Kaahari kuoli Herttoniemi 7.10.19

Testit ja kokeilut ja kysymykset tekniikasta. Voit myös hakea muuta tietoa esim. vanhoista uutisista tms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

foreSKIN
Alibin satunnaislukija
Viestit: 124
Liittynyt: Ke Joulu 08, 2010 6:39 am

Kaahari kuoli Herttoniemi 7.10.19

Viesti Kirjoittaja foreSKIN » To Loka 10, 2019 4:25 pm

En oikeen löytäny tälle sopivaa paikkaa, joten laitan tänne ja modet siirtää jos siirtää jonnekin.
Kuka tää mies oli? Onko täällä hänestä ketjua? Jutussa oli kuviakin, mutten osaa niitä liittää.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8491 ... 28f4276533
Remun veljen murhaan syyttä kytketty taparikollinen kuoli rajussa liikenneturmassa
maanantai 07.10.2019 klo 20:28
Poliisin hyvin tuntema taparikollinen menehtyi törmättyään puuhun rajussa vauhdissa Herttoniemessä. Mies kytkettiin aikanaan jopa Remun veljen Jari Aaltosen murhaan ”ruumisautonsa” vuoksi. Epäilyt osoittautuivat kuitenkin myöhemmin vääriksi.

Poliisi jatkaa Herttoniemen teollisuusalueella Mekaanikonkadulla sattuneen rajun kuolontörmäyksen tutkintaa. Toissa viikon keskiviikkona puolenpäivän jälkeen ohitustilanteessa sattunut onnettomuus johtui tämän hetken tietojen mukaan rajusta ylinopeudesta 40:n alueella.

Idän suuntaan ajaneen Peugeot 406:n kuljettaja lähti ohittamaan bussia, jolloin hän mahdollisesti väisti vastaan tullutta liikennettä ajautuen katukivetyksen yli vasemmalle päin vahvaa puunrunkoa.
”Kauhea kaahari”

Auton keula murskaantui täysin tuulilasia myöten. Auton turvatyyny laukesi, mutta se ei pystynyt pelastamaan ilman turvavöitä ajaneen kuljettajan henkeä. Ei myöskään kilometrin päässä oleva Herttoniemen pelastusasema – kuljettaja kuoli törmäyspaikalle.

Iltalehden tietojen mukaan menehtynyt oli 65-vuotias Itä-Helsingissä asunut poliisin ja alamaailman hyvin tuntema taparikollinen. Mies oli aikanaan kuulu muun muassa vanhoista mersuistaan, joita hän rakenteli suomalaisia kolariautoja ja Saksasta tuomiaan autonosia yhdistämällä.

Mies joutui nuoruudestaan asti jatkuvasti tekemisiin virkavallan kanssa. Mitään rankkaa väkivaltaa ei hänen tilillään ollut, useimmat rangaistukset koskivatk liikennerikoksia, joista hän yleensä selvisi sakoilla.

– Se oli kauhea kaahari. Ajoi aina ylinopeutta ja kehui, ettei kolaroi. Sai kymmeniä sakkoja. Kyllä hänet tunnettiin myös alamaailmassa, yksi menehtyneen tutuista muistelee.
Iltalehti uutisoi 4.12.1998 poliisin löytäneen korjaamohallista viitteitä surmasta. Poliisi pyysi myös tietoja ”ruumismersun” liikkeistä.

Epäily yhteyksistä

Rankin rikos, johon mies yhdistettiin oli muusikko Remu Aaltosen veljen Jari Aaltosen murha runsaat 20 vuotta sitten.

Poliisi epäili, että Aaltonen oli murhattu miehen korjaamohallissa Tattarisuolla ja että ruumis oli kuljetettu hallilta miehen farmariautolla. Poliisin ruumiskoira oli merkannut kohdan hallin betonilattiassa sekä farmariautoksi muutetussa entisessä ambulanssissa.

Poliisi eristi hallin ja teki siellä perusteellisen etsinnän, jonka yhteydessä myös betonilattiaa piikattiin auki. Mustan ”ruumismersun” liikkeistä pyydettiin kaikkia mahdollisia havaintoja.

– Meille tuli havaintoja, että silloin murhasta epäilty henkilö olisi liikkunut hänen autollaan murhan aikoihin, muistelee tutkintaa johtanut rikosylikomisario, nykyinen kokoomuksen kansanedustaja Kari Tolvanen.
Katkera poliisille

Lopulta mikään ei viitannut siihen, että miehellä olisi ollut jotain tekemistä murhan kanssa. Tosin hän tunsi ja oli ollut tekemisissä murhasta epäiltyjen henkilöiden kanssa.

Murhasta elinkautista istunut Lauri Late Johansson tunnusti kuitenkin uskoon tultuaan ampuneensa Remun veljen vanhojen huumevelkojen vuoksi. Johanssonin tunnustus katkaisi lopullisesti epäilyt nyt menehtyneen sarjarikollisen osuudesta tapahtumiin.

Hallietsinnästä ja autonsa kuvan julkaisemisesta poliisille suivaantunut mies katkeroitui kuitenkin entisestään sen jälkeen, kun hänen korjaamohallinsa paloi. Paloa epäiltiin tahalliseksi ja sen motiivina arveltiin olleen kosto Remun veljen murhasta. Sytyttäjää ei koskaan saatu kiinni, eikä motiivi selvinnyt.

Mies laittoi palonkin virkavallan syyksi. Hän katsoi poliisin antamien tietojen leimanneen hänet osalliseksi murhaan ja siten altistaneet hänet koston uhriksi.
Tutkinta jatkuu

Herttoniemen kuolintörmäyksen tutkintaa johtava rikoskomisario Pekka Seppälä sanoo, ettei hän ota kantaa kuljettajan henkilöllisyyteen eikä menneisyyteen.

– Juttua tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Kuolemansyyn tutkinta jatkuu erillisenä, salaisena selvityksenä, Seppälä sanoo.

– Joitakin kuulemisia on vielä tekemättä.

Kuljettaja oli Seppälän mukaan yksin autossa.
Intiaanit eivät pysäyttäneet muukalaisten maahanmuuttoa. Siksi he istuvatkin nyt reservaateissa.

On Anoi Kaa
Sherlock John Holmes
Viestit: 5722
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Kaahari kuoli Herttoniemi 7.10.19

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Loka 10, 2019 4:56 pm

Ei tämä ainakaan mihinkään muuhun ketjuun kuulu, kun en ole huomannut koosteketjua liikennerikollisille. Eli ajankohtaiset on käsittääkseni oikea paikka onnettomuuksille ja tämä kyllä lukeekin selkeästi, jos hieman on palstaa seurannut ja lukenut...

Vähän voisi nähdä vaivaa muotoilun eteen, tässäkin jutussa oli kuvia ja tässä olennaisin:
IL uutisoi 4.12.1998 Poliisi pyysi tietoja ”ruumismersun” liikkeistä.jpg
IL uutisoi 4.12.1998 Poliisi pyysi tietoja ”ruumismersun” liikkeistä.jpg (77.26 KiB) Katsottu 2276 kertaa
"Vaikka antaisimme islamille periksi kuinka paljon tahansa, olisimme viime kädessä kuitenkin aina vääräuskoisia ja rasistisia sortajia – aina siihen asti kunnes itse ”palaamme islamiin”.
- Atte Kaleva

foreSKIN
Alibin satunnaislukija
Viestit: 124
Liittynyt: Ke Joulu 08, 2010 6:39 am

Re: Kaahari kuoli Herttoniemi 7.10.19

Viesti Kirjoittaja foreSKIN » Pe Loka 11, 2019 5:11 am

Niin. Ajattelin olisiko kuulunut Jari Aaltosen ketjuun, mutta ei ehkä kuitenkaan. Tai että jos menehtynyt henkilö oli "alamaailmassa tunnettu", niin onko hänelle täällä jo omakin ketju. Laitoin siis Testeihin ja Kyselyihin, kunnes nimi selviää ja sitä kautta enemmän.
Kuten sanoin, kuvia en osannut lisätä.
Intiaanit eivät pysäyttäneet muukalaisten maahanmuuttoa. Siksi he istuvatkin nyt reservaateissa.

On Anoi Kaa
Sherlock John Holmes
Viestit: 5722
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Kaahari kuoli Herttoniemi 7.10.19

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Pe Loka 11, 2019 6:35 am

Noh, en viitsi liikenneonnettomuudessa kuolleen nimeä ihan periaatteesta julkaista. Hänestä ei ole omaa ketjua ja paremmin kuvailisin, että henkilö "tiedettiin alamaailmassa". Oman elämänsä Kimi Räikkösen tilillä on liikennerikkeitä, näin itse ainakin kuulin etelästä.

Ohjeita kuvien liittämiseen vaikka tuolta:
viewtopic.php?t=24221&start=15

Modet siirtävät kyllä ajankohtaisista oikeaan paikkaan, jos ei ole varma minne laittaa. Onnettomuudet, pienet ja suuret, jopa kehotetaan laittamaan sinne. Tässä etuna paljon suurempi näkyvyys kuin täällä, vaikka toki ymmärrän pointtisi, enkä ollenkaan henkilösi kimpussa ollut. Jotenkin vaan vaadin kauan täällä pyörineiltä enemmän kuin muilta, mutta unohdan tässä meidän erilaisuutemme.
"Vaikka antaisimme islamille periksi kuinka paljon tahansa, olisimme viime kädessä kuitenkin aina vääräuskoisia ja rasistisia sortajia – aina siihen asti kunnes itse ”palaamme islamiin”.
- Atte Kaleva

Vastaa Viestiin