Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17157
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Poliisi: Kaustisissa kadonneen 21-vuotiaan kuolema oli murha – ruumis löytyi vasta kun toinen epäillystä paljasti paikan

Tutkinnanjohtajan mukaan henkirikoksesta epäilty mieskaksikko on ollut tutkinnan loppuvaiheessa halukas selvittämään asioita.

POHJANMAAN poliisi on saanut päätökseen henkirikostutkinnan, joka koskee kesäkuun puolivälissä kadonneen ja elokuussa kuolleena löytyneen Jami-Petteri Klemolan kohtaloa.

21-vuotias Klemola katosi 16. kesäkuuta Kaustisella Keski-Pohjanmaalla. Myöhemmin poliisi alkoi tutkia katoamista epäiltynä henkirikoksena. Tapausta tutkittiin ensin tappona, mutta rikosnimike koventui esitutkinnan edetessä epäillyksi murhaksi.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anders Åfors sanoo, että epäillyn murhan esitutkinta on lähetetty loppulausuntokierrokselle ja siirtymässä sitten syyttäjälle syyteharkintaan rikosnimikkeillä murha ja hautarauhan rikkominen.

Henkirikoksesta ja hautarauhan rikkomisesta epäillään vuosina 1990 ja 1993 syntyneitä miehiä, jotka vangittiin kesällä. Miehet ovat veljeksiä.

ÅFORS valottaa poliisin käsitystä tapahtumien kulusta. Hän ei kuitenkaan avaa epäillyn henkirikoksen tekotapaa.
– Olemme tutkinnassa vakuuttuneet, että henkirikos on tapahtunut Kaustisella yksityisasunnossa kesäkuun 16. päivä iltakahdeksan jälkeen. Pian teon jälkeen vainajaa on lähdetty viemään muualle piiloon. Epäillyt tekijät ovat kuljettaneet ruumiin Veteliin. Siellä he ovat yrittäneet hävittää ruumista ja piilottaneet sen jokeen.

Poliisin mukaan kaksi epäiltyä ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan tavalla tai toisella. He viettivät yhdessä aikaa surmapäivänä.
– Uhri on ollut heidän seurassaan silloin päivällä. He ovat käyneet esimerkiksi Kokkolassa päivänä aikana, ja uhri on ollut kuljettajana Kokkolassa.

RUUMIS ehti olla kateissa reilut kaksi kuukautta epäillyn surman jälkeen. Vainaja löydettiin elokuun lopulla maastosta vesialueelta.

Poliisin mukaan toinen epäillyistä paljasti esitutkinnassa paikan, jonne uhri oli piilotettu.

Vainajan henkilöllisyys varmistui myöhemmin oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa DNA vertailuilla.

Åforsin mukaan epäillyt ovat olleet esitutkinnan loppuvaiheessa halukkaita selvittämään asioita ja kertoneet illan tapahtumista ja seuranneista myöhemmistä tapahtumista.
– He olivat erittäin niukkasanaisia esitutkinnan alussa. Vasta monen vankilassa suoritetun kuulustelun jälkeen he päätyivät avaamaan tilannetta.

Teon mahdollinen motiivi ei ole poliisille esitutkinnan aikana täysin selvinnyt.
– Jotain erimielisyyttä on ollut illan aikana ennen tekoa, Åfors toteaa.

TUTKINNANJOHTAJA Åforsin mukaan epäillyt ovat kiistäneet suunnitelmallisuuden ja sitä kautta murha-rikosnimikkeen.
– Siitä varmaan (oikeudessa) väitellään, että oliko tämä suunniteltu. Vastaajien puolesta ei ollut, mutta poliisin ja syyttäjän mielestä oli.

Epäillyt ovat olleet vangittuina kesällä pidetystä ensimmäisestä vangitsemiskäsittelystä saakka.
– He eivät ole halunneet koko tutkintavankeuden aikana vangitsemisasiassa uusintakäsittelyä, Åfors sanoo.
IltaSanomat
12.11.2020 10:23
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
velipuolikuu
Poliisikoira Rex
Viestit: 254
Liittynyt: Su Heinä 12, 2020 8:53 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja velipuolikuu »

Pohjanmaan poliisin tämänaamuisen tiedotteen valossa paljastui sitten joitakin seikkoja tuosta kesäkuun 16 päivän tapahtumista. Eli ruumiin piilottaminen ei sitten ollutkaan ihan niin pikainen operaatio, että ajo Porasenjoelle, ruumis jokeen ja takaisin, kuten jotkut epäilivät käyneen. Eli uhria oli sittenkin yritetty hävittää ja kun se ei onnistunut, niin sitten vasta piilotettu jokeen. Toisin sanoen hieman enemmän aikaa vievämpi operaatio oli kyseessä. Ehkäpä tuota harjakuvaa täytyy sittenkin katsoa siinä valossa, että se kuitenkin liittyy tuohon kyseiseen ruumiin hävittämiseen/piilottamiseen. (Poliisihan oli epäileväinen, liittyykö kyseinen kuva mitenkään ruumiin piilottamiseen.) Kuvanotto ajankohta vain mietityttää, eli liian kiire on ollut, mikäli kuva on otettu samana iltana klo.21-22 välillä. ??? Ehkäpä kuva on otettu myöhemmin, tai sitten jopa seuraavana päivänä. ??? Henkirikoshan oli tapahtunut kahdeksan jälkeen ja pojat olivat kertomansa mukaan lähteneet piilottamaan ruumista pian tekonsa jälkeen.

Myöskin selvisi, että toinen pojista oli sitten esitutkinnassa paljastanut tuon ruumiin kätköpaikan, eli koppihoito oli alkanut ilmeisesti vaikuttaa. Sama vaikutus oli sittemmin tullut myös toiselle, koska molemmat on alkaneet "laulaa".
Toimintaterapia
Hetty Wainthropp
Viestit: 491
Liittynyt: Ti Syys 17, 2019 2:53 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja Toimintaterapia »

Aika moni jo aiemmin arveli että jompi kumpi epäillyistä paljasti ruumiin kätköpaikan.

Aika suoraviivainen tieto on nyt tapahtuneesta; henki lähti asunnolla, ruumis yritettiin jotenkin hävittää, lopuksi pistettiin jokeen piiloon. Tuossahan nyt lopulta varmistuu se että ruumista on todellakin yritetty hävittää. Maitolaituria, linjabiilin pysäkkiä, traktorin peräkärryä tai venettä ei mainita.

Olen ollut sillä mielellä että tämän tapauksen taustalta voi löytyä jonkin verran muuta rikollista toimintaa, joka olisi ehkä aiheuttanut motiivin henkirikokseen. Mutta mitään viittausta sellaiseen ei uutisissa ole ollut. Toisaalta niitä pienempiä rikoksia ei tässä vaiheessa tiedoteta kun päärikos on niin merkittävä.

Arvelemiani oheisrikkomuksia tai rikoksia voisivat olla laiton uhkaus, pahoinpitely (tapahtunut joskus aiemmin), luvaton (ajoneuvon) käyttöönotto, törkeä tai normaali huumausainerikos, heitteillejättö, kavallus, varkaus, tms. Ja veljesten lisäksi joku muukin saattaisi saada jonkinlaisen tuomion. Vahva motiivi voi olla olemassa mutta sitä ei ole poliisille paljastettu sen vuoksi että siihen mahdollisesti sotkeutuu isompikin kaveriporukka.
Sveriges sak är vår!
NeverGiveUp
Nikke Knakkertton
Viestit: 183
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2020 12:15 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja NeverGiveUp »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bac3 ... 93d24ca09f

20201112_111144.jpg
20201112_111144.jpg (51.78 KiB) Katsottu 2090 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
_tumppi
Nikke Knakkertton
Viestit: 168
Liittynyt: Ma Heinä 06, 2020 5:55 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja _tumppi »

Niin, "yritetty hävittää"... Eli polttamispuheissa varmasti olikin perää. Varmaan siellä metsästysmajalla. Tai mökillä.

Vaikka toinen veljeksistä olikin tuon piilottamispaikan paljastanut, niin oltiinhan täälläkin spekulaatioissa jo lähellä. Mutta hyvä, että puhui!

Kun olisivat sitä motiivia nyt valottaneet...

Tuo yksi silminnäkijä varmaan JH? Edelleen tuntuu uskomattomalta tuo normaalin elämän jatkaminen noin kauhean teon jälkeen.

Ja edelleenkin tuntuu niin kurjalta ja epäreilulta Jamia kohtaan.

Kauniisti hautakummullaan paloi Pyhäinpäivänä lukuisat kynttilät, moni näkyi käyvän kunnioittamassa muistoa.
_tumppi
Nikke Knakkertton
Viestit: 168
Liittynyt: Ma Heinä 06, 2020 5:55 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja _tumppi »

"Uutta tietoa Kaustisella tapahtuneesta epäillystä murhasta: Poliisi uskoo, että uhri houkuteltiin ansaan

Tänään klo 10:00 (muokattu klo 11:21)

Nuoren miehen katoamisesta Kaustisella uutisoitiin kesällä laajasti, ja nyt esitutkinta on saatu päätökseen.
Poliisi on saanut päätöksen Kaustisella kesäkuussa tehdyn Jami Petteri Klemolan henkirikoksen tutkinnan, Pohjanmaan poliisilaitos tiedottaa.

Asia on lähetetty loppulausunnolle, jonka jälkeen asiakokonaisuus siirtyy syyteharkintaan nimikkeillä murha ja hautarauhan rikkominen.

Poliisin mukaan kaksi epäiltyä ovat olleet esitutkinnan loppuvaiheessa yhteistyöhaluisia. He ovat kertoneet illasta ja siitä seuranneista tapahtumista. Epäillyt ovat veljeksiä.

Esitutkinnan perusteella henkirikos on tapahtunut Kaustisella yksityisasunnossa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anders Åfors kertoo Iltalehdelle, että murhanimike perustuu siihen, että poliisin käsityksen mukaan tekoa on suunniteltu ja uhri on varta vasten kutsuttu asunnolle. Toinen epäillyistä asui asunnossa, jossa henkirikos tapahtui. Tekotapaa Åfors ei kommentoi. Motiivi puolestaan on jäänyt ilmeisesti epäselväksi.

– Sitä emme osaa sanoa, mikä on johtanut tähän tapahtumaan. Se on asia, jota epäillytkään eivät välttämättä ole osanneet kertoa, Åfors muotoilee.

Piilotettiin jokeen
Åfors kertoo, että asunnon ulkopuolella pihalla oli tapahtuma-aikaan myös muita henkilöitä, jotka eivät kuitenkaan välttämättä ole havainneet henkirikosta. Asunnossa sisällä oli epäiltyjen ja uhrin lisäksi yksi henkilö, joka on ollut silminnäkijä. Näitä henkilöitä on kuultu esitutkinnassa.

Epäillyt veljekset ovat teon jälkeen kuljettaneet uhrin Veteliin Räyrinkiin, jossa uhri on yritetty hävittää ja sen jälkeen piilotettu jokeen. Toinen epäillystä on esitutkinnassa kertonut, mihin uhri piilotettiin. Epäillyt ovat kuitenkin puhuneet vasta tutkinnan loppumetreillä.

Tapauksesta on uutisoitu paljon kesän ja alkusyksyn aikana. Poliisi etsi kesäkuussa kadonnutta Jami Petteri Klemolaa, 21, pari kuukautta.

Iltalehti uutisoi syyskuun lopussa, että Pohjanmaan poliisilaitos sai vahvistuksen, että Vetelin Räyringistä löytynyt ruumis on kesäkuussa kadonnut Klemola. Henkilöllisyys selvisi keskusrikospoliisissa sekä THL:n oikeuskemian yksikössä suoritettujen tutkimusten perusteella.

Vuonna 1993 ja 1990 syntyneet Kaustisella asuvat veljekset vangittiin todennäköisin syin taposta epäiltynä. Heillä on aiempaa rikostaustaa muun muassa pahoinpitelystä."

^ Iltalehden juttu avattuna.
_tumppi
Nikke Knakkertton
Viestit: 168
Liittynyt: Ma Heinä 06, 2020 5:55 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja _tumppi »

velipuolikuu kirjoitti: To Marras 12, 2020 11:38 am Ehkäpä tuota harjakuvaa täytyy sittenkin katsoa siinä valossa, että se kuitenkin liittyy tuohon kyseiseen ruumiin hävittämiseen/piilottamiseen. (Poliisihan oli epäileväinen, liittyykö kyseinen kuva mitenkään ruumiin piilottamiseen.) Kuvanotto ajankohta vain mietityttää, eli liian kiire on ollut, mikäli kuva on otettu samana iltana klo.21-22 välillä. ??? Ehkäpä kuva on otettu myöhemmin, tai sitten jopa seuraavana päivänä. ??? Henkirikoshan oli tapahtunut kahdeksan jälkeen ja pojat olivat kertomansa mukaan lähteneet piilottamaan ruumista pian tekonsa jälkeen.
Ihan varmasti liittyy. Kuvahan oli kaverille lähetetty tuona kyseisenä yönä. Uskon, että heti kuvanoton jälkeen. Valoista ja varjoista täällä pääteltiin tuo ajankohta myöhäisiltaan, mutta itse oon edelleen sitä mieltä, että aamuyöllä olisi otettu. Kiire olisi muutenkin ehtiä klo 22:een.
Pieni särö kyllä mielestänsä "täydelliseen rikokseen" tuo kuva, liikennöidyn tien varrelta, levittää todistusaineistoa pitkin kyliä...
velipuolikuu
Poliisikoira Rex
Viestit: 254
Liittynyt: Su Heinä 12, 2020 8:53 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja velipuolikuu »

_tumppi kirjoitti: To Marras 12, 2020 12:55 pm
velipuolikuu kirjoitti: To Marras 12, 2020 11:38 am Ehkäpä tuota harjakuvaa täytyy sittenkin katsoa siinä valossa, että se kuitenkin liittyy tuohon kyseiseen ruumiin hävittämiseen/piilottamiseen. (Poliisihan oli epäileväinen, liittyykö kyseinen kuva mitenkään ruumiin piilottamiseen.) Kuvanotto ajankohta vain mietityttää, eli liian kiire on ollut, mikäli kuva on otettu samana iltana klo.21-22 välillä. ??? Ehkäpä kuva on otettu myöhemmin, tai sitten jopa seuraavana päivänä. ??? Henkirikoshan oli tapahtunut kahdeksan jälkeen ja pojat olivat kertomansa mukaan lähteneet piilottamaan ruumista pian tekonsa jälkeen.
Ihan varmasti liittyy. Kuvahan oli kaverille lähetetty tuona kyseisenä yönä. Uskon, että heti kuvanoton jälkeen. Valoista ja varjoista täällä pääteltiin tuo ajankohta myöhäisiltaan, mutta itse oon edelleen sitä mieltä, että aamuyöllä olisi otettu. Kiire olisi muutenkin ehtiä klo 22:een.
Pieni särö kyllä mielestänsä "täydelliseen rikokseen" tuo kuva, liikennöidyn tien varrelta, levittää todistusaineistoa pitkin kyliä...
Samaa mieltä, että liittyy tuo kuva tapaukseen.
Itse aiemmin olin sitä mieltä, että kuva on otettu jotakin tiettyä henkilöä varten, henkilöä, joka on ollut tietoinen siitä, mitä veljekset ovat olleet tekemässä kyseisenä iltana/yönä. Muutoin edes veljeksille ei olisi tullut mieleen pysähtyä tuohon paikkaan ottamaan tuota kuvaa. Nyt tämä ajatus vaan vahvistuu, kun on selvillä, että yksi henkilö oli täysin tietoinen veljesten puuhista. Kuulusteluissahan voi sitten kertoa mitä on sovittu veljesten kanssa, eli kertoa "väärän" paikan ruumiin kätköpaikaksi. Kun ruumista ei sitten löytynyt kyseisestä paikasta, niin voi sanoa, että niin minulle ainakin kerrottiin.

Ehkäpä ei ole vaikeaa päätellä, kuka silminnäkijänä on asunnossa ollut, eikä ole siitä ilmoittanut viranomaisille, vaikka Jamia ensin etsittiin kadonneena henkilönä.

Eli näin sanoo rikoslaki:

- Tällaisen rikoksen ilmoittamatta jättämisestä ei kuitenkaan rangaista, jos henkilön olisi ollut ilmiannettava nykyinen tai entinen aviopuolisonsa tai nykyinen avopuolisonsa, sisaruksensa, vanhempansa tai lapsensa, tai sellainen henkilö, johon hänellä on vastaavanlainen läheinen suhde. Niin sanotun itsekriminointisuojan perusteella itse rikoksentekijän ei myöskään ole ilmoitettava rikoksesta tai muuten myötävaikutettava syyllisyytensä selvittämiseen esitutkinnassa.-

Mielestäni kuitenkin tällaisen teon pimittäminen antaa aika karmivan kuvan henkilöstä, joka jättää sen kertomatta, sekä jatkaa normaalia elämää kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Viimeksi muokannut velipuolikuu, To Marras 12, 2020 1:50 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
NeverGiveUp
Nikke Knakkertton
Viestit: 183
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2020 12:15 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja NeverGiveUp »

Miksi poliisi vaikenee 100% henkirikoksen tekotavasta❓
velipuolikuu
Poliisikoira Rex
Viestit: 254
Liittynyt: Su Heinä 12, 2020 8:53 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja velipuolikuu »

Kaustisen henkirikos siirtyy syyteharkintaan - Tutkinnanjohtaja Anders Åfors: "En muista virkauraltani, että tämmöistä ihan pimeää henkirikosta lähdetään tutkimaan"

To 12.11.2020 klo 09:26 | päivitetty to 12:03
Keskipohjanmaa
Pohjanmaan poliisilaitos tiedottaa, että Kaustisen kesäkuinen, Jami-Petteri Klemolan henkirikosta koskeva tutkinta on saatu päätökseen.

Asia on lähetetty loppulausunnolle. Tämän jälkeen asiakokonaisuus siirtyy syyteharkintaan nimikkeillä murha ja hautarauhan rikkominen. Poliisin saaman tiedon mukaan pääkäsittely asiassa pidetään joulukuun puolivälissä.

Tutkinnanjohtaja Anders Åfors ei pysty kommentoimaan motiivia eikä tekotapaa. Poliisi lähtee siitä, että teko on ollut suunnitelmallinen. Åfors uskoo, että veljekset kiistävät tämän. Jää käräjäoikeuden ratkaistavaksi, onko kyseessä murha vai tappo.

Epäillyt ovat olleet esitutkinnan loppuvaiheessa yhteistyöhaluisia ja ovat kertoneet illan tapahtumista ja niitä seuranneista myöhemmistä tapahtumista. Epäillyt veljekset ovat kaustislaisia ja syntyneet vuosina 1990 ja 1993.

– Alku oli kankea – varsinkin toisen epäillyn osalta. Hän ei kommentoinut asiaa millään lailla. Loppumetreillä vähäsanainenkin rupesi kertomaan. Mistä se sitten johtui? Tutkintavankeusajasta, avustajan roolista eli kehotettiinko kertomaan asioista, suhteesta kuulustelijaan – kaikki tämmöinen voi vaikuttaa, Åfors kertoo.

Aiemmin on kerrottu, että henkirikosta edelsi riita uhrin ja teosta epäiltyjen veljesten välillä. Sanaharkka syttyi illanvieton yhteydessä yksityisasunnossa Kaustisella. Poliisin tietojen mukaan Klemola kutsuttiin asuntoon, eli uhri ja tekijät eivät viettäneet koko iltaa yhdessä. Alkoholia on nautittu illanvieton aikana, muiden päihteiden käytöstä kohtalokkaana iltana ei ole tietoa.

– Uhri ja tekijät ovat tunteneet toisensa ja olleet tekemisissä keskenään. He asuivatkin suhteellisen lähellä toisiaan. Tuona päivänä he ovat olleet yhdessä käymässä Kokkolassa ja uhri on ollut auton kuljettajana, Åfors avaa tekijöiden ja uhrin välistä suhdetta.

Esitutkinnan perusteella henkirikos tapahtui Kaustisella yksityisasunnossa. Tämän jälkeen epäillyt kuljettivat uhrin Veteliin Räyrinkiin. Siellä uhrin ruumis yritettiin hävittää ja sen jälkeen piilottaa jokeen. Toinen epäillystä on esitutkinnassa paljastanut paikan, johon uhrin ruumis piilotettiin.

Pitkään maastoa ja vesialueita haravoinut poliisi löysi ruumiin elokuun 26. päivänä. Syyskuussa tuli varmistus Keskusrikospoliisin ja THL:n oikeuskemian yksikön tutkimusten perusteella, että ruumis oli Klemola.

Åfors kuvailee tapausta haasteelliseksi eikä lainkaan kevyin perustein. Ensin tutkittiin kadonneen henkilön asiaa. Sitten alkoi valjeta, että henkilö on mahdollisesti joutunut henkirikoksen kohteeksi.

– Siinä oli paljon avonaisia kysymyksiä. En muista virkauraltani, että tämmöistä ihan pimeää henkirikosta lähdetään tutkimaan. Toki tiesimme, kenen kanssa uhri oli ollut liikkeellä, joten pääsimme henkilöpiiriin käsiksi. Kesti yli kaksi kuukautta ennen kuin vainaja löytyi toisen epäillyn kertoman perusteella, hän kertaa.

Tällaista tapausta, jossa tietoja on vähän, tuskin ollenkaan, kutsutaan pimeäksi henkirikokseksi.

Kadonneen läheisen etsintä on aina raskasta omaisille. Löytyminen on tätä taustaa vasten helpotus. Se on tietysti kovin köykäinen, kun kokee menetyksen.

Miltä tutkinnanjohtajasta tuntuu saada henkirikostutkinta päätökseen?

– Meidän tehtävämme on suorittaa rikostutkinta ja saattaa epäillyt leivättömän pöydän ääreen. Joka keissistä pitää tietenkin oppia, Åfors aloittaa ja jatkaa:

– Tulee jonkinlaista sosiaalista painetta – ei organisaation sisältä. Suomessa henkirikosten selvitysprosentti on erittäin korkea. Tämä synnyttää halun, että pitää ratkaista tapaus, hän summaa.
Viimeksi muokannut velipuolikuu, To Marras 12, 2020 3:00 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Uullatuus
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Ke Syys 16, 2020 9:26 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja Uullatuus »

velipuolikuu kirjoitti: To Marras 12, 2020 1:21 pm
_tumppi kirjoitti: To Marras 12, 2020 12:55 pm
velipuolikuu kirjoitti: To Marras 12, 2020 11:38 am Ehkäpä tuota harjakuvaa täytyy sittenkin katsoa siinä valossa, että se kuitenkin liittyy tuohon kyseiseen ruumiin hävittämiseen/piilottamiseen. (Poliisihan oli epäileväinen, liittyykö kyseinen kuva mitenkään ruumiin piilottamiseen.) Kuvanotto ajankohta vain mietityttää, eli liian kiire on ollut, mikäli kuva on otettu samana iltana klo.21-22 välillä. ??? Ehkäpä kuva on otettu myöhemmin, tai sitten jopa seuraavana päivänä. ??? Henkirikoshan oli tapahtunut kahdeksan jälkeen ja pojat olivat kertomansa mukaan lähteneet piilottamaan ruumista pian tekonsa jälkeen.
Ihan varmasti liittyy. Kuvahan oli kaverille lähetetty tuona kyseisenä yönä. Uskon, että heti kuvanoton jälkeen. Valoista ja varjoista täällä pääteltiin tuo ajankohta myöhäisiltaan, mutta itse oon edelleen sitä mieltä, että aamuyöllä olisi otettu. Kiire olisi muutenkin ehtiä klo 22:een.
Pieni särö kyllä mielestänsä "täydelliseen rikokseen" tuo kuva, liikennöidyn tien varrelta, levittää todistusaineistoa pitkin kyliä...
Samaa mieltä, että liittyy tuo kuva tapaukseen.
Itse aiemmin olin sitä mieltä, että kuva on otettu jotakin tiettyä henkilöä varten, henkilöä, joka on ollut tietoinen siitä, mitä veljekset ovat olleet tekemässä kyseisenä iltana/yönä. Muutoin edes veljeksille ei olisi tullut mieleen pysähtyä tuohon paikkaan ottamaan tuota kuvaa. Nyt tämä ajatus vaan vahvistuu, kun on selvillä, että yksi henkilö oli täysin tietoinen veljesten puuhista. Kuulusteluissahan voi sitten kertoa mitä on sovittu veljesten kanssa, eli kertoa "väärän" paikan ruumiin kätköpaikaksi. Kun ruumista ei sitten löytynyt kyseisestä paikasta, niin voi sanoa, että niin minulle ainakin kerrottiin.

Ehkäpä ei ole vaikeaa päätellä, kuka silminnäkijänä on asunnossa ollut, eikä ole siitä ilmoittanut viranomaisille, vaikka Jamia ensin etsittiin kadonneena henkilönä.

Eli näin sanoo rikoslaki:

- Tällaisen rikoksen ilmoittamatta jättämisestä ei kuitenkaan rangaista, jos henkilön olisi ollut ilmiannettava nykyinen tai entinen aviopuolisonsa tai nykyinen avopuolisonsa, sisaruksensa, vanhempansa tai lapsensa, tai sellainen henkilö, johon hänellä on vastaavanlainen läheinen suhde. Niin sanotun itsekriminointisuojan perusteella itse rikoksentekijän ei myöskään ole ilmoitettava rikoksesta tai muuten myötävaikutettava syyllisyytensä selvittämiseen esitutkinnassa.-

Mielestäni kuitenkin tällaisen teon pimittäminen antaa aika karmivan kuvan henkilöstä, joka jättää sen kertomatta, sekä jatkaa normaalia elämää kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Sepä. Mutta henkisesti sairas se narttu onkin. Kuka normaali ihminen oleskelee asunnossa jossa tapetaan ihminen, tekemättä mitään? Näpit tällä naisellakin on tässä ja syvällä.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2472
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Jo ainakin toinen iso kokonaisuus jossa motiivi jää hamäräksi eli tämä Jamin surullinen tapaus ja Porvoon poliisiampumiset. Varmasti on muitakin tältä motiivin osalta pimentoon jääviä tapauksia.
Houkutellaan uhri eli Jami asunnolle ja tapetaan mutta sille ei kerrota tai osata kertoa tai haluta kertoa mitään syytä miksi näin on toimittu ja mitä on sitten tapahtunut.

Oltiinko tässäkin jonkun "jännän" äärellä kun veljeksiä ollaan kuten Porvoon poliisiampujaveljeksetkin että ollaan jossain "joukkopsykoosissa" eli ajetaan jotakin väkivaltakiihkoa toinen toisiinsa. Onko usein niin että toinen sisaruksista on kontrolloivampi ja saa toisen jotenkin manipulatiivisesti toimimaan kuten itse haluaa?
Maskotti
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: Pe Heinä 17, 2020 7:28 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja Maskotti »

Ruumista on voitu yrittää polttaa Isokylän metsästysmajalla aamuyön tunteina. Katuharja on varmuudella majalta ja ruumiin löytöpaikka noin 300m päästä. Ruumiin kätkemisen jälkeen on varmaankin ajettu Pitkäkoskentietä Nykäseen ja sieltä kuvanottopaikkaan ja ehkä Anungintietä Tunkkarille & Kaustiselle.

Tässä vielä ruumiin löytöpaikka, noin 2km Isokylästä:

https://imgur.com/UwrZLAT
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5118
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja Hermione »

IS:n uutinen ottaa kyllä melkoista etukenoa tuomioon. Ei poliisikaan tai edes syyttäjä päätä, oliko kyseessä murha vai joku muu henkirikos. Sen päättää oikeuslaitos eikä medialla tai poliisilla ole asiaa tuoda omia näkemyksiään faktoina esiin.

Toivon kyllä että pökkyrät saa maksimituomion. Mutta oikeus päättäköön asian näytön pohjalta.
Toimintaterapia
Hetty Wainthropp
Viestit: 491
Liittynyt: Ti Syys 17, 2019 2:53 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja Toimintaterapia »

^ Joo ei tämä vielä ole selvä elinkautinen. Julkisuudessa ei ole ollut murhatuomioon oikeuttavaa näyttöä esillä. Saapa nähdä mitä asuntoon kutsumisen lisäksi poliisilla ja syyttäjällä on tiedossa. Joku puutarhaletku tekovälineenä ei oikein ennalta suunnitellulta kuulosta.
Viimeksi muokannut Toimintaterapia, To Marras 12, 2020 5:24 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Sveriges sak är vår!
Vastaa Viestiin