Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
poikani
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2729
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Kirkkonummi: Koululakon uhka väkivallan ja tappouhkausten vuoksi

Viesti Kirjoittaja poikani » To Tammi 30, 2020 10:47 pm

Helsingin Sanomat kirjoitti:Väkivalta ja uhkailu aiheuttavat sekasortoa alakoulussa Kirkkonummella, vanhemmat harkitsevat koululakkoa tilanteen vuoksi

Tappouhkaukset ja väkivalta ovat vanhempien mukaan arkipäivää alakoulussa Kirkkonummella. Kunnan opetustoimen mukaan koulu on tehnyt kaiken voitavansa ja puuttunut väkivaltatilanteisiin heti.

Juho Jokinen HS Susanna Karhapää HS
Julkaistu: 30.1. 15:58 , Päivitetty: 30.1. 18:19

ALAKOULULAISTEN keskuudessa tapahtuva uhkailu ja väkivalta aiheuttaa suurta huolta Kirkkonummella. Asiasta uutisoi useiden vanhempien kertoman pohjalta ensimmäisenä Svenska Yle.

Vanhemmat kertovat kokemuksistaan nimettömästi asian herkkyyden vuoksi. Myöskään koulun nimeä ei mainita.

Ylen haastattelemien vanhempien mukaan kyse on ollut muun muassa tappouhkauksista, lyönneistä ja henkisestä väkivallasta. Ongelma on jatkunut vuosia.

YKSI kyseisen koulun oppilaiden vanhemmista kertoo HS:lle, että hänen käsityksensä mukaan ongelmat kulminoituvat vain yhteen poikaan, joka ”hyökkää toistuvissa raivokohtauksissaan ihan kenen tahansa kimppuun”. Kyseinen oppilas on HS:n saamien tietojen mukaan kohdistanut väkivaltaa muun muassa itseään selvästi pienempään ekaluokkalaiseen.

”Hän ratkaisee asiat silmittömällä väkivallalla”, tilannetta läheltä seurannut vanhempi kertoo.

Ylen haastattelema vanhempi puolestaan kommentoi, että koulun oppilas oli luvannut kymmenen euroa jokaiselle, joka uskaltaisi lyödä hänen tytärtään kasvoihin. Lyönnin olisi vanhemman mukaan pitänyt olla sellainen, että ”veri lentää”.

Osa väkivallasta on videoitu ja jaettu Whatsapp-viestisovelluksessa.

VANHEMPIEN mielestä koulu ja Kirkkonummen kunta eivät ole suhtautuneet riittävällä vakavuudella ongelmiin ja tehneet tarvittavia toimenpiteitä. Tilanteen vuoksi osa vanhemmista harkitsee lastensa siirtämistä toiseen kouluun. Myös koululakko on HS:n tietojen mukaan harkinnassa, mikäli koulu tai kunta ei tee ratkaisevia toimenpiteitä ongelman kitkemiseksi.

Kirkkonummen kunnan ruotsinkielisten varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen päivähoito- ja opetusasiainpäällikkö Mikael Flemmich kertoo Helsingin Sanomille, että rehtori ja koulun opettajat sekä oppilashuoltoryhmä ratkovat asiaa yhdessä. Hän vakuuttaa, että kiusaamistilanteisiin on aina puututtu. Koulussa on suunnattu entistä enemmän resursseja tilanteen ratkaisemiseksi.

”Välituntivalvontaa on tehostettu ja avustajaresursseja on suunnattu uudella tavalla. Myös oppilashuoltohenkilöstö on paremmin käytettävissä”, Flemmich kertoo.

Flemmich vakuuttaa, että koulu on yrittänyt puuttua asiaan kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla, eikä hänellä ole koulun toimintaan liittyen huomautettavaa. Tällaisessa tilanteessa koulu voi lähettää oppilaan kotiin loppupäiväksi, vanhemmat saatetaan kutsua koululle keskustelemaan, oppilaalle voidaan antaa kirjallisia varoituksia tai jälki-istuntoa.

”On tehty kaikki, mitä on voitu. Aina se ei riitä, eikä koulu voi vaikuttaa kaikkiin häiriökäyttäytymistä ylläpitäviin seikkoihin.”

Flemmich jatkaa, että siinä vaiheessa kun koulun keinot eivät yksin riitä, tehdään yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa.

”Koulu on puuttunut väkivaltatilanteisiin heti. Kaikki koulun oppilaat eivät tietenkään ole saaneet tietoa niistä tilanteista, joissa asia on ollut kahden oppilaan välinen. Aivan kaikille asioille koulu ei voi tehdä enempää kuin se on jo tehnyt”, Flemmich kertoo.

”Myös niillä oppilailla, joilla ilmenee väkivaltaista ja häiritsevää käytöstä on lain mukaan oikeus käydä koulua”, hän lisää.

KOULUN tapahtumista on ilmoitettu Länsi-Uudenmaan poliisille. Rikosoikeudelliseen vastuuseen ei voi kuitenkaan joutua ainakaan kukaan alakoulun oppilaista, sillä sen alaikäraja Suomessa on 15 vuotta. Vahingonkorvausvastuu ei kuitenkaan tunne alaikärajaa, minkä lisäksi seuraukseksi voi tulla lastensuojelullisia toimenpiteitä.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006389674.html

Nyky-yhteiskunta on kädetön (ja munaton) pikkupojan edessä. On tämä yksi vitun kehitysmaa.
????? ?? ??????.

MohammedMohammed
Charlien Enkeli
Viestit: 1975
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Niinistö tunnustaa rakenteellisen korruption Suomessa

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed » La Helmi 01, 2020 3:35 pm

Presidentti Niinistö on huolissaan virkamiesten tulevaisuudesta: ”Poliittisesti valitut henkilöt pääsevät kuorimaan kermat päältä”

Tänään klo 11:44

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kantaa huolta ministeriöiden politisoitumisesta ja suomalaisten asenteista korruption suhteen.
–Meillä on ollut suuri onni, että Suomessa on virkamiesten ammattitaito ja etiikka olleet korkealla tasolla, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo.
Aiemmin valtiovarainministerinä toimineen Niinistön mukaan Suomessa on eettisesti erittäin korkeatasoinen virkamieskunta. Esimerkiksi valtiovarainministeriön (VM) virkamiehet nauttivat Niinistön aikana ”valtavaa arvostusta EU:ssa”.

Presidentin mukaan virkamieskunnan etiikkaa kuvastaa muun muassa, se että Suomi on korruptiosta vapaa maa.

Presidentti on kuitenkin huolissaan tilanteen muuttumisesta, sillä tammikuussa julkistetun Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselyn mukaan useampi kuin joka neljäs suomalainen olisi valmis lahjomaan virkamiehiä päästäkseen itselleen suotuisaan lopputulokseen.
–Minusta tulos oli järkyttävä, kun ottaa huomioon, että me olemme maailman kärjessä korruption vapauden suhteen, Niinistö sanoo.

Ministeriöt politisoituvat
Toinen asia, josta presidentti toivoisi enemmän keskustelua, liittyy poliittisiin virkanimityksiin, kuten poliittisiin valtiosihteereihin, jotka työskentelevät ministeriöissä kyseisen ministerin henkilökohtaisen luottamuksen varassa.
Niinistö kertoi lukeneensa Iltalehden toimittaja Lauri Nurmen kirjoituksen poliittisista virkanimityksistä, jota hän piti tervetulleena keskustelunavauksena.
Sauli Niinistö itse vastusti jo 1990-luvulla poliittista valtiosihteerijärjestelmää. Se otettiin kuitenkin käyttöön vuonna 2005.

–Minä torppasin sen Lipposen (sd) hallituksessa niin kauan kuin olin kokoomuksen puheenjohtajana, ja tuin vahvasti presidentti Martti Ahtisaaren (sd) näkemystä, että (poliittista valtiosihteereistä) saattaa syntyä ongelmallinen tilanne.
Niinistö pitää ongelmallisena myös laajennettuja poliittisia kabinetteja. Esimerkiksi nykyisellä Sanna Marinin (sd) hallituksella on yhteensä 80 poliittista avustajaa.
–Tämän hetken haaste on, kuinka nämä laajennetut poliittiset kabinetit ja perinteinen virkamieskulttuuri niveltyvät toisiinsa, ja minusta sitä ei ole kauheasti pohdittu.
–En ollenkaan salaa sitä, että aika usein perinteiseltä virkamieskunnalta kuuluu vähän huoltakin asian suhteen. Tämä kokonaisuus olisi hyvä pohtia.

Kerman kuorintaa
Niinistön mukaan perinteistä virkamieskuntaa ei pitäisi myöskään kutistaa pelkkään tekniseen rooliin, jossa virkemiehet kertovat vain sen, kuinka paljon budjetissa on rahaa, tai mitä lakipykälät sanovat jostain asiasta.
–Minusta heillä on kyllä paljon muutakin annettavaa kuin pelkkää teknistä apua.
Presidentti pohtii myös sitä, löytyykö Suomessa jatkossa riittävästi päteviä henkilöitä virkamiesuralle, jossa eteneminen vaatii vuosien työn.
Kun yhä enemmän poliittisesti nimitettyjä henkilöitä palkataan ministeriöihin, on presidentin mukaan vaarana, että perinteinen virkamiesura ei enää houkuttele entisessä määrin.
–Jos nähdään, että poliittisesti valitut henkilöt pääsevät kuorimaan kermat päältä huomattavasti nopeammilla suorituksilla.

Ei saa kommentoida, T: Kreeta.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

L'amourha
Komisaario Köster
Viestit: 1813
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Su Helmi 02, 2020 7:49 pm

Neekerit ovat kyllä jotenkin hellyttävän yksinkertaisia, mutta joskus tämä valkoisen miehen taakka tuntuu kovin raskaalta.
Ilman suomalaisia nuokin ehkä kipuilisivat kikysopimusten ja velkaisten rivitalonpätkien, sun muiden oikean elämän pikku kommervenkkien parissa.

Pyhäksi mainostettu öljy johti ryntäykseen, jossa kuoli parikymmentä ihmistä

Julkaistu: 17:50

Paikallisen viranomaisen mukaan uhrimäärä saattaa vielä nousta.

Tansaniassa ainakin 20 ihmistä kuoli, kun stadionilla järjestettyyn kirkolliseen tilaisuuteen osallistunut väkijoukko rynnisti koskettamaan pyhäksi sanottua öljyä. Paikallisen viranomaisen mukaan uhrimäärä saattaa vielä nousta, sillä ryntäyksessä loukkaantui lisäksi pitkälle toistakymmentä ihmistä.

Lauantaina Pohjois-Tansaniassa pidetyssä ulkoilmatilaisuudessa esiintyi suosittu saarnaaja Boniface Mwamposa, joka kutsuu itseään apostoliksi. Hän kaatoi maahan öljyä, jota sanoi pyhäksi, ja kehotti väkijoukkoa astumaan sen päälle.

– Kymmeniä ihmisiä kaatui, heitä tönittiin ja tallottiin, silminnäkijä kuvaili.

Mwamposa pakeni paikalta, mutta hänet saatiin myöhemmin kiinni. Myös useita muita ihmisiä on pidätetty.

Poliisi tutkii tapahtunutta. Tarkoitus on myös selvittää, miten kirkolliset yhteisöt hoitavat suuret yleisötilaisuutensa ylipäätään.

STT–AFP STT
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006393337.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4479
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja URSA » Ke Helmi 05, 2020 4:35 pm

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/jar ... #gs.w3nwh6
Järkyttävä kaahailu ympäri Helsingin keskustaa päättyi rajuun kiinniottoon – tilanteen kuvannut Harri: "Kasa poliiseja oli hänen päällään pitämässä paikoillaan"

MTV Uutiset

Julkaistu 25 minuuttia sitten

Helsingin keskustassa Mannerheimintiellä kaahannut henkilö vietiin maihin poliisin joukkovoimalla eilisiltana.

Lukijan videossa näkyy, kuinka poliisit painavat usean miehen voimin huomattavaa ylinopeutta Helsingin keskeisimmällä kadulla painaneen autoilijan asvalttiin. Videolla näkyy myös, kuinka miehen päähän osoitetaan etälamauttimella.

Kaikki alkoi tarkistusyrityksestä

Helsingin poliisilaitos tiedotti tänään, että tapaus sai alkunsa Tehtaankadulla, kun poliisipartio päätti pysäyttää henkilöauton tarkistusta ja kuljettajan kunnon tarkastamista varten. Autoilija lähti kuitenkin pakoon, ja poliisi menetti näköyhteyden autoon.

Uusi havainto saatiin myöhemmin muualla keskustassa, ja autoa yritettiin pysäyttää Topeliuksenkadulla Töölön sairaalan kohdalla. Auto kuitenkin jatkoi pakoaan huomattavalla nopeudella kohti keskustaa.

Matkan aikana se muun muassa pujotteli liikennevirrassa ja ajoi ajoittain pitkin jalkakäytävää. Perässään sillä oli useita poliisiautoja.
Lue myös: Takaa-ajo Helsingin keskustassa keskellä ruuhkaa – henkilöauto pakeni useaa poliisiautoa

Liikenneruuhka pysäytti kaaharin

Tapahtuneen kotimatkallaan tallentanut Harri Nieminen oli matkalla kohti keskustaa, kun kaahaaja ohitti hänet raitiovaunukiskoja pitkin.

– En ole nähnyt kenenkään ajavan Helsingissä niin kovaa, Nieminen kertoo MTV Uutisille.

NIeminen kertoo, että kaahari oli yrittänyt paeta poliisia, mutta juuttui lopulta ruuhkaan Kansallisoopperan kohdalla. Autoilija yritti Niemisen näkemän perusteella peruuttaa takaisinpäin muun muassa jalkakäytävää pitkin, mutta hänet saatiin sumputettua auton peruutettua taksiin.

Poliisi vahvistaa havainnot.

– Auto eteni huomattavan kovalla nopeudella raitiovaunukaistoja pitkin keskustaan päin kunnes se juuttui liikenneruuhkaan Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteyksessä. Tuolloin poliisi sai auton motitettua ja pysäytettyä, rikoskomisario Jouni Jokinen kertoo poliisin tiedotteessa.

Usea poliisi piteli miestä paikallaan

Poliisi kertoo, että pysäytyksen yhteydessä usea poliisiauto kärsi vaurioista ja ainakin yksi taksi sai vaurioita.

Nieminen todisti vielä, kuinka poliisit saivat autoilijan autosta ja jäivät pitelemään miestä aloillaan.

– Kasa poliiseja oli hänen päällään pitämässä häntä paikoillaan, Nieminen kuvailee.

Helsingin poliisilaitokselta kerrotaan, että kiinniotettua miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja niskoittelusta poliisia kohtaan.

Poliisi kertoo, että vaaratilanteista huolimatta henkilövahingoilta vältyttiin.

Avatar
SYLWAR
Charlien Enkeli
Viestit: 1870
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Sverige

Re: Ruotsin armeijalta varastettiin kaksi panssariajoneuvoa

Viesti Kirjoittaja SYLWAR » To Helmi 06, 2020 5:52 pm

Ruotsin armeijalta varastettiin kaksi panssariajoneuvoa – toinen yhä kadoksissa – ”Ajattelin, että mitä hemmettiä tuo täällä tekee”

Oisko luutnatti Göran Svensson ja Vänrikki Håkan Andersson ottaneet hiukan kuppia ja ajelleet kotiin jatkoille...
Aamulla sitten huomanneet, että ei härreguuda pärskkele, firman autoilla tuli tehtyä kotimatka, toinen on tuossa lähistöllä ruudussa, mutta ei mitään muistikuvaa, mihin se toinen armeijan "Hummeri" joutui...soitetaan kapulle, että meiltä on nussittu parit maasturit tuossa aikavälillä x... :mrgreen:

On se vaan niin kyllä söpösti ja nätisti parkissa, ettei sitä siihen mikään äidin pikku ghetogansta ole ainakaan kamapsykoosissaan parkeerannut seuraavan ehtoon drive-by-shooting mielessään...
406262d3-d8a4-4bef-9c14-33da1a525ab7.jpg
406262d3-d8a4-4bef-9c14-33da1a525ab7.jpg (66.48 KiB) Katsottu 1240 kertaa
Don't worry, the coronavirus won't last long, because it's made in China

L'amourha
Komisaario Köster
Viestit: 1813
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja L'amourha » To Helmi 06, 2020 7:58 pm

Vaikka Saksa onkin paska maa...

Olympiavoittajan varomaton julkaisu Instagramissa suututti kiinalaiset – nyt pamahti todella kova rangaistus

Julkaistu: 15:39
Kaukalopikaluistelun olympiavoittaja Csaba Burjan on saanut Unkarin luisteluliitolta vuoden mittaisen kilpailukiellon.

Syynä rangaistukseen on Csaba Burjan Pudongin lentokentällä Shanghaissa joulukuun alussa tekemä Instagram-julkaisu. Pitkään passintarkastusjonoon kyllästynyt urheilija kirosi ”v***n Kiinaa”.

Luisteluliiton kurinpitokomitea katsoi Burjan rikkoneen avautumisellaan liiton eettisiä ja kurinpidollisia sääntöjä ja lätkäisi urheilijalle 12 kuukauden kilpailukiellon. 25-vuotias Burjan ei saa pannan aikana osallistua kilpailuihin eikä maajoukkueen harjoituksiin.

Burjan Instagram-julkaisu nousi julkisuuteen joulukuussa, kun Unkarin kaukalopikaluistelujoukkueen kiinalainen päävalmentaja Zhang Ling ilmoitti eroavansa sen takia tehtävästään.

– Olen ällistynyt ja raivoissani luistelijan Kiina-vastaisista rasistisista kommenteista, Zhang kirjoitti eroilmoituksessaan South China Morning Postin mukaan.

Zhangin tekoa ylistettiin laajalti Kiinassa. Valmentajaa kehuneet nettikommentaattorit sanoivat tämän puolustaneen kotimaansa kunniaa. Unkarin luisteluliitto ei kuitenkaan hyväksynyt Zhangin eronpyyntöä.

5 000 metrin joukkuekultaa Pyeongchangin olympialaisissa 2018 voittanut Burjan pyysi lausuntoaan anteeksi sekä Zhangilta henkilökohtaisesti että julkisesti. Se ei kuitenkaan säästänyt luistelijaa rangaistukselta.

Kiina on viime aikoina puuttunut herkästi urheiluväen kriittisiin kommentteihin. NBA-seura Houston Rocketsin pomo Daryl Morey twiittasi lokakuussa kuvan, jossa luki ”taistele vapauden puolesta, seiso Hongkongin rinnalla”.

Twiitti herätti Kiinassa valtavan vastareaktion, joka uhkasi NBA:n taloudellisia etuja jättimarkkinoilla. Koripalloliiga kiirehti pikavauhtia pahoittelemaan Moreyn puheita.

https://www.is.fi/muutlajit/art-2000006398165.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
poikani
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2729
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Bitcoin-kiristäjä lähettelee kirjepommeja Hollannissa

Viesti Kirjoittaja poikani » To Helmi 13, 2020 12:05 am

MTV kirjoitti:Kiristäjä lähettelee kirjepommeja Hollannissa: Pankin työntekijä kuuli kirjeestä sihinää ja sitten räjähti

JULKAISTU 4 TUNTIA SITTEN

Hollannissa on räjähtänyt kaksi kirjepommia.

Poliisin mukaan tekojen takana on kiristäjä, joka on vaatinut itselleen maksua bitcoineina. Uutistoimisto Reutersin mukaan kukaan ei ole loukkaantunut räjähdyksissä.

Toinen kirjeistä oli lähetetty ABN Amro -pankkiin. Pankin lajittelukeskuksen työntekijä kuuli kirjeestä sihinää ja heitti kirjeen pois. Samalla tapahtui pieneksi luonnehdittu räjähdys.

Toinen räjähdys sattui elektroniikkayhtiö Ricohin postitushuoneessa.

Hollannissa on liikkunut jo aiemminkin tämän vuoden aikana kirjepommeja, joiden lähettäjäksi epäillään samaa henkilöä. Ketään ei ole pidätetty kirjepommien lähettämisestä epäiltynä.

JARI HEIKKILÄ
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kir ... ti/7724216
????? ?? ??????.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12079
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Helmi 13, 2020 10:30 am

Veroista vapautettu pörssiyhtiö - edelleen mahdollista, vaikka kaikkea muuta pannaan/laitetaan verolle, niin AY-liitojen Kojamo on ja pysyy pyhänä asiana:
Ay-liike saa taas Kojamosta kymmenien miljoonien verovapaat osingot

Kojamon hallitus ehdottaa 0,34 euron osinkoa osakkeelta.

Lakkotalvi on keventänyt ay-liittojen kassoja, mutta lisää rahaa on luvassa, sillä ay-liikkeen rahasampona tunnettu asuntosijoittaja Kojamo (entinen VVO) maksaa viime vuodelta tuhdin osingon.

Kojamon hallitus ehdottaa, että viime vuodelta yhtiön omistajille maksetaan osinkoa 0,34 euroa osakkeelta. Se on sentin vähemmän kuin vuoden 2018 osinko.

Koska ammattiliitoilla on yleishyödyllisen yhteisön status, niiden ei tarvitse maksaa veroa osingoistaan.

Iltalehti listasi suurimpien ammattiliittojen Kojamo-osingot.

Suluissa on kunkin ay-liiton omistusosuus Kojamosta 31.1.2020
Teollisuusliitto (10,44 %) 8 775 978 euroa
Ammattijärjestö OAJ (6,10 %) 5 127 709 euroa
JHL (5,22 %) 4 384 987 euroa
Rakennusliitto (5,02) 4 384 987 euroa
Ammattiliitto PRO (4,23 %) 3 556 492 euroa
AKT (0,64 %) 535 815 euroa
SEL (0,58 %) 484 334 euroa
SAK (0,39 %) 323 393 euroa
Jyty (0,34 %) 279 936 euroa
Paperliitto (0,29 %) 244 528 euroa
PAU (0,24 %) 198 468 euroa
Sähköliitto (0,18 %) 151 369 euroa

Lähde: Kojamon tilinpäätöstiedote ja Kojamon kotisivut

Liikevaihto ja tulos kasvoivat
Kojamon liikevaihto kasvoi viime vuonna 4,6 prosenttia ja oli 375,3 miljoonaa euroa.

Nettovuokratuotto kasvoi 5,7 prosenttia ja oli 247,3 miljoonaa euroa. Nettovuokratuotto oli 65,9 (65,2) prosenttia liikevaihdosta.

Voitto ennen veroja oli 1 031,3, kun se edellisvuonna oli 277,3 miljoonaa euroa. Kojamon mukaan voittoon sisältyy 872,4 miljoonan euron nettovoitto sijoituskiinteistöjen käypään arvoon arvostamisesta sekä sijoituskiinteistöjen luovutusvoittoja ja -tappioita 0,1 miljoonaa euroa.

Kassavirta ennen käyttöpääoman muutosta (FFO) kasvoi 20,9 prosenttia 140,7 miljoonaan euroon.

Sijoituskiinteistöjen käypä arvo oli tilikauden päättyessä 6,3 miljardia euroa kun se edellisvuoden vastaavana aikana oli 5,1 miljardia euroa.

Kojamo siirtyi viime vuoden alussa sijoituskiinteistöjen käyvän arvon määrittämisessä ns. kauppa-arvomenetelmästä tuottoihin perustuvaan arvostusmenetelmään.
Iltalehti
13.02.2020 08:41
Voitto ennen veroja oli 1 031,3, kun se edellisvuonna oli 277,3 miljoonaa euroa.
Suuri osa näistä voitoista kertyy asumistukien kautta maksettavista vuokrista. Valtio maksaa asumisen tai siitä osan ja sitten Kojamo käärii nämä rahat itselleen - jakaen niitä verottomina osinkoina pöhöttyneiden liittojen möhömahoile, sekä jakkukalkkunoille, että he voivat syödä hyvin ja kerran vuodessa yllyttää työntekijöitä lakkoon. Itse he eivät ole lakossa, vaan palkka juoksee.
Koska ammattiliitoilla on yleishyödyllisen yhteisön status, niiden ei tarvitse maksaa veroa osingoistaan.
Edelleen, vaikka Kojamo on pörssiyhtiö ja Suomen suurin kiinteistösijoittaja. Kojamon verovapaus onkin yksi suurimmista käsittämättömyyksistä miikä himoverottaja Suomessa vallitsee. Harry Harkimo (L) lienee ainoa poliitikko, joka on uskaltanut vaatia Kojamon verottamista.

Onkin erikoista, että samaan aikaan nostetaan sitä sun tätä veroa, keksitään lisää verotettavaa, mutta samaan aikaan valtio ei huoli satoja miljoonia euroja, mitkä sille on tarjolla. Kyse on rakenteellisesta korruptiosta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

L'amourha
Komisaario Köster
Viestit: 1813
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja L'amourha » To Helmi 13, 2020 8:44 pm

Onko aprillipäivä siirretty, vai mitä vittua?

Pyörätiet ja jalkakäytävät muuttuvat yksisuuntaiseksi – tämä tulee kunnille kalliiksi
öööööööööööö.jpg
öööööööööööö.jpg (23.79 KiB) Katsottu 269 kertaa
Jos jalkakäytävän tai pyörätien merkkiä ei varusteta kaksisuuntaisuudesta kertovalla lisäkilvellä, niin kyseinen väylä on 1. kesäkuuta alkaen yksisuuntainen.


Julkaistu: 14:08
Jos kunnat ja kaupungit eivät satsaa suuria summia lisäkilpiin, niin kaikki jalkakäytävät ja pyörätiet ovat kesäkuusta alkaen yksisuuntaisia.

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä voimaan tuleva uusi tieliikennelaki tuo uusia liikennemerkkejä ja muuttaa sekä nykyisten merkkien sisältöä että merkkejä sukupuolineutraaleiksi.

Erikoinen liikennemerkin sisältömuutos koskee tuttuja sinipohjaisia jalkakäytävä- ja pyörätiemerkkejä sekä niiden yhdistelmiä ”yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä” sekä ”pyörätie ja jalkakäytävä rinnakkain”.

Sen lisäksi, että jalankulkijoiden profiilit sisältävät merkit muuttuvat pallopääprofiileiksi, niin heti voimaan tuleva muutos koskee kyseisten merkkien sisältöä. Jatkossa merkillä osoitetaan jalkakäytävä, pyörätie tai niiden yhdistelmä, jota jalankulkijan, pyöräilijän tai jalankulkijan ja pyöräilijän on käytettävä kulkiessaan asianomaiseen suuntaan.

Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että kyseiset kevyen liikenteen väylät ovat kesäkuun alusta alkaen yksisuuntaisia! Jalkakäytävän merkin kohdalla ei kerrota mitään sen muuttamisesta kaksisuuntaiseksi, mutta muiden merkkien kohdalla kerrotaan, että kaksisuuntaisuus edellyttää merkin varustamista sen sallivalla lisäkilvellä.

Koska valtaosa kyseisistä kevyen liikenteen väylistä on tarkoitettu kaksisuuntaiselle liikenteelle, niin liikennemerkeistä vastaavat olisivat säästäneet miljoonia, jos lisäkilpi olisi tarvittu silloin, kun väylä on tarkoitettu yksisuuntaiseksi.


Koska lähes kaikki kyseiset liikennemerkit pitää nyt varustaa lisäkilvellä, niin merkeistä vastaavat tahot joutuvat laskeskelemaan, tuleeko halvemmaksi uusia samalla myös kaikki isomman ja pienemmän henkilön sisältävät merkit.


Siirtymäaikaa on tosin kymmenen vuotta, mutta jossakin vaiheessa tulee eteen tilanne, että ely-keskukset, kaupungit ja kunnat joutuvat vaihtamaan myös ehjiä merkkejä, eli romuksi menee muitakin kuin luonnollisesti vaihtoikään tulleita, rikkoutuneita ja haalistuneita merkkejä. Jokaisen uusittavan merkin kohdalla hintaa kertyy vaihtotyöt huomioiden keskimäärin sata euroa, tehdään se sitten nyt tai tulevaisuudessa.

Pekka Virtanen
https://www.is.fi/autot/art-2000006406159.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

L'amourha
Komisaario Köster
Viestit: 1813
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja L'amourha » To Helmi 13, 2020 9:25 pm

Luulisi Petosella nähdyn jo kaiken, vaan aina ne jaksaa yllättää.
Nyt on irtopää ollut leikkisällä tuulella, myös Lasarus-ilmiötä on ollut havaittavissa.
Se lienee kuitenkin faktaa, että Manninen on vetänyt jotain liikaa.

Leikkivä pojan pää jäi lumikasaan Kuopion Muikkukadulla

Julkaistu: 20:04
Toverit lähtivät hakemaan apua.

Vaikka lunta on vähän Etelä- ja Keski-Suomessa, syntyi Kuopiossa torstaina illalla uhkaava tilanne kolmen alakouluikäisen pojan perinteellisessä korkean paikan lumileikissä.

Pojat olivat löytäneet traktorin tekemän lumikasan Muikkukadulta, joka sijaitsee Petosen lähiössä.

Kesken talvista riemunpitoa iso lumipallo, kooltaan puolisen metriä kertaa puolisen metriä, kierähti yhden pojista päälle.

Pallo oli traktorin tekemä, ei poikien.

Poika ei jäänyt kokonaan lumen alle, ainoastaan pääpuoli.

Kaksi muuta poikaa lähti hakemaan apua. Hätäkeskus sai ilmoituksen kello 19.09 ja kohteeseen lähetettiin kolme yksikköä tiedolla, että ihminen on puristuksessa.

Loppujen lopuksi paikan päällä kävi vain yksi ensihoidon yksikkö, sillä jo matkalle saatiin helpottava tieto, että poika oli päässyt ”omin avuin” irti lumikasasta ja oli jo omassa kodissa.

Pojan vointi oli hyvä.

Tuomas Manninen
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006406773.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6375
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » La Helmi 15, 2020 5:04 pm

L'amourha kirjoitti:
Su Helmi 02, 2020 7:49 pm
Neekerit ovat kyllä jotenkin hellyttävän yksinkertaisia, mutta joskus tämä valkoisen miehen taakka tuntuu kovin raskaalta.
Ilman suomalaisia nuokin ehkä kipuilisivat kikysopimusten ja velkaisten rivitalonpätkien, sun muiden oikean elämän pikku kommervenkkien parissa.

Pyhäksi mainostettu öljy johti ryntäykseen, jossa kuoli parikymmentä ihmistä
...
Perkele - niggerialaiset öljyrosvot vähän tunaroitsivat kyllä tuossa yllä, mutta katsokaas niiden [oletettua] kaukaisen Harlemin sukulaisen tekosia eli tuolla hurja video ranskalaisturistista, jolta vedettiin kaula auki nycissä keskellä pvää mattoveitsellä. Ei ollut kaukana, että olisi kuollut, nyt onneksi "vain" kriittinen, mutta vakaa:
https://nypost.com/2020/02/14/french-to ... in-harlem/
[Tekijä hakusessa jutuntekohetkellä, mustaa kampetta päällä ja niken jordanit jalassa]
...

Vastaa Viestiin