Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Joosua
Martin Beck
Viestit: 787
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Joosua »

Ainoa hyvä puoli asiassa on se että paikassa jossa jengit pahiten pyörii, asuu paljon vaikutusvaltaisia kansalaisia ja lähellä on paljon firmojen pääkonttoreita. Ilmiöltä on vähän vaikeampi ummistaa silmiä.

Avatar
occopution
Neuvoja-Jack
Viestit: 529
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:17 pm
Paikkakunta: NaurisMaa

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja occopution »

Kun tavja halosesta tuli pressa, ja kaikki muutkin "tytöt" pääsi päättämään isoista asioista, alkoi tämä musulmaanien ja muiden sekopäiden lellittely. Nyt pitäisi ottaa tiukka miehinen ote asioiden hoitoon. Vittuako noita otetaan tänne Suomalaisia pelottelemaan, painukoot sinne persereikään, mistä ovat syntyneetkin 8)
For Ever Young! 17-vuotiaita jo vuodesta 2015!

Keskitien Kulkija

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Keskitien Kulkija »

ammattiamatööri kirjoitti:
Ti Marras 10, 2020 10:28 am
Kuva
Selkeästi meillä on liian löysä asuntopolitiikka, eikä asunnonhakijoita vaadita perehtymään saatika sopeutumaan suomalaiseen asuntolainsäädäntöön. Hylkäävän asuntohakemuksen saaneita ei haluta häätää pois asuntomarkkinoilta. Ruotsin asuntopolitiikasta voimme ottaa mallia, miten ei kannata toimia.

Kaarisade voisi jäädä eläkkeelle, ei Taposta voi parodioida, se raja meni jo ajat sitten.

Avatar
TavanTallaaja
Martin Beck
Viestit: 768
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja »

occopution kirjoitti:
Ti Marras 10, 2020 11:11 am
Kun tavja halosesta tuli pressa, ja kaikki muutkin "tytöt" pääsi päättämään isoista asioista, alkoi tämä musulmaanien ja muiden sekopäiden lellittely. Nyt pitäisi ottaa tiukka miehinen ote asioiden hoitoon. Vittuako noita otetaan tänne Suomalaisia pelottelemaan, painukoot sinne persereikään, mistä ovat syntyneetkin 8)
Jep. Pressahan tähän asiaan, etenkin tässä maassa pystyy vaikuttamaan :roll:

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13488
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Jaahas, vihdoinkin on nostettu ns. kissa pöydälle ja joku muukin saa sanoa kuin vain poliisi Jari Taponen ja räppäri Seppo Lampela.
- He ovatkin tähän mennessä olleetkin ainoat keillä on ollut "totuus tiedossa". Ja mitä he ovatkaan sanoneet.

Taponen:
Helsingin poliisin mukaan kyse ei kuitenkaan ole yhdestä yksittäisestä jengistä, vaan eri puolilla kaupunkia asuvista kaveriporukoista.
– Mediassa on ollut puhetta siitä, että olisi kyse katujengistä tai yhdestä jengistä, joka tekee rikoksia Helsingissä. Se ei pidä paikkaansa. Helsingissä tai Suomessa ei ole katujengejä, komisario Jari Taponen Helsingin poliisista sanoi Ylen aamu-tv:ssä perjantaiaamuna.
– Puhutaan yhdestä yhtenäisestä porukasta, mutta sekään ei pidä paikkaansa. Nämä ovat eri puolilla Helsinkiä asuvia kaveriporukoita, jotka liittyvät löyhästi toisiinsa. He liikkuvat eri puolilla kaupunkia ja kokoontuvat. Silloin ryöstöjä ja rikoksia on tehty.

Uutta on se, että tästä käydään aika rajua keskustelua sosiaalisessa mediassa ja mediassa ylipäätään. Se aiheuttaa pelkoja ja ylilyöntejä.

He käyvät läpi rankkaa lapsuutta. Sellaista tukea ja vanhemmuutta ei ehkä ole ollut, kuten muilla suomalaisperheillä. Voi olla kulttuurin eroavaisuuksia sen välillä, mitä kulttuuria koti edustaa ja mitä ulkomaailma edustaa. Tässä välissä nämä nuoret kamppailevat ja hakevat rajojaan. Se näkyy rajummin kuin "normaaleilla" nuorilla.
– En usko, että on kovin hedelmällistä keskustella maahanmuutosta tässä yhteydessä. He ovat kaikki suomalaisia, Suomessa syntyneitä. Pitäisi määritellä, mitä maahanmuuttaja sitten tarkoittaa?
Taposen mukaan some on syypää - toisin sanoen se, että asiasta puhuttiin somessa vitutti Taposta. Ja vain siksi, että totuus tuli sitä kautta julki. Se mitä Taponen sepitti ei yht´äkkiä ollutkaan se ainoa oikea totuus. Kun joku hakattiin, niin mitäs tuosta. Siinä vaan haettiin rajoja ja se näkyi eri tavalla kuin "normaaleilla" nuorilla.
- Huomatkaa Taposen tyyli leimata lainausmerkeillä sellainen nuori joka ei potki eikä lyö "normaaliksi".

Entä onko edelleen hedelmätöntä keskustella maahanmuutosta tässä yhteydessä?

YLE

Taponen:
Kun nuori on tunnekuohuissansa ja teini-iässä, sitten joku loukkaa häntä tai hänen ystäväänsä. Aika äkkiä saadaan oma porukka ympärille ja lähdetään selvittelemään asioita.
IltaSanomat

Taponen:
Helsingin poliisin ennalta estävän toiminnon johtaja, ylikomisario Jari Taponen kertoo, että joukkorähinän taustalla näyttäisi olleen joidenkin nuorten väliset erimielisyydet.
– Oli ollut skismaa, ja sosiaalisen median kautta oli värvätty ystäviä mukaan. Siellä (Malmilla) oli tapahtunut jotain, ja poliisi joutui puuttumaan. Tämän verran tiedetään tällä hetkellä.
mtvuutiset.fi

Taponen on siis ennalta ehkäisevän toiminnan johtaja. No, ovatko tilanteet nyt estetty ennalta, vai kävikö niin, että se yhteiskuntaa ja suomalaisia syyllistävä kivapuhe nuoria kohtaan yhdessä vasemmistoräppärin kanssa ei sitten lopulta tehonnutkaan?
- Toisaalta mitä Imatralta kotoisin oleva voisikaan tietää pääkaupunkiseudun katujengeistä...

Lampela:
Hei, kasikytluvulla jo potkittiin mummoja! Ei tässä ole kerta kaikkiaan yhtään mitään uutta. Tämä on täysin normaalia. Tämä on nyt vaan joku hysteriapiikki. Jos ihmiset oikeasti yllättyvät jostain tällaisesta, niin suosittelen avaamaan sälekaihtimia ja katselemaan pihalle, Seppo Lampela toteaa.
– Parikyt vuotta sitten, kun me oltiin junnuja, niin hommat olivat paljon raffimpia. Yleisesti ottaen kaikki on mennyt paljon maltillisempaan suuntaan.
YLE

Tämä on hänen mielestään siis täysin normaalia! Sanooko Lampela näille suomalaisille, jotka ovat ihonvärinsä vuoksi hakatut ja ryöstetyt, että teillä on nyt hysteria, ja että menkää kotiinne avaamaan sälekaihtimet, niin näette, että tämä on niiku normaalia.

Lampela on tyypillinen esimerkki räppääjästä ja nuorisotyöntekijästä; väkivaltaa (salaa) ihannoiva, lässyttämällä ja myötäelämällä nuorilta hyväksyntää hakeva hörhö, joka on menettänyt kosketuksen todellisuuteen.
---------------------------------------------------------------------------------------
Allaolevat lainaukset ketjun aloituksen uutisesta a´la Kipix:
Valtaosa 100–150 nuoren joukosta on ulkomaalaistaustaisia. Pääosa on nuorisotyöntekijöiden ja poliisin mukaan poikia, mutta joukkoon on liittynyt myös tyttöjä. Suurimmalla osalla heistä on juuria Lähi-idässä, osa on somalitaustaisten nuorten ryhmiä ja joukossa on joitakin kantasuomalaisia.
Onko tämä nyt sitä yhteisöllisyyttä, mitä aina jaksetaan korostaa kun tehdään jokin artikkeli "maahanmuuttajista" ja heidän perheistään. Vai ovatko nämä häiriköivät nuoret yht´aikaa palaamassa koraanikoulusta ja sitten kotimatkalla tehdään jekkuja.
- Koraanikoulu ja kotimatka liittyvät suomalaistytön raiskaukseen joitakin vuosia sitten.
ERITYISESTI Itä-Helsingin lähiöissä näyttää Fenix Helsingin mukaan orastavan toinenkin ilmiö. Kyse on paluumuuttajista, jotka ovat päätyneet rikollisiksi. Fenix Helsingin mukaan palaajat houkuttavat nuoria verkostoihinsa.

Palaajien luomissa ryhmissä voi Fenix Helsingin mukaan olla alku hierarkkisen rikollisuuden kehittymiseen lähiöissä.

Kyse on (Ujuni) Ahmedin mukaan alun perin pääkaupunkiseudulla asuneista maahanmuuttajien lapsista. Joitakin vanhempien mielestä huonosti käyttäytyneitä lapsia on Ahmedin mukaan viety vuosiksi entisiin kotimaihin ”ojentautumismatkoille”. Tai sitten koko perhe on muuttanut esimerkiksi Britannian kaltaisiin maihin, mahdollisesti pakoon rasismia.

Viime vuosina näitä nuoria aikuisia on alkanut palata.
Jaa että tälläisetkin ovat niitä ns. paluumuuttajia. Rasismia pakoon = höpöhöpö. Ojentautumismatkoille = oppimaan islamia ja rasismia. Miksi eivät jääneet kotimaahansa, jos sinne oli mahdollista matkustaa? Mitä sieltä siis on paettu?
--
Syrjäytymistä on kantasuomalaistenkin nuorten taustoissa, mutta nyt näkyy myös se, etteivät Suomeen 20–30 vuotta sitten tulleet maahanmuuttajat ole aina löytäneet paikkaansa.

”Kun koulu on huolestaan yhteydessä vanhempiin, lapsi tai nuori voi olla ainoa, joka ymmärtää Wilma-viestin. Sitten hän kertoo, että häntä kehutaan koulussa”, Taponen sanoo.

On työttömyyttä, rasismia, syrjäytymistä ja toivottomuutta. Huono-osaisuus keskittyy usein myös alueellisesti.
Nyt niitetään sitä mitä on kylvetty. Ja kaikki tämä vain siksi, koska haluttiin olla hyviä ja antaa turvapaikka vähät siitä välittämättä, että mitä ongelmia siitä vääjäämättä seuraa ja että ne ongelmat ovat tulleet jäädäkseen.
Ongelma ei poliisin mukaan ole ulkomaalaistaustaisten nuorten eikä edes heidän vanhempiensa. Se on koko yhteiskunnan asia, Taponen kuvaa.
Ei ole. Se ei ole minun, eikä 99 pros kenenkään muun asia. Asia - ongelma - on poliisin, oikeuslaitoksen, vanhempien, syyllisten ja asianomistajien välinen asia. Taponen siirtää taas ja jälleen vastuuta yhteiskunnalle.
- Tuollainen on silkkaa ja pelkkää sosialidemokratiaa, että yksilö ei ole mistään vastuussa, vaan yhteiskunta.
(Heikki) Turkka taas sanoo, ettei halua silotella mahdollista kehitystä.

”En tykkää siitä, että sanotaan, että Suomesta ei voi tulla toista Ruotsia. Satun asumaan Kontulassa, ja totta kai meille voi tulla.”

Jollei siis oikeasti ryhdytä laaja-alaiseen eri ammattilaisten yhteistyöhön, Turkka jatkaa ajatustaan.
Turkka ei lähde Taposen kanssa samaan debattiin oirehtimsesta ja lässyttämisestä, vaan hänellä on realistisempi ote ja näkemys.

Poliisi Jari Taponen selittää ja vähättelee taas sen minkä ehtii. Nyt on uusia termejä; "oirehtii" ja "asuntopolitiikka". Se on oirehtimista kun porukka tulee, ryöstää, potkii, hakkaa ja kusee päälle. Muistakaa, että se EI ole väkivaltaa eikä rasismia. Se on oire.

Onko niin, että kun 14-vuotias tyttö hakataan pahasti, niin uutinen pitäisi kertoa seuraavasti:

Kaupungilla aikaansa viettävä tyttö kohtasi etnisen nuorisojengin, joka hyvästä asuntopolitiikasta huolimatta oirehteli sen verran, että tyttö sai heidän välityksellä tietää sekä tuntea millaista elämä on kun ei ole kunnon nuorisotiloja eikä merkkivaatteita. Lähistöllä asuva henkilö avasi sälekaihtimet ja huomasi että tytöllä on hysteria. Poliisin saavuttua paikalle, totesi eräs Imatralta kotoisin oleva konstaapeli, että älä mene someen, sillä siellä on ylilyöntejä. Ohi kulki sattumoisin eräs nuoriso-ohjaaja, joka riimitteli siinä, että tämä on täysin normaalia.

Uutisesta jätettiin pois: Tyttö vietiin Meilahden sairaalaan, jossa hänet leikattiin kiireellisesti. Kahden kuukauden kuluttua kun hän pääsi kotiinsa, mukaansa laitettiin 10 000 euron lasku vanhemmille vietäväksi. Syyttäjä ilmoitti, että tapaus ei anna aihetta, koska ei voida yksilöidä tekijöitä, eikä saatavilla ole 28:aa eri tulkkia, jotta jokainen paikalla ollut voisi tulla kuulluksi omalla äidinkielellään ja se aiheuttaisi heille stressiä.

Tyttö luki uutisen ja huomasi, että samaan aikaa yksi ministeri kehui Suomea hyvinvointivaltioksi ja toinen ministeri sanoi, että Suomen tulee kantaa globaali vastuunsa ja että siksi otamme ensi kuussa 11 500 uutta turvapaikanhakijaa. Tyttö meni hämilleen ja tuumasi, että "olin siis itse syyllinen". "Nyt hävettää olla valkoinen ja vastedes tiedän paikkani".

Täällä murha.infossa nuorisojengeistä - joita (kuulemma) ei siis oikeasti ole olemassakaan - on avattu aiemmin näemmä useampi ketju. Ainakin nämä:
Ryöstäjäjengi piinasi nuoria Helsingin Alppipuistossa
Somalijengi ryösti ja hakkasi suomalaisia Helsingissä
Etninen katujengi hakkaa lapsia ja nuoria Itä-Helsingissä
Etnistaustainen katujengi kiristää ja ryöstää

Mitä lie oirehtimista ollut medialla ja ketjujen aloittajilla...

Onkohan niistä uutisoinneilla ja/tai näistä muuten vaan kirjoittavilla tahoilla ollut joku hysteriapiikki? Tai jotain. Koska ei ole olemassa mitään jengejä ja tämä on ihan normaalia. Oirehtiminen kuullu tähän päivään, mutta onneksi Suomella on yksi voittamaton ase taistelussa näitä somessa liikkuvia mielikuvitusjengejä vastaan: Hyvä asuntopolitiikka, jossa jokaiseen lähiöön, kortteliin, taloon ja rappuun on jaettu viisi tai kuusi etnoperhettä, jotta saisimme hyviä ruoanlaitto- ja pelihetkiä.
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ti Marras 10, 2020 12:10 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13488
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Asiallinen kirjoitti:
Ti Marras 10, 2020 9:41 am
Joosua kirjoitti:
Ti Marras 10, 2020 9:36 am
Ja takuuvarmasti sisäministeri Ohisalo ei puhu asiasta sanaakaan. Hänen tärkein tehtävänsähän on huolehtia suomalaisten turvallisuudesta, joten tällaiset ilmiöt pitäisi kiinnostaa.
Mutta Ohisaloa kiinnostaa vain turvapaikanhakijoiden mahdollisimman helppo pääsy tänne.
Ohisalo edustaa vihreitä. Ohisalo ei päätä yksin mitään. Vajaa 12 pros oli vihreiden kannatus viime vaaleissa. Ihan sama sekoilu jatkuu vihreillä oli puolueen johtajana kuka tahansa. Ongelma on tuo 12 pros jotka äänestää vihreitä ja ajattee kuten vihreät.
Maria Ohisalo (vihr) on sisäministeri ja hänen tehtäviinsä kuuluu (pitäisi kuulua):
Sisäministeriö on sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton ministeriö. Sisäministeriön tavoitteena on, että Suomi on maailman turvallisin maa.
Intermin.fi

Vaikka ministerin puolueella olisi 4 pros kannatus, niin siitä huolimatta ministerin ja ministeriön pitää (pitäisi) hoitaa mm. Suomen sisäistä turvallisuutta.
- Se ei nähdäkseni parane kun kansa polarisoituu jatkuvasti Ohisalon turvapaikkapuheista ja kiireellä sekä vimmalla tänne saatavista ISIS-naisista sekä lapsista. Ohisalon puheet ja teot ovat jyrkässä ristiriidassa mitä tulee ministeriön tavoitteisiin.

Ohisalo nimitti ministeriönsä kansliapäälliköksi saman sairaan ajatusmaailman omaavan Kirsi Pimiän - ja samalla ohitettiin pätevät hakijat.
- Kansliapäällikkö on ministeriön ylin virkamies ja nimityksellä Ohisalo varmisti, että haittamaahanmuutto saa jatkua ja sitä tullaan lisäämään vaikka mikä olisi. Yhdessä he voivat kävellä muiden ylitse.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

URSA
Watson itse
Viestit: 5664
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja URSA »

Joosua kirjoitti:
Ti Marras 10, 2020 11:01 am
Ainoa hyvä puoli asiassa on se että paikassa jossa jengit pahiten pyörii, asuu paljon vaikutusvaltaisia kansalaisia ja lähellä on paljon firmojen pääkonttoreita. Ilmiöltä on vähän vaikeampi ummistaa silmiä.
Joo mutta ei ne vaikutusvaltaiset kansalaiset kävele kaduilla tai pyöri puistoissa. Koiratkin ulkoilutetaan varmaan maksullisissa koirametsissä. Tavallinen kansa on vain vilaus auton ikkunasta. On niin helppo suvaita, kun ei joudu kohtaamaan jengimamuja silmästä silmään.

Samira
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Pe Marras 22, 2019 1:33 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Samira »

Primitiiviset ihmiset tarvitsevat kovan kurin ja auktoriteetin, muuten eivät kykene elää ihmisiksi. Suomen ja ruotsin kaltainen lällykkämeininki, jossa kukaan ei vaadi mitään luo valtatyhjiön, joka pyrkii täyttymään. Nykyinen katujengisekoilu on vasta alkua, sen ymmärtää jokainen. Odotellaan vaan muutama vuosi, sitten levitellään taas käsiä kuinka kukaan ei olisi osannut kuvitella näin käyvän.

PoliceLivesMatter
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: La Kesä 20, 2020 2:00 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja PoliceLivesMatter »

Koko uutinen on räikeää vihapuhetta ulkomaalaistaustaisia kohtaan.

Nyt on noiden nimettyjen poliisien syytä puuttua asiaan ja aloittaa tutkinta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Oikea totuus nimittäin on, että tämä on rikkautta, jota Suomi tarvitsee ja josta Suomi hyötyy. Kaupunkien keskustat kuuluvat ”nuorisojoukoille”.

Ei mulla muuta.

Kummisetä
Neuvoja-Jack
Viestit: 539
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Kyseessähän on rikollisjengi mutta sitä ei viherpersehyysärit tietenkään myönnä.
Tuosta apinalaumasta kaikki yli 15- vuotiaat käräjien kautta joko vankilaan tai karkoitukseen ja nuoremmat
kurileirille jossa selkäsaunotetaan 3x päivässä vähintään puolen vuoden ajan.
Tyhmäkin apina oppii kyllä kun vaan tarpeeksi toistetaan.
Asiallinen kirjoitti:
Ma Marras 02, 2020 4:23 pm
Varmaa on luultavasti vain se, että päihteet liittyivät asiaan.

Avatar
occopution
Neuvoja-Jack
Viestit: 529
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:17 pm
Paikkakunta: NaurisMaa

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja occopution »

TavanTallaaja kirjoitti:
Ti Marras 10, 2020 11:33 am
occopution kirjoitti:
Ti Marras 10, 2020 11:11 am
Kun tavja halosesta tuli pressa, ja kaikki muutkin "tytöt" pääsi päättämään isoista asioista, alkoi tämä musulmaanien ja muiden sekopäiden lellittely. Nyt pitäisi ottaa tiukka miehinen ote asioiden hoitoon. Vittuako noita otetaan tänne Suomalaisia pelottelemaan, painukoot sinne persereikään, mistä ovat syntyneetkin 8)
Jep. Pressahan tähän asiaan, etenkin tässä maassa pystyy vaikuttamaan :roll:
Siis ymmärsit varmaan, mitä tarkoitin. Naispuoliset sossut kun saivat jalansijaa päättävissä elimissä, alkoi tämä koko ajan kasvava "äidillinen hyysääminen" , jolle ei loppua näy. Tai...kyllä se joskus loppuu, mutta miten?
For Ever Young! 17-vuotiaita jo vuodesta 2015!

Mustasurma
Harjunpää
Viestit: 332
Liittynyt: To Helmi 27, 2020 3:07 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Mustasurma »

Koko pääkaupunkiseutu on jo tuhon partaalla. Nyt pitäisi lopettaa uusien ongelmien ottaminen tänne vastaan ja kitkeä kovalla kädellä nämä jo olemassaolevat. Kotiutuksia vaan ja kopitusta, lainsäädäntöön muutoksia, millä näistä erehdyksistä päästään.

Kaikki valtiot jotka onanoivat kansainvälisiä sopimuksia ovat samassa kusessa. Mikä "sivistysvaltio" lie viisastuu ensin?
Sikakoira: "Juu ei kyllä se oli tiukka flunssa tuolloin,oliko rankin neljäänkymmeneen vuoteen mutta syystä taikka toisesta ei noita kuolemantapauksia nyt oikein mistään löydy."

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13488
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Hei, miks täst nyt uutisoidaan? Täähän on ihan normaalia. Jos kasikyt luvul kannettiin teräasetta:
Helsingin poliisi: yhä useampi nuori kantaa mukanaan teräasetta – monet väkivallanteot liittyvät huumeisiin ja ryöstöihin huumeiden myyntitilanteissa

Poliisin mukaan rikoksia pyritään ennalta ehkäisemään tehokkaasti erilaisilla pakkokeinoilla.

Iltalehti kirjoitti aikaisemmin tänään Helsingin Sanomien julkaisemasta uutisesta, jossa kerrotaan, kuinka Helsingin ydinkeskustassa sekä osassa pääkaupunkiseudun lähiöitä liikkuu 100–150 mahdollisesti vaarallisesti käyttäytyvää nuorta eri joukoissa.

Nyt Helsingin poliisi vahvistaa tiedotteessaan, että tämän vuoden puolella on ollut havaittavissa selkeä piikki erilaisten toisen vahingoittamiseen soveltuvien esineiden hallussapidossa alle 18-vuotiaiden kohdalla.

Helsingin poliisin alaikäisten rikoksia tutkiva nuorisoryhmä on työssään huomannut, että väkivaltatilanteet liittyvät yhä useammin huumausaineisiin ja niiden myyntitilanteissa tapahtuneisiin ryöstöihin.

Suuressa osassa vakavista väkivaltarikoksista yhteisenä nimittäjänä on huono-osaisuus ja syrjäytyneisyys. Aikuisten ja nuorten rikollisuuden taustalla on myös usein päihde- ja mielenterveysongelmia.

Väkivaltarikokset vähentyneet
Helsingin poliisin tietoon tulleet alaikäisten väkivaltarikokset ovat tammi–syyskuussa kokonaisuudessaan kuitenkin vähentyneet verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan. Perusmuotoiset pahoinpitelyt ovat olleet jopa pienimuotoisessa laskussa.

Tammi–syyskuussa 2019 poliisi kertoo kahdeksasta törkeästä pahoinpitelystä ja 224:sta pahoinpitelystä. Vuonna 2020 vastaavaan aikaan törkeitä pahoinpitelyitä on kirjattu seitsemän ja pahoinpitelyitä yhteensä 224.

Kaikista rikosilmoituksista noin kolmessakymmenessä on kyse alaikäisen suorittamasta huumausaineiden myynnistä. Eriasteisia ryöstöjä on kirjattu tänä vuonna suunnilleen samaan tahtiin kuin viime vuonna. Tällä hetkellä kirjattuna on noin 70 rikosilmoitusta.

Epäiltyjä rikoksissa on poliisin mukaan yleensä useita, sillä alaikäisten epäillyksi tekemät rikokset ja erityisesti ryöstöt tehdään yleensä ryhmässä.
– Ryhmissä tehdyt ryöstörikokset loppuvat usein täysi-ikäisyyden jälkeen. Huumausainerikoksiin syyllistyneiden osalta ennuste on huonompi, sillä osa siirtyy osaksi huumausaineorganisaatioita. Erityisesti huumausaineiden myyntiepäilyissä ja ryöstörikoksissa maahanmuuttajataustaiset alaikäiset ovat yliedustettuna, kertoo rikoskomisario Marko Forss poliisin tiedotteessa.

Käyttöön pakkokeinot
Poliisin mukaan rikoksia pyritään ennalta ehkäisemään tehokkaasti myös erilaisilla pakkokeinoilla, joista esimerkkinä voidaan mainita erityisesti alaikäisten kohdalla matkustuskielto ja sen sähköisesti valvottava muoto tehostettu matkustuskielto.

Näillä keinoilla on pyritty sitomaan alaikäisiä esimerkiksi lastenkoteihin, koska lastensuojelun omat mahdollisuudet puuttua tilanteeseen ovat olleet riittämättömiä. Esimerkiksi hatkaamista eli nuorten luvattomia poissaoloja ole pystytty riittävästi estämään poliisin mukaan.

Helsingin poliisin ja sen yhteistyökumppaneiden yhteinen tavoite on katkaista mahdollisimman monen nuoren rikoskierre. Helsingin poliisissa onkin ollut maaliskuusta 2018 lähtien nuorisoryhmä, jonka tavoitteina on katkaista nuoren rikoskierre ja puuttua rikosilmiöihin yhdessä ennalta estävän toiminnan kanssa.

Huumausainerikollisuus lisääntyy
Helsingin poliisilaitoksen järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa tehtyjen havaintojen perusteella huumekauppa on Helsingissä erittäin kansainvälistä ja ulkomaalaista alkuperää olevien rikollisryhmien merkitys korostuu koko ajan enemmän.

Tällaiset rikollisryhmät koostuvat usein samaa etnistä alkuperää olevista ammattirikollisista, joilla on taustansa vuoksi tiiviit kansainväliset yhteydet ympäri Euroopan.
– Suomessa toimivilla ulkomaisilla rikollisryhmillä ja heidän kansainvälisillä kontakteillaan on hallussaan koko huumekauppaan liittyvä ketju aina huumeiden hankkimisesta ja salakuljettamisesta niiden vastaanottamiseen ja levittämiseen asti, kertoo rikostarkastaja Markku Heinikari.
Iltalehti
10.11.2020 11:29

Oliko tämä nyt ensimmäinen uutinen helsinkiläisnuorten oireista, joissa Jari Taposta ei päästetty enää kommentoimaan? Enne jostakin?
...tehokkaasti myös erilaisilla pakkokeinoilla, joista esimerkkinä voidaan mainita erityisesti alaikäisten kohdalla matkustuskielto...
Juu, tästä onkin näyttöä sen alaikäisen mustalaisen kohdalla, joka yritti tappaa ja "tuomittiin" matkustuskieltoon" Tampereella - ja heti seuraavalla viikolla sitten tappoi Helsingissä.
- Että sellaisia tehokkaita pakkokeinoja...
Suomessa toimivilla ulkomaisilla rikollisryhmillä ja heidän kansainvälisillä kontakteillaan...
Vapaa liikkuvuus on yksi EU:n peruspilareista... Myös hallitsemattomalla haittamaahanmuutolla on omat vaikutuksensa. Olkoonkin, että mm. Päivi Nerg tietää sillai niiku eräänlaisen rekisterin kautta kaikki Suomeen tulleet... Samaan aikaan uutisoidaan vimmalla syrjäisintäkin paikallislehteä myöten, kuinka joku toi 18 tornia nuuskaa Tornion kautta ja aina valpas rajavartiosto nappasi miehen, jota odottavat nyt tuntuvat veroseuraamukset.

Ennen vanhaan - silloin kun ongelmat oikeasti myönnettiin - joutui rikoksista aika nopeasti vankilaan. Nyt annetaan ehdollisia toisensa perään ja se antaa sellaisen vaikutelman, että sikailla saa ihan loputtomiin. Lisäksi tietoisuus mm. suojaväristä ja alle 15-vuotiaan rankaisemattomuuden pyhyydestä ovat hyvin tiedossa näillä lapsukaisilla.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Nick-Nack
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: Ma Kesä 01, 2020 5:16 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Nick-Nack »

RK-62 Sako/Valmet tai uudempi versio, sitä nää savinahat kyllä tottelee. Kansalliskaarti perustettakoon suojelemaan kansalaisia.
Paljon täytettyjä lippaita reppuun.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3560
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kummisetä kirjoitti:
Ti Marras 10, 2020 12:36 pm
Kyseessähän on rikollisjengi mutta sitä ei viherpersehyysärit tietenkään myönnä.
Tuosta apinalaumasta kaikki yli 15- vuotiaat käräjien kautta joko vankilaan tai karkoitukseen ja nuoremmat
kurileirille jossa selkäsaunotetaan 3x päivässä vähintään puolen vuoden ajan.
Tyhmäkin apina oppii kyllä kun vaan tarpeeksi toistetaan.
Milan Jaff oli jo vankilassa eikä oppinut yhtään mitään, uus sulka vaan hattuun. Ja tuskin oppii toisestakaan kerrasta.

Vastaa Viestiin