Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Maat
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Ma Loka 28, 2019 12:38 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Maat »

Täällä on muutenki sellainen lynkkausmeininki, että jos joku sattuu vaan epäilemään tai on vain kriittinen niin.heti lynkataan tai epäillään, että liittyy juttuun.. :roll:

Minusta pitäisi aina olla täysin varma ennenkuin aletaan mitään nimiäkään mainitsemaan täällä.

Tähän vielä loppuun, että tämä on vain minun mielipiteeni. Mutta jos on varmaa tietoa niin hemputin jees saadaan tyypit kiinni.
Tuomari Dredd
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Ma Loka 22, 2018 3:09 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Tuomari Dredd »

"Olen samaa mieltä muuten, mutta tuo ei ole absoluuttinen fakta. Jos jonkun tapaukseen syyttömän nimi tai paikallisten tunnistamat nimikirjaimet osataan yhdistää johonkin toiseen paikalliseen, niin ei mikään ihme, jos käämi palaa?!"

Tätä olen itsekin pohtinut näitä kommentteja lukiessani. Asiassa on monta puolta. Välillä myös nämä YV-kalastelijat kummastuttavat. Onko heillä tarkoituksena selvittää kuka näitä tietoja jakaa vai oikeasti selvittää asiaa?

Yhtä kaikki jutussa vaikuttaisi näiden keskustelujen perusteella täällä olevan erikoinen vaihe meneillään. Nimiä on julkisuudessa ja monenlaista tietoa myös mitä poliisi ei ole kertonut ainakaan saaneensa selville. Kyllähän JOS kyse on henkirikoksesta, siinä alkaa varmasti tekijän tai tekijöiden mielessä pyörimään kaikenlaista.
tutkijax
Agentti Scully
Viestit: 664
Liittynyt: To Heinä 14, 2016 1:47 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja tutkijax »

Tämä on spekulointikanava! Jos kaikki olisi absoluuttisen varmaa niin kovin olisi tyhjä ketju. Eikös Antin ruumis olisi sitten jo löytynyt ja tapaus selvitetty. Jos kukaan ei Ivalosta Nuorgamiin puhu asiasta mitään niin mitä muuta voi tehdä kuin spekuloida ja yrittää löytää tiedonjyväsiä. Spekuloinnin yksi tarkoitus on myös saada asiasta tietävät reagoimaan, mitä tässä nyt on viimeaikoina tapahtunutkin.
Tuomari Dredd
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Ma Loka 22, 2018 3:09 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Tuomari Dredd »

Tutkijax: Toki näin. Ja oletettavasti ihmisillä, jotka alueella asuvat on asiasta myös eniten melko luotettavaakin tietoa.
Ninnipieni
Susikoski
Viestit: 34
Liittynyt: Ke Marras 06, 2019 3:54 pm
Paikkakunta: Ei ainakaan Ivalo o:)

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Ninnipieni »

Tuomari Dredd kirjoitti: La Marras 09, 2019 1:02 pm Tätä olen itsekin pohtinut näitä kommentteja lukiessani. Asiassa on monta puolta. Välillä myös nämä YV-kalastelijat kummastuttavat. Onko heillä tarkoituksena selvittää kuka näitä tietoja jakaa vai oikeasti selvittää asiaa?
Toki näitäkin varmasti on, itse lähinnä ottaisin mieluusti yv:nä juuri siksi, että tajuan, ettei kukaan nyt just tuota kunnianloukkaussyytettä tai kovistelua osakseen välttämättä juuri kaipaile. On sitten yksärin lähettäjän pääteltävissä oonko luotettava, oikeasti Antin löytymistä haluava henkilö ja mun pääteltävissä, uskonko yksärillä tulleeseen tietoon ja miten se sopii jo mulla olevaan mielikuvaan/spekuun.

Ja tutkijax:n kanssa samaa mieltä; tyhjää olis jos ei vois spekuloida! Toki voi sitten kertoa miksi on päätynyt siihen tulokseen, että joku on osallinen. Ja nää, jotka syyttömiä ovat ja turhaan joutuvat syytetyksi, voinevat kertoa näkemyksensä sitten... Sen sijaan, etteivät auta etsinnöissä ja sulkeudu sisäänpäin. :roll:

Ja tosiaan, kuulin ainakin siitä et Ivalon suunnalla on syytettyjen nimikaimoja. Ymmärrän et erehdyksestä voi hiukan hiertää hermoon, mut toisaalta, mitä nopeammin juttu selviää, sitä nopemmin maine puhdistuu. Ei tässä asiassa auttaminen syyttömälle voi olla kuin win-win, paitsi jos joutuu vääriin hampaisiin. Kantsii siis toimia ennen kuin ne väärät hampaat nappaa kankkuun kiinni!
tutkijax
Agentti Scully
Viestit: 664
Liittynyt: To Heinä 14, 2016 1:47 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja tutkijax »

Tuomari Dredd kirjoitti: La Marras 09, 2019 1:25 pm Tutkijax: Toki näin. Ja oletettavasti ihmisillä, jotka alueella asuvat on asiasta myös eniten melko luotettavaakin tietoa.
Juurikin näin, absoluuttiset faktat voi lukea sitten pöytäkirjoista jos tapaus joskus selviää.

Minusta on vaan hyvin erikoista että keskustelija joka kertoi olevansa kylältä, poisti yhtäkkiä viestinsä ja tunnuksensa, ei hän minun mielestä kirjoittanut mitään sellaista josta hänet voisi tunnistaa. Mutta tiedä näistä sitten.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Ei ole varmuutta, että kyseessä on henkirikos. Kairaan voi hävitä muutenkin ja on melko ymmärrettävää, että etenkin omaiset haluavat "oikeutta" Antille.

Pari tuoretta katoamistapausta tulee mieleen, heistä toinen julistettiin vasta kuolleeksi. Näistäkään ei voi oikein faktana sanoa, että mitä on tapahtunut ihan vaan siksi, ettei tiedä:
- viewtopic.php?t=23600 (Riina)
- viewtopic.php?t=23861 (nunna)

Jokainen voi miettiä mille tuntuisi, jos omia tunnistetietoja pyöriteltäisiin täällä vain siksi, että sattui olemaan lähistöllä tai tiesi kadonneen jotain kautta. Spekulointi ei tarkoita nimien huutelua tyhjästä ja se, että joku kertoi jonkun tappaneen ei todista vielä mitään muuta, enkä tiedä mihin se johtaa, jos niitä kuultuja nimiä ölistään täällä. Sanon tämän enemmän yleisellä tasolla ja haluaisin itse kovasti tietää miksi Anttila ei enää ole.

Kaikki tänne kirjoittajat eivät välttämättä ole miettineet asiaa loppuun asti tai motiivit kirjoitteluun voivat vaihdella - mikäpä sen parempi tapa kostaa inhoamalleen ihmiselle jotain aiheesta/aiheetta kuin levitellä hänestä murhaaja-huhuja julkisesti?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
peikkonen
Harjunpää
Viestit: 309
Liittynyt: To Kesä 30, 2016 12:51 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja peikkonen »

Melkoinen Sherlock Holmes..
Mammila
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: Su Kesä 23, 2019 3:47 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Mammila »

Kyllä menee mielenkiintoisemmaksi nyt kun jotkut kertoo jo nimiä ja tietoja joista ei ole mistään kuullut. Päivitelkäähän lisätietoja kun tulee
Karinieminen
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Loka 09, 2019 11:22 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Karinieminen »

Mahtaa näitä syyllisiä vituttaa. Jos ois heti menty ja selvitetty asiat ni tuomiot olis taputeltu jo lähes kymmenen vuotta sitten! Nyt löysässä ja yhä kiristyvässä hirressä on roikuttu jo 13 vuotta ja tuomiot vasta edessäpäin. Kohta koko elämä hukattu asian takia kun ei tullut heti selvitettyä..

Tämän asian julkisuus vaan lisäänynyt kokoajan, turha kuvitella että vatvominen koskaan loppuu ennen kuin totuus on selvillä.
Still love
Roger Murtaugh
Viestit: 883
Liittynyt: Su Syys 02, 2018 12:00 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Still love »

On Anoi Kaa kirjoitti: Pe Marras 08, 2019 9:35 pm Joku kurkistus sisäiseen toimintaan Lapin poliisissa voisi nykyään onnistuakin, kun ovat saaneet ainakin Lapin poliisin oikeusyksikön rikosylitarkastaja Ossi Hyvösen pois kirjoilta (eläkkeelle). Hänestä on ketju täällä ja toiminta ei luo luottamusta tuon ajan poliisitoimintaan tämän tapauksen ulkopuolellakaan. Ja jos johto on mätää, niin eipä siinä oikein kenelläkään ole toimintaedellytyksiä.
viewtopic.php?t=23514

Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla Lapin poliisin johtamiskulttuurista ja toimintatavoista laajemminkin, kun tämä Antin juttukin vaikuttaa suorastaan laiminlyödylle!
Tämäkin totta, kiitos linkistä tänne. Jos tuota kaivattua lisätietoa jollain, kiinnostaa monia muita varmasti myös.
Still love
Roger Murtaugh
Viestit: 883
Liittynyt: Su Syys 02, 2018 12:00 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Still love »

sdude kirjoitti: La Marras 09, 2019 12:37 pm Tosi hyvä, että tämä juttu on liikahtanut eteenpäin, ainakin keskustelun vilkkaudesta päätellen. Poliisin on pakko ottaa tämä asia tosissaan, paljon vähemmästäkin on katoamista alettu tutkimaan henkirikoksena. KRP käsittääkseni voi siinä tapauksessa ottaa asian tutkintaan, jos selvästi tulee ilmi, että alkuperäistä tutkintaa on laiminlyöty paikallispoliisin toimesta. Mikä nyt tässä tapauksessa on täysin ilmeistä ja selvää. Vaikkei paikallispoliisi tulisikaan pyytämään apua sieltä.

Hyvä, että tiettyjen henkilöiden nimiä on kerrottu muutenkin kuin nimikirjaimin, joku kunnianloukkaus epäily tms. on pieni hinta siitä, että Antti ja Antin omaiset saisivat oikeutta. Täytyy nostaa hattua Antin siskolle ja äidille, että he ovat jaksaneet taistella tämän asian kanssa!

Se, että uhkailuja vinkinantajia kohtaan on alkanaut tulemaan, kertoo että henkirikos on todella tapahtunut, siitä ei ole enää pienintäkään epäselvyyttä.

Komppaan, joka ikinen sana täyttä asiaa. ^

Mäkelän Jaakon puheet , teot ja tekemättä jättämiset on saanut täällä niin kupin nurin, että ei voisi vähempää kiinnostaa vaikka tulisi itselle pikku rapsut tai vaikka isommatkin, virkavallan halventamisesta.
Antin läheiset joutuneet kärsimään niin paljon, että ei sitä määrää varmasti voi kuin kuvitella vain.

Tuosta ajatellut sduden tavoin, että paljosta omaiset selvinneet ja asiallisesti ovat julkisuudessa itse puhuneet vaikka heitä kohtaan käyttäydytty törkeästi.
Itselle tämä kertoo, että Antilla on fiksun oloiset omaiset.
NickGurs
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2018 6:21 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja NickGurs »

Ekko kirjoitti: To Marras 07, 2019 7:30 pm Ottakaahan oman elämän salapoliisit ensin selvää kuka on asunut antin katoamisen aikaan aivan eri paikkakunnalla ja ketkä ovat olleet todistettavasti töissä sinä yönä :arrow:
Hahaha tästä viestistä voi kyllä lukea niin paljon rivien välistä :wink:

Kerrohan Ekko sinä meille kun tunnut tietävän, että kuka näistä täällä viime aikoina pudotelluista nimistä sitten on asunut eri paikkakunnalla ja ollut töissä sinä yönä ?

Miksi edes puhut siitä yöstä, eikö Anttia nähtykkään kävelemässä aamupäivästä/iltapäivällä metsään :shock: vai yölläkö se Antti laitettiin kylmäksi ? :P
Viimeksi muokannut NickGurs, La Marras 09, 2019 6:19 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Still love
Roger Murtaugh
Viestit: 883
Liittynyt: Su Syys 02, 2018 12:00 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Still love »

Maat kirjoitti: La Marras 09, 2019 12:58 pm Täällä on muutenki sellainen lynkkausmeininki, että jos joku sattuu vaan epäilemään tai on vain kriittinen niin.heti lynkataan tai epäillään, että liittyy juttuun.. :roll:

Minusta pitäisi aina olla täysin varma ennenkuin aletaan mitään nimiäkään mainitsemaan täällä.

Tähän vielä loppuun, että tämä on vain minun mielipiteeni. Mutta jos on varmaa tietoa niin hemputin jees saadaan tyypit kiinni.
Ei kai tarkoitus ole ollut lynkata ketään, mielipiteitä voi olla monia ja tietynlainen kriittisyys on jopa arvostettua itseni mielestä.

Itse hanakasti vastaan kommentteihin kyllä tarvittaessa, mutta kestän myös julkisen vastakritiikinkin.

Ihan mielenkiintoinen hypoteesi, että jos jonkun nimi noussut syyttä täällä esille, ja tekee rikosilmon kunnianloukkauksesta. > Veikkaan, että ei ainakaan kellään näistä tee syyttä mieli moisia rikosilmoja tehdä.....
Joku vaan joo
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Ke Loka 30, 2019 4:57 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Joku vaan joo »

NickGurs kirjoitti: La Marras 09, 2019 5:40 pm
Ekko kirjoitti: To Marras 07, 2019 7:30 pm Ottakaahan oman elämän salapoliisit ensin selvää kuka on asunut antin katoamisen aikaan aivan eri paikkakunnalla ja ketkä ovat olleet todistettavasti töissä sinä yönä :arrow:
Hahaha tästä viestistä voi kyllä lukea niin paljon rivien välistä :wink:

Kerrohan Ekko sinä meille kun tunnut tietävän, että kuka näistä täällä viime aikoina pudotelluista nimistä sitten on asunut eri paikkakunnalla ja ollut töissä sinä yönä ?

Miksi edes puhut yöstä, eikö Anttia nähtykkään kävelemässä aamupäivästä/iltapäivällä metsään :shock: vai yölläkö se Antti laitettiin kylmäksi ? :P
No nyt pistit pahan.. 🤔
Jokos se on porukka kerätty kasaan pohjoisen pikku lomalle maisemia tutkiskelemaan?
Vastaa Viestiin