Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Hulkki
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Tammi 23, 2017 12:00 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Hulkki »

Voisi olettaa että poliisi kyllä tietää kuka nainen on ja tällä ulostulolla vahtivat jokaista liikettä mitä nainen tekee sekä on telekuuntelussa myös.
Helposti käy niin että jos nainen on syyllinen ottaa yhteyttä rikoskumppaniin asian tiimoilta tai käy varmistamassa kätköpaikalla että ruumis vielä siellä on.
pro73
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: To Huhti 18, 2019 10:11 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja pro73 »

Se on just näin. Tiedossa on ja nyt keikutetaan venettä ja katsotaan hörppääkö....
Avatar
Petu
Frank Drebin
Viestit: 398
Liittynyt: Ti Syys 29, 2009 2:46 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Petu »

Sigsegv kirjoitti: Ke Joulu 04, 2019 9:59 pm Hei,

Kiinnostuin tämän tapauksen tutkimisesta, kun lehdet alkoivat taas kirjoittaa aiheesta.

Koostin tällaisen kartan illan tapahtumista: https://maphub.net/Sigsegv/raisa

Kartta sisältää vain kuvia, silminnäkijähavaintoja ja poliisien kommentteja. Spekulointeja en lisää mukaan.

Jos havaitsette merkinnöissä virheitä, niin otan mielelläni korjauksia vastaan osoitteeseen sigsegv (a) maileja.com

- Sigsegv
Hienosti olet koonnut havainnot kartalle! Tuosta kiljaisusta/huudosta Armonkalliolla en ollutkaan huomannut tätä tietoa aiemmin:
Toisen havainnon mukaan kiljaisu kuului läheiseltä Lapintieltä, toisen havainnon mukaan Haarakatu 10:n autohallista.
Haarakatu 10:n autohalli lienee tämä:

https://goo.gl/maps/x8dSbiqmRWeWjiC66

Kuva

Laitetaan tähän vielä yleiskuva alueelta vuodelta 1999, ympyrällä merkitty Haarakatu 10:n autohalli, josta siis yhden havainnon mukaan kiljaisu olisi kuulunut.

Kuva
(Klikkaamalla suuremmaksi)
Martti
Martin Riggs
Viestit: 630
Liittynyt: La Elo 06, 2011 10:30 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Martti »

”Iltasanomat” kirjoitti:Nainen oli nähty aiemmin kesällä pari, kolme kertaa Tampereen ravintoloissa.
KESKUSRIKOSPOLIISI (KRP) kaipaa jälleen yleisön apua lokakuussa 1999 kadonneen Raisa Räisäsen tapauksen ratkaisemiseksi. KRP:llä on uusi epäilty, joka liittyy niin sanottuun naispari-tutkintalinjaan.
Lue lisää: Raisa Räisänen katosi 20 vuotta sitten, nyt tapaus on muuttumassa murhatutkinnaksi – yöllä taksiin nousseen tytön pahaenteiset sanat jäivät kuskin mieleen
Ongelmana on se, ettei epäillyn henkilöllisyys ole tiedossa. Rikoskomisario Paavo Tuominen kertoo IS:lle, että haussa on roteva, ehkä 160–170-senttinen nainen, joka oli tapahtuma-aikaan noin 40-vuotias eli nykyisin noin kuusikymppinen.

– Tässä on haalittu tuntomerkkejä, mutta mitään varmaa meillä ei ole, että saataisiin epäilty yksilöityä, Tuominen kertoo.

Naislinja on ollut esillä ennenkin. Kyseisen linjan mukaan Raisa Räisänen olisi lähtenyt Tampereen keskustasta kävelemään itseään vanhemman naisen kanssa.

Viitteitä tästä on saatu useammiltakin silminnäkijöiltä. Havainnot eivät ole täysin yhteneviä, mutta Tuomisen mukaan naispari olisi kävellyt kello 23–23.30 välisenä aikana Hämeenkadulta kohti Armonkallion kaupunginosaa, mihin jäljet näyttäisivät päättyvän.

Tuominen kertoo, että puolenyön ja kello yhden tai kahden välillä Armonkallion suunnalla oli tehty kaksi erillistä havaintoja kirkuvasta naisäänestä. KRP pitää mahdollisena, että kirkuminen liittyy Raisa Räisäsen kuolemaan.

Epäillyn etsinnässä auttaa mahdollisesti se, että naisparin Hämeensillalla nähnyt silminnäkijä kutsuu vanhempaa naista häiriintyneeksi. Silminnäkijällä oli pitkän nuoren tytön kanssa kävelleestä naisesta myös aiempia havaintoja.

– Hän oli nähnyt saman naisen aiemmin kesällä pari, kolme kertaa Tampereen keskustan ravintoloissa, Tuominen kertoo.

Silminnäkijän mukaan nainen erottui muista, koska hän puhui koko ajan.

– Silminnäkijä kuvasi naista hyvin epämiellyttävän oloiseksi. Nainen oli kuitenkin päässyt ravintoloihin, ettei hän ollut niin vaikeasti häiriintynyt. Näiden yksityiskohtien perusteella on oletettu, että nainen olisi voinut olla mielenterveyshäiriöinen.

KRP pitää mahdollisena, että epäilty olisi asunut tapahtuma-aikaan Armonkalliossa. Tuominen toivookin nyt seudulla tuolloin asuvien havaintoja.

– Kyseessä on vähän outo kulkija. Joku samoissa taloissa siihen aikaan asunut voisi muistaa jotain.

Öisistä kirkaisuista poliisille kertoivat aikanaan Leppäkadulla ja Haarakadulla asuneet henkilöt.

VIIMEINEN havainto hitaampaa vauhtia kävelleestä naisparista on hieman ennen rautatiesiltaa. Tuominen myöntää, että naispari on voinut jatkaa kävelyä ohi Armonkallion ”vaikka minne”.

Epäilty ei välttämättä ole asunut vakituisemmin Tampereella. Ja nykyisin hän saattaa tietysti asua missä tahansa – jos edes on elossa. KRP onkin vielä enemmän tai vähemmän tyhjän päällä naista etsiessään.

– Yleisellä tasolla kyllä havaintoja on, mutta mitään ratkaisevaa havaintoa ei ole tullut. Hyvin niukkaa on ollut, Tuominen myöntää.

Muut kaksi tutkintalinjaa liittyvät museoautoon ja taksiin.

– Koitetaan näitä kaikkia linjoja selvitellä. Tämä naisparin linja on nyt työn alla.

Rotevaan naiseen kohdistuvista epäilyistä kertoi ensimmäisenä MTV3.
Terho Vuorinen
No luulisi naisen nimen nyt viimeistään olevan jonkun tiedossa ja siten myöskin poliisin.
dasda
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: To Joulu 12, 2019 2:46 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dasda »

Tästä häiriintyneestä naisesta, niin muistaako muut Tampereen keskustassa joskus juuri 2000-luvun taitteessa pyörineen rotevan (sanoisin ennemmin tukevan) naisen, joka puhui aina itsekseen? Oli usein jossain paikassa ja seurasi muita ja puhui sitten ääneen kommentteja/ajatuksiaan ohikulkijoista. Lähinnä tuli mieleen, kun siihen aikaan nämä varsinkin keskustassa pyörineet hieman "mieleenpainuvammat" tapukset oli suht hyvin tiedossa monelle. Itsellä jäänyt tämä henkilö hyvin muistiin. En nyt varmuudella tosin osaa tätä sijoittaa että olisi juuri ~40 vuotias, mutta mielestäni tässä ikähaarukassa olisi hyvin voinut olla. Enkä siis lähde mitenkään väittämään että olisi juuri tämä henkilö ollut tai ketään tässä mustamaalaamaan, mutta nämä tapaukset yleisesti tiedettiin vaan tosi hyvin.
neitietsiva13

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja neitietsiva13 »

Jos kerran tämä häiriintynyt nainen ollut joskus Pubissa töiss niin miksi poliisi ei saa naisen nimeä sieltä? Tuo jatkuva puhuminen ja ulkopuolisten kommentointi itsekseen viittää kyllä skitsofreniaan.Pakko-oireita.
Eikö Poliisi selvitä itse Haarakadun talon asukkaita että onko osaketalo vai vuokratalo? Osaketalossa vähemmän vaihtuvuutta.Tosin pienet asunnot voi olla usein vuokralla.Kai taloyhtiöstä nyt saa 1999 asukkaisen tiedot ja poliisi kuulustelee silloin asuneita.Tuntuu että poliisi ei ehkä ole tarpeeksi tehnyt.
pro73
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: To Huhti 18, 2019 10:11 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja pro73 »

Poliisi ja varsinkin KRP kyllä tietää mitä tekee ja on varmaan tehnytkin melko lailla enemmän kuin ulospäin annetaan tietoa.Lisäksi poliisilla on mitä ilmeisimmin huomattavasti enemmän tietoa kuin mitä julkisuuteen annetaan tiedoksi. Tällä viimeaikaisilla ulostuloilla on vain ja ainoastaan yksi motiivi, tekijän/tekijöiden hermostuttaminen ja sitä kautta mahdollisuus virheen tekemiseen
MikaK
Theo Kojak
Viestit: 1100
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja MikaK »

Se Armonkalliolla asunut lääkäri oli luottokorttitietojen mukaan ollut Pub Hannibalissa katoamisyönä. Nyt täällä olevien tietojen mukaan tämä häiriintynyt nainen oli ollut samassa pubissa töissä. Hmm. Eli nainen johdatti Raisan pubiin ja siellä porukkaan liittyi tämä lääkäri ja ehkä hänen asunnossaan tapahtui murha. Juttuun sekaantui muitakin jotka hävittivät ruumiin. Eli lääkäri tiesi sittenkin mitä Raisalle kävi vaikka ei itse ehkä ollutkaan murhaaja.
neitietsiva13

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja neitietsiva13 »

https://yle.fi/uutiset/3-11102504

Tämän artikkelin mukaan lääkrin kuuluu ilmoittaa poliisille potilaasta joka on tunnustanut murhan.Eikö jossain ollut juttua lehdessä ett lääkäri ei ollut Raisan katoamisen aikaan edes Tampereella.Pystytty varmentamaan poliisissa.Lääkäri kuoli myöhemmin autokolarissa.Oli päihdeongelma.
MikaK
Theo Kojak
Viestit: 1100
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja MikaK »

Poliisi toki tietää tasan tarkkaan tuon naisen henkilöllisyyden. Koittavat vaan luulotella häntä näillä "emme ole tavoittaneet" -kommenteilla uskomaan ettei ole mitään vaaraa soitella kumppaneille. Jos eivät ymmärrä käyttää prepaideja ym. niin jotain voisi selvitäkin.
Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6458
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Kyllä poliisi tietää kunhan hiostavat, siksi ottivat Hervantajärven tapahtumatkin tosissaan, tuskin niitä muuten olisi julkaistu, veikkaan, että osa 1999 vuoden pubiporukasta tietää. Oliko lääkärillä tai joillakin muilla jutussa olleilla, veekasi rockabillyrassi? Nyt kun jengi tietää niin luulis jutut muistuvan mieleen, vihdoin ja viimein.
Poliisa
Lauri Hanhivaara
Viestit: 123
Liittynyt: To Joulu 12, 2019 1:26 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Poliisa »

https://www.aamulehti.fi/a/24181984

Aika täydellinen olisi tuo profilointi...lääkärissä juuri sopivat piirteet/mielenkiinnon kohteet tehdä/sortua henkirikoskeen joku kaunis päivä!
Se ihmishenki on trofee ja se ei nouse aarteeksi, jos sitä ei pääse esittelemään tai kerskua jollekin. Aarre on aarre vasta kun joku siitä tietää...polttelee "näyttää" muille.

Elämä mennyt lääkärillä alaspäin rytinällä, kun ei omatunto enää kestä. Oman hengen riisto tai veitsenterällä eläminen raskaan rikoksen jälkeen tosi tyypillistä. Paljastavaa monesti.

Ei hitossa kukaan lääkäri mene edes piripäissään tuollaista paljastamaan...Hippograteen vala vastuuttaa...ehkä

Lääkärillä myös välineet ja tieto sekä hermot pistellä paloiksi...

Aina saa pari hullua auktoriteetti-ihminen mukaansa hävittämään yhtä jos toistakin.
pro73
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: To Huhti 18, 2019 10:11 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja pro73 »

Onko muuten missään mainittu sen pubin nimeä, missä se Pälkäneläisen mökin omistaja oli Pubin omistajalle ( kuollut myös jo) tunnustanut surmanneensa Raisan??
neitietsiva13

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja neitietsiva13 »

Jospa lääkäri ja häiriintynyt nainen asuivat samassa taloyhtiössä? median mukaan lääkäri muutti myöhemmin Tampereen Armonkalliosta etelä-suomeen.Paikkakuntaa ei mainittu.
Avatar
Modesty_Blaise
Sofia Karppi
Viestit: 417
Liittynyt: Ke Joulu 02, 2015 9:05 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Modesty_Blaise »

Epäilty häiriintynyt nainen on varmasti jo betonikopissa. Odotellaan.
Hevosen pää minun, pirun pää hevosella, minun pää pirun.
Vastaa Viestiin