Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8497
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho- ... asetelmaa/
Halla-aho: ”Sato ja ruokahuolto tuntuu olevan kiinni siitä, saadaanko tänne työntekijät Ukrainasta ja Vietnamista. Saarijärven Paavo ja kaltaisensa ihmettelisivät suuresti tällaista asetelmaa”
Kuva
”Koronakriisi on puhkaissut useita kuplia vallitsevassa maailmanjärjestyksessä. Niitä on syytä pohtia tarkkaan, kun akuutti vaihe on ohi. Suomen huoltovarmuus on erittäin heikolla pohjalla, enkä suinkaan viittaa tällä valmiusvarastoihin.

Historiamme tuntee huonoja satovuosia ja niistä seuranneita nälänhätiä. Katovuodet ovat johtuneet kuivuudesta, kylmyydestä, kasvitaudeista tai sodista, joissa vihulainen on tuhonnut viljelmät tai maatyöläiset ovat olleet rintamalla.

Nykyinen tilanne lienee täysin uniikki. Suomea uhkaa katovuosi, koska – riippuen siitä keneltä kysytään – suomalaiset joko eivät viitsi tehdä istutuksia ja korjata satoa tai viljelijät eivät halua suomalaisia pelloilleen tekemään näitä töitä.

Maassa on satojatuhansia työttömiä. Sadattuhannet ovat yt-neuvottelujen piirissä. Silti tästä joukosta ei kuulemma löydy edes niitä 1500 työntekijää, jotka tarvittaisiin maatiloille juuri nyt heti, puhumattakaan niistä n. 16 tuhannesta, joka on puutarha-alan kausityötarve.

Suomen tämän vuoden sato ja ruokahuolto tuntuu olevan kiinni siitä, saadaanko tänne työntekijät Ukrainasta ja Vietnamista. Saarijärven Paavo ja kaltaisensa ihmettelisivät suuresti tällaista asetelmaa kumpujen yöstä. Jos asia oikeasti on näin, se tarkoittaa, että Ukraina tai Vietnam voisivat koska tahansa panna Suomen polvilleen estämällä kausityöntekijöiden pääsyn maahamme.

Globalisaatio, työvoiman ja tavaroiden vapaa liikkuminen, on hyvän päivän maailmanjärjestys. Se tekee maista ja kansoista äärimmäisen haavoittuvia, kun tulee paha päivä.

Kriisi osoittaa myös, minkälainen kupla maahanmuutto on työvoimapulan ja huoltosuhdeongelmien ratkaisijana. Maassa on kroonisesti työttömiä ja sosiaaliturvasta riippuvaisia väestöryhmiä lähinnä islamilaisesta maailmasta, mutta kukaan ei edes kuvittele, että heistä saataisiin apua tällaisessa tilanteessa. Maassa on tuhansittain palvelualalle tuotuja halpatyöläisiä, jotka koronatoimenpiteiden vuoksi ovat joutuneet lomautetuiksi tai irtisanotuiksi. Kukaan ei näytä kuvittelevan, että heistäkään olisi apua.

Maatalous, palvelusektori ja rakennusala eivät ole kestävällä pohjalla, jos ne ovat täysin riippuvaisia työvoimasta, jonka tulo saattaa katketa meistä riippumattomista syistä. Tarvitaan rakenteellisia muutoksia, joilla yhteiskunnan kriisinsietokykyä ja omavaraisuutta parannetaan. Jälkimaailman on syytä seistä omilla jaloillaan ja olla luottamatta vieraaseen apuun.

Akuuttiin työvoimapulaan perussuomalaiset esittävät edelleen kiireellistä, väliaikaista lakimuutosta, jonka myötä lomautettu tai irtisanottu henkilö voi ottaa vastaan huoltovarmuuden kannalta kriittistä kausityötä menettämättä työttömyysetuuksiaan.”
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

MikaK
Harjunpää
Viestit: 294
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja MikaK »

Boris Johnson sairaalassa. Jokohan tästä saataisiin ensimmäinen isomman kaliiberin uhri?

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8497
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
No tuskinpa vaan,hyvin on jaksanut sosiaalisessa mediassa pauhata viimepäivät varoittelemassa kansalaisia. :lol:

https://www.facebook.com/niikkomika/vid ... 674767805/
Koronaviruksen leviäminen ilman välityksellä

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a ... f14bbdb4bd
Näiden keinojen avulla EU voi nousta koronakriisistä – Rehn, Kulmuni ja Tuppurainen arvioivat
Ennen kuin mennään talouskriisin ratkaisukeinoihin, eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd) haluaa muistuttaa, että koronaviruksesta johtuva kriisi ei johdu maiden harjoittamasta huonosta talouspolitiikasta, vaan käynnissä on kaikkia EU-maita koskeva symmetrinen shokki, johon on vastattava yhteisesti EU-tason toimilla ja talouspolitiikan koordinaatiolla.

Mielestäni olisi makaaberia heristää tiukan taloudenpidon sormea tilanteessa, jossa jäsenmaat kärräävät ruumisarkkuja krematorioihin. Kriisi ei johdu huonosta talouspolitiikasta, vaan COVID-19 pandemiasta. Siksi eri ratkaisuehdotuksia arvioitaessa ensisijaista onkin niiden käyttökelpoisuus tähän tilanteeseen, ei niinkään esimerkiksi eurokriisin yhteydessä esillä ollut moraalikato, Tuppurainen sanoo.

Karmea pudotus

Euromaiden näkymiä koskevien tuoreimpien skenaarioiden mukaan maiden taloudet supistuvat tänä vuonna noin 5–15 prosentin verran edellisvuodesta. Vertailun vuoksi finanssikriisin aikana (2009) euroalueen bruttokansantuote (BKT) putosi noin 4,5 prosenttia ja Suomen seitsemän prosenttia.

Juuri nyt tuhannen euron kysymys on, millä keinoin euromaat pystyvät koronakriisin keskellä parhaiten tukemaan yritysten liiketoimintaa, jotta konkurssiaallolta vältytään, työttömyys ei räjähdä käsiin, ja kriisistä elpyminen tapahtuu mahdollisimman sujuvasti.

EU ja Euroopan keskuspankki (EKP) ovat jo tehneet omia toimiaan, joilla yritetään helpottaa koronakriisin aiheuttamia taloudellisia vaikutuksia. EU on esimerkiksi löysännyt vakaus- ja kasvusopimuksen ehtoja, jolloin valtiot voivat kasvattaa julkista velkaansa. Esimerkiksi Suomi voi joutua valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk) mukaan ottamaan kriisin vuoksi lisävelkaa yli 20 miljardia euroa.

EU on myös jo suunnannut budjetistaan koronatoimiin alue- ja kehitysrahaa 37 miljardin euron verran, lisäksi valtiontukisäännöksiä on löysätty.

EKP puolestaan on käynnistänyt laajan arvopapereiden osto-ohjelman, jotta yritysten toiminta ja luottolama pystytään välttämään.

– Arvopapereiden ostetaan jo nyt tehdyillä päätöksillä tänä vuonna lisää yli 1000 miljardin euron edestä
. Se on merkittävä likviditeettiruiske, sanoo Suomen pankin pääjohtaja ja Euroopan keskuspankin neuvoston jäsen Olli Rehn.

EKP on myös laajentanut yrityssektorin velkapapereiden osto-ohjelmaan kelpaavien arvopapereiden joukkoa.

– Näillä keinoilla turvataan yritysten ja kotitalouksien luotonanto pankkijärjestelmän kautta, Rehn sanoo.

Eurooppaministeri Tuppurainen pitää EKP:n tähänastisia toimia ”erittäin tervetulleina”.

Pitkä lista

EU-komissio on ehdottanut sadan miljardin euron suuruista työttömyysturvatakuuta (SURE). Ehdotusta käsitellään euromaiden valtiovarainministerien kokouksessa tiistaina. Kokouksessa on ennakkotietojen mukaan esillä myös Euroopan investointipankin takuiden lisääminen 25 miljardilla eurolla.

Lisäksi pohditaan koronarahaston perustamista, jolla turvattaisiin erityisesti terveydenhuollon hankintoja. Myös Euroopan vakausmekanismin (EVM) käyttö on esillä. Se on yli 400 miljardin euron kriisirahasto, jota on käytetty aiemmin muun muassa Kreikan rahoittamiseen. Nyt pohditaan, voitaisiinko EMV:tä käyttää ennaltaehkäisevästi ja millä ehdoin. Jos vakausmekanismia käytetään, sitä rahoittaisivat kaikki euroalueen jäsenmaat suhteessa omaan talouteensa. Erityisesti eteläiset jäsenmaat ovat jo pidempään vedonneet yhteisen velan lisäämiseen ja vakausmekanismin ehtojen höllentämiseen, kun taas Suomi, Saksa ja Hollanti ovat torjuneet ne.

Tuppuraisen mielestä pysyvää vakausmekanismia (EVM) pitäisi tarvittaessa käyttää ennakollisesti niin, että kaikki jäsenmaat yhtäaikaisesti hakevat sen käyttöä.

EVM:llä on pääomaa yli 400 miljardia. Sen antamaan lainoitukseen voitaisiin rakentaa ehdollisuus, joka tukisi varojen käyttöä joustavasti nimenomaan COVID-19 -kriisin hoitoon, Tuppurainen sanoo.

Yhteiset vastuut

Monissa euromaissa yhteisvastuun lisäämiseen suhtaudutaan kuin kirosanaan, vaikka maat ovat jo nyt yhteisvastuullisia noin 800 miljardin euron edestä.

Entinen EU-komissaari ja nykyinen Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn kannustaa Suomea edistämään aktiivisesti ja rakentavasti eurooppalaisia ratkaisuja.

–Suomen kannattaa tukea yhteisiä eurooppalaisia ratkaisuja paitsi eurooppalaisen solidaarisuuden tähden, myös oman etumme vuoksi, sillä Suomen elpymistä auttaa se, että Eurooppa kokonaisuudessaan elpyy kriisistä.

Rehn muistuttaa myös, ettei eurooppalainen solidaarisuus tarkoita mitään rajoittamatonta yhteisvastuuta.

–Kiireellisintä on saada aikaa yhteinen finanssipoliittinen ohjelma, joka auttaisi kattamaan terveydenhuollon ja työttömyysturvan lisämenoja, missä EU-rahoituksella voisi olla merkittävä rooli. Seuraavassa vaiheessa on syytä miettiä sitä, millä tavalla kyetään elvyttämään Euroopan talouksia sitten, kun rajoitukset poistuvat ja kysyntä voi ylipäänsä alkaa elpyä, kun ihmiset alkavat taas liikkua ja kuluttaa.

Työttömille turvaa

Komission ehdottaman työttömyysriskien lieventämiseen tarkoitetun 100 miljardin euron suuruisen tukijärjestelyn (SURE) kautta EU voi myöntää jäsenmaille lainaa edullisin ehdoin. Lainojen rahoittamiseksi komissio hakisi itse ensin lainaa rahoitusmarkkinoilta. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että EU-maat antavat lainalle takauksen. Järjestely olisi tilapäinen. Sen kesto ja soveltamisala olisi myös rajattu vain koronaviruspandemian seurausten hallitsemiseen.

Rehn pitää komission SURE-ehdotusta työttömyydestä pahimmin kärsiville jäsenmaille tervetulleena.

– Sen rahoitustapa, eli mahdollisuus laskea liikkeelle velkakirjoja EU-budjettia ja jäsenmaiden vapaaehtoisia takauksia vastaan, muistuttaa eurokriisin ratkaisemiseksi luotuja rahoitusvälineitä, Rehn sanoo.

Myös Tuppurainen kannattaa komission työttömyysvakuutusesitystä.

Koronabondit romukoppaan

Aiemmin yhtenä koronakriisin ratkaisukeinona esillä ovat olleet myös jäsenmaiden yhteiset joukkolainat, eli koronabondit, joita yhdeksän euromaata on ajanut. Saksa, Hollanti ja Suomi ovat kuitenkin vastustaneet niitä, koska riski tietyn maan huonosta taloudenpidosta voisi koitua muiden maksettavaksi.

Tuppuraisen mukaan koronabondit eivät välttämättä ole tarpeellisia, tai kriisin ratkaisun kannalta tarkoituksenmukaisia.

– Käytettävissä on keinoja, joiden merkitys on vähintään yhtä suuri, ja jotka ovat myös poliittisesti helpommin otettavista käyttöön.

Myös tiistain euromaiden valtiovarainministerien videokokoukseen osallistuva Katri Kulmuni vakuuttaa, ettei koronabondeja tarvita.

– Suomen ja keskustan linja ei ole tässä asiassa muuttumassa. Koronabondit eivät ole tarpeellisia, eikä niille olisi EU:ssa löytymässä yksimielistä tukeakaan.

Kulmunin mukaan ”kriisinhoitoon etsitään ja varmasti myös löydetään muita ratkaisuja”.

Tuppurainen puolestaan muistuttaa, että ”Suomen kannat on syytä pitää sopivan väljinä, jotta itse kokouksessa on päätöksenteossa liikkumavaraa”.

EU-lähteistä kerrotaan, että kaikilla euromailla pitäisi tiistaina löytyä halua ja valmiutta yhteisiin ratkaisuihin pahenevan koronakriisin keskellä, sillä kukaan halua enää nähdä yhtä riitaista kokousta kuin viime kerralla.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8497
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Laitetaan yhden pankin ennusteet siitä milloin rajoitukset poistuvat.

Kuva

Kuva
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

MikaK
Harjunpää
Viestit: 294
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja MikaK »

Boris Johnson poistus keskuudestamme niin ainakin britit ottas tän sit vakavasti. Mut eipä taida tolla tasolla vaikuttaa ja olla mahdollista kun lekurit vieres valmiudes 24/7. Ja sillä on väliä.

Itse soitellu 112 kun allerginen reaktio ja kaula turvonnut niin sanottu "et sä pystys itse ajaa" no joo laitetaan tunnissa tai parissa joku kiireetön lanssi ne soittelee sulle kun lähellä.

Suomesta sivuun korkeintaan Antti Liinpää niin menetämme Porschejen 150km koeajot eli valtaosaa ei hetkauta.

https://youtu.be/5Kwn4JriOo8

Juujaa
Martin Riggs
Viestit: 634
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

sikakoira kirjoitti:
Su Huhti 05, 2020 10:46 pm
Juujaa kirjoitti:
Su Huhti 05, 2020 9:00 pm
Mua ärsyttää noissa salaliittoteorioissa sellainen juttu ettei kukaan ole osannut antaa ainuttakaan järkevää syytä tälle tapahtumalle.
Yksikään kansakunta ei tästä hyödy taloudellisesti. Kiinalla meni melkolailla täydellisesti talouden suhteen tämä tapahtuma vaikuttaa heillekin vuosikausia.
Mikä on siis se instanssi joka kykenee ajamaan tälläisen mailmannlaajuisesti ja ottaa miljoonien kuolleiden riskin?
No aloitetaan pankeista jotka pelastetaan jälleen kerran jo kauan nähtävissä olleelta romahdukselta,aivan kuten viime kerrallakin pankit pelastetaan ensimmäisenä. Kansalaisista viis.
Viimeksi lähti lähinnä asunnot ja työpaikat mutta tälläkertaa voidaan lisätä yhtälöön tuhansia ihmishenkiä.

Mukaan voidaan heittää eräitäkin firmoja kuten mm USA:n viennin lippulaiva Boeing joka alkoi kömpiä jo todella syvissä vesissä eikä omin avuin olisi suosta kyllä noussut.

Voidaan alkaa miettimään mitä USA saavuttaa Iranin,Kiinan,Venetsuelan kaltaisista tilanteista jne... Näissä ei muutama ihmishenki paljoa paina ja näistä hyötyy myös Israel siinä mukana.

Samanlaista meininkiä se on ollut talouden osalta myös Euroopassa jossa pätee samat yhtälöt.

Mietitäänpä WHO:ta ja lukuisia lääkeyhtiöitä jotka tälläkin kertaa tulevat tekemään satumaiset tilit.Tämä toistuu aina näiden pandemioiden aikana. Lääkebisneksestä hyötyvät lukuisat valtiot.

Mietitäänpä kauan suunnitellun valvontakoneiston käyttöön saantia jonka ihmiset ottavat vain iloiten vastaan sen kummempia ajattelematta.

Mietitäänpä nyt lakimuutoksiin saadut uudet lisäykset tulevaisuudessa tulevasta uudesta digitaalisesta valuutasta jotka nuijittiin lakikirjoihin sen enempiä kansalaisille huutelematta.

Poliittiset tavoitteet ovat oma lukunsa.

Suurin osa näistä asioista on sellaisia mitä on mietitty jo vuosikymmeniä. Näin nyt alkuun hätäisesti mietittynä muutama sellainen asia joka tällä showlla saavutetaan kun kansalaisten huomio on ihan muualla.

Pankkilaitos ja lääkefirmat ovat varmoja taloudellisia voittajia tässä leikissä. Valvontayhteiskunta on melkein yhtä tärkeä tavoite. Jokaisen teknokraatin märkä unelma. :wink:
Minullakin on sellainen kuva että tämä pandemia osuu kovaa myös pankkisektoriin.
Satoja pankkeja tulee kaatumaan mailmanlaajuisesti.
Lääkeyritykset tulee varmasti olemaan voittajia jollain tasolla. Tämäkään ei kyllä ole niin itsestään selvää kuin voisi kuvitella
Yleisesti lääkefirmat ym tutkimukseen perustuvat firmat hyötyvät hyvistä ajoista. Nythän aikaansaadaan globaali lama jolloin myös tutkimuksesta syödään varoja pois varmasti.
Esim Kiinan talouden on arveltu pomppaavan 30-50 v taaksepäin jos tässä pahasti käy. Eikä nuo jenkkienkään tulevaisuuden näkymät valoisalta näytä. Toinen juttu on se että edelleen tuntuu ekonomistit olevan aika pihalla tämän vaikutuksista. Pandemian ennakointi on ilmeisesti aika haastavaa.
Vihjasit myös talouden elvyttämiseen. Tämä rahasumma joka nyt tungetaan koronan vastaan taisteluun on aivan älytön.
Jenkitkin olisivat voineet tekohengittää tuolla summalla vaikkapa sitä boengia 100 vuotta.
Digitaalinen valuutta ja valvonta on ollut tulossa jo vuosikymmennen se nyt vaan on nykyaikaa. Tekniikka kehittyy.

Eniten minua ehkä kiinnostaisi se mekanismi miten tämä tehtiin jos siis suunniteltua?

damfin
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4862
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin »

Aamun korona-uutisia, lisää vahvistusta sillä että tämä covid-19 tosiaan tarttuu myös moniin eläimiin...
Bronxin eläintarhan tiikerillä todettiin koronavirustartunta – eläimillä vahvistettuja tapauksia vasta muutama koko maailmassa

Bronxin eläintarhan tiikerillä on todettu koronavirustartunta New Yorkissa Yhdysvalloissa. Eläintarha kertoo, että neljävuotiaan Nadia-nimisen malakantiikerin uskotaan saaneen tartunnan eläintenhoitajalta, jolla ei ollut oireita.
Bronxin eläintarhan mukaan Nadian lisäksi myös sen sisarella Azulilla, kahdella eläintarhan amurintiikerillä ja kolmella leijonalla on ilmennyt kuivaa yskää. Myös niiden ruokahalu on heikentynyt.
- Ei tiedetä, kuinka tämä tauti näkyy isoilla kissaeläimillä, koska eri lajit voivat reagoida eri tavoin uusiin tartuntatauteihin. Tarkkailemme niitä kuitenkin tarkasti ja odotamme niiden toipuvan täysin, eläintarhan lausunnossa sanottiin.
Eläintarhassa on otettu käyttöön varotoimia eläintenhoitajille. Bronxin eläintarha on ollut koronaviruspandemian takia suljettuna yleisöltä maaliskuun puolivälistä lähtien.
Eläintarha kertoi toivovansa, että tiikeriä tarkkailemalla voidaan saada uutta tietoa koronaviruksesta. Eläintarha muistutti, että vaikka viruksen arvioidaan siirtyneen alun periin ihmisiin eläimistä Kiinassa, ei eläimistä saatuja tartuntoja uskota sen jälkeen tapahtuneen.

Tätä ennen on ilmennyt muutamia tapauksia, joissa eläin on saanut koronavirustartunnan ihmiseltä. Belgiassa lemmikkikisalla todettiin maaliskuussa koronavirustartunta, samoin kahdella koiralla Hongkongissa. Näiden eläinten uskotaan saaneen tartunnan omistajiltaan.
Yhdysvalloissa Nadia-tiikeri on ensimmäinen vahvistettu covid-19-tapaus eläimellä.
https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkom ... spartandhp

Viruksen siis arvioidaan siirtyneen (eli tarttuneen) alun perin eläimestä ihmiseen, mutta hei ei nyt sentään viitsitä uskoa sitä että se voisi enää tarttua eläimestä ihmiseen, ettei lemmikkien omistajat suotta huolestuisi... :roll:
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Daddy Slam
Agentti Scully
Viestit: 669
Liittynyt: Pe Tammi 04, 2019 3:54 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Daddy Slam »

Deaths registered in the year-to-date, week 1 to 12

The number of deaths in the year-to-date was lower than the five-year average.
Looking at the year-to-date (using refreshed data to get the most accurate estimates), the number of deaths is currently lower than the five-year average. The current number of deaths is 138,913, which is 4,869 fewer than the five-year average. Of the deaths registered so far in 2020, 108 mentioned the coronavirus (COVID-19) on the death certificate; this is 0.1% of all deaths. Including deaths that occurred in week 12 but were registered up to 25 March, the number involving COVID-19 was 210.

Source: Office for National Statistics – Deaths registered weekly in England and Wales

muk

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja muk »

damfin kirjoitti:
Ma Huhti 06, 2020 8:24 am
Aamun korona-uutisia, lisää vahvistusta sillä että tämä covid-19 tosiaan tarttuu myös moniin eläimiin...

Eläintarha muistutti, että vaikka viruksen arvioidaan siirtyneen alun periin ihmisiin eläimistä Kiinassa, ei eläimistä saatuja tartuntoja uskota sen jälkeen tapahtuneen.


Viruksen siis arvioidaan siirtyneen (eli tarttuneen) alun perin eläimestä ihmiseen, mutta hei ei nyt sentään viitsitä uskoa sitä että se voisi enää tarttua eläimestä ihmiseen, ettei lemmikkien omistajat suotta huolestuisi... :roll:
Ei uskota tapahtuneen tarkoittaa siis, ettei niitä ole havaittu. Jos virus nyt tarttuisi lemmikkien ja ihmisten välillä yleisesti, se olisi huomattu. Päinvastoin on huomattu, ettei kovin helposti tartu. Eläintarha ei ole virallinen ohjeistuksen antaja lemmikkien suhteen, joten lievä epätarkkuus lausunnossa on ymmärrettävää. Normaali lemmikkihygienia (jota normaalisti monet lemmikkien omistajat ei valitettavasti noudata) riittää. Niin kauan kuin tilanne on tämä, että tuhansista tai kymmenistä tuhansista potentiaalisista tapauksista muutamassa virus on siirtynyt lemmikkiin, ei tosiaan kannata huolestua tässä vaiheessa. Ulkoilevien koirien kohdalla kyllä pitäisin kiinni siitä, että koirat kiertävät toisensa nyt kaukaa, kuten ihmisetkin.

damfin
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4862
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin »

Daddy Slam kirjoitti:
Ma Huhti 06, 2020 9:11 am
Deaths registered in the year-to-date, week 1 to 12

The number of deaths in the year-to-date was lower than the five-year average.
Looking at the year-to-date (using refreshed data to get the most accurate estimates), the number of deaths is currently lower than the five-year average. The current number of deaths is 138,913, which is 4,869 fewer than the five-year average. Of the deaths registered so far in 2020, 108 mentioned the coronavirus (COVID-19) on the death certificate; this is 0.1% of all deaths. Including deaths that occurred in week 12 but were registered up to 25 March, the number involving COVID-19 was 210.

Source: Office for National Statistics – Deaths registered weekly in England and Wales
Tuossa onkin hyvää tietoa korona pandemian tuhoisuudesta, eli tuon mukaan viikon 12 loppuun mennessä englannissa oli ollut 210 rekisteröityä koronakuolemaa, ja sitten 4.4 eli viikon 14 loppuun mennessä niitä olikin jo 4300, kahdessa viikossa, eli melkoista vauhtia kuolleiden määrä kasvaa englanninkin kaltaisessa maassa.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Isovaalea
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

Alla taulukossa viikon seuranta maistraatin (DVV) sivuilta kotimaamme väkiluvun kehityksestä.

Tilastokeskuksen mukaan balanssi tammi-helmikuussa oli
syntyneet - kuolleet = - 1 500
Muutto maahan - maastamuutto = + 3 000

Kokonaismuutos populaatiossa on siis + 1 500 päätä / 2 kuukautta. Eli 750/kk

Nyt reilussa viikossa (pieni otanta) olemme lisääntyneet jo 300+ hengellä, kiitos paluumuuttajien ja taikasanan sanovien?

Isot päivittäiset muutokset johtuvat syntyneiden ryhmäajosta järjestelmään?

Päivä www.dvv.fi
väkiluku Muutos ed.lukemaan Kumul. muutos
29.3.2020 5 544 289
30.3.2020 5 544 385 96 96
31.3.2020 5 544 277 -108 -12
1.4.2020 5 544 308 31 19
2.4.2020 5 544 378 70 89
3.4.2020 5 544 415 37 126
4.4.2020 5 544 407 -8 118
5.4.2020 5 544 514 107 225
6.4.2020 5 544 604 90 315

zzrgg
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2020 7:30 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja zzrgg »

sikakoira kirjoitti:
Ma Huhti 06, 2020 1:25 am
https://www.facebook.com/niikkomika/vid ... 674767805/
Koronaviruksen leviäminen ilman välityksellä
Tässä tekstiversio suomeksi tuosta videosta (5:43), jota edeltää alkuperäisemmän videon (6:40) englanninkielinen käännöstekstitys. Kriittisessä tartuntaan liittyvässä kohdassa näyttäisi, että Juutilaisen & Ropon suomennos poikkeaa asiasisällöllisesti englanninkielisestä versiosta. Kannattaako tällaisessa tärkeässä kohdassa sortua epätarkkuuksiin, kuka lieneekään kääntänyt väärin? Alkuperäisessä ingressissä nimenomaan tähdennettiin, että mikropisaroiden osalta (kokoluokka alle 10 μm) kyseessä olisi kenties kolmas COVID-19:n tartuntatapa aikaisemmin todettujen kosketustartunnan ja pisaratartunnan lisäksi, ja että mikropisaroita esiintyy aivan arkipäiväisissä toimissa, kuten keskusteltaessa kovaan ääneen, hengitettäessä voimallisesti, aivastettaessa tai vaikkapa vain seistessä tietyllä etäisyydellä toisesta ihmisestä. Tutkimuksen keskeiseen antiin kuului myös havainto, että mikropisarat synnyttyään ovat niin kevyitä, että ne leijuvat paikoillaan ilmassa useiden kymmenien minuuttien ajan (kello pysähtyi 20 minuutin kohdalla, mutta mihinkä ne partikkelit sieltä ilmasta lähtisivät?), ja että ilmanvaihtoa tehostamalla mikropisarat saavat herkästi kyytiä. Yskimisten osalta partikkelikoosta on havaintoja jo lukuisia, esimerkiksi
In a typical human cough half of the droplets may be small (<10 µm), but these comprise only a small fraction (2.5*10−6) of the expelled volume.
Professional and Home-Made Face Masks Reduce Exposure to Respiratory Infections among the General Population
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2440799/
SARS-CoV-2 Coronavirus Micro-droplets - NHK World report
Kazuhiro Tateda, president of the Japanese Association for Infectious Diseases 30.3.2020
Masashi Yamakawa, Associate Professor, Kyoto Institute of Technology

So far we have considered two main routes of transmission: One is infection by coming into contact with something that has the virus on it. The other is infection through droplets emitted in sneezes and coughs. But some experts say there is possibly a third infection route. Experts are now looking at this new infection mechanism as the key to preventing the further spread of the virus.

KT: "It seems transmissions are happening during conversations and even when people are standing a certain distance apart. These cases can't be explained by ordinary droplet infection. We think infection comes from 'micrometer particles'. This transmission mechanism can be called 'micro-droplet infection'."

So, how does this take place? NHK is conducting an experiment with a group of researchers.
Ready.
The team will track particles in the air using laser beams and a high sensitivity camera. [Shin Nippon Air Technologies Co. Ltd]
This technology allows us to detect droplets as small as 0.1 micrometers wide.

The experiment starts:
First, sneezing.
We can see a large droplet about one millimeter in diameter. It quickly falls. But let's look through the high sensitivity camera. We can see small particles that seem to glitter floating through the air. These particles are all smaller than 10 micrometers or 1/100 of a millimeter in diameter.

Let's take a look from a different angle. [Wearing a mask can greatly limit micro-droplet emission]
They're small and light. You can see them drifting through the air. These are micro-droplets.

We're learning that sneezing isn't the only source of these droplets. We ran the same experiment on a close-range conversation. [Conducted with expert advice]
People generate a lot of micro-droplets when they talk loudly. The droplets between these two stay where they are. They don't drift away.

It's not yet known what volume of micro-droplets leads to infection, but Tatada says we can't rule out the possibility that micro-droplets have spread the virus to some extent.

KT: "Micro-droplets carry many viruses. We produce them when we talk loudly or breathe heavily. People around us inhale them, and that's how the virus spreads. We're beginning to see this risk now."

The risk of infection through micro-droples becomes even greater in a closed space with poor ventilation. This lab is simulating the movement of micro-droplets in an airtight room. About 10 people in an enclosed space the size of a classroom. A person coughs once and spreads about 100000 droplets. Large droplets are shown in blue and green. Most of these fall to the ground within one minute. But the micro-droplets shown in red continue to drift. [Shows typical micro-droplet movement]

This simulation uses only micro-droplets. [Shows typical micro-droplet movement]
...5 minutes later...
...10 minutes later...
20 minutes later the micro-droplets are still floating in place.

MY: "If the air isn't flowing, the micro-droplets won't move. And since they can't move on their own, they stay in place for some time."

But there is a way to prevent the stagnation of micro-droplets. Opening windows and increasing air circulation is believed to be effective. When you open a window, micro-droplets are quickly swept away. They're very small and light, so any airflow will get rid of them.

KT: "What's important is to create two openings. Do this at least once an hour. That lowers the risk of infection considerably.

Koronaviruksen leviäminen ilman välityksellä
Kazuhiro Tateda, president of the Japanese Association for Infectious Diseases 30.3.2020
Masashi Yamakawa, Associate Professor, Kyoto Institute of Technology

Tässä kokeessa valaistaan ilmassa olevia hiukkasia ja kuvataan niitä erikoistarkalla kameralla. Kamera pystyy kuvaamaan 0,1 mikrometrin eli millimetrin 10000 osan tarkkuudella.

Aloitetaan koe aivastuksella.
*Aivastus*
Silmin nähtävät, läpimitaltaan yhden millimetrin kokoiset pisarat putoavat välittömästi. Kun tilannetta katsotaan kameralla, ilmassa kimaltelevat ja leijuvat pisarat tulevat näkyviin. Kun suuremmat pisarat ovat pudonneet maahan, voidaan ilmassa havaita pienempiä pisaroita. Pienet partikkelit ovat millimetrin sadasosan kokoisia.

Vaihdetaan nyt kuvakulmaa.
Pienen kokonsa ja keveytensä ansiosta pisarat jäävät leijumaan ilmaan. Tämä on mikro-pisaroille tyypillistä.

Näitä mikroskooppisen pieniä pisaroita leviää ilmaan muillakin tavoin kuin aivastaessa. Testasimme lähekkäin tapahtuvaa kovaäänistä keskustelua.
Kovaan ääneen keskustellessa suuri määrä mikro-pisaroita vapautuu ilmaan. Ne jäävät leijumaan ihmisten väliin, eivätkä häviä pitkään aikaan.

Vielä ei tiedetä, kuinka paljon mikro-pisaroita tulisi hengittää, ennen kuin tartunta tapahtuisi. Tämän hetkisen tiedon mukaan tartunnan leviäminen on epätodennäköistä ilman mikro-pisaroiden vaikutuksia.

KT: "Pisaroiden sisällä on paljon eläviä viruksia. Kovaan ääneen keskustelu ja voimakas hengitys tuottaa mikro-pisaroita. Tartunta leviää, kun lähellä oleva ihminen hengittää näitä pisaroita."

Erityisen herkästi virukset voivat tarttua tiloissa, joissa on suljettu ilmanvaihto. Tässä simuloidaan mikro-pisaroiden liikkeitä. Tutkitaan 10 henkilön oleskelua luokkahuoneen kokoisessa tilassa. Katsotaan yhden yskäisyn vaikutuksia. Noin 100000 erikokoista mikro-pisaraa leviää ilmaan. Sinisellä ja vihreällä merkityt suuret pisarat putoavat maahan minuutin kuluessa. Sen sijaan pienemmät punaiset hiukkaset jäävät leijumaan ilmaan.

Mallinnetaan sama vielä pienemmillä mikro-pisaroilla.
...Viisi minuuttia...
...Kymmenen minuuttia...
Pienet hiukkaset ovat niin kevyitä, että niitä on ilmassa vielä 20 minuutin kuluttuakin.

MY: "Mikro-pisarat jäävät leijumaan paikoilleen silloin, kun ympäröivässä ilmassa ei ole liikettä."

Mikro-pisaroiden leijumista voidaan kuitenkin ehkäistä. Ikkunoiden kunnollinen avaaminen ja läpiveto on siihen tehokas tapa. Kun ikkuna avataan, ilmavirtaus kuljettaa mikro-pisarat pois. Pienen kokonsa ja keveytensä ansiosta mikro-pisaroita voidaan poistaa tehokkaasti.

KT: "Tärkeää olisi avata kaksi ikkunaa, jolloin saadaan aikaan läpiveto. Tämä toimenpide kerran tunnissa suoritettuna vähentäisi varmasti tartuntariskiä".

Käännös:
Juha Juutilainen & Risto Ropo
Lähde:
NHK (Japan Broadcasting Corporation)
SARS-CoV-2 Coronavirus Micro-droplets - NHK World report
https://www.youtube.com/watch?v=vBvFkQizTT4
Liitteet
Micro-droplets carry many viruses.jpg
Micro-droplets carry many viruses.jpg (72.31 KiB) Katsottu 1257 kertaa

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8497
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

damfin kirjoitti:
Ma Huhti 06, 2020 9:42 am
Daddy Slam kirjoitti:
Ma Huhti 06, 2020 9:11 am
Deaths registered in the year-to-date, week 1 to 12

The number of deaths in the year-to-date was lower than the five-year average.
Looking at the year-to-date (using refreshed data to get the most accurate estimates), the number of deaths is currently lower than the five-year average. The current number of deaths is 138,913, which is 4,869 fewer than the five-year average. Of the deaths registered so far in 2020, 108 mentioned the coronavirus (COVID-19) on the death certificate; this is 0.1% of all deaths. Including deaths that occurred in week 12 but were registered up to 25 March, the number involving COVID-19 was 210.

Source: Office for National Statistics – Deaths registered weekly in England and Wales
Tuossa onkin hyvää tietoa korona pandemian tuhoisuudesta, eli tuon mukaan viikon 12 loppuun mennessä englannissa oli ollut 210 rekisteröityä koronakuolemaa, ja sitten 4.4 eli viikon 14 loppuun mennessä niitä olikin jo 4300, kahdessa viikossa, eli melkoista vauhtia kuolleiden määrä kasvaa englanninkin kaltaisessa maassa.
No sama nähtiin japanissa kun tartuntaluvut loikkasivat huiman loikan välittömästi kun Olympialaiset siirrettiin ensi vuodelle. Turkki oli toinen mielenkiintoinen kun luvut olivat luokkaa yksi tartunta kun "pakolaisia " rajalle kuljetettiin ja kun homma oli katseltu nykyiseen vaiheeseen (lunnaat maksettu? ) niin tartunnat räjähtivät käsiin. Ihan tuntuu olevan yleinen ilmiö tämä.
Juujaa kirjoitti:
Eniten minua ehkä kiinnostaisi se mekanismi miten tämä tehtiin jos siis suunniteltua?
Tämä minuakin kiinnostaa.Itse epäilen että tämä tehtiin Kiinan kanssa yhteistyössä mutta vaatii vielä lisätutkimuksia . Joku Bilderberg-ryhmä tässä takana on kuitenkin (kokous kerrotun mukaan peruttu tältävuodelta) :lol:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Juujaa
Martin Riggs
Viestit: 634
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

Sepä se Kiinan oli oltava mukana. Herää vaan kysymys mikä instanssi Kiinassa hyötyy siitä että maan talous romahtaa.
Tällä hetkellä on ainakin äärettömän vaikea keksiä mikä maa voisi tästä hyötyä. Ehkäpä P-korea tuo kohta markkinoille rokotteen halpaan 1000€/kpl hintaan :lol:

Daddy Slam
Agentti Scully
Viestit: 669
Liittynyt: Pe Tammi 04, 2019 3:54 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Daddy Slam »

damfin kirjoitti:
Ma Huhti 06, 2020 9:42 am
Daddy Slam kirjoitti:
Ma Huhti 06, 2020 9:11 am
Deaths registered in the year-to-date, week 1 to 12

The number of deaths in the year-to-date was lower than the five-year average.
Looking at the year-to-date (using refreshed data to get the most accurate estimates), the number of deaths is currently lower than the five-year average. The current number of deaths is 138,913, which is 4,869 fewer than the five-year average. Of the deaths registered so far in 2020, 108 mentioned the coronavirus (COVID-19) on the death certificate; this is 0.1% of all deaths. Including deaths that occurred in week 12 but were registered up to 25 March, the number involving COVID-19 was 210.

Source: Office for National Statistics – Deaths registered weekly in England and Wales
Tuossa onkin hyvää tietoa korona pandemian tuhoisuudesta, eli tuon mukaan viikon 12 loppuun mennessä englannissa oli ollut 210 rekisteröityä koronakuolemaa, ja sitten 4.4 eli viikon 14 loppuun mennessä niitä olikin jo 4300, kahdessa viikossa, eli melkoista vauhtia kuolleiden määrä kasvaa englanninkin kaltaisessa maassa.
Osittain covid 19, kuolemien nopea nousu tilastoissa selittyy, WHO:n uusilla ohjeistuksilla kuolemansyyn merkitsemisessä, jotka annettiin muistaakseni maaliskuun lopulla. Myös Suomi otti uudet merkintätavat käyttöön. Maaliskuun lopun ja huhtikuun alun Suomen tilastot olis kiva nähdä, Covid-19 osalta.

Lonkalta arvaan, että juuri tuo WHO:n uusi ohjeistus on suurin yksittäinen syy Covid-19 kuolemien näennäisen nopeassa nousussa.
Viimeksi muokannut Daddy Slam, Ma Huhti 06, 2020 11:06 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vastaa Viestiin