Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Näkökulma: Antti Rinteen luikertelun aika loppui – Trump ja Turkin hyökkäys pakottavat hallituksen ratkaisemaan kysymyksen Isis-vaimoista
Eilen klo 19:07

Kuva

Pääministeri Antti Rinteen hallitus on pystynyt välttelemään ja kiertelemään kiusallista kysymystä, mitä tehdä äärijärjestö Isisin taistelijoiden vaimoille ja lapsille Syyrian al-Holin leirillä. Ei pysty enää Turkin hyökkäyksen jälkeen, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Antti Halonen.

Miksi jättää huomiseen jotain sellaista, jonka voi tehdä tänään? Viisas suomalainen sananlasku, joka ei valitettavasti aina päde silloin, kun kyse on kipeistä, vaikeista ja kiusallisista poliittisista päätöksistä. Kysymys mitä tehdä Syyrian pakolaisleireillä viruville äärijärjestö Isisin riveissä sotineiden taistelijoiden vaimoille ja lapsille on sellainen. Siihen ei ole vieläkään selkeää vastausta.

Pohjois-Syyrian al-Holin leirillä on ollut noin kymmenen suomalaista naista ja lisäksi heidän joukossaan noin 30 lasta. Kaikkiaan leirillä on 73 000 ihmistä. Euroopan unionin jäsenmailla ei ole ollut yhtenäistä linjaa sille, mitä oman maan kansalaisille pitäisi tehdä.

Kysymys kieltämättä on äärimmäisen vaikea. Pohdittaviin seikkoihin lukeutuvat tietenkin lasten oikeudet, kansainväliset lait ja sopimukset sekä inhimilliset tekijät. Toisella puolella painavat muun muassa turvallisuuskysymykset sekä ajatus, että ihan itsehän he ovat sinne lähteneet.

Suomessa jälkimmäisten seikkojen merkitystä ovat korostaneet erityisesti perussuomalaiset. ”Mestari” Jussi Halla-ahon johtama nuiva puolue onkin maahanmuuttokritiikkinsä ansiosta noussut kaikkien mielipidemittausten mukaan Suomen selkeästi suurimmaksi puolueeksi.

Pääministeri Antti Rinne luonnehti al-Holin asiaa Iltalehdelle kesällä ”tosi vaikeaksi pähkäiltäväksi”, jonka toimenpiteet ratkaistaan ”mahdollisimman nopeasti”. Näkyvin tai oikeastaan ainoa toimenpide on ollut, että Rinne ja ministerit ovat tavanneet leirillä olevien ihmisten läheisiä – Suomessa.

Perussuomalaisten nousu on asettanut kolmossijalle pudonneet Rinteen sosialidemokraatit vaikeaan paikkaan. SDP on romahtanut kummankin suuren oppositiopuolueen taakse kolmanneksi ja hallituskumppani vihreätkin hönkii niskaan.

Vihreät on noussut nelossijalle osin juuri rohkeiden mielipiteidensä vuoksi. Vihreät ovat puhuneet avoimen maahanmuuttopolitiikan ja turvapaikanhakijoiden oikeuksien puolesta sekä puheenjohtaja Maria Ohisalon että hänen edeltäjänsä Pekka Haaviston johdolla.

Rinteen hallituksessa vihreät ovat kuitenkin joutuneet tyytymään huomattavasti maltillisempaan maahanmuuttopolitiikkaan. Perussuomalaisten nousukiidon jatkuessa ja kannatuksen lehmänhännän pelossa Rinteeltä olisi valtava riski lähteä ajamaan määrätietoisesti toitottaen löysempää maahanmuuttopolitiikkaa.

Kuva
Jussi Halla-aho on johdattanut maahanmuuttokriittisyydellään perussuomalaiset Suomen suurimmaksi puolueeksi.

Siksi myös al-Holin Isis-vaimojen ja lasten kysymykseen on ollut mukavampi sanoa jotain maltillista. Siis kädenlämpöistä ja ympäripyöreää. Hallitus korostaa samaan aikaan ihmisoikeuksien ja kansainvälisten sopimusten ja perustuslain merkitystä. Sitten riittää toteaminen, että Suomen kansalaiset voivat palata leiriltä kotiin niin halutessaan. Suomi ei kuitenkaan tarjoa heille apukeinoja tai tukea paluuseen.

Hallituksen on ollut helpompi jättää pakolaisleirien naiset ja lapset oman onnensa nojaan kuin tehdä äänestäjäkuntaa jyrkästi jakava päätös opposition noustessa. Samaan aikaan on mahdollista taivastella ja arvostella leirin epäinhimillisiä oloja sekä toisaalta ajatella, että ovathan he pärjänneet siellä tähänkin asti jotenkin. Ratkaistaan asia myöhemmin. Noh, myöhemmin on nyt.

Leirin ja Pohjois-Syyrian tilanne on muuttunut. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump päätti sunnuntaina vetää amerikkalaisjoukot pois Pohjois-Syyriasta puhuttuaan puhelimessa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa.

Ei kulunut kuin muutama päivä ja Erdogan vahvisti Turkin hyökänneen Pohjois-Syyrian kurdialueille. Kurdit kokevat, että Yhdysvallat on hylännyt heidät yhteisen terrorisminvastaisen taistelun jälkeen.

Erdoganin tiedottaja on ilmoittanut, että kurditaistelijoilla on kaksi vaihtoehtoa. Joko poistua alueelta tai odottaa Turkin joukkojen tuloa. Tiedottajan mukaan Turkki aikoo ”estää heitä häiritsemästä Isisin-vastaista taistelua”.

Kurdit eivät tiettävästi ole lähdössä minnekään ja ovat päinvastoin pyytäneet siviileiltäkin apua Turkkia vastaan. Käytännössä Pohjois-Syyria on siis avoimessa sotatilassa tai ainakin sen partaalla, vaikka Trump onkin uhannut tuhota Turkin talouden, jos Nato-liittolainen käy kurdeja vastaan.

Kuva
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan vahvisti keskiviikkona Turkin hyökänneen Pohjois-Syyrian kurdialueille, ja maa on kertonut avoimesti aikomuksestaan edetä Pohjois-Syyrian alueelle hätistämään kurdijoukkoja. STRINGER

Syyrian kurdien edustaja on kommentoinut Dagens Nyheterille, että al-Holin leirin naiset ja lapset saatetaan vapauttaa ja dumpata jonnekin leirin lähelle Turkin hyökkäyksen vuoksi. Se tarkoittaisi, että myös suomalaiset naiset ja lapset joutuvat harhailemaan sodan runtelemassa maassa omin avuin.

Miksi jättää huomiseen jotain sellaista, jonka voi tehdä tänään? Suomessa on myös toinen hieno sananlasku: Sen edestään löytää, minkä taakseen jättää. Rinne löytää nyt edestään samat kysymykset al-Holin suomalaisten kohtalosta. Tällä kertaa aikaa jahkailuun ja jaaritteluun ei ole. Päätös on tehtävä ja linja vedettävä, olipa se sitten mikä tahansa.

Vaikea paikka. Voisi sanoa, että oikea päätös vaatii nyt Rinteeltä ja Suomen hallitukselta vertaansa vailla olevaa viisautta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d006 ... 6a448a6b7b
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Hyökkääkö Isis Al-Holiin? Leirillä olevat radikalisoituneet naiset uskovat pääsevänsä pian vapaaksi
Tänään klo 18:12

Leiriä vartioivat kurdit ovat kertoneet, että leireillä on liian vähän resursseja.
Turkki jatkaa hyökkäystään Syyriaan. CNN

Al-Holin leirillä olevat naiset ja lapset uskovat pääsevänsä vapaaksi Turkin hyökkäyksen alettua. Asiasta kertovat leirillä olevat ihmiset brittilehti Guardianin mukaan.

Leirillä oleva nainen kertoo whatsapin välityksellä Guardianille, että radikalisoituneet naiset odottavat Isisin nukkuvien solujen heräävän ja hyökkäävän leiriä vartioivien kurdien kimppuun. Vapautusta odotetaan lähipäivinä.

Leirillä olevia radikalisoituneita naisia on syytetty toisten vankien tappamisesta, jotka eivät heidän mukaansa ole riittävän uskollisia Isisille.

–He tietävät, että Turkin hyökkäys on alkanut. Elettyään tässä karmeassa paikassa kuukausien ajan he ovat valmiita tarttumaan tilaisuuteen päästäkseen vapaaksi, lähde kertoo Guardianille.


Isis sanoi keskiviikkona tehneensä kaksi itsemurhahyökkäystä Raqqassa. Hyökkäyksessä kuoli 25 ihmistä.

Al-Holin leiriä vartioivat kurdit ovat useasti sanoneet, että leireillä ja vankiloissa on liikaa ihmisiä ja pyytäneet muita maita hakemaan kansalaisensa pois. Guardian vieraili Al-Holissa heinäkuussa. Tuolloin 400 vartijaa yritti pitää yllä järjestystä 70 000 ihmisen leirillä.

Kurdien tiedottaja Mustafa Bali sanoi aiemmin tällä viikolla, että jotkin leiriä vartioivat sotilaat tultaisiin sijoittamaan rajaseudulle taistelemaan Turkin hyökkäystä vastaan.

Leirillä on usein kapinoita, ja ainakin yksi vartija on saanut surmansa, kun häntä puukotettiin.

Isisin taistelijoiden vaimoja ja lapsia tuotiin leirille sen jälkeen kun Isis oli ajettu pois viimeisiltä sen vallassa olleilta alueilta. Leirillä on myös suomalaisia.

MARIKKI NYKÄNEN
Nonni, ei mitään huolta , isisläiset hakevat morsiammet turvaan :D
kaarmis
Hetty Wainthropp
Viestit: 466
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja kaarmis »

--- Vaikea paikka. Voisi sanoa, että oikea päätös vaatii nyt Rinteeltä ja Suomen hallitukselta vertaansa vailla olevaa viisautta.

ANTTI HALONEN
Ongelma Rinteen kohdaltahan tuli juuri toistaiseksi ratkaistua. Voi olla ettei siellä kohta mitään pakolaisleiriä olekaan, ja Sanna ja kumppanit voivat siellä maanpäällisessä paratiisissaan alkaa perustamaan kalifaattia uudelleen. Törmää siellä aroilla oikeisiin ihmisiin ni avot, ja jos vääriin törmää niin maalliset murheet ovat taaksejäänyttä elämää. Hyvinhän tässä kävi.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis »


Stacey Dooley: Syyrian ISIS-vaimot


45 minma 14.10.20191 v 11 kk48459 katselua

Brittitoimittaja Stacey Dooley matkustaa Syyriaan tutustumaan muun muassa al-Holin pakolaisleirillä asuviin ISIS-vaimoihin ja heidän lapsiinsa. Leirillä asuu myös suomalaisia ISIS-vaimoja ja lapsia, mutta heitä Stacey ei vuonna 2019 valmistuneessa dokumentissa tapaa. Dooley haastattelee monia vaimoja ja yrittää saada selville mikä on heidän roolinsa ISISin toiminnassa. Ovatko ISIS-vaimot syyllisiä ääri-islamilaisen ISIS-järjestön harjoittamaan terroriin vai eivät? Totuutta voi olla mahdoton selvittää. Olot leirillä ovat karut ja kaiken keskellä elää paljon lapsia turvattomissa olosuhteissa, missä he ovat alttiita esimerkiksi aivopesulle, hyväksikäytölle ja sairauksille.

https://areena.yle.fi/1-50293728
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja poikani »

Ilta-Sanomat kirjoitti:Turkki: Alamme lähettää ulkomaisia Isis-vankeja kotimaihinsa maanantaina

Julkaistu: 8.11. 15:58

Ulkoministerin mukaan Isis-vankien palautus alkaa ensi viikolla.

Turkki ryhtyy maanantaista alkaen lähettämään hallussaan olevia Isis-äärijärjestön jäseniä kotimaihinsa, sanoo sisäministeri Süleyman Soylu. Hän on aiemmin sanonut Turkilla olevan vankina lähes 1 200 Isisin jäsentä.

Turkki on arvostellut länsimaita siitä, etteivät nämä ole valmiita ottamaan vastaan Isisiin liittyneitä kansalaisiaan. Osan kansalaisuus on jo peruttu, eikä ole varmaa, onnistuuko Turkki heidän palauttamisessaan.

STT–AFP
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006301205.html

Tervetuloa! Meillä on syli - ja piikki - auki!

Rakkain terveisin,
Maria Ohisalo
????? ?? ??????.
Gagarin
Agentti Scully
Viestit: 695
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Gagarin »

poikani kirjoitti: Pe Marras 08, 2019 5:45 pm
Ilta-Sanomat kirjoitti:Turkki: Alamme lähettää ulkomaisia Isis-vankeja kotimaihinsa maanantaina
--- snip ---
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006301205.html

Tervetuloa! Meillä on syli - ja piikki - auki!
Tässä on ihan hyvä huomata, että ei tiedetä kuinka monta Suomen kansalaista on Turkin vankina, vai onko yhtään. Nämä ketjun otsikon mukaiset ja minfolaisten fanittamat ISIS-rouvat lapsineen ovat vastapuolen (kurdien) hallitsemalla alueella olevassa leirissä. Tokihan kurditkin ovat koko ajan halunneet lähettää porukat kotimaihinsa, mutta eivät ole siinä onnistuneet.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Turkilla on se etu kurdeihin verrattuna, että voi vaan raottaa rajaansa ja uittaa näitä sen lauman sekaan millä uhkaa EU:ta ellei EU anna jatkuvasti lisää rahaa pakolaistenhoitoon Turkille. Turkki ei joko halua tai voi sekään palauttaa pakolaisia kotimaihinsa, vaikka siellä tuskin on rajuja huolia ihmisoikeuksien toteutumisesta näiden kotimaissa?

EU:lla ollut jo pitkään Turkin pakolaistykki ohimolla. Nyt heillä on ladata sinne myös kuivempaa ruutia. Ihan hieno juttu taas, insallah!
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ihania kullannuppuja kohta tulossa Eurooppaan...
Sky Newsin reportaasi al-Holin pahamaineiselta pakolaisleiriltä: Pikkupoika kertoo olevansa ”Yousef, Finlandi”
Tänään klo 21:50

Sky News on tavannut Syyrian al-Holin pakolaisleirillä pienen pojan, joka kertoo olevansa kuusivuotias suomalainen Yousef.

Sky Newsin toimittajan mukaan al-Holin pakolaisleiristä on tullut Isisin uusi ”kalifaatti” minikoossa.

Koillis-Syyrian al-Hol on yksi maailman pahamaineisimmista pakolaisleireistä. Sinne on koottu äärijärjestö Isisin taistelijoiden vaimoja ja lapsia. Heitä on yli 70 000. Leirin piti olla väliaikainen, mutta tilanne on pitkittynyt. Monet leirin asukkaista haluaisivat palata kotimaihinsa, mutta länsimaat ovat olleet nihkeitä ottamaan heitä vastaan. Kukaan ei oikein tiedä, mitä heille pitäisi tehdä.

Sky Newsin toimittaja raportoi leirin helvetillisistä olosuhteista. Leirillä on puutetta lähes kaikesta ja se on täynnä tomua ja pölyä. Hän yrittää puhua monille naisille, mutta he eivät halua keskustella. Kun toimittaja tiedustelee heidän kotimaitaan, osa vastaa ”islamilainen valtio”.

Lapset juttelevat innokkaammin. Videolla näkyy yksi vaaleatukkainen nuori poika. Kun toimittaja kysyy hänen nimeään.

– Yousef, poika vastaa.

– Ja mistä olet kotoisin?

– Finlandi, poika vastaa.

Poika ehtii kertoa olevansa kuusivuotias, ennen kuin tuntemattomaksi jäänyt nainen hätistää lapsen pois.

”Me teurastamme teidät”
Toimittaja tapaa lapsia Venäjältä, Bosniasta, Ranskasta, Kiinasta ja Uzbekistanista. Yksi lapsista antaa toimittajalle ensin kehotuksen katua syntejä. Sen jälkeen poika sanoo: ”Me tapamme teidät kaikki. Me teurastamme teidät”.
Koko uutinen: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8ae ... dc525b0d9a
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Turkki aloitti ulkomaalaisten Isis-terroristien karkottamisen - konfliktialueella vangittuna ”muutama Suomesta lähtenyt mies”
Eilen klo 15:25

Ulkoministeriön mukaan karkotettavien joukossa ei tiettävästi ole suomalaisia. Suojelupoliisin mukaan konfliktialueella on vangittuna ”muutama Suomesta lähtenyt mies”.

Turkki on jo pidempään arvostellut Euroopan maita siitä, etteivät ne ota vastaan Isis-taistelijoitaan.

Lähipäivinä Turkki aikookin karkottaa useita Isis-taistelijoita, joiden joukossa on muun muassa saksalaisia, ranskalaisia, hollantilaisia, tanskalaisia ja irlantilaisia Isis-terroristeja. Ensimmäinen Turkin maanantaina palauttama henkilö oli uutistoimistolähteiden mukaan yhdysvaltalainen jihadisti.

Ulkoministeriön mukaan karkotettavien Isis-taistelijoiden joukossa ei tiettävästi ole suomalaisia.

Muutama suomalaisvanki
Turkki aikoo lähettää hallussaan olevat ulkomaalaiset Isis-taistelijat kotimaihinsa. Presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi perjantaina, että Turkin vankiloissa on 1 201 Isis-vankia.

Turkin hallussa on yhteensä noin 250 vierastaistelijaa 19 maasta. Heidän lisäkseen Turkin vankiloissa on noin 1200 Isis-vankia.

Suojelupoliisi ei kerro maakohtaisia tietoja, mutta Supon mukaan konfliktialueella on vangittuna ”muutama Suomesta lähtenyt mies”.

Vuodesta 2012 alkaen Suomesta on matkustanut Syyrian ja Irakin konfliktialueelle yli 80 tunnistettua täysi-ikäistä henkilöä, joista naisia on parikymmentä. Lisäksi konfliktialueelle on päätynyt vanhempiensa mukana Suomesta noin 30 lasta, joista osa on tullut täysi-ikäisiksi.

– Näistä henkilöistä noin 20 on jo palannut Suomeen ja arviolta 20 kuollut, sanoo Supon vt. viestintäpäällikkö Minna Passi.

Supon mukaan Suomesta lähteneitä vierastaistelijoita on noussut Isis-terroristijärjestössä merkittäviin asemiin, ja heillä on laaja suhdeverkosto järjestön sisällä.

Passi kertoo, että jokaisen Suomeen mahdollisesti palautettavan henkilön kohdalla arvioidaan, onko hän syyllistynyt konfliktialueella rikokseen.

–Meillä on hyvä tilannekuva siitä, keitä alueilla on, hän sanoo.

Lasten kohtalo
Koillis-Syyriaan al-Holin pakolaisleiriin on koottu Isis-taistelijoiden vaimoja ja lapsia. Heitä on yhteensä yli 70 000. Leirillä on myös 11 suomalaista naista ja 33 lasta.

Monet leirin asukkaista haluaisivat palata kotimaihinsa, mutta länsimaat ovat olleet nihkeitä ottamaan heitä vastaan.

Kansainvälinen Punainen Risti on kuvannut al-Holin leirin olosuhteita hirveiksi ja vedonnut siihen, että ihmiset pitäisi palauttaa leiriltä kotimaihinsa mahdollisimman pian.

– Kenenkään ei pitäisi joutua asumaan sellaisissa oloissa, sanoo SPR:n kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Tiina Saarikoski.

Pääministeri Antti Rinteen (sd) hallitus ei ole ottanut toistaiseksi selkeää kantaa siihen, mitä leirillä oleville Suomen kansalaisille, ja erityisesti lapsille pitäisi tehdä. Viranomaiset kertoivat maanantaina Iltalehdelle selvittävänsä edelleen ”monimutkaista ja vaikeaa” asiaa.

– Mikäli lapsia palaa, on tärkeää, millä tavalla heidät saadaan integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan. Jos tämä ei onnistu, myös heistä voi ajan oloon koitua uhkaa, Supon vt. viestintäpäällikkö Passi sanoo.

Noin 390 seurannassa
Suomen viranomaiset seuraavat potentiaalisia terroristeja ja terroristiseen toimintaan yllyttäviä tahoja.

Terrorismintorjunnan kohdehenkilöitä on Suojelupoliisin mukaan tällä hetkellä yhteensä noin 390. Osa kohdehenkilöistä on Supon, osa keskusrikospoliisin ja osa paikallispoliisin seurantavastuulla.

Nämä henkilöt voivat olla joko potentiaalisia yksittäisiä radikalisoituneita iskijöitä, kansainvälisesti verkostoituneita taistelijoita, vaikutusvaltaisia yllyttäjiä, Suomeen mahdollisesti palaavia vierastaistelijoita, tai merkittäviä rahoittajia.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d7c ... 91162d7ef9
Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4531
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Iivis kirjoitti: La Loka 26, 2019 2:46 pm
Stacey Dooley: Syyrian ISIS-vaimot


45 minma 14.10.20191 v 11 kk48459 katselua

Brittitoimittaja Stacey Dooley matkustaa Syyriaan tutustumaan muun muassa al-Holin pakolaisleirillä asuviin ISIS-vaimoihin ja heidän lapsiinsa. Leirillä asuu myös suomalaisia ISIS-vaimoja ja lapsia, mutta heitä Stacey ei vuonna 2019 valmistuneessa dokumentissa tapaa. Dooley haastattelee monia vaimoja ja yrittää saada selville mikä on heidän roolinsa ISISin toiminnassa. Ovatko ISIS-vaimot syyllisiä ääri-islamilaisen ISIS-järjestön harjoittamaan terroriin vai eivät? Totuutta voi olla mahdoton selvittää. Olot leirillä ovat karut ja kaiken keskellä elää paljon lapsia turvattomissa olosuhteissa, missä he ovat alttiita esimerkiksi aivopesulle, hyväksikäytölle ja sairauksille.

https://areena.yle.fi/1-50293728
Tämä ohjelma jokaisen aiheesta kiinnostuneen suomalaisen pitäisi katsoa. Itse asiassa, jos minä saisin päättää, määräisin jokaisen äänioikeutetun suomalaisen katsomaan tämän ohjelman - riippumatta siitä kiinnostaako aihe vai ei.

Dokumentti oli kuvattu Al Rojin pakolaisleirillä. Ei siis Al Holin leirillä, vaan paljon pienemmällä pakolaisleirillä, joka myös sijaitsee Syyriassa ja on asutettu ISIS-naisilla lapsineen. Myös se brittiteininä ISISiin lähtenyt Shamima Begum on kyseisellä leirillä, mutta hän ei haastateltu.

Oli kiinnostavaa nähdä, että Al Rojin leirillä monet naiset ovat luopuneet ISIS-kaavuistaan. Osa kulkee kokonaan ilman huivia, monilla on huivi, mutta sellainen ns. normaali joka ei peitä kasvoja. Muutenkin tunnelma oli erilainen kuin Al Holissa ja kuvausryhmän annettiin tehdä työtään rauhassa. Lukemani perusteella tiedän, että ainakin osa Al Rojiin sijoitetuista naisista on siirretty kyseiselle leirille Al Holista joko naisten omasta toiveesta tai kurdivartijoiden määräyksellä. Siirron syynä on usein ollut naisten ja heidän lastensa turvallisuus. He ovat jostain syystä joutuneet Al Holissa muiden naisten uhkailujen kohteeksi (esim. käyneet teltan ulkopuolella ilman huivia, antaneet haastattelun medialle). Osa naisista on ilmeisesti omasta pyynnöstä saanut siirron Al Rojiin, mutta Rojiin ei kuulemma siirretä vaarallisia eikä äärimmäisiä ISIS-akkoja. Al Rojia onkin pidetty eräänlaisena kuntouttavana tai deradikalisaatioon ohjaavana pakolaisleirinä.

Mutta kuten katsoja voi huomata, eivät Al Rojin naisetkaan mitään söpöläisiä ole. Kun toimittaja Stacey Dooley kyselee naisilta kalifaatin ajoista, he säännönmukaisesti kieltävät tienneensä tai kuulleensa mistään väkivaltaisuuksista, raiskauksista tai teloituksista. Vaikka tätä on nyt hoettu eri medioiden haastatteluissa (mm. YLE, CNN & muut ulkomaiset) jo monta kertaa, tuntuu se edelleen yhtä käsittämättömältä. Eukot ovat olleet hiekkaleirissään kuukausikaupalla, mutta edelleen he muistelevat kalifaattiaan kaiholla ja kieltävät ISIS:ssä olleen mitään vikaa.

Ohjelmassa on myös kiinnostava pätkä, joka on kuvattu leirin "koulusta". Eli Al Rojissa lasten on mahdollista osallistua ei-isisläisten aikuisten antamaan opetukseen, jos äitinsä sen sallivat. Ja moni äiti sallii. Mutta kaikesta päätellen lapset ovat harvinaisen sekaisin päästään, kutsutaan sitä nyt sitten traumatisoituneisuudeksi tai miksi tahansa. Ajatus on toki erittäin hyvä ja opettajan mukaan lapset ovat jo hieman edistyneetkin. Pelkästään luokan meininkiä seuraamalla kuitenkin voi nähdä, että paljon on työtä jäljellä kyseisten lasten kuntoutuksen parissa. Sitä paitsi epäilen vahvasti, että nämäkin ISIS-naiset opettavat edelleen lapsilleen monia terrorismijärjestön ja radikaalin islamin asioita, koska eivät naiset niistä ole itsekään päässeet eroon. En edes ole vakuuttunut, haluavatko ne naiset päästä niistä asioista eroon...

Parin haastateltavan kanssa Dooley pääsee hieman henkilökohtaisempaan ja syvällisempää kontaktiin. Ne hetket ovatkin ohjelman kiinnostavimpia. Minusta osa naisista selvästi katuu päätöstään jättää kotimaansa ja liittyä ISIS:iin. Nyyhkytystäkin nähdään ja toteamuksia, että kalifaattiin muutto pilasi naisten oman ja heidän lastensa elämän. Mutta kuten Stacey Dooley totesi, kukaan näistä surevista äideistäkään ei maininnut sanallakaan ISIS:n uhreja. Kukaan ei pyytänyt anteeksi eikä osoittanut pienintäkään myötätuntoa ISIS:n uhreja kohtaan. He ovat surullisia vain itselleen ja omille lapsilleen koituneista ongelmista (sekä ehkä myös kalifaatin ja samalla unelmansa romahtamisesta).

Ja kannattaa muistaa, että Al Rojin ISIS-naiset ovat huomattavasti vähemmän radikalisoituneita kuin Al Holin leirin ISIS-akat keskimäärin...!!!
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.
Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4531
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Osui silmiini YLEn jo elokuussa julkaisema artikkeli. En viitsi sitä tähän kokonaan kopioida, koska sen voi netistä ilmaiseksi (tjaah.. no yleveroa vastaan) lukea.
https://yle.fi/uutiset/3-10921435

Jutussa kerrotaan venäläisestä Zalina Gabibulajevasta, joka lähti aikoinaan leskinaisena Lähi-Itään ISISiin liittyäkseen. Siellä hän tietenkin avioitui jonkun ISIS-äijän kanssa ja eli järjestön keskuudessa kolme vuotta. Kuitenkin vuonna 2017 sekä Zalina "pakeni uuden miehensä ja lastensa kanssa kurdien hallitsemalle alueelle". Eli pitäisikö tuo nyt ymmärtää niin, että he antautuivat viholliselle? Joka tapauksessa Zalina vaikuttaisi olevan nyt tyytyväinen siihen, että hänen sallittiin palata kotimaahansa Venäjälle. Eikä hän joutunut edes vankilaan, vaan häntä autetaan sopeutumaan takaisin yhteiskuntaan ja hän kiertää kouluissa kertomassa jihadismin vaaroista sekä kokemuksistaan Lähi-Idässä. Tietenkin hän on myös Venäjän turvallisuusviranomaisten silmällä pidon alla.

Zalina vaikuttaisi olevan kuitenkin todella harvinaislaatuinen ISIS-akka!!! Nimittäin vaikka hän häipyi kalifaatista jo vuonna 2017, hän kertoo nähneensä ISIS:n toteuttamaa väkivaltaa.
Hän sanoo tuomitsevansa Isisin väkivallan, jota itse todisti Syyriassa.

– Niillä julmuuksilla ja kauhulla ei ole mitään tekemistä sharia-lain tai islamin kanssa, Gabibulajeva sanoo AFP:lle.

Gabibulajeva kiistää syyllistyneensä itse väkivaltaan, mutta väitettä ei voi vahvistaa.
Ajatelkaapa näitä YLE:nkin haastattelemia Suomesta ISIS:n helmoihin häipyneitä eukkoja. Oliko heitä Antti Kurosen haastattelussa neljä vai viisi? Kukaan heistä ei ollut nähnyt MITÄÄN eikä kuullut MITÄÄN, koska he vain istuivat kotona eikä ollut kännyköitä, eikä nettiä, eikä kukaan koskaan kertonutkaan mitään, eikä hitto vie ikkunoitakaan ollut kämpässä. Akat roikkuivat mustakaapujärjestön kalifaatissa maaliskuuhun 2019 asti, mutta KENELLEKÄÄN heistä ei sattunut sellaista tilannetta KERTAAKAAN eteen, että olisivat nähneet tai kuulleet jotain ISIS:n väkivallasta. Taitaa kuulkaa olla sellainen tilanne, että joko tuo itänaapurin Zalina on sattumalta todistanut erittäin harvinaisia tapahtumia (monikossa vieläpä) tai sitten nämä Suomesta lähteneet ovat todellinen tilastoharvinainen lottopotti.

Briteistä lähtenyt Shamima Begum muuten myös kertoi nähneensä mm. irtileikatun pään roska-astiassa. Eli jotain julmaa siellä Irakin ja Syyrian alueella lienee tapahtunut.

Kai noi suomea puhuvat ISIS-akat ovat ihan vilpittömiä puheissaan? Vai?
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.
Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1207
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Fire »

IL kirjoitti:Turkki on jo pidempään arvostellut Euroopan maita siitä, etteivät ne ota vastaan Isis-taistelijoitaan.
Teloitus paikan päällä ja paloittelu & happokylpy lähetystössä, mikä ongelma turkilla on tässä? Onnistui aikaisemminkin maassa ilman mitään seuraamuksia. Joku toimittaja voi vielä herättää huomiota vähän aikaa mutta terroristeja ei jää kukaan kaipaamaan.

Vähän kyllä etoo median tapa kutsua terroristeja "taistelijoiksi" koska sitä he eivät todellakaan ole vaan pelkurimaisia joukkomurhaajia.
Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1207
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Fire »

poikani kirjoitti: Pe Marras 08, 2019 5:45 pm
Ilta-Sanomat kirjoitti:Turkki: Alamme lähettää ulkomaisia Isis-vankeja kotimaihinsa maanantaina

Julkaistu: 8.11. 15:58

Ulkoministerin mukaan Isis-vankien palautus alkaa ensi viikolla.

Turkki ryhtyy maanantaista alkaen lähettämään hallussaan olevia Isis-äärijärjestön jäseniä kotimaihinsa, sanoo sisäministeri Süleyman Soylu. Hän on aiemmin sanonut Turkilla olevan vankina lähes 1 200 Isisin jäsentä.

Turkki on arvostellut länsimaita siitä, etteivät nämä ole valmiita ottamaan vastaan Isisiin liittyneitä kansalaisiaan. Osan kansalaisuus on jo peruttu, eikä ole varmaa, onnistuuko Turkki heidän palauttamisessaan.

STT–AFP
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006301205.html

Tervetuloa! Meillä on syli - ja piikki - auki!

Rakkain terveisin,
Maria Ohisalo
Ohisalolla ja muilla vastaavilla on varmasti syli ja haaratkin auki mutta eiköhän suomalaisten miesten olisi aika alkaa säätämään kiväärien tähtäimiään. Odotan mielenkiinnolla milloin suomessa tapahtuu uuden-seelannin kaltainen välikohtaus jossa porukkaa palautetaan sitten heti kerralla enemmänkin jalat edellä.
Avatar
Villeri
Jessica Fletcher
Viestit: 3028
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Hollannissa arvioitiin, että terroristien auttaminen ei sisälly ihmisoikeuksiin:
"Hollannin valtiolla ei ole velvollisuutta auttaa Isisin hallussa olleille alueille lähteneiden naisten lapsia pääsemään kotiin, päätti vetoomustuomioistuin tänään perjantaina.

Alempi oikeusaste oli aiemmin tässä kuussa asettunut toiselle kannalle, ja todennut valtiolla olevan velvollisuus auttaa 56 lapsen pääsyssä Hollantiin. Oikeusjutun ovat nostaneet lasten 23 äitiä, jotka vaativat valtion apua kotiin päästäkseen."
https://yle.fi/uutiset/3-11083178

Hieman oudosti 1. kappaleessa puhutaan lasten kotiin auttamisesta, mutta 2. kerrotaankin, että että äidit nostivat kanteen päästäkseen kotiin lapsineen. Ja johan se kotikin siirrettiin Lähi-itään.
Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Fire kirjoitti: Ti Marras 19, 2019 3:26 am
poikani kirjoitti: Pe Marras 08, 2019 5:45 pm
Ilta-Sanomat kirjoitti:Turkki: Alamme lähettää ulkomaisia Isis-vankeja kotimaihinsa maanantaina

Julkaistu: 8.11. 15:58

Ulkoministerin mukaan Isis-vankien palautus alkaa ensi viikolla.

Turkki ryhtyy maanantaista alkaen lähettämään hallussaan olevia Isis-äärijärjestön jäseniä kotimaihinsa, sanoo sisäministeri Süleyman Soylu. Hän on aiemmin sanonut Turkilla olevan vankina lähes 1 200 Isisin jäsentä.

Turkki on arvostellut länsimaita siitä, etteivät nämä ole valmiita ottamaan vastaan Isisiin liittyneitä kansalaisiaan. Osan kansalaisuus on jo peruttu, eikä ole varmaa, onnistuuko Turkki heidän palauttamisessaan.

STT–AFP
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006301205.html

Tervetuloa! Meillä on syli - ja piikki - auki!

Rakkain terveisin,
Maria Ohisalo
Ohisalolla ja muilla vastaavilla on varmasti syli ja haaratkin auki mutta eiköhän suomalaisten miesten olisi aika alkaa säätämään kiväärien tähtäimiään. Odotan mielenkiinnolla milloin suomessa tapahtuu uuden-seelannin kaltainen välikohtaus jossa porukkaa palautetaan sitten heti kerralla enemmänkin jalat edellä.
Uudessa-seelannissa tapahtunut järjetön muslimien kimppuun käyminen hyödyttää ainoastaan muslimeita. He suorastaan toivovat iskuja heitä kohtaan.
Näin saavat sympatiaa osakseen ja maahantuloa (maan valtaamista) helpotetaan.
Vastaa Viestiin