ISIS / ISIL / ISIS-K

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Fanaattinen Isis ämmä etsi suositulta turistisivulta parasta paikkaa, jossa räjäyttää itsensä. Hän esiintyi hymyillen oikeudessa.

'TERROR PLOT' Woman, 36, accused of plotting ISIS suicide bomb attack at St Paul’s Cathedral appears in court
Jon Rogers
1 Nov 2019, 11:54Updated: 1 Nov 2019, 13:48

A WOMAN accused of planning an ISIS suicide attack at St Paul's Cathedral today smiled as she appeared in court.

Safiyya Shaikh, 36, is accused of scoping out the popular tourist site for the best places to blow herself up.

Safiyya Shaikh is said to have visited the London cathedral to find the best place to blow herself up
1
Safiyya Shaikh is said to have visited the London cathedral to find the best place to blow herself upCredit: Alamy
She appeared at the Old Bailey wearing a black hijab and Islamic robes via video link from HMP Bronzefield charged with the preparation of terrorist acts and dissemination of terrorist publications.

Shaikh, of Hayes, North West London, spoke only to confirm her name, date of birth and British nationality and fidgeted with her robes and smiled nervously during the eight-minute hearing.

She entered no pleas but faces a two to three week trial at a date to be fixed in April or May next year.

She is due for a preliminary hearing at the Old Bailey on February 21.

Prosecutor Lee Ingham said three tranches of evidence including undercover police work, CCTV and forensic computer analysis were yet to be served to her defence team.

He said: "This is a case involving charges of preparation of terrorist acts and dissemination of terrorist publications.

"It's a highly complex and time consuming task to review what is some very lengthy material and whether or not it's evidence it will need to be reviewed for disclosure purposes."

Shaikh was charged over an alleged ISIS-inspired bomb plot at St Paul's Cathedral and a London hotel last month.

She is accused of preparing the words of a pledge of allegiance to ISIS between August 19 and October 10 this year when she was arrested by counter-terror police.

It is further alleged that she shared terrorist documents via groups using the Telegram messaging app and other channels.

A Scotland Yard spokesman said at the time of her arrest: "Safiyya Amira Shaikh, of Hayes, Middlesex, has been charged with preparation of terrorist acts, contrary to section 5 of the Terrorism Act (TACT) 2006 and dissemination of terrorist publications, contrary to section 2 TACT, 2006."

St Paul's Cathedral is one of London's most iconic landmarks and is visited by thousands of tourists every year.

It was designed by Sir Christopher Wren after the previous cathedral on the site was burned down in the Great Fire of London.
https://www.thesun.co.uk/news/10258250/ ... cathedral/

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Saksa: Isis-miehet saatiin kiinni ennen ase-/räjähdeiskuaan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

En löytänyt muualta suomeksi. Kiitettävän hyvin saavat Saksassa poimittua nämä yksisoluiset.
12, 201914:45
Terrori-iskua suun­ni­tel­leet ISIS-kannat­tajat saatiin kiinni Saksassa

Saksan poliisi otti tiistaina suuroperaatiossa kiinni kolme terroristisen iskun valmistelusta epäiltyä henkilöä. Epäillyt olivat jo aiemmin julistautuneet islamilaisen ISIS-terroristijärjestön kannattajiksi.

Pidätykset tehtiin Frankfurtin lähellä Offenbachissa, kertoo Focus-lehti. Poliisi otti kiinni kolme iältään 21-24-vuotiasta miestä, joiden epäillään valmistelleen räjähteiden ja aseiden avulla tehtävää terrori-iskua. Kiinniottoon osallistui kaikkiaan 170 poliisia. Mukana oli myös poliisin erikoisjoukkoja.

Epäiltyjen hallusta löydettiin räjähteiden valmistamiseen käytettäviä materiaaleja. Pääepäilty on makedonialaistaustainen Saksan kansalainen, joka oli yrittänyt ostaa aseita netistä. Muut kaksi epäiltyä ovat Turkin kansalaisia.

Miesten arvellaan suunnitelleen terrori-iskua Frankfurtia ympäröivällä Rein-Mainin suurkaupunkialueella. He olivat jo aiemmin kertoneet muille ihmisille olevansa ISIS-järjestön kannattajia.

Suomen Uutiset kertoi aiemmin, että Turkki aloitti maanantaina amerikkalaisten ja eurooppalaisten ISIS-vankien lähettämisen näiden kotimaihin. Useimmat Euroopan maat ovat olleet haluttomia ottamaan vastaan omia, terroristeiksi epäiltyjä kansalaisiaan.

https://www.suomenuutiset.fi/terrori-is ... -saksassa/
SUPOllakin varmasti kätöset täynnä hommia, kun ei riitä, että täytyy pitää silmällä tiedettyjä daesh-pellejä, vaan täytyy myös pyrkiä löytämään uudet radikaalit, joilla ei ole Syyrian actiolomareissukokemuksia laisinkaan. Ja nyt saadaan Turkista oikea kerma takaisin.

Saksassa oli tällä kertaa saksalaismies kahden turkkilaisen kanssa. Hieno maa tuo Turkin diktatuuri, melkein eu-maa joidenkin mielestä!
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Avatar
Taakibörsta
Harjunpää
Viestit: 309
Liittynyt: To Touko 11, 2017 3:21 pm

Re: Saksa: Isis-miehet saatiin kiinni ennen ase-/räjähdeiskuaan

Viesti Kirjoittaja Taakibörsta »

Ei kannata pidätellä hengitystä, että suomen "valtamedia" alkaisi uutisoimaan tälläisiä vähäpätöisiä uutisia. Nythän noita isis mieähiä ja naisia alkaa kohta tännekin saapumaan urakalla kun turkki niitä sitä mukaa poistaa maastaan kun sinne saapuvat, ohisalo ja haavisto taputtaa jo käsiään.

"saksa on paska maa" -Seppo Räty-

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Turkin karkottama Isis-vaimo saapui Saksaan ja otettiin kiinni heti lento­kentällä

Turkki aloitti tällä viikolla vangitsemiensa Isis-taistelijoiden palauttamisen taistelijoiden kotimaihin.

SAKSAAN saapui perjantaina ensimmäinen Turkin karkottama nainen, jolla epäillään olevan yhteyksiä terroristijärjestö Isisiin. Hänet otettiin kiinni heti lentokentällä, uutistoimistot kertovat.

Viranomaiset käyttävät Frankfurtiin saapuneesta naisesta nimeä Nasim A. Syyttäjän mukaan hän lähti Isisin ”kalifaattiin” Syyriaan vuonna 2014 ja meni naimisiin jihadistitaistelijan kanssa vuonna 2015.

AFP:n mukaan pariskunta muutti myöhemmin Irakiin, jossa nainen piti huolta kodista miehen taistellessa terroristijärjestön riveissä. Naisen kerrotaan saaneen vajaan sadan euron kuukausirahaa Isisiltä.

Pariskunta palasi tämän vuoden alussa Syyriaan, jossa kurdijoukot pidättivät heidät. Isis-vangit siirtyivät Turkin vastuulle, kun se hyökkäsi Pohjois-Syyriaan ajaakseen kurdijoukot rajalta pois.

TURKKI aloitti tällä viikolla vangitsemiensa Isis-taistelijoiden palauttamisen taistelijoiden kotimaihin.

Turkki ilmoitti viime viikolla, että sillä on pidätettynä lähes 1 200 ulkomaalaista Isisin jäsentä.

Turkin mukaan valtaosa palautettavista Isisin jäsenistä palautetaan EU-maihin. Toistaiseksi Turkki ei ole ilmoittanut Suomen viranomaisille suomalaisten palauttamisesta.

Turkki on arvostellut länsimaita siitä, että nämä ovat kieltäytyneet noutamasta kansalaisiaan, jotka liittyivät Isisin riveihin.

TURKKI kertoi torstaina karkottavansa ensimmäiset seitsemän Isisin saksalaista vierastaistelijaa ja heidän perheenjäsentään suoraan Saksaan.

Turkki aikoo hyvin lyhyellä varoitusajalla palauttaa sinne vielä lisää Isisin joukkoihin kuuluneita vierastaistelijoita tai heidän perheenjäseniään.

Kaikkiaan Saksan kansalaisia on lähtenyt Syyriaan noin tuhat, ja Saksaan on palannut noin 300 vierastaistelijaa. Syyriassa ja Irakissa on vangittuna eri arvioiden mukaan nyt noin 60–70 saksalaista Isis-taistelijaa.

NASIM A:N lisäksi perjantaina Saksaan saapui myös mies, jolla epäillään olevan terroristikytkyjä. Hänetkin otettiin kiinni heti lentokentällä, sillä miehestä oli annettu jo aiemmin pidätysmääräys.

Turkkilaisviranomaisten mukaan miehellä oli yhteyksiä Isisiin, ja hän aikoi matkustaa Turkin kautta Syyriaan.

Saksan sisäministeriöllä ei kuitenkaan ollut tietoa Isis-yhteyksistä. Mies pidätettiin, koska häntä epäillään petoksesta.

Miehen epäillään huijanneen rahaa turvapaikanhakijoilta esiintymällä heitä auttavana asianajajana.
Helsingin Sanomat
16.11. 17:15
Turkki on arvostellut länsimaita siitä, että nämä ovat kieltäytyneet noutamasta kansalaisiaan
Saako Saksa tai vaikkapa Suomi arvostella Lähi-itämaita sekä Afrikan maita siitä, että ne ovat kieltäytyneet noutamasta/vastaanottamasta kansalaisiaan, vai onko arvosteluoikeus yksinomaan kehitysmaiden oikeus? Jos saavat, niin miksi sillä ei ole mitään vaikutusta mihinkään, vaan kehitysapu rullaa entiseen malliin ja sama meno jatkuu. Sen sijaan mm. Suomelta edellytetään nyt ryhtiä ja vastuullisuutta.
...vierastaistelijaa...
mutta ei terroristia?

Aiheesta myös täällä ja tuolla
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tanska aikoo keskeyttää konsuliavun antamisen tanskalaisille terroristitaistelijoille

Jos Tanskan kansankäräjät hyväksyy ehdotuksen, se koskee ulkoministerin mukaan kaikkia terroristiliikkeisiin liittyneitä taistelijoita.

Tanska on ilmoittanut aikovansa keskeyttää konsuliavun antamisen kansalaisilleen, jotka ovat lähteneet ulkomaille taistelemaan islamistijärjestöjen joukkoihin. Maan ulkoministeri Jeppe Kofod kirjoitti Twitterissä, ettei Tanska ole mitään velkaa taistelijoille, jotka ovat matkustaneet Syyriaan ja Irakiin taistellakseen äärijärjestö Isisissä.

Tanskalaisen uutistoimisto Ritzaun mukaan konsuliapuun kuuluu yleensä esimerkiksi vankilavierailuja ja keskusteluja paikallisten viranomaisten kanssa vankien olosuhteista. Ulkoministerin mukaan avun antamiselle ei ole perustetta.
– Tanskaa ei pitäisi pakottaa auttamaan ihmisiä, jotka käänsivät selkänsä meille, ovat uhka Tanskan turvallisuudelle ja taistelevat kaikkea sitä vastaan, mitä me puolustamme, Kofod sanoi Ritzaulle.

Jos Tanskan kansankäräjät hyväksyy ehdotuksen, se koskee Kofodin mukaan kaikkia terroristiliikkeisiin liittyneitä taistelijoita.

Aiemmin tällä viikolla Turkki aloitti vierastaistelijoiden lähettämisen takaisin kotimaihinsa. Kun Turkki aloitti hyökkäyksen Syyriaan viime kuussa ja pakotti monet Isis-taistelijat pakoon, Tanska ilmoitti poistavansa taistelleilta kaksoiskansalaisilta Tanskan kansalaisuuden, jotta nämä eivät voisi palata maahan.

Syyskuussa Tanskan hallitus arvioi, että yhteensä 36 ääri-islamistia on matkustanut Tanskasta konfliktialueille. Kymmenellä heistä oli oleskelulupa, jonka Tanskan viranomaiset peruivat. Osa vierastaistelijoista on vangittu.
YLE
16.11.2019 klo 21.38

Mitähän Suomi on tehnyt saman asian eteen? Levittäneet punaisen maton ja eräskin kansanedustaja totesi, että...
SDP:n kansanedustaja huolestui jihadistien tapaturmasuojasta
Miten Suomi ja suomalainen sosiaaliturva suhtautuvat niihin mahdollisiin Suomen kansalaisiin jotka yksityishenkilöinä osallistuvat aseellisiin konflikteihin kuten Syyrian sisällissotaan ja sieltä palatessaan tarvitsevat sotavammojensa vuoksi lääketieteellistä hoitoa sekä kuntoutusta ja mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä varmistaakseen näiden henkilöiden asianmukaisen kohtelun?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Tanska voi, Suomi ei, onpa jännä.
Kansalaisuuden poistamisesta ei voi säätää takautuvasti. Nyt tehtävä lakimuutos ei mahdollista esimerkiksi sitä, että Lähi-idän konfliktialueella toimineilta suomalaisilta Isis-taistelijoilta poistettaisiin Suomen kansalaisuus.

Kansalaisuuden voi menettää vain sellaisen rikoksen vuoksi, joka on tehty lakimuutoksen tultua voimaan.

Suomea sitovat kansainväliset sopimukset vaikuttavat siihen, mitä kansalaisuuden menettämisestä voidaan säätää. Muita vakavia rikoksia, kuten seksuaalirikoksia, ei eurooppalaisen kansalaisuusyleissopimuksen puitteissa voida säätää kansalaisuuden menettämisen perusteeksi.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8 ... a480c039d2

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Doctor Lecter kirjoitti:
Su Marras 17, 2019 1:00 am
SDP:n kansanedustaja huolestui jihadistien tapaturmasuojasta
Hitto kun en muistanut yhtään kuka demarimaanpetturi tällä kertaa olikaan kyseessä. Google onneksi muistaa: Tuula Väätäinen (SDP) oli tämä hörhö.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Jihadisti tuomittiin Ranskassa 28 vuoden vankeuteen - yritti murhata kaksi vanginvartijaa
22.11.19 klo 19:31

Murhayritykset tapahtuivat vuonna 2016.

Pariisissa oikeusistuin määräsi radikaalin islamistin 28 vuodeksi vankilaan kahteen vanginvartijaan kohdistuneesta murhayrityksestä, kertoo uutistoimisto AFP. Murhayritys tapahtui syyskuussa 2016, ja se oli ensimmäinen jihadistinen hyökkäys ranskalaisessa vankilassa.

Bilal Taghi, 27, oli vankilassa suorittamassa viiden vuoden vankeusrangaistusta, koska hän oli yrittänyt matkustaa Syyriaan jihadistisessa tarkoituksessa. Hän puukotti kahta vanginvartijaa Osnyn vankilassa Pariisissa. Aseena hän käytti ikkunan saranaa, jonka hän oli teroittanut.

Hän myös kaiversi Isisin symbolin sellin metallioveen ja piirsi ikkunaan sydämen puukottamiensa uhrien verellä.

Hän myös kerskaili sillä, että hän oli saanut vankilan henkilökunnan uskomaan, että hänet voitaisiin ”uudelleenintegroida” yhteiskuntaan sillä, että hän jutteli mukavia.

Oikeudenkäynnissä hän vaikutti AFP:n mukaan katuvaiselta ja pyysi anteeksi tekojaan.

Syyttäjät eivät ottaneet vakuutteluita todesta vaan totesivat, että Taghi on patologinen valehtelija ja että hän on ”peruuttamattomasti” sitoutunut radikaaliin ideologiaan.

Hyökkäyksen jälkeen vankilassa muutettiin käytäntöjä radikalisoituneiden vankien kohtelun suhteen. Tuomittuja jihadisteja ja vankeja, joiden epäillään radikalisoituneen, seurataan neljän kuukauden ajan. Vaaralliset vangit sijoitetaan eristysyksiköihin.

Hyökkäys oli yksikössä, jossa oli tarkoitus nimenomaan taistella radikalisoitumista vastaan. Osnyn vankila on yksi neljästä vankilasta, jossa kokeiltiin radikalisoitumisen vastaista työtä sen jälkeen, kun Ranskassa oli ollut useita vankilassa radikalisoituneiden islamistien hyökkäyksiä.

Näissä yksiköissä vankeja pidettiin erillään muista vangeista, jolloin samassa paikassa oli käytännössä samalla tavalla ajattelevia.

Tanghi itse kritisoi tätä käytäntöä.

–Tuotte yhteen kaikki samalla tavoin ajattelevat ja sanotte heille, että heidän tulee muuttua. Se ei toimi, hän sanoi oikeudessa.

Hänen mielestään vangeille tarjottu ohjelma oli osittain ”lapsellista”. Tarjolla oli esimerkiksi joogaa ja maalausta.

MARIKKI NYKÄNEN
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/363 ... ff7c929ce9
Samat menetelmät käytössä patonginpurijoilla kuin suomalaissuvakeilla ja muslimiterroristitkin nauravat!

Mistä näitä tagheja muuten oikein tulee? Siis mikä maa, mikä moskeija? Tämähän se Suomenkin vankiloilla on ongelmana jo nykyään, mutta aihe on melkoisen tabu. Vaikka toisaalta: eipä niitä daesh-terroristeja täällä vankilaan laiteta, jos eivät täällä ole sekoilleet. Ihan mahtavaa, kiitos vitusti oikea islam ja suomalaiset moskeijat.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

On Anoi Kaa kirjoitti:
Pe Marras 22, 2019 9:06 pm
Jihadisti tuomittiin Ranskassa 28 vuoden vankeuteen - yritti murhata kaksi vanginvartijaa
22.11.19 klo 19:31

Hän myös kerskaili sillä, että hän oli saanut vankilan henkilökunnan uskomaan, että hänet voitaisiin ”uudelleenintegroida” yhteiskuntaan sillä, että hän jutteli mukavia.

Oikeudenkäynnissä hän vaikutti AFP:n mukaan katuvaiselta ja pyysi anteeksi tekojaan.
Suomessa uskotaan, että kristinuskoon "kääntynyt" ja mukavia jutteleva islamisti on integroitunut. Myös katuvaisen näytteleminen ja anteeksi pyytely on osa suurta kusetusta. Samaa metodia käyttää myös valtaväestö, esim. vammaisia julmasti pilkannut ja siitä rahaa saanut P-P Petelius.
----------------------------------------

Mut joo. Hollannissa on myös pohdittu mitä tehdä näille ISIS-vaimoille ja heidän lapsukaisilleen:
Oikeuden päätös: Hollannin ei tarvitse auttaa Isis-taistelijoiden vaimoja ja lapsia

Päätös koskee 56 lasta, joita valtion olisi alemman oikeusasteen mielestä pitänyt auttaa.

Hollannin valtiolla ei ole velvollisuutta auttaa Isisin hallussa olleille alueille lähteneiden naisten lapsia pääsemään kotiin, päätti vetoomustuomioistuin tänään perjantaina.

Alempi oikeusaste oli aiemmin tässä kuussa asettunut toiselle kannalle, ja todennut valtiolla olevan velvollisuus auttaa 56 lapsen pääsyssä Hollantiin. Oikeusjutun ovat nostaneet lasten 23 äitiä, jotka vaativat valtion apua kotiin päästäkseen.

Lapset ja naiset ovat kurjissa oloissa al-Holin ja al-Rojin leireillä Koillis-Syyriassa. Kaikki lapset ovat alle 12-vuotiaita.

Hollannin yleisradioyhtiön NOS:in mukaan oikeudessa oli paikalla runsaasti Syyrian leireillä olevien naisten ja lasten omaisia, jotka ovat vakuuttaneet sukulaistensa vaarattomuutta.

Hollannin puolueet ovat olleet erimielisiä siitä, miten terroristijärjestö Isisin alueilla oleskelleita naisia ja näiden lapsia pitäisi kohdella.

Pääministeri Mark Rutte kiitteli perjantaina oikeuden päätöstä kumota alemman oikeusasteen ratkaisu.

Hollannin viranomaiset arvioivat, että Syyriassa on ainakin 55 Hollannista lähtenyttä Isisin taistelijaa ja 90 hollantilaistaustaista lasta.
YLE
22.11.2019 klo 17.40 päivitetty 22.11.2019 klo 18.14
Hollannin puolueet ovat olleet erimielisiä siitä, miten terroristijärjestö Isisin alueilla oleskelleita naisia ja näiden lapsia pitäisi kohdella.
Suomessa puolueet (pl se yksi) ovat yhtä mieltä siitä, että miten terroristijärjestö Isisin alueilla oleskelleita naisia ja näiden lapsia pitäisi kohdella. Hyvin! Jopa sitä mieltä, että...
...
”miten Suomi ja suomalainen sosiaaliturva suhtautuvat niihin mahdollisiin Suomen kansalaisiin jotka yksityishenkilöinä osallistuvat aseellisiin konflikteihin kuten Syyrian sisällissotaan ja sieltä palatessaan tarvitsevat sotavammojensa vuoksi lääketieteellistä hoitoa sekä kuntoutusta ja mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä varmistaakseen näiden henkilöiden asianmukaisen kohtelun?”.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Isisin luo lapsensa vienyt ranskalaisnainen sai pitkän vankeustuomion Ranskassa
Julkaistu: 22.11. 23:11

Nainen matkusti Syyriaan vuonna 2014 ja vei kolme lastaan mukanaan.
Äärijärjestö Isisiin liittynyt ja Syyriaan matkustanut ranskalaisnainen tuomittiin perjantaina Pariisissa 14 vuodeksi vankeuteen.

Nainen tuomittiin muun muassa terrorismista ja lastensa hylkäämisestä. Tuomarit korostivat naisen osallistuneen rikolliseen ja "verenhimoiseen" toimintaan tieten tahtoen.

Tuomittu matkusti Syyriaan yhdessä puolisonsa kanssa, jonka uskotaan kuolleen Syyriassa. Naisen kolmen lapsen lisäksi mukana oli myös hänen kumppaninsa tytär.

Nainen pidätettiin lentokentällä Pariisissa vuonna 2016, kun hän palasi lastensa kanssa Ranskaan. Kumppanin tytär jäi tiettävästi Syyriaan.

Syyttäjän mukaan nainen on "järkyttävän egosentrinen" eikä hän missään vaiheessa ollut osoittanut kykyä empatiaan.

Tuomion kuultuaan nainen vaikutti järkyttyneeltä. Puolustusasianajajat ilmoittivatkin pitävänsä tuomiota suhteettoman kovana ja aikovansa valittaa siitä.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006318331.html

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Tanska poisti ISIS-taistelijalta kansalaisuuden
26.11.2019 17:28Petri Saarela


Tanskassa 24. lokakuuta voimaan astuneen hätälain mukaan maan kansalaisuus voidaan poistaa henkilöltä, joka saattaa vakavasti vaarantaa maan edun. Tanska on nyt poistanut kansalaisuuden ISIS-taistelijalta.

Miestä kutsutaan Berlingsken artikkelissa nimellä SK, eikä hänen passinsa ole enää voimassa. Kööpenhaminassa nuoruutensa viettänyt SK on Turkin kurdi, ja hänet on vuonna 2016 tuomittu poissaolevana terroriteoista. Mies on kuulunut pahamaineiseen islamilaiseen ISIS-terroristijärjestöön.

Terroristin asianajaja Mette Girth vahvistaa, että ”SK” on menettänyt Tanskan kansalaisuuden.

– Sain tiedon eilen ja tiedotin asiakastani, joka on varmaan kovin surullinen. On monia asioita, joiden vuoksi haluamme mennä oikeuteen, asianajaja kertoo.

Tanskan hätälaki astui voimaan 24. lokakuuta 2019, ja sen takana ovat Tanskan vasemmisto sekä oikeisto – sosiaalidemokraattinen puolue muun muassa Tanskan kansanpuolueen tukemana.

Lain mukaan kiellettyä on esimerkiksi liittyminen asevoimiin, jotka taistelevat Tanskaa vastaan tai muutoin edistävät terroristista toimintaa.

Kansalaisuuden poistaminen edellyttää kaksoiskansalaisuutta. SK:lla on nyt menetetyn Tanskan kansalaisuuden lisäksi Turkin kansalaisuus.

Berlingsken tietojen mukaan SK on oleillut viime vuosien ajan Turkissa.

Lisätty tieto kotikaupungista, Kööpenhaminasta 26.11 klo 23:02
https://www.kansalainen.fi/tanska-poist ... laisuuden/

Jaaha, hätälaki, Tanskassa ollaan hereillä toisin kuin meillä, odotetaan että asia unehtuu jossei siitä puhuta ja mitään ei tehdä.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Alankomaiden oikeus: ISIS-lapsia ei tarvitse tuoda maahan
26.11.2019 19:24Petri Saarela


Alankomaiden valitustuomioistuin on ratkaissut hallituksen hyväksi valituksen oikeuden päätöksestä, jonka mukaan ISIS-lapset tulisi tuoda maahan kaikin käytettävissä olevin keinoin. Valitustuomioistuimen mukaan ISIS-lapsia ei tarvitse tuoda maahan Lähi-idästä.
Alankomaiden valitustuomioistuin päätti perjantaina, että valtion ei tarvitse tehdä voitavaansa tuodakseen 56 ISIS-lasta Alankomaihin, koska kyseessä on poliittinen asia.

Pääministeri Mark Rutte (VVD) ilmaisi tyytyväisyytensä oikeuden päätöksen johdosta.

Haagin tuomarit päättivät aiemmin marraskuussa, että Alankomaiden tulee käyttää kaikki keinot tuodakseen 56 ISIS-lasta Syyrian leireiltä, mutta näiden äitejä ei välttämättä tarvitsisi tuoda.

Asia on jakanut hallitusta. Pääministeri Rutten Vapauden ja demokratian kansanpuolue VVD sekä Kristillisdemokraattinen puolue CDA ovat vastustaneet ISIS-lasten tuomista maahan.

Pahamaineisen ISIS:n riveissä taistelleiden vanhempiensa tavoin myös jotkut heidän lapsistaan ovat osoittautuneet radikalisoituneiksi nuoresta iästään huolimatta.

Heinäkuussa julkisuuteen tuli al-Holin leirillä Syyriassa kuvattu video, jossa radikalisoituneet pikkulapset ylistävät ISIS:ä ja uhkaavat murskaavansa vääräuskoiset seisomalla heidän päidensä päällä.

Lähde Dutch News

https://www.kansalainen.fi/alankomaiden ... da-maahan/

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

VANGITTU ISIS

HS pääsi harvinaiselle vierailulle syyrialaiseen vankilaan, jossa pidetään pelätyn terroristiliikkeen taistelijoita.

Hassaka, SYYRIA
Hassaka, SYYRIA
ISIS_Syyria_Hassaka.jpg (42.56 KiB) Katsottu 6835 kertaa

Ovi on suljettu riippulukolla. Vartija työntää avaimen lukkoon, ovi aukeaa. Huoneesta iskee pistävä löyhkä. Lattialla makaa miehiä vieri vieressä harmaiden vilttien alla. Noin sata miestä samassa huoneessa. Useimmilla on yllään oranssi haalari. Jokaisen kasvot ovat kalpeat.

Kuvakaappaus artikkelin videolta.
Kuvakaappaus artikkelin videolta.
ISIS_on_vankilassa.jpg (52.91 KiB) Katsottu 6835 kertaa
Rivistön laidalla makaa mies, jolta puuttuu vasen jalka. Hän sanoo olevansa Ukrainasta. Toinen mies huutaa saksaksi olevansa puolikuuro. Hänen vieressään istuva mies puhuu englantia Lontoon aksentilla, kertoo nimekseen Zahan ja sanoo, että on kiva tavata.

He ovat maailman vaarallisimpina pidettyjä miehiä, jihadistiliike Isisin taistelijoita.

He ovat siis aivan eri ihmisiä kuin Suomessa paljon esillä olleet naiset ja lapset, joita pidetään säilössä al-Holin telttaleirillä.

Helsingin Sanomat pääsi harvinaiselle vierailulle Isis-vankilaan Hassakassa Koillis-Syyriassa tällä viikolla. Haastatteluiden tekemiselle vankilanjohtaja asetti yhden ehdon: vangeille ei saa kertoa, mitä ulkomaailmassa tapahtuu. Heille ei saa paljastua, että Isisin johtaja Abu Bakr al-Bagdadi on tapettu, eikä se, että Turkki on hyökännyt Pohjois-Syyriaan.

”He eivät tiedä, mitä tapahtuu ulkopuolella. Jos tietäisivät, siitä voisi tulla meille ongelmia”, sanoo vankilanjohtaja Robar Hassan.

Vankilan betonilattialla paljain jaloin nilkuttaa Jasper, rakennusmies Tanskan Århusista. Hän kysyy, onko Yhdysvalloissa jo vaihdettu presidenttiä.

Isis vei ääri-islamilaisen ideologian uusiin äärimmäisyyksiin. Se hallitsi lähes viiden vuoden ajan laajaa aluetta Pohjois-Syyriassa ja Pohjois-Irakissa. Jopa kahdeksan miljoonaa ihmistä eli liikkeen diktatuurimaisessa komennossa. Teloituksia, ristiinnaulitsemisia, ruoskimisia.

Pääosan vaikeista maataisteluista Isisiä vastaan kävi pohjoissyyrialainen asejoukko SDF, johon kuuluu paikallisia kurdeja ja arabeja. Yhdysvaltain, Britannian ja muun kansainvälisen liittouman ilmasotatuella SDF valtasi Isisin hallitseman ”kalifaatin” pala palalta.

Isisin viimeinen tukikohta oli Baghouz Itä-Syyriassa. Rajun taistelun jälkeen Isis antautui siellä viime maaliskuussa. Kalifaatti julistettiin kukistetuksi.

Noin 10 000 Isis-taistelijaa otettiin kiinni.

Heistä noin 5 000 on täällä Hassakan vankilassa. He ovat kansainvälinen riesa. Mitä heille pitäisi tehdä?

Tällaisia tarinoita miehillä on:

Lontoolainen Zahan väittää, että ei osallistunut taisteluihin Isisissä. Zahan kertoo vain tulleensa perheensä kanssa asumaan ”islamilaiseen valtioon” sharia-lain mukaan.

”Aluksi asiat olivat hyvin. He toimivat kuin valtio, oli terveydenhuolto, sosiaalihuolto, ja he huolehtivat kansalaisistaan. Sitten liittouma puuttui asioihin ja iski kaiken paskaksi.”

Eikö Isisissä ollut mitään pahaa?

”Lopussa homma meni vähän kaoottiseksi. Oli paljon korruptiota ja sortoa. He alkoivat tappaa meitä ulkomaalaisia.”

Tanskalainen Jasper sanoo tulleensa Syyriaan jo ennen Isisiä vuonna 2013. Tarkoitus oli kuulemma auttaa sodassa kärsineitä naisia. Mutta sitten Jasper alkoikin ”tehdä bisnestä”. Mitä bisnestä?

”No, minulla oli kauppa.”

Jasper sanoo, että Isis teki ”virheitä”.

”Syyttömiä tapettiin, koska he olivat eri mieltä. Ihmisiä laitettiin vankilaan ilman syytä. Minäkin jouduin putkaan ilman syytä. Kai siksi, että olen eurooppalainen ja valkoinen. He epäilivät jotain.”

Århusista kotoisin oleva Jasper eli lähes viisi vuotta Isisin alaisuudessa.

Lontoolainen Zahan väittää ettei ole osallistunut taisteluihin.
Jasperin mukaan Isisin alueelta ei voinut lähteä. Niitä jotka yrittivät, suljettiin vankilaan. Hän oli ensin Raqqassa, sitten Manjibissa, Hajinissa ja lopulta Baghouzissa.

Olit lähes viisi vuotta Isisin mukana, loppuun saakka, etkä tarttunut aseeseen?

”En edes harkinnut sitä.”

Jasperin ja Zahanin tarinat kuulostavat tietenkin monilta osin epäuskottavilta. Se on osa ongelmaa. Miten saada todisteita teoista ja saattaa Isisissä toimineita ihmisiä tuomiolle?

Vankilanjohtaja Hassan on kuunnellut vankien selityksiä jo yhdeksän kuukauden ajan.

”Heillä on yhä Isisin ajatukset. Mutta kun kysyy, mitä he ovat tehneet, he esittävät kivaa. Kaikki ovat muka olleet vain autokuskeja tai kokkeja, eivätkä ole tehneet mitään väärää”, Hassan sanoo.

Vankila on häthätää rakennettu entisen koulun ympärille. Kun Isis hallitsi Hassakaa, se piti koulussa tukikohtaansa. Viime kesänä koulun ympärille rakennettiin uusia aitoja ja rakennuksia. Niihin suljettiin Isis-vankeja, jotka siihen asti olivat olleet vielä heikommassa säilössä.

Vankilan vartijat ovat SDF-joukon sotilaita. He peittävät kasvonsa huiveilla ja kommandopipoilla oman turvallisuutensa vuoksi.

Sota ei ole ohi. Ei tiedä, kuka seuraavaksi vangitsee ketä. Koillis-Syyriassa Isisin miehiä on yhä vapaalla, he piileskelevät ja tekevät iskujaan. Kuukausi sitten vankeja yritti karata täältä Hassakan vankilasta.

Käytävällä on kalteriportti ja sen takana toinen samanlainen.

Käytävän varrella on metalliovia, jotka on merkitty punaisilla kylteillä: C8, C9, C10. Jokaisen sellin ovessa on luukku.

Kun luukku avataan, huoneesta iskee pistävä löyhkä.

Huone on pieni. Sinne on tungettu lähes sata ihmistä. He makaavat vilttiensä alla niin tiiviisti, että lattialla ei ole tilaa kävellä.

Vain harva miehistä kääntää kasvonsa pois, kun valokuvaaja varoittaa ottavansa kuvia. Jotkut tulevat luukulle juttelemaan.

Khleif Sherifillä on harmaa pipo ja harmaa parta. Hän kertoo olevansa kotoisin Irakista ja joutuneensa mukaan pakotettuna, kun Isis valtasi kotikaupungin.

No, mitä teit Isisissä?

”Olin lammaspaimen.”

Irakilainen Khleif Sherifi on samassa sellissä lähes sadan muun vangin kanssa.

Seuraava luukku, C11. Huudan selliin: ”Onko täällä ketään Suomesta?”

Suomesta? Miehet pyörittelevät päätään. Ei, Belgiasta on, Somaliasta, Bosniasta, Ranskasta.

HS:n tietojen mukaan Koillis-Syyriassa on vangittuna kaksi suomalaista miestä, joita epäillään Isisin taistelijoiksi. Toisen heistä edellinen tunnettu olinpaikka on nuorille tarkoitettu pidätyskeskus.

Toisen pitäisi olla tässä vankilassa. Niin kertoi alueen kurdijoukkojen tiedustelupalvelu.

Mutta vankilanjohtaja Hassanin listoista ei löydy yhtään suomalaista. ”Täällä on monia ihmisiä, joiden oikeata henkilöllisyyttä emme vieläkään tiedä”, hän sanoo.

Antautuessaan useimmilla Isis-miehillä ei ollut henkilöpapereita. Vankilassa he ovat voineet kertoa väärän nimen tai kansallisuuden.

Vangit eivät ole saaneet olla yhteydessä perheisiinsä, kotimaidensa edustustoihin tai kehenkään muuhunkaan vankilan ulkopuolella. Vankilassa ei ole käynyt Punainen Risti tai Puolikuu eikä muita järjestöjä. Yhtäkään vankia ei ole viety oikeudenkäyntiin.

Koillis-Syyriassa toimiva epävirallinen Rojavan itsehallinto tuomitsee kyllä syyrialaisia oikeusistuimissaan mutta ei ulkomaalaisia. Hassakan vankilassa on Isis-miehiä ainakin 30 maasta.

Kansainvälisesti on keskusteltu mahdollisuudesta perustaa Isisin rikoksia tuomitsemaan kansainvälinen erityisoikeusistuin. Se olisi kuitenkin valtavan kallis ja hidas operaatio. Jugoslavian sotien rikoksia on selvitetty erityistuomioistuimessa yli 20 vuotta. Tuomituksi on saatu joitakin kymmeniä ihmisiä, kaikkein vakavimmista rikoksista.

Isisin taistelijoiksi epäiltyjä vankeja on pelkästään Koillis-Syyriassa yli 10 000, ja Irakissa on tuhansia lisää. Lähes kaikki valtiot ovat kieltäytyneet ottamasta Isis-taistelijoita takaisin. Myöskään Suomessa ei ole valmisteltu taistelijoiksi epäiltyjen miehien palauttamista. Ratkaisua ei ole näköpiirissä.

Vankilanjohtaja Hassan sanoo, että hän voi vain odottaa ja yrittää pitää Isis-miehet vankilassaan.

Kuvakaappaus artikkelin videolta.
Kuvakaappaus artikkelin videolta.
ISIS_on_vankisairaalassa.jpg (56.63 KiB) Katsottu 6835 kertaa
Miesten palauttamisesta kotimaihinsa ei ole mitään suunnitelmaa.

Vangit käyttäytyvät kohteliaasti. He suostuvat haastatteluihin helposti, monet kertovat koko nimensä ja kotipaikkansa. Eri asia on tietysti, pitävätkö tiedot paikkansa. Kukaan ei hauku meitä vierailijoita vääräuskoisiksi eikä tee kaulankatkaisueleitä.

Siihen lienee monta syytä.

Vangit yrittävät esiintyä omaksi edukseen. He toivovat pääsevänsä takaisin kotimaihinsa, tai edes jonnekin muualle, pois täältä. On tilinteon aika.

”Haluaisin palata Saksaan ja jatkaa opintojani. Opiskelin taloustiedettä”, sanoo Muhammed, joka makaa vankilan täyden sairaalahuoneen lattialla. Hän valittaa vatsakipuja.

Muhammed meni ”kalifaatissa” naimisiin ja perusti perheen. Hän ei tiedä, missä perhe nyt on. Hän kysyy, onko totta, että naisia ja lapsia on Syyriassa suljettu leireille.

En vastaa, mutta tottahan se on. Leirejä on useita. Suurin on al-Hol, jossa on 70 000 naista ja lasta, joukossa yli 40 suomalaista. Sinne on täältä noin 40 kilometriä.

Muhammed ihmettelee myös, mitä ulkona oikein tapahtuu. Miksi viime viikkoina on kuulunut lentokoneiden ja pommien ääniä?

Turkin hyökkäys Pohjois-Syyriaan lokakuussa sekoitti tilanteen. Kurdijohtoinen SDF hallitsee yhä suurinta osaa Koillis-Syyriasta, entisestä Isisin kalifaatista. Mutta alueella toimivat myös Turkin armeija, Syyrian asevoimat, Venäjän sotilaita ja Yhdysvaltain joukkoja sekavassa asemasodassa, jossa juuri nyt on nimellisesti tulitauko.

Tilanne vaikuttaa myös vankilan toimintaan.

”Vartijoita on nyt vähemmän, koska jouduimme lähettämään miehiä etulinjaan. Olemme tiukassa tilanteessa”, johtaja Hassan sanoo.

Monet vankilan nykyisistä vartijoista ovat juuri värvättyjä nuorukaisia.

Oranssi haalari oli asu, johon Yhdysvallat 2000-luvun alussa puki terrorismista epäillyt vangit Guantánamossa Kuubassa. Ja kun Isis levitti kauhua teloitusvideoillaan vuonna 2014, se puki länsimaiset panttivankinsa oranssiin haalariin.

Nyt oranssi haalari on ruotsalaisen Farhadin ainoa vaate Hassakan vankilassa.

Oranssista on tullut koston väri.

Farhad kertoo, että hän oli Malmössä muovitehtaassa töissä ennen kuin jätti perheensä ja matkusti niin sanottuun islamilaiseen valtioon. Isisin kannattajat kutsuvat sitä lyhyesti arabiankielisellä sanalla dawla, valtio.

”Tulin vapaasta tahdostani. Kyllä ihminen muuttaa saa. Minä muutin Syyriaan, jotkut lähtevät töihin Afrikkaan”, Farhad sanoo ruotsiksi.

Isisin vallan alle joutuneiden syyrialaisten ja irakilaisten näkökulmasta jihadistiliike oli valloittaja. Etenkin Isisin ulkomaalaiset jäsenet, jotka tulivat kaukaisista maista pitämään hirmuvaltaa ja levittämään väkivaltaista tulkintaa islamista.

Jäljet näkyvät yhä vankilan ulkopuolella Koillis-Syyriassa. On tutkimattomia joukkohautoja. On orpoja, leskiä, raiskattuja, silvottuja. On raunioitettuja koteja, kyliä ja kaupunkeja.

Farhad sanoo, että hän ei pidä väkivallasta. Hän on kietonut oranssin haalarin päälle harmaan viltin. Hänellä on pipo päässään. On jo talvi.

Ruotsalainen Farhad sanoo, ettei ole tappanut ketään.
Miksi et sitten lähtenyt kalifaatista?

”Se, että on väkivaltaa, ei kai tarkoita, että pitää lähteä. Oletko sitä mieltä, että Ruotsissa tai Suomessa ei ole väkivaltaa. Asuin Malmössä. Siellä ruotsalaiset uhkailivat meitä moskeijassa. Eikö se ole väkivaltaa?”

Isisin mustavalkoisessa maailmankuvassa vihollisia olivat kaikki muut. Mutta etenkin shiiamuslimit ja länsimaat. Farhad liittyi liikkeeseen, joka lietsoi vihaa ja terroristi-iskuja Euroopan valtioissa, myös hänen kotimaassaan Ruotsissa.

Nyt Farhad toivoo pääsevänsä takaisin Ruotsiin.

”Menen mielelläni oikeuteen Ruotsissa. Siellä on hyvä demokraattinen systeemi, toisin kuin täällä. Olemme ihmisiä kuten muutkin, meilläkin on oikeuksia.”
Helsingin Sanomat

Asuin Malmössä. Siellä ruotsalaiset uhkailivat meitä moskeijassa.
Nonni! Siinä (yksi) syy miksi ISIS:iin lähdettiin. Valkoisen väkivallan kohtaaminen moskeijassa. Ei sentään ketään raiskauttu - kuten Suomessa. Oulussa.

Syyttömänä vankilassa; muuten vaan olleet mukana. Missähän ne tappajat, kiduttajat ja raiskaajat ovat? Euroopassa, turvapaikanhakijoina?
Mutta kun kysyy, mitä he ovat tehneet, he esittävät kivaa. Kaikki ovat muka olleet vain autokuskeja tai kokkeja, eivätkä ole tehneet mitään väärää”
”No, minulla oli kauppa.”
...ettei ole osallistunut taisteluihin.
...etkä tarttunut aseeseen? ”En edes harkinnut sitä.”
No, mitä teit Isisissä? ”Olin lammaspaimen.”
Ruotsalainen Farhad sanoo, ettei ole tappanut ketään.
”Haluaisin palata Saksaan ja jatkaa opintojani. Opiskelin taloustiedettä”
OK, unohdetaan ISIS ja saksalainen Mohammed voisi taas jatkaa taloustieteen opintojaan
...hän oli Malmössä muovitehtaassa töissä ennen kuin jätti perheensä ja matkusti niin sanottuun islamilaiseen valtioon.
Ei malttanut odottaa pariakymmentä vuotta, niin ei olisi tarvinnut matkustaa Ruotysista yhtään mihinkään.
”Menen mielelläni oikeuteen Ruotsissa. Siellä on hyvä demokraattinen systeemi, toisin kuin täällä. Olemme ihmisiä kuten muutkin, meilläkin on oikeuksia.
No eikö se islamilainen systeemi olekaan hyvä? Ruotsi näyttätyy tässä kuten parantola alkkoholistille; kun ei ole enää mahdollisuuksia tappaa, niin mennään josksikin aikaa lihapatojen ääreen ja leikitään kivaa ihmistä.

Hassakasta on Malmööseen 4200 kilometriä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Pari isis-naisen tuomiota Saksanmaalta, odotellessa saako Suomi tuomittua mistään.
Saksalainen Isis-vaimo Derya, 27, sai tuomion Saksassa - lähti kalifaattiin rakkauden perässä
Tänään klo 14:19

Tuomio on kaksi vuotta ja yhdeksän kuukautta vankeutta.
Derya sai tuomion Düsseldorfissa Saksassa.

Saksalainen Isis-vaimo Derya Ö. on tuomittu Saksassa kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeuteen, kertoo saksalaismedia.

Derya on kertonut aiemmin haastattelussa kalifaatin arjesta. Derya nukkui hääyönä kellarissa kidutusvälineiden alla. Isis tappoi Deryan aviomiehen, jota se luuli vakoojaksi. Ennen lähtöään kalifaattiin Derya toimi prostituoituna.

Iltalehti on kertonut Deryan tarinan. Sen voi lukea täältä.

Deryan tapausta käsiteltiin Düsseldorfin hovioikeudessa Saksassa. Hänet todettiin tiistaina syylliseksi sotarikoksiin ja aseiden hallussapitoon sodassa.

Tuomion pohjana on Bildin mukaan tuomitun kattava ja uskottava tunnustus.

Yleisradioyhtiö WDR:n mukaan tuomittu on oppinut Syyriassa käyttämään aseita ja rakentamaan pommeja. Sotarikokseksi lasketaan myös talojen valtaaminen ja asukkaiden häätäminen väkivalloin.

Tuomittu on istunut jo vankilassa Turkissa ja tutkintavankeudessa Saksassa. Tämä aika on laskettu tuomion suorittamiseksi.
Kuva


Lähti rakkauden takia
Oikeusprosessin aikana Derya on kertonut merkittävää tietoa myös muista Isisin jäsenistä.

Syyttäjänlaitoksen edustaja kertoo Bildille, että Derya ei ole osoittanut katumusta teoistaan. Lisäksi hän toimi vapaasta tahdostaan.

Oikeusprosessin lopuksi Derya halusi itse jotakin.

– Minua kohdeltiin prosessin aikana reilusti. Vankeusaika on ollut minulle hyödyllistä, haluan työskennellä tulevaisuuteni kanssa.

Hän kertoi etsivänsä terapeuttia vankilan ulkopuolelta. Bildin mukaan hän oli itkuinen ja pyysi päästä vapaaksi.

– Tarvitsen perhettäni, olen tehnyt virheitä, joita kadun syvästi.

Puolustusasianajaja kertoi Deryan lähteneen kalifaattiin rakkauden kaipuun takia. Hän oli rakastunut Isis-taistelijaan internetin kautta.

– 12-vuotiaasta lähtien hän oli joutunut alkoholisoituneen isänsä hakkaamaksi, puolustusasianajaja sanoi.

Bildin mukaan hänet pakotettiin seksityöhön 16-vuotiaana. Hän jätti peruskoulun kesken.

MARIKKI NYKÄNEN
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cee ... a9eb8dc7d5
Deryan tapausta käsiteltiin Düsseldorfin hovioikeudessa Saksassa. Hänet todettiin tiistaina syylliseksi sotarikoksiin ja aseiden hallussapitoon sodassa.

Yleisradioyhtiö WDR:n mukaan tuomittu on oppinut Syyriassa käyttämään aseita ja rakentamaan pommeja. Sotarikokseksi lasketaan myös talojen valtaaminen ja asukkaiden häätäminen väkivalloin.
Luulenpa ettei näitä löydy suomen rikoslaista. Pitäisi kyllä olla, käsittääkseni jokainen nainen kalifaatissa on saanut asekoulutuksen ja talonvaltaus on ollut yleistä kalifaatissa.
Viimeksi muokannut Iivis, Ti Joulu 17, 2019 11:23 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis »

ISIS-nainen sai saksalaiselta tuomioistuimelta kovemman tuomion kuin syytteessä vaadittiin
17.12.2019 20:52Petri Saarela


Terroristijärjestö ISIS:ä kannattaneelle 41-vuotiaalle naiselle langetettiin Saksassa pitkä vankeustuomio. Bremenistä lähtöisin oleva nainen ei tuomarin mukaan ollut osoittanut vakavasti otettavaa halua irrottautua terroristijärjestöstä.

Hampurin hovioikeus langetti ISIS-terrorijärjestöä tukeneelle naiselle 5 vuoden ja 9 kuukauden vankeustuomion, kertoo Welt. Bremenissä syntynyt nainen oli oikeuden mukaan syyllistynyt 4 tapauksessa terroristijärjestön tukemiseen ulkomailla. Toisin kun syytetty itse väitti, ”hän ei ollut hyväuskoinen ja naivi”, vaan oikeusistuimen mukaan ”laskelmoiva, erittäin juonitteleva ja manipuloiva” henkilö.

Nainen oli jo vuonna 2015 katsellut videoita, joissa ISIS mestaa uhrejaan. Lisäksi nainen kuului Facebook-ryhmään, jossa vaadittiin vääräuskoisten tappamista.

Nainen aikoi matkustaa Syyriaan ISIS-alueelle kolmen alaikäisen lapsensa kanssa ja oli mukana hankkeessa, jonka tavoitteena oli terrori-isku Hildesheimin alueella pidettävään konserttiin syksyllä 2016.

Oikeus ei pitänyt uskottavina naisen väitteitä halusta vain elää rauhallista elämää oikeudenmukaisessa yhteisössä ISIS-alueella. Radikaalista islamismista ei ole paluuta. Tuomion mukaan muunlaiset väitteet ovat vain tyhjiä lauseita.

Syyttäjä oli vaatinut naiselle viisi vuotta 6 kuukautta vankeutta, mutta oikeus ei tyytynyt tähän vaan antoi naiselle kolme kuukautta pidemmän vankeustuomion.

https://www.kansalainen.fi/isis-nainen- ... aadittiin/

Vastaa Viestiin