Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, aviomiehelle tuomio taposta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
Kaizer Sose
Jane Marple
Viestit: 1013
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose »

Yllättävän paljon on kuitenkin nyt spekuleerattu siihen suuntaan että uhri sai mitä tilasi. Yleensä kuitenkin normi yhteiskunnassa tappajat ja murhaajat eivät ansaitse mitään teoilleen ymmärrysta vaan se mitä on tullut tehtyä ei muuksi muutu ja täten ovat sitä yhteiskunnan pohjakuonaa.
Mielenvikaiseksi jos päädytään niin se olisi ymmärrettävin ratkaisu. Se kuuluisa "kamelin selkä" kun on niin monilla tappajilla ja murhaajilla katkennut teon hetkillä että se on jo vähän kulunut slogan.
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.
Teckel
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: Su Marras 03, 2019 1:46 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Teckel »

Olipa teon motiivi mikä tahansa ja tekijän kertomus tapahtumista millainen vain, ruumiinavauksessa ja muussa teknisessä tutkinnassa toivotavasti selviää, mihin vammoihin (ja miten aiheutettuihin) uhri kuoli. Onni onnettomuudessa, jos sitä sanontaa nyt tässä sopii käyttää, oli se, ettei Antti kätkenyt ruumista johonkin piilopaikkaan maan päälle vaan hautasi sen (jos tiedot ruumiin hautaamisesta suolle pitävät kutinsa). Vainaja löydettiin kuitenkin jo viikon kuluttua kuolemasta, ja maan alla ruumis säilyy paremmin kuin maan pinnalla mm. koska ruumista hajottavista hyönteisistä valtaosa liikkuu maan pinnalla. Ja eikös suon vielä pitäisi olla erityisen hyvä säilömään ruumiita?
agee
Remington Steele
Viestit: 211
Liittynyt: Su Heinä 07, 2019 7:30 pm
Paikkakunta: Lounaisrannikko

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja agee »

JanitaSlim kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 5:46 pm Niin, että vahingossa tönäisee vaikka rappusiin, toinen alkaa vuotamaan verta niin vahingossa jättää apua soittamatta ja vahingossa kaivaa ruumiin maahan? Mitä vittua nyt oikeasti?
Nyt Janita vedät vähän happea.
Lue parikymmnetä sivua taaksepäin, niin ehkä saat kokonaiskuvan tilanteesta. Sini ei ehkä sittenkään ole niin pullantuoksuinen vaimo, eikä äiti, mitä tässä pari sivua on koitettu esittää. Sinistä kirjoitettu, että olisi pahemman sortin narsisti. Kaikki miehen elämä olisi mennyt Sinin kautta.
Elizabeth
Neuvoja-Jack
Viestit: 596
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

Kaizer Sose kirjoitti: To Syys 24, 2020 1:59 am Kyllä pistää tämä tappajan valkopesu silmään ja juurikin suht uusilta nikeiltä "vaikka ei nyt tekoa hyväksytäkkään". Mikä ihmeen tarve on puolustella tapon motiivia kun kuitenkin lopputuloksena on se rikoksista raskauttavin, olkoonkin perhe olot millaisia tahansa. Paula Björkqvistin murhassa ei liiemmin jos laisin löytynyt miehen ymmärtäjiä eli joku tässä mättää ja se joku haisee pahasti tappajan sukulaisten suuntaan.
Edelleenkään täällä ei mielestäni puolustella vaan etsitään syitä mikä johti tekoon ja mikä oli tekotapa. Onko tämä jotenkin vaikea käsittää?

Kyllä tuo tyyppi saa saada ihan saman rangaistuksen kuin esim. Anni Törnin tappaja. Sitä en muista todettiinko pipipääksi vai mitä mutta olikohan 9 vuoden tuomio..
FlowerPower30
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 9:27 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja FlowerPower30 »

Elizabeth kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 2:13 pm
valerikostutkija kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 1:28 pm
Swing kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 11:26 am Sen kerron vielä, että moniko oikeasti lastaan rakastava lähtee baariin ryyppäämään, kun sydänsairas vauva on teholla?

Tämän jos tiedät, niin tiedät varmaan myös sen, että heidän lapsi oli sairaalassa ja siellä teho-hoidossa monta kuukautta! Sitä et ehkä tiennyt, että teho-osastohoidossa lapsi on sairaalan vastuulla ja äidillä/ vanhemmilla on hyvin pieni rooli (varsinkin vauvan kanssa) siinä hoidossa. Tuossa toivottomassa olotilassa voi se baari houkuttaa. Kaikki eivät toimi näin tietenkään, mutta ei tuo ennenkuulumatonta ole eikä kerro vanhemmuudesta yhtään mitään.
Ei millään pahalla mutta vanhemman vastuu lapsesta ei koskaan katoa! Ja näin ajattelee kunnon isä/äiti. Ei lapsi oo ku nukke tai näyttelykappale että siitä voi heitellä vastuuta toiselle. Ja vielä vauvaa! Sitä joka eniten on riippuvainen vanhemmistaan, erityisesti tietysti äidistään.

Jos niin koville otti niin ois pari kaljaa nauttinu kotona. Baareihin mennään vaan rellestämään ja tapaamaan kavereita.
Edit
Ei nyt helvetti taas. Mitä Sini olisi voinut kotona istumalla lapsensa hyväksi tehdä, kun pieni makaa teholla sairaalassa? Jokaisella on oma tapansa lievittää stressiä ja ahdistusta, Sinillä se ilmeisesti oli alkoholi ainakin jossain määrin. Ihmisiä ne äiditkin on ja joskus on päästävä tuulettumaan. Jos kyse olisi vain muutamasta päivästä/yöstä, niin ihmettelisin ehkä, mutta jos tosiaan lapsi ollut sairaalassa useamman kuukauden, niin ymmärrän. Se stressin määrä on varmasti ollut jäätävä. Mitä helvettiä se on keneltäkään pois jos äiti käy baarissa vetämässä lärvit, kun ei edes ole lapsesta millään tavalla sillä hetkellä vastuussa??
Elizabeth
Neuvoja-Jack
Viestit: 596
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

FlowerPower30 kirjoitti: To Syys 24, 2020 7:59 am Ei nyt helvetti taas. Mitä Sini olisi voinut kotona istumalla lapsensa hyväksi tehdä, kun pieni makaa teholla sairaalassa? Jokaisella on oma tapansa lievittää stressiä ja ahdistusta, Sinillä se ilmeisesti oli alkoholi ainakin jossain määrin. Ihmisiä ne äiditkin on ja joskus on päästävä tuulettumaan. Jos kyse olisi vain muutamasta päivästä/yöstä, niin ihmettelisin ehkä, mutta jos tosiaan lapsi ollut sairaalassa useamman kuukauden, niin ymmärrän. Se stressin määrä on varmasti ollut jäätävä. Mitä helvettiä se on keneltäkään pois jos äiti käy baarissa vetämässä lärvit, kun ei edes ole lapsesta millään tavalla sillä hetkellä vastuussa??
No itse en ainakaan lähtis enkä ajattele että vastuu lapsesta siirtyy jollekin toiselle. Tehohoidossa olevan vauvan tila on kriittinen kaiken aikaa. Mitä jos vauvan viime hetket on just silloin ku itse hilluu baarissa umpitunnelissa? Mut meitä äitejä on moneen junaan. Toiset tykkää hoitaa lapsensa itse, toiset siirtää vastuun muille.
kip
Nikke Knakkertton
Viestit: 159
Liittynyt: Su Syys 02, 2012 10:10 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja kip »

^ Tuo on nyt pahanlaatuista äitimyytin pönkittämistä. Äidillä on täysi oikeus stressaavassa elämäntilanteessa yrittää nollata aivot itselleen sopivalla tavalla. Jollekin se voi olla bileilta, toiselle patikointi luonnossa. Yhdenkään äidin, tai isän, ei tarvitse eikä kannata kärvistellä rajussa stressissä viikkotolkulla. Etenkään kun hoidettavana on taapero kotona. Sellaisessa tilanteessa se nollaaminen voi olla nimenomaan vastuullinen teko. Älkää ihmiset vahvistako äitimyyttiä. Äidit on ihmisiä epävarmuuksineen ja epätäydellisyyksineen ja se riittää.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2445
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Elizabeth kirjoitti: To Syys 24, 2020 7:16 am
Edelleenkään täällä ei mielestäni puolustella vaan etsitään syitä mikä johti tekoon ja mikä oli tekotapa. Onko tämä jotenkin vaikea käsittää?
Ilmeisesti on, hyvin hyvin vaikeaa käsittää. Joko (kuten pitempään olen jo epäillyt) ihmisten lukutaito ja kyky ymmärtää lukemaansa on heikentynyt tai sitten kyse on someajan luomasta ärhäkkyydestä, jonkinlaisesta adrenaliiniriippuvuudesta, jolloin jokaikisessä asiassa on saatava aikaan vastakkainasettelu tyyliin joko-tai, ja päästävä riitelyllä ja henkilökohtaisella loukkaantumisella ottamaan se päivittäinen adrenaliinpläjäys.
Asiat hyvin harvoin on mustavalkoisia ja kunkin meistä päätyminen tämänhetkiseen tilanteeseensa on ollut pitkä ja monipolvinen ketju sattumia, hyviä ja huonoja valintoja. Samoin on rikosten tekijöillä ja uhreilla. Niitä päätöksiä ja valintoja on tehnyt sillä olemassaolevalla ymmärryksellään.

Tuohon Sinin ryyppäämiseen lapsen ollessa teholla kommentoisin sen verran, että kaipa heillä oli eläimiäkin jo silloin? Jos Sini itse on niitä enemmän halunnut, niin niidenkin hoitovastuu täytysi sopia jonkun kanssa, eikä ainakaan vaan häipyä ja odottaa, että puoliso ne hoitaa.
Itse ainakin raskaassa elämäntilanteessa mieluusti tukeutusin puolisoon ja toivoisin, että saisimme lohtua toisiltamme.. Ankealta tuntuisi, jos toinen häipyisi juomaan.. Keräisin voimia lapsen hoitamiseen kun hän pääsee kotiin, enkä päinvastoin rasittaisi raatoani dokaamalla ja krapuloilla.

Vai tuleeko yllätyksenä, että rentoutua ja "tuulettua" voi muillakin keinoin kuin juomalla tai narkkaamalla?
Elizabeth
Neuvoja-Jack
Viestit: 596
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

kip kirjoitti: To Syys 24, 2020 8:12 am ^ Tuo on nyt pahanlaatuista äitimyytin pönkittämistä. Äidillä on täysi oikeus stressaavassa elämäntilanteessa yrittää nollata aivot itselleen sopivalla tavalla. Jollekin se voi olla bileilta, toiselle patikointi luonnossa. Yhdenkään äidin, tai isän, ei tarvitse eikä kannata kärvistellä rajussa stressissä viikkotolkulla. Etenkään kun hoidettavana on taapero kotona. Sellaisessa tilanteessa se nollaaminen voi olla nimenomaan vastuullinen teko. Älkää ihmiset vahvistako äitimyyttiä. Äidit on ihmisiä epävarmuuksineen ja epätäydellisyyksineen ja se riittää.
En tarkoittanut että baarissa hilluminen äitinä ois väärin. Osaatko edes lukea? Kyllä minusta jokaisen vanhemman kuuluu päästä tuulettumaan. Oli se sitten shoppailu, retkeily, risteily, baareilu.

Mutta tilanne kun on sairas lapsi niin jokainen hetki voi olla viimeinen. Baareihin kyllä ehtii aina. Ja toisekseen, jos mies tuossa tilanteessa lähtis niin yleensä naiset leimaa sen siaksi tai sydämmettömäksi paskiaiseksi 😄
kip
Nikke Knakkertton
Viestit: 159
Liittynyt: Su Syys 02, 2012 10:10 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja kip »

^ Juuri tuohon kommentoin, minusta myös sairaalassa olevan lapsen vanhemmat saa lähteä tuulettumaan. Sanoin myös, että minusta se on jopa suositeltavaa, jos pää meinaa muuten hajota liitoksistaan. Sini oli nuori äiti, hänelle baari-ilta voi olla se tutuin ja toimivin tapa nollata pää. Totta kai on muitakin tapoja, mutta stressaavassa tilanteessa mieli lähtee herkemmin sinne vanhoille tutuille urille.

Mitä tulee tuohon eläinten hoitamiseen: emmehän me tiedä oliko se yhteinen sopimus että toinen hoitaa eläimet kun toinen on viihteellä. Lisäksi eläimet voi iltaruokkia alkuillasta, jolloin siinä jää hyvin aikaa baareilulle. Jos päätä ei ole vedetty täyteen, on täysin mahdollista olla aamulla normaalissa kunnossa ja kykenevä hoitamaan eläimet. Me emme tiedä onko Sini vetänyt pään täyteen ja ollut örvellyskunnossa vai kenties juonut muutaman ja tullut ajoissa kotiin nukkumaan.
ncsaari
Lauri Hanhivaara
Viestit: 130
Liittynyt: Ma Helmi 20, 2017 11:34 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja ncsaari »

Minuu on mietityttäny tuon tapahtumaillan vaatetus Sinillä.
*Kadonneella naisella on läheisten julkisesti kertoman ja poliisin mukaan ollut tumma takki, harmaat housut ja Crocsit jalassa.*
Oliko tuo vaatetus päällä kun Sini löydettiin.
Keitä ovat nuo läheiset jotka tuon vaatetuksen ovat kertoneet olleen päällä.
Joka tapauksessa, jos tuo vaatetus oli päällä, niin onko tapahtuma tapahtunut ulkona. Vai onko mies vaatettanut Sinin Tapahtuman jälkeen.
Vaatetuksen mukaan , niin Sini on ollut ulkona tai ainakin lähdössä ulos.
agee
Remington Steele
Viestit: 211
Liittynyt: Su Heinä 07, 2019 7:30 pm
Paikkakunta: Lounaisrannikko

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja agee »

ncsaari kirjoitti: To Syys 24, 2020 8:53 am Minuu on mietityttäny tuon tapahtumaillan vaatetus Sinillä.
*Kadonneella naisella on läheisten julkisesti kertoman ja poliisin mukaan ollut tumma takki, harmaat housut ja Crocsit jalassa.*
Oliko tuo vaatetus päällä kun Sini löydettiin.
Keitä ovat nuo läheiset jotka tuon vaatetuksen ovat kertoneet olleen päällä.
Joka tapauksessa, jos tuo vaatetus oli päällä, niin onko tapahtuma tapahtunut ulkona. Vai onko mies vaatettanut Sinin Tapahtuman jälkeen.
Vaatetuksen mukaan , niin Sini on ollut ulkona tai ainakin lähdössä ulos.
Joo..olikohan crocksit edes oikeissa jaloissa? Hmm.. johtopäätös!
Voin tuollalailla äkkiseltään ajatella että ensinnäkin noin lähes satakiloisen Sinin jo pelkkä liikuttelu on ollut 70kg Antilta aika suoritus. Tuskin tuolla suunnittelun määrällä on ihan kauheasti miettinyt, että mitä pukee sille päälle kun sen lyö hengiltä.

Ei kyllä sitten ole mitään merkitystä, kuka ja mitä on ilmoittanut vaatetuksesta. Vaatetus ei tässä kohtaa enää merkitse tuomion pituudesta yhtään mitään. Eikä kyllä toisaalta sekään, oliko Sini baarissa kun vauva oli teholla vai ei.

Sini on kuollut ja mies Antti kiinniotettuna taposta epäiltynä. Epäiltynä niin kauan, kunnes tuomio luetaan.

Esitutkinnassa tulemme varmasti saamaan lisätietoa lähiaikojen tapahtumista.
Itseäni lähinnä kiinnostaa syyte: onko se surma, tappo, murha vai törkeä kuolemantuottamus. Viimeisin vaihtoehto voidaan melkein heti jättää pois, koska JOS uhri on haudattu turpeeseen, kuten täällä on kirjoitettu, niin se on vähän siinä ja tässä meneekö enää tapponakaan.

Tappo on pikaistuksissa tehty, joko lyömäaseella tai ilman niin, että uhri kuolee heti eikä tekoa ole sen enempää etukäteen suunniteltu tai valmisteltu. Mutta tässä kohtaa tuleekin kysymys siitä, että miksi ruumis on haudattu vaikka olisi voinut soittaa häkeen ja tunnustaa heti? Siinä on se ero sitten, jota oikeudessa varmaan vuodenvaihteen jälkeen mietitään. Vai muuttuuko se heti sen jälkeen hautarauhan rikkomiseksi, kun uhri on kuollut ja sitä sitten siirrellään ja kaivetaan monttuun? Eikä enää ole sitä murhaan tarvittavaa ennakkosuunnittelua?

Mutta jos Antti on varta vasten pyytänyt Sinin esimerkiksi sinne työpaikalleen ja siellä kalauttanut tai puukottanut vaimonsa hengiltä, on se suunnitelmallinen teko ja silloin voidaan puhua jopa murhatuomiosta.
jekkumaisteri
Neuvoja-Jack
Viestit: 589
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:55 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja jekkumaisteri »

FlowerPower30 kirjoitti: To Syys 24, 2020 7:59 am Ei nyt helvetti taas. Mitä Sini olisi voinut kotona istumalla lapsensa hyväksi tehdä, kun pieni makaa teholla sairaalassa? Jokaisella on oma tapansa lievittää stressiä ja ahdistusta, Sinillä se ilmeisesti oli alkoholi ainakin jossain määrin. Ihmisiä ne äiditkin on ja joskus on päästävä tuulettumaan. Jos kyse olisi vain muutamasta päivästä/yöstä, niin ihmettelisin ehkä, mutta jos tosiaan lapsi ollut sairaalassa useamman kuukauden, niin ymmärrän. Se stressin määrä on varmasti ollut jäätävä. Mitä helvettiä se on keneltäkään pois jos äiti käy baarissa vetämässä lärvit, kun ei edes ole lapsesta millään tavalla sillä hetkellä vastuussa??
On kyllä ollut aika edesvastuutonta lähteä ystävien kanssa ryyppäämään ja rellestämään kapakoihin kun oma lapsi on sairaalassa tehohoidossa. Entäpä jos äidin ryyppyreissun aikana olisikin tullut voinnissa romahdus ja sairaalasta soitetaan ja äiti on kapakkassa tuhannen kännissä. Kunnollinen äiti ei rymyä kapakoissa kun lapsi sairaalassa oli se sairaalassa olo aika pitkä tai lyhyt.
FlowerPower30
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 9:27 am

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja FlowerPower30 »

jekkumaisteri kirjoitti: To Syys 24, 2020 9:34 am On kyllä ollut aika edesvastuutonta lähteä ystävien kanssa ryyppäämään ja rellestämään kapakoihin kun oma lapsi on sairaalassa tehohoidossa. Entäpä jos äidin ryyppyreissun aikana olisikin tullut voinnissa romahdus ja sairaalasta soitetaan ja äiti on kapakkassa tuhannen kännissä. Kunnollinen äiti ei rymyä kapakoissa kun lapsi sairaalassa oli se sairaalassa olo aika pitkä tai lyhyt.
Edes äidit ei ole mitään yli-ihmisiä, heilläkin on lupa omaan aikaan ja ahdistuksen lievitykseen. Ei kukaan voi eikä pidäkään olla 24/7 tavoitettavissa. Mites kun vaikka itselläni on sairaus, minkä takia joudun välillä vetämään sellasia lääkkeitä, etten välttämättä olisi kykenevä liikkumaan mihinkään saati pysyisi edes hereillä. Pitäisikö minun olla tuollaisessa tilanteessa useampi kuukausi kivuissani, koska ehkä mahdollisesti tulee tilanne, jolloin on liikuttava? Jos se viimeinen hetki koittaisi ja puhelu tulisi, niin toki koittaisin päästä sairaalaan. Mutta ihan samalla tavalla olisin kuutamolla kuin kännissä olevakin. Ja samalla tavalla ne hyvästit voi kaatokännissäkin sanoa.
Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Sini Ruohonen, Kyrö, katosi 11.9.2020 - löytyi kuolleena, tutkitaan tappona

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

napalanko kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 9:52 pm Tšhemppiä Ana...ymmärrän kyllä, vaikka pitää nyt erikseen mainita etten hyvääksy, mutta ymmärrän kyllä.
Jos asiat ovat näin olleet mitä puhutaan🤝
Joo tsemppiä Ana,en kyllä ymmärrä tekoasi vaikka täälä jotkut yrittää löytää siihen syitä ja jne.kun ei mikään ole syy tappaa lastensa äitiä.ymmärrät varmaan että toi tsemmppaaminen oli vittuilua.kun pääset ekoille lomille niin voin tuoda sulle laitteen jota aseeksi kutsutaan,niin pääset tuskistasi mistä jotkut hakevat syitä/selityksiä teollesi.
Täältä myös kättely kuten edellinen pisti,ole rehellinen,äläkä vaan selittele tekoasi niinkuin toiset yrittää puolestasi.ole mies
:mrgreen:
Vastaa Viestiin