Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Morapuukko
Poliisikoira Rex
Viestit: 262
Liittynyt: La Elo 13, 2011 5:54 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Morapuukko »

Saa nähdä saavat näillä vapautuksilla ärrän sinne 1.6 paikkeille, vai onko väki halutonta sairastamaan kulkutautia ja pitävät etäisyyttä vasten thl:n puupään tahtoa.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11516
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ymmärrän rajoitusten purkamisen niin, että kansalaisille annetaan enemmän vastuuta epidemian estämisessä. Oltiin niin kiltisti vappuna eikä kokoonnuttu laumoiksi.

Paljonko sen sijaan voi antaa vastuuta turviksille, jotka eivät ymmärrä myös oireettomien tartuttavan virusta?

https://www.lansivayla.fi/paikalliset/1682420
4.5.2020 15:37

Espoossa yli 600 koronatartuntaa, hoivakodeissa neljä uutta kuolemantapausta


Espoossa oli maanantaina aamupäivällä yli 600 varmistettua koronatartuntaa. Määrä on kasvanut viime keskiviikosta noin sadalla, mikä johtuu pitkälti Nihtisillan vastaanottokeskuksessa todetuista tartunnoista.

Vastaanottokeskuksessa oli maanantaina aamulla 101 varmistettua koronatartuntaa. Luonan pyörittämässä keskuksessa asuu noin 410 turvapaikanhakijaa.

Espoon tartuntatautilääkäri asetti keskuksen karanteeniin 30. huhtikuuta.

VASTAANOTTOKESKUKSEN koronaan sairastuneet ovat olleet oireettomia tai lieväoireisia. Sairaalahoitoa ei maanantaiaamuun mennessä ollut tarvinnut kukaan.

– Tämä tekee tilanteesta haastavan. Asukkaat ihmettelevät karanteenia, kun tuntevat olonsa terveeksi, kertoo Luonan liiketoimintajohtaja Suvi Salonen.

Salosen mukaan noin puolet vastaanottokeskuksen asukkaista on testattu. Testejä on tarkoitus vielä jatkaa.

Vastaanottokeskuksessa oli maanantaina eristyksissä 87 asukasta.

– Osa on jo parantunut ja oireettomia, joten eristyksiä on voitu purkaa, Salonen toteaa.

Myös viidellä Nihtisillan vastaanottokeskuksen työntekijällä on todettu koronatartunta. - - - -
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja poikani »

Tässä on mielenkiintoinen artikkeli siitä, kuinka Italian mafia hyväksikäyttää ihmisten epätoivoista tilannetta: https://www.bbc.com/news/world-europe-52537573

En ala tuota pitkää juttua suomentaa, mutta lyhyesti: Mafia tulee ainakin Sisiliassa apuun paljon nopeammin ja tehokkaammin kuin Italian valtio. Avusta ei alkuun pyydetä mitään vastinetta. Lopullisena tarkoituksena mafialla on tilanteesta riippuen esimerkiksi saada avustettu myöhemmin äänestämään heidän ehdokastaan tai keploteltua autetun yrittäjän firma mafialle rahanpesua varten. Kumpikin osapuoli tietää heti mistä on kyse, vaikka sitä ei ääneen sanota.
????? ?? ??????.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja poikani »

MTV kirjoitti:Tutkijat löysivät "merkittäviä yhteyksiä" D-vitamiinin puutteen ja koronakuolemien välillä

JULKAISTU 4 TUNTIA SITTEN

D-vitamiinin vaikutuksesta koronavirukseen on puhuttu paljon. Tuore tutkimus puhuu sen puolesta, että D-vitamiinista voisi todella olla hyötyä koronavirusta vastaan, uutisoi muun muassa New York Post.

Matalasta D-vitamiinitasosta kärsivät saattavat todennäköisemmin kuolla koronavirukseen, kertoo alustava tutkimus.

Englantilaisten Queen Elizabeth Hospital Foundation Trustin ja Itä-Anglian yliopiston tutkijat vertasivat keskimääräisiä D-vitamiinitasoja 20:ssä Euroopan maassa covid-19-taudin kuolleisuuteen. Tutkijat kertovat löytäneensä "merkittäviä yhteyksiä" D-vitamiinitasojen ja covid-19-tautitapausten sekä erityisesti koronaviruksen aiheuttamien kuolemien määrän välillä. Tutkimusta ei kuitenkaan ole vielä vertaisarvioitu.

– Uskomme, että voimme neuvoa syömään D-vitamiinilisää suojaamaan SARS-CoV2-tartunnalta, tutkijat kirjoittavat.

Tutkimuksen mukaan vanhemmat ihmiset Sveitsissä, Italiassa ja Espanjassa kärsivät todennköisemmin D-vitamiinin puutteesta.

– Väestön haavoittuvaisin ryhmä covid-19-tautia ajatellen on myös se, jolla on eniten D-vitamiinin puutosta, tutkijat summaavat.

Aiemmat tutkimukset samoilla linjoilla

Tutkimus on samoilla linjoilla aiempien tutkimusten kanssa. BMJ-julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan terveet D-vitamiinitasot voivat vähentää hengitystieinfektioiden riskiä. Myös huhtikuinen Trinity Collegen tutkimus puhui D-vitamiinin puolesta. Irlantilaiset tutkijat kirjoittivat raportissaan, että D-vitamiinilla on tärkeä rooli hengitystieinfektioiden ehkäisemisessä ja elimistön kyvyssä taistella infektioita vastaan.

D-vitamiinin riittävästä saannista huolehtiminen voisikin tutkijoiden mukaan auttaa erityisesti koronaviruksen riskiryhmiin kuuluvia huolehtimaan terveydestään kriisin aikana. Riskiryhmäläiset voisivat mahdollisesti hyötyä D-vitamiiniravintolisistä, kun ihmisiä on suositeltu pysymään kodeissaan, mikä vähentää altistusta auringolle ja vähentää ihon tuottamaa D-vitamiinia.

D-vitamiinia syntyy kesällä runsaasti ihossa auringon säteilyn vaikutuksesta. Lisäksi D-vitamiinia saa tietyistä ruoista, kuten kalasta sekä vitaminoiduista maitotuotteista ja rasvalevitteistä. Suomalaiset tarvitsevat D-vitamiinilisää erityisesti pimeinä talvikuukausina.

HANNAKAISA TASKINEN
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tut ... la/7810482

Luontoäiti se vain jatkaa misogyniaansa ja rasismiaan. Jos tutkimustulokset osoittautuvat oikeiksi, enitenhän tästä tilanteesta kärsivät Suomessa neekerirotuiset - varsinkin jos pukeutuvat vielä auringonpaisteen blokkaaviin kaapuihin. Heillä on myös merkittävästi useammin laktoosi-intoleranssi, joten edes maidosta eivät D-vitamiinia saa.

Presidentti Niinistö voisi lahjoittaa jokaiselle polkupyörän.
????? ?? ??????.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6556
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Eikö olekin hieman outuoa yksi hallituksen päätöksistä, ravintolat suljettiin kaikki kerta laakista, mutta avataan asteittain, oliko tässä tarkoitus käyttää ministerien vallanhimoa ??!!
Haiskahtaa ihan kommari päätökseltä.

Tässä ainakin laitetaan ravintolabisnes ihan eriarvoiseen asemaan. Hallitus ei ainkaan tajua kilpailusta mitään.
https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/ ... e82a043ee5
Huippukokit pettyivät hallituksen linjauksiin - Henri Alén näpäyttää yllätyskortilla: ”Ei meidän yhteiskunnassa tarvitsisi taaksepäin mennä”
TV:stä tutut huippukokit Henri Alén ja Kari ”Kape” Aihinen toivovat asiakkaiden kokevan olonsa turvallisiksi ravintoloissa.
Harmittaa kyllä omistajien puolesta. Kesä edessä ja sesonki aika, aika milloin pitää saada rahat irti ja liikkeelle suurella volumella.
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Morapuukko kirjoitti: Ti Touko 05, 2020 9:44 am Saa nähdä saavat näillä vapautuksilla ärrän sinne 1.6 paikkeille, vai onko väki halutonta sairastamaan kulkutautia ja pitävät etäisyyttä vasten thl:n puupään tahtoa.
Samaa mietin. Menee koko Hetemäen ryhmän exit- raportilta ja sen myötä Salmisen laumasuojahybridistrategialta pohja jos kansalaiset eivät suostukaan altistamaan itseään tarpeeksi. Naurattais ellei vähän itkettäis.

Miten voi olla mahdollista, että exit- raportissa ei ole yhtään ainoaa teoriaa siitä, mitä tapahtuisi mikäli tartunnat painettaisiin toukokuun loppuun mennessä lähelle nollaa (kuten tällä menolla olisi tapahtunut).

IL listaa raportissa esitetyt neljä skenaariota:

"1. Skenaario: Kaikki puretaan
Skenaariossa kaikki hallituksen asettamat rajoitukset purettaisiin toukokuun puolivälissä tai touko-kesäkuun vaihteessa. Seurauksena olisi voimakas epidemia-aalto, joka alkaisi rajoitustoimien päätyttyä. Ennusteen mukaan tehohoitojaksoja tulisi 5 100 ja tehohoidon maksimitarve ylittäisi käytettävissä olevan raskaan tehohoidon kapasiteetin. – Rajaamistoimien jälkeen tulee erittäin suuri toinen epidemia-aalto. Tehohoitopaikkojen maksimitarve on yli 900.

2. Skenaario: Jopa vuosien poikkeusolot
Tässä skenaariossa nykyisiä rajaamistoimia höllennetään sen verran, että tartuttavuusluku on hieman yli yhden eli 1,2. Näin toimimalla epidemia laantuu noin vuoden kuluessa.– Tällöin kuitenkin oletetaan, että voimakkaita rajoituksia pidetään voimassa koko tämän ajan, raportissa todetaan.
Riskiryhmien eristämistä ja muun muassa matkustamisen rajoituksia on jatkettava pitempäänkin. Kun tartuttavuus nousee 1,2-tasosta, uusi voimakas epidemia-aalto on hyvin todennäköinen, sillä väestön vastustuskyky ei riitä sitä estämään. Tässä skenaariossa yli 85 prosenttia väestöstä säilyy alttiina virustartunnalle.– Epidemia pysyy hallinnassa, mutta ennusteessa on oletettu, että tartuttavuuden pitää poikkeusolojen tapaisesti pysyä matalana hyvin pitkä aika, mahdollisesti vuosia.

3. ja 4. skenaario: Rajaamista 4 tai 5 kk
Kolmannessa ja neljännessä skenaariossa oletetaan rajoitteiden purkamisen johtavan kerralla joko neljänneksen (tartuttavuusluku 1,8) tai kolmanneksen (tartuttavuusluku 1,6) perustasoa pienempään tartuttavuuslukuun. Jotta tehohoidon maksimitarve pysyy huippuluvun 300 alapuolella, rajaamista on jatkettava neljä kuukautta, kun tartuttavuusluku on 1,8 tai viisi kuukautta, kun tartuttavuusluku on 1,6. Molemmissa skenaarioissa epidemia kestää noin vuoden. Tehohoitopaikkojen maksimitarpeet olisivat 299 (tartuttavuusluvulla 1,8) ja 206 (tartuttavuusluvulla 1,6)."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2 ... 6f230d25e2

Eihän tuossa ole päätä eikä häntää :shock:

Ja kun kuuntelee miten pääministeri eilen vastasi kysymykseen R-luvusta, huomaa ettei hän oikeastaan tiennyt mistä on kyse.

Sanattomaksi vetää.
All is pretty.
- Andy Warhol
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja poikani »

Yle kirjoitti:Suomi ja Ukraina pääsivät sopuun kevään kausityöntekijöistä

Maa- ja metsätalousministeriöstä kerrotaan, että kevättöihin tarvitaan 4 000 työntekijää.
https://yle.fi/uutiset/3-11335851

Onpa hyvä, ettei niin monen suomalaisen työttömän, opiskelijan sun muun tarvitse edelleenkään mennä töihin, vaikka osa kausityövoimasta valitettavasti kotoperäistä onkin. Ja jos maanviljelijöitä on uskominen, suomalaisia olisi vieläpä työllistynyt moninkertainen määrä, koska olemme niin huonoja työntekijöitä - paitsi tietysti kaikki viljelijät itse. Nyt palkatkin menevät hykerryttävän globaalisti ulkomaille, eivätkä jää tätä takapajulaa rikastuttamaan.
????? ?? ??????.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Gladys kirjoitti:
Eihän tuossa ole päätä eikä häntää :shock:

Ja kun kuuntelee miten pääministeri eilen vastasi kysymykseen R-luvusta, huomaa ettei hän oikeastaan tiennyt mistä on kyse.

Sanattomaksi vetää.
Olet oikeassa että tähän mennessä nähdyissä toimissa ei ole järjen hiventäkään. Nyt kun tauti on lähes kadonnut kohta liikenteestä kuten aina tapahtuu virusten liikkuessa niin parempi vain jatkaa sitä elämää ihan normaaliin tahtiin eikä vouhottaa. Tauti palaa viimeistään syksyllä ja sama show jatkuu. Itse uskon kyllä että kieltolaki otetaan voimaan ennemmin kuin myöhemmin joka tapauksessa jotta kansa pysyy kurissa ja nuhteessa.

Hommat ovat hieman kesken vielä suomessa tavoitteita ajateltaessa. Varma on ainoastaan se että homma tulee jatkumaan joko nopeasti tai pienellä viiveellä. Parempi vain totutella jo etukäteen ajatukseen. En aio ottaa tästä turhia paineita. Talous romahdutetaan kuten muuallakin ja sitten mietitään vaihtoehtoja.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Maikkarin Uutisaamussa Ohisalo: "Ei anneta taudin levitä, ei ole mitään laumasuoja-ajattelua, nuijitaan tauti alas siellä missä mahdollista".
"Hallitus ei halua, että tartuntoja tulee lisää." "Tautia painetaan alas." Maskiasiassa lievää kakistelua.

Tuon mukaan hallitus ei olisi lähtenyt suoraan seuraamaan Hetemäen exit- raporttia. Tämä on positiivista.
All is pretty.
- Andy Warhol
Julperi
Neuvoja-Jack
Viestit: 515
Liittynyt: Su Marras 27, 2011 10:21 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Julperi »

Nyt helvetti se järki käteen. On teitä hauska lukea. Kirjoittajat jotka täällä haukkuu toisia venäjän trolleiksi, niin nyt niille kelpaa jo venäjän ministerin höpötykset faktaksi.

Sitten muutama kysymys teille kaikki tietäville, ja oma vastaus aina siihen perään. Mikä on sitten vain IHAN OMAA ajattelua. Mutta vastatatkaa nyt tekin "maskimiehet/naiset", anteeksi naisille miehen laittaminen ensin.

Kysymys:
Kun lukee (Maikkari, is, il ym.) uutisotsikoita, ensin on esim. näin, rokotteesta rohkaisevia tuloksia, tai lääke auttaa vakavasti sairaita. Ja jo seuraavana tai parin otsikon jälkeen, valmis rokote vasta vuosien päästä. Coronaan ei ole vielä tehoavaa lääkettä. Miksi näin? Joka päivä, tai oikeastaan joka toinen tunti tulee joku uusi asiantuntija kertomaan jotain muuta mitä aikaisempi. Miksi?

Oma vastaus: Siksi että saadaan tavantallaajan pää sekaisin. Ja uskomaan kaikki mitä päättäjät, meillä ja muualla, haluaa.

Kysymys:
Sen yhden kaverin, en laita mitään linkkiä, joka maikkarin uutissa kyseli miksei kaksi vuotta sitten laitettu lockdownia. Löydätte kyllä itsekkin. Ja syy miksen laita on ettei se tule, vaikka niin näyttää. Eli siis voitte lukea sen, ja todennäköisesti olette jo lukeneetkin. Eli mitä mieltä?

Oma vastaus: Niin, joukkohysteria on saatu aikaan.

Kysymys:
Mitä sillä joukkohysterialla saadaan aikaan?

Oma vastaus: Kansalaisten seuranta, heidän toimintansa rajoittaminen. Ja ettei vääränlaiset porukat pysty vastustamaan vallassa olijoita.

Ja lopuksi, eihän tässä koskaan voida palata mihinkään "normaaliin'. Kun Corona on muisto vain, pässit ihmiset pelkää jotain uutta tautia, virusta tai ihan mitä vaan. Ovat ja kyräilevät jokaista vastaantulijaan. Miten maailma jatkoi menemistään ekan maailmansodan jälkeen tulleessa pandemiasta, hongkongilaisesta, sars, mers, lintuinfluenssa? Olitteko "viiden metrin" päässä naapuristanne? Jätitte duuninne? Vouhkasitte murhainfossa varmasta tehohoitopaikasta ja kuolemasta?

Niin, ette. Ja edelleen olette täällä kertomassa kuinka kaikki kuolee nyt, tai ainakin vetää loput pari viimeistään vuotta vajaateholla.
Ja nyt teille kelpaa sen pahan venäjän ministerinkin lausunnot.
Hei, live yours live. And enjoy it. Takkua lainaten.
Pieni kevennys.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Tuohon ensimmäiseen voisin heittää että tämä tulee olemaan se taktiikka. Ensin annetaan siimaa ja sitten se matto vedetään jalkojen alta. Näin kaikki (melkein) pysyy peloissaan ja kuuliaisina. Tämä tulee jatkumaan ainakin seuraavat kaksi vuotta. :wink:

Ennen sitä tulemme kyllä näkemään jonkinlaisia kansan nousuja useammassakin maassa. USA on epäilemättä ensimmäisten joukossa jossa näitä nähdään johtuen massiivisista työttömyysluvuista ja hallinnon haluttomuudesta avustaa normaali kansalaisa.Kohta taitaa lähteä jo viides tukipaketti mutta vielä ei ole normi tallaajalle joutanut pennin latia lupauksista huolimatta.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Laitetaas talteen kun joskus myöhemmin haetaan tulppia ja pullonkauloja.

"Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila, mitä olennaista uutta tietoa maskiselvityksellä haetaan?
– Haluamme tieteellisen selvityksen kirjallisuuskatsauksineen, jotta eri näkökulmia sisältävään keskusteluun saadaan koottua tieteellinen pohja, Varhila viestittää. Maskiselvitys ei ole mikään pikatyö: Varhila arvioi ensin Ylelle, että selvitys valmistuu kesäkuun loppupuolella.
IS:lle Varhila kertoo, että toistaiseksi ei ole vielä edes tiedossa, kuinka laajasta toimeksiannosta on kysymys. Myöskään selvityksen tekijä ei ole tiedossa. Itse sosiaali- ja terveysministeriö ei aio selvitystä laatia."


https://www.is.fi/politiikka/art-2000006497752.html

Kun max viikon työhön saadaan kulumaan lähes kaksi kuukautta. :lol:
All is pretty.
- Andy Warhol
Julperi
Neuvoja-Jack
Viestit: 515
Liittynyt: Su Marras 27, 2011 10:21 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Julperi »

Komppaan sikakoiraa, en lainaa hänen viestä tilan säästämiseksi.
Juurikin näin, vai miten se nykyajan paras sanonta meni!?
Annetaan toivoa, kaikki hyvin. Sitten se matto vedetään jalkojen alta.

TÄYSIN SUUNNITTELU JUTTU. JOHON MEDIA, PÄÄTTÄJÄT JA NIIN SANOTUT ASIANTUNTIJAT ON SAATU VEDETTYÄ MUKAAN!.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Nyt luopukaa niistä viruslingoista :lol: (ei välttämättä huono ajatus tulevaisuutta ajatellen)

https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/ ... 5704602c59
Onko taskussasi viruslinko? "Käsien peseminen ei auta, jos puhelin on saastunut”


Tutkijat varoittavat likaisista puhelimista, jotka voivat olla todellisia tautipesäkkeitä.

Australialaisen Bondin yliopiston tutkimuksen mukaan älypuhelimet voivat toimia ”Troijan hevosena” viruksille, kuten koronavirukselle sekä bakteereille. Asiasta uutisoi muun muassa Mirror.

Tutkimuksessa käytiin läpi 56 erilaista tutkimusta 24 maasta. Tutkijaryhmä havaitsi, että puhelimessa yleisimmin pesiviä pöpöjä olivat keltakokki eli Staphylococcus aureus, joka on tavallisin märkäbakteeri, ja voi aiheuttaa muun muassa paiseita, haavainfektioita ja luuydintulehdusta tai vastustuskykyisessä muodossaan kokonaisia sairaalainfektioita, sekä kolibakteeri, joka on ihmisen suolen yleisin bakteeri, joka voi aiheuttaa muun muassa virtsatie- tai suolitulehduksia tai aivokalvontulehduksia.

Näiden taudinaiheuttajien lisäksi likaiset puhelimet voivat kantaa koronavirusta. Tutkijoiden mukaan älypuhelimet voivatkin olla osasyy koronaviruksen leviämiselle. Puhelimet kulkevat mukanamme niin lentokoneissa, laivoilla kuin junissakin, joten ne ovat voineet vauhdittaa tartuntoja.


Puhdista puhelimesi
Johtava tutkija Lotti Tajouri neuvoo ihmisiä puhdistamaan puhelimensa aktiivisesti, sillä jo hänen hypoteesinsa osuu oikeaan, voidaan näin välttää tartuntoja. Tajouri kuvaili puhelimia mikrobien viiden tähden hotelleiksi, jotka tarjoavat lämpimät kylpylät sekä ilmaisen buffet-ruokailun.

– Puhumme puhelimiin ja siirrämme niihin pisaroita, jotka voivat olla täynnä viruksia ja bakteereita. Syömme käyttäessämme puhelimia, joten annamme samalla ravinteita mikro-organismeille. Eikä kukaan pese tai puhdista puhelintaan, Tajouri sanoi.

– Voit pestä kätesi niin monta kertaa kuin haluat, mutta kun kosket saastunutta puhelinta, menee käsienpesu hukkaan. Ajattele puhelinta kolmantena kätenäsi, Tajouri neuvoo.

Asiantuntijat ovat jo aiemminkin suositelleet puhelimien puhdistamista koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Iltalehti kertoi maaliskuun alussa, miten Southamptonin yliopiston professori William Keevil muistutti ihmisiä pitämään puhelimiensa hygieniasta huolta.

Lisää puhelimien puhdistamisesta voit lukea täältä.
Tutkijat ovat lukeneet Minfoa :lol:
Johtava tutkija Lotti Tajouri neuvoo ihmisiä puhdistamaan puhelimensa aktiivisesti, sillä jo hänen hypoteesinsa osuu oikeaan,
Oli kyllä minun hypoteesi mutta menköön nyt tämänkerran. :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Mites tää siemenlinko? Tarttuuko sen roiskeista kans?
Vastaa Viestiin