Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Valeupseeri Ruotsin puolustus­voimissa 20v ajan

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Kopioin alla olevan jutun tänne kokonaisuudessaan, vaikka nyysinkin sen ilmeisesti HS:n maksumuurin takaa. Se oli niin fiksusti kirjoitettu eikä artikkeli kuitenkaan ole Hesarin omaa tutkivaa tai syväluotaavaa journalismia, vaan lähinnä Dagens Nyheterin julkaiseman uutisen suomennos.
13.1.2020 klo 13:56
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006371210.html

DN: Valeupseeri on huijannut Ruotsin puolustus­voimia 20 vuoden ajan

Upseeritodistuksensa väärentänyt mies on työskennellyt johtotehtävissä Afganistanissa ja Kosovossa ja hallinnoinut sotilastiedustelun salauskoodeja.

TAUSTANSA valehdellut mies on huijannut Ruotsin puolustusvoimia 20 vuoden ajan, paljasti ruotsalaislehti Dagens Nyheter maanantaina.

Nousujohteinen ura on vienyt miehen avaintehtäviin Kosovon, Afganistanin ja Malin operaatioissa sekä Ruotsin sotilastiedustelu MUST:ssä. Kosovossa hän oli kapteeni ja Afganistanissa majuri.

Mies on väittänyt olevansa upseeri. Dagens Nyheter osoittaa nyt, että mies ei vuonna 1999 edes aloittanut varsinaista upseerikoulutusta.

Sen sijaan mies joutui eroamaan valmistavasta koulusta, koska hän oli valehdellut lukioarvosanojaan. Oikeat arvosanat eivät riittäneet koulutukseen.

Opintojen tyssääminen alkuunsa ei kuitenkaan estänyt Ruotsin mittapuulla merkittävää sotilasuraa.

Mies yksinkertaisesti väärensi upseeritodistuksen. Hän varusti sen Per Carlsson -nimisen everstin allekirjoituksella. Dagens Nyheterin selvitys osoitti, että kyseisessä Enköpingin viestiyksikössä ei tuohon aikaan ollut olemassakaan Per Carlsson -nimistä everstiä.

Uraansa edistääkseen mies on valehdellut myös muista asioista. Rannikkovartioston turvaluokitellun johtotehtävän hän sai vuonna 2016 valehdeltuaan, että hänellä on upseeritutkinnon lisäksi valtio-opin tutkinto ja ajokortti.

LEHDEN paljastus nousi Ruotsissa yhdeksi päivän suurimmista puheenaiheista.

Erityistä huolta on herättänyt miehen työskentely Ruotsin sotilastiedustelussa, jossa hänen vastuualueelleen kuului tietojärjestelmien kehittäminen ja tiedustelun kryptausavaimien hallinnointi.

Kryptaamisella tarkoitetaan viestien salaamista esimerkiksi ulkomaiselta tiedustelulta. Koska miehen koko ura perustui valheelle, olisi hän saattanut pahimmassa tapauksessa olla myös painostukselle altis.

TAPAUKSEN uutisarvoa nostaa Ruotsissa meneillään oleva Sälenin turvallisuuspoliittinen konferenssi. Sälenin tunturihotellissa Taalainmaalla järjestettävä tapahtuma on Ruotsin puolustuspolitiikan vuoden kohokohta.

Puolustusministeri Peter Hultqvist pitää oman puheensa maanantaina iltapäivällä. Myös häneltä odotetaan vastauksia siihen, miten valeupseerin on onnistunut nousta armeijan arvoasteikossa vuodesta toiseen ilman että melko yksinkertaisesti tarkistettavia valheita olisi paljastettu.

Ruotsin puolustusvoimat vahvistavat nyt DN:n tiedot oikeiksi. Everstiluutnantti Carl-Axel Blomdahl myöntää lehdelle, että puolustusvoimia on huijattu.

”Tässä on tapahtunut jotakin, jota ei oikein voi selittää”, hän sanoo Dagens Nyheterille.

ERITYISEN kiusallinen puolustusvoimien kannalta on miehen valinta Ruotsin Malin-operaation henkilöstöpäälliköksi vuonna 2019.

Miestä pyydettiin tehtävään varta vasten, vaikka hän oli jo jäänyt kiinni osasta valheita rannikkovartiostossa. Mies joutui jättämään tehtävänsä siellä, ja Dagens Nyheterin mukaan rannikkovartio kertoi miehen epäselvästä taustasta puolustusvoimille, suojelupoliisille ja hallitukselle.

Siitä huolimatta mies valittiin yhteen Malin YK-operaation tärkeimmistä tehtävistä. Nykyään mies saa yhä palkkaa tästä työstä. Hänet on kuitenkin vapautettu työtehtävistään.

MIES KOMMENTOI löydöksiä Dagens Nyheterille sähköpostitse. Hän ohittaa kysymyksen upseeritutkinnosta, mutta vakuuttaa, että hän ei ole saanut taustansa väärentämisessä apua ja että ”mikään ulkomainen viranomainen tai toimija” ei ole pyytänyt häneltä tietoja.

Kun Dagens Nyheter viime vuoden lopulla uutisoi miehen paljastumisesta rannikkovartiostossa, tämä tunnusti antaneensa vääriä tietoja ja tehneensä sen ennenkin. Tuolloin kyse oli valtio-opin tutkinnon ja ajokortin keksimisestä, mutta upseeritodistuksen väärentäminen ei vielä tuolloin ollut esillä.

”Kyllä, olen tehnyt niin useita kertoja”, mies sanoi tuolloin. ”Vastaus on, että en tiedä kuinka monta kertaa olen tehnyt niin tai mikä oli ensimmäinen kerta.”
Niin. Näin makaa Ruotsi. Everstiluutnantti "ei oikein voi selittää". Itse konna kiirehtii ensimmäisenä vakuuttamaan, että "ei ole saanut taustansa väärentämisessä apua". Eipä tietenkään ole :lol: Ettei vaan ne apulaiset olisi sisällä siellä Ruotsin puolustusvoimissa sekä muissa samantasoisissa tahoissa :wink:

Ruotsin yleisestä tasosta kertoo, että jopa ajokortin huijaamiseen kannatti vaivautua, eikä sitäkään muka huomattu. Erittäin monet minä mukaan lukien ovat vakuuttuneita, että Ruotsin tuoreimmat PISA-testin tulokset perustuvat niin ikään monille huijauksille. Ne eivät voi mitenkään pitää paikkaansa monestakaan syystä, mutta en voine niitä asioita tänne kirjoittaa, sillä edelliset aihetta käsitelleet viestini poistettiin ja jopa ketju lukittiin joksikin ajaksi. Etsikää siis ne tiedot muualta, jos kiinnostaa. Ruotsi on adoptoinut Al-Taqiyya -metodin jo vuosikymmeniä sitten. Ruben Oskar Auervaara oli kuulkaa ruotsalaisiin verrattuna rehellisyyden perikuva.

PS. Ihan sattumalta juttu tuli esiin juuri nyt Sälenin konferenssin aikaan.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tiedostavat piirit - tiedättehän nämä vasemmistolaiset, kultturellit ja suvaitsevat ihmiset, nämä parempina ihmisinä itseään pitävät - tolkuttavat muukalaiskammoisille, että "huivin käyttö on täysin vapaaehtoista". Se on yksi heidän monista argumenteistaan islamin ihailuun ja sen upeaan tasa-arvoon. Saas nähdä kuinka he tämän asian selittävät:

IltaSanomat 13.1.2020 sivu 15.
IltaSanomat 13.1.2020 sivu 15.
huivin_käyttö_täysin_....jpg (56.16 KiB) Katsottu 5680 kertaa
Iranin ainoa naispuolinen olympiavoittaja otti ja loikkasi - jonnekin missä voi elää vapaammin. Tuskin siis Suomeen, sillä ilman huntua kulkevaa iranilaisnaista lähi-itäläiset miehet ja tiedostavat piirit katsovat karsaasti.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Doctor Lecter kirjoitti:
Ma Tammi 13, 2020 8:25 pm
Iranin ainoa naispuolinen olympiavoittaja otti ja loikkasi - jonnekin missä voi elää vapaammin. Tuskin siis Suomeen, sillä ilman huntua kulkevaa iranilaisnaista lähi-itäläiset miehet ja tiedostavat piirit katsovat karsaasti.
Kimia siis otti ja loikkasi toistaiseksi vapaaseen Hollantiin, missä kyllä yhä kasvava musupopula... Seuraavaksi vaikka Unkariin, jos on vielä hengissä.
Olisi vaan saanut käydä liipaisemassa ennen muuttoaan kierrepotkulla leuankärkeen ex-maansa presidenttiä ja ennenkaikkea sitä iänikuista homeparta khameneita, jotka pilaavat maan ja kaiken hienon mitä se voisi olla ilman islamia.

Poimin tämän muuten tuonne islam-ketjuun, Kimian kirjoitus tai paremminkin vuodatus kannattaa lukea laittamani IG-linkin takaa (farsikin kääntyy näköjään luettavaan muotoon). Tuolta siis alkuun Kimiasta:
viewtopic.php?f=10&t=9743&start=1335#p992308
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11303
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja URSA »

Voi venäjä taas vaihteeksi... Niinpä tietenkin. Onko suomalaiset yhtä hyväuskoisia kuin ruotsalaiset?
https://yle.fi/uutiset/3-11160122
DN: Ruotsalainen valeupseeri kävi useissa tapaamisissa Venäjän turvallisuuspalvelun kanssa – "Yhteydet FSB:hen ovat muodostaneet vaaran"

Mies työskenteli Ruotsin merivartiolaitoksessa vuosina 2016–2018. Hän osallistui ainakin kolmeen tapaamiseen Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n kanssa

Ruotsi16.1.2020 klo 13.18

Valeupseeri toimi Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n ruotsalaisena yhteyshenkilönä, paljastaa sanomalehti Dagens Nyheter tänään torstaina. Lehti on tutkinut valeupseerin uraa ja kirjoittanut hänestä lukuisia artikkeleita marraskuun lopusta lähtien.

Valeupseeri on työskennellyt parinkymmenen vuoden ajan Ruotsin puolustusvoimissa, Merivartiolaitoksessa, Ruotsin armeijan tiedustelu- ja turvallisuuspalvelussa, Kosovossa, Afganistanissa, YK-tehtävissä Malissa ja sotilasliitto Naton Euroopan komentokeskuksessa.

Hän onnistui etenemään urallaan ja työskenteli salassapidettävien tietojen parissa, vaikka valehteli Dagens Nyheterin mukaan koulutuksestaan ensimmäisen kerran jo vuonna 2002.

Johtavissa tehtävissä Merivartiolaitoksessa

Vuosina 2016–2018 mies työskenteli Ruotsin merivartiolaitoksessa. Hän oli johtavissa tehtävissä, joihin kuului operatiivinen rooli pelastustehtävissä, rikostenehkäisyssä ja puolutuksessa.

Valeupseerilla oli turvallisuusluokitus, ja hän toimi Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n ruotsalaisena yhteyshenkilönä. Venäjän merivartiolaitos toimii FSB:n alaisuudessa.

Hän osallistui Dagens Nyheterin mukaan ainakin kolmeen tapaamiseen FSB:n kanssa, kerran Kaliningradissa ja kahdesti Ruotsissa.

– FSB oli aiemmin KGB, ja se on järjestö, jota ei kannata aliarvioida, toteaa tiedusteluasiantuntija Christer Olsén sanomalehti Dagens Nyheterille. Olsén on itse työskennellyt aiemmin muun muassa turvallisuuspoliisi Säpossa.

Aiheutti riskejä Ruotsille toiminnallaan


Merivartiolaitos ei ole halunnut kommentoida valeupseerin venäläisyhteyksiä Dagens Nyheterille, sillä ne ovat suurimmilta osin salassa pidettäviä.

Dagens Nyheterin haastattelemat asiantuntijat huomauttavat, että valeupseerin yhteydet FSB:hen paljastavat, miten haavoittuvassa asemassa hän on ollut, ja mitä riskejä hänen toimintansa aiheutti Ruotsille.

– Jos valeupseerilla on ollut salassa pidettävää tietoa, yhteydet FSB:hen ovat muodostaneet vaaran. Emme voi tietää, miten hän olisi toiminut kiristystilanteessa, tiedusteluasiantuntija Christer Olsén sanoo sanomalehti Dagens Nyheterille.

Lehden mukaan se ei ole löytänyt tietoja, että valeupseeri olisi toiminut yhteyksissään venäläisiin väärin. Tapaamisten aiheena olivat öljyvuodot.

Mies on valehdellut tutkinnoistaan

Dagens Nyheterin tutkimuksen mukaan mies on valehdellut ajokortistaan, yliopistotutkinnostaan, upseeritutkinnostaan ja majuriksi vaadittavasta erityiskoulutuksesta.

Hän osallistui valmistavalle upseerikurssille Signaalitiedustelun upseerikorkeakoulussa Enköpingissä yli 20 vuotta sitten. Hänet erotettiin omasta pyynnöstään elokuussa 1999, kun kävi ilmi, että hän oli valehdellut kouluarvosanoistaan, eikä täyttänyt upseerikoulutuksen vaatimuksia.

Dagens Nyheterin mukaan mies valehteli Ruotsin puolustusvoimille tutkinnostaan ensimmäisen kerraan jo vuonna 2002. Hän onnistui silti tekemään uran puolustusvoimissa, jossa hän sai vuosien varrella enemmän vastuuta ja turvaluokituksia.

Hän on työskennellyt muun muassa Ruotsin armeijan tiedustelu- ja turvallisuuspalvelussa salakirjoitusavainten parissa.

Mies on myöntänyt valheensa Dagens Nyheterille sähköpostissa.

– Kyllä, olen tehnyt niin useaan otteeseen. En tiedä, kuinka usein olen valehdellut, enkä tiedä, milloin valehtelin ensimmäisen kerran.

Jäi kiinni hakiessaan uutta työpaikkaa

Mies jäi kiinni valheistaan, kun haki uutta työpaikkaa turvallisuuspäällikkönä ruotsalaisen viranomaisen palveluksessa syksyllä 2018. Viranomainen piti hakijaa kiinnostavana, mutta koska kyseessä oli turvallisuusluokiteltu työpaikka, hänen ansioluettelonsa tarkastettiin.

Kävi ilmi, että hän oli valehdellut ainakin ajokortistaan ja ylipistotutkinnostaan. Mies perui hakemuksensa, kun viranomainen esitti hänelle kysymyksiä puuttuvasta ajokortista ja tutkinnosta.

Viranomainen otti yhteyttä Merivartiolaitokseen, jossa mies oli tuolloin töissä, ja kertoi epäilyistään. Merivartiolaitos käynnisti oman turvatarkastuksen miehestä.

– Menetin luottamukseni ja uskoni tähän henkilöön johtajana. Olin vihainen ja pettynyt, sanoo Merivartiolaitoksen operatiivinen johtaja Johan Norrman Dagens Nyherille.

Mies erotettiin ja Merivartiolaitos tiedotti asiasta Ruotsin hallitukselle, turvallisuuspoliisi Säpolle ja puolustusvoimille. Siitä huolimatta mies rektyroitiin vielä Ruotsin YK-joukkojen esikuntapäälliköksi Maliin.

Ruotsin valtiopäivien puolustusvaliokunta on pyytänyt puolustusministeri Peter Hultqvistiltä ja Ruotsin puolustusvoimien komentajalta Micael Bydéniltä selvitystä miehen toiminnasta.

Yle on kertonut miehestä aiemmin artikkelissa DN: Ruotsalainen valeupseeri yleni ja sai huipputehtäviä vuosien ajan – Suomen puolustusvoimat: Uskomaton juttu.

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Järjestäytynyttä turverikollisuutta Etelä-Pohjanmaalla 2002-2017 - vakuustakavarikkoon neljännesmiltsi

Viesti Kirjoittaja poikani »

rikoskomisario Sakari Palomäki kirjoitti:Luvatonta turvetuotantoa Etelä-Pohjanmaalla

16.01.2020 klo 14.28
Pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on viime kesänä tehnyt tutkintapyynnön luvattomasta turvetuotannon harjoittamisesta Etelä-Pohjanmaan alueella. Turvetta epäillään nostetun ilman ympäristölupaa yhtiön ja kahden epäillyn toimesta useiden kymmenien hehtaarien alueelta vuosina 2002 - 2017.

Pohjanmaan poliisilaitoksen talousrikosyksikkö on suorittanut esitutkinnan rikosnimikkeellä ympäristön turmeleminen. Esitutkintapöytäkirja on valmistumassa ja lähdössä lähipäivinä loppulausunnolle ja sen jälkeen syyteharkintaan.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tänään (16.1.2020) määrännyt yhtiön ja siihen liittyvien vastuuhenkilöiden omaisuutta vakuustakavarikkoon noin 245.000 euron edestä.

Laati

Sakari Palomäki, rikoskomisario
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... alla_87076

Miten voi noin laajamittaista ympäristörikollisuutta harjoittaa noin kauan ennen kuin siihen kukaan puuttuu? Tässä maassa ei voi edes ovikelloaan vaihtaa ilman jonkinlaista paperisotaa ja viranomaisten tarkastuskierrosta. Maa on tietysti pinta-alaltaan valtava väkilukuun nähden, mutta ei Etelä-Pohjanmaakaan mitään vihonviimeistä erämaata ole. Missä naapurikateus, -kyttääjät ja vasikoijat?
????? ?? ??????.

jalmari68
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ti Tammi 20, 2009 6:49 pm

Re: Järjestäytynyttä turverikollisuutta Etelä-Pohjanmaalla 2002-2017 - vakuustakavarikkoon neljännesmiltsi

Viesti Kirjoittaja jalmari68 »

Ei käy tuosta tiedotteesta ilmi mutta olisikohan siellä otettu turvettaa laajemmalta alueelta kuin mihin lupa on. Sitä ei ohikulkijat tiedä mistään onko turpeen nostoon lupaa ja mille alueelle tarkkaanottaen, ei asiaa valvovat tahotkaan jos ei käy asioikseen mittailemassa. Kyse on kymmenistä hehtaareista joka on melkoisen pieni pläntti tuossa touhussa.

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11303
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja URSA »

Panamassa on löytynyt uskonnon uhreja. Jos raamattu ei tehoa, ehkä nuija tehoaa? Karmea juttu.

https://yle.fi/uutiset/3-11162041
Lahkolaiset karkottivat paholaista kiduttamalla – Panamasta löytyi lasten joukkohauta

Alkuperäiskansan jäseniä vankeinaan pitäneet saarnaajat jäivät kiinni ilmiannon jälkeen.

uskonnolliset yhteisöt17.1.2020 klo 08.35

Uskonnollisen lahkon jäsenien epäillään tappaneen seitsemän ihmistä Panamassa. Jumalan uusi valo -nimisen lahkon saarnaajat pitivät viidakossa vankeinaan alkuperäiskansan jäseniä ja kiduttivat näitä.

Kidutuksen tarkoituksena oli "karkottaa paholainen" ja saada ihmiset "katumaan syntejään". Tämä tehtiin hakkaamalla nuijalla ja Raamatulla sekä viiltelemällä ja polttamalla sidottuja uhreja.

Viranomaiset puuttuivat tapahtumiin tiistaina saatuaan ilmiannon lahkolaisten kynsistä pakoon päässeiltä ihmisiltä. Poliisit vapauttivat syrjäisellä alueella sijaitsevalta tilalta toistakymmentä Ngabe Bugle -alkuperäiskansan jäsentä.

Tutkiessaan viidakossa olevaa aluetta viranomaiset löysivät tuoreen joukkohaudan, jossa oli viiden lapsen, yhden teini-ikäisen ja yhden aikuisen ruumiit. Lahkolaisten epäillään tappaneen naisen, tämän lapset ja 17-vuotiaan tytön. Haudassa ollut nainen oli kuollessaan raskaana.

Kymmenen lahkolaista on pidätetty tapoista epäiltyinä. Yksi epäillyistä on joukkohaudasta löydettyjen lasten isoisä.

Lahkolaisten, jotka ilmeisesti myös ovat Ngabe Bugle -alkuperäiskansaa, epäillään ehtineen suorittaa kidutusrituaalejaan ainakin neljän päivän ajan. Kidutuksen uskotaan alkaneen lahkon jäsenen näkemän "jumalallisen näyn" jälkeen.

Lahko syntyi tiettävästi vasta noin kolme kuukautta sitten.

Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8117
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Anarko, Ferarri, Käreitär ja Örkki - tällaisia uusia etunimiä suomalaiset saivat viime vuonna

Tänään klo 15:02

Tällaisia uusia etunimiä nimilautakunta puolsi viime vuonna.

Nimilautakunta julkisti tänään perjantaina listat siitä, millaisia nimiä se on käsitellyt vuonna 2019.

Hyväksyttyjen nimien listalla on useita herkän runollisia nimiä kuten Elonroihu, Kaunotar, Laulelma, Lehmus, Lehtokerttu, Lohtu ja Siniyö. Niin ikään puoltavan lausunnon saivat ytimekkäät nimet kuten Eekoo, Kyy, Pippuri, Rutja, Sokka, Yty ja Örkki. Läpi on mennyt myös makea Toffee.

– Kaikkia järjestelmään merkittyjä etunimiä ei voida välttämättä automaattisesti hyväksyä toiselle hakijalle. Nimi on voitu saada erityisillä syillä kuten kansainvälisellä liittymällä toiseen valtioon ja nimikulttuuriin, kertoo ylitarkastaja Joanna Grandell Oikeusministeriön alaisesta nimilautakunnasta.

Oikeusministeriön alaisuudessa toimiva nimilautakunta on elin, joka pohtii, millaisia nimiä suomalaislapsille voi antaa tai millaisia nimiä aikuiset voivat virallistaa itselleen käyttöön.

Maistraatit voivat myös itsenäisesti hyväksyä uusia etunimiä, mutta ne eivät voi hylätä hakemuksia suoraan ilman nimilautakunnan lausuntoa. Lausunnon saatuaan maistraatti tekee päätöksen siitä, hyväksytäänkö nimi vai ei. Nyt julkaistu lista ei sisällä maistraattien itsenäisesti hyväksymiä uusia etunimiä.

Suurin osa kaikista maistraattiin jätetyistä lausunnoista menee läpi muitta mutkitta.

– Huoltajat haluavat antaa omalle rakkaalle lapselleen sellaisen nimen, joka on lapselle sopivin, ja siinä he useimmiten kykenevät olemaan hyvin harkitsevaisia. Mutta kyllä nimiasioissa on mukana myös hirvittävä määrä huonoa makua. Sen torjumiseen nimilautakunta joutuu joskus käyttämään asiantuntijaviranomaisen valtaa, joka sille on uskottu, kertoi nimilautakunnan puheenjohtaja, professori ja oikeustieteen tohtori Urpo Kangas Iltalehdelle keväällä.

LIISA LAHTI

https://www.iltalehti.fi/perheartikkeli ... c2150ea07a

Linkistä uutiseen voi nähdä varsin pitkän listan hyväksytyistä nimierikoisuuksista.

Tulevaisuuden vähäväkisessä(?) Suomessa ei tällä menolla taida talsia montaakaan normaalin nimen omaavaa kansalaista. Paraskin kaveri, tai vihamies saattaa olla vaikkapa Örkki. Olisi varsin mielenkiintoista saada tietää taustat kunkin nimivalinnan kohdalta.

Ehkäpä erikoisinta tässä on etteivät hylätyiksi joutuneet nimet edes kovin kummoisesti tunnu eroavan outoudessaan hyväksytyistä. :D
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Kuinkahan monta Anarko Markoa löytyy tilastoista :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Indonesialaispojan kalareissusta tulikin melkoinen sairaalareissu
Idul ja kala kamppailivat - kala voitti.jpg
Idul ja kala kamppailivat - kala voitti.jpg (34.35 KiB) Katsottu 5768 kertaa
https://nypost.com/2020/01/22/teen-luck ... m-in-neck/
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

^ Tuon jälkeen ei kyllä kehtais kehitellä kalavalheita fisun silmienvälistä tai muista fyysisistä ominaisuuksista.
Korkeintaan todeta jotta olipa harvinaisen teräväpäinen eväkäs.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Iisalmi: Koululaista uhattiin niin, että poliisi noukkimaan uhkailijan talteen

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Minkähän ikäinen uhkailija ja kohde ja MV? Onko yliksen tietäjiä täällä?
Poliisi tutkii Iisalmessa tapahtunutta väkivallan uhkaa oppilasta kohtaan

23.01.2020 klo 09.33
Itä-Suomi

Poliisi sai tiedon tapahtumasta 23.1.2020. Uhkauksen tehnyt henkilö otettiin poliisin haltuun 23.1.2020 aamulla ja poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä. Kenelläkään ei ollut tapahtuman aikana välitöntä hengen tai terveyden vaaraa.
Poliisi on selvittänyt tilannetta tämän aamun aikana, eikä selvityksen perusteella kenenkään turvallisuus ole uhattuna.

Asiasta on levinnyt tietoa sosiaalisessa mediassa, joka on aiheuttanut paljon epätietoisuutta ja pelkoa. Poliisi toivoo niin nuorilta kuin vanhemmilta malttia viestittelyssä.

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... anguage=fi
Lisätiedot poikkeuksellisesta tapauksesta voi ilmoittaa tänne.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Avatar
Valoviikate
Christopher Lorenzo
Viestit: 1504
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

Suurin osa espoolaisen vastaanottokeskuksen asukkaista elättää itse itsensä – eivät saa vastaanottorahaa: "Töissä käy noin kahdeksankymmentä prosenttia"

Yhä useampi maahanmuuttaja hakee oleskelulupaa työn perusteella. Työssäkäyvien maahanmuuttajien määrän kasvu näkyy selvästi Espoon Nihtisillankin vastaanottokeskuksessa, jossa kirjoilla olevista reilusta 800 pääosa käy töissä.

Irakilaiset Osamah Mahmood ja Mohammad ovat molemmat hakeneet oleskelulupaa työn perusteella. Molemmille työ on tärkeä ja miehet ovat valmiit tekemään kaikenlaista työtä vaihtuvilla työajoilla.

– Työ on ensimmäisenä mielessä. Käyn töissä, ja kaikki muu elämä on sen ympärillä, sanoo Osamah Mahmood.

Osamah sai työluvan, mutta Mohammad on tehnyt töitä nollatuntisopimuksella eikä onnistunut saamaan työlupaa, vaikka työhistoriaan on kertynyt pitkä lista erilaisia töitä.

– Minä olen tehnyt siivousta, töitä rakennuksilla ja Postissa.Näiden lisäksi olen käynyt töissä autokorjaamossa ja ravintolassa, luettelee Mohammad.

Työläiset elättävät itsensä

Espoon Nihtisillan vastaanottokeskuksessa kirjoilla olevista reilusta kahdeksastasadasta ihmisestä suurin osa käy töissä, eli he elättävät itsensä palkallaan eikä heille tarvitse maksaa vastaanottorahaa.

– Töissä käy täällä keskuksessa kirjoilla olevista noin kahdeksankymmentä prosenttia ja yksityismajoituksessa asuvista noin puolet. Palkat vaihtelevat työsuhteen laadun mukaan sadasta eurosta 2500 euroon. Suurimmat työllistäjät ovat postipalvelut, siivousala, ravintolat ja huoltopalvelut, sanoo palvelupäällikkö Essi Virtanen, Nihtisillan vastaanottokeskuksesta.

Osamah tekee urakalla siivoustyötä eikä etukäteen tiedä, kestääkö työpäivä 6 vai 10 tuntia. Käteen jää tavallisesti noin 1500 euroa kuukaudessa. Töitä on enemmän kesällä kuin talvella.

– Tunnen olevani aktiivinen osa tätä yhteiskuntaa. Työ tekee minut onnelliseksi. Työkaverit ovat myös tärkeä osa sosiaalista elämääni. Osaan jo vähän suomeakin, sitä tarvitaan englannin lisäksi töissäkin, kertoo Osamah.

Mohammad puolestaan haaveilee vakituisesta työstä autokorjaamossa, jotta hän saisi oleskeluluvan. Molemmat haluaisivat jäädä Suomeen ja rakentaa elämänsä tänne.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suu ... #gs.uyemrz

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Kirkkonummi: Koululakon uhka väkivallan ja tappouhkausten vuoksi

Viesti Kirjoittaja poikani »

Helsingin Sanomat kirjoitti:Väkivalta ja uhkailu aiheuttavat sekasortoa alakoulussa Kirkkonummella, vanhemmat harkitsevat koululakkoa tilanteen vuoksi

Tappouhkaukset ja väkivalta ovat vanhempien mukaan arkipäivää alakoulussa Kirkkonummella. Kunnan opetustoimen mukaan koulu on tehnyt kaiken voitavansa ja puuttunut väkivaltatilanteisiin heti.

Juho Jokinen HS Susanna Karhapää HS
Julkaistu: 30.1. 15:58 , Päivitetty: 30.1. 18:19

ALAKOULULAISTEN keskuudessa tapahtuva uhkailu ja väkivalta aiheuttaa suurta huolta Kirkkonummella. Asiasta uutisoi useiden vanhempien kertoman pohjalta ensimmäisenä Svenska Yle.

Vanhemmat kertovat kokemuksistaan nimettömästi asian herkkyyden vuoksi. Myöskään koulun nimeä ei mainita.

Ylen haastattelemien vanhempien mukaan kyse on ollut muun muassa tappouhkauksista, lyönneistä ja henkisestä väkivallasta. Ongelma on jatkunut vuosia.

YKSI kyseisen koulun oppilaiden vanhemmista kertoo HS:lle, että hänen käsityksensä mukaan ongelmat kulminoituvat vain yhteen poikaan, joka ”hyökkää toistuvissa raivokohtauksissaan ihan kenen tahansa kimppuun”. Kyseinen oppilas on HS:n saamien tietojen mukaan kohdistanut väkivaltaa muun muassa itseään selvästi pienempään ekaluokkalaiseen.

”Hän ratkaisee asiat silmittömällä väkivallalla”, tilannetta läheltä seurannut vanhempi kertoo.

Ylen haastattelema vanhempi puolestaan kommentoi, että koulun oppilas oli luvannut kymmenen euroa jokaiselle, joka uskaltaisi lyödä hänen tytärtään kasvoihin. Lyönnin olisi vanhemman mukaan pitänyt olla sellainen, että ”veri lentää”.

Osa väkivallasta on videoitu ja jaettu Whatsapp-viestisovelluksessa.

VANHEMPIEN mielestä koulu ja Kirkkonummen kunta eivät ole suhtautuneet riittävällä vakavuudella ongelmiin ja tehneet tarvittavia toimenpiteitä. Tilanteen vuoksi osa vanhemmista harkitsee lastensa siirtämistä toiseen kouluun. Myös koululakko on HS:n tietojen mukaan harkinnassa, mikäli koulu tai kunta ei tee ratkaisevia toimenpiteitä ongelman kitkemiseksi.

Kirkkonummen kunnan ruotsinkielisten varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen päivähoito- ja opetusasiainpäällikkö Mikael Flemmich kertoo Helsingin Sanomille, että rehtori ja koulun opettajat sekä oppilashuoltoryhmä ratkovat asiaa yhdessä. Hän vakuuttaa, että kiusaamistilanteisiin on aina puututtu. Koulussa on suunnattu entistä enemmän resursseja tilanteen ratkaisemiseksi.

”Välituntivalvontaa on tehostettu ja avustajaresursseja on suunnattu uudella tavalla. Myös oppilashuoltohenkilöstö on paremmin käytettävissä”, Flemmich kertoo.

Flemmich vakuuttaa, että koulu on yrittänyt puuttua asiaan kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla, eikä hänellä ole koulun toimintaan liittyen huomautettavaa. Tällaisessa tilanteessa koulu voi lähettää oppilaan kotiin loppupäiväksi, vanhemmat saatetaan kutsua koululle keskustelemaan, oppilaalle voidaan antaa kirjallisia varoituksia tai jälki-istuntoa.

”On tehty kaikki, mitä on voitu. Aina se ei riitä, eikä koulu voi vaikuttaa kaikkiin häiriökäyttäytymistä ylläpitäviin seikkoihin.”

Flemmich jatkaa, että siinä vaiheessa kun koulun keinot eivät yksin riitä, tehdään yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa.

”Koulu on puuttunut väkivaltatilanteisiin heti. Kaikki koulun oppilaat eivät tietenkään ole saaneet tietoa niistä tilanteista, joissa asia on ollut kahden oppilaan välinen. Aivan kaikille asioille koulu ei voi tehdä enempää kuin se on jo tehnyt”, Flemmich kertoo.

”Myös niillä oppilailla, joilla ilmenee väkivaltaista ja häiritsevää käytöstä on lain mukaan oikeus käydä koulua”, hän lisää.

KOULUN tapahtumista on ilmoitettu Länsi-Uudenmaan poliisille. Rikosoikeudelliseen vastuuseen ei voi kuitenkaan joutua ainakaan kukaan alakoulun oppilaista, sillä sen alaikäraja Suomessa on 15 vuotta. Vahingonkorvausvastuu ei kuitenkaan tunne alaikärajaa, minkä lisäksi seuraukseksi voi tulla lastensuojelullisia toimenpiteitä.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006389674.html

Nyky-yhteiskunta on kädetön (ja munaton) pikkupojan edessä. On tämä yksi vitun kehitysmaa.
????? ?? ??????.

putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4718
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Ennätyspitkä salakuljetustunneli paljastui Yhdysvalloissa

Viesti Kirjoittaja putsari »

Vähän isommat leikit kuin Ranta-Ahon ja Hampusen puljaamiset.

"Viranomaiset löysivät ennätyspitkän huumeiden salakuljetustunnelin Yhdysvalloissa: Varusteltu sähköllä, hisseillä ja ilmanvaihtokanavalla – tältä se näyttää

Viranomaiset ovat löytäneet huumeiden salakuljetukseen käytetyn tunnelin Yhdysvaltain San Diegossa. Kyseessä on pisin tunneli, joka on löydetty Yhdysvaltain lounaiselta rajalta, kertoo muun muassa CNN.

Salakuljetustunneli on rakennettu kulkemaan Meksikon vastaisen rajan alta. Tunneli alkaa Meksikon Tijuanan kaupungista ja ulottuu Yhdysvaltain San Diegon kaupunkiin.

Tunneli sijaitsee 21 metriä maanpinnan alapuolella ja sen pituus on 1 313 metriä. Viranomaiset eivät tiedä, kuinka kauan aikaa tunnelin rakentamiseen on kulunut.

Ketään ei ole pidätetty
Tullin ja rajalaitoksen mukaan tunnelista löytyi ilmanvaihtokanava, sähköt ja jokaiselta sisäänkäynniltä löytyi hissi. Lisäksi tunnelista löytyi kiskot, joita pitkin huumeita kuljetettiin kärryllä.

BBC:n mukaan ketään ei ole pidätetty eikä huumeita ole löydetty tapaukseen liittyen.

Salakuljetustunneli löydettiin viime elokuussa, ja nyt viranomaiset julkaisivat kuva- ja videomateriaalia tunnelista."
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vir ... #gs.vlq1rx
Karvasvarvas kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 8:43 am
Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.

Vastaa Viestiin