Mysteeriauto - Hiekkaan haudattu kuplavolkkari askarruttaa Helsingissä

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Mysteeriauto - Hiekkaan haudattu kuplavolkkari askarruttaa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.helsinginuutiset.fi/artikke ... 23yIAmW_FM

Helsinkiläisen uimarannan hiekasta kaivetaan ylös mysteeriautoa – "Millainen parkkipaikka maan alta paljastuu?"
Kuva

Kauempaa katsottuna Kallahdenniemen uimaranta muistuttaa rikos- tai onnettomuuspaikkaa.

Uimarannan ja parkkipaikan välissä on värillisellä siimalla eristetty alue, jonka keskellä on ruhjoutunut auto. Turkoosi menopeli on puoliksi hiekan ja juurien alla. Auton katon päällä kasvaa puita, joten romu on ollut maan alla ehkä useamman vuosikymmenen.

Paikalliset asukkaat ovat ihmetelleet, miksi kaupunki ei ole poistanut autoa uimarannalta. Kuplavolkkarilta näyttävä auto on ollut puoliksi esiin kaivettuna ainakin viime kesästä lähtien.

– Auto on täysi mysteerihomma. Huomasin sen kesällä, kun kävelin tästä ohi. Kukaan ei ole ilmoittanut asiasta maanomistajalle eli Helsingin kaupungille, sanoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan ulkoilupalvelujen tiimiesimies Jukka Lundgren Helsingin kaupungilta.

Lundgren epäili kesällä, että autolle tehdään tutkimusta, koska sen ympäristöä oli eristetty nauhoilla.

– Kesällä auton ympäristössä oli myös laminoituja muovikansioita. Niissä kerrottiin Kallahden historiasta. Ne näyttivät virallisilta.

Aikooko kaupunki tehdä autolle jotain?

– Asia on päässyt unohtumaan. Ei käy laatuun, että siellä semmoinen on. Jos kukaan ei ilmaannu asiasta kertomaan, niin pitää nyppäistä se ylös. Tälle ei ole mitään estettä.

Uimarannan hiekassa makaava autonraato on Lundgrenin mukaan poikkeuksellinen.

– Mistä sitä tietää, millainen parkkipaikka maan alta paljastuu, hän sanoo.
Kuka tunnustaa omakseen ?

Otsikkoa monipuolistettu
-NILS-
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Mysteeriauto

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Minkähän vuosiluvun kupla tuo on?

Tovi
Neuvoja-Jack
Viestit: 515
Liittynyt: Su Marras 22, 2015 12:18 pm

Re: Mysteeriauto

Viesti Kirjoittaja Tovi »

Iivis kirjoitti:
Pe Tammi 10, 2020 11:03 pm
Minkähän vuosiluvun kupla tuo on?
Sanoisin 70-luvun melko varmasti. Aika hyvänä pellit pysyny vaikka kaivurin kauhalla, pyöräkoneen pyörällä tjms on tasoitettu maan muotojen muksiseksi.

JammuSetä

Re: Mysteeriauto

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Tovi kirjoitti:
Pe Tammi 10, 2020 11:26 pm
Iivis kirjoitti:
Pe Tammi 10, 2020 11:03 pm
Minkähän vuosiluvun kupla tuo on?
Sanoisin 70-luvun melko varmasti. Aika hyvänä pellit pysyny vaikka kaivurin kauhalla, pyöräkoneen pyörällä tjms on tasoitettu maan muotojen muksiseksi.
Jeps. Isolla takalasilla varustettu.

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2788
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Mysteeriauto

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Jos tuosta vielä runkonumero/tyyppikilpi löytyy, niin siitähän sen tarinan saattaisvat osittain ainakin saada selville, kait noista ikivanhoistakin jotain tietoa löytyy jostain Trafin kellarihyllystä. En mie nyt muuten, mutta erittäin hyviä ne Trafilla on ainakin kaivamaan runkonumeroita silloin, kun yrittävät estää jonkun todella vanhan menopelin rekisteröinnin uudelleen, 3 sukupolven perikunnalta ostetun, paperillisen T fordin runkoonkin löytyy kyllä Trafista kummasti kellarin kätköistä dokumentit, millä voi sanoa ei käy... :mrgreen:
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

JammuSetä

Re: Mysteeriauto

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Kyllä ne löytyy. Ja maahantuontitodistuksista viimeistään. Ne on Kansallisarkistossa tallessa.

peteme
Neuvoja-Jack
Viestit: 569
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 7:10 pm

Re: Mysteeriauto

Viesti Kirjoittaja peteme »

Voi olla että jotain hämärää liittyy jos kerran oli tutkimus materiaalia auton luona. Ruumista ei kaiketi ole sisällä vaikea nähdä.
Tietysti tässä selvisi 40v vanha vakuutuspetos. :)

ruudinkeksiä
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: To Syys 19, 2019 8:30 pm

Re: Mysteeriauto

Viesti Kirjoittaja ruudinkeksiä »

peteme kirjoitti:
La Tammi 11, 2020 9:04 pm
Voi olla että jotain hämärää liittyy jos kerran oli tutkimus materiaalia auton luona. Ruumista ei kaiketi ole sisällä vaikea nähdä.
Tietysti tässä selvisi 40v vanha vakuutuspetos. :)
Niin....... poliisithan käyttää just punaista nauhaa. Mää luulen , että Sanna Marin on muiden Sosiaali demokraattien kanssa tutkii laitonta yksityisautoilua. Demarithan käyttää just punikki värejä.

Tai sitten joku on joskus kauan sitten kyllästyny vokkeloon ja kaivanu kaivurilla montun, pistäny kuplan siihen, hakannu kauhalla lyttyyn ja hiekkaa päälle. Entisaikaan ollu normaali toiminta on nykyään on aivan KAUHEE ympäristö rikos.

Kardemumma

Re: Mysteeriauto

Viesti Kirjoittaja Kardemumma »

Jos joku luulee, ettei tämän tapauksen historiaa tunneta viranomaiskansioissa, on väärässä. Se tunnetaan yhtä hyvin kuin Kallvikintien alla oleva tykkipatteri. Silloinen maasiirtohommissa ollut konekuski kätki näitä autoja maan poveen. Tekijäkin on kuollut vuonna -84. Noita miinaharavoita, vai miksi niitä kutsutaankaan? kannattaa käyttää Sykärijärvellä. Jossakin siellä on kätkössä aikalaistietojen mukaan joukkueen määräinen aseistus. Kertoja kuollut vuonna 1994. Maan sisässä on muistaakseni oletettavasti muutamia autoja, joissa on oletettavasti vainaja sisällä. Yksi näistä on ilmeisesti hämeenlinnanväylän alla. Toinen Tattarisuolla. Useamman vainajankin olinpaikka tiedetään, vaikkei niitä ole vaivauduttu nostamaan merestä/suosta.

Maukka Peruslätkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 507
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Re: Mysteeriauto

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä »

Helsinkiläisen uimarannan hiekassa lepää mysteeriauto: Kuka kaivoi vuosikymmeniä haudassaan olleen menopelin esiin?

Helsinkiläiseltä uimarannalta paljastuneen auton alkuperästä ei ole kaupungin työntekijöilläkään mitään tietoa.

Itä-Helsingissä Kallahdenniemen uimarannan parkkipaikan ja hiekkarannan välissä lepää omituinen näky. Puoliksi auki kaivettu auton hauta, joka on rajattu punavalkoisella muovinauhalla.

Vaaleansininen ajoneuvo on ehkä saanut rajua kohtelua jo ennen joutumista hiekan sisään - koko auton runko on painunut pahasti kasaan. Joka tapauksessa kulkuneuvo on viettänyt maan sisällä hyvän tovin, todennäköisesti jopa useamman vuosikymmenen. Tästä kertovat omaa kieltään sen katolle kasvaneet pienet puutkin.

Kuva

Ajan hampaasta huolimatta automerkin ja mallin tunnistaminen ei ole vaikeaa - kyseessä on ilmiselvästi Volkswagenin legendaarinen kuplavolkkari.

Samaa kummallista näkyä rannalla kävijät ovat saaneet hämmästellä jo kesästä lähtien, sillä kaivuutyö on tehty mitä ilmeisemmin joskus kuluneena kesänä. Urakka on vain jäänyt pahasti kesken.

Kuva

”Selkeästi lapiolla”
Mysteeriauton alkuperästä ei ole rannasta vastaavilla Helsingin kaupungin työntekijöilläkään tietoa.

– Ei mitään hajua, että mistä se on peräisin, Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan ulkoilupalvelujen tiimiesimies Jukka Lundgren vastaa Iltalehden kysellessä asiasta.

– En tiedä kuka siellä on kaivanut, mutta selkeästi lapiolla on kaivanut ja selkeästi on myös ruvennut väsyttämään kesken kaiken, Ludgren jatkaa.

Hän kertoo, ettei myöskään tiedä, kuka kaivannon ympärille on laittanut muovinauhaa.

Auton esiin kaivamisen Lundgren pystyy kuitenkin ajoittamaan, koska käy itse työn puolesta paikalla usein.

– Kesällä siellä itse kävelin ja katselin että hetkinen, mikäs se tämä on. Mutta kun näin muovinauhat, ajattelin, että antaa olla kun homma on selvästi kesken, hän sanoo.

Hän kertoo päätelleensä kaivannon nähtyään, että sen auki kaivamisesta ei ole kovin kauaa. Lundgren uskoo, että hyvin todennäköisesti kaivaus on tehty vain muutamia päiviä ennen kuin hän itse sattui paikalle.

Kuva

Lähtö luvassa

Jukka Lundgren kertoo, ettei haudatun auton takia poliisista ole oltu kaupunkiin yhteydessä, joten kyseessä tuskin on mikään rikostutkintaan liittyvä kaivaus. Sen sijaan hänellä on oma teoria kaivannon syntymisestä.

– Luulen, että siellä on käynyt sellainen metallinetsijä. Rannoilla käy nimittäin paljon metallinpaljastimien kanssa porukkaa pyörimässä ja tuli itselle mieleen, että sellaisesta voisi olla kysymys.

Aivan tarkkaan ottaen kuplavolkkarin hauta ei ole Lundgrenin tiimin eli liikuntapalvelujen alueella, vaan maa-alueesta vastaa entinen Helsingin rakennusvirasto, jota nykyään kutsutaan kaupunkiympäristön toimialaksi. Koska liikuntapalvelut vastaa uimarannasta ja käy paikalla säännöllisesti, on Lundgren saanut vastailla jo useampiin uteluihin autosta ja sen poistamisesta.

Kuplavolkkarille on myös luvassa lähiaikoina nopea lähtö haudastaan, sillä kaupungin työntekijät aikovat nostaa sen ylös. Nähtäväksi jää, selviääkö auton taustasta ja kaivannon syntymisestä jotain tuolloin.

– Siitä on nyt sen verran kyselty, että varmistin vielä perjantaina kaupunkiympäristöltä ja lupasivat että hakevat sen pois, Lundgren kertoo Iltalehdelle lauantaina.

– Jos joku tietää enemmän alkuperästä, niin meille voi mielellään ilmoittautua, että kuullaan enemmän mistä on kyse, hän jatkaa.

Uimarannan mysteeriautosta kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1b11 ... 68329b89b8

Ciccarelli
Sabrina Duncan
Viestit: 361
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 8:45 pm
Paikkakunta: Pohojammaa

Re: Mysteeriauto

Viesti Kirjoittaja Ciccarelli »

Voihan tuolla olla ruumis sisällä.. no se selviää kun kaivetaan ylös. Tiedän toki että autoja on hävitetty kaivamalla maahan, mutta tuo paikka ihmetyttää.. Onko tuo paikka ollut kauankin uimarantana?
Tairetahan olla Härmän asemalla, kunoon verta seinäs!

Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2643
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mysteeriauto

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Ymmärtäisin jonkin suohon painuneen auton erämaassa, nyt ollaan vilkkaasti liikennöidyllä alueella ja hiekka/sora-pohjaista on alusta. Joku on siis aikoinaan tehnyt kuopan johon auto on luikautettu. Miksi? Toivottavasti kuplan runkonumerosta selviää jotain. Luulen kyllä että runkonumeroita ei ole 60-70-luvuilla mihinkään arkistoitu.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2788
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Mysteeriauto

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Kardemumma kirjoitti:
Su Tammi 12, 2020 5:19 am
Jos joku luulee, ettei tämän tapauksen historiaa tunneta viranomaiskansioissa, on väärässä. Se tunnetaan yhtä hyvin kuin Kallvikintien alla oleva tykkipatteri. Silloinen maasiirtohommissa ollut konekuski kätki näitä autoja maan poveen. Tekijäkin on kuollut vuonna -84. Noita miinaharavoita, vai miksi niitä kutsutaankaan? kannattaa käyttää Sykärijärvellä. Jossakin siellä on kätkössä aikalaistietojen mukaan joukkueen määräinen aseistus. Kertoja kuollut vuonna 1994. Maan sisässä on muistaakseni oletettavasti muutamia autoja, joissa on oletettavasti vainaja sisällä. Yksi näistä on ilmeisesti hämeenlinnanväylän alla. Toinen Tattarisuolla. Useamman vainajankin olinpaikka tiedetään, vaikkei niitä ole vaivauduttu nostamaan merestä/suosta.
Muistui tuosta autojen kätkemisestä mieleen eräs juttu. Keskisuomessa on Keurusselällä järvessä, muistaakseni Lapinsalmi-Koninselkä huudeilla tarinan mukaan auto poikineen, jonne niitä dumppasi paikallinen autoliike, joka ei ole ollut olemassa enää vuosikymmeneen jos toiseenkaan.
Sitä en muista oliko kyseessä joku vaihtoautoihin liittyvä vakuutuspetku vai mikä rahajuttu, mutta Keuruun paikalliset alkuasukit kertoili usein näistä järvenpohjaan bisnemielessä sijoitetuista autoista.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6416
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Mysteeriauto

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Joku nykyajan ja innokkaan aarteen etsijän tekoja, metallinpalajastin piipannut, vai pitikiö hakea jotakin todisteita pois?
Aika iso projekti on ollut, töitäkin on saanut tehä.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Mysteeriauto - Hiekkaan haudattu kuplavolkkari askarruttaa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Alue näyttää olleen samanlainen vuosikausia, tuosta pääsee katselemaan eri vuosilukuina ilmakuvia:

https://dev.hel.fi/ilmakuvat/#7/60.188/25.144

Vastaa Viestiin