Sivu 1/1

Vanha vankilamurha

Lähetetty: Ke Tammi 24, 2024 1:42 pm
Kirjoittaja Afrikka
Heippa, tuleeko kenellekkään mieleen ennen vuotta 2007 tapahtunutta vankilamurhaa tai -pahoinpitelyä, jossa vanginvartijan silmään olisi osuttu? Tosi heikot nämä mun googletaidot, löytyi vain 2004 vuoden vankilasurma, ei ole kuvausta vastaava.. uutisiakaan ei noin pitkältä ajalta löydy enää.

Re: Vanha vankilamurha

Lähetetty: Pe Tammi 26, 2024 4:02 pm
Kirjoittaja LexVeritas
Afrikka kirjoitti: Ke Tammi 24, 2024 1:42 pm Heippa, tuleeko kenellekkään mieleen ennen vuotta 2007 tapahtunutta vankilamurhaa tai -pahoinpitelyä, jossa vanginvartijan silmään olisi osuttu? Tosi heikot nämä mun googletaidot, löytyi vain 2004 vuoden vankilasurma, ei ole kuvausta vastaava.. uutisiakaan ei noin pitkältä ajalta löydy enää.
Hello, Africa. Tuohon mainitsemaasi Pelson vankilamurhaan ja -yritykseen liittyvät myöhemmin ilmenneet vanginvartija Olli Mustosen silmäongelmat. Mustonen antoi murhapaikalla ensiapua eloon jääneelle kirveskurssin opettajalle. Toinen uhreista, vanginvartija, oli silloin jo menehtynyt.

Vaikka yöunet palasivat normaaleiksi hypnoosin ansiosta, saman vuoden aikana miestä alkoivat vaivata selittämättömät silmäongelmat.

– En tarkalleen muista, milloin oireilu alkoi, mutta silmiä alkoi särkeä ja ne verestivät. Syytä ei vielä tähänkään päivään mennessä ole löydetty, vaikka asiaa on tutkittu Oysin silmäpolilla. Moni työpäivä alkaakin särkylääkepurkkia avaamalla. Joskus on jäätävä sairauslomalle rauhoittamaan tilannetta, Mustonen kertoo.


Mustonen kokee, että jonkinlainen yhteys silmäoireilla taitaa olla myös stressiin.

– Olen miettinyt, voisiko silmien sairastelulla olla yhteyttä vankilapakoon liittyvien tapahtumien ja hypnoosin kanssa.

Vastaava ylilääkäri, dosentti Hannu Lauerma käyttää hypnoosia trauman hoidossa. Mustosen silmäoireet voivat Lauerman mukaan olla sattumaa, mutta myös traumasta johtuva tila. Traumaattinen tapahtuma käynnistää valtavan hormonimyrskyn, joka voi kertautua painajaisissa.

Trauman ja siihen liittyvien painajaisten ylläpitämä hormonaalinen myrsky ja kiihtyneisyystila aivoissa saattavat aiheuttaa kroonisia ja vakavia fyysisiä sairauksia.

Jos tila kroonistuu, eikä sitä päästä hoitamaan riittävän nopeasti, se jättää ikään kuin polttomerkin hermostoon.


https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/03/2 ... ista-alkoi