Venäjä: Yliopiston professori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3473
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Venäjä: Yliopiston professori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Viesti Kirjoittaja poikani » Su Marras 10, 2019 10:41 am

Ilta-Sanomat kirjoitti:AFP: Arvostettu professori putosi humalapäissään jokeen Pietarissa – avuksi rientänyt poliisi löysi repusta naisen käden

Julkaistu: 10.11. 8:39

Professoria epäillään entisen opiskelijansa ja työtoverinsa murhasta.

Pietarin poliisi on pidättänyt paikallisen yliopiston professorin Oleg Sokolovin epäiltynä murhasta, uutistoimisto AFP kertoo.

Tapahtumat saivat alkunsa lauantaina, jolloin poliisi pelasti 63-vuotiaan historiantutkijan tämän pudottua kaupungin keskustaa halkovan Nevajoen sivuhaaraan, Moika-jokeen. Paikallisen median mukaan Sokolov oli humalassa.

Poliisin mukaan pelastusoperaation yhteydessä Sokolovin hallussa olleesta repusta löytyi irtonainen naisen käsi, uutistoimisto Tassin mukaan kaksi kättä. Löydön jälkeen poliisi teki etsinnän professorin kotiin ja löysi sieltä 24-vuotiaan naisen paloitellun ruumiin. Sokolov on tehnyt naisen kanssa useita julkaisuja.

Sokolov on tunnettu historioitsija, joka on kirjoittanut erityisesti Napoleon Bonapartesta ja antanut asiantuntemustaan muutamiin elokuviin. Ranskan arvostetuin ansioritarikunta Kunnialegioona palkitsi hänet kunniamerkillä vuonna 2003, AFP kertoo.

Lisäksi mies oli Ranskan sosiaalitieteiden, taloustieteen ja politiikan instituutin jäsen, mutta instituutti erotti miehen tieteellisestä komiteastaan vielä samana päivänä rikosepäilyn tultua ilmi.

Uutistoimisto Tass kertoo Sokolovin olevan tällä hetkellä sairaalassa, sillä hän kärsi jokeen putoamisen seurauksena hypotermiasta.

Tassin mukaan poliisin sukeltajat ovat etsineet Nevasta murhan uhriksi joutuneen naisen ruumiinosia, mutta niiden sijaan löytäneet tuntemattoman henkilön luita. Poliisi harkitsee parhaillaan erillisen rikostutkinnan aloittamista löydön tiimoilta.

Miikka Hujanen
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006302867.html

Muokkaus: Lisätty murhamiehen kuva.

Kuva

Otsikkoa muutettu
-NILS-
????? ?? ??????.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7298
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Näin naapurissa: humalainen venäläisprofessori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Su Marras 10, 2019 1:19 pm

Jos ei olisi ollut kekkulissa, niin olisiko pudonnut ja jäänyt rysän kanssa kiinni? Ymmärrän kyllä Olegia, sillä eihän noita hommia mieluusti selvinpäin enää tuolla iällä tee. Mahtaakohan olla edes eka uhri?
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4831
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Näin naapurissa: humalainen venäläisprofessori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Viesti Kirjoittaja URSA » Su Marras 10, 2019 2:21 pm

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9d5 ... 1cb9cbee66
Pietarin yliopiston opettaja putosi jokeen, repussa kaksi naisen kättä - tunnusti opiskelijansa murhan

Tänään klo 11:26

Mies halusi lopulta tehdä itsemurhan Napoleoniksi pukeutuneena.

Venäjällä tunnettu historioitsija ja Pietarin valtionyliopiston opettaja Oleg Sokolovia, 63, epäillään murhasta. Uutistoimisto Interfaxin mukaan hän on tunnustanut opiskelijansa murhan. Tunnustuksesta kertoi Sokolovin asianajaja Alexander Pochuev.

Sokolov saatiin kiinni lauantaiaamulla, kun hänet nostettiin Moika-joesta, jonne hän oli pudonnut ilmeisesti humalassa. Miehen repusta löydettiin kaksi naisen kättä ja pistooli.

Poliisin mukaan Sokolov sai hypotermian oireita ja hänet vietiin sairaalaan. Hänet on pidätetty.

Sokolov on Ranskan sotahistorian asiantuntija ja dosentti. Hän on myös Venäjän sotahistoriallisen yhdistyksen jäsen. Yhdistyksen tarkoitus on popularisoida sotahistoriaa Venäjällä. Hän harrasti sotahistoriaa myös jälleennäyttelemällä taisteluita.

Raporttien mukaan Sokolov oli juonut alkoholia ja pudonnut yrittäessään hävittää ruumiinosia.

Mediatietojen mukaan Sokolov on kertonut tutkinnanjohtajille, että hän tappoi rakastajattarensa riidan aikana, kertoo AFP. Tämän jälkeen hän olisi sahannut irti hänen päänsä, jalkansa ja kätensä.

Hän suunnitteli hävittävänsä naisen ruumiin myöhemmin ja tekevänsä julkisesti itsemurhan Napoleoniksi pukeutuneena.

Asianajaja Pochuev sanoo AFP:n mukaan uskovansa, että Sokolov olisi ollut stressaantunut tai henkisesti häiriintynyt.

Murhattu nainen on 24-vuotias Anastasia Yeshchenko, jonka kanssa Sokolov oli yhdessä kirjoittanut useita akateemisia tekstejä kotonaan. Kumpikin opiskeli Ranskan historiaa. Myös Yeshenko pukeutui mielellään historiallisiin asuihin.

Sokolovin opiskelijat ovat kuvailleet häntä taitavaksi luennoitsijaksi, joka puhui ranskaa. Opiskelijoiden mukaan hän oli taitava matkimaan Napoleonia ja muita ajan hahmoja.

Uutissivusto Fontankan mukaan tutkintakomitea on kertonut, että opiskelija olisi murhattu jo 7. marraskuuta, ja seuraavana päivänä Sokolovin luona olisi käynyt vieraita. Hän päätti hävittää ruumiin vasta yöllä 9. päivä.
Kuva
Onko pieni Napoleon-kompleksi? Sokolov ratsailla. (Kuva on jostakin aiemmasta pukuleikistä.)

Calamity Jane
Tarkastaja Morse
Viestit: 972
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: Näin naapurissa: humalainen venäläisprofessori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane » Su Marras 10, 2019 3:13 pm

Sääliksi käy tuota hevosta. On se kumma ettei kaikki ymmärrä , ettei iso ja painava ihminen sovi hevosen selkään. Rajansa hevosellakin.
Nyt saa ukko esitellä vankilassa Napoleon fetissiään.


Ai niin, Napoleon ratsasti muuten aasilla ei hevosella.
Niin monet kerrat tähän rantaan olemme tulleet ennenkin. Jättäneet kahdet jäljet santaan. Nyt yhdet vain vie takaisin.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7298
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Näin naapurissa: humalainen venäläisprofessori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Su Marras 10, 2019 3:22 pm

Mittasuhteetko ne äijän pituuden ja painon kertovat?Inkkaritkin oli muuten hevoisenrääkkääjiä, kun ratsastivat välillä myös kaks päällä. Itseäni säälittää tuo paloiteltu nainen, ei kävelevä ja seisoskeleva paraatihevoinen. Mutta siinä olen samaa mieltä, että on ihan hirveää katsella läheltä, kun läski ratsastaa, ei pitäisi sallia.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Gagarin
Poliisikoira Rex
Viestit: 579
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Näin naapurissa: humalainen venäläisprofessori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Viesti Kirjoittaja Gagarin » Ma Marras 11, 2019 1:12 am

Calamity Jane kirjoitti:
Su Marras 10, 2019 3:13 pm
... Nyt saa ukko esitellä vankilassa Napoleon fetissiään.
Ai niin, Napoleon ratsasti muuten aasilla ei hevosella.
Ottamatta kantaa uljaan ratsastajan fetisseihin, todettakoon kuitenkin, että hän on pukeutunut suuren venäläisen sotasankarin, Aleksandr Suvorovin univormuun. Suvorov johti menestyksellisesti joukkojaan Napoleonia vastaan. Tuollaisen borsan ja vihreän pusakan voi bongata aitoina Suvorovin kotimuseossa Pietarissa.

Aleksandr Suvorov oli syntyperältään suomalainen ja suomi oli hänen ensimmäinen kielensä. Suvorov ratsasti hevosella.

aga
Hercule Poirot
Viestit: 2166
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Näin naapurissa: humalainen venäläisprofessori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Viesti Kirjoittaja aga » Ma Marras 11, 2019 5:03 pm


Arvostettu historioitsija tunnusti nuoren rakastajansa surman Pietarissa – Nyt miehestä on paljastumassa väki­valtainen puoli, jota ovat peitelleet sekä yliopisto että poliisi


Pietarin valtionyliopiston historian dosentti Oleg Sokolov tunnusti viikonloppuna surmanneensa rakastajansa. Nyt Sokolovista on paljastumassa väkivaltainen puoli, jota sekä poliisi että yliopisto ovat katsoneet läpi sormiensa.

Jenni Jeskanen

Julkaistu: 11.11. 15:51

Kiitos.Pietari

Venäjällä paljastui viikonloppuna raaka paloittelusurma, jonka tekijäksi epäillään tunnettua historioitsijaa Oleg Sokolovia.

Sokolov tunnusti verityön jo viikonlopun aikana, ja nyt Pietarin valtionyliopiston historian dosentin menneisyydestä on paljastumassa väkivaltainen puoli, jota sekä poliisi että yliopisto ovat katsoneet läpi sormiensa.

Sokolov, 63, ampui torstaina entisen opiskelijansa, jatko-opiskelija Anastasia Ještšenkon, 24, jonka kanssa hän eli avoliitossa.

Sokolov sahasi ruumiin osiin ja yritti upottaa ne jokeen. Sokolov pidätettiin lauantaina, kun hän oli upottamassa Pietarin Moika-jokeen kassia, josta löytyi kaksi kättä. Sokolov oli humalassa ja joutui itse veden varaan, mistä hänet kiidätettiin sairaalaan.

Perjantaina hän oli kestinnyt vieraita asunnossaan, jonka yhdessä huoneessa oli Ještšenkon ruumis.

Pietaria kuohuttanut tapaus on tuonut julkisuuteen Sokolovin aiempia väkivallantekoja, joihin virkavalta tai yliopisto eivät ole sen kummemmin puuttuneet.

Pietarilainen Fontanka on kertonut vuonna 2008 sattuneesta tapauksesta, jolloin Sokolov oli pahoinpidellyt asunnossaan opiskelijansa ja silloisen rakastajansa.

Nuori nainen oli ollut aikeissa jättää opettajansa, mutta Sokolov oli sitonut naisen tuoliin, hakannut hänet ja polttanut häntä silitysraudalla.

Nainen teki tapauksesta rikosilmoituksen Petrogradskajan kaupungingosan poliisille, mutta mitään ei tapahtunut.

Venäjällä perhe- ja lähisuhdeväkivalta on laaja, mutta vaiettu ongelma, ja poliisi suhtautuu ilmoituksiin välinpitämättömästi.

Viime vuonna Sokolovin avoimelta yleisöluennolta poistettiin kovakouraisesti opiskelija, joka oli esittänyt Sokoloville kysymyksen häneen kohdistetuista plagiointisyytöksistä.

Tapauksesta uutisoivat tuolloin muun muassa Fontanka ja Moskovski Komsomolets. Sokolov oli hermostunut ja käskenyt heittämään nuoren miehen ulos salista.

Fontankan mukaan yleisön joukossa olleet ihmiset olivat toimittaneet miehen ulos salista kovakouraisesti tönien. Moskovski Komsomoletsin mukaan miestä oli lyöty selkään ja päähän ja hänet oli raahattu niskasta käytävään.

Pietarin valtionyliopisto asettui tuolloin puolustamaan Sokolovia ja piti tapausta vain yrityksenä mustamaalata dosenttia. Yliopisto kuitenkin myönsi, että Sokolov käytöksellään rikkoi yliopiston eettisiä normeja.

Viikonlopun tapahtumien jälkeen Oleg Sokolovia syytetään Anastasia Ještšenkon murhasta.

Ria Novostin mukaan Sokolov kertoi maanantaina oikeudessa ampuneensa Ještšenkoa neljästi. Sokolovin puolustus kuitenkin ilmoitti Fontankan mukaan, että se yrittää lyhentää asiakkaansa vankilatuomion kolmeen vuoteen.

Tällöin Sokolov tuomittaisiin murhan sijaan intohimossa tehdystä murhasta, jolloin hänelle tuomittaisiin korkeintaan kolme vuotta vankeutta.

Ještšenkon veli on kertonut, että pariskunnalla oli ollut surman aattona riitaa, mikä olisi johtunut Sokolovin mustasukkaisuudesta.

Sokolovia on pidetty arvostettuna historioitsijana, joka on erikoistunut Napoleoniin. Hän kuului muun muassa Venäjän sotahistorialliseen seuraan. Lisäksi hän oli Lyonissa Ranskassa sijaitsevan yhteiskuntatieteiden, talouden ja politiikan instituutin jäsen.

Molemmat erottivat Sokolovin viikonloppuna.


https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006304176.html

kaarmis
Sammakkoprofessori
Viestit: 467
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: Näin naapurissa: humalainen venäläisprofessori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Viesti Kirjoittaja kaarmis » Ti Marras 12, 2019 8:05 am

Tyttöystävä on tapahtuman johdosta nyt ihan rikkinäinen. Saakohan koottua itseään.

putsari
Columbo
Viestit: 2275
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Näin naapurissa: humalainen venäläisprofessori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Viesti Kirjoittaja putsari » Ti Marras 12, 2019 9:54 am

Ihana maa tuo itäinen kehitysmaanaapurimme. Ei paljoa eroa jostain Lähi-idän paskalävestä. Kansan keskimääräinen elintasokin suunnilleen samaa tasoa.Kirjoittaakohan MV-lehti tapauksesta?
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

Avatar
Hello Piggy
Parranpäristäjä
Viestit: 78
Liittynyt: Su Heinä 21, 2019 1:19 pm

Re: Näin naapurissa: humalainen venäläisprofessori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Viesti Kirjoittaja Hello Piggy » Ti Marras 12, 2019 12:27 pm

kaarmis kirjoitti:
Ti Marras 12, 2019 8:05 am
Tyttöystävä on tapahtuman johdosta nyt ihan rikkinäinen. Saakohan koottua itseään.
:lol:

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7298
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Näin naapurissa: humalainen venäläisprofessori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Marras 12, 2019 4:18 pm

Heh hirtehishuumorille! Mahtoi olla krapula napoleonilla? Myös nuo kuvat oikeudesta näyttävät haperoa äijää.
Nyt siis uutta matskua ryssänmaalta:
Oikeanpuoleinen oikeudesta nyt. Vasemmalla taas
Oikeanpuoleinen oikeudesta nyt. Vasemmalla taas
Ex-naisystävä ja tuleva uhri Napoleoninsa kanssa.jpg (63.58 KiB) Katsottu 1971 kertaa
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... lover.html (mahtaa ihan videota löytyä)

Äijä pahoillaan ja väittää Anastasian käyneen puukolla kimppuun raivostuneena siitä, että oman elämänsä napoleoni oli maininnut lapset(ex-vaimon kanssa). Totta tai tarua, niin sekopäähän tuo uhrikin on, kun alkanut tuollaisen käppänän kanssa paneskelemaan parikymppisenä.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1129
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Näin naapurissa: humalainen venäläisprofessori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Viesti Kirjoittaja Tracker » Ti Marras 12, 2019 4:57 pm

Professorilla ilmeisesti Napoleon syndroma...kuten Dostojevskin Rikoksen ja rangaistuksen Raskolnikovilla.

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4831
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Näin naapurissa: humalainen venäläisprofessori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Viesti Kirjoittaja URSA » Ti Marras 12, 2019 8:55 pm

No mutta tyttö valmistui uutisten mukaan erinomaisin arvosanoin asuttuaan proffansa kanssa viisi vuotta. Varmasti ahkeroi kovasti. Toinen yksityiskohta mikä aiheuttaa kulttuurishokkia on tuo, että Venäjällä voi selvitä murhasta kolmen vuoden tuomiolla.

Gagarin
Poliisikoira Rex
Viestit: 579
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Näin naapurissa: humalainen venäläisprofessori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Viesti Kirjoittaja Gagarin » Ti Marras 12, 2019 11:29 pm

URSA kirjoitti:
Ti Marras 12, 2019 8:55 pm
... Toinen yksityiskohta mikä aiheuttaa kulttuurishokkia on tuo, että Venäjällä voi selvitä murhasta kolmen vuoden tuomiolla.
Keisarillisen Venäjän rikoslaki kopsattiin varsin pitkälle Ranskasta. "Intohimorikos" on sieltä kotoisin. Se oli ikään kuin "sallittu" syy listiä joku. Kouluesimerkkinä mies tappaa vaimonsa, joka on käynyt vieraissa. Myös muita kunnian puolustamiseen liittyviä lieventämisperusteita oli käytössä, kuten "Raskolnikovin" esimerkistä muistetaan.

Nykyisen venäjän rikoslaki on kirjoitettu aika lailla saman tyyppiseksi, kuin eurooppalaiset koodeksit. Laki on valtaosin on lähellä mm. Suomen rikoslakia. Mutta rangaistusasteikko on monimutkaisempi. Esimerkiksi teon moraalinen ja yhteiskunnallinen haitallisuus on vahvasti esillä. "Intohimorikosta" ei enää sellaisenaan ole, mutta "tilapäinen mielenhäiriö" löytyy. Tämä tarkoittaa myös tilannetta, jossa uhri on itse "edesauttanut" kuolemaansa loukkaamalla tekijää tai syyllistymällä moraalittomaan toimintaan. Siis vanha "intohimorikos" on tällä tavalla uitettu myös nykyiseen lakiin. Nythän puolustus on kaivanut esiin juuri tämän "intohimorikos" -teeman.

Smirre
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 700
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Venäjä: Yliopiston professori putosi Nevan sivuhaaraan, laukussaan murhatun naisen käsi

Viesti Kirjoittaja Smirre » Ma Marras 18, 2019 8:14 pm

Molemmat hyötyi toisistaan.Anastasia opiskeluissaan,professorin itsetuntoa ruokki nuori morsian.Kumpikaan ei varmaankaan edes kuvitellut menettävänsä kaiken.Anastasia ei sitä tunnetta jää edes kokemaan.Ikämiehen ajatukset saattaa hiukan synkeät olla.Mutta saattaahan hänellä olla "oikeita" ystäviä.Joutuuko vankilaan edes?Ja jos,niin saako erityiskohtelun.Ehkä riippuu myös Anastasian "suhdanteista".
Näköjään nykymaailmassakin edetään koulutuksessa/uralla vanhoilla konsteilla.Ei vaan kannata kertoa, että on lähdössä omilleen.
Voihan tässä olla jotain raskauttavaa,mitä nainen tiesi,ja uhkasi kertoa sen.Tai kiristi sillä.
Eikä huvittuneisuus toisen kykenemättömyydestä seksiin ole myöskään pois laskuista.
Tua suamenkiäli on nii vaikiata.Mutta se onki keksitty kiäli.Agricolako sen loi?Tulevaisuuren kiälen määrää Afrigolat.

Vastaa Viestiin