Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, aviomiehelle tuomio taposta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Elizabeth
Neuvoja-Jack
Viestit: 581
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

Kun googlettaa asiasta niin selviää kyllä ettei sterilisaatioon tarvita puolison suostumusta. Jos abortinkin voi tehdä puolison tietämättä ni taatusti vasektomiankin. Molemmissa kyse omasta kropasta.
Foxie
Sofia Karppi
Viestit: 445
Liittynyt: La Elo 07, 2010 8:32 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Foxie »

Otetaanpa talteen koko Iltalehden juttu:

IL:n tiedot: Perheenäiti Sinin taposta epäillään aviomiestä
Iltalehti 21.09.2020 kirjoitti:Pöytyän henkirikoksessa on Iltalehden tietojen mukaan kyse perheväkivallasta.
Solmu Salminen 21.9. klo 11:32
  • Poliisi epäilee Sini Ruohosen taposta uhrin aviomiestä.
  • Pariskunnan kotitalo joutui poliisitutkinnan kohteeksi jo samana päivänä, kun uutisvälineet julkaisivat naisesta katoamisilmoituksia.
  • Poliisi on saamassa hyvän kuvan tapahtumista, sillä epäilty on tunnustanut surmateon ja vainaja on löytynyt.
Kadonneen perheenäidin Sini Ruohosen, 25, taposta epäilty on uhrin oma aviomies.

Poliisi vaati 30-vuotiasta miestä vangittavaksi tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Poliisi on arvioinut henkirikoksen tekoajaksi 11.-12. syyskuuta. Tekopaikka on Pöytyä. Oikeus vangitsi miehen todennäköisin syin epäiltynä teosta. Syytteennoston määräpäiväksi asetettiin 3. joulukuuta, eli asia edennee käräjäoikeuden pöydälle vielä ennen vuodenvaihdetta.

Uhri ja epäilty ovat olleet naimisissa Iltalehden tietojen mukaan vuodesta 2016. Osapuolet ovat sosiaalisen mediansa perusteella eläneet suhteellisen normaalilta vaikuttavaa perhe-elämää ja hoitaneet kahta pientä lasta. Poliisi ei ole toistaiseksi tiedottanut epäillyn henkirikoksen taustoista juurikaan. Tiedossa on, että epäilty otettiin kiinni viime torstaina.

Poliisi toimitti jonkinlaista tutkintaa kaksi päivää ennen kiinniottoa omakotikiinteistön alueella Pöytyällä. Iltalehden tietojen mukaan kiinteistö on sekä uhrin että epäillyn yhteinen kotiosoite. Paikalla havaittiin useita tunnuksettomia autoja. Poliisit liikkuivat suureksi osaksi siviilivaatteissa, mikä viittaa rikostutkintaan.

”Katosi” kotitaloltaan
Poliisi myös eristi paikkoja kiinteistön liepeillä. Tiedossa ei ole, miksi maastoalueet kiinnostivat tutkijoita. Talo sijaitsee suhteellisen syrjäisellä maaseutualueella. Henkirikosasian tärkein todiste eli vainaja on poliisin mukaan löytynyt. Tutkinta hankki kiinniottoon riittävät tiedot poliisin omilla tutkimuksilla. Ensitiedon mukaan aviomies on tunnustanut surmanneensa uhrin ja selvittänyt tekoa ja siihen liittyviä tapahtumia. Varsinaissuomalaista miestä ei ole aiemmin tuomittu rikoksista ainakaan kotialueensa käräjäoikeudessa. Mies on kuitenkin ollut rahaongelmissa kolmen viime vuoden aikana ja joutunut velka-asioiden takia tuomioistuimeen.

Katoamistutkinnassa läheiset kertoivat viimeiseksi havaintoajankohdaksi saman yön kuin minä Ruohosen epäillään joutuneen surmatuksi. Ei ole tiedossa, oliko tieto peräisin aviomieheltä tai mikä hänen asemansa tutkinnassa oli tässä vaiheessa. Uhri ilmoitettiin kadonneeksi nimenomaan kotinsa liepeiltä. Poliisi julkaisi katoamisilmoituksen tiistaina 15. syyskuuta, kolmantena päivänä katoamisen jälkeen.

Epäilty selvittänyt taustoja
Vangitsemisvaatimuksen toimittanut tutkinnanjohtaja Juhani Malmberg sanoo, että esitutkinnassa on yhä tehtävää siitä huolimatta, että syytteennoston määräpäivä asetettiin vain reilun kahden kuukauden päähän. Poliisi lupaa lisätietoja aikaisintaan ensi viikolla.
– Tapahtumien kulku pitää saada varmistettua epäillyltä. On myös muita henkilöitä, joita pitää kuulla esitutkinnassa. Emme halua muokata ihmisten mielikuvia median kautta, rikoskomisario Malmberg perustelee.

Malmbergin arvion mukaan tapaus on muutoin luonteeltaan sellainen, että poliisi aikoo tiedottaa siitä tulevaisuudessa. Alkuvaiheessa tutkinnanjohtaja sanoo haluavansa suojella myös uhrin omaisia, joiden on syytä saada ensitiedot poliisilta median sijaan.
– Epäilty on myöntänyt aiheuttaneensa kuoleman. Tekotapaan en ota kantaa. Se tulee jossain vaiheessa julkisuuteen.
eloq
Sabrina Duncan
Viestit: 351
Liittynyt: Ma Marras 05, 2007 9:16 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja eloq »

Tuli kirjoitti: Ti Syys 22, 2020 9:01 pm Suomessa taitaa sterilointi/vasektomia avioliiton sisällä vaatia ainakin puolison informoimista, ellei jopa suostumusta.
Julkisella puolella ainakin noin 15 vuotta sitten piti olla puolison suostumus sterilisaatioon. Yksityisen puolen käytäntöjä en tiedä.
JammuSetä

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Ei tarvi enää.
eloq
Sabrina Duncan
Viestit: 351
Liittynyt: Ma Marras 05, 2007 9:16 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja eloq »

JammuSetä kirjoitti: Ti Syys 22, 2020 11:02 pm Ei tarvi enää.

Hyvä, siinä taas joutui pohtimaan ihmisen itsemääräämisoikeutta. Mä jouduin terveydellisistä syistä tekemään pysyvän päätöksen enkä ymmärrä miksi pitää puolisolta lupa saada.
JammuSetä

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Lääkärin haastattelussa kysytäön vaan että olettehan puolisosi kanssa keskustelleet asiasta. Ei muuta. Siihenhän voi vastata sitten ihan mitä vaan.
Pohkus
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: Pe Heinä 17, 2020 12:30 am

Re: Kadonnut Sini Ruohonen, Kyrö, 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Pohkus »

Piilottaa ruumiin ja sitten kuitenkin melkein heti tunnustaa. Kertoo siitä että ihan paatunut ukkeli ei ole kyseessä. Ruumiin piilotus hommiin toisaalta ei taas ihan joka jamppa edes pysty, eli kyllä tässä on häiriintyt henkilö siinä mielessä kyseessä. Todella vaikea tietenkään yrittää samaistua tällästen tekojen tekijöihin. Onneks tuli katumapäälle ja tunnusti.

(lainausta lyhennetty)

Olen eri mieltä tästä, etteikö voisi olla paatunut ukko kun tunnusti äkkiä. Mulle taas tapahtumaketjusta tulee mieleen impulssiivinen, aggressiivisuustaipumuksen mahdollisesti hyvin julkikuvan taakse piilottava, ei ehkä kaikkein älykkäin henkilö. Sai vaimon hengiltä viikonloppuyönä ja hävitettyä ruumiin, mutta ei saanut edes kukkaroa katoamaan vaimon mukana tai muutenkaan uskottavaa häipymis-tarinaa aikaiseksi. Jos äly olisi riittänyt piilottamaan rikoksen ei olisi tarvinnut tunnustaa ainakaan näin äkkiä. Nyt oli jollain tavalla ansassa ja kerrottu, että yhteistyö on tässä kohtaa ainoa tapa alentaa omaa jo varmana häämöttävää tuomiota. Esim poliisi kertonut miehelle selvittäneensä tämän puhelimen liikkeet katoamisyöltä ja ne kertoneet jotain raskauttavaa ajalta jonka mies on väittänyt pysyneensä kotona odottamassa vaimon paluuta.

Sinin kerrotut aiemmat häipymisetkin on jännästi tulkittu kertomaan Sinin ongelmista eikä miehen. Entä jos lähdöt ovatkin olleet reaktioita miehen toimintaan (esim päihteidenkäyttö, aggressiivisuus, pettäminen, rahankäyttö) ja asiat vaan on joka kerta sovittu ja palattu yrittämään uudelleen kun on yhteiset lapsetkin? Aika monta kertaa nainen ottaa kevyttä väkivaltaa vastaan ennenkuin lähtee kokeilemaan mikä tie vie turvaan ja mikä hautaan.

^Huom mikään yllä ei ole faktaa eikä perustu mihinkään tietoon. On vain spekuvastaus aiempaan spekuun koska tapaus herättää minussa aika päinvastaiset epäilyt kuin mitä huomaan monen muun ajattelevan.
Swing
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ma Syys 21, 2020 11:22 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Swing »

Olen yrittänyt olla hiljaa, mutten enää voi. Sanon nyt ensimmäisenä, etten hyväksy Antin tekoa, mutta ymmärrän, ymmärrän liiankin hyvin.
Antti oli väsynyt, todella väsynyt.. Väsynyt Sinin henkiseen väkivaltaan, kyykyttämiseen, uhkailuun, kiristämiseen... Sinille ei sanottu ei. Jossei Sini saanut mitä halusi, alkoi uhkailu erolla tai vähintääkin seksittömyydellä. Voin vain kuvitella, miten Sini on käyttänyt lapsia myös uhkailun välineenä. Ja jos joku siinä suhteessa on ollut fyysisesti väkivaltainen lapsia kohtaan, niin Sini. Sinillä oli ADHD, poltti sillon tällöin pilveä ja hänellä oli pöllyn myynnistä H merkintä. Antti ei todella käyttänyt muita päihteitä, kun tupakkia ja alkoa. Antti on kiltti, liian kiltti. Ja kyllä, hänellä oli rahahuolia, joita Sini ei todellakaan helpottanut. Oli Sinin rahat ja no, Antin hiellä tienaamaat rahat, eli Sinin rahat. Mihinkään Antilla ei ollut sanavaltaa, ei myöskään lapsilukuun, vaikka hän ne lapsetkin hoisi, myös öisin, vaikka teki todella pitkää päivää. Mitäs kotona odotti, kun Antti kotiutui? Ei ainakaan valmis ruoka, siivottu koti, tai lämpimänä pidetty, muista hommista puhumattakaan. Antti oli Sinin orja, pankki, kyykytettävä. Kaiken Antti teki Sinin vuoksi ja osaksi varmaan siksi, kun oli niin maanrakoon lytätty, ettei nähnyt enää itseään, ei uskonut enää itseensä, tai en pidä mahdottomana, etteikö Sini olisi uhannut viedä lapset, jos Antti on eron ottanut puheeksi.
Kaikki jutut täällä pahasta Antista kuristaa kurkkua, te ette tiedä kuinka hyvä mies hän on. Antilla on sydän kultaa. Ja se ahdistaa, kun Sinistä leivotaan jotain suloista, aikaansaavaa, lämmintä kotiäitiä. Sino huiyeli menemään minkä halusi. Kaikki kuvat somessa on pelkkää Sinin esitystä siitä, että "kyllä minä tämän handlaan", mutta siellä todistelun takana on se, että suurin osa, kuullessaan Sinin olevan raskaana ensimmäisen kerran, ajatteli että voi hyvä luoja, ne lapset tulee jätettyä heitteille ja elää pellossa. Mutta onneksi oli Antti, joka huolehti lapsista, ja sen kaikki muutkin tiesi.
Antti oli loppu ja kamelin selkä katkesi.
Kuinka moni täällä puolustelisi, jos tapahtumat olisi toisinpäin? Että Sini olisi tappanut Antin, koska ei enää vaan jaksanut sitä helvettiä?
Antin lopullista motiivia en tiedä, mutta näin sivusta seuranneena ymmärrän, jos se on tämä, mitä teille heistä kerroin. Toivottavasti saitte vastauksia, asioilla on aina kaksi puolta.
Avatar
swaghettiyolognese
Sofia Karppi
Viestit: 401
Liittynyt: Pe Kesä 21, 2019 3:47 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja swaghettiyolognese »

Swing kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 12:03 am Olen yrittänyt olla hiljaa, mutten enää voi. Sanon nyt ensimmäisenä, etten hyväksy Antin tekoa, mutta ymmärrän, ymmärrän liiankin hyvin.
Antti oli väsynyt, todella väsynyt.. Väsynyt Sinin henkiseen väkivaltaan, kyykyttämiseen, uhkailuun, kiristämiseen... Sinille ei sanottu ei. Jossei Sini saanut mitä halusi, alkoi uhkailu erolla tai vähintääkin seksittömyydellä. Voin vain kuvitella, miten Sini on käyttänyt lapsia myös uhkailun välineenä. Ja jos joku siinä suhteessa on ollut fyysisesti väkivaltainen lapsia kohtaan, niin Sini. Sinillä oli ADHD, poltti sillon tällöin pilveä ja hänellä oli pöllyn myynnistä H merkintä. Antti ei todella käyttänyt muita päihteitä, kun tupakkia ja alkoa. Antti on kiltti, liian kiltti. Ja kyllä, hänellä oli rahahuolia, joita Sini ei todellakaan helpottanut. Oli Sinin rahat ja no, Antin hiellä tienaamaat rahat, eli Sinin rahat. Mihinkään Antilla ei ollut sanavaltaa, ei myöskään lapsilukuun, vaikka hän ne lapsetkin hoisi, myös öisin, vaikka teki todella pitkää päivää. Mitäs kotona odotti, kun Antti kotiutui? Ei ainakaan valmis ruoka, siivottu koti, tai lämpimänä pidetty, muista hommista puhumattakaan. Antti oli Sinin orja, pankki, kyykytettävä. Kaiken Antti teki Sinin vuoksi ja osaksi varmaan siksi, kun oli niin maanrakoon lytätty, ettei nähnyt enää itseään, ei uskonut enää itseensä, tai en pidä mahdottomana, etteikö Sini olisi uhannut viedä lapset, jos Antti on eron ottanut puheeksi.
Kaikki jutut täällä pahasta Antista kuristaa kurkkua, te ette tiedä kuinka hyvä mies hän on. Antilla on sydän kultaa. Ja se ahdistaa, kun Sinistä leivotaan jotain suloista, aikaansaavaa, lämmintä kotiäitiä. Sino huiyeli menemään minkä halusi. Kaikki kuvat somessa on pelkkää Sinin esitystä siitä, että "kyllä minä tämän handlaan", mutta siellä todistelun takana on se, että suurin osa, kuullessaan Sinin olevan raskaana ensimmäisen kerran, ajatteli että voi hyvä luoja, ne lapset tulee jätettyä heitteille ja elää pellossa. Mutta onneksi oli Antti, joka huolehti lapsista, ja sen kaikki muutkin tiesi.
Antti oli loppu ja kamelin selkä katkesi.
Kuinka moni täällä puolustelisi, jos tapahtumat olisi toisinpäin? Että Sini olisi tappanut Antin, koska ei enää vaan jaksanut sitä helvettiä?
Antin lopullista motiivia en tiedä, mutta näin sivusta seuranneena ymmärrän, jos se on tämä, mitä teille heistä kerroin. Toivottavasti saitte vastauksia, asioilla on aina kaksi puolta.
Kuka oikein olet, kun tuollaisia täällä kirjoittelet?

Sini oli tavallinen työssäkäyvä nainen. Hoitoalalla. H-merkintä on valetta.

Nyt ota lääkkeet.
RL11/6 kirjoitti: Ti Tammi 02, 2024 2:41 amKyllä me kaipaamme kovasti Adolf Hitleriä
Swing
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ma Syys 21, 2020 11:22 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Swing »

Taidat olla yksi Sinin lankaan menneistä, jollet edes tiedä H merkinnästä, tosin, eihän tommosesta sovi kaikille huudella. Mä en jää vänkäämään, kun tiedän asian 100% varmuudella.
Asseri2000
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 90
Liittynyt: Su Syys 20, 2020 6:59 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Asseri2000 »

Tässä vähän pääaiheesta sivuraiteille, oliko surmaaja-Antti töissä Pitkäsen turvetuotannossa? Eikös Pitkäsen rouva ole poliitikko? :roll:
Asseri2000
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 90
Liittynyt: Su Syys 20, 2020 6:59 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Asseri2000 »

Swing kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 12:03 am Olen yrittänyt olla hiljaa, mutten enää voi. Sanon nyt ensimmäisenä, etten hyväksy Antin tekoa, mutta ymmärrän, ymmärrän liiankin hyvin.
Antti oli väsynyt, todella väsynyt.. Väsynyt Sinin henkiseen väkivaltaan, kyykyttämiseen, uhkailuun, kiristämiseen... Sinille ei sanottu ei. Jossei Sini saanut mitä halusi, alkoi uhkailu erolla tai vähintääkin seksittömyydellä. Voin vain kuvitella, miten Sini on käyttänyt lapsia myös uhkailun välineenä. Ja jos joku siinä suhteessa on ollut fyysisesti väkivaltainen lapsia kohtaan, niin Sini. Sinillä oli ADHD, poltti sillon tällöin pilveä ja hänellä oli pöllyn myynnistä H merkintä. Antti ei todella käyttänyt muita päihteitä, kun tupakkia ja alkoa. Antti on kiltti, liian kiltti. Ja kyllä, hänellä oli rahahuolia, joita Sini ei todellakaan helpottanut. Oli Sinin rahat ja no, Antin hiellä tienaamaat rahat, eli Sinin rahat. Mihinkään Antilla ei ollut sanavaltaa, ei myöskään lapsilukuun, vaikka hän ne lapsetkin hoisi, myös öisin, vaikka teki todella pitkää päivää. Mitäs kotona odotti, kun Antti kotiutui? Ei ainakaan valmis ruoka, siivottu koti, tai lämpimänä pidetty, muista hommista puhumattakaan. Antti oli Sinin orja, pankki, kyykytettävä. Kaiken Antti teki Sinin vuoksi ja osaksi varmaan siksi, kun oli niin maanrakoon lytätty, ettei nähnyt enää itseään, ei uskonut enää itseensä, tai en pidä mahdottomana, etteikö Sini olisi uhannut viedä lapset, jos Antti on eron ottanut puheeksi.
Kaikki jutut täällä pahasta Antista kuristaa kurkkua, te ette tiedä kuinka hyvä mies hän on. Antilla on sydän kultaa. Ja se ahdistaa, kun Sinistä leivotaan jotain suloista, aikaansaavaa, lämmintä kotiäitiä. Sino huiyeli menemään minkä halusi. Kaikki kuvat somessa on pelkkää Sinin esitystä siitä, että "kyllä minä tämän handlaan", mutta siellä todistelun takana on se, että suurin osa, kuullessaan Sinin olevan raskaana ensimmäisen kerran, ajatteli että voi hyvä luoja, ne lapset tulee jätettyä heitteille ja elää pellossa. Mutta onneksi oli Antti, joka huolehti lapsista, ja sen kaikki muutkin tiesi.
Antti oli loppu ja kamelin selkä katkesi.
Kuinka moni täällä puolustelisi, jos tapahtumat olisi toisinpäin? Että Sini olisi tappanut Antin, koska ei enää vaan jaksanut sitä helvettiä?
Antin lopullista motiivia en tiedä, mutta näin sivusta seuranneena ymmärrän, jos se on tämä, mitä teille heistä kerroin. Toivottavasti saitte vastauksia, asioilla on aina kaksi puolta.
Mielenkiintoista, kerro lisää. Olisitko uskonut Antista että on kykeneväinen tommoseen tekoon?
Swing
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ma Syys 21, 2020 11:22 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Swing »

En olisi uskonut, enkä oikein usko vieläkään.
Swing
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ma Syys 21, 2020 11:22 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Swing »

Niin, ja Sini ei ollut ainakaan poliitikko. Kokki koulutukseltaan, siivoojan hommissa
Asseri2000
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 90
Liittynyt: Su Syys 20, 2020 6:59 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Asseri2000 »

Swing kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 12:52 am En olisi uskonut, enkä oikein usko vieläkään.
Tiedätkös nyymi, mä ainakin uskon sua vaikka tuskin sillä sulle on merkitystä. Jokapaikassa puhutaan vaan tästä surmaajasta miten paha ihminen hän on ja spekuloidaan mahdollista huumeriippuvuutta, alkoholiongelmaa, väkivaltaisuutta ym. Mulla tuli ihan aluksi jo tästä naisesta sellaiset erikoiset fibat mitä äsken kerroit.

Mainitakseni vielä että kukaan ei ansaitse tulla tapetuksi, varsinkaan pienten lapsien äiti :cry: Enkä missään nimessä puolustele tekoa. Mutta fakta on vaan se että ihmismieli on arvaamaton. Mikäli asiat ovat niin kuin kerroit, niin, en ihmettele että tämäkin tarina päättyi näin :(
Vastaa Viestiin