Kari Suhonen, Oulu - surmattiin kotiinsa huhtikuussa 2001

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12224
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Kari Suhonen, Oulu - surmattiin kotiinsa huhtikuussa 2001

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Maalis 24, 2020 6:15 pm

Tästä tapauksesta on maininta (ainakin) kolmessa ketjussa:

Jouni Annalan surma sivulla 5 ja...
...Jukka Pirneksen surma sivulla 1 ja...
...Tuiran kakssoisurma sivulla 8.

Elettiin pääsiäisen aikaa huhtikuussa 2001. Eläkeläiseksi nuori, 45-vuotias Kari Suhonen asui Rajakylän viihtyisässä kaupunginosassa, Ruiskukkatie 3:ssa sijaitsevassa kerrostalossa. Suhonen tunnettiin "harmittomana tissuttelijana" ja hän asui yksin. Elämänkumppania hänellä ei ollut.

IS
IS
Suhonen_asui_täällä.jpg (21.78 KiB) Katsottu 1468 kertaa
IS
IS
Suhonen_kerrostalo.jpg (131.92 KiB) Katsottu 1468 kertaa
Pitkäperjantaina 13.4. oltiin jo Rajakylässäkin hiljennetty pääsiäisen viettoon. Suhosen asunnolla nautittiin päihteitä. Siellä lie ollut useampikin henkilö - viimeinen vieras oli hän, joka tappoi Suhosen, tai sitten hän tietää kuka riisti Suhosen hengen. Kuoleman todettiin johtuneen päähän kohdistuneista vammoista. Vammoja oli myös käsissä - oli yrittänyt puolustautua. Turhaan.

Suhonen lojui asunnossaan kuolleena noin 10 vuorokautta. Sitten saapui lähisukulainen. Asuntoon ei oltu murtauduttu, mutta siellä oli kamppailun jälkiä. Se kamppailu oli käyty elämästä ja kuolemasta.
Poliisi ryhtyi tutkimaan tapausta tappona. Naapureilta kyseltiin ja joku kertoikin, että kyllä, Suhosen kämpästä kuului meteliä, mutta ei mitään normaalista poikkeavaa. Ainahan siellä elämöitiin.

Asunnossa käyneitä kartoitettiin, kuulusteluja tehtiin – koviakin kuulemma, kiinniotettuina oli kaksi henkilöä ja epäiltyinä kolme. Kaksi miestä ja nainen. Kukaan ei tiennyt. Tai ei puhunut. Siitä kuitenkin lähdetään, että Suhonen ja surmaajansa tunsivat toisensa.
Epäiltyjä siis oli, mutta näyttö puuttuu ja silminnäkijöitä ei ole ilmoittautunut. Uhri oli päihteiden käyttäjä ja keski-ikäinen mies, joten mediakin lopetti tapauksen seurannan ja koko juttu painui unhon yöhön.
- IltaSanomat tosin nosti tapauksen Lauantaimysteeriksi heinäkuussa 2013 ja se toimi tämän kirjoituksen lähteenä.

Koira
Suhosella oli iso koira. Rottweiler, ja hän ulkoilutti sitä ollen tuttu näky Rajakylässä. Koira kuitenkin otettiin kiinni pitkäperjantaina 13.4. jolloin Suhonen surmattiin – tai jolloin hänen oletetaan saaneen surmansa. Päivä voi olla myös 14.4. Mutta kuka päästi koiran karkuun? Suojelukoirana se olisi eittämättä käynyt Suhosta kaltoin kohdelleen kimppuun.

Kaleva
Kaleva
Suhosen_kuolema.jpg (73.67 KiB) Katsottu 1468 kertaa
Suhosen tapon aktiivinen tutkinta lopetettiin 2009 ja teko vanhenee runsaan vuoden kuluttua. Ehkä surmaaja on jo itsekin kuollut.

Ruiskukkatie on tuttu minfolaisille. Siellä tehtiin paljon kohua herättänyt Rajakylän palkkamurha vuonna 2013.
- Ei kuitenkaan samassa talossa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
LokakuunLapsi
Alokas
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2019 3:37 pm

Re: Kari Suhonen, Oulu - surmattiin kotiinsa huhtikuussa 2001

Viesti Kirjoittaja LokakuunLapsi » Ti Maalis 24, 2020 8:18 pm

Valitettavan vähälle huomiolle jäänyt keissi.
Kyllähän tuo Rottweilerin karkuun päästäminen/vieminen on selvästi suunniteltu juttu, nimenomaan tappaja on tiennyt että koira isäntäänsä puolustaa viimeiseen hengenvetoon asti.
Asia selvä, minä en.

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6393
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Kari Suhonen, Oulu - surmattiin kotiinsa huhtikuussa 2001

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » To Maalis 26, 2020 9:59 pm

Termi kadonneen valkoisen naisen syndrooma kuvaa tilannetta, jossa nuoren, viehättävän valkoisen naisen katoaminen saa ylimitoitetusti mediahuomiota verrattuna kadonneisiin miehiin. Sama logiikka soveltuu varmasti henkirikoksiinkin. Päihteisiin hurahtaneen (keski-ikäisen) miehen tappo ei pahemmin palstatilaa saa, vaikka tekijäkin jäisi selvittämättä. En muista Kari Suhosta mainitun edes Alibin Selvittämättömät henkirikokset -listassa.

Samaisessa Oulun Rajakylässä sattui v. 2005 niin ikään vähälle huomiolle jäänyt ryyppysurma, joka sentään meni oikeuteen asti, mutta ei vaan tuomiota saatua aikaiseksi. Siitä topic tuolla: viewtopic.php?t=12017

Vastaa Viestiin