Mieskaksikko tehtaili maksuvälinepetoksia - homot asialla?

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Doctor Lecter
James Bond (Sean Connery)
Viestit: 16919
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Mieskaksikko tehtaili maksuvälinepetoksia - homot asialla?

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ammattirikolliset operoivat Helsingin yöelämässä – Oikeus: Edes viehättävät naiset eivät kiinnostaneet

Vuosina 1984 ja 1988 syntyneet miehet tuomittiin tiistaina Helsingin hovioikeudessa varkauksista ja maksuvälinepetoksista. Helsingin käräjäoikeus perusteli aiemmin antamassaan tuomiossa varsin erikoisella tavalla, miksi se katsoi miesten toimineen yhdessä.

JUHLIJOIDEN pankkikortteja Helsingin yöelämässä ammattimaisesti varastanut ja tilejä tyhjentänyt mieskaksikko sai ehdottomat vankeustuomiot.

Helsingin hovioikeus antoi tuomionsa varkaus- ja petosvyyhdestä tiistaiaamuna.

Vuosina 1984 ja 1988 syntyneet miehet tehtailivat rikoksia erityisesti Erottaja-karaokebaarissa Helsingin ydinkeskustassa. Oikeus katsoi heidän syyllistyneen kaikkiaan viiteen lompakkovarkauteen ja tunnuslukujen urkintaan, joista neljä tapahtui Erottaja-baarissa.

Toinen rikospaikka oli Pub Gaselli. Se sijaitsee ydinkeskustassa Aleksanterinkadun varrella, niin sanotussa Mummotunnelissa.

MIEHET TEKIVÄT rikoksensa neljänä eri iltana lokakuussa 2016. Uhreina oli neljä naista ja yksi mies.

Taskuvarkaat käyttivät joka kerta samaa taktiikkaa. Miehet valitsivat ensin pahaa-aavistamattoman illanviettäjän, jonka maksukortin tunnusluvun he urkkivat baaritiskillä. Sen jälkeen nappasivat uhrilta lompakon esimerkiksi itse luomansa ruuhkan turvin ja suuntasivat lopuksi pankkiautomaatille tyhjentämään tiliä.

Tileiltä lähti vääriin käsiin seuraavat summat: 3 300 euroa, 2 160 euroa, 1 110 euroa, 840 euroa ja 490 euroa.

SYYTETYT KIISTIVÄT osan syytekohdista. Kumpikin myös väitti toimineensa yksin, mikä tarkoittaisi, ettei rikoksia suunniteltu ja toteutettu yhteistuumin.

Tämä selitys ei mennyt oikeudessa läpi. Helsingin käräjäoikeus perusteli aiemmin antamassaan tuomiossa varsin erikoisella tavalla, miksi se katsoi miesten toimineen yhdessä.

Keskeisenä todisteena oli Pub Gasellissa kuvattu valvontakameravideo, jossa varaskaksikko hääräsi ainoan miesuhrinsa kimpussa. Käräjäoikeus nosti perustelussaan esiin myös sen, mihin miehet eivät kiinnittäneet videon perusteella huomiota.

”Syytekohdan 3 tallenteelta näkyy selvästi miesten yhdessä toimiminen. Molemmat miehet kiinnittävät huomionsa vain [miesuhriin], vaikka [miehen] seurassa on kaksi viehättävää naishenkilöä”, käräjä oikeus havainnoi videon pohjalta.

”Vaikka baaritiskillä siinä vaiheessa on tilaa, tekevät [syytetyt] itse tungoksen asettumalla [miesuhrin] kummallekin puolelle”, teonkuvaus jatkuu.

Käräjäoikeus katsoi näytetyksi, että miehet varastivat kaikki lompakot ja urkkivat tunnusluvut yhteistyötä tekemällä.

”Mahdollisuus, että näissä olosuhteissa kumpikin olisi toiminut toisen tietämättä, on olematon.”

Kumpikin syytetyistä sai käräjillä seitsemän kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen. He syyllistyivät viiteen varkauteen ja viiteen maksuvälinepetokseen.

HELSINGIN POLIISI partioi välillä siviilivaatteissa yöelämässä, jotta humalaisia uhreja väijyvät taskuvarkaat jäisivät kiinni verekseltään.

Esimerkiksi viime huhtikuussa siviilipoliisit onnistuivat varjostamaan varaskaksikkoa pankkiautomaatille, ja kiinniotto tehtiin käteisnoston jälkeen.

Poliisi kohdistaa huomaamatonta, siviilivaatteissa tapahtuvaa valvontaa tiettyihin ravintoloihin muun muassa rikosilmoituksia seuraamalla. Mikäli siis yhdestä paikasta tulee jatkuvasti ilmoituksia taskuvarkauksista, viittaa se niiden tehtailemiseen erikoistuneen koplan läsnäoloon.
Helsingin Sanomat
12.2. 10:58

Miehet ovat ulkomaalaistaustaisia. Mikäli he ovat kotoisin jostain sellaisesta maasta, joissa homoseksuaaleja uhkaa pudottaminen suomalaisen Konecranesin valmistaman nosturin nokasta tai hirttäminen lyhtypylvääseen, niin miehet voivat anoa jo vankeudessa ollessaan turvapaikkaa homoseksuaalisen suuntautumisensa vuoksi.
- Video on pitävä todiste (myös) siitä, että viehkeät naisolettamat eivät heitä kiinnosta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

PeeJii
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Ma Marras 02, 2015 7:33 pm

Re: Mieskaksikko tehtaili maksuvälinepetoksia - homot asiall

Viesti Kirjoittaja PeeJii »

Viiraa kyllä jossain päässä jos noin niinkuin aikuisten oikeasti määrittelee jonkun/jotkut homoseksuaaleiksi sillä perusteella, että 5:stä varkauden uhrista 1 oli mies. Oliko kameratallennetta niistä 4 naisiin kohdistuneesta varkaudesta, joissa huomio oli oletettavasti kiinnitetty naispuolisiin varkausuhreihin :roll:

Doctor Lecter
James Bond (Sean Connery)
Viestit: 16919
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mieskaksikko tehtaili maksuvälinepetoksia - homot asiall

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

PeeJii kirjoitti:Viiraa kyllä jossain päässä jos noin niinkuin aikuisten oikeasti määrittelee jonkun/jotkut homoseksuaaleiksi sillä perusteella, että 5:stä varkauden uhrista 1 oli mies.
Ei, vaan asiassa on huomionarvoista - kahdessakin mielessä - se, että miehet eivät välittäneet kahdesta viehkeästä neidosta baaritiskillä, vaan keskittuyivät mieheen. Toinen seikka on mielenkiintoinen, sillä käräjäoikeus on omilla kriteereillään päättänyt milaiset naiset ovat viehkeitä, hemaisievia jne.
- Lisäksi väitteeni miesten homoudesta oli sarkasmia. Pääasia uutisessa oli otsikossakin mainittu maksuvälinepetos ja sen toimintatavat.

Otin mukaan myös mahdollisuuden siitä, että miehet ovat tp-hakijoita ja koska viimeaikoina esillä ovat olleet väiteet homoksi kääntymisistä, niin heidän kohdallaan siitä olisi olemassa jopa videotallenne, että naiset eivät kiinnosta.

Poistettu lautamiestekstiä
-NILS-
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin