Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, aviomiehelle tuomio taposta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Asseri2000
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 93
Liittynyt: Su Syys 20, 2020 6:59 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Asseri2000 »

Swing kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 12:54 am Niin, ja Sini ei ollut ainakaan poliitikko. Kokki koulutukseltaan, siivoojan hommissa
Tarkoitin Antin työnantajan rouvaa. Eikös hän ole poliitikko? Mikäli kyseinen turvetyömaa jossa Antti työskentelee on Pitkäsen perheen omistama.
Foxie
Sofia Karppi
Viestit: 446
Liittynyt: La Elo 07, 2010 8:32 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Foxie »

Swing kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 12:03 am Antin lopullista motiivia en tiedä, mutta näin sivusta seuranneena ymmärrän, jos se on tämä, mitä teille heistä kerroin. Toivottavasti saitte vastauksia, asioilla on aina kaksi puolta.
Loistava kirjoitus, kiitos siitä!

Täysin ulkopuolisena perhettä yhtään tuntematta mulla oli tapauksesta alkuun täysin päinvastainen kuva. Todennäköisesti suurimmalla osalla tähän ketjuun kirjoittajista on edelleen samanlainen mielikuva. Olin kuitenkin alusta saakka sitä mieltä, että mistään itsemurhasta tai katoamistempusta ei todellakaan ole kyse. Perinteinen (kännissä, puukolla/kuristamalla) aviomiehen tekemä surmatyö haisi kilometrien päähän. Naurahdin ääneen ja pyörittelin päätäni kun viime viikon alkupuolella Auranmaan Viikkolehdessä haastateltu poliisi toitottaa: "ei epäillä rikosta". Jutusta taisi mennä kaksi tai kolme päivää ja A pidätettiin torstaina 17.09.2020. Poliisi julkaisi sunnuntaina 20.09.2020 tiedotteen, jossa kertoi pidätyksestä sekä Sinin ruumiin löytymisestä. Päätin illalla tutkia tapausta ja kaivella osallisten taustoja vähän tarkemminkin.

Mitä alemmaksi iloliemen pinta pullossani aleni, sitä paksumpaa tuubaa tuli vastaani kyseisestä Sinin ylläpitämästä perheidyllistä. Lopulta mun oli pakko purkaa osa löytämistäni asioista ensimmäisellä viestilläni tähän ketjuun. Aika paljon jätin (häveliäisyyssyistä?) kirjoittamattakin. Sopivilla hakusanoilla tuli melkoisen karmivaa tavaraa vastaan kulissien (=some-tilien) ulkopuolelta. Nyt tämä sun kirjoituksesi vain vahvisti käsitystäni todellisuudesta. Muutamien huutelijoiden kannattaisi ensin tutkia asiaa vähän pintaa syvemmältä. Toisaalta tiedostan huutelun johtuvan suurimmaksi osaksi laiskuudesta. Turussa toimii Sinin kanssa tismalleen samanniminen kunnallispoliitikko. Hakutulokset eivät aina tule vastaan ihan ensimmäisillä sivuilla, vaan tunkiota joutuu oikeasti vähän pöyhimään. Kun talikko osuu kunnolla oikeaan paikkaan, haju on suorastaan luotaantyöntävä.
Foxie kirjoitti: Ma Syys 21, 2020 2:26 am Syyskuun lopulla 28.09.2017 Sini on julkaissut kuvan esikoisesta sekä neljästä koirasta. Kommenteista poimittua: "Siin on laumaa - Mä voin tuoda 14.10. meiän pikkujätkän hoitoon ni katotaan sit tekeekö mieli toista lasta", johon Sini on vastannut: "ja a**** ne nyt hoitaa". Hm...

Sini on julkaissut 07.07.2019 kuvan pitkällä olevasta raskaudestaan kuvatekstillä "turvonnut sorsa". Kuvaan on tullut paljon kertova kommentti sekä Sinin vastaus siihen: "Oletko a****lla kysynyt mieli pidettä", johon Sini on vastannut: "aina, eriasia onko se oikea". Tämähän voi tietysti olla ihan huumoriakin, mutta jotenkin tuo viaton kysymys ja erityisesti Sinin vastaus herättävät ainakin itsessäni kysymyksiä. Hm... hm...

Mikäli aikajana pitää yhtään paikkaansa melko suuria muutoksia A:n elämässä on tapahtunut viimeisten viiden vuoden aikana.

Siinä saattaa miehellä olla pakotiet melko vähissä erityisesti jos kolmas (mahdollisesti jo toinen) raskaus on saanut alkunsa A:n mielipidettä kysymättä tai siitä välittämättä.
Taisi mun sisäinen keittiöpsykologini olla oikeassa?
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 848
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

Mikä sitten liekään totuus ja edelleenkään noin pitkälle asiat eivät saisi mennä mutta uskon että jokainen mies joka asuu tai on asunut naisen kanssa tietää miten vitun raskaita ärsyttäviä vaativia napisijoita naiset osaavat olla ja myrkyttää kodin ilmapiirin. Näin tämä asia on sanovat nyt naiset mitä tahansa. Ja toki meissä miehissäkin on joskus vikaa mutta väitän että naiset noin yleisesti ovat niitä jotka keksivät riidan tyhjästä ja nalkuttavat mistä sattuu. Suurin osa miehistä alistuu naisen tahtoon tai korkeintaan riitelyä ja pientä kinaa mutta ilmeisesti tässä tapauksessa kamelin selkä napsahti lopulta. Ja nalkuttavan muijan lisäksi jos kerran oli paljon muitakin murheita niin lopputulos todella ikävä.
pienikin hetki on arvokas
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 848
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

Tiedän omastakin kaveripiiristäni tapauksen jossa kaverini nainen tossuttaa huolella miestä ja kontrolloi kaikkea ja alistaa tietyllä tavalla. Surullista seurattavaa vierestä. Ja ulospäin somessa ja frendien kesken niin yrittää antaa hyvää onnellista lepposaa kuvaa heistä. Mutta itse näen sen paskan läpi ja kuullut kahden kesken kaveriltani totuuksia.

Mutta Sinin syyttömät lapset saavat mut tuntemaan myötätuntoa.. Toivotaan että he saavat hyvän turvallisen kodin ja kasvuympäristön.
pienikin hetki on arvokas
lilleri
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ma Syys 21, 2020 6:03 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja lilleri »

Asseri2000 kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 1:16 am
Tarkoitin Antin työnantajan rouvaa. Eikös hän ole poliitikko? Mikäli kyseinen turvetyömaa jossa Antti työskentelee on Pitkäsen perheen omistama.
Kunnallispoliitikko. Ollut ehdolla edellisissä eduskuntavaaleissa.
Aivan ihana ihminen, eikä nyt ihan auennut miten hänen statuksensa liittyy mihinkään?
Antwoord
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Ti Elo 09, 2011 9:39 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Antwoord »

tyyppi85 kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 2:00 am Mikä sitten liekään totuus ja edelleenkään noin pitkälle asiat eivät saisi mennä mutta uskon että jokainen mies joka asuu tai on asunut naisen kanssa tietää miten vitun raskaita ärsyttäviä vaativia napisijoita naiset osaavat olla ja myrkyttää kodin ilmapiirin. Näin tämä asia on sanovat nyt naiset mitä tahansa. Ja toki meissä miehissäkin on joskus vikaa mutta väitän että naiset noin yleisesti ovat niitä jotka keksivät riidan tyhjästä ja nalkuttavat mistä sattuu. Suurin osa miehistä alistuu naisen tahtoon tai korkeintaan riitelyä ja pientä kinaa mutta ilmeisesti tässä tapauksessa kamelin selkä napsahti lopulta. Ja nalkuttavan muijan lisäksi jos kerran oli paljon muitakin murheita niin lopputulos todella ikävä.
No onneksi ei kukaan pakota niiden naisten kanssa olemaan jos käyvät noin pahasti mielen päälle! Aikuisten miesten kuvittelisi selviävän ihan hyvin itsekin, ellei jopa paremmin kun ei ole tyhjästä riitelevää naista myrkyttämässä ilmapiiriä.
Foxie
Sofia Karppi
Viestit: 446
Liittynyt: La Elo 07, 2010 8:32 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Foxie »

tyyppi85 kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 2:00 am Suurin osa miehistä alistuu naisen tahtoon tai korkeintaan riitelyä ja pientä kinaa...
tyyppi85 kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 2:05 am ...nainen tossuttaa huolella miestä ja kontrolloi kaikkea ja alistaa tietyllä tavalla.
tyyppi85 kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 2:05 am ...ulospäin somessa ja frendien kesken niin yrittää antaa hyvää onnellista lepposaa kuvaa heistä.
Huh... kirjoituksiesi myötä palasin suoraan omaan nuoruuteeni! Jostain mieleni syvimmistä onkaloista muistin tapahtumia, jotka olen jo vuosikausia yrittänyt kohtuullisen hyvällä menestyksellä unohtaa.

Mä olen nuorena poikana ollut tismalleen samanlaisessa tilanteessa kuin A vuosina 2015-16. Ikämmekin oli lähes identtiset Sinin ja A:n kanssa. Lähes välittömästi yhteenmuuton jälkeen ulkopuolelta tuli järkyttävää painetta rengastamisesta. Onnistuin siinä pitämään oman pääni, joka jonkin ajan kuluttua alkoi upota paksuimpiinkin kalloihin. Tämän jälkeen alkoikin vasta se todellinen paine. Kaikissa kissanristiäisissä alkoi kuhina perheenlisäyksestä. Meillä oli molemmilla opinnot joko juuri päättyneet tai loppusuoralla, pieni vuokra-asunto ja oikeat työpaikat vasta haussa. Pakko myöntää, että siinä vaiheessa tieto jostain paisuvasta vatsasta olisi saattanut olla itsellenikin se viimeinen niitti.

Etenkin parina viimeisenä vuonna nalkutusta ja jäkätystä tuli vaikka tyhjästä. Raha-asioista ei sentään tullut koskaan, sillä onneksi ymmärrettiin heti alusta lähtien pitää talouspuolet erillään. Ihmettelen edelleen millaisia kulisseja nainen pystyi pitämään pystyssä kavereille ja sukulaisille, mutta peto pääsi irti heti kun jäätiin kahden. Ensi alkuun jaksoin kotioloissa taistella edes vähän vastaan, mutta jatkossa mä vain sulkeuduin entistä enemmän omiin oloihini. Se oli mun hätähuutoni. Kiivaammalla luonteella varustettuna tai etenkin tilanteen vielä pitkittyessä lopputulos olisi saattanut hyvinkin olla luettavissa Alibin sivuilta. Luojan kiitos eräänä elokuisena päivänä junaa hidastettiin sen verran, että mut potkaistiin yhdellä asemalla ulos. Tuntuihan se silloin pahalta, mutta jälkeenpäin olen saanut kiitellä onneani. Kolmekymppisenä pääsin asemalle, josta pystyin jatkamaan matkaani sydän riekaleina, naama ruvella, ontuen, mutta pää pystyssä. Ei tullut poliisi noutamaan kuulusteluihin eikä toisaalta jäänyt maksettavaksi yksin-, kaksin- tai jopa kolminkertaisia elatusmaksuja. Vuokra-asunnostakin pääsi yhdellä puhelinsoitolla eroon.

Anteeksi tämä oli täyttä off-topicia. Kirjoituksesi tyyppi85 vaan kouraisi niin syvältä vatsanpohjasta. Nyt selvisi sekin, miksi tämä tapaus on ollut mulle henkilökohtaisesti niin läheinen. Ex-avovaimoni oli tavatessamme tismalleen Sinin ikäinen, mä olin vuoden A:ta vanhempi. Yhteinen taipaleemme kesti neljä vuotta, joista viimeiset puolitoista vuotta oli miesnäkökulmasta maanpäällistä helvettiä juuri mainitsemistasi syistä. Tai oikeastaan viimeiset kuusi kuukautta se oli asumista yksin jonkun kanssa. Niin sulkeutunut mä olin omiin oloihini. Niitä aikoja muistellessa... mitä olisikaan tapahtunut, jos tuolloin olisi ollut jaloissa kaksi kakaraa juoksemassa ja kolmas tulossa? Kolminkertaiset elatusmaksut seuraavat 15-18 vuotta vai kymmenen vuoden tuomio, josta ensikertalaisena istuu puolet?

"Keskimäärin taposta tuomitaan noin yhdeksän vuotta. Ensikertalainen istuu puolet ja pääsee jo sitä ennen valvottuun koevapauteen."
(Aamulehti - Ihmisen tappamisen sovittaa Suomessa runsaan neljän vuoden vankilassa istumisella)

Hemmetti, jos mä vielä pitkään jatkan tätä pohtimista, A:n ratkaisu alkaa tuntua oikealta. Poistun takavasemmalle!
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5342
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

swaghettiyolognese kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 12:16 am
Swing kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 12:03 am Olen yrittänyt olla hiljaa, mutten enää voi. Sanon nyt ensimmäisenä, etten hyväksy Antin tekoa, mutta ymmärrän, ymmärrän liiankin hyvin.
Antti oli väsynyt, todella väsynyt.. Väsynyt Sinin henkiseen väkivaltaan, kyykyttämiseen, uhkailuun, kiristämiseen... Sinille ei sanottu ei. Jossei Sini saanut mitä halusi, alkoi uhkailu erolla tai vähintääkin seksittömyydellä. Voin vain kuvitella, miten Sini on käyttänyt lapsia myös uhkailun välineenä. Ja jos joku siinä suhteessa on ollut fyysisesti väkivaltainen lapsia kohtaan, niin Sini. Sinillä oli ADHD, poltti sillon tällöin pilveä ja hänellä oli pöllyn myynnistä H merkintä. Antti ei todella käyttänyt muita päihteitä, kun tupakkia ja alkoa. Antti on kiltti, liian kiltti. Ja kyllä, hänellä oli rahahuolia, joita Sini ei todellakaan helpottanut. Oli Sinin rahat ja no, Antin hiellä tienaamaat rahat, eli Sinin rahat. Mihinkään Antilla ei ollut sanavaltaa, ei myöskään lapsilukuun, vaikka hän ne lapsetkin hoisi, myös öisin, vaikka teki todella pitkää päivää. Mitäs kotona odotti, kun Antti kotiutui? Ei ainakaan valmis ruoka, siivottu koti, tai lämpimänä pidetty, muista hommista puhumattakaan. Antti oli Sinin orja, pankki, kyykytettävä. Kaiken Antti teki Sinin vuoksi ja osaksi varmaan siksi, kun oli niin maanrakoon lytätty, ettei nähnyt enää itseään, ei uskonut enää itseensä, tai en pidä mahdottomana, etteikö Sini olisi uhannut viedä lapset, jos Antti on eron ottanut puheeksi.
Kaikki jutut täällä pahasta Antista kuristaa kurkkua, te ette tiedä kuinka hyvä mies hän on. Antilla on sydän kultaa. Ja se ahdistaa, kun Sinistä leivotaan jotain suloista, aikaansaavaa, lämmintä kotiäitiä. Sino huiyeli menemään minkä halusi. Kaikki kuvat somessa on pelkkää Sinin esitystä siitä, että "kyllä minä tämän handlaan", mutta siellä todistelun takana on se, että suurin osa, kuullessaan Sinin olevan raskaana ensimmäisen kerran, ajatteli että voi hyvä luoja, ne lapset tulee jätettyä heitteille ja elää pellossa. Mutta onneksi oli Antti, joka huolehti lapsista, ja sen kaikki muutkin tiesi.
Antti oli loppu ja kamelin selkä katkesi.
Kuinka moni täällä puolustelisi, jos tapahtumat olisi toisinpäin? Että Sini olisi tappanut Antin, koska ei enää vaan jaksanut sitä helvettiä?
Antin lopullista motiivia en tiedä, mutta näin sivusta seuranneena ymmärrän, jos se on tämä, mitä teille heistä kerroin. Toivottavasti saitte vastauksia, asioilla on aina kaksi puolta.
Kuka oikein olet, kun tuollaisia täällä kirjoittelet?

Sini oli tavallinen työssäkäyvä nainen. Hoitoalalla. H-merkintä on valetta.

Nyt ota lääkkeet.
Terhikki ei tunne yhtään Sini Ruohosta, niin että hoitoala on potaskaa!
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Elizabeth
Neuvoja-Jack
Viestit: 596
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

Antwoord kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 3:11 am
tyyppi85 kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 2:00 am Mikä sitten liekään totuus ja edelleenkään noin pitkälle asiat eivät saisi mennä mutta uskon että jokainen mies joka asuu tai on asunut naisen kanssa tietää miten vitun raskaita ärsyttäviä vaativia napisijoita naiset osaavat olla ja myrkyttää kodin ilmapiirin. Näin tämä asia on sanovat nyt naiset mitä tahansa. Ja toki meissä miehissäkin on joskus vikaa mutta väitän että naiset noin yleisesti ovat niitä jotka keksivät riidan tyhjästä ja nalkuttavat mistä sattuu. Suurin osa miehistä alistuu naisen tahtoon tai korkeintaan riitelyä ja pientä kinaa mutta ilmeisesti tässä tapauksessa kamelin selkä napsahti lopulta. Ja nalkuttavan muijan lisäksi jos kerran oli paljon muitakin murheita niin lopputulos todella ikävä.
No onneksi ei kukaan pakota niiden naisten kanssa olemaan jos käyvät noin pahasti mielen päälle! Aikuisten miesten kuvittelisi selviävän ihan hyvin itsekin, ellei jopa paremmin kun ei ole tyhjästä riitelevää naista myrkyttämässä ilmapiiriä.
Eihän kukaan pakota, korkeintaan se toinen voi kiristää ja uhkailla lapsien viemisellä jos ero tulee puheeksi ja sit alistuvainen osapuoli ottaa takapakkia. Sama juttu aikuisissa naisissa, moni jää väkivaltaiseen parisuhteeseen.

Vaikea näitä on käsittää miksi joku päätyy jäämään kun paljon helpompaa ois lähteä lopullisesti lätkimään.
Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

VastarannanKiiski kirjoitti: Ti Syys 22, 2020 10:30 am
Sivustamulkoilija kirjoitti: Ti Syys 22, 2020 9:03 am
Jos raskaus on ollut niin pitkällä että kasvava ihmisalku voidaan "laskea" ihmiseksi,paljonko niitä raskausviikkoja pitää olla takana että "lasketaan" ihmiseksi,eli missä vaiheessa sikiöstä tulee ihminen?jos raskausviikkoja on "tarpeeksi" takana,niin voi muuttua murhaksi tämä juttu.
Jokatapauksessa murha nimike olisi parempi tälläiselle apinalle joka tappaa vaimonsa/lapsensa.
:mrgreen:
Eiköhän syntyminen ole se raja, jossa sikiöstä tulee juridisesti ihminen. Kohdussa ollessaan hän sikiö ja tavallaan osa äitiään, ei erillinen henkilö. Eli jos joku hirviö surmaisi synnyttämässä olevan naisen, tuomio tulisi yhdestä murhasta. Jos surmaisi heidät molemmat juuri lapsen synnyttyä, kyseessä olisi kaksi murhaa.
Noinko meinaat?jos joku murhaksi naisen joka olisi synnytyssalissa "viitävaille" synnyttämässä ja hänet murhattaisiin ja syntymätöntä lasta ei jostain syystä saataisi pelastettua,niin takuulla tulisi tuplamurha tuomio.onhan abortissakin se raskausvko raja että koska sen saa viimeistään tehdä,eli sikiö "muuttuu" lain mukaan erilliseksi äidistään.
Varma en ole asiasta enkä väitä tietäväni,mutta tämä on henk.koht.mielipiteeni asiasta.
:mrgreen:
Swing
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ma Syys 21, 2020 11:22 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Swing »

Juurikin tämä, että kukaan ei pakota jäämään, mutta sitten kun sut on oikeasti alistettu ja saatu uskomaan, että muuhun et kelpaa, niin ihminen ei enää pysty lähtemään.
Ja kyllä, myös minua surettaa lapsien puolesta suuresti. Ja kyllä, Sini oli mukava kun sille päälle sattui, mutta auta armias jos hänet suututti.
JammuSetä

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

En puolustele yhtään mutta mulle tuli heti tuollainen Swingin kuvailema tunne tuosta Sinistä.
Haiskahti just sellaselta dominoivalta touhottajalta jolle mies on pelkkä unelmien toteuttaja. Jotenkin näen tämän Sinin kasvoista ja silmistä. Ja kun mulla on jotenkin kyky nähdä ihmisistä ”läpi”

Ja kyllä, kilttikin mies voi päätyä tällaiseen. Burnout on pahana ja pakotietä ei ole.

Ja tuo 30v juhlimiskuva. Ensin katsoin että ”jotain” antti vetänyt mutta sitten jatsoin tarkemmin ja näin loppuunpalaneen, epätoivon lannistaman miehen, joka muutaman paukun jälkeen väsyy totaalisesti kun kulissi eib jaksa pysyä.
HENRIIKKAL
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: To Syys 17, 2020 8:53 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja HENRIIKKAL »

Sinillähän oli täydellisiä perhekuvia, mutta jokaisessa kuvassa, jossa mies on, miehen ilme on onneton. Tietysti somessa halutaan näyttää, kuinka onnellista elämä on, vaikka totuus on toinen. En hyväksy Antin tekoa missään nimessä, mutta on hyvä muistaa, että asioissa on kaksi puolta. Naisten henkinen ja fyysinen väkivalta voi olla perheessä hirveää, tiedän sen omakohtaisesti, koska lapsena kärsin siitä äitini vuoksi. Antti on varmasti perusluonteeltaan kiltti. Sinä yönä tapahtui jotain, mikä sai hänet tappamaan vaimonsa. Suosittelen katsomaan Areenasta kaksiosaisen dokumentin Rikoksen anatomia. Siinä pureudutaan siihen, että jokaisessa ihmisessä on myös se väkivaltainen puoli ja selvitetään, miksi osalla ihmisistä se tulee herkemmin esiin.
lilleri
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ma Syys 21, 2020 6:03 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja lilleri »

Swing kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 12:52 am En olisi uskonut, enkä oikein usko vieläkään.
Siis, mä lähden kyllä myös tohon kelkkaan, jota pidemmässä postissasi avasit.
Totaalisen loppuunpalaneen ja maahan poljetun miehen pikaistuksissa tehty ratkaisu on oma hunch keissin motiivista. Enkä jaksaisi millään uskoa että tarkoitus on ollut riistää henkeä.
Mitä kropan piilottamiseen tulee; paniikki? piiloon ennen kuin lapset herää? Voi vain veikata.
En toki hyväksy, ja asia kaikkinensa on helvetin surullinen.
Surullinen siksi, että joku menetti henkensä, lapset äitinsä, yksi tuhosi elämänsä. Surullinen siksi ettei ole ollut voimia taistella muuta ulospääsyä tilanteesta, ei ole ollut jaksamista/mahdollisuutta/tietoa hakea apua ennen kuin on ollut liian myöhäistä.
Lapsiperheille suunnatut tukipalvelut kun todennäköisesti ovat pienessä maalaiskunnassa vaikeammin saatavilla kuin isoissa kaupungeissa. Eikä välttämättä A ole edes käynyt missään neuvoloissa joissa tähän olisi voitu tarttua. Josko S on vaan niissä käynyt, hymyillyt kaiken olevan ok, jaksetaan, jaksetaan.

Ja kun aina ennenkin on jaksettu, eihän suomalainen mies mitään psyykkistä apua tarvitse, jaksettiinhan rintamallakin jne jne.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2443
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Sivustamulkoilija kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 7:53 am
VastarannanKiiski kirjoitti: Ti Syys 22, 2020 10:30 am
Sivustamulkoilija kirjoitti: Ti Syys 22, 2020 9:03 am
Jos raskaus on ollut niin pitkällä että kasvava ihmisalku voidaan "laskea" ihmiseksi,paljonko niitä raskausviikkoja pitää olla takana että "lasketaan" ihmiseksi,eli missä vaiheessa sikiöstä tulee ihminen?jos raskausviikkoja on "tarpeeksi" takana,niin voi muuttua murhaksi tämä juttu.
Jokatapauksessa murha nimike olisi parempi tälläiselle apinalle joka tappaa vaimonsa/lapsensa.
:mrgreen:
Eiköhän syntyminen ole se raja, jossa sikiöstä tulee juridisesti ihminen. Kohdussa ollessaan hän sikiö ja tavallaan osa äitiään, ei erillinen henkilö. Eli jos joku hirviö surmaisi synnyttämässä olevan naisen, tuomio tulisi yhdestä murhasta. Jos surmaisi heidät molemmat juuri lapsen synnyttyä, kyseessä olisi kaksi murhaa.
Noinko meinaat?jos joku murhaksi naisen joka olisi synnytyssalissa "viitävaille" synnyttämässä ja hänet murhattaisiin ja syntymätöntä lasta ei jostain syystä saataisi pelastettua,niin takuulla tulisi tuplamurha tuomio.onhan abortissakin se raskausvko raja että koska sen saa viimeistään tehdä,eli sikiö "muuttuu" lain mukaan erilliseksi äidistään.
Varma en ole asiasta enkä väitä tietäväni,mutta tämä on henk.koht.mielipiteeni asiasta.
:mrgreen:
Tämä on kyllä ihan OT-hommaa, mutta vastaan tähän aiheeseen vielä tämän viestin verran.
Äiti tapetaan ja sikiö kuolee kohtuun= yksi murha
Äiti ja juuri ulos pullahtanut ja hengittämään alkanut lapsi tapetaan= kaksi murhaa

Ruumiinavauksissa kyllä nähdään onko lapsi ehtinyt hengittää lainkaan ja onko elänyt syntymänsä jälkeen. Oulun vauvojenpakastusjutussakin pystyttiin selvittämään jo pahoin mädäntyneiden vauvojen ruumiiden hammasaihioista, että olivat eläneet tunteja, jopa vuorokauden syntymänsä jälkeen.

Tuomion kannaltahan tämä on ihan sama; murhasta tulee elinkautinen ja vaikeaa sen suurempaa tuomiota on antaa vaikka olisi murhannut useammankin. Vai?
Piste tälle nyt mun osalta.
Vastaa Viestiin