Miestä lyötiin kirveellä päähän, muilutettiin ja taas pahoinpideltiin – pakeni verissäpäin apua hakemaan

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Maukka Peruslätkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 289
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Miestä lyötiin kirveellä päähän, muilutettiin ja taas pahoinpideltiin – pakeni verissäpäin apua hakemaan

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä » Su Loka 18, 2020 7:48 am

Miestä lyötiin kirveellä päähän, pakotettiin takakonttiin ja pahoinpideltiin nippusiteissä – pakeni verissäpäin grillikioskille

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi kaksi miestä ehdottomaan vankeuteen Mäntsälässä ja Asikkalassa tapahtuneista törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Tapahtuneen selvittely alkoi, kun eräälle mäntsäläläiselle grillikioskille oli saapunut vakavasti pahoinpidelty mies. Kioskilta oli soitettu hätäkeskukseen ja ambulanssilla sairaalaan kuljetetulla miehellä todettiin kylkiluunmurtumia, veri- ja ilmarinta sekä erinäisiä muita vammoja.

Uhri pääsi pakenemaan paikalta
Kuulusteluissa paljastui, että miestä oli löyty päähän kirveen hamaralla ja sen jälkeen hänet oli pakotettu henkilöauton tavaratilaan. Välipysähdyksen aikana häntä pahoinpideltiin ja lopulta vietiin tuntemattoman asunnon wc-tilaan, jossa hänet sidottiin nippusitein ja pahoinpideltiin lisää.

Tekijöiden lähdettyä asunnosta uhri onnistui vapauttamaan itsensä ja pakeni läheiselle nakkikioskille.

Mies tunsi ainakin toisen tekijöistä ennestään.

"Voimakasta ja monimuotoista fyysistä väkivaltaa"
Oikeus piti pahoinpitelyä erityisen raa’alla ja julmalla tavalla tehtynä, ja vapaudenriistossa käytetyn erityistä julmuutta, vakavaa väkivaltaa ja sen uhkaa.

Se piti tekoja kokonaisuutena arvostellen törkeinä.

– Asianomistajaan on kohdistettu voimakasta ja monimuotoista fyysistä väkivaltaa, joka on toteutettu useassa vaiheessa. Väkivaltaa on kohdistettu maassa makaavaan uhriin, joka on ollut osittain sidottuna ja siten puolustuskyvytön. Tekijöitä on ollut kaksi ja teossa on käytetty myös teräasetta, oikeus perusteli.

Toiselle yli kolme vuotta vankeutta
Oikeus tuomitsi vuonna 1992 syntyneen Nico Markus Behmin törkeästä pahoinpiteleystä, törkeästä vapaudenriistosta, huumausaineen käyttörikoksista ja liikennerikoksista yhteensä 2 vuoden 1 kuukauden vankeuteen, johon vaikuttivat miehen aiemmat tuomiot. Vuonna 1994 syntynyt Jesse Sebastian Lappalainen tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta sekä varkaudesta ja näpistyksestä 3 vuoden 3 kuukauden vankeuteen.

Uhrille miehet määrättiin maksamaan kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 3500 euroa ja korvaukseksi loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 4000 euroa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mie ... #gs.ifdeva