30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Syskon S
Jane Marple
Viestit: 1099
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: 30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

Tässä jutussa on mukana aktiivinen omainen, joka koittaa etsiä kadonnutta. Täällä ihmetellään aina, jos omaiset eivät tule julkisuuteen, liimaile lappuja puhelinpylväisiin ja kirjoittele katoamisilmoituksia facebookiin (väitetään, että eivät taidakaan kaivata kateissa olevaa). Minä en muista yhtään tapausta, jossa omaisten aktiivisuus olisi auttanut kadonneen löytämisessä, mutta ehkä sellaisiakin on. Tämä juttu jää nähtäväksi, miten käy. Kadonneen mahdollista paluuta normaaliin elämään tuttavien ja omaisten kirjoittelut varmasti haittaavat.
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4294
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: 30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Se tässä tuli mieleen, että eikös Viron laivojen terminaalit ole Länsiterminaalissakin aika kattavasti katettu valvontakameroilla? Että jos tosiaan olisi sinne pyrkimässä ja olisi terminaalissa käynyt notkumassa tai päässyt jopa laivaan, niin taatusti olisi kameroista nähtävissä, jos vielä on jotenkin havaittavan sekavassa tilassa. Kun poliisillakin todennäköisesti tämä tieto mahdollisesta Viroon pyrkimisestä on, niin voisi kuvitella, että ovat kehottaneet rajavartijoita skannaamaan matkustajia ja toisaalta tarkistelemaan nauhojaan jo maasta lähteneistä. Omia resurssejaan tuskin silminnäkijähavainnon perusteella videoiden läpikäymiseen laittavat, mutta rajavartijat saattaisivat jopa innostua moisesta virka-apupyynnöstä...
Sohvapoliisi
Harjunpää
Viestit: 295
Liittynyt: Ke Maalis 10, 2010 4:10 pm
Paikkakunta: PK-seutu

Re: 30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Viesti Kirjoittaja Sohvapoliisi »

Skloddi kirjoitti: Pe Marras 08, 2019 10:59 am Se tässä tuli mieleen, että eikös Viron laivojen terminaalit ole Länsiterminaalissakin aika kattavasti katettu valvontakameroilla? Että jos tosiaan olisi sinne pyrkimässä ja olisi terminaalissa käynyt notkumassa tai päässyt jopa laivaan, niin taatusti olisi kameroista nähtävissä, jos vielä on jotenkin havaittavan sekavassa tilassa. Kun poliisillakin todennäköisesti tämä tieto mahdollisesta Viroon pyrkimisestä on, niin voisi kuvitella, että ovat kehottaneet rajavartijoita skannaamaan matkustajia ja toisaalta tarkistelemaan nauhojaan jo maasta lähteneistä. Omia resurssejaan tuskin silminnäkijähavainnon perusteella videoiden läpikäymiseen laittavat, mutta rajavartijat saattaisivat jopa innostua moisesta virka-apupyynnöstä...
No ei kai tämä Janne nyt sentään mikään rikollinen ole, jota valjastetaan rajavartijatkin jahtaamaan kissojen ja koirien kera? Toivottavasti kohdentavat resurssinsa johonkin muuhun, vaikka täällä palstalla Jannen kohtalo monien ykkösprioriteetti tuntuu olevankin. Tietysti jos syliin kävelee, niin mikäs siinä. Voi kysyä onko kaikki ok.
Paikalla
Joosua
Adrian Monk
Viestit: 2947
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: 30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Viesti Kirjoittaja Joosua »

^Ne ajat, jolloin Helsinki-Tallinna välillä oli rajatarkastus, ovat jo kaukana takana. 2007 joulukuun lopulla koko systeemi ajettiin alas. Kansalaisten haluama ihana vapaus, suuri Shengen, koitti. 1.12008 alkaen virallisesti ketään ei enää tällä välillä tarkastettu koska se muuttui Schengenin sisärajaksi. Joten rajatarkastus hyvin tapahtumarikkaalla H:ki-Tallinna välillä, jota hesassa hoiti 2007 loppuun Suomenlahden merivartioston passintarkastusosaston Länsisatamayksikkö ja Eteläsatamayksikkö, on enää vain muisto.
Toki vieläkin voidaan tarkastus aloittaa jos siihen on painavat syyt. Esimerkiksi Suomessa järjestettävät suuret urheilutapahtumat ovat sellaisia, mutta tästä on etukäteen informoitava jäsenmaita ja tämä myös vaatii valtioneuvoston päätöksen.
Helsinki-Pietari laivaliikenne esimerkiksi on tietenkin tarkastuksen alaista koska kyseessä on Shengenin ulkorajaliikenne. Mutta tarkastusta hoitavat rajatarkastajat eivät sekaannu sisärajatarkastukseen.
Sisärajaliikennepaikoissa on ainoastaan vartiointiliikkeen vartijat hoitamassa YJT-tehtäviä. Aikaisemmin rajatarkastus hoiti myös tämän alueen.

Tämä on vähän offtopikkia, mutta kerron tämän että ihmiset tietäisi missä mennään, kun asiasta hiukan tiedän.

Joten eipä taida rajatarkastus tavoittaa Jannea, jos vaikkapa Tallinnan leidit kiinnostaa.
Titiau
Susikoski
Viestit: 34
Liittynyt: Su Elo 14, 2011 12:34 pm

Re: 30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Viesti Kirjoittaja Titiau »

ex-teekkari kirjoitti: To Marras 07, 2019 9:48 pm Niin epävarma havainto, etten kehtaa kirjoittaa FB:n Puskaradioon enkä soittaa poliisille. Tämä on ehkä sopiva foorumi.

Tänään torstaina klo 20 maissa Helsingin kantakaupungissa Punavuoressa juoksi vastaan astetta sekavampi kaveri. Punainen talvitakki, harmaat verkkarit ja aika paljon samaa näköä kuin juna-selfiessä silmälaseja myöten. Puheen perusteella ei helsinkiläinen.

Kaveri pummasi 45 euroa (!), jotta pääsisi ”kotiinsa” ja halusi, että nostaisin rahat hänelle automaatista. Kuuntelin sekavaa ja kiihtynyttä selitystä aikani, ja avustin 2e:llä jotta pääsen jätkästä eroon. Tyyppi ei vaikuttanut olevan perinteisen nistin tapaan aineissa, vaan ennemmin puhtaasti sekaisin.

Kaveri vaikutti ilmoitusta reippaasti pidemmältä (arviolta yli 180cm), joten tuo fakta ei täsmää. Tästä syystä arvioin havainnon olevan väärä.

Rauhallisella alueella pyörii kuitenkin poliiseja ja valppaita ihmisiä sen verran, että jos pummailu jatkuu, joku varmaan soittaa häkeen.
Eikös sillä Jannella ollut ainakin tuo kuvassa oleva takki "mennyt hukkaan" ja silmälasit? Näin ilmeisesti vaimo kertonut. Eli on voinut hommata uuden punaisen takin... Kyllä kieltämättä tulee fiilis, että on ihan tarkoituksella takkia vaihtanut ja silmälasit ottanut pois ja hommannut kenties piilarit?
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: 30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Viesti Kirjoittaja poikani »

MTV kirjoitti:Silmälasitkin ovat jääneet matkasta – ruokakaupan kassa tunnisti kadoksissa olevan perheenisä Jannen eilen Helsingin Jätkäsaaressa: "Yleisövihjeiden puute vaikeuttaa etsintää"

JULKAISTU 33 MINUUTTIA SITTEN

Viimeisin näköhavainto Jannesta on Jätkäsaaren K-marketissa eilen torstaina noin kello 13.20 aikaan. Havainnon teki kaupan kassatyöntekijä.

Sen jälkeen Jannen liikkeistä ei ole mitään tietoa.

Näköhavainnon mukaan Jannella ei ollut päässään silmälaseja, joita hän normaalisti käyttää.

– Ei ole tullut edes kuluneen yön aikana uusia näköhavaintoja, Jannen läheinen kertoo MTV Uutisille.

K-market Jätkäsaaresta vahvistetaan MTV Uutisille, että kaupassa asioi tuntomerkkeihin sopiva henkilö eilen iltapäivällä. Kauppiaan mukaan miehen käytöksessä ei havaittu mitään poikkeavaa.

Täyttä varmuutta siitä, oliko kyseinen henkilö juuri Janne Malinen, ei kuitenkaan ole.

Jo keskeytetyt etsinnät aloitettiin uudelleen

30-vuotias Janne Malinen oli matkalla Kolarista Humppilaan, jonne hänen oli määrä kulkea Tampereella tapahtuvan vaihdon kautta. Hän hyppäsi junan kyytiin viime sunnuntaina. Sen jälkeen miehen liikkeistä ei ole varmaa tietoa.

Poliisi lopetti kertaalleen Malisen etsinnät, mutta aloitti ne myöhemmin uudelleen. Poliisi ei suostunut kommentoimaan MTV Uutisille, mikä sai poliisin käynnistämään etsinnät uudelleen keskiviikkona.

Malisesta tehtiin keskiviikkoaamuna näköhavaintoja Tampereella. Keskiviikkona ja eilen torstaina miehestä on tehty vahvistamattomia silminnäkijähavaintoja Helsingissä.

Noin 180 senttimetriä pitkällä ja normaalivartaloisella Malisella on yllään sinertävät farkut ja tummansininen huppari, jonka kauluksessa on oranssia sekä harmaata. Hänellä on mustat nahkaiset talvikengät.

Etsintöjä vaikeuttaa yleisövihjeiden puute

Läheiset ovat jakaneet kadonneen Jannen kuvia ja tuntomerkkejä ahkerasti sosiaalisen median yhteisöissä. Siitä huolimatta miehestä on tehty vain yksittäisiä näköhavaintoja.

– Etsintää vaikeuttaa yleisövihjeiden puute, niitä ei vain yksinkertaisesti ole muita tullut, läheinen kertoo MTV Uutisille.

Läheisten mukaan Jannella ei pitäisi olla Helsingin seudulla ketään tuttavia, joiden luona hän voisi oleskella.

Läheisten mukaan etsintöjä vaikeuttaa se, että silminnäkijähavaintoja tulee niin vähän.

– Huoli on todella valtava. Varsinkin kun nyt on kulunut pitkiä aikoja ilman mitään näköhavaintoja, läheinen sanoo.

MTV Uutiset ei tavoittanut tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tapausta.

Havainnot Malisesta voi ilmoittaa soittamalla hätäkeskuksen numeroon 112.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sil ... aa/7618952

Jos tämä Malinen käy ihan kaikilla sylintereillä, niin mahtaa tämän maanlaajuisen sirkuksen jälkeen olla melkoinen kynnys ilmoittautua ja palata häntä koipien välissä kotiin.
????? ?? ??????.
tokkaukko
Christopher Lorenzo
Viestit: 1694
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: 30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

Tekee vielä itsemurhan häpeän johdosta.
Kundi ole ees mitään pahaa tehny ja on ilmeisesti elossa niin jumalaton sirkus päällä.Isompi ku matu lapsenraiskaajien etsinnässä joista ei toki kuvaa saa laittaa,mieluumin ei edes nimeä sanoa. "otetaan kii ku josaki yhteydessä vastaan tulee"

Antakaa olla,kyllä se löytyy ku rahat loppuu ja pää selviää.Mutta onpa ryyppyreissu,koko suomi valjastettu perään ja viikko huudellaan kuvineen ja nimineen iltalehdissä,somet päälle ku hakee lisää bisseä millon mistäki kaupasta ja myyjät sanoo että ihan normaalin olonen mies,ei mitään erikoista.

Kohta alkaa meemit pyörimään ja aletaan sanomaan että "pitäskö vetää Maliset?" jos aikoo ryypätä :D
Voiko tämän kuuluisammaksi tulla jos käy kaljalla eikä tee edes mitään rikosta tai hulluttele,seku vaan.
Jos peli on epäreilu,älä pelaa.
tokkaukko
Christopher Lorenzo
Viestit: 1694
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: 30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

Facebook:

Ari V: Uskaltaako häntä puhutella jos sattuisi tulemaan vastaan?


Jannen vaimo:. Ehdottomasti. Ei hän muille vaaraksi ole.
Jos peli on epäreilu,älä pelaa.
Avatar
Hills
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ma Syys 05, 2016 4:58 pm

Re: 30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Viesti Kirjoittaja Hills »

tokkaukko kirjoitti: Pe Marras 08, 2019 3:44 pm Tekee vielä itsemurhan häpeän johdosta.
Kundi ole ees mitään pahaa tehny ja on ilmeisesti elossa niin jumalaton sirkus päällä.Isompi ku matu lapsenraiskaajien etsinnässä joista ei toki kuvaa saa laittaa,mieluumin ei edes nimeä sanoa. "otetaan kii ku josaki yhteydessä vastaan tulee"

Antakaa olla,kyllä se löytyy ku rahat loppuu ja pää selviää.Mutta onpa ryyppyreissu,koko suomi valjastettu perään ja viikko huudellaan kuvineen ja nimineen iltalehdissä,somet päälle ku hakee lisää bisseä millon mistäki kaupasta ja myyjät sanoo että ihan normaalin olonen mies,ei mitään erikoista.

Kohta alkaa meemit pyörimään ja aletaan sanomaan että "pitäskö vetää Maliset?" jos aikoo ryypätä :D
Voiko tämän kuuluisammaksi tulla jos käy kaljalla eikä tee edes mitään rikosta tai hulluttele,seku vaan.
Tässä oli asiaa, loistava kommentti! Ja olen itse hyvin samoilla linjoilla tämän katoamisen kanssa. Olen nimittäin tuntenut naisen, joka sekosi vastaavaan tyyliin, kun ukko lähti ottamaan kaljaa, eikä vastannut enää puhelimeen. Eukko soitteli läpi kaikki tietämänsä ukon kaverit ja sen jälkeen alueen sairaalat. Ja missä oli äijä? No tietysti sammunut kavereineen jossain vaiheessa, eli ei ollut mitään hätää. Eukko ehti kuitenkin tehdä aiheesta ties mitä päivityksiä someen, kuinka ukko ei koskaan juo, alkoholi ei sovi hänelle jne. No erosivatkin sitten lopulta, eivät kyseisen episodin jälkeen, mutta silti. Ehkä se ero on silloin paras vaihtoehto, jos muuten joutuu "karkaamaan kotoa" kuin pahainen kakara?
saksanundulaatti
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 103
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 2:32 pm

Re: 30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Viesti Kirjoittaja saksanundulaatti »

Jotenkin tämä omasta halustaan kadonneiden katoamisen syiden julkinen ruotiminen omaisten toimesta on ihan käsittämättömän irvokasta. Mieleen tulee vähän tämä tapaus, jossa kadonneen sisko avuliaasti kertoili isoon ääneen valtakunnanmedialle miten kovasti ovat huolissaan kun on satojen tuhansien veloissa ja sai häädön ja pelkäävät että tekee itselleen jotain. Aivan kuin tällaisten asioiden levittely koko Suomelle ei huomattavasti nostaisi sitä riskiä tehdä itselleen jotain.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: 30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Viesti Kirjoittaja poikani »

Samaa mieltä edeltävien kommentoijien kanssa. Perusasiat (tuntomerkit lähinnä) voi tietysti julkisuuteen kertoa, jos on oikeasti syytä olettaa, että kadonnut on hengenvaarassa - ei muuta.
????? ?? ??????.
Tay77
Theo Kojak
Viestit: 1163
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 12:01 am

Re: 30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Viesti Kirjoittaja Tay77 »

Löytynyt.
Poliisi: Kadoksissa ollut Janne Malinen on löydetty

Julkaistu: 8.11. 17:54
Malinen on löydetty Helsingistä.
Kadoksissa ollut Janne Malinen on löydetty Helsingistä. Poliisi kiittää kaikkia havainnoista ilmoittaneita.
IS
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006301602.html
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä

gou övei, gou övei juu agli hipi, juu smel of narkotiks
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4294
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: 30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

No niin. Nyt sitten takaisin vaimon hoteisiin ja 10 vuoden päästä taas, kun alkaa ahdistaa?
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: 30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Viesti Kirjoittaja poikani »

Mahtaa hävettää liikkua kotikylillä - tai missään Suomessa, selvin päin.
????? ?? ??????.
Kurosagi
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:56 pm

Re: 30-vuotias Janne Malinen, nousi Kolarissa junaan ja katosi

Viesti Kirjoittaja Kurosagi »

Löytymiseenriittää että poliisi on tavoittanut henkilön. :roll: mutta riittääkö se sitten muille?
Skloddi kirjoitti: Pe Marras 08, 2019 7:10 pm No niin. Nyt sitten takaisin vaimon hoteisiin ja 10 vuoden päästä taas, kun alkaa ahdistaa?
Vastaa Viestiin