Entiselle SM-liigakiekkoilijalle sakot osallisuudesta paritukseen

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Heisenberg420
Neuvoja-Jack
Viestit: 518
Liittynyt: Ti Elo 27, 2019 5:03 pm

Entiselle SM-liigakiekkoilijalle sakot osallisuudesta paritukseen

Viesti Kirjoittaja Heisenberg420 »

Iltalehden tietojen mukaan epäilty henkilö on tehnyt merkittävän liigauran.

Lounais-Suomen poliisi tutkii epäiltyä paritusta Satakunnan alueella. Poliisi vaati parituksesta epäiltyä henkilöä vangittavaksi viime perjantaina.

Satakunnan käräjäoikeudesta vahvistetaan Iltalehdelle, että oikeus ei määrännyt miestä vangittavaksi, mutta määräsi hänet matkustuskieltoon perjantain vangitsemisoikeudenkäynnissä.

Iltalehden tietojen mukaan parituksesta epäilty henkilö on noin viisikymppinen mies, joka on tehnyt merkittävän uran jääkiekon SM-liigassa.

Pelaajauransa jälkeen rikoksesta epäilty henkilö on työskennellyt ammatikseen jääkiekon parissa.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Toni Sjöblom Lounais-Suomen poliisista ei tässä vaiheessa halunnut avata epäillyn rikoksen yksityiskohtia tai laajuutta.

– Sanon vain, että se on tapahtunut Satakunnan alueella. Esitutkinta on vielä alkuvaiheessa, Sjöblom kertoi.

Asiasta aiemmin uutisoineen Satakunnan Kansan mukaan epäilty paritus olisi jatkunut lähes kahden vuoden ajan. Vangitsemisvaatimuksessa epäillyn rikoksen tekoajaksi on merkitty 1.1.2017–27.10.2018.

Paritukseen syyllistynyt voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi. Myös parituksen yritys on rikoslaissa rangaistavaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Länsi-Suomi.

ANSSI KARJALAINEN
https://www.iltalehti.fi/smliiga/a/ca03 ... 755c1af85a

Otsikko päivitetty
-NILS-
"Nauru pidentää ikää, ellei sitten satu nauramaan väärälle henkilölle."


M.Kallio
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Su Huhti 20, 2008 10:54 pm

Re: Entistä SM-liigakiekkoilijaa epäillään parituksesta – määrättiin matkustuskieltoon

Viesti Kirjoittaja M.Kallio »

Pieni paikka, aika nopeesti lähti huhut liikkeelle...😬

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Entistä SM-liigakiekkoilijaa epäillään parituksesta – määrättiin matkustuskieltoon

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kyyl se tämänkin jutun käsittely etenee:
Ex-liigakiekkoilijan paritustutkinta loppusuoralla – seksibisneksen epäillään jatkuneen useita vuosia

Paljastunut paritusepäily on Satakunnassa ensimmäinen vuosikausiin.

Raumalla tapahtuneeksi epäillyn parituksen esitutkinta on loppusuoralla ja tutkintapöytäkirjat siirtyvät syyttäjälle lähiaikoina.

Jutussa rikoksesta epäiltynä on vuonna 1968 syntynyt mies, jonka tausta on vahvasti jääkiekkoilussa. Mies on entinen SM-liigatason jääkiekkoilija. Hän on pelaajauransa jälkeenkin työskennellyt urheilumaailmassa.
Lisää täällä: Satakunnan Kansa
28.7.2020 13:58

No, tästäkin uutisesta jo pian puoli vuotta.

Tiiä sitte kun tuossa sanotaan, että "Satakunnassa ensimmäinen vuosikausiin". Ei siitä ole kuin (tuolloin oli) viitisen vuotta kun kaksi porilaista miestä tuomittiin törkeästä parituksesta ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Totuus!
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 7:57 pm

Re: Entistä SM-liigakiekkoilijaa epäillään parituksesta – määrättiin matkustuskieltoon

Viesti Kirjoittaja Totuus! »

Ex-liigakiekkoilijalle syyte parituksesta Raumalla – syyttäjä vapautti avovaimon rikosepäilyistä.
Oikeus käsitteli poikkeuksellista rikosepäilyä suljetuin ovin.

https://www.satakunnankansa.fi/satakunt ... =www.is.fi

Nice shirt
Axel Foley
Viestit: 2413
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Entistä SM-liigakiekkoilijaa epäillään parituksesta – määrättiin matkustuskieltoon

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

On jääkiekkoilius sellainen ammatti, että tapaus joutuu pimentoon läpinäkyvältä käsittelyltä.
Nyt kun tekoäly seuloo työnhakijat, miten on varmistettu etuoikeutettujen esim. vapaamuurareiden jälkipolven pääsy työtehtäviin. Täytyykö algoritmeja muuttaa?

Oikeus ennen kaikkea
Sherlock Holmes
Viestit: 7198
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Entiselle SM-liigakiekkoilijalle sakot osallisuudesta paritukseen

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Keski-ikäinen raumalaismies vuokrasi Kalliokadulla sijaitsevaa saunaosastoa runsaan vuoden ajan naiselle, joka myi tiloissa seksuaalisia palveluja. Teko täytti käräjäoikeuden mukaan rangaistavan parituksen tunnusmerkistön.

Satakunnan käräjäoikeus on julkaissut tuomiosta julkisen tiedotteen. Käräjäoikeus määräsi tuomion 25 vuoden ajaksi salassa pidettäväksi tuomiolauselmaa, julkista selostetta ja siihen liittyviä lainkohtia lukuun ottamatta.
Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1968 syntyneen raumalaismiehen parituksesta 60 päiväsakon sakkorangaistukseen.
Koska mies oli rikosepäilyn vuoksi poliisin pidättämänä marraskuussa 2019 kolmen päivän ajan, sakkorangaistukseen tehtiin 16 päiväsakon vähennys. Miehen maksettavaksi jää 44 päiväsakkoa, mikä miehen tuloilla tekee yhteensä 1 848 euroa. Lisäksi mies tuomittiin menettämään 2 520 euroa rikoksesta saatua taloudellista hyötyä valtiolle.
Paritus tapahtui Raumalla Kalliokadulla sijaitsevan saunaosaston tiloissa elokuun 2017 ja lokakuun 2018 välisenä aikana.

Oikeuden mukaan mies oli vuokrannut saunaosastoa toistuvasti ulkomaalaiselle naiselle siten, että hän on ollut tietoinen siitä, että naisella on kohteessa majoittuessaan ollut tarkoitus myydä siellä seksuaalisia palveluja. Nainen löytyi saunatiloista kuolleena lokakuussa 2018.

Näin mies on pyrkinyt hankkimaan itselleen taloudellista hyötyä, jonka määrä on näytetysti ollut 2 520 euroa. Teko on ollut käräjäoikeuden mukaan tahallinen ja täyttää rangaistavan parituksen tunnusmerkistön.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Siitä voi valittaa Vaasan hovioikeuteen.

https://yle.fi/uutiset/3-12509189

Liittyikö naisen kuolemaan rikosta???

Eriksson
Nikke Knakkertton
Viestit: 161
Liittynyt: To Kesä 15, 2017 10:23 pm

Re: Entiselle SM-liigakiekkoilijalle sakot osallisuudesta paritukseen

Viesti Kirjoittaja Eriksson »

Sakkoa tuli.

https://ls24.fi/uutiset/paritusjutusta- ... -kuolleena

Jo marraskuussa 2019 alkanut niin sanotun Rauman paritusjutun tutkinta on viimein johtanut rikostuomioon. Satakunnan käräjäoikeus antoi tuomionsa asiassa tänään torstaina. Kesäkuun alussa käyty oikeudenkäynti, siihen liittyvät asiakirjat ja jutun tuomio ovat lähes kokonaan salassapidettäviä, mutta oikeus julkaisi tuomiosta julkisen selosteen. Siitä käy ilmi, mistä tapauksessa on pääpiirteissään ollut kyse.

Oikeuden mukaan parituksesta syytetty vuonna 1968 syntynyt raumalaismies on syyllistynyt siihen paritukseen, josta hänelle on vaadittu tuomiota.

Syytteessä on oikeuden mukaan ollut kyse siitä, että mies on vuokrannut Rauman Kalliokadulla sijaitsevaa saunaosastoa toistuvasti elokuun 2017 ja lokakuun 2018 välisenä aikana eräälle ulkomaiselle naiselle siten, että hän on ollut tietoinen siitä, että naisella on kohteessa majoittuessaan ollut tarkoitus myydä siellä seksuaalisia palveluja.

Kyseinen vuokraaja löytyi saunatiloista kuolleena lokakuussa 2018. Selosteesta ei käy ilmi, miksi nainen kuoli.

Nainen on maksanut päivävuokrana miehelle 70 euroa käteisellä 36:na eri yöpymiskertana. Syyttäjä vaati raumalaismiehen velvoittamista menettämään tästä koostuvan summan eli 2 520 euroa rikoshyötynä valtiolle.

"On täytynyt käsittää se"

Asiassa esitetyn näytön perusteella oikeus katsoi, että miehen on saunatiloja vuokratessaan "täytynyt käsittää se, että kyseisiä tiloja tosiasiallisesti käytetään prostituution harjoittamiseen, jota on harjoitettu siellä muutoin kuin satunnaisesti ja josta saaduilla tuloilla on rahoitettu vuokralaisen asuminen kyseisissä tiloissa".

Mies on kyseisellä menettelyllä pyrkinyt hankkimaan itselleen taloudellista hyötyä ja myös saanut sitä näytetyn 2 520 euron edestä.

– Teko on ollut tahallinen ja täyttää rangaistavan parituksen tunnusmerkistön, oikeus toteaa.

44 päiväsakkoa jää maksettavaksi

Syyttäjä vaati miehelle ilmeisesti vankeusrangaistusta, sillä oikeus toteaa selosteessaan, että kyseinen teko on "syyttäjän vaatimuksesta poiketen sovitettavissa tuntuvalla sakkorangaistuksella". Rikoslain mukaan parituksesta voidaan tuomita sakkoa tai enintään kolme vuotta vankeutta.

Oikeus piti teolla saatua rikoshyötyä määrällisesti pienenä ja katsoi 60 päiväsakon sakkorangaistuksen olevan miehelle oikeudenmukainen rangaistus.

Koska mies on kyseisen rikosepäilyn vuoksi menettänyt vapautensa eli ollut poliisin pidättämänä marraskuussa 2019 kolmen päivän ajan, sakkorangaistuksesta tehdään 16 päiväsakon vähennys.

Suoritettavaksi jäi siis 44 päiväsakkoa, mikä miehen tuloilla tekee yhteensä 1 848 euroa maksettavaa. Lisäksi hänet tuomitaan menettämään mainittu 2 520 euroa rikoksesta saatuna taloudellisena hyötynä valtiolle.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä on mahdollista valittaa Vaasan hovioikeuteen.

Vastaa Viestiin