Ravintolatyöntekijä Huu Chau Dinh vankilaan yrityksestä tappaa väkivaltainen asiakas Helsingissä

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Ravintolatyöntekijä Huu Chau Dinh vankilaan yrityksestä tappaa väkivaltainen asiakas Helsingissä

Viesti Kirjoittaja poikani »

Iltalehti kirjoitti:Asiakas hakkasi päähän, ravintolan työntekijä puolustautui veitsellä - molemmille tuomio

Tänään klo 13:40

Helsinkiläisravintolan työntekijä tuomittiin hätävarjelun liioitteluna tehdystä tapon yrityksestä ja hänen kimppuunsa käynyt mies pahoinpitelystä.

Illanvietto muuttui nyrkkien ja veitsen heilutteluksi helsinkiläisessä ravintolassa marraskuussa 2018. Asiaa on puitu niin Helsingin käräjäoikeudessa kuin Helsingin hovioikeudessa.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun noin parikymppinen mies oli ollut istumassa iltaa helsinkiläisravintolassa ystävänsä ja muutaman itselleen entuudestaan tuntemattoman ihmisen kanssa. Lopulta pöytäseurueelle ei myyty enää alkoholia.

Yhden pöytäseurueen jäsenen ja ravintolan työntekijän välille syntyi riitaa. He tönivät toisiaan ja ravintolan työntekijä päätyi tuuppimaan henkilön pois työntekijöille kuuluvalta alueelta. Tämän jälkeen noin parikymppinen mies lähestyi tarjoilutiskiä, jonka taakse työntekijä oli siirtynyt.

Valvontakameratallenteen mukaan noin parikymppinen mies siirtyi työntekijöille tarkoitetulle alueelle ja hyökkäsi ravintolan työntekijän kimppuun. Mies löi työntekijää pään ja ylävartalon alueelle. Työntekijä perääntyi alueelle, josta ei ollut helppoa ulospääsyä.

Jossain vaiheessa työntekijä otti käteensä veitsen ja löi sillä päälleen käynyttä miestä. Oikeuden mukaan lyöntejä oli useita. Yksi lyönneistä osui rintakehän alueelle.

Löytyi verisenä bussipysäkiltä

Veitsestä hengenvaarallisia vammoja saanut parikymppinen mies poistui ravintolasta tapahtuneen jälkeen. Partioimassa ollut poliisi löysi miehen myöhemmin makaamasta verisenä linja-autopysäkillä. Mies toimitettiin sairaalaan. Hänen vammansa vaativat leikkaushoitoa.

Ravintolan työntekijä sai ravintolan tapahtumien aikana haavan kasvoihinsa sekä mustelmia ja naarmuja. Ravintolan työntekijän toiminnan johdosta poliisi hälytettiin paikalle tapahtuneen jälkeen ja viranomaisille ilmoitettiin ravintolassa tapahtuneesta pahoinpitelystä.

Oikeus kuitenkin katsoi, ettei työntekijän toimien tarkoituksena ollut ensiavun hankkiminen veitsestä loukkaantuneelle miehelle.

Molemmat vetosivat hätävarjeluun

Helsingin käräjäoikeudessa nykyään 23-vuotiasta miestä syytettiin pahoinpitelystä ja ravintolan 1963 syntynyttä työntekijää tapon yrityksestä. Molemmat vetosivat hätävarjeluun.

Nuoren miehen kohdalla oikeus katsoi, ettei kyse ollut hätävarjelutilanteesta, koska mies olisi voinut toimia tilanteessa toisin. Työntekijän kohdalta oikeus katsoi, että kyseessä oli hätävarjelun liioittelu. Hyökkäys siis olisi oikeuden mukaan ollut torjuttavissa vähemmällä väkivallalla.

Helmikuussa 2019 käräjäoikeus tuomitsi noin nuoren miehen pahoinpitelystä 70 päiväsakkoon ja korvauksiin.

Ravintolan työntekijä Huu Chau Dinh tuomittiin hätävarjelun liioitteluna tehdystä tapon yrityksestä kahden vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen. Lisäksi hänen piti maksaa korvauksia.

Huu Chau Dinh passitettiin Vantaan vankilaan.

Molemmat osapuolet valittivat tuomiosta Helsingin hovioikeuteen. Ravintolan työntekijä kuitenkin perui valituksensa kokonaan. Nuori mieskin perui tiettyjä asioita valituksestaan, mutta päätyi vaatimaan hänelle määrätyn sakkorangaistuksen alentamista. Tämän vuoden huhtikuussa hovioikeus katsoi, että käräjäoikeuden tuomion muuttaminen ei ollut aiheellista.

Muutosta voi vielä hakea korkeimmasta oikeudesta, jos se myöntää valitusluvan.

LINDA LAINE
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ec93 ... 1714c6b8a5
????? ?? ??????.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ravintolatyöntekijä Huu Chau Dinh vankilaan yrityksestä tappaa väkivaltainen asiakas Helsingissä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Mitähän olisi tullut, mikäli uhria olisi auttanut? Aika tukala tilanne ja tilannetta näkemättä pidän ihan oikeutettuna survaista puukolla, kun peräytymisvaihtoehtoakaan ei enää ollut. Siihen nähden taas melkoisen outoa oikeutta?

Mutta toinen juttu: Huomasin ketjun aiemmin ja ihmettelin, että mikäs perkele liipaisi värähtelyvaroituksen päälle, kunnes muistin tämän. Voisiko siis alla olla herra Huun velipoika ja olisipa hauska tietää, että oliko herra Huu osallisena erittäin etsintäkuulutetun mahdollisen velipoikansa piilottelussa viitisen vuotta sitten? Toki vietnamilaiset pitävät muutenkin yhtä, joten majapaikkoja tällaiselle pikkukeppostelijalle varmaan löytyy muutenkin. Lisäksi Dinh -nimisiä miehiä on Suomessa kuitenkin jo 94 vrk:n mukaan, joten veljeys on pelkkä arvaus sillä perusteella, että valtaosa suomalaisista vietkongeista ei päädy vankilaan kuten nämä Dinhin vekkulipojat.

Alla juttua ikävämmästä Dinhistä:
viewtopic.php?t=23498

Kuva
Erittäin etsintäkuulutettu pedosaalistaja-raiskaaja Than Hieu Dinh jäi kiinni Vantaalla yksityisasunnosta vuonna 2015.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Pekka Kaukalo
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ke Joulu 04, 2019 8:41 pm

Re: Ravintolatyöntekijä Huu Chau Dinh vankilaan yrityksestä tappaa väkivaltainen asiakas Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Pekka Kaukalo »

Oli niin tärkeää knoppitietoa, että päätin laittaa ekan viestin tänne: eikös nuo Aasialaiset nimet ala sukunimellä, eli ravintolatyöntekijän sukunimi on Huu ja etunimi Dinh. Tosin voin olla väärässäkin.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Ravintolatyöntekijä Huu Chau Dinh vankilaan yrityksestä tappaa väkivaltainen asiakas Helsingissä

Viesti Kirjoittaja poikani »

Pekka Kaukalo kirjoitti: Ke Touko 06, 2020 12:32 pm Oli niin tärkeää knoppitietoa, että päätin laittaa ekan viestin tänne: eikös nuo Aasialaiset nimet ala sukunimellä, eli ravintolatyöntekijän sukunimi on Huu ja etunimi Dinh. Tosin voin olla väärässäkin.
Riippuu ihan paikasta - Aasiahan käsittää muun muassa Israelin. Lisäksi nimen esittäminen länsimaissa vaihtelee - esimerkiksi japanilainen sukunimi Suzuki kirjoitetaan Japanissa ennen etunimeä, mutta länsimaissa lähes aina kuten omat nimemmekin. Tässä ketjun tapauksessa Dinh on käsittääkseni sukunimi, vaikka Vietnamissa se kirjoitettaisiinkin ennen etunimiä.
Wikipedia kirjoitti:Dinh is a Vietnamese surname. In Vietnam, the surname is spelled Đinh or Đình but Đình is very rare in Vietnamese.
????? ?? ??????.
Vastaa Viestiin