naisesta valokuvan.

Paikalle kutsuttu poliisipartio tavoitti lähistöltä tuntomerkkeihin sopivan naisen ja otti tämän kiinni. Nainen vastusti myös poliisipartiota yrittämällä rimpuilla irti poliisin hallintaotteesta ja huutamalla tappouhkauksia.

Nainen otettiin kiinni ja hänet kuljetettiin Porvoon poliisivankilaan. Naista epäillään nyt pahoinpitelystä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja virkamiehen vastustamisesta.

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/825 ... -vantaalla

Maukka Peruslätkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 507
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Re: Nainen puri vartijaa ja uhkaili poliisia Vantaalla

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä »

Kolmekymppinen nainen uhkaili poliisia tappamisella Vantaalla – myös vartija sai osansa, kun aggressiivinen nainen puri kädestä ja tinttasi nyrkillä kasvoihin



Kolmekymppinen nainen riehui kaupassa Vantaan Koivukylässä, puri ja löi vartijaa sekä uhkaili poliisia tappamisella. Asiasta tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi.

Poliisin mukaan 33-vuotias nainen oli käynyt vartijan kimppuun, kun tämä oli tullut poistamaan häntä kaupasta. Nainen oli huutanut ja riehunut ennen poistumiskehotusta.

Väkivaltainen välikohtaus sattui kaupan tuulikaapissa. Nainen oli poliisin mukaan purrut vartijaa kädestä ja lyönyt tätä nyrkillä kasvoihin.

Tämän jälkeen nainen oli karannut paikalta. Poliisi oli kuitenkin löytänyt naisen lähistöltä pian.

Poliisin mukaan nainen vastusteli myös poliisipartiota rimpuilemalla ja huutamalla poliiseille tappouhkauksia.

Nainen otettiin kiinni ja kuljetettiin Porvoon poliisivankilaan. Häntä epäillään pahoinpitelystä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta sekä virkamiehen vastustamisesta.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kol ... #gs.lvvap8

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ilmastoreetta, henkilö, jonka puheita ei saa kyseenalaistaa, tämä Greta Thunberg matkasi junalla: Greta Thunberg twiittasi matkakuvan ”ylibuukatun junan” lattialta – Saksan rautatieyhtiö paljasti totuuden
Ylibuukatut junat ovat hieno merkki, sillä se kertoo junamatkustamisen korkeasta kysynnästä, Thunberg kommentoi Twitterissä.
Thunbergin_ajatuksia_jakamassa.jpg
Thunbergin_ajatuksia_jakamassa.jpg (145.41 KiB) Katsottu 4688 kertaa
Thunbergin_unelmaa_elämässä.jpg
Thunbergin_unelmaa_elämässä.jpg (129.16 KiB) Katsottu 4688 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin