Tien yli viritetty ketju surmasi mönkijäkuskin Kaustisella

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Nosferatu
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Su Maalis 24, 2013 4:28 pm

Re: Tien yli viritetty ketju surmasi mönkijäkuskin Kaustisella

Viesti Kirjoittaja Nosferatu »

tokkaukko kirjoitti: Ke Elo 12, 2020 1:08 pm Tästä varmaan saa tuplasti pitemmän papatuksen aikaseksi ku tunnin kirjottaa..?
Eiksö keskustelupalsta ole keskustelua varten ? Ennen noita syrjäteitä koluttiin mopolla tai kurapyörällä, nyt porukka ostaa siihen touhuun mönkijöitä.

Tässä nimenomaisessa onnettomuudessa on lopputulokseen vaikuttanut kolme päätekijää:

-huonosti merkattu ketju
-ajettu kovaa mönkijällä jolla ei ole kyetty pysähtymään ajoissa ja/tai menetetty ajoneuvon hallinta
-ilman turvaohjaamoa oleva mönkijä

Yleisellä tasolla oleva ongelma on mönkijöiden rakenne ja kuskien osaaminen sekä ymmärrys ajoneuvon käyttäytymisestä sekä suojavarusteiden käyttämättömyys. Mönkijöitä tulee koko ajan lisää suhteessa muihin ajoneuvoihin ja jossain vaiheessa nousevat vakuutusmaksut ja tulee lisää vaadittavaa ajokoulutusta. Ihan kuten prätkäkortille kävi (ja ihan syystä).

Väitän että (kura)mopoilijat suojaavat itsensä paremmin ja tiedostavat riskit paremmin eli osaavaat varoa asioita nimenomaan etukäteen. Niitä pikkupyllähdyksiä kun tulee jo uran alkuvaiheessa. Mönkijällä tulee valitettavasti se eka ISO kaato/kolari sitten täysin yllätyksenä jos on tullakseen.

Itse ajan autolla ihan niinkuin muut ihmiset, tosin varmaan katson risteyksissä pitempään ja myös auton pilareiden ohitse josko siellä on piilossa toinen autoilija, mopoilija tai pyöräilijä. En roiku toisten perässä maantiellä , en autolla enkä prätkällä ja prätkällä ajan aina yksin en koskaan letkassa tai muodostelmassa. Motarilla en aja prätkällä laisinkaan.

Kyllä mönkijä harkinnassa on mutta siihen tulee kyllä kaaret ja vyöt jos semmoisen joskus hankin.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2445
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Tien yli viritetty ketju surmasi mönkijäkuskin Kaustisella

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Docroc kirjoitti: Ke Elo 12, 2020 1:52 pm
VastarannanKiiski kirjoitti: Ti Elo 11, 2020 8:58 pm
Docroc kirjoitti: Ti Elo 11, 2020 11:50 am Ilmeisesti tie oli asianmukaisesti merkitty ajokieltomerkein eli henkilö ajoi todennäköisesti alueella luvalla.
Miten sä saat tuon johtopäätöksen tuosta ajokieltomerkistä vedettyä? Ihan sama kuin ojaanajon jälkeen tuumattaisiin, että ahaa, tässä 60 rajoitus, kyse ei siis voi olla ylinopeudesta.

Eipä ihmiset liikennemerkkejä aina noteeraa tai liikennesääntöjä noudata. Uhri on voinut aivan hyvin ajella tuolla vailla mitään lupia.
Säälihän tuo tietysti on, mutta jos turman uhri noudattanut ajokieltoa, hän olisi elossa. Kävellen tuohon ketjuun ei olisi törmännyt kuolettavasti.

Saa nyt nähdä, joutuuko joku vastuuseen huonosti merkitystä ketjusta. Ajokieltomerkki voi vaikuttaa tähän.
Puhtaasti kirjoitusvirhe, pahoitteluni. luvalla -> luvatta.
Ok, nythän asia selvisi. Molemmat ovat kuitenkin olemassaolevia sanoja, niin ei tullut mieleeni tuo mahdollisuus, pahoittelut. Omat kirjoitusvirheet jonkinasteisen lukihäiriön takia tuppaavat nimittäin olemaan enemmän sitä, että kirjaimet vaihtavat paikkaa.
Vastaa Viestiin