Ravintolapäällikkö kavalsi työpaikaltaan lähes 100 000 euroa Tampereella

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Maukka Peruslätkä
Ran-tan-plan
Viestit: 367
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Ravintolapäällikkö kavalsi työpaikaltaan lähes 100 000 euroa Tampereella

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä »

Epärehellinen ravintolapäällikkö kavalsi työpaikaltaan lähes 100 000 euroa Tampereella – yksi seteli taskussa paljasti vuosien huijauksen

Tamperelaisen ravintolan ravintolapäällikkö päätti hankkia hieman lisätuloja, valitettavan epärehellisin keinoin. Mies päätyi lopulta tukevoittamaan tilipussiaan yli 2500 euroa kuukaudessa työnantajansa laskuun. Toiminta jatkui useamman vuoden ajan.

Ravintolapäällikköä syytettiin lopulta yli 160 000 euron kavalluksesta. Hänen kerrottiin poistaneen kuiteista myyntirivejä, mitätöineen kuitteja, tehneen suoria myynnin poistoja ja niin sanottua ohimyyntiä virvoitusjuomista ja peleistä jättämällä ne lyömättä kassaan.

Näistä seuranneen ylijäämän mies kahmi omiin taskuihinsa vajaan neljän vuoden työskentelynsä aikana.
Valvontakamera käynnisti tutkimukset

Epärehellinen toiminta paljastui, kun kirjanpidossa oli huomattu 50 euron hävikki, jota oli lähdetty selvittämään valvontakameravideon avulla.

Niistä huomattiin, kuinka 50 euron seteli katosi ravintolapäällikön taskuun. Yhdestä setelistä käynnistyi selvitystyö, joka paljasti luottamuksellisessa tehtävässä toimineen miehen mittavan väärinkäytöksen.

Mies myönsi itse kavalluksen enintään 40 000 euron arvosta.
Sai vuoden ehdollista

Ravintolan tekemien laskelmien perusteella oikeus katsoi miehen vieneen ravintolalta rahaa 2600 euroa kuukaudessa, kuitenkin niin, että kavalluksia olisi ravintolapäällikön kertoman mukaisesti tapahtunut vähemmän työsuhteen alkuvaiheessa.

Oikeus katsoi lopulta, että vuonna 1982 syntynyt mies oli vienyt työnantajaltaan yhteensä 98 700 euroa.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen törkeään kavallukseen ja tuomitsi hänet vuoden ehdolliseen vankeuteen, minkä lisäksi hänen luonnollisesti oli korvattava mainitut menetykset ravintolakonsernille.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/epa ... #gs.j5f5m0

artreini
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 222
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 8:25 pm

Re: Ravintolapäällikkö kavalsi työpaikaltaan lähes 100 000 euroa Tampereella

Viesti Kirjoittaja artreini »

Tämäkään ei ole mitenkään ainutkertainen tapaus. Alalla on tälle toiminnalle pitkät perinteen ja samoin ravintoloiden pyörittäjienkin toiminta on toisinaan vastaavilla mausteilla rikastettu.
Ketä taustalta paljastuu ja onko yhteyksiä muuhun tai muihin vastaavantyyppisiin tapauksiin.
TV julkkis Groteskin ravintolapäälikkö jäi aikanaan kavalluksesta kiinni, jota ruodittiin oikeudessa. Monella raha-asiat menevät niin pahasti sekaisin, että siinä samalla sotketaan monien muidenkin asiat.
Tässä pari tunnettua esimerkkiä Tampereelta.

Pyynikin munkkikahvila: Työntekijä kavalsi yli 300 000 euroawww.iltalehti.fi › Uutiset › Kotimaa
5.3.2020 — ... löydetyllä reseptillä edelleen, ja niitä menee noin 100 000 vuodessa, hän kertoo. ... Pyynikin näkötorni sijaitsee Tampereen Pyynikinharjulla.

https://www.iltalehti.fi/tampere/a/200901098884477

Kuka pimitti 100 000 euroa?09.01.2009 klo 10:52
Syyttäjän mielestä ravintolan ex-kirjanpitäjä kavalsi rahoja muun muassa sukkaostoksiin.
TIUKILLA Seksuaalivähemmistöjen suosiman baarin lipputulot ovat teillä tietymättömillä.TIUKILLA Seksuaalivähemmistöjen suosiman baarin lipputulot ovat teillä tietymättömillä.
TIUKILLA Seksuaalivähemmistöjen suosiman baarin lipputulot ovat teillä tietymättömillä. MINNA JALOVAARA
– Kukaan ei tiennyt, mihin se raha meni, sanoi Tampereen Seta (Seksuaalinen tasavertaisuus) ry:n ex-puheenjohtaja.
Hänen ja syyttäjä Lassi Saarenmaan mielestä yhdistyksen entinen kirjanpitäjä on kavaltanut ainakin 111 000 euroa seksuaalisten vähemmistöjen suosiman baarin tuottamia tuloja.
Syyttäjä epäilee, että varat ovat huvenneet kirjanpitäjän omaan käyttöön. Rahoilla on osteltu ainakin juustoja, sukkia, pyykkipoikia, koirankuppi, mortteli ja tupakkaa.
– Voitaneen todeta, etteivät sukat kuulu ravintolatoiminnan pyörittämiseen, sanoi Saarenmaa eilen Tampereen käräjäoikeudessa.
Kirjanpitäjän mukaan sukat olivat rekvisiittaa drinkkibaarin teemailtaa varten ja muut ostokset tarkoitettu ravintolaan.
- Päämieheni ei syö viikossa kilokaupalla juustoa tai polta kartonkikaupalla tupakkaa, jyrähti kirjanpitäjää puolustanut Tomi Vähätalo.
Mappivuori sisään kärryillä
Kirjanpitäjä kiistää syytteen törkeästä kavalluksesta. Eilisessä oikeudenkäynnissä niin ikään vastaajina olleet hallituksen ex-jäsenet eivät tienneet, oliko ravintolatoimintaa pyörittävän osakeyhtiöstä todella tuloutettu rahoja Seta-yhdistykselle, kuten heidän mielestään oli tarkoitus. Kovin messeviä summia Setalle ei ilmeisesti ole siirtynyt, koska hallituksen ex-jäsen kertoi Setan eläneen ”kädestä suuhun”.
Kukin osapuoli väläytteli, että sekavan jutun yksityiskohdat voidaan tarkistaa mapeista, joita oli kärrätty oikeussaliin useampi laatikko nokkakärryllä.
Syyttäjän mukaan kirjanpitäjä oli jatkanut rahojen pimittämistä vuosien ajan aina 2000-luvun alusta asti. Hän ja vastapuoli olivat loppuun saakka eri mieltä siitä, kenelle homobaarin pääsylipputulot oikein kuuluivat. Syyttäjän mielestä ne kuuluivat ravintolatoimintaa harjoittaneelle osakeyhtiölle ja niiden siirtely muille oli laitonta.
SUSANNA [email protected]

Vastaa Viestiin